Poprad – Miškovec sk 3:1 (kon.) | Znojmo – Košice sk 4:3 (po pr.)
koniec po predl.
HC LERAM Orli Znojmo
4:3 (2:1, 1:1, 0:1 - 1:0)
HC Košice
Štvrtok 30.08.2018, 20:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Najlepší hráči zápasu:

    Košice – Tomáš Netík
    Znojmo – Allan McPherson

    Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás aj opäť zajtra. V akcii nebudú slovenské mužstvá, no uvidíme určite zaujímavé zápasy, ktoré nájdete takisto v našich on-line prenosoch. (22:16:54)
     
    Videli sme určite zaujímavé večerné stretnutie a celkovo aj prvý deň na Tatranskom pohári 2018. V tomto zápase malo Znojmo po celú dobu mierne navrch, Košice však takisto predviedli niekoľko dobrých a zaujímavých akcií. Napokon v predĺžení rozhodol o víťazstve Znojma a zisku dvoch bodov McPherson. Košice získavajú jeden bod vďaka prehre po predĺžení.
    V doplnkových samostatných nájazdoch získali jeden bod Košice.
     
    Koniec zápasu.
     
    63:34
    Tím Znojmo práve strelil gól!
    ALLAN McPHERSON premenil samostatný nájazd pekným blafákom na bekhend a rozhodol o zisku druhého bodu pre Znojmo!
     
    63:34
    Allan McPherson bol faulovaný počas svojho samostatného úniku na bránu. Hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie.
     
    63:25
    Nagy manévroval s pukom na modrej čiare, ale napokon streleckú pozíciu si nevytvoril.
     
    62:39
    Pulli ideálnou prihrávkou našiel pred bránou osamoteného Haščáka, no tomu sa zamotal puk pri hokejke a už nedokázal tutovku premeniť na gól.
     
    61:51
    Pulli sa dostal na pravý kruh a pomedzi protihráčove nohy poslal strelu na bránu. Nechvátal spojil betóny a nedovolil preniknúť puku.
     
    61:28
    Kafka zatiahol puk až za vlastnú bránku, kde ho už čakal Šedivý a oceliari začínajú spoza Habala.
     
    61:01
    Nagyova strela z ľavého kruhu sa odrazila ku Kafkovi, ktorý ešte zakončoval bez prípravy spomedzi kruhov, no netrafil bránu.
     
    60:27
    Šikovnú akciu urobili Braes s McPhersonom, ktorí sa dostali prihrávkami pred Habala, no v zakončení zlyhali.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    V tretej tretine Znojmo takmer po celú dobu bezpečne kontrolovalo priebeh. V 59. minúte však prišlo vyrovnanie, presadil sa Kafka. Budeme teda sledovať predĺženie v počte troch hráčov na oboch stranách s trvaním 5 minút.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:47
    Šoltés získal puk v obrannom pásme a bezpečne ho poslal preč cez celé klzisko.
     
    58:51
    Košice dali gól!
    Po nečakanej chybe súpera strieľajú Košice vyrovnávajúci gól a sú ešte v hre o body! Prihrávka naslepo nenašla adresáta. Našla ho na opačnej strane, PETR KAFKA korčuľoval po pravom kruhu, puk zachytil a okamžitou delovkou prestrelil Nechvátala!
    Asistencie: Jakub Suja, Ladislav Nagy.
     
    58:38
    Anthony Luciani sa dostal s pukom medzi kruhy a odtiaľ strieľal spoza protihráča. Jeho pokus letel na Habala, ktorý rýchlo rozohral.
     
    58:00
    Streleckú pozíciu si vytvoril Jan Lattner, ktorý zakončoval spoza pravého kruhu. Jeho tvrdý projektil skončil na Habalovi.
     
    57:32
    Znojmo je od začiatku svojej presilovky usadené v útočnom pásme a užitočne zbiera cenné sekundy. Košičania sa snažia dokorčuľovať hráčov, no veľmi im nestačia.
     
    56:14
    Košice sa oslabujú. Eduard Šedivý dostáva dve minúty za seknutie.
     
    56:06
    Anthony Luciani si prešiel po ľavom krídle a pripravil si strelu na bekhend zo vzdialenosti asi dvoch metrov od brány. Trafil bližšiu žrď a puk odletel na zadný mantinel.
     
    55:18
    Pekne to spravili znojemskí Orli. David Bartoš si našiel voľný priestor pred bránkou a po prihrávke bez prípravy strieľal. Habal urýchlene reagoval a strelu pokryl.
     
    54:51
    Nagy hľadal prihrávkou pred bránu Haščáka, ktorý však už bol tiesnený hráčom. Košice sa teda následne nedokázali udržať v pásme a boli donútené vyjsť von.
     
    54:01
    Šikovne to však teraz urobil Nicolas Hlava, ktorému sa otvoril priestor medzi košickými obrancami, dostal sa až tesne pred Habala, no košický gólman jeho rýchlu strelu okamžite zneškodnil.
     
    53:34
    Luciani si spracoval v strednom pásme krížnu prihrávku od Kalusa, no následne iba nahodil puk do útočnej tretiny a išiel striedať. Znojmo s blížiacim sa záverom zápasu šetrí sily najmä kvôli defenzíve.
     
    52:56
    Košice zvládli buly v útočnom pásme, puk sa dostal na modrú čiaru ku Čížekovi, ktorý ho poslal okamžite na bránku. Nechvátal si pripísal úspešný zákrok.
     
    51:57
    Netík vyrazil s Kafkom do prečíslenia. Kafka posunul Netíkovi puk viac na ľavú stranu pred bránkovisko, no Netíkovi potom už puk prešiel cez hokejku a nestihol ho usmerniť na bránu.
     
    51:20
    Kafka šikovne prenechal puk na pravom kruhu Netíkovi, ktorý napokon spoza hráčov zakončil. Nechvátal nemal vôbec dobrý výhľad, ale strelu napokon zneškodnil.
     
    49:45
    Luciani posunul puk Kalusovi medzi kruhy, ktorý sa dostal do streleckej pozície, no mieril mimo bránky. Znojmo s prehľadom drží Košice na dištanc, aj v predošlej presilovej hre si Košice skoro nič nedovolili.
     
    48:50
    Šedivý sa zastavil s pukom už v útočnom pásme pri modrej čiare a snažil sa ho posunúť Pretnarovi. Prihrávku vypichol jeden z Orlov a Znojmo dostalo puk preč z obranného pásma.
     
    47:54
    Kafka ostal ležať na ľadovej ploche. Pravdepodobne ho narazil jeden z protihráčov. Trojica rozhodcov mala ešte krátku poradu, no napokon nikoho nevylúčili.
     
    47:23
    Možno ten recept bude namiešaný teraz. Anthony Luciani dostáva dve minúty za hákovanie a Košice budú hrať presilovku.
     
    46:27
    Košice zatiaľ v tretej tretine nedokážu nájsť recept na vyrovnanie. Hráči Znojma pozorne bránia nebezpečné priestory.
     
    44:12
    Od modrej čiary vypálil Anthony Luciani, ktorého šikovná strela švihom skončila na Habalovi, no ten bol pripravený.
     
    43:50
    Ladislav Nagy to urobil šikovne, prešiel po ľavom krídle a z kruhu aj zakončil. Jeho zakončenie sa odrazilo od hornej žrde na ochrannú sieť!
     
    43:17
    Šedivý získal puk a z obranného pásma ho poslal prudko von cez celé klzisko. Nechvátal spoluhráčom puk pristavil a tí môžu začať nové založenie.
     
    42:43
    Presilová hra pre Znojmo. Martin Dudáš dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    42:32
    Petráš sa dostal do útočného pásma s Klímom. Klíma napokon vystrelil spoza ľavého kruhu, ale bránu netrafil. Úplne stopercentne mu strela nesadla.
     
    41:50
    Roman Žitný sa šikovne prepracoval až pred bránku a na dvakrát zakončoval. Po prvej strele sa však pískalo postavenie útočiaceho hráča bránkovisku, keďže Žitný tam viditeľne bol.
     
    41:12
    Nagya pri modrej čiare zastavil Nicolas Hlava a Košice teda stratili pásmo definitívne a už sa im nepodarí založiť ďalší útok.
     
    40:42
    Košice začínajú tretiu tretinu s vyše minútovou presilovou hrou. Znojmu sa podarilo prvé založenie útoku Oceliarov zastaviť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V prostrednej časti hry zápas pokračoval v dobrom tempe. Vedenie si Znojmo udržalo. V 25. minúte síce Brophey vyrovnal, ale o dve minúty neskôr sa presadil Tejnor a Znojmo opäť vedie 3:2.
    Tretia tretina začne približne o 21:34.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    Košice získavajú v závere tretiny presilovku. Allan McPherson dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    39:17
    Kafka našiel peknou prihrávkou medzi kruhy Netíka, ktorý zakončoval z tesnej blízkosti, no bránu našťastie pre Nechvátala minul.
     
    38:47
    Po ďalšom vhadzovaní sa Znojmu nepodarilo úspešne dostať puk preč z obranného pásma, a tak sa znovu opakuje icing.
     
    38:34
    Znojmo si trochu nerozumelo v obrannom pásme v rozohrávke a hra sa presúva pred Nechvátala. Tréner Orlov Miroslav Fryčer však urobil rozumný krok a vzal si oddychový čas, pretože pätica už bola poriadne vyšťavená.
     
    36:54
    Znojmu nevyšiel prechod do útočného pásma, Guman vnikol do útočného pásma skôr a bolo z toho postavenie mimo hry.
     
    35:40
    Allan McPherson smeroval dopredu po pravom krídle a aj vystrelil. Habal musel použiť svoju vyrážačku.
     
    34:45
    Napokon do útoku po snahe Orlov šli dopredu "oceliari", videli sme aj strelu z hokejky Čížeka, no Nechvátal si ju stopercentne postrážil.
     
    34:19
    Nagy vybojoval puk v obrannom pásme, no prišiel oň. Znojmo si ho vzalo na svoje hokejky v strednom pásme a uvidíme, čo vymyslí.
     
    33:34
    Netík pár rýchlymi korčuliarskymi sklzmi nabral rýchlosť v strednom pásme, na ľavom kruhu sa obtočil okolo obrancu a bekhendom vystrelil. Sympatická akcia košického útočníka skončila zákrokom Nechvátala.
     
    33:02
    Hričina teraz vybojoval puk už pri červenej čiare a okamžite vysúval Jakuba Suju, ktorý si to namieril medzi kruhy a aj zakončil. Mieril mimo ľavej žrde.
     
    32:33
    Znojmu zatiaľ nevychádza veľmi presilová hra. Košice pozorne bránia nebezpečné priestory a zabraňujú prienikom cez modrú čiaru.
     
    31:17
    Presilová hra pre Znojmo. Dávid Šoltés dostáva dve minúty za napadnutie.
     
    30:57
    Ideálna možnosť pre Košičanov! Oceliari vyštartovali v trojici do prečíslenia proti jednému. Šedivý posunul puk Nagyovi na pravý kruh, na opačnej strane mal Šoltésa, no už bol na úrovni bránkovej čiary a len jemne nahodil na Nechvátala, pre ktorého to bol istý zákrok.
     
    30:21
    Pulli sa výborne vrátil do zadných radov a podporil Lenďáka. Pulli nedovolil Kalusovi vystreliť z pravého kruhu, puku ho ideálne zbavil.
     
    29:55
    Kruckovyč si spracoval prihrávku na útočnej modrej a okamžite nahadzoval puk do pásma, keďže všetci jeho spoluhráči odišli striedať.
     
    28:45
    Od modrej čiary to delovkou skúšal aj Adam Sedlák zo Znojma, no mieril mimo brány. Znojmo sa však do pásma natlačilo znovu a momentálne má navrch pred Košicami.
     
    28:21
    Patrik Parkkonen vykorčuľoval po pravom krídle a z dosť ostrého uhla bekhendom poslal puk na bránku. Habal ho promptne zachytil do lapačky.
     
    27:57
    Šedivý prihrávkou našiel Kafku na ľavom kruhu. Kafka sa snažil vystreliť z otočky, no nedobre si pripravil puk na hokejke.
     
    27:05
    Znojmo vyhralo buly v útočnom pásme. Na modrej čiare bol pripravený Jakub Stehlík, ktorého strela švihom skončila na Habalových betónoch.
     
    26:46
    Tím Znojmo práve strelil gól!
    V druhej tretine sa nám to opäť rozbehlo s gólmi. Presnú prihrávku medzi kruhy dostal DOMINIK TEJNOR, ktorý sa mierne pootočil a ihneď vystrelil na voľné miesto v Habalovej bráne.
    Asistencie: C.J. Stretch, Marek Kalus.
     
    26:14
    Kruckovyč nahadzoval od modrej čiary, no jeho pokus zblokoval jeden z košických hokejistov a puk skončil až na ochrannej sieti.
     
    24:59
    Košice dali gól!
    Oceliari vyrovnávajú na 2:2. Netík posunul puk na pravý kruh EVANOVI BROPHEYOVI, ktorý svižne vystrelil a nedal šancu Nechvátalovi.
    Asistencie: Tomáš Netík, Klemen Pretnar.
     
    24:43
    Po delovke Klemena Pretnara si gólman Patrik Nechvátal aj trochu zažongloval. Strelu najprv vyrazil do vzduchu a následne ju okamžite schoval do lapačky.
     
    24:26
    Nahodenie Camerona Braesa od červenej čiary skončilo na gólmanovi Habalovi, ktorý si prezrel okolie a radšej puk prikryl.
     
    23:37
    Znojemskí Orli prežili svoje oslabenie bez problémov, Košice si nevytvorili výraznejší tlak, a tak môže svižná hra pokračovať už v plnom počte na oboch stranách.
     
    22:53
    Šedivý posunul puk Haščákovi na ľavý kruh. Marcel Haščák okamžite vypálil, no mieril mimo bránky.
     
    22:18
    Netík si spracoval prihrávku na modrej čiare a poslal prudkú delovku na bránu Jeho pokus smeroval vedľa, potom to od modrej skúsil aj Pulli a Nechvátal okamžite zasahoval.
     
    21:45
    Košice sa usadili v pásme, no chybičky na modrej čiare sa dopustil Klemen Pretnar, ktorý naslepo prihrával po modrej čiare, no na druhej strane nemal žiadneho hráča. Znojmo získalo puk a poslalo ho nekompromisne von.
     
    21:18
    Presilovka pre HC Košice. Jan Lattner dostáva dve minúty za úmyselné vyhodenie puku.
     
    20:57
    Radim Matuš vyštartoval dopredu po ľavom krídle, jeho zakončenie letelo takisto vedľa Habala.
     
    20:25
    Kafka získal puk medzi kruhmi a snažil sa ho poslať okamžite na bránku. Napokon aj vystrelil, o niečo neskôr, no bránku minul.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V úvodnej tretine oba tímy predviedli svižný hokej. Mierne navrch mali hokejisti Znojma, ktorí skórovali dvakrát. V 10. minúte otvoril skóre Lattner a následne po Netíkovom vyrovnaní opäť poslal Znojmo do vedenia Braes.
    Druhá časť hry sa začne približne o 20:45.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:09
    McPherson si počkal na pohyb Camerona Braesa, ktorý už smeroval pred bránku. McPherson naznačil prihrávku na obrancu, no potom poslal prudký puk pred bránu, kde bol Braes. Habal však puk prikryl skôr a k dorážke sa Braes nedostal.
     
    18:36
    Petráš posielal spoza ľavého kruhu od mantinelu puk pred bránku, kde však jeho prihrávku po vzduchu nik nezachytil. Košice ešte na niekoľko sekúnd boli v pásme, ale strelu nevyslali.
     
    17:50
    Košickí obrancovia si trochu nerozumeli počas rozohrávky a napokon sa to skončilo zakázaným uvoľnením, po ktorom sa hra sťahuje pred Habala.
     
    17:19
    Gólman Vladislav Habal si na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok po strele Hlavu z ľavého kruhu. Puk u seba podržal a vhadzuje sa po jeho pravici.
     
    16:45
    Nicolas Hlava iba jemnučko tečoval prihrávku svojho spoluhráča Adama Sedláka. Puk usmernil do útočného pásma, no Znojmo ho už potom nezískalo.
     
    15:48
    Do streleckej pozície sa dostal na opačnej strane Tomáš Klíma, ktorý preveril Nechvátala strelou tesne spoza pravého kruhu, ale gólman Orlov bol pripravený, puk ukryl vo svojom výstroji.
     
    15:18
    Petr Mrázek svižne prekorčuľoval po ľavom krídle a dostal sa ku Habalovi. Bekhendom ho zblízka ohrozil, no košický gólman zabránil ďalšiemu inkasovaniu gólu.
     
    14:39
    Netíkovi na modrú čiaru prikorčuľoval rozbehnutý Kafka. Dostal prihrávku od Netíka a vypálil. Strela mu nesadla, puk letel na zadný mantinel.
     
    14:14
    Tím Znojmo práve strelil gól!
    Rýchla odpoveď Orlov na vyrovnávajúci gól Košičanov. McPherson posunul puk na pravú stranu CAMERONOVI BRAESOVI, ktorý sa natlačil pred bránku a rýchlou strelou prekvapil Habala.
    Asistencia: Allan McPherson.
     
    14:04
    Znojemskí Orli vyhrali buly v pásme, konkrétne sa o to postaral Cameron Braes. Vyhral ho na modrú čiaru na Michala Kruckovyča, ktorý poriadne tvrdo vypálil, no Habal bol pozorný.
     
    13:26
    Košice dali gól!
    Oceliari vyrovnávajú stav stretnutia. Po nahodenom puku od modrej čiary z hokejky Kafku Nechvátal vyrazil len pred seba, kde bol TOMÁŠ NETÍK a ten pohodlne zakončil do poloodkrytej brány.
    Asistencia: Petr Kafka.
     
    12:48
    Evan Brophey si spoločne s Petrom Kafkom veľmi nerozumeli počas prechodu cez modrú čiaru, skončilo sa to ofsajdom.
     
    12:18
    Radim Matuš sa natlačil pred bránku a spolu so svojím spoluhráčom sa na dvakrát pokúšali prekonať Habala. Prvej strele odolal, druhá bola zblokovaná.
     
    11:38
    Košičania vyhrali buly v útočnom pásme a Martin Dudáš od modrej okamžite pálil. Jeho delovku Nechvátal vyrazil na zadný mantinel.
     
    10:54
    Šedivý zatiahol puk za bránku a počkal na nových spoluhráčov. Znojemskí Orli takisto využili túto situáciu na striedanie.
     
    10:16
    Znojmo si vytvorilo ďalšiu možnosť. Marek Kalus si nakorčuľoval pred bránku a po prihrávke z rohu klziska hneď z prvej zakončoval. Jeho pokus letel tesne vedľa brány.
     
    09:08
    Tím Znojmo práve strelil gól!
    Orli sa dostávajú do vedenia po šikovnom góle. Medzi kruhmi si prihrávku spracoval JAN LATTNER, ktorý mal pred sebou voľný priestor, zamieril presne a prekonal Habala strelou k ľavej žrdi!
    Bez asistencie.
     
    08:45
    Šedivého dlhá krížna prihrávka mala prejsť na Hričinu, ktorý si hľadal priestor na útočnej modrej čiare. Puk mu prekĺzol cez hokejku a vzali si ho obrancovia Znojma.
     
    07:56
    Nagy vyštartoval dopredu spolu s Haščákom v prečíslení dvoch proti jednému. Prihral mu krížne na ľavý kruh, Haščák strieľal z prvej, no Nechvátalov betón bol takisto v správny čas na správnom mieste.
     
    07:35
    Hráčska lavica HC Košice dostáva menší trest za príliš veľa hráčov na ľade. Pre rozbehnuté Znojmo je to ideálna príležitosť.
     
    07:14
    Znojmo malo možnosť presadiť sa z prečíslenia. McPherson prevzal prihrávku na modrej čiare a napokon sa rozhodol pre strelu. Z pravého kruhu poslal svižný puk na bránku, ktorý Habal dokázal pokryť.
     
    06:30
    Petráš vysunul na pravé krídlo Jokeľa a pýtal si puk späť na hokejku. Prihrávku však nedostal, Jokeľ poslal puk na bránku a Nechvátal vyrazil strelu betónom.
     
    05:36
    Jakub Suja sa takisto dostal k streleckému pokus, no spomedzi kruhov nemieril dostatočne presne. Od začiatku sa zatiaľ hrá svižný hokej, rýchlu akciu strieda rýchla akcia na opačnej strane.
     
    05:08
    Marcel Haščák si to namieril medzi kruhy a snažil sa švihom vystreliť. Jeho pokus bol zblokovaný a Nechvátal si teda v tomto čase na puk nesiahol.
     
    04:43
    Šedivému sa v strednom pásme ukazoval Laco Nagy, no napokon si prihrávku nespracoval, skĺzla mu z čepele. Oceliari sa však opätovne dostali do pásma.
     
    04:00
    Znojmo už hrá s piatimi hráčmi a rozbehlo aj presilovkový kolotoč. Na modrú čiaru dostal prihrávku Jan Lattner, ktorý sa oprel do strely a poslal tvrdú delovku. Habal nemusel zasahovať, puk letel vedľa.
     
    02:50
    Po ľavom krídle prenikol do útočnej tretiny Cameron Braes, ktorý sa natlačil po ľavom mantineli, ale následne o puk prišiel za bránkou.
     
    02:23
    Haščák už mohol dávať Nagyovi do odkrytej bránky a Košice tak mohli ísť do vedenia, no v rovnakom čase sa faulu dopustil Hričina. Hričina dostáva dve minúty za krosček.
     
    01:40
    Znojmo úvod oslabenia zvládlo. Podarilo sa im vybojovať puk v obrannom pásme a následne ho vytlačiť cez všetky čiary preč až ku Habalovi.
     
    01:10
    Presilovka v úvode zápasu pre Košice. Nicolas Hlava dostáva dve minúty za seknutie.
     
    00:58
    Po pravom krídle pekne unikol Allan McPherson, ktorý smeroval až k bránke a snažil sa forhendovým blafákom prekvapiť Habala. Puk skončil na jeho betóne.
     
    00:38
    Svižný útok predviedla prvá formácia s C.J.-om Stretchom, ktorý sa natlačil až pred bránku a Habal bol tak preverený.
     
    00:12
    Košičania vyhrali úvodné buly a Brophey po prvýkrát preveril gólmana Nechvátala. Následne sa do útoku presunuli aj Orli.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľad pomaly vychádzajú celky oboch tímov. Košičania sú v bielych dresoch pripravení odohrať svoje prvé stretnutie na tohtoročnom Tatranskom pohári. Znojemskí Orli zažijú absolútnu premiéru na tomto turnaji v čiernych dresoch.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní druhého zápasu prvého hracieho dňa turnaja o Tatranský pohár. V tom úvodnom Poprad zvíťazil nad Miškolcom 3:1 a získal tri body.

    HK Poprad – DVTK Miškolc 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
    Góly a asistencie: 35. Abdul (Kozák), 37. Svitana (Mlynarovič), 60. Bondra (Zagrapan, Kozák) – 54. Kulmala (Galanisz, Crawford)
     
    Úvodné zostavy:

    Orli Znojmo: Nechvátal (Halász) – Sedlák, Parkkonen, Stehlík, Lattner, Tejnor, Oščádal, Kruckovyč – Kalus, Stretch, Luciani, Hlava, Braes, McPherson, Němec, Matuš, Mrázek, Novák, Bartoš, Guman, Špaček

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Dudáš (A), Pretnar, Šedivý, Čížek, Pulli, Lenďák, Koch, Žitný – Kafka, Brophey, Netík – Haščák, Nagy (C), Spilar (A) – Hričina, Suja Šoltés – Petráš, Klíma, Jokeľ.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní druhého zápasu prvého hracieho dňa na 71. ročníku Tatranského pohára. Vo večerných hodinách budeme svedkami duelu medzi HC Orli Znojmo a HC Košice. Zápas sa začne o 20:00.

    Orli Znojmo
    Český celok HC Orli Znojmo bude ďalším novým tímom na zozname účastníkov Tatranského pohára. Klub z českého mesta Znojmo pôsobí od sezóny 2011/12 v nadnárodnej EBEL lige. Najväčším úspechom Orlov je zatiaľ striebro zo sezóny 2015/16. Vo finále vtedy Znojmo podľahlo silnému Salzburgu. V kádri trénera Miroslava Fryčera sa nachádzajú zatiaľ prevažne českí hokejisti v spoločnosti 4 kanadských legionárov, jedného Fína, Američana a slovenského gólmana Tomáša Halásza. Znojmo v príprave na novú sezónu podľahlo Komete Brno 3:1, zdolalo Karlovy Vary 3:2 a pripísalo si prehry s Hradcom Králové 4:2 a so Zlínom 3:2.

    HC Košice
    Niekoľkonásobný majster slovenskej extraligy príde na Tatranský pohár už po 31. krát. Košice majú na konte spolu (aj pod hlavičkou VSŽ) už 10 víťazstiev na Tatranskom pohári a na 71. ročník Tatranského pohára prichádzajú „oceliari“ ako obhajcovia titulu. Pod vedením českého kouča Romana Šimíčka odohrali Košičania v novej sezóne dokopy 5 zápasov, tri z nich na zvolenskom Memoriáli Pavla Zábojníka. Košice na tomto turnaji zdolali Graz 4:6 a Klagenfurt 1:4 a podľahli poľskému tímu z mesta Tychy 5:3. Ostatne si poradili s Miškolcom 7:1 a naposledy 23. augusta podľahli v odvete Miškolcu 3:1. Tím Košíc prijal cez leto niekoľko posíl, jednou z najvýraznejších by mala byť osoba Marcela Haščáka. K tímu sa pridali aj dobre známy český útočník Tomáš Netík, či Slovinec Klemen Pretnar.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Tatranský pohár je však najstarším hokejovým turnajom na Slovensku a druhým najstarším hokejovým turnajom v Európe. Tento rok sa bude písať jeho 71. kapitola.
    Počet účastníkov a systém turnaja je rovnaký ako minulý rok. Šesť mužstiev je rozložených do dvoch skupín, v skupine odohrá zápas každý s každým. Na základe získaných bodov sa v posledný deň turnaja odohrajú tri zápasy: o konečné 5. miesto, o bronz a finále.

    Účastníci:
    A skupina: DVTK Jegesmedvék Miskolc, HC Vítkovice Ridera, HK Poprad
    B skupina: HC Košice, HC Orli Znojmo, Rapaces de Gap

    Program:
    Štvrtok 30.8.2018

    16.00 HK Poprad – DVTK Jegesmedvék (skupina A)
    20.00 HC Orli Znojmo – HC Košice (skupina B)

    Piatok 31.8.2018
    15.00 Rapaces de Gap – HC Orli Znojmo (skupina B)
    19.00 DVTK Jegesmedvék – HC Vítkovice (skupina A)

    Sobota 1.9.2018
    15.00 HC Košice – Rapaces de Gap (skupina B)
    19.00 HK Poprad – HC Vítkovice (skupina A)

    Nedeľa 2.9.2018
    11.00 o 5. miesto: 3A – 3B
    15.00 o 3. miesto: 2A – 2B
    19.00 finále: 1A – 1B

    Posledných päť víťazov Tatranského pohára
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    67. ročník, 2014, medzinárodný, HK Poprad
    68. ročník, 2015, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)
    69. ročník, 2016, medzinárodný, Pelicans Lahti (Fínsko)
    70. ročník, 2017, medzinárodný, HC Košice

    K sledovaniu prenosov zo zápasov Tatranského pohára 2018 ste srdečne pozvaní. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý vám bude z popradského zimného štadióna prinášať všetky priame prenosy. Pekný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 10. Lattner, 15. Braes (McPherson), 27. Tejnor (Stretch, Kalus), 64. McPherson (t.s.) – 14. Netík (Kafka), 25. Brophey (Netík, Pretnar), 59. Kafka (Suja, Nagy)


    HC LERAM Orli Znojmo: Nechvátal (Halász) – Sedlák, Parkkonen, Stehlík, Lattner, Tejnor, Oščádal, Kruckovyč – Kalus, Stretch, Luciani, Hlava, Braes, McPherson, Němec, Matuš, Mrázek, Novák, Bartoš, Guman, Špaček
    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Dudáš (A), Pretnar, Šedivý, Čížek, Pulli, Lenďák, Koch, Žitný – Kafka, Brophey, Netík – Haščák, Nagy (C), Spilar (A) – Hričina, Suja Šoltés – Petráš, Klíma, Jokeľ

    Rozhodca: Snášel – Šoltés, Gajan