Martin – Sinner sk 2:0 (kon.) | Moroni – Kolář 2:0 (kon.)
Kližan – Giannessi sk 2:0 (kon.)
koniec
Andrej Martin
Andrej Martin
2
6 6  
Jannik Sinner
Jannik Sinner
0
3 2  
Pondelok 27.08.2018, 14:12Challenger Como (antuka) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Slovenský tenista Andrej Martin potvrdil v dnešnom dueli rolu papierového favorita. Mladého domáceho hráča Jannika Sinnera zdolal po setoch 6:3 a 6:2. Celkovo až šesťkrát získal podanie svojho súpera, pričom sám prišiel o svoj servis dvakrát. Zaujímavosťou je, že v zápase sme nevideli ani jedno eso, no až trikrát sa stalo, že tenisti zakončili gem dvojchybou. Rodáka z Bratislavy v druhom kole čaká víťaz súboja Martin Kližan – Alessandro Giannessi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. (15:31:34)
     
    Koniec zápasu
     
    6:2
    Je dobojované! Andrej Martin postupuje do druhého kola challengerového turnaja v talianskom meste Como. Ešte len 17-ročný Jannik Sinner mu srdnato vzdoroval, ale zápas ukončil svojou štvrtou dvojchybou.
     
    A-40
    Na svete je ďalší mečbal pre slovenského tenistu. Jannik Sinner si nepotykal s dĺžkou svojho úderu a loptičku poslal ďaleko za základnú čiaru.
     
    40-40
    Zápas ešte nekončí. Jannik Sinner sa teraz nebál zaútočiť a jeho aktivita priniesla želané ovocie v podobe víťazného bekhendového úderu po čiare.
     
    A-40
    Andrej Martin so šťastím dostal loptičku na druhú stranu dvorca. Jannik Sinner mal veľkú šancu ukončiť výmenu víťazným úderom, ale namiesto toho spravil zbytočnú chybu.
     
    40-40
    Andrej Martin je dve loptičky od očakávaného víťazstva. Tentokrát bol vo výmene dominantným hráčom a ukončil ju pekne umiestneným bekhendovým úderom.
     
    30-40
    Andrej Martin sa ešte drží v hre o ôsmy gem. Pomohol mu vo veľkej miere aj súper, ktorý rutinný forhendový úder nasmeroval ďaleko za základnú čiaru.
     
    15-40
    Vyzerá to tak, že Andrej Martin si dnešný zápas bude musieť dopodávať sám. Jannik Sinner totiž získava priamy bod z podania a zároveň dve gembalové šance.
     
    15-30
    Jannik Sinner to spravil veľmi šikovne. Forhendovým úderom do protipohybu prekvapil Andreja Martina, ktorý sa len prizeral jeho víťaznému úderu.
     
    15-15
    Andrej Martin odpovedá rovnakou zbraňou. Jediný rozdiel bol v tom, že Slovák zahral svoj bekhendový úder po čiare a nie krížom ako jeho taliansky súper.
     
    0-15
    Jannik Sinner začína psychicky náročný gem veľmi dobre. Po servise prešiel do ofenzívny a výmenu zakončil bekhendovým víťazným úderom.
     
    5:2
    Slovenský tenista drží svoje podanie. Jannik Sinner nezvládol záverečnú výmenu, keď loptičku nasmeroval za základnú čiaru. Po prestávke a výmene strán pôjde podávať na udržanie v dueli.
     
    40-30
    Andrej Martin teraz zahral trošku čudný úder z bekhendovej strany. Loptička dostala vonkajšiu rotáciu a napokon skončila tesne vedľa postrannej čiary.
     
    40-15
    Slovenský tenista bude mať dve šance na potvrdenie svojho podania. Jannik Sinner síce predviedol celkom pekný return, ale loptička skončila v tesnom aute.
     
    30-15
    Andrej Martin mal výmenu veľmi dobre rozohranú, ale napokon sa mu nepodarilo získať loptičku na svoju stranu. Jannik Sinner sa dostal z defenzívy a výmenu zakončil úspešným smečom.
     
    30-0
    Andrej Martin nečakane zaútočil z bekhendovej strany. Jannik Sinner to absolútne nečakal, a tak sa len prizeral víťaznému úderu slovenského hráča.
     
    15-0
    Dôležitý siedmy gem začína bratislavský rodák vo veľkom štýle. Opäť slávila úspech jeho taktika servis-volej. Jannik Sinner sa ešte snažil o lob, ale loptičku poslal do autu.
     
    4:2
    Jannik Sinner sa ešte drží v hre o postup do druhého kola. Priamym bodom z podania zavŕšil obrat v šiestom geme a konečne drží svoje podanie. Na podanie sa už chystá Andrej Martin.
     
    30-40
    Jannik Sinner otáča priebeh gemu na svoju stranu. Podobne ako pred pár sekundami za zaskvel forhendovým víťazným úderom.
     
    30-30
    Teraz musíme mladého Taliana pochváliť za výbornú kombináciu úderom. Podaním von z dvorca si pripravil pozíciu a následne zahral víťazný úder po čiare.
     
    30-15
    Jannik Sinner sa dokázal udržať vo výmene a za svoju bojovnosť je odmenený ziskom bodu. Andrej Martin si nepotykal s dĺžkou svojho úderu a loptičku poslal do autu.
     
    30-0
    Ďalšia nevynútená chyba na strane talianskeho tenistu. Loptička skončila len v priestore vymedzenom pre zápasy štvorhry. Andrej Martin je blízko k ďalším brejkbalom.
     
    15-0
    Andrej Martin je teraz jasne lepším hráčom na kurte. Sériou kvalitných úderov dostal súpera do neľahkej pozície, z ktorej Jannik Sinner zahral len úder za základnú čiaru.
     
    4:1
    Andrej Martin potvrdzuje čistou hrou brejk z predošlého gemu. Po krátkej prestávke pôjde podávať Jannik Sinner s vedomím, že ďalšiu stratu svojho servisu si nemôže dovoliť.
     
    40-0
    Vyzerá to na bezproblémové potvrdenie brejku. Andrej Martin získava pri vlastnom podaní siedmu loptičku za sebou, keď mu pomohla chyba ešte len 17-ročného Taliana.
     
    30-0
    Andrej Martin zahral veľmi pekný krížny forhendový úder. Jannik Sinner nemal šancu a loptičku nedokázal poslať späť na druhú stranu dvorca.
     
    15-0
    Andrej Martin vstupuje lepšie do piateho gemu než súper. Po servise si prešiel na sieť, kde sa prezentoval ďalším víťazným volejom.
     
    3:1
    Veľká škoda pre mladého Taliana, ktorý bol veľmi blízko k odvráteniu aj tretieho brejkbalu. Výmenu mal dobre rozohranú, ale z forhendovej strany netrafil otvorený dvorec. Andrej Martin tak získava cenný brejk.
     
    40-30
    Jannik Sinner sa stále drží v hre o svoje podanie. Na druhej strane, Andrej Martin trošku hazarduje, pretože aj teraz poslal loptičku mimo vymedzeného priestoru.
     
    40-15
    Prvú šancu na zisk brejku nedokázal slovenský tenista využiť. Vo výmene mal síce miernu prevahu, ale forhendový úder nasmeroval do tesného autu.
     
    40-0
    Andrej Martin má veľkú šancu na zisk podania svojho súpera. Jannik Sinner mu pomáha sám, keď sa dopustil už tretej dvojchyby v zápase.
     
    30-0
    Taliansky tenista teraz nie je v ideálnom psychickom rozpoložení. Po nevydarenom bekhendu za nezaskvel ani z forhendu, a tak daruje pod svojmu súperovi.
     
    15-0
    Jannik Sinner nevstupuje ideálne ani do štvrtej hry tohto setu. Jeho bekhendový úder bol veľmi nepodarený a nezmestil sa ani do vyhradeného miesta pre zápasy štvorhry.
     
    2:1
    Trošku frustrovaný Jannik Sinner napálil loptičku priamo z returnu, no poslal ju tesne za základnú čiaru. Na svete je tak čistá hra pre slovenského tenistu a víťaza deviatich turnajov kategórie challenger.
     
    40-0
    Andrej Martin okamžite po servise vyrazil k sieti a urobil dobre. Na return súpera reagoval bekhendovým volejom, ktorý mu zaručuje tri šance na ukončenie gemu.
     
    30-0
    Aj ďalší bod putuje na konto slovenského tenistu. Ten má dobre rozbehnutý tretí gem a má veľkú šancu dostať sa do tesného vedenia.
     
    15-0
    Andrej Martin začína dobre gem pri svojom podaní. Forhendovým úderom si súpera pripravil, prešiel si k sieti, kde tentokrát zahral ako skúsený harcovník.
     
    1:1
    Jannik Sinner predviedol vynikajúci servis, ktorým nášho hráča poslal do nevýhodnej pozície. Nič však z toho nevyťažil, pretože jeho následný forhendový úder skončil niekoľko centimetrov za základnou čiarou.
     
    A-40
    Andrej Martin bude mať veľkú šancu na okamžitý zisk strateného podania. Opäť zaúradoval jeho forhendový úder po čiare, na ktorý Jannik Sinner nedokázal reagovať.
     
    40-40
    Jannik Sinner nevyužíva predošlého zaváhanie favorita zápasu a vlastnou chybou upravuje skóre tohto gemu na zhodu. Tak snáď sa po ďalšej výmene dočkáme aj brejkbalu.
     
    40-A
    Obrovská chyba slovenského hráča. Andrej Martin si parádnym forhendom po čiare pripravil pozíciu, ale následný volej nepochopiteľne poslal za základnú čiaru.
     
    40-40
    Sledovali sme veľmi zaujímavú a dlhú výmenu. Napokon z nej vyšiel úspešne slovenský tenista Andrej Martin, pretože jeho súper trafil z bekhendu len sieť.
     
    30-40
    Jannik Sinner prvú šancu na ukončenie gemu nedokázal využiť. Stále má však k dispozícii jeden gembal, ktorým môže ukončiť dianie v druhom geme.
     
    15-40
    Jannik Sinner je blízko k tomu, aby potvrdil brejk z predošlého gemu. Andrej Martin sa na seba veľmi hnevá, pretože aj teraz mu pomohol lacnou chybou.
     
    15-30
    Teraz sme boli svedkami dlhej výmeny, ktorá sa končí lepšie pre domáceho hráča. Andrejovi Martinovi nevyšiel bekehdnový úder, ktorý nasmeroval len do siete.
     
    15-15
    Ďalší bod v sérii taliansky tenista nezískava. Podobne ako Andrej Martin má už aj Jannik Sinner na konte dve dvojchyby. Stav druhého gemu je tak opäť vyrovnaný.
     
    0-15
    Jannik Sinner podáva na potvrdenie brejku a začína veľmi dobre. Pripisuje si na konto priamy bod, keďže Andrej Martin poslal loptičku len do autu.
     
    0:1
    Andrej Martin vstupuje tým najhorším možným spôsobom do druhého setu. V úvodnom geme spravil veľa chýb, čo len potvrdil netypickým zlyhaním pri siete. Jannik Sinner má tak brejk.
     
    30-40
    Tak predsa len sa Jannik Sinner dostane k šanci na prelomenie podania. Andrej Martin totiž pomerne ľahký forhendový úder nasmeroval len do siete.
     
    30-30
    Priamym bodom z podania zažehnáva Andrej Martin črtajúce sa problémy. Jannik Sinner z náročnej pozície poslal loptičku ďaleko za základnú čiaru.
     
    15-30
    Prvýkrát boduje v druhom sete aj slovenský tenista. Pomohol mu výrazne jeho súper, ktorý z rutinnej pozície nasmeroval loptičku len do polovice siete.
     
    0-30
    Andrej Martin robí druhú dvojchybu v dnešnom zápase. Toto rozhodne nie je vstup do druhého setu, ktorý si Slovák predstavoval. Jannik Sinner je blízko k tomu, aby získal hneď tri brejkbaly.
     
    0-15
    Po krátkej prestávke a úprave kurtu začína Andrej Martin druhý set pri vlastnom podaní. Bod však získava jeho súper, ktorý sa zaskvel vydareným bekhendovým úderom po čiare.
     
    6:3
    Andrej Martin je majiteľom prvého setu, ktorý trval približne 35 minút. Trikrát zobral podanie mladému talianskemu hráčovi a je bližšie k postupu do druhého kola. V závere prvého setu sa zaskvel víťazným forhendovým úderom.
     
    A-40
    Tentokrát už bude mať Andrej Martin šancu na ukončenie prvého dejstva. Jannik Sinner mal smolu, keďže loptička z rakety súpera dopadla priamo na čiaru, a tak sa odrazila trošku netypicky.
     
    40-40
    Ďalšia zhoda. Jannik Sinner mal síce výmenu výborne rozohranú, ale Andrej Martin sa dokázal ubrániť. Následne hral trpezlivo a dočkal sa nevynútenej chyby súpera.
     
    40-A
    Jannik Sinner ani teraz nepúšťa svojho súpera k šanci na ukončenie setu. Po kvalitnom servise von z dvorca si prešiel na sieť a ťaží z nevydareného obhodenia slovenského tenistu.
     
    40-40
    Na svete je vôbec prvá zhoda tohto duelu. Po slabšom druhom servise súpera Andrej Martin zaútočil. Jeho return Jannik Sinner len s problémami vrátil na druhú stranu, ale na ďalší úder už nedokázal reagovať.
     
    30-40
    Setbal z toho zatiaľ nebude. Jannik Sinner sa v tejto výmene prezentoval vo veľmi dobrom svetle, pripravil si súpera, prešiel na sieť a celé dianie zakončiť víťazným forhendovým úderom.
     
    30-30
    Andrej Martin sa v tomto geme ešte nevzdáva. Teraz dokonale využil slabšie druhé podanie súpera a donútil ho chybovať. Po následujúcej výmene sa tak môže dočkať setbalu.
     
    15-30
    Jannik Sinner otáča priebeh deviateho gemu. Andrej Martin musel reagovať na úder, ktorý bol tečovaný páskou. Následne chcel skrátiť hru, ale loptičku nasmeroval do tesného autu.
     
    15-15
    Andrej Martin nedokázal nadviazať na úspech z predošlej výmeny. Tentokrát si nepotykal s výškou svojho úderu a loptičku nasmeroval len do siete.
     
    15-0
    Bratislavčan začína dobre aj gem pri súperovom podaní. Z forhendovej strany sa oprel do svojho úderu a nechytateľne ho poslal na druhú stranu dvorca.
     
    5:3
    Andrej Martin musel ísť do výmeny len cez opakovaný druhý servis, no napriek tomu boduje. Skutočne chyby na strane talianskeho tenistu pribúdajú, a tak pôjde podávať na udržanie v prvom sete.
     
    40-15
    Slovenský tenista si pomohol priamym bodom z podania. Jannik Sinner poslal loptičku z returnu ďaleko za základnú čiaru, a tak sa mu zrejme nepodarí získať servis ako v štvrtej hre.
     
    30-15
    Nábeh na čistú hru z toho nebude, pretože Andrej Martin sa nevyvaroval trošku zbytočnej bekhendovej chyby. Loptičku nasmeroval len do siete, čo určite teší domácich fanúšikov.
     
    30-0
    Aj ďalší bod putuje na slovenské konto. Jannik Sinner trafil loptičku len rámom rakety, a tak ju poslal ďaleko do autu. Andrej Martin má tak dobre rozbehnutý aj ôsmy gem.
     
    15-0
    Andrej Martin podáva na potvrdenie brejku a tentokrát začína veľmi dobre. Pomáha si priamym bodom z podania, keď Jannik Sinner nasmeroval loptičku zo svojho returnu len do siete.
     
    4:3
    Andrej Martin druhýkrát v zápase berie podanie 17-ročnému Talianovi. Ten sa síce sympaticky bránil tlaku skúsenejšieho hráča, ale napokon nedokázal reagovať na jeho razantný smeč.
     
    40-15
    Postupne pribúdajú chyby na konto talianskeho tenistu. Pred chvíľou poslal loptičku za základnú čiaru, a tak bude čeliť hrozbe straty svojho podania.
     
    30-15
    Tentokrát to Andrej Martin spravil výborne. Sériou kvalitných úderov si pripravil pozíciu, následne si prešiel na sieť a výmenu zakončil precízne zahraným volejom.
     
    15-15
    Zbytočná chyba slovenského tenistu. Jannik Sinner musel ísť do výmeny len cez druhé podanie, no napriek tomu boduje po nevydarenom returne favorizovaného súpera.
     
    15-0
    Andrej Martin vstupuje lepšie do siedmeho gemu. Na konci dlhej výmeny to Jannik Sinner prehnal s dĺžkou svojho úderu a loptičku nasmeroval tesne za základnú čiaru.
     
    3:3
    Podarilo sa. Ďalším priamym bodom z podania ukončuje Andrej Martin šiestu hru prvého setu. Jannik Sinner sa tentokrát k ničomu nedostal a verme, že v podobnom duchu bude prebiehať aj koncovka úvodného setu.
     
    40-0
    Veľmi dobrý gem zo strany slovenského hráča. Andrej Martin si pomáha priamym bodom z podania a môže napodobniť počin svojho talianskeho súpera z predošlého gemu.
     
    30-0
    Ďalšia chyba talianskeho tenistu. Jannik Sinner mal teraz aj pomerne veľkú smolu, pretože loptičku tečovala páska a napokon ju vrátila na jeho stranu dvorca.
     
    15-0
    Do šiesteho gemu vstupuje rodák z Bratislavy úspešnejšie. Na konci dlhej výmeny sa teší zo zisku loptičky, pretože Jannik Sinner poslal svoj úder len do siete.
     
    2:3
    Rovnako ako v prvom geme zápasu si Talian pripisuje na konto čistú hru. Andrej Martin záver gemu už akoby vypustil a zahral ľahkú chybu z returnu. Verme, že po prestávke ho uvidíme v lepšom svetle.
     
    0-40
    Ďalšia nevynútená chyba slovenského tenistu. Podobne ako pred pár sekundami poslal loptičku len do siete. Jannik Sinner má tak k dispozícii trojicu gembalov.
     
    0-30
    Andrej Martin je zjavne frustrovaný po nevydarenom predošlom geme. Teraz zahral svoj forhendový úder veľmi razantne, ale loptičku nasmeroval len do polovice siete.
     
    0-15
    Taliansky tenista začína lepšie piaty gem prvého setu. Hral trpezlivo a napokon sa dočkal nevynútenej chyby súpera. Andrej Martin z bekhendu poslal loptičku len do územia pre štvorhru.
     
    2:2
    Jannik Sinner si berie stratené podanie okamžite späť. V závere štvrtého gemu mu pomohol súper, ktorý sa takisto nevyvaroval svojej úvodnej dvojchyby. Stav úvodného dejstva je tak vyrovnaný.
     
    15-40
    Šťastie na strane talianskeho tenistu. Páska tečovala loptičku po údere Andreja Martina a napokon jej zabránila k tomu, aby prešla na druhú stranu dvorca. Jannik Sinner má brejkbaly.
     
    15-30
    Andrej Martin sa dostal z veľkej defenzívy. Jannik Sinner mal všetky tromfy vo svojich rukách, súpera si sériou kvalitných úderov pripravil, ale napokon loptičku posiela len do siete.
     
    0-30
    Andrej Martin to nebude mať s potvrdením brejku ľahké. Mladý Talian si pripisuje na konto ďalší víťazný úder. Tentokrát trafil presne bočnú čiaru a prekvapil tak slovenského súpera.
     
    0-15
    Andrej Martin musel ísť do výmeny len cez druhé podanie. Jannik Sinner sa poľahky dostal do hry a napokon bod putuje na jeho konto po vynikajúcom bekhendovom údere.
     
    2:1
    Jannik Sinner doslova daruje brejk svojmu súperovi. Za nepriaznivého stavu sa dopustil prvej dvojchyby dnešného merania síl. Andrej Martin tak po prestávke bude podávať na potvrdenie brejku.
     
    40-30
    Andrej Martin bude mať šancu získať podanie domáceho hráča. Opäť využil jeho kratší úder, prešiel do ofenzívy a výmenu ukončil razantným smečom nad hlavou.
     
    30-30
    Prvé brejkbaly zápasu zatiaľ nevidíme. Andrej Martin teraz pomáha svojmu súperovi zbytočnou nevynútenou chybou. Rozohranú výmenu ukončuje úderom tesne za základnú čiaru.
     
    30-15
    Andrej Martin sa dostáva do vedenia v tomto geme. Využil kratší úder svojho súpera, oprel sa do svojho forhendového úderu a donútil mladého Taliana poslať loptičku do siete.
     
    15-15
    Skóre tretieho gemu je vyrovnané. Jannik Sinner bol síce dostatočne včas pri loptičke, ale už po niekoľkýkrát ju nasmeroval len do siete. Druhá čistá hra z toho tak určite nebude.
     
    0-15
    Jannik Sinner vstupuje lepšie do gemu pri svojom podaní. Pomohol mu však jeho súper, ktorý z bekhendovej strany nasmeroval loptičku za základnú čiaru. Potvrdil to aj hlavný rozhodca.
     
    1:1
    Andrej Martin to spravil veľmi šikovne. Všimol si, že Jannik Sinner stojí ďaleko za základnou čiarou. Skrátil tak hru a svojim druhým víťazným úderom v zápase ukončuje tento gem.
     
    40-30
    Slovenský tenista si konečne pomohol aj priamym bodom z podania. Jannik Sinner bol blízko brejkbalových šancí, no aktuálne to vyzerá lepšie pre favorizovaného Andreja Martina.
     
    30-30
    Teraz si Andrej Martin napravil reputáciu. Aktívnou hrou donútil mladého Taliana zahrať kratší úder za sieť a následne zakončil výmenu razantným smečom pri čiaru.
     
    15-30
    Nevydarený úder z dielne Andreja Martina. Slovenský tenista trafil loptičku rámom rakety, a tak sa nemohol čudovať tomu, že ju nasmeroval ďaleko za základnú čiaru súpera.
     
    15-15
    Prvýkrát sa na tabuľu skóre zapisuje aj 28-ročný rodák z Bratislavy. Výrazne mu však pomohol Jannik Sinner, ktorý bekhendovým úderom našiel len polovicu siete.
     
    0-15
    Aj piata loptička putuje na konto talianskeho tenistu. Teraz sme boli svedkami dlhej výmeny, hráči hrali viac-menej na istotu, ale napokon prichádza úder Andreja Martina do siete.
     
    0:1
    Aj sa tak stalo. Jannik Sinner potvrdil výborný vstup do zápasu víťazným volejom na sieti. Andrej Martin bol v prvom geme až príliš pasívny, no chuť si môže napraviť po zmene strán.
     
    0-40
    Andrej Martin poslal loptičku za základnú čiaru. Jannik Sinner tak veľmi dobre vstupuje do zápasu a pri geme na podaní si môže pripísať čistú hru.
     
    0-30
    Aj druhá výmena končí úspešne pre talianskeho hráča. Tentokrát ho musíme pochváliť za vydarený bekhendový úder po čiare, ktorým prekvapil skúsenejšieho slovenského tenistu.
     
    0-15
    Dnešné stretnutie začína na podaní 17-ročný Jannik Sinner. V prvej výmene si ambiciózne prešiel na sieť a napokon získava bod po zlom obhodení Andreja Martina.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z tenisového turnaja, ktorý v týchto dňoch prebieha v talianskom Come. Svoj zápas prvého kola dnes absolvuje aj slovenský tenista Andrej Martin. Jeho súperom bude domáci Jannik Sinner.

    ANDREJ MARTIN

    Andrej Martin je momentálne 157. hráčom svetového rebríčka. Je typickým antukárom a aj preto uprednostnil tento program pred súbojmi v kvalifikácii US Open. Rodák z Bratislavy na začiatku sezóny postúpil do semifinále na turnaji v ekvádorskom Quite. Dlho to bol jeho najlepší výsledok, až prišiel obľúbený turnaj v Liberci. Ten Martin dokázal vyhrať bez straty setu. Vo finále zdolal Pedra Sousu 6:1, 6:2 a získal deviaty challengerový titul kariéry. O dva týždne neskôr sa mu už v Cordenonse tak nedarilo. Vypadol v druhom kole na rakete Portugalčana Joãa Dominguesa. Na miestnom turnaji sa zverenec Petra Miklušičáka najďalej dostal do štvrťfinále. Pred dvoma rokmi skončil už v prvom kole, keď ho zdolal dnes 38. hráč rankingu Andrej Rublev.

    JANNIK SINNER

    Jannik Sinner je hráčom, o ktorom toho veľa nevieme. Nedávno oslávil 17. narodeniny, a tak je iba na začiatku svojej kariéry. Predstavuje sa výlučne na turnajoch kategórie Futures. Hrá pravou rukou a v rebríčku ATP figuruje na konci deviatej stovky. V auguste odohral celkovo jedenásť zápasov, z ktorých vyhral až osem. Prechod z kategórie Futures na Challenger doposiaľ zažil len raz. V júni neprešiel v Miláne už cez úvodné kolo kvalifikácie, keď prehral s Jordim Samperom Montañom 3:6, 4:6. V meste Como, ktoré je rodiskom bývalého talianskeho cyklistu Fabia Casartelliho, sa dnes predstaví po prvýkrát. Jeho prípadné víťazstvo nad Andrejom Martinom by bolo veľkým prekvapením. Stávkové kancelárie vypísali kurz na postup domáceho hráča do druhého kola na úrovni 6,80.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:30.

    Miroslav Kováčik

    čas zápasu: 1:10

    2. set: 0:34

    Martin Sinner
    2. set Stretnutie 2. set
    získané body celkom
    32 59 42 20
    najdlhšia séria získaných bodov
    10 10 6 4
    Setboly
    2 3 0 0
    Mečboly
    2 2 0 0
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:10 0:22 0:38 0:20
    Esá **
    0 0 0 0
    Dvojchyby **
    1 2 4 3
    udržané podania
    3 / 4
    75 %
    6 / 8
    75 %
    3 / 9
    33 %
    1 / 4
    25 %
    Odvrátené brejboly
    0 / 1
    0 %
    0 / 2
    0 %
    3 / 9
    33 %
    3 / 6
    50 %
    body pri vlastnom podaní
    14 / 20
    70 %
    27 / 40
    68 %
    29 / 61
    48 %
    14 / 32
    44 %
    body po 1. podaní *
    19 / 28
    68 %
    17 / 32
    53 %
    body po 2. podaní *
    8 / 12
    67 %
    12 / 29
    41 %
    úspešnosť 1. podania *
    28 / 40
    70 %
    32 / 61
    52 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    3 / 6
    50 %
    6 / 9
    67 %
    2 / 2
    100 %
    1 / 1
    100 %
    body pri súperovom podaní
    18 / 32
    56 %
    32 / 61
    52 %
    13 / 40
    33 %
    6 / 20
    30 %
    body po príjme 1, podania *
    15 / 32
    47 %
    9 / 28
    32 %
    body po príjme 2. podania *
    17 / 29
    59 %
    4 / 12
    33 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 2. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Andrej Martin
    Štát: Slovensko
    Dátum narodenia: 20.09.1989
    Vek: 34 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 180 cm
    Hmotnosť: 72 kg

    Jannik Sinner
    Štát: Taliansko
    Dátum narodenia: 16.08.2001
    Vek: 22 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 188 cm
    Hmotnosť: 76 kg