Admira Wacker Mödling – Mattersburg 0:0 (kon.) | Hartberg – Linz 0:1 (kon.) | Rapid Viedeň – Wacker 2:1 (kon.)
koniec
TSV Hartberg
0:1 (0:1)
LASK Linz
cz Nedeľa 26.08.2018, 17:00 • PROfertil ARENA, Hartberg • Rakúska Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Srdečně vítám všechny fotbalové nadšence u sledování textového přenosu z duelu pátého kola rakouské Bundesligy, ve kterém TSV Hartberg poměří síly s LASK Linz. Začínáme v 17 hodin, tak si to nenechte ujít.
     
    TSV HARTBERG

    Hartberští fotbalisté jsou v rakouské nejvyšší soutěži nováčky, loni si postup vybojovali z druhého místa ve druhé lize. Hartberg vstoupil do ligy porážkami s Grazem a Admirou Mödling, načež ve třetím kole doma porazil Mattersburg 4:2, před týdnem ale podlehl 0:2 vedoucímu Salzburgu. Suma sumárum, zisk tří bodů z prvních čtyř kol stačí TSV na průběžné osmé místo tabulky.
     
    LASK LINZ

    Linz loni obsadil v Bundeslize solidní čtvrtou příčku, která mu zajistila účast ve druhém předkole Evropské ligy. V něm sice rakouský celek dokázal přejít přes norský Lillestrøm, ve třetím předkole se ale musel sklonit před favorizovaným Besiktasem. Do letošního ligového ročníku vstoupil LASK ziskem jediného bodu v prvních dvou utkáních, poté ale porazil Admiru a Rapid a dnes na hřišti nováčka z Hartbergu tak zabojuje o třetí vítězství v řadě.
     
    Úvodní sestavy:

    TSV Hartberg: Swete – Blauensteiner, Huber, Siegl, Rasswalder – Diarra, Ljubic, Rep – Sanogo, Tadić, Flecker.
    Náhradníci: Faist – Kröpfl, Holzer, Ilić, Kainz, Rotter, Heil.

    LASK Linz: Schlager – Ramsebner, Trauner, Wiesinger – Ranftl, Holland, Michorl, Ullmann – Goiginger, S. Tetteh, Joao Victor.
    Náhradníci: Gebauer – Otubanjo, Pogatetz, Wostry, Jamnig, Erdogan, Frieser.

    Rozhodčí: Weinberger – Kolbitsch, Tekeli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    V úvodu sledujeme souvislou kombinaci lineckých fotbalistů, ti si zatím vyměňují balon je v okolí půlící čáry.
     
    3
    Po nepříliš povedené rozehrávce domácího gólmana Reneho Sweteho skončil balon v autu, jenže hosté o něj záhy poté podobně lacino přišli.
     
    4
    Joao Victor ještě stihl zachytit přetažený nákop do pokutového území na hrací ploše, brazilský legionář ale poté jen odevzdal balon Swetemu.
     
    6
    Maximilian Ullmann se na levém okraji pokutového území zmocnil odraženého míče a bez váhání vypálil, jeho rána ale proletěla těsně nad břevnem.
     
    7
    Právě Ullmann se teď nedokázal vrátit se Zakariou Sanogem, který už ve spolupráci s Fleckerem zakládá ojedinělý protiútok Hartbergu.
     
    8
    Právě Florian Flecker to nakonec vzal na sebe, jeho propagační pokus z uctivé vzdálenosti ale postrádal přesnost i razanci.
     
    10
    Pomezní sudí Maximilian Kolbitsch si všiml ofsajdového postavení, v němž uvízl Joao Victor, hra je tak opět přerušena.
     
    11
    James Holland to přehnal s agresivitou při napadání a byl mu odpískán faul, domácí si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    12
    Zakaria Sanogo si ukousl příliš velké sousto a proti přesile dvou hráčů Lince se neprobil, tým z města nedaleko českých hranic už zakládá protiakci.
     
    14
    Siegfried Rasswalder pod tlakem pro jistotu odhlavičkoval míč do náruče vlastního gólmana, Rene Swete poté zakopl balon až k půlící čáře.
     
    15
    Ambiciózní kolmice na Daria Tadiće postrádala dostatečnou prudkost, balon se tak dokutálel jen k bránícím hráčům LASK.
     
    16
    Po srážce Ramsebnera s Fleckerem skončil míč v autu, sudí to posoudil jako nedovolený zárok hostujícího zadáka.
     
    18
    Exekuce nařízené standardní situace se ujal Dario Tadić, jehož nákop do pokutového území ale skončil v moci Lineckých.
     
    19
    Hartberští fotbalisté poté ještě zahrávali rohový kop, svěřenci Olivera Glasnera se však i v tomto případě bez problémů ubránili.
     
    20
    Thomas Goiginger se po levé straně hřiště prokousal až na okraj pokutového území, jeho následný pokus o přenesení hry se ale neujal.
     
    21
    Victorovi byl následně navíc odpískán útočný faul, akce Lince je tak definitivně u konce.
     
    22
    Sudí Weinberger teď pro jistotu přerušil hru, protože Maximilian Ullmann měl zřejmě vyražený dech, obránce hostí je už ale na nohou a zdá se být v pořádku.
     
    24
    Maximilian Ullmann už se zapojil do hry a právě on teď zabránil Sanogovi v založení protiakce, balon je u hostujícího brankáře Alexandera Schlagera.
     
    25
    To se jen tak nevidí. Joao Victor napálil míč z bezprostřední blízkosti přímo do obličeje hlavního sudího, který se musí podrobit ošetření...
     
    26
    Hra je stále přerušena a Julian Weinberger má – zdá se – namířeno do nemocnice. Hráči se mezitím shromáždili u svých střídaček a do dresu už se vysvléká čtvrtý rozhodčí.
     
    27
    Tím je osmatřicetiletý Markus Hameter, který se kvapně připravuje na nástup do akce, hra ovšem zůstává i nadále přerušena.
     
    29
    Už se opět hraje. Dario Tadić poslal dlouhý míč do pokutového území, tam ale nebyl nikdo kromě brankáře Schlagera.
     
    30
    Celek z malebného štýrského městečka po neobyvklé přestávce převzal iniciativu, hosté se teď ne a ne dostat k míči.
     
    31
    Rajko Rep se ale nedomluvil s Tadićem a balon skončil v autu, vhazovat bude Philipp Wiesinger.
     
    33
    Philipp Siegl zbytečně odevzdal míč soupeři a po následné protiakci Lince z toho byla příležitost pro Joaa Victora, ten ale z hranice pokutového území těsně minul.
     
    34
    Zakaria Sanogo si v hlavičkovém souboji s Wiesingerem pomohl nedovolenými prostředky, následná protiakce Lince ale neměla dlouhého trvání.
     
    36
    Po nepovedené rozehrávce svěřenců Markuse Schoppa je míč u Alexandera Schlagera, který se už dobrých pět sekund rozmýšlí, kam kulatý nesmysl odkopnout.
     
    37
    Ivan Ljubic to vzal na sebe z nějakých dvaceti metrů, domácí středopolař ale napálil míč jen do prvního hráče soupeře, který stál před ním.
     
    38
    Michael Huber zatáhl za záchrannou brzdu a stáhl k zemi unikajícího Victora, za což mu zaskakující arbitr Markus Hameter udělil žlutou kartu.
     
    39
    První poločas už se začíná blížit svému konci, vzhledem ke zranění rozhodčího Weinbergera a následné dlouhé přestávce ale můžeme očekávat několikaminutové nastavení.
     
    41
    Reinhold Ranftl vybojoval autové vhazování nedaleko rohového praporku, které se po obranném zákroku Fleckera bude opakovat.
     
    42
    Rajko Rep měl namířeno do pokutového území, načež byl ovšem faulován jedním z vracejících se hráčů LASK. Domácí budou zahrávat přímý kop z velmi zajímavé pozice.
     
    43
    Po zmiňované standardce se míč na pravém okraji šestnáctky dostal k nikým nehlídanému Sanogovi, ten ale z voleje přestřelil!
    43. Sanogova rána
     
    44
    Hartberští fotbalisté ještě zahrávali rohový kop, ani z něj se ale k bezprostřednímu ohrožení linecké svatyně nedostali.
     
    45
    Philipp Wiesinger to teď schytal od napadajícího Zakarii Sanoga, a tak si bude moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    45+1
    Už známe i délku nastavení, které bude trvat celých šest minut.
     
    45+2
    Joao Victor se mohl řítit sám na Sweteho, domácí gólman ale včas vyběhl a nenechal brazilského útočníka zakončit!
     
    45+3
    Po nařízeném rohovém kopu se ke střele zpoza hranice šestnctky dostal Maximilian Ullmann, Rene Swete ale jeho dělovku dokázal vyškrábnout nad břevno.
     
    45+4
    Linz právě vstřelil branku!
    Následně hosté zahrávali další roh, ze kterého už se dokázali prosadit a jdou do vedení! Míč za Sweteho záda po závaru uvnitř pokutového území dopravil hlavou CHRISTIAN RAMSEBNER.
    45+4. Christian RAMSEBNER - 0:1
     
    45+5
    Hráči LASK nepolevují v aktivitě. Po pádu Goigingera uvnitř pokutového území se hosté dožadují pokutového kopu, sudí Hameter ale nechává ve hře pokračovat.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí a do kabin se jde za stavu 1:0 pro Linec. Prakticky po celý průběh prvního poločasu se na hřišti nic moc zajímavého nedělo – snad kromě nuceného odstoupení zraněného sudího Weinbergera. V závěru se ale Linečtí nadechli k drtivému tlaku, z nějž nakonec vytěžili úvodní trefu, o kterou se postaral Ramsebner.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:07.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hartberští na začátku druhé půle hýří aktivitou, nyní sledujeme jejich kombinaci na útočné polovině.
     
    48
    Po Sanogově přízemním centru pálil z nějakých dvanácti metrů volný Florian Flecker, Alexander Schlager se ale včas přemístil a skvěle zasáhl.
     
    50
    Alexander Schlager teď jen zakopl míč co nejdál od své branky, linečtí fotbalisté se ne a ne dostat k souvislé kombinaci.
     
    51
    Další akci Hartbergu táhl po pravém křídle velmi aktivní Zakaria Sanogo, bez podpory svých spoluhráčů se ale daleko nedostal.
     
    52
    Právě Zakaria Sanogo nyní při napadání zbytečně zajel do Schlagera, za což si vykoledoval žlutou kartu.
     
    53
    Florian Flecker schytal ránu míčem do obličeje podobně jako v první půli hlavní sudí Weinberger, nechme se překvapit, zdali bude schopen narozdíl od něj ve hře pokračovat.
     
    54
    Dalekonosný nákop Philippa Siegla na útočné polovině nikoho v modrém dresu nenašel, ani následná rozehrávka soupeřova gólmana Schlagera ale příliš přesná nebyla.
     
    55
    Flecker už se mezitím vrátil na trávník a okamžitě se zapojil do hromadného napadání linecké rozehrávky.
     
    57
    Obraz hry se po změně stran zcela otočil, hartberští fotbalisté jsou najednou jasně aktivnějším týmem a Linec se jen brání.
     
    58
    Gernot Trauner poblíž půlící čáry naprosto zbytečně fauloval, domácí si tak budou moci rozehrávku v klidu zopakovat.
     
    60
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Samuel Tetteh, přichází Dominik Frieser.
     
    61
    Nákop do pokutového území na Daria Tadiće byl značně přetažený, balon se tak stal snadnou kořistí Alexandera Schlagera.
     
    62
    Zhruba půl hodiny před závěrečným hvizdem se hra uklidnila, oběma týmům teď vázne rozehrávka.
     
    64
    Domácí zahrávali přímý kop z levé strany hřiště, poté ale lacino o balon přišli a Thomas Goiginger už zakládá bleskovou protiakci Lince.
     
    65
    Thomas Goiginger se s míčem dostal až na pravý okraj pokutového území, kde posunul míč volnému Victorovi, ten ale trestuhodně nevystřelil!
     
    66
    Peter Michorl za svůj zbytečný faul ve středu pole vyfasoval žlutou kartu.
     
    68
    Dominik Frieser už se po dorážce z bezprostřední blízkosti radoval z gólu, ten ale kvůli ofsajdu neplatí!
     
    69
    Frieser se poté vydal protestovat k rozhodčímu, pochopitelně ale nepochodil a domácí brankář Rene Swete už si chystá balon k rozehrávce.
     
    69
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Thomas Goiginger, přichází Florian Jamnig.
     
    70
    Siegfried Rasswalder to u postranní čáry schytal od Ranftla, tomu ale hraniční zákrok prošel a Hartberští budou jen vhazovat.
     
    71
    Podobně jako před chvíli Rasswalder teď dostal od Reinholda Ranftla naloženo Zakaria Sanogo, v tomto případě už sudí hru přerušil.
     
    72
    Aktivní Dominik Frieser prchl po pravém křídle a poté poslal nebezpečný pas do předbrankového prostoru, tam ale zaúřadoval Swete a ukryl balon ve své náruči.
     
    74
    Střídající Florian Jamnig si navedl míč až před hranici pokutového území, tam o něj ale přišel a Hartberští mohou založit další protiakci.
     
    75
    Po delší době bylo rušno i na opačné straně hřiště. Florian Flecker našel uvnitř pokutového území nehlídaného Tadiće, tomu ale zakončení nevyšlo podle představ!
     
    76
    Ofsajd a v něm Florian Jamnig. V posledních minutách se diváci rozhodně nenudí, sledujeme fotbal nahoru-dolů se zajímavými situacemi na obou stranách.
     
    78
    Jamnig si nerozuměl s Victorem, domácí toho ale nedokázali využít a následovat bude autové vhazování pro LASK.
     
    79
    Philipp Wiesinger měl spoustu času a prostoru kolem sebe, po Sweteho odkopu přesto nešikovně poslal balon do autu.
     
    80
    Florian Flecker tak dlouho tahal Victora za dres, až za to vyfasoval žlutou kartu.
     
    81
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Zakaria Sanogo, přichází Christoph Kröpfl.
     
    81
    Střídání v týmu LASK Linz: ze hřiště odchází Peter Michorl, přichází Dogan Erdogan.
     
    82
    Rajko Rep po přímočaré akci TSV na míč nedosáhl, po následné nepovedené rozehrávce hostí ale Hartberští mohou ještě pokračovat v akci.
     
    83
    Ztečovaný pas Dominika Friesera do pokutového území se dokutálel až do náruče Reneho Sweteho, který okamžitě založil další protiakci TSV.
     
    84
    Na jejím konci stál zkušený Dario Tadić, jehož přízemní ránu z otočky ale Alexander Schlager vyrazil!
     
    85
    Nařízený rohový kop se bude opakovat, James Holland totiž pro jistotu uklidil míč zpět do zámezí.
     
    86
    Další centr od rohového praporku – tentokrát z levé strany – ovšem skončil přímo v náruči Alexandera Schlagera. Domácím se čas na vyrovnání začíná krátit...
     
    87
    Linečtí fotbalisté založili protiakci, na jejímž konci stál Florian Jamnig, jeho pokus z otočky byl ale obránci Hartbergu sražen do zámezí.
     
    88
    Exekuce nařízeného rohového kopu se ujal Dogan Erdogan, jehož centr ale doletěl přímo do rukavic Reneho Sweteho.
     
    89
    Joao Victor po ztrátě míče zabojoval a vybojoval balon zpět pro Linec, to už se rozběhla předposlední minuta základního časového rámce.
     
    89
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Florian Flecker, přichází Jürgen Heil.
     
    90
    Youba Diarra z pravé strany odcentroval míč do pokutového území, zamýšlený adresát Dario Tadić se ale do zakončení nakonec nedostal.
     
    90+1
    Střídání v týmu TSV Hartberg: ze hřiště odchází Rajko Rep, přichází Marcel Holzer.
     
    90+2
    V PROfertil ARENĚ už běží pětiminutové nastavení, hostům se teď podařilo zakopnout míč až na útočnou polovinu.
     
    90+3
    Youba Diarra po ztrátě míče ochotně upadl, sudí mu na to ale neskočil a hra pokračuje vesele dál.
     
    90+4
    Po závaru uvnitř pokutového území poslal Jürgen Heil prudký pas do prostoru před Schlagerem, Hollandovi se ale nakonec podařilo zakopnout balon do bezpečí.
     
    90+5
    Na útočnou polovinu se vydal už i domácí brankář Rene Swete, načež ale sudí přerušil hru po naprosto zbytečném útočném faulu Michaela Hubera na Ramsebnera.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Parádní závěr prvního poločasu nakonec Linci dnes stačil k vítězství na hřišti nováčka z Hartbergu. O jediný gól zápasu se po souvislém tlaku hostujícího celku postaral těsně před poločasovým hvizdem Ramsebner. Po změně stran Hartberští převzali iniciativu a vytvořili si několik šancí, Alexander Schlager ale zůstal nepřekonán.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 11:13.
     
    To je z mé strany vše, příště na počtenou! (18:55:03)

    Vojtěch Balon

    Góly: 45+4. Ramsebner

    Karty:   38. Huber (HBG), 52. Sanogo (HBG), 80. Flecker (HBG) – 66. Michorl (LIN)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:6. Fauly: 11:13.
    TSV Hartberg: Swete – Blauensteiner, Huber, Siegl, Rasswalder – Diarra, Ljubic, Rep (90+1. Holzer) – Sanogo (81. Kröpfl), Tadić, Flecker (89. Heil).
    Náhradníci: Faist – Kröpfl, Holzer, Ilić, Kainz, Rotter, Heil.

    LASK Linz: Schlager – Ramsebner, Trauner, Wiesinger – Ranftl, Holland, Michorl (81. Erdogan), Ullmann – Goiginger (69. Jamnig), S. Tetteh (60. Frieser), Joao Victor.
    Náhradníci: Gebauer – Otubanjo, Pogatetz, Wostry, Jamnig, Erdogan, Frieser.

    Rozhodca: Weinberger – Kolbitsch, Tekeli