Vigo – Atlético Madrid 2:0 (kon.) | Real Madrid – Leganés 4:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
4:1 (1:1)
CD Leganés
cz Sobota 01.09.2018, 20:45 • Estadio Santiago Bernabéu (Madrid) • Španielska LaLiga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:11. (22:37:38)
     
    Je konec! První poločas sice skončil nerozhodným výsledkem 1:1, ten druhý ale nabídl jednostrannou záležitost v podání Realu Madrid. Hned v úvodu druhého dějství se dokázal prosadit Benzema, jehož branku ještě musel hlavní sudí zkoumat u videa. Francouzský forvard se trefil i za dalších deset minut, tentokráte se jednalo o střelu z hranice šestnáctky. Aby toho nebylo málo, tak zmar hostujících hráčů završil Bustinza, který zbytečně v pokutovém území fauloval Asenia. Následný pokutový kop hravě proměnil Ramos, který tak určil konečnou podobu výsledku, která zní 4:1.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Kdepak, dnešní utkání se spíše už jen dohrává. Bílý balet se snaží neudělat další chybu, někteří fanoušci opouštějí útroby Santiaga Bernabéua.
     
    90+2
    Aby toho nebylo málo, tak si drobným faulem pomohl Casemiro, což uviděl také hlavní sudí. Ještě jedna standardka pro Leganés.
     
    90+1
    Isco to nyní vzal sám na sebe, jenomže narazil hned na prvního protihráče, který ho čistým způsobem připravil o balón.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Real Madrid spíše nechává soupeře hrát, hosté jsou ale daleko od branky belgického brankáře.
     
    87
    Jedno je jisté, Mariano Díaz, coby nová posila Realu Madrid, se dnes na hrací plochu nedostane. Lodivod Realu Madrid využil všechny střídání.
     
    86
    Rolán se snažil obehrát obětavého Casemira, který nakonec v souboji na brankové čáře uspěl. Bude z toho odkop od domácí svatyně.
     
    85
    Navíc jsme sledovali nepřesnost domácí strany, která znamená autové vhazování pro Leganés. Silva poslal dalekonosný hod kousek za půlící čáru.
     
    84
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Gareth Bale, přichází Lucas Vázquez.
     
    84
    Benzema ještě dokázal na dlouhou nohu předat míč Ceballosovi, který ale ideální moment na přihrávku prováhal. Obrana soupeře je statická.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Real Madrid si v poklidu hlídá tříbrankové vedení, Leganés se nemůže dostat na dostřel.
     
    82
    Na pravém křídle si Carvajal naložil pořádné sousto, neboť se snažil proniknout mezi přesilou protihráčů, což se mu navíc nepodařilo.
     
    81
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Michael Santos, přichází Diego Rolán.
     
    80
    Kroos si vybral volného Isca, který se dokázal zorientovat v přehuštěném prostoru a následně předal předmět Ceballosovi.
     
    79
    Potlesk stadionu si nyní vyslechl Marcelo, který se vzorně vrátil do obrany, kde odrazil útok soupeře. Leganés ale konečně začalo hrát.
     
    78
    Isco se prezentoval dalším skvělým průnikem, po kterém přihrál na pravou stranu na Balea. Rána welšského křídelníka putovala opět nad branku.
     
    77
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Marco Asensio, přichází Dani Ceballos.
     
    76
    Isco ukázal záblesk geniality, neboť si s bránícím protihráčem poradil kličkou alá Zinedine Zidane. Posléze ale před brankou selhal Benzema.
     
    75
    Na druhé straně to ránou z první zkoušel Bale, jehož pokus byl spíše propagační navštívenkou. Míč směřovala někam do dvacáté řady.
     
    74
    Střídající Nasjrí to ihned zkoušel směrem dopředu. Marocký forvard si ale ukopl míč daleko od kopačky, což hrálo do karet Marcelovi.
     
    70
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Nabil El Zhar, přichází Júsuf Nasjrí.
     
    69
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Javi Eraso, přichází Mikel Vesga.
     
    68
    Po delší době je tu práce pro Courtoise. Z velké vzdálenosti to zkoušel Silva, který ale našel pouze rukavice belgického brankáře.
     
    67
    Nutno dodat, že čtvrté brance předcházel velice zbytečný faul domácího Bustinzy. O vítězi utkání se zdá být rozhodnuto, do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
    66. Sergio RAMOS - 4:1
     
    66
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Tohle nevypadá s hostujícím celkem vůbec dobře! SERGIO RAMOS se postavil k rozehrávce pokutového kopu. Domácí kapitán to zkusil velice pomalým rozběhem, načež zamířil k pravé tyči.
    66. Penaltový zákrok.
     
    66
    Navíc je tu pokutový kop pro Real!
     
    65
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Bílý balet má na svém kontě nadějné dvoubrankové vedení, což bude pro soupeře složitý oříšek.
     
    64
    Juanfran se konečně dostal k opačné šestnáctce, odkud hledal své útočné spoluhráče. Jeho vzdušnou nabídku ale odklidil Varane.
     
    63
    Leganés se už delší dobu nedostalo k ničemu nebezpečnějšímu. Gumbau adresoval Carrillovi přihrávku do přehuštěného prostoru.
     
    62
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Isco.
    61. Karim BENZEMA - 3:1
     
    61
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Krátce po hodině hry je tu další branka v hostující síti! Benzema si narazil s Modrićem, načež z hranice pokutového území zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Francouz potvrdil, že se na začátku letošní sezóny nachází ve vynikající formě.
     
    61
    Nejprve na hrací ploše skončil Bustinza, domácí tento fakt ale ignorovali. Po akci v podání Realu pro změnu na zemi skončil Ramos.
    60. Kroos mířil těsně vedle.
     
    60
    Málem to bylo o dvě branky! Kroos si totiž počkal na centr na svojí pravačku, následně z první vypálil kousek vedle konstrukce.
     
    59
    Benzema se dostával do další dobré šance, tentokráte mu jeho střelu zablokoval obětavý Siovas. Real se opět nadechuje k náporu.
     
    58
    Napadající Eraso se marně pokoušel vydolovat balón, výborně ale zakročil Carvajal, který o pár vteřinek později přenesl hru na levou stranu.
     
    57
    Silva se ujal autového vhazování od levé postranní čáry, jeho kolegové si ale ve středu hrací plochy neporadili s přesilou protihráčů.
     
    56
    Courtois musel hodně rychle vystartovat z branky, nakonec to před agilním Carrillem stihl. Posléze domácí brankář rozehrál do strany.
     
    55
    Do vzduchu se pokoušel vyškrábat Santos, který byl ale vzorně ubráněn Casemirem. Rychlý kontr domácích utnul kapitán Pérez.
     
    54
    Posléze to Marcelo neudělal zrovna nejlépe, neboť poslal přihrávku daleko mimo dosah Ramose. Rovněž ani Courtois nezachytil míč na hrací ploše.
     
    53
    Hráči ve tmavých dresech se dostali do velké příležitosti, zakončující Santos se ale v době přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    52
    Po souboji skončil na zemi hostující Santos, který byl hodně ostře dohrán protihráčem. Leganés bude mít k dispozici standardku.
     
    51
    Real si tak přichystal velice rychlou branku, v tuto chvíli je opět na tahu hostující celek. Tentokráte se k rozehrávce od branky staví Cuéllar.
    50. Karim BENZEMA - 2:1
     
    50
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom, domácí se opět dostávají do vedení! Z levé strany přiletěl do pokutového území centrovaný balón, který KARIM BENZEMA přetavil v přesnou hlavičku. Hlavní sudí ještě zkoumal, zda-li si francouzský forvard nepočínal nedovoleně, nakonec tomu tak ale nebylo.
     
    49
    To jsou věci! Domácí se totiž dočkali druhé branky, tu ale hlavní sudí neuznává. Nyní se ale sám vydal k videu, kde by se na celou situaci měl podívat.
     
    49
    Bílý balet se opět usadil s míčem na útočné polovině, Asensio byl ale hned dohrán protihráčem. Posléze se svojí snahou neuspěl ani Benzema.
     
    48
    Hned v úvodu se El Zhar probíjel přes přehuštěný prostor ve středu hrací plochy, kde se nakonec k němu stačil vrátit Casemiro.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl očekávaný obrázek hry. Bílý balet měl výraznou územní převahu, díky které se dostal do vedení. O první branku se postaral Bale, který parádní ránou nártem překonal Cuéllara. Leganés toho směrem dopředu moc nepředvedlo, ojedinělá akce ale skončila ziskem pokutového kopu. K rozehrávce se postavil Carrillo, který tak srovnal stav skóre. Konec prvního poločasu se odehrával výhradně na hostující polovině, žádné branky jsme se ale už nedočkali.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Nyní na zemi zůstal ležet střelec vyrovnávací branky, který se po souboji s Casemirem chytil za záda. Na nic vážného to ale nevypadá.
    43. Cuéllar vychytal Benzemu.
     
    43
    Fantastický Cuéllar! Asensio našel lukrativní přihrávkou Benzemu, který z úhlu trefil pouze kopačku brankáře. Další parádní akce Realu.
     
    42
    Do pokutového území hostujícího mužstva létá jeden centr za druhým. Tentokráte si se vzdušnou nabídkou poradil Bustinza.
     
    41
    Bale okamžitě po zisku míče servíroval kolmici na Asensia, kterého patřičně odstavil od míče Siovas. Kulatý nesmysl se dostal až ke Cuéllarovi.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Ven z brány se vydal Cuéllar, který bezpečně uklidil do náruče centr v podání Balea. Následný odkop přinesl El Zharovo zakončení do Varaneho.
     
    38
    Nutno dodat, že Leganés brání opravdu hodně dobře. Záložní řada madridského celku nemá na práci s míčem téměř žádný prostor.
     
    37
    Bílý balet už dlouho nepouští svého soupeře z jeho vlastní poloviny. Před malým momentem ale skvěle zasáhl Silva, jenž vybojoval aut.
     
    36
    Kroosovi nezbývalo nic jiného, než přenést hru k levé autové čáře. Následný centr od Marcela ale dorazila pouze k Bustinzovi.
     
    35
    Další velice přesná akce přinesla přihrávku na Asensia, který ještě celou situaci šperkoval nahrávkou pod sebe. Tam se nacházel pouze Bustinza.
     
    34
    Silva hodně podcenil osobní souboj s Carvajalem, který nakonec odcentroval do malého vápna. Baleova hlavička zaplula do náruče Cuéllara.
     
    29
    Mohlo být opět zle. Casemiro trochu zbytečně přišel o balón, soupeř se tak pustil do rychlého protiútoku. Zakončující Eraso si ale vybral prostředek brány, kde se nacházel také Courtois.
     
    28
    Carvajal měl na pravém křídle hodně času na ideální řešení akce, nakonec si vybral Modriće, který mu ale vrátil míč pouze do zámezí.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Michael Santos (CD Leganés).
     
    26
    Bale dokázal ukázkovým způsobem zalepit neposedný balón, posléze se mu ale nepodařilo oslovit nenápadného Benzemu.
     
    25
    Zápletka je na světě, Leganés totiž proměnilo hned svojí první vyloženou šanci. Do konce zápasu ale zbývá stále dostatek času.
    24. Guido CARRILLO - 1:1
     
    24
    Leganés právě vstřelili branku! Hosté srovnávají krok! K oné rozehrávce pokutového kopu se postavil GUIDO CARRILLO, který bezpečně uklidil míč k pravé tyči. Courtois se naopak vydal k opačné konstrukci, Belgičan tak inkasuje branku hned při svém prvním startu za Real Madrid.
    23. Penaltový zákrok.
     
    23
    Je tu pokutový kop pro Leganés!
     
    23
    Leganés je směrem dopředu zatím hodně bezradný. Juanfran se pokoušel vyvézt míč, do dráhy letu míče se ale připletl napadající Marcelo.
     
    23
    Do pokutového území se snesl další nadýchaný centr, po kterém skončil na zemi Bale. Ani tentokráte nebudeme svědky pokutového kopu.
     
    22
    Marcelo si dokázal s těžkou přihrávkou poradit, posléze to Real zkusil přes pravou stranu, kde si ale Carvajal nevěřil na průnik kolem Silvy.
     
    21
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. Bílý balet podává od úvodních vteřinách dominantní výkon, soupeř se pouze brání.
     
    20
    Kapitán Ramos ještě zůstal v šestnáctce a málem se postaral o asistenci na druhou branku. Včas ale dokázal nebezpečí odvrátit Siovas.
     
    19
    K rozehrávce dalšího rohu se postavil Kroos, který svým pasem našel hlavu Erasa. Leganés se ale nemůže dostat ze sevření.
     
    18
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme čekali necelých dvacet minut. V tuto chvíli jsou na tahu hosté, kteří se v úvodu pouze brání.
    17. Gareth BALE - 1:0
     
    17
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Nádherná akce domácích končí první brankou tohoto zápasu! Ramos našel famózním pasem naběhnuvšího Carvajala, který ještě vracel míč pod sebe. Tam se zjevil osamocený GARETH BALE, jehož ránu nártem si Cuéllar srazil za sebe.
     
    17
    Dalekonosný nákop měl najít rychlonohého Balea, nicméně míč přeci jenom skončil daleko v zámezí. Cuéllar bude moci vykopávat.
    16. Sporná situace v hostující šestnáctce.
     
    16
    Nyní se kompletně celý domácí tábor dožadoval odpískání pokutového kopu za Pérezovu ruku, hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    15
    Zdánlivě nenápadná přihrávka od Asensia nadělala obraně soupeře nečekané problémy. Bustinza nakonec zakročil za cenu rohového kopu.
     
    14
    Leganés se snažilo podniknout rychlý protiútok, který ale dopadl hodně zoufale. Přihrávka v podání Juanfrana směřovala mimo dosah Carrilla.
     
    13
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Pérez, který kousek od středového kruhu fauloval Kroose. Domácí okamžitě rozehráli standardku.
     
    12
    Úvodní rohový kop domácích putoval pouze na hlavu Erasa, který poslal míč daleko z pokutového území. Následně Carvajal z první odehrál balón.
     
    11
    Bale posílal do malého vápna hodně nebezpečný centr, na který Benzema jen o kousek nedosáhl. V opačném případě by byl Cuéllar bez šance.
     
    10
    Hodně nečekaná ztráta míče v podání Kroose poslala míč na kopačku Juanfrana, který ale odkopem našel pouze Asensia.
     
    9
    Modrić se dostal do hodně přehuštěného prostoru, odkud musel zvolit zpětnou přihrávku až na Courtoise. Domácí se ihned vrátili k půlící čáře.
     
    8
    Na druhé straně zkušeně zapracoval směrem dozadu Ramos, který si nákope za svá záda pohlídal. Leganés bude opět vhazovat.
    7. Asensio zamířil na horní síť.
     
    7
    Obrovská šance domácích! Marcelo si na levém křídle počkal na náběh Asensia, který ale svůj únik zakončil lobem na horní síť.
     
    6
    Marcelo se ještě pokoušel zachytit míč na hrací ploše, což se mu nakonec nepodařilo. Hosté zůstanou s balónem na útočné polovině.
     
    5
    Leganés rozehrálo standardku z vlastní poloviny, konkrétněji se o ní postaral Bustinza, kterému se ale nepodařilo najít Carrilla.
     
    4
    Varane si zkušeně pohlídal míč, který přešel za postranní čáru. Autového vhazování se ujal Carvajal, který dalekonosným hodem našel Casemira.
     
    3
    Žlutou kartu dostává Luka Modrić (Real Madrid CF).
     
    3
    Poprvé si s míčem zahrál také nový brankář Realu Thibaut Courtois. Belgičan okamžitě rozehrál do strany na volného Carvajala.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modrić, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Asensio.
    Náhradníci: Navas – Nacho Fernández, L. Vázquez, Isco, M. Llorente, D. Ceballos, Díaz.

    CD Leganés: Cuéllar – Juanfran, Bustinza, Siovas, J. Silva – Gumbau, R. Pérez (C) – El Zhar, Eraso, Santos – Carrillo.
    Náhradníci: Serantes – Ojeda, Rolán, Nyom, Nasjrí, Vesga, Omeruo.

    Rozhodčí: Jaime – Bueno, Tresaco.
     
    CD Leganés

    Na druhé straně stojí Leganés, který v loňské sezóně dal zapomenout na postavení v horní polovině tabulky, neboť se ocitl až na první nesestupové pozici. Leganés měl záchranu v nejvyšší soutěži už dlouho jistou, neboť manko na osmnácté Deportivo činilo čtrnáct bodů. Leganés určitě bude chtít na uplynulou sezónu zapomenout, zatím jsou ale pocity hodně rozporuplné. Leganés totiž nezvládl hned úvodní zápas proti Athleticu, ve kterém nakonec prohrál 2:1, přičemž rozhodující branka přišla až ve druhé minutě nastavení. Hostující tým dnešního utkání dlouho prohrával i v domácím utkání proti Realu Sociedad, dvě branky z druhého poločasu nakonec dovedly zápas do remízového konce.
     
    Real Madrid CF

    Fotbalisté Realu Madrid se museli smířit s odchodem Cristiana Ronalda, který si to před sezónou namířil do italského Juventusu. Bílý balet se před startem ligové scény utkal v rámci Superpoháru UEFA s městským rivalem Atléticem Madrid. Real dlouho sahal po zisku trofeje, nicméně Los Colchoneros zápas otočili, nakonec dokázali zvítězit výsledkem 4:2. Domácí tým dnešního utkání má za sebou dva ligové zápasy, přičemž oba zvládl celkem přesvědčivě. Nejprve na domácím stadionu přišla výhra 2:0 proti Getafe, následující zápas dlouho nabízel vyrovnanou podívanou, nicméně Real Madrid nakonec rozhodl o osudu utkání výborným druhým poločasem, ve kterém Gironě nasázel tři branky.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Real Madrid CF a CD Leganés.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Suchý

    Góly: 17. Bale (Carvajal), 50. Benzema (Asensio), 61. Benzema (Modrić), 66. Ramos (pen.) – 24. Carrillo (pen.)

    Karty:   3. Modrić (REA) – 27. Santos (LGS)


    Držení míče: 77 % : 23 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:1. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:11.
    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Modrić (62. Isco), Casemiro, Kroos – Bale (84. L. Vázquez), Benzema, Asensio (77. D. Ceballos).
    Náhradníci: Navas – Nacho Fernández, L. Vázquez, Isco, M. Llorente, D. Ceballos, Díaz.

    CD Leganés: Cuéllar – Juanfran, Bustinza, Siovas, J. Silva – Gumbau, R. Pérez (C) – El Zhar (70. Nasjrí), Eraso (69. Vesga), Santos (81. Rolán) – Carrillo.
    Náhradníci: Serantes – Ojeda, Rolán, Nyom, Nasjrí, Vesga, Omeruo.

    Rozhodca: Jaime – Bueno, Tresaco

    Diváci: 59255