Redhawks – Junosť Minsk 4:1 (kon.) | GKS Tychy – Skellefteå 1:8 (kon.) | Něman Grodno – Zug 2:4 (kon.)
Mníchov – TPS 5:1 (kon.) | Eisbären – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Třinec – Tappara 2:8 (kon.)
Hradec Králové – Rouen 3:2 (kon.) | Storhamar – Djurgården 2:3 (po pr.)
koniec
HC Oceláři Třinec
2:8 (0:1, 1:6, 1:1)
Tappara Tampere
cz Nedeľa 02.09.2018, 17:30 • WERK ARENA, Třinec • Liga majstrov • Skupina E
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den z Třince! Hokejová Liga mistrů pokračuje druhými zápasy, ve skupině E se ve WERK ARENĚ utkají Oceláři Třinec a finský celek Tappara Tampere. Utkání startuje v 17:30.
     
    Oceláři Třinec

    Semifinalista loňského ročníku Champions Hockey League do nové sezóny vstoupil na domácím ledě, premiéra to ale ze strany Ocelářů povedená nebyla. Třinečtí nestačili na švédského soupeře ze Stockholmu, Djurgårdenu před necelými čtyřmi tisíci diváků podlehli 1:6. Největším kamenem úrazu na výkonu třineckého týmu byly neproměněné šance. Slezané v zápase sehráli několik početních výhod, zužitkovali ale pouze jedinou z nich. Hráči s drakem na hrudi tak budou v nedělním klání chtít odčinit úvodní nezdar a zvýšit své šance v boji o jednu ze dvou postupových příček.

    Sestava Ocelářů v posledním zápase CHL: Hrubec – M. Adámek, Krajíček, F. Haman, Musil, Matyáš, M. Doudera, L. Kovář – Martin Růžička, Marcinko, Roberts Bukarts – O. Kovařčík, Viedenský, Cienciala – Svačina, Polanský, Adamský – Hrňa, Hladonik, M. Kovařčík – Raška.
     
    Tappara Tampere

    Klub z Tampere byl založen v roce 1955 a vyhrál celkem čtrnáctkrát ligu. Oddílu, který se dnes jmenuje Tappara, jsou však v oficiálních statistikách započítána ještě tři prvenství z let 1953 až 1955. Ty vyhrál klub TBK, jehož nástupcem Tappara je. Se sedmnácti mistrovskými tituly se jedná o nejúspěšnější finský klub.

    Tappara do Ligy mistrů vstoupila na ledě norského Storhamaru, vyrovnaný duel musely rozhodnout až nájezdy, ve kterých byli šťastnější hráči norského celku. Finští hokejisté tak budou, stejně jako Oceláři, chtít v nedělním klání napravit úvodní zaváhání a do tabulky zapsat tři body.

    Sestava Tappary v posledním utkání CHL: Bäckström – Rantakari, Vittasmaki, Kemiläinen, Mäntylä, Elorinne, Rautanen, Utunen – Kuusela, J-M. Järvinen, Erkinjuntti, Karjalainen, Malinen, Záborský – Ojamäki, M. Järvinen, Rauhala – Luoto, Jasu, Levtchi – Moilanen.
    Rozblusení českého týmu
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Kovář, Haman, Bartko – M. Kovařčík, Marcinko, M. Růžička (A) – Adamský (A, TS), Polanský, Svačina – Cienciala, Viedenský, O. Kovařčík – Chmielewski, Vlach, Dravecký. Trenér: Václav Varaďa.

    Tappara: Heljanko (Bäckström) – Rantakari, Vittasmaki, Kemiläinen, Mäntylä (A), Elorinne, Rautanen, Tanus, Utunen – Kuusela (C), Järvinen (A), Erkinjuntti – Karjalainen (TS), Malinen, Záborský – Ojamäki, Jasu, Rauhala – Luoto, Järvinen, Levtchi. Trenér: Jukka Rautakorpi.

    Rozhodčí: Miroslav Štefík, Antonín Jeřábek – Jiří Gebauer, Vít Lederer.
     
    Hráči již jsou na ledové ploše, vše je připraveno k úvodnímu buly.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Úvodní buly dopadlo lépe pro Oceláře, do první šance se však dostali hosté z Finska. Na Hamerlíka posílal prudkou ránu Kuusela, kotouč ale minul branku.
     
    00:57
    Polanský si se Svačinou nerozuměl u útočné modré čáry a Oceláři se dostali do ofsajdového postavení.
     
    01:28
    První minuty duelu se nesou spíše v duchu oťukávání. Oba týmy testují prostupnost soupeřovy obrany, do žádných velkých šancí se ale nikdo nedostává.
     
    02:25
    Cienciala nahodil kotouč do útočné třetiny, kde se k puku dostal Dravecký. Ten byl následně faulován, Oceláři hrají ve výhodě.
     
    02:33
    Joona Luoto nedovoleným způsobem zabránil Draveckému střílet, finský útočník si odsedí dvě minuty na trestné lavici.
     
    03:06
    Ocelářům se v početní výhodě zatím nedaří, Slezané nejprve odevzdali puk hráčům Tappary, následně se sami připravili o útočné pásmo.
     
    03:28
    Krajíčkova střela od modré letěla nad branku, hosté se následně dokázali osvobodit.
     
    04:10
    Ciencialova pobídka od modré byla před brankářem Heljankem tečována, puk ale nakonec branku netrefil. Podobně o chvíli později skončila teč Adamského.
     
    04:48
    Tampere hraje v plném počtu, Oceláři ale stále drží puk v útočném pásmu. Na hostujícího brankáře stříleli Cienciala se Svačinou, gólman Heljanko obě střely vyrazil.
     
    05:20
    Ani další akce domácích úspěch nepřinesla, Heljanko s přehledem zastavil pokus Draveckého.
     
    06:05
    Vlach si chtěl ve středním pásmu postrčit kotouč kolem bránícího hráče, puk mu ale utekl z hole. Do akce se poté nicméně dostal Marcinko, který tvrdou ránou z pravé strany pořádně protáhl brankáře Heljanka.
     
    07:00
    Ciencialovi se v útočném pásmu nepovedla kombinace s Douderou a Oceláři pouze odevzdali puk finským hráčům. Ti zakládají svou akci.
     
    07:21
    Tappara se ale daleko nedostala, hráči s drakem na hrudi se znovu podívali do útočného pásma a vybojovali si další početní výhodu. Otso Rantakari si v souboji s Ondřejem Kovařčíkem počínal nedovoleně.
     
    07:40
    Svačina dlouho držel kotouč na levé straně útočného pásma, poté si třinecký útočník vybral na druhé straně stojícího Ciencialu. Ten pálil z první, brankář Heljanko byl připraven.
     
    08:01
    Oceláři museli na chvíli vyklidit útočné pásmo, z jejich další akce ale mohl padnout gól! Za Polanského nahozením na zadní mantinel se vydal brankář Heljanko, u kotouče ale rychleji byl Adamský, který hostujícímu brankáři vypíchl puk. Z toho mohl těžit Svačina, ten ale netrefil odkrytou klec!
     
    08:48
    Oceláři drží útočné pásmo, pokus Martina Růžičky ale trefil jen boční síť hostující branky.
     
    09:15
    Další ohrožení branky Tampere měl na starost Krajíček, třinecký kapitán ale od modré trefil jen Heljankův beton.
     
    09:43
    Hosté jsou kompletní a hned se vydali do útoku. Navrátilec z trestné lavice Rantakari se v útočném pásmu dostal ke střele od modré, Hamerlík si však věděl rady.
     
    09:53
    Na druhé straně se do rychlé protiakce natlačil Vlach, který si nabruslil až před brankáře Heljanka, následně však nedokázal přelstít finského gólmana.
     
    10:48
    Další šance pro Romana Vlacha. Třinecký útočník dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, Vlach ale v rychlosti nedokázal trefit branku.
     
    11:19
    Oceláři se ubránili krátkému náporu Tappary a následně se dostali do přečíslení tří proti jednomu! Kotouč se od Viedenského dostal k Ondřeji Kovařčíkovi, ten si ale musel neposedný puk zpracovat, čímž umožnil hostujícímu brankáři se přesunout k tyči a zastavit střelu třineckého útočníka!
     
    12:08
    Martin Růžička zavezl kotouč do útočného pásma, pak ale nedokázal přesně rozehrát na Marcinka. Na druhé straně pak nevyšla kombinace mezi Kuuselou a Erkinjunttim.
     
    12:56
    Tappara se dostala do útočného pásma, střelu Levtchiho si ale Hamerlík pohlídal.
     
    13:24
    Třinecký brankář chtěl pomoci s rozehrávkou od své branky, jeho přihrávka se ale od hrazení odrazila do ochranné sítě. Pokračovat se tedy bude vhazováním po pravé ruce třineckého brankáře.
     
    13:49
    Chmielewski se nedokázal dostat za hostující obranu, na druhé straně pak nepřesně pálil Erkinjuntti.
     
    14:34
    Viedenský prošel s kotoučem do útočného pásma, jeho přihrávka ale následně přeskočila hůl Ondřeje Kovařčíka.
     
    15:06
    Oceláři nicméně vybojovali kotouč v útočném pásmu a do dobré příležitosti se dostal Cienciala. Ten ale nakonec nedokázal vypálit.
     
    15:40
    Zahrozili také hosté. Juho Rautanen od modré čáry zavezl kotouč do hloubi třinecké třetiny, finský útočník pak přesným pasem ke střele vyzval mezi kruhy stojícího Nika Ojamäkiho. Ten ale trefil jen připraveného Hamerlíka.
     
    16:25
    Tappara na chvíli zatlačila Oceláře do defenzívy, Hamerlíka ale hosté nijak neohrozili. Následný pokus domácích o přechod do útočné třetiny skončil sraženým pukem do ochranné sítě.
     
    16:53
    Hostům se nepovedla rozehrávka z vlastního pásma, po icingu se hra vrátí před brankáře Heljanka.
     
    17:39
    Ocelářům se nepovedla kombinace mezi Draveckým a Vlachem, Vladimír Dravecký pak při protiakci Tappary musel nedovoleně zastavit jednoho z hostujících útočníků. Přesilovka pro Tampere.
     
    18:10
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hostům stačilo třicet vteřin hry v početní výhodě ke vstřelení první branky dnešního utkání! Finští hokejisté sérií přihrávek přes celé pásmo roztáhli bránící čtveřici domácích, Hamerlíkovi pak vypadla z náruče střela Jarkka Malinena, čehož využil MATTI JÄRVINEN, který z bezprostřední blízkosti doklepl puk do sítě! Asistence: Jarkko Malinen, Valtteri Kemiläinen.
    18:10 JÄRVINEN - 0:1
     
    18:53
    Oceláři se nedohodli při rozehrávce a hostům darovali další velkou šanci. Hamerlík tentokráte byl připraven.
     
    19:42
    Závěr první dvacetiminutovky patří hostům, Oceláři se brání jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je minulostí, do kabiny jdou spokojenější hráči Tappary Tampere. Oceláři byli v úvodních minutách třetiny aktivnější, nedokázali ale zužitkovat ani jednu ze svých šancí. Hráči s drakem na hrudi navíc neproměnili dvě přesilové hry. To finští hokejisté ukázali svou produktivitu v přesilovce již po třiceti vteřinách hry s jedním mužem v poli navíc, když Hamerlíka z dorážky překonal Järvinen.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:28
    Tappaře se nepovedla rozehrávka z vlastního pásma, kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    20:54
    Polanský ve středním pásmu kombinoval s Adamským, druhý jmenovaný se nakonec po přechodu modré čáry odhodlal ke střele. Heljanko byl připraven.
     
    21:28
    Cienciala v útočném pásmu namazal Kovářovi, ten svou tvrdou ránou ale sestřelil jen clonícího Viedenského. Na druhé straně se pak neujala kombinace mezi Malinenem a Karjalainenem.
     
    21:57
    Další útočná akce Tappary již byla nebezpečnější, Hamerlík musel likvidovat střelu Záborského z levé strany. Třinecký brankář vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    22:56
    Hosté drželi kotouč v útočném pásmu, ke střele se ale dlouho neměli. Hamerlíka nakonec zaměstnal až pokus Luota, puk ale pouze vyprášil beton třineckého brankáře.
     
    23:19
    Kotouč se pak odrazil do středního pásma, Tappara se chtěla rychle vrátit do útočné třetiny, nepovedená rozehrávka ale skončila zakázaným uvolněním.
     
    24:00
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, střela Růžičky se ale k brankáři Heljankovi nedostala. Třineckým pak sudí odpískali úmyslný ofsajd, když Marcinko v útočném pásmu vědomě zastavit nahozený kotouč ze střední třetiny.
     
    24:28
    Tappara drží kotouč v útočném pásmu, Hamerlíkovi bylo pořádně horko při pokusu Erkinjunttiho z mezikruží. Třinecký brankář nakonec s vypětím všech sil vytěsnil puk do rohu kluziště.
     
    25:26
    Oceláři tlak hostí ustáli a sami poté šli do přečíslení. Cienciala v útočném pásmu hledal najíždějícího Musila, ten ale byl zablokován a nedokázal vystřelit.
     
    25:57
    Rantakari dlouhým pasem hledal rozjetého Jasua, puk ale letěl příliš rychle a skončil na zakázaném uvolnění.
     
    25:57
    Ocelářům se dvakrát nepovedlo sehrát vhazování, Roma Vlach tak obdržel dvě minuty za zdržování hry.
     
    26:19
    Tappara začala přesilovou hru velmi dobře, střela Erkinjunttiho z první ale Hamerlíka nijak nepřekvapila.
     
    26:37
    Výhoda hostí bude dvojnásobná! Tomáš Marcinko ve snaze získat kotouč podrazil svého soka, Oceláři se budou muset osmdesát vteřin bránit ve třech.
     
    27:02
    Adamský vystihl hostující rozehrávku a odpálil kotouč do soupeřova pásma.
     
    27:35
    Tappaře je signalizována další výhoda, hosté hrají v šesti proti třem.
     
    27:54
    Finové ostřelovali Hamerlíkovu branku, ani jednou ale netrefili klec. Na trestnou lavici usedá David Musil, který se provinil sekáním. Přesilovka pět na tři pro Tapparu se tak o čtyřicet tři vteřin prodlouží.
     
    28:27
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté svou dlouhou výhodu využívají a jdou do dvoubrankového vedení! Kotouč se dlouhou dobu pohyboval skrz třinecké pásmo, Jarkko Malinen nakonec adresoval kotouč do předbrankového prostoru, odkud Hamerlíka překonal MATTI JÄRVINEN! Asistence: Jarkko Malinen.
    28:27 JÄRVINEN - 0:2
     
    28:45
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté pokračovali v klasické přesilové hře a i tu dokázali využít! Na konci rychlé akce finského celku byl střílející JUHANI JASU, který procedil kotouč mezi Hamerlíkovou rukou a tělem! Asistence: Kristian Kuusela, Jan-Mikael Järvinen.
    28:45 JASU - 0:3
     
    29:26
    Oceláři se tak během osmnácti vteřin dostali do velkých problémů. Slezané ztrácejí tři branky, navíc nejsou schopni proti Tappaře nic kloudného vymyslet. Další šanci budou mít při vhazování v útočném pásmu po zakázaném uvolnění hostí.
     
    30:45
    Tappara právě vstřelila branku!
    Další branka v třinecké síti! Hráči Tampere zvládli situaci po buly u vlastní branky a po přechodu do útočného pásma se znovu prosadili. Lehké nahození Valtteriho Kemiläinena od modré čáry bylo před Hamerlíkem tečováno projíždějícím JERE KARJALAINENEM, třinecký brankář nedokázal zareagovat! Asistence: Vlatteri Kemiläinen.
    30:45 KARJALAINEN - 0:4
     
    30:56
    Akce domácích skončila střelou Adamského z mezikruží a jistým zákrokem brankáře Heljanka. Komerční přestávka.
     
    31:08
    Tappara právě vstřelila branku!
    Pátá branka Tempere! Finští hokejisté zvládli vhazování ve vlastním obranném pásmu a po rychlé protiakci se opět radují! Přihrávku Kristiana Kuusely naplno zužitkoval ANTTI ERKINJUNTTI, který střelou z první nedal Hamerlíkovi sebemenší šanci! Asistence: Kristian Kuusela.
    31:08 ERKINJUNTTI - 0:5
     
    31:08
    Pro Petera Hamerlíka to byla poslední inkasovaná branka v dnešním zápase, zbytek duelu odchytá Šimon Hrubec.
     
    32:15
    Marcinko se před hostující brankou snažil dorazit poskakující kotouč za záda brankáře Heljanka, třineckému útočníkovi ale nebylo souzeno.
     
    33:00
    Tappara stále hraje velmi aktivně a kontroluje průběh zápasu.
     
    33:11
    Tappara právě vstřelila branku!
    S Oceláři to nevypadá vůbec dobře, Tampere přidává šestou branku! Šimon Hrubec si od svého příchodu na led ještě nesáhl na puk a hned jej musel lovit ze své sítě! Z mezikruží třineckého brankáře propálil ALEKSI ELORINNE! Asistence: Jere Karjalainen, Tomáš Záborský.
    33:11 ELORINNE - 0:6
     
    33:43
    Hosté se hnali za další brankou, Jana-Mikaela Järvinena ale v dobré příležitosti podrazil Jiří Polanský. Přesilovka pro Tapparu.
     
    34:19
    Martin Růžička sebral hostům puk a s Tomášem Marcinkem se vydal do protiakce. Útok domácích ale skončil jen nepřesnou střelou Marcinka do betonu brankáře Heljanka.
     
    34:33
    Hrubec se musel mít hodně na pozoru, když na něj z bezprostřední blízkosti dotírali tři protihráči. Třinecký gólman si poradil se všemi pokusy hostujících hráčů.
     
    35:23
    Tappara kombinovala v útočném pásmu, střela Karjalainena se ale odrazila od zadního mantinelu až do středního pásma. Hosty pak zastavil ofsajd.
     
    35:43
    Početní výhoda hostí je u konce, Oceláři hrají v plném počtu. O kotouč se bojuje v rohu třineckého pásma.
     
    36:26
    Souboj o kotouč dopadl vítězně pro Oceláře, ti ale nepovedeným nahozením Polanského pouze odevzdali kotouč Tappaře.
     
    36:39
    Ani finský celek se ale daleko nedostal, ve středním pásmu se na kotouč dostal Michal Kovařčík, který nakonec sám ohrozil brankáře Heljanka. Finský gólman drží puk v lapačce.
     
    36:52
    Další práci pro Heljanka obstaral Musil, který střílel z mezikruží. Hostující brankář byl připraven.
     
    37:03
    Heljanko zasahuje i po dalším závaru před vlastní brankou, Michal Kovařčík nedokázal proměnit ani jednu ze svých tří dorážek.
     
    37:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se přeci jen dočkali a slaví první trefu! Další závar před hostující brankou již skončil v síti, když ARON CHMIELEWSKI dorazil poskakující kotouč za záda bezmocného brankáře Heljanka! Asistence: Roman Vlach, Vladimír Dravecký.
    37:23 CHMIELEWSKI - 1:6
     
    38:15
    Další útok Ocelářů měl na svědomí Martin Adamský. Třinecký rychlík si nabruslil do útočného pásma, od modré pak ale trefil jen přirpaveného Heljanka.
     
    39:00
    Martin Růžička si po levé straně nabruslil do útočného pásma, svůj bekhend ale následně poslal jen do betonu brankáře Heljanka. Neuspěl ani dorážející Marcinko.
     
    39:14
    Tappara právě vstřelila branku!
    Udeřili tak opět hosté! Tappara se dostala do přečíslení dvou proti jednomu, Otto Rauhala před třineckou brankou namazal kotouč ALEKSI ELORINNEMU, který měl dostatek času zamíři a poslat puk do třinecké branky! Asistence: Otto Rauhala.
    39:14 ELORINNE - 1:7
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Skončila druhá třetina, hráči Tappary Tampere s ní mohou být nadmíru spokojení! Finští hokejisté zasypali třineckou branku šesti trefami a s naprostým přehledem kontrolují dnešní utkání. Tappara měla v prostřední dvacetiminutovce tři přesilovky, všechny využila. Především přelom polovin zápasu se Finům velice povedl, Tappara v rozmezí minut s pořadovými čísly 29 a 34 skórovala hned pětkrát!

    Třetí třetina začne přibližně v 19:19.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 276 diváků.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Oceláři do poslední třetiny vstoupili aktivněji, kromě nepřesné střely Chmielewského ale hostujícího brankáře nijak neohrozili.
     
    41:07
    Tappara se ve středním pásmu zmocnila kotouče a okamžitě se vydala do útočného pásma. Střelecký pokus hostí ale byl sražen do hlediště.
     
    42:02
    Tappara právě vstřelila branku!
    Hosté předvedli další oku lahodící a zapisují osmou branku! Otto Rauhala získal kotouč v předbrankovém prostoru, zastavil se a zpětným pasem ke střele vyzval NIKA OJAMÄKIHO! Ten z první vymetl pavučinky v horním rohu Hrubcovy branky! Asistence: Otto Rauhala.
    42:02 OJAMÄKI - 1:8
     
    43:00
    Hosté znovu obléhali Hrubcovu branku, tentokráte se ale ke střele na třineckou klec nedostali. Na druhé straně se v protiakci nevedlo Vlachovi.
     
    43:23
    Vlach byl přítomen také v další akci, zakončení mu ale nedovoleným zákrokem zabránil Joona Luoto. Přesilovka pro Třinec.
     
    44:00
    Ocelářům se v početní výhodě zatím vůbec nedaří. Slezané sice drží kotouč v útočném pásmu, zatím ale nenašli cestu k ohrožení brankáře Heljanka.
     
    44:28
    Hosté v oslabení šli do přečíslení dvou proti jednomu, další brance v Hrubcově síti ale zabránila nepřesná finální přihrávka.
     
    45:16
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu, kromě nepřesné střely Milana Doudery od modré čáry ale domácí nijak neohrozili hostujícího gólmana.
     
    45:40
    Tappara je kompletní. Hosté se hned dostali do útočného pásma, po Kemiläinenově střele a Hrubcově zákroku se bude vhazovat v pásmu Třince.
     
    46:28
    Neskutečné, co teď neproměnil Ondřej Kovařčík! Třinečtí vybojovali kotouč ve vlastním pásmu a po rychlém přechodu středního pásma se dostali do přečíslení tří proti jednomu. Viedensky před brankou adresoval pas právě střílejícímu Ondřeji Kovařčíkovi, ten ale přestřelil prázdnou branku!
     
    46:49
    Přesilovka pro Oceláře, menší trest za hákování obdržel hostující Jere Karjalainen.
     
    46:53
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům stačily čtyři vteřiny přesilovky ke druhé brance! Kotouč se po vhazování velmi rychle dostal na modrou čáru, odkud tvrdě vypálil DAVID CIENCIALA! Hostující brankář byl bez šance! Asistence: Milan Doudera, Jiří Polanský.
    46:53 CIENCIALA - 2:8
     
    47:26
    Oceláři přidali na obrátkách, další akce Marcinka ale ke gólu nevedla. Heljanko si připsal úspěšný zákrok.
     
    48:06
    Tappara se chtěla dostat do útočného pásma, její akci ale zastavil ofsajd.
     
    48:48
    Hostům i Ocelářům se nepovedly pokusy o dlouhý pas na najeté hráče, v obou případech kotouč skončil na zakázaném uvolnění.
     
    49:22
    Tappara se dostala do útočného pásma a po několika rotacích kolem Hrubcovy branky se ke střele od modré odhodlal Rautanen. Hrubec drží puk v lapačce.
     
    50:13
    Do třetiny soupeře se podívali také Oceláři, jejich snažení ale skončilo zblokovanou střelou Kováře. Hostující protiakci pak zastavil ofsajd.
     
    50:47
    Slezané jsou znovu v útočném pásmu, tentokráte již musel Heljanko zasahovat. Pro finského brankáře ale střela Doudery od modré nepředstavovala žádný problém.
     
    50:59
    O hodně nebezpečnější střelu o chvíli později vyslal Svačina, který si nabruslil do mezikruží. Heljanko ale rychle švihl svou vyrážečkou a odrazil puk do ochranné sítě.
     
    51:40
    Obrovské štěstí stálo při Ocelářích při střele Valtteriho Kemiläjnena, který z mezikruží poslal kotouč do levé tyče Hrubcovy branky!
     
    52:23
    Oceláři se znovu dostali do útočného pásma, pokus Chmielewského z mezikruží ale Heljanko zneškodnil.
     
    53:10
    Oceláři kontrolují kotouč v útočném pásmu, střela Chmielewského z levé strany ale rozvlnila pouze boční síť hostující branky.
     
    53:25
    Oceláři si svou aktivitou vybojovali další přesilovku, na trestnou lavici za sekání usedl Juhani Jasu.
     
    54:05
    Hráči s drakem na hrudi se v početní výhodě trápí. Slezané se nemohou dostat do útočného pásma, Tappara v poklidu brání svou modrou čáru.
     
    54:51
    Krajíček projel do útočného pásma, po kombinaci s Ondřejem Kovařčíkem pak připravil střeleckou pozici pro Hladonika. Ten ale netrefil branku.
     
    55:07
    Hosté mohli udeřit v oslabení, Rauhala ale nedokázal využít přečíslení dvou proti jednomu. Rauhala svou střelu poslal do přesunujícího se Hrubce.
     
    55:26
    Tappara hraje s pěti hráči na ledové ploše. Oceláři ještě v závěru přesilovky zkusili jednu útočnou akci, tu ale nezakončili.
     
    55:45
    Početní výhodu tentokráte bude k dispozici mít Tappara. Roman Vlach si nepohlídal výšku své hole a zasáhl s ní obličej jednoho z protihráčů.
     
    56:24
    Hrubec nejprve vyrazil prudkou střelu Karjalainena, Oceláři následně uzmuli kotouč do své moci a odpálili jej za hostující branku.
     
    57:15
    Kemiläinen mohl přidat další branku, jeho střelu do odkryté části branky ale skvěle zastavil obránce Bartko!
     
    57:36
    Poměr sil na ledě se na příštích devět vteřin vyrovná. Otso Rantakari podrazil projíždějícího Draveckého.
     
    57:45
    Slezané jsou kompletní a začíná jejich přesilovka. Tu ale domácí musí začít od vlastní branky.
     
    58:24
    Vlach u levé tyče hostující branky chtěl zkusit překvapivé zakončení, gólman Heljanko ale jeho úmysl vystihl.
     
    58:57
    Hosté vystihli Polanského přihrávku na číhajícího Ciencialu a poslali puk do středního pásma.
     
    59:21
    Své střelecké štěstí z levé strany pokoušel Svačina, brankář Heljanko však byl přirpaven.
     
    59:56
    Ještě jedno vyloučení, na trestnou lavici usedne Tookka Mäntylä.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí vysokým vítězství týmu Tappara Tampere! Oceláři nedokázali odčinit páteční vysokou prohru 1:6 s Djurgårdenem Stockholm a zapsali další debakl. Tappara o své výhře rozhodla v polovině druhé třetiny, kdy vsítila pět branek v rozmezí pěti minut. Oceláři pouze kosmeticky upravili skóre.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou! (19:56:23)

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 38. Chmielewski (Vlach, Dravecký), 47. Cienciala (M. Doudera, Polanský) – 19. Järvinen (Malinen, Kemiläinen), 29. Järvinen (Malinen), 29. Jasu (Kuusela, Järvinen), 31. Karjalainen (Kemiläinen), 32. Erkinjuntti (Kuusela), 34. Elorinne (Karjalainen, Záborský), 40. Elorinne (Rauhala), 43. Ojamäki (Rauhala)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (32. Hrubec) – Krajíček (C), M. Doudera, D. Musil, Matyáš, Kovář, Haman, Bartko – M. Kovařčík, Marcinko, M. Růžička (A) – Adamský (A, TS), Polanský, Svačina – Cienciala, Viedenský, O. Kovařčík – Chmielewski, Vlach, Dravecký. Trenér: Václav Varaďa.
    Tappara Tampere: Heljanko (Bäckström) – Rantakari, Vittasmaki, Kemiläinen, Mäntylä (A), Elorinne, Rautanen, Tanus, Utunen – Kuusela (C), Järvinen (A), Erkinjuntti – Karjalainen (TS), Malinen, Záborský – Ojamäki, Jasu, Rauhala – Luoto, Järvinen, Levtchi. Trenér: Jukka Rautakorpi.

    Rozhodca: Miroslav Štefík, Antonín Jeřábek – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 3 276