Valladolid – Barcelona 0:1 (kon.) | Espanyol – Valencia 2:0 (kon.) | Sevilla – Villarreal 0:0 (kon.)
Girona – Real Madrid 1:4 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
2:0 (0:0)
Valencia CF
Nedeľa 26.08.2018, 18:15 • RCDE Stadium, Barcelona • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:15.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá RCD Espanyol Barcelona a Valencia CF. Zápas sa začína o 18:15.

    Španielska Primera Division bude pokračovať cez víkend svojim druhým kolom, tradične sú však zápasy rozdelené na tri dni od piatka do pondelka. V tomto prenose zavítame na RCDE Stadium, kde domáci Espanyol privíta Valenciu.

    RCD Espanyol Barcelona:
    Domáci celok zaznamenal bodový štart do novej sezóny, keď v prvom kole remizoval na pôde Cely Vigo 1:1. Espanyol je celkom, ktorý pravidelne obsadzuje stred tabuľky, ale vie prehovoriť aj do boja o pohárovú Európu. V uplynulej sezóne obsadil Espanyol až 11. miesto, čo sa bude v tejto sezóne snažiť vylepšiť.

    Valencia CF:
    Aj hosťujúci celok zaznamenal podobný štart do novej sezóny ako domáci futbalisti. Valencia remizovala na domácej pôde s Atl. Madrid podobne 1:1. Tento celok pravidelne bojuje o pohárovú Európu a v minulom ročníku obsadil konečné štvrté miesto, takže si zahrá aj skupinovú fázu Ligy majstrov.

    Ešte je takto v úvode novej sezóny ťažko favorizovať jeden či druhý celok, ale oba tímy si určite budú chcieť pripísať ďalšie body do tabuľky. Snáď sa teda máme na čo tešiť.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López, David López, Hermoso, Vilà – Granero, Roca, Darder – Baptistão, Iglesias, Sergio García

    Náhradníci: Roberto – Ó. Duarte, V. Sánchez, Melendo, H. Pérez, Piatti, Puado

    Valencia CF: Neto – Piccini, Gabriel, Diakhaby, Gayá – Wass, Kondogbia, Parejo, Soler – Rodrigo, S. Mina

    Náhradníci: Doménech – Vezo, Gameiro, Lato, Čeryšev, Batshuayi, Torres

    Rozhodca: Del Cerro – Yuste, Álvarez
     
    Prajem príjemný futbalový večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Dnes pokračuje druhým kolom španielska Primera Division, na RCD Stadium v Barcelone budeme svedkami súboja domáceho Espanyolu a Valencie.

    Zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov, o malú chvíľu sa zápas začne.
     
    Hlavný rozhodca Del Cerro spoločne so svojimi asistentmi Yustem a Álvarezom privádza oba celky na hraciu plochu, prvý polčas sa tak čoskoro začne! Pri sledovaní nášho prenosu vám prajem príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcej Valencii, ktorá sa však zatiaľ zdržiava na svojej polovici ihriska.
     
    2
    Po krátkej kombinácii na svojej polovici sa hostia pokúsili o útočný výpad, ale prezentovali sa len nepresnou kombináciou a tak je už lopta na kopačkách domáceho celku.
     
    3
    Následne sme mali možnosť sledovať hosťujúceho Minu, ktorý si vybojoval loptu a skúsil aj zakončiť, ale jeho pokus končí u domácich obrancoch.
     
    4
    Espanyol rozbieha kombináciu na svojej polovici ihriska a snaží sa cez postupné prihrávky preniknúť na útočnú polovicu. Úvod zápasu je troška opatrný z oboch strán, ale stretnutie sa ešte len rozbieha.
     
    5
    Zodpovednosti sa chopil Roca, ktorý sa snažil svojou prihrávkou naštartovať útočný výpad, ale lopta končí po nepresnej prihrávke u obrancoch súpera.
     
    6
    Dlho netrvalo a domáci sa opäť pokúsili o útočnú akciu, ale García sa ocitol len v postavení mimo hru. Znova sa tak dostáva lopta na kopačky hosťujúceho celku.
     
    7
    Tento útočný výpad domáceho celku bol už úspešnejší, ale Vilàov center odvrátili hostia na rohový kop. Espanyol tak ešte môže skúsiť zaútočiť, brankár Neto si už organizuje svojich spoluhráčov.
     
    8
    Espanyol ešte chvíľu kombinoval na útočnej polovici, ale po ďalšej nepresnej prihrávke už loptu stráca a tak má šancu založiť útok Valencia. Hostia sa však nikam neponáhľajú.
     
    9
    A svoj prvý rohový kop v tomto zápase si vyskúša aj hosťujúci celok, domáci sa tak teraz budú musieť brániť. Stále je to však taký opatrnejší úvod stretnutia.
     
    10
    Centrovaná lopta od rohovej zástavky nebol zlá, ale vo vzduchu najlepšie zapracoval López a dostáva loptu do bezpečia. Valencia tak ešte môže skúsiť zakombinovať na útočnej polovici.
     
    11
    Hostia sa aj naďalej držia na útočnej polovici, ale nedarí sa im preniknúť cez pozornú obranu domáceho celku. Valencia si však vytvára menší tlak, z ktorého môžu prameniť aj zaujímavé situácie.
     
    12
    Dobrý nábeh na centrovanú loptu predviedol Rodrigo, ale jeho hlavička končí u pozorného brankára domáceho celku. Espanyol tak ustál menší tlak súpera a môže skúsiť odpovedať.
     
    13
    Znova tu však bol útok zo strany Valencie, k lopte sa dostal Mina a jeho pokus do stredu brány musel kryť brankár López. Ten tak v krátkom slede predviedol dva presné zákroky.
     
    14
    Valencia sa stiahla späť na svoju polovicu, ale vysokým napádaním sa snaží získať loptu opäť na svoje kopačky. Postupne sa začína toto stretnutie rozbiehať, o slovo sa hlásia aj domáci futbalisti.
     
    16
    Pribúda aj počet osobných súbojov, ani jeden z hráčov tomu druhému nič nedaruje. Zatiaľ sa však takéto zákroky netrestajú žltou kartou, rozhodca Del Cerro len dohovára.
     
    17
    Sledovali sme kombináciu domáceho celku na útočnej polovici, ale individuálna akcia Baptistãoa nič nepriniesla a loptu na svoje kopačky získavajú hostia.
     
    18
    Hosťom sa však nedarí v prechode do útoku, domáci dobre obsadzujú stred poľa a pokúšajú sa takisto o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.
     
    19
    Teraz však už Valencia dokázala pohroziť, Mina si nabehol na centrovanú loptu, ale jeho pokus kryje domáca obrana a dostáva loptu do bezpečia. Valencia ešte môže zakombinovať na polovici súpera.
     
    20
    Opäť sledujeme menší tlak hosťujúceho celku, ale domáci všetko zvládajú a ešte svojho dnešného súpera do vyloženej šance nepustili. Musia sa však brániť na svojej polovici ihriska.
     
    21
    Celé sa to však končí nepresným zakončením Picciniho a tak si domáci budú môcť vydýchnuť. López sa chystá k rozohrávke od svojej brány.
     
    22
    Medzičasom sme sa dostali za polovicu prvého dejstva, stále čakáme na výraznejšiu šancu na jednej či druhej strane. Aktívnejšie sa snaží hrať hlavne Valencia.
     
    23
    Domáci sa snažili prejsť na útočnú polovicu, ale v strede poľa len prišiel nedovolený zákrok. K lopte sa tak opäť dostáva Valencia, ale zatiaľ sa nikam neponáhľa.
     
    24
    Tento prenik však už hosťujúcemu celku vyšiel, po zrazenom streleckom pokuse získava Valencia rohový kop. Opäť sa tak domáci budú musieť brániť pri tlaku súpera.
     
    25
    Centrovaná lopta od rohovej zástavky však nebola nijak nebezpečná, center len preletel okolo domácej šestnástky a lopta končí za postrannou čiarou.
     
    26
    Znova však prišiel útok hosťujúceho celku, ale centrovaná lopta končí len u brankára domácich. Ten zatiaľ musí riešiť len takéto ľahké lopty, ale aspoň ho to drží v prevádzkovej teplote.
     
    27
    Espanyol sa snažil odpovedať rovnakou mincou, ale domácim sa zatiaľ nedarí v prechode do útoku a lopta putuje späť na kopačky hosťujúceho celku. Valencia môže pokračovať vo svojom nápore.
     
    28
    Avšak, Espanyol sa naopak darí v obrannej fáze a stále nemusel čeliť žiadnemu veľkému nebezpečenstvu. Valencia však pokračuje vo svojom útočnom ťažení.
     
    29
    Po veľmi dlhej dobe sme sledovali útok zo strany domácich, Vilove zakončenie hlavou však putovalo na roh. Ten domáci rýchlo rozohrali, ale lopta je už na kopačkách Valencie.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Mouctar Diakhaby (Valencia CF).
     
    31
    Domáci zahrávali priamy kop na útočnej polovici, ale center od Hermosa odvrátila pozorná obrana súpera do bezpečia. Teraz tak skúšajú útočiť aj domáci, ale aj obrana súpera je veľmi pozorná.
     
    33
    Espanyol prepol na útočný režim a mohol sa aj dostať do vedenia! Iglesias so výborne nabehol v pokutovom území na centrovanú loptu, ale jeho pokus končí len na brvne hosťujúcej brány! Následne sa ešte Iglesias dostal k dorážke, ale Neto zachránil svoj tím.
    33. Borja Iglesias (ESB)
     
    34
    Tlak domáceho celku stále pokračoval a Espanyol zahrával aj rohový kop. Ten však už súper úspešne ubránil a zažehnal tak nápor svojho súpera. Vyzerá to, že v závere prvého polčasu sa to rozbehlo na oboch stranách.
     
    35
    Valencia sa snažila odpovedať na tlak domácich, ale Mina sa ocitol len v postavení mimo hru. K lopte sa tak dostáva znova Espanyol, útok však musí zakladať zo svojej polovice ihriska.
     
    36
    Konečne však sme už videli aj niečo zaujímavé, ale na prvý presný zásah stále čakáme. Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, ožíva to však na oboch stranách.
     
    37
    Baptistao sa pokúsil o dlhú prihrávku pred pokutové územie, ale lopta skončila len pri obrancoch súpera. Valencia tak ustála aj tento nápor domácich.
     
    38
    Na druhej strane centroval pred bránu domácich Gaya, ale súper dostáva loptu takisto do bezpečia. Defenzívy pracujú teda stále úspešne.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút, možno sa aj niečo málo nadstaví. Stále čakáme na prvý presný zásah, najbližšie k nemu mal domáci celok, ale hostí podržal brankár Neto.
     
    41
    O ďalší center do pokutového územia domácich sa postaral Rodrigo, ale aj v tomto prípade boli obrancovia Espanyolu úspešní. Valencia ešte skúša kombinovať na útočnej polovici.
     
    42
    Už to však vyzerá, že v prvom polčase vytúžený gól nepadne. O osude stretnutia by sa tak potom rozhodovalo v druhom polčase, stále je všetko otvorené.
     
    43
    Ešte tu bol rohový kop domáceho tímu, ale center od rohovej zástavky v podaní Hermosa úspešný nebol a hostia upratali loptu do bezpečia. Ostáva dohrať záverečné dve minúty riadnej hracej doby prvého polčasu.
     
    44
    Prvý polčas by sa mal čoskoro naplniť, čakáme na údaj o nadstavenom čase. Výrazne sa však hra neprerušovala, dá sa teda očakávať koniec po 45 minútach.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Aj sa tak stalo, takže gól sme v prvom polčase nevideli, ale oba tímy sa púšťali do útočných akcií a raz hrozil jeden celok, potom zase druhý. Najbližšie k otváraciemu gólu mali domáci, ale Iglesias neprekonal brankára Neta. Všetko je tak v druhom polčase otvorené, začne sa približne o 19:15.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa už čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu celku. Tak sme teda zvedaví, či sa napokon dočkáme v tomto zápase presného zásahu.
     
    47
    Espanyol sa presunul na svoju polovicu, ale ihneď čelí vysokému napádaniu zo strany súpera. Zrejme budeme sledovať podobný obraz hry, ako tomu bol aj v prvom dejstve.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Mario Hermoso (RCD Espanyol Barcelona).
     
    49
    Valencia sa usadili na útočnej polovici a snaží sa vymyslieť prvú zaujímavú akciu v druhom polčase. Uvidíme, či sa to hosťom podarí.
     
    50
    Hostia zahrávali aj rohový kop, ale ani ten im nič zaujímavého neponúkol a lopta končí na kopačkách domáceho tímu. Valencia sa tak musí rýchlo vrátiť späť na svoju polovicu.
     
    51
    Baptistão sa rozhodol pre individuálnu akciu, dostal sa s loptou až pred pokutové územie, ale jeho strela do stredu brány bola ľahkou korisťou pre brankára Neta.
     
    52
    Po krátkej dobe sa domáci znova dostávajú k lopte, ale zvolili postupný prechod na útočnú polovicu. Hostia sa však budú musieť opäť brániť, domáci začínajú hrať veľmi nebezpečne.
     
    53
    A opäť sme sledovali peknú akciu Baptistão, ktorý sa už dostal aj do nádejnej streleckej pozície, ale jeho pokus vyráža výborný Neto na rohový kop!
     
    54
    Rohový kop domácim nevyšiel podľa predstáv, ale Espanyol ešte ostáva usadený na útočnej polovici. Hostia sú teraz pod veľkým tlakom, ale bránia sa úspešne.
    54. Léo Baptistão (ESB)
     
    55
    Valencia sa pokúsila o založenie útočného výpadu, ale ďalej ako za stred poľa sa nedostala. Dopredu už znova preniká domáci celok, ktorému jednoznačne zatiaľ patrí druhý polčas.
     
    56
    Hosťujúcemu celku sa darí vytláčať súperovu kombináciu do stredu poľa, ale stále musia byť obrancovia Valencie v permanencii. Gól už visí zrejme na vlásku.
     
    58
    Espanyol však zo svojho ďalšieho náporu nič nevyťažil a pri lopte je tak súper. Futbalisti v bielych dresoch sa však nikam neponáhľajú. Zatiaľ kombinujú len na svojej polovici ihriska.
     
    59
    Postupný útok hosťom nevyšiel podľa predstáv a skončil sa kvôli nepresnej prihrávke v stredovom kruhu. Domáci na nič nečakajú a ihneď skúšajú zaútočiť, nadviazať tak na svoj tlak.
     
    60
    Darder sa dostal k strele a jeho pokus z hranice pokutového územia smeroval len do Diakhabyho, ktorý však zahral rukou a jednu žltú kartu už mal. Bolo to však neúmyselné, ale domáci majú veľkú šancu na otvorenie skóre, je to ideálna pozícia.
     
    62
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Aj sa tak stáva, domáci futbalisti zaslúžene otvárajú skóre tohto stretnutia! ESTEBAN GRANERO to pochopiteľne skúsil priamou strelou na bránku súpera, jeho pokus smeroval do ľavého horného rohu a lopta sa odrazila späť do hry. Následne však videorozhodca potvrdil, že lopta bola celým objemom za čiarou a je z toho vedenie domácich 1:0!
    62. Esteban Granero (ESB) - 1:0
     
    63
    Espanyol si tento gól za predvedenú hru v druhom polčase zaslúžil, hral aktívnejšie a neustále hrozil. Stále je však do konca stretnutia dostatok času, všetko je otvorené.
     
    64
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Daniel Wass, prichádza Denis Čeryšev.
     
    65
    Prišlo tak aj posilnenie ofenzívy na strane Valencie. Hostia sa tlačia na útočnú polovicu, ale nedarí sa im prekonať obranu domáceho celku.
     
    66
    Po nedovolenom zákroku získavajú hostia loptu v strede poľa, stále však majú problémy s prechodom na útočnú polovicu. Domáci tak držia svoje tesné vedenie.
     
    67
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Santiago Mina, prichádza Kévin Gameiro.
     
    68
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Je tu druhý gól domáceho celku! Espanyolu vyšiel fantasticky rýchly protiútok, na prihrávku za obranu súpera si nabehol ideálne Baptistão, dostal sa až pred brankára Neta, ale prekonať ho nedokázal. Odrazenej lopty sa však zmocnil BORJA IGLESIAS a svojim prvým gólom v španielskej lige posiela svoj tím do vedenia 2:0!
    68. Borja Iglesias (ESB) - 2:0
     
    70
    Domáci tím tak už vyhráva o dva góly a smeruje za troma bodmi. Stále však ešte nejaký ten čas do konca stretnutia ostáva, ale Valencii druhý polčas absolútne nevychádza podľa predstáv.
     
    71
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Sergio García, prichádza Hernán Pérez.
     
    72
    Gameiro sa pokúsil o prízemnú prihrávku do pokutového územia, ale tento pokus dobre prečítala obrana domácich a dostáva loptu do bezpečia.
     
    74
    Striedanie v tíme Valencia CF: z ihriska odchádza Rodrigo, prichádza Michy Batshuayi.
     
    75
    Čas sa však už začína krátiť, hostia prehrávajú o dva góly a za celý druhý polčas si nič nebezpečného vypracovať nedokázali. Uvidíme, čo nám ponúkne zvyšok druhého polčasu.
     
    76
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Léo Baptistão, prichádza Pablo Piatti.
     
    77
    Domáci tak pohodlne držia svoje vedenie o tri góly, vyšiel im úspešne druhý polčas a tak to už vyzerá, že by sa mohli radovať z prvého víťazstva v novej sezóne.
     
    78
    Stále márne čakáme na nejaký väčší nápor zo strany Valencie, ale ten neprichádza. Futbalisti v bielych dresoch to ešte nevzdávajú, ale v druhom polčase majú problémy pri zakladaní útoku.
     
    80
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Esteban Granero, prichádza Víctor Sánchez.
     
    81
    Valencia sa presunula na útočnú polovicu a zahrávala aj priamy kop. Pozorná obrana domácich však odvracia loptu do bezpečia, ale hostia majú k dispozícii ešte rohový kop.
     
    82
    Espanyol úspešne ubránil aj túto štandardnú situáciu, vidina troch bodov je čoraz viac reálna. Netreba však zabúdať, že sa hrá až do poslednej minúty.
     
    83
    Preto to ešte hostia stále nejako skúšajú, ale druhý polčas im absolútne nevychádza. Uvidíme, čo prinesú záverečné minúty tohto stretnutia.
     
    85
    Gaya zahral center do pokutového územia domácich, ale jeho pokus končí len u obrancoch súpera. Valencia však získava ďalší rohový kop.
     
    86
    Ani ten však nič zaujímavého neponúkol a o osude tohto stretnutia sa už zdá byť rozhodnuté.
     
    87
    Navyše sa domáci futbalisti dostávajú k lopte a presúvajú na útočnú polovicu. Hostia sa tak ešte musia aj brániť v čase, keď by potrebovali hrať na druhej polovici ihriska.
     
    88
    Valencia založila rýchly protiútok a celkom dokázala aj pohroziť. Gameiro dostal loptu na Čeryševa, jeho zakončenie sa odrazilo k Batshuayimu, ale jeho pokus odvrátila obrana domácich na rohový kop.
     
    89
    Aj tento rohový kop domáci ubránili a navyše vyrážajú do rýchleho brejku. Valencia sa musí vrátiť späť na svoju polovicu ihriska.
     
    90
    Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní, očakávame údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    O štyri minúty sa predĺži druhý polčas!
     
    90+2
    Espanyol však úspešne drží hru ďaleko od svojej brány, takže domáci fanúšikovia už pomaličky oslavujú tri body. Musí im to však ešte potvrdiť záverečný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    90+3
    Valencia sa až teraz poriadne dostáva k lopte, ale nadstavený čas už neúprosne kráti.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme už videli aj presné zásahy. Espanyol zvládol druhé dejstvo bravúrne, hral aktívnejšie a súpera k ničomu nepúšťal. V 62. minúte sa najprv presne trafil z priameho kopu Granero, čo však musel potvrdiť videorozhodca. Krátko nato Iglesias dal svoj prvý gól v novom pôsobisku a tak Espanyol vyhral nad Valenciou 2:0!

    S týmto konštatovaním sa teda lúčim, prajem pekný zvyšok víkendu. (20:09:44)

    Miroslav Revaj

    Góly: 62. Granero, 68. Iglesias

    Karty:   48. Hermoso (ESB) – 30. Diakhaby (VAL)


    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Javi López, David López, Hermoso, Vilà – Granero (80. V. Sánchez), Roca, Darder – Baptistão (76. Piatti), Iglesias, Sergio García (71. H. Pérez).
    Náhradníci: Roberto – Ó. Duarte, V. Sánchez, Melendo, H. Pérez, Piatti, Puado.

    Valencia CF: Neto – Piccini, Gabriel, Diakhaby, Gayá – Wass (64. Čeryšev), Kondogbia, Parejo, Soler – Rodrigo (74. Batshuayi), S. Mina (67. Gameiro).
    Náhradníci: Doménech – Vezo, Gameiro, Lato, Čeryšev, Batshuayi, Torres.

    Rozhodca: Del Cerro – Yuste, Álvarez