Steinbach – Augsburg 1:2 (kon.) | Karlsruher SC – Hannover 0:6 (kon.) | Hastedt – Mönchengladbach 1:11 (kon.)
koniec
TSV Steinbach
1:2 (0:1)
FC Augsburg
cz Nedeľa 19.08.2018, 15:30 • SIBRE Sportzentrum Haarwasen • DFB-Pokal • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Vítám vás u prvního kola německého poháru, ve kterém v 15:30 proti sobě nastoupí TSV Steinbach a FC Augsburg.
     
    Celek hrající německou regionální ligu čeká ostrá zkouška. Bundesligový Augsburg podstoupil tvrdou přípravu, ve které se utkal s mužstvy jako Athletico Bilbao a Newcastle. Jediné co by mohlo hovořit ve prospěch Steinbachu je to, že již má za sebou čtyři kola ve své soutěži, ve kterých vydřel pěkných deset bodů.
    Celý domácí tým má menší hodnotu, než je průměrná cena hráče v základní sestavě hostujícího celku. Již na tomto faktu jde poznat, o jak velký fotbalový svátek pro Steinbach jde.
    Asi největší problém bude kapacita stadionu, která činí zhruba čtyři tisíce. Myslím si, že zájem o utkání bude mnohonásobně větší.

     
    Úvodní sestavy:

    TSV Steinbach: Löhe – Kunert, Herzig, Heister – Bišanović, Trkulja – Budimbu, Al Azzawe, Marquet – Candan
    Náhradníci: Paterok – Bektasi, Koep, Müller, Reith, Sarr, Wegner

    FC Augsburg: Luthe – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Khedira, Baier – Hahn, Gregoritsch, Richter – Dong-Won
    Náhradníci: Giefer – Caiuby, Córdova, Danso, Framberger, Götze, Jensen

    Rozhodčí: Thomsen – Börner, Jolk.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Po levém křídle to zkoušel Richter, avšak jeho přihrávka nedorazila na místo určení. Autového vhazování se ujme Kunert.
     
    4
    Po pravém křídle se vydal Schmid, který si nakonec svůj záměr rozmyslel a raději přenesl hru na levou stranu, kde číhal Max.
     
    5
    Kolmicí za obranu to zkoušel Baier, avšak jeho přihrávka skončil až v zámezí. Löhe nemusel zasahovat, naopak bude rozehrávat.
     
    6
    Směrem dopředu to zkoušel Budimbu, který se nakonec dostal přes dvojici protihráčů. Na hranici šestnáctky ho ale zastavil Hinteregger.
     
    7
    První střelecký projektil vyprodukoval hostující Baier, kterému se ale zakončení vůbec nepodařilo. Míč směřoval hodně daleko vedle brány.
     
    8
    Dalekonosný nákop směřoval na levou stranu, kde si se zpracováním míče poradil Max. Posléze ale zahrál rukou domácí Kunert.
     
    9
    K rozehrávce standardní situace se postavil již zmiňovaný Max, který ale trefil pouze hráče ve zdi. Augsburg bude ještě vhazovat.
     
    10
    Gouweleeuw se snažil tlačit míč do nebezpečného prostoru, jeho nabídku ale nepochopil téměř nikdo v bílém. Löhe měl snadnou práci.
     
    11
    Strujićovi se podařilo zvítězit v hlavičkovém souboji proti Schmidovi, následná kolmice na Marqueta ale skončila za postranní čárou.
     
    12
    Do rozehrávky se zapojil znuděný brankář Luthe, který pouze přeposlal míč na pravou stranu. Augsburg to zkouší hodně pomalou kombinací.
     
    13
    Málem se do vyložené šance dostal hostující Ji, kterému ale uskočil míč až k brankáři. Nakonec ze zakončení úplně sešlo.
     
    14
    Nakonec to bundesligový celek zkusil nákopem na za obranu, Gregoritsch ale nezastihl míč na hrací ploše. Steinbach se zatím brání na jedničku.
     
    14
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Dalekonosný nákop našel důrazného MARCA RICHTERA, který si potáhl míč do lepší pozice pro zakončení, načež zamířil nekompromisně k tyči. Löhe se za tímto pokusem pouze ohlédl.
    14. RICHTER - 0:1
     
    15
    Hahn dlouho váhal s přihrávkou na Dong-Wona. Nakonec si jako adresáta vybral Khediru, který se rozhodl uklidnit hru.
     
    16
    Mohlo to být o dvě branky! Centrovaný balón se snášel ke vzdálenější tyči, kam si seběhl Hahn. Jeho rána z první směřovala nad branku.
     
    17
    Na opačné straně se Candan pokoušel prodrat k hranici šestnáctky, což se mu ale nepodařilo. Nakonec uvidíme další aut Augsburgu.
     
    18
    Gouweleeuw si hned dvakrát vyměnil míč se svým obranným parťákem Hintereggerem, načež druhý jmenovaný poslal balón do zámezí.
     
    19
    Gregoritsch se celkem snadným způsobem dostal až před brankáře, načež se svalil k zemi. Pokutový kop se ale pískat nebude.
    19. Měla se pískat penalta?
     
    20
    Löhe se tak dostal k další rozehrávce od své svatyně, nakonec se jednalo o výkop za středový kruh, kde vybojoval faul Al Azzawe.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídlo jedinou branku. Augsburg potvrzuje kvality, neboť má drtivou územní převahu.
     
    22
    Steinbach měl k dispozici volný kop, který se kroutil směrem od branky. Do vzduchu se sápal Trkulja, jenž nakonec na balón nedoskočil.
     
    23
    Kunert si nechtěl zbytečně komplikovat život a míč raději poslal zpět na Heistera. Domácí si konečně užívají kulatého nesmyslu.
     
    24
    Najednou se ale otevřely vrátka, čehož se pokusil využít Gregoritsch. Jeho přenesení hry na Hahna ale skončilo daleko za brankovou čárou.
     
    25
    Steinbach zahrával další standardku, po které se dožadoval odpískání pokutového kopu. Píšťalka sudího ale zůstala němá.
     
    26
    Hahnovi se nepodařilo proniknout až do pokutového území, hosté se tak vydali s míčem ke středovému kruhu. Steinbach trpělivě brání.
     
    27
    Nedovoleným zákrokem si pomohl vracející se Khedira, který taktickým zatáhnutím za dres povalil k zemi Al Azzaweho.
     
    28
    Bundesligový celek si vyzkoušel exekuci rohového kopu. Odpovědnost na sebe vzal Richter, po jehož centru se do ofsajdu dostal Gouweleeuw.
     
    29
    Heister to zkusil prudkou přihrávkou na Budimbu, který operoval zády k brance. Velmi dobře ho vytlačil Baier, jenž navíc vybojoval balón.
     
    34
    Momentálně se nehraje, neboť zdravotní problém měl jeden z hráčů Steinbachu. Mezitím domácí sportovně odevzdali balón.
     
    35
    Luthe nechtěl riskovat, raději tak zvolil bezpečné přenesení hry na pravou stranu. Augsburg se snaží vylákat útočící hráče soupeře.
     
    36
    Budimbu vzorně napadal akci po levém křídle, k míči se ale nakonec vůbec nedostal. Sledujeme další zdlouhavou rozehrávku hostů.
     
    37
    Strujić si poradil s protihráčem na levé straně, následně se dostal k odkopu na druhou stranu. Max ale potáhl míč zpět k šestnáctce.
     
    38
    Už se zdálo, že se Richter dostane do další velké šance, akci ale předcházel ofsajd. Z opakovaného záběru jsme si ale žádného ofsajdu nevšimli.
     
    39
    Hodně ostrým zákrokem si pomohl Hinteregger, který může být rád, že neobdržel žlutou kartu. To byl opravdu tvrdý šlapák na Budimbu.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Do zakončení se dostal domácí Herzig, který to měl ale na slabší nohu. Proto vykouzlil pokus šajtlí, jenž se snesl daleko za bránu.
     
    42
    Ve vzduchu kraloval důrazný zadák Gouweleeuw, který nedal Candanovi sebemenší šanci. Steinbach se ale drží s míčem na útočné polovině.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Na žádnou další branku to nevypadá, domácí se ale pořádně zvedli.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Trkulja se chtěl vydat středem hrací plochy, zde ale číhal početný hlouček protihráčů. Posléze si sudí nevšiml hraní rukou v podání Maxe.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, a sice z kopačky hostujícího Richtera. Augsburg má výraznou územní převahu, avšak ke konci poločasu se začal projevovat také domácí celek. Z fotbalistů Steinbachu spadla nervozita, naopak si regionální mužstvo přichystalo několik střeleckých pokusů. Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu, se Steinbach dostal k blízkosti pokutového území. Kunert vhazoval od pravé autové čáry, odkud si vybral Bišanoviće.
     
    49
    S míčem si pohrál také hostující brankář Luthe, který ho rozehrál na jistotu do strany. Augsburg se snaží najít cestičku na druhou stranu.
     
    50
    Na hrací ploše skončil Al Azzawe, kterého zcela evidentně fauloval Gregoritsch. Posléze se ke střele nad branku dostal Budimbu.
     
    51
    Momentálně se nehraje, neboť na hrací plochu zavítal obrovský dým z tribuny. Hodně nepříjemná situace pro všechny zúčastněné.
     
    52
    Mezitím se hráči obou mužstev dostavili k postranní čáře, kde doplnili potřebné tělní tekutiny. Zdá se, že by se mohlo začít zase hrát.
     
    53
    Gouweleeuw našel průnikovou přihrávkou zcela volného Richtera, který si došel pro faul. Na pořadu dne bude standardka z velké dálky.
     
    54
    K balónu se postavil středopolař Gregoritsch, který to nemyslel vůbec špatně. Jeho projektil nakonec skončil několik čísel vedle.
     
    54
    Tým Steinbach právě vstřelil branku! Tak pozor, domácí totiž srovnávají krok! Regionální celek zahrával rohový kop z levé strany, na který si na zadní tyči naskočil NICO HERZIG. Domácí fandové jsou ve varu, Augsburg bude mít hodně práce.
    54. HERZIG - 1:1
     
    55
    Kousek za středovým kruhem si nedovoleným zákrokem pomohl Richter, načež domácí okamžitě rozehráli. Marquet spěchá po levém křídle.
     
    56
    Tohle byl hraniční zákrok od Hintereggera. Marquet se totiž těsně před pokutovým územím ocitl na zemi, penalta se ale nepíská.
     
    57
    Ihned se do střeleckého pokusu dostal Richter, který ale nepropálil mohutný blok protihráčů. Hosté se dostanou ještě k autovému vhazování.
     
    58
    Schmid daleko s míčem nedoběhl, domácí reagují odkopem až k brankáři Luthemu. Augsburg okamžitě zakládá další útočný výpad.
     
    59
    Avšak ten netrval vůbec dlouho, neboť Gouweleeuw odkopl míč pouze za brankovou čáru. Löhe nemusel zasahovat, nyní bude rozehrávat.
     
    60
    Obrannou povinnost zvládl domácí bek Strujić, který raději odpravil míč na tribunu. K autovému vhazování se staví Max.
     
    61
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Dong-Won Ji, přichází Francisco Caiuby.
     
    62
    Domácí obrana zaspala, čehož se pokusil využít Gregoritsch. Jeho rána mířila ke vzdálenější tyči, míč ale nakonec skončil vedle brány.
     
    63
    Ofsajdové postavení si nyní nedokázal pohlídat Hahn, který se po přihrávce od Schmida ocitl v ofsajdu. Steinbach nebude nikam spěchat.
     
    64
    Heister se ještě snažil dohrát Schmida, který ale situaci u postranní čáry zvládl na jedničku. Augsburg se zmocní autového vhazování.
     
    65
    To jsou věci! Nejprve hlavní sudí neodpískal pokutový kop po faulu na Richtera, na druhé straně selhal před prázdnou bránou Budimbu.
    65. Velká šance domácích.
     
    65
    Další stoprocentní šance Steinbachu! Křižná přihrávka našla Candana, který ale napálil pouze brankáře. Posléze musel Luthe opět k zemi.
     
    65
    Augsburg právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš v praxi! Zatímco domácí neproměnili dvě obrovské šance, na druhé straně je Augsburg úspěšnější! Na centrovaný balón z levé strany si naskočil ANDRE HAHN, který zamířil do protipohybu Löheho.
    65. HAHN - 1:2
     
    66
    Před Steinbachem je další velmi složitý úkol, opět totiž prohrává o jednu branku. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
     
    67
    K míči se dostal také brankář Löhe, který si všiml u postranní čáry volného Strujiće. Augsburg ale velmi dobře napadá rozehrávku.
     
    68
    Střídání v týmu TSV Steinbach: ze hřiště odchází Dino Bišanović, přichází Tim Müller.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Philipp Max (FC Augsburg).
     
    69
    Marquet zkoušel procedit míč do malého vápna, jeho přihrávku ale srazil Hinteregger. Následně se balón odrazil do náruče Lutheho.
     
    70
    Co chybělo! K rozehrávce standardky se postavil Candan, kterého famózně vychytal brankář Luthe. Rohový kop pro Steinbach.
     
    71
    Ten ale nepřinesl nic závratného, i když se ještě Budimbu pokoušel vracet míč do ohně. Kulatý nesmysl nakonec skončil za čárou.
     
    72
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Steinbach je ve druhém poločase velice aktivní, stále ale potřebuje vsítit jednu branku.
     
    73
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Marco Richter, přichází Fredrik Jensen.
     
    74
    Luthe celkem zariskoval s přihrávkou na Hintereggera. Hostující brankář to nakonec zvládl, jeho spoluhráči se postupně přibližují k opačné šestnáctce.
     
    78
    Střídání v týmu TSV Steinbach: ze hřiště odchází Florian Heister, přichází Squipon Bektasi.
     
    79
    Caiuby si to namířil po levém křídle, odkud vyprodukoval nadýchaný bochánek do šestnáctky. Jeho centr skončil na hlavě Heistera.
     
    80
    Gouweleeuw vyvezl míč na druhou stranu hrací plochy, kde se do zajímavé šance probíjel Jensen. Na hranici šestnáctky nakonec zasáhl Trkulja.
     
    81
    Kolmice za obranu měla najít Jensena, avšak hostující hráč tento záměr vůbec nepochopil. Regionální celek se vrací k míči.
     
    82
    Tady to možná zavánělo žlutou kartou. Jensen totiž neodhadl dráhu letu míče, místo kulatého nesmyslu trefil pouze kopačku Marqueta.
     
    83
    Máme před sebou něco málo přes deset minut. Steinbach se i nadále snaží vstřelit vyrovnávací branku, obrana soupeře je ale proti.
     
    84
    Bektasi si aktivitou řekl o odpískání nedovoleného zákroku, který způsobil hostující Hinteregger. Domácí se ale vrátili s míčem zpět k půlící čáře.
     
    85
    Střídání v týmu TSV Steinbach: ze hřiště odchází David Al Azzawe, přichází Benedikt Koep.
     
    86
    Al Azzawe si chtěl hodit míč kolem bránícího Khediry, protihráč mu ale tento záměr hravě přečetl. Nakonec uvidíme autové vhazování Augsburgu.
     
    87
    Prodloužení míč se snášel ke střídajícímu Koepovi, který nakonec na něj nedosáhl. Směrem dopředu to zkouší favorit zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Steinbachu se krátí čas, hosté i nadále v poklidu brání prostor kolem své šestnáctky.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+1
    Caiuby se prezentoval velice dobrým pohybem v oblasti středového kruhu, hostí si vymodlili další standardku, se kterou určitě nebudou pospíchat.
     
    90+2
    Steinbach se stále nemůže dostat k míči, Augsburg odehrává poslední vteřiny velice zkušeně.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Andre Hahn, přichází Felix Götze.
     
    90+3
    Ještě jedna šance domácích! Velice pohotově to zkoušel Budimbu, který ale pouze vyprášil rukavice brankáře.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Augsburg nakonec potvrdil roli favorita, v dnešním utkání dokázal porazit Steinbach 2-1. Domácí se ve druhém poločase výrazně zvedli, odměnou jim byla vyrovnávací branka. Aby toho nebylo málo, tak si regionální celek připravil další dvě vyložené šance, avšak ani jedna neskončila v síti. Nepsané pravidlo nedáš – dostaneš potvrdila následující akce Augsburgu, přičemž se o vedoucí branku postaral Hahn. Hostující celek se tak může radovat z postupu, Steinbach ale nepředvedl vůbec špatný výkon.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:14. (17:24:47)

    David Suchý

    Góly: 54. Herzig – 14. Richter, 65. Hahn

    Karty:   69. Max (AUG)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:6. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 9:14.
    TSV Steinbach: Löhe – Kunert, Herzig (C), Heister (78. Bektasi) – Bišanović (68. Müller), Trkulja – Budimbu, Al Azzawe (85. Koep), Marquet – Candan
    Náhradníci: Paterok – Bektasi, Koep, Müller, Reith, Sarr, Wegner

    FC Augsburg: Luthe – Schmid, Gouweleeuw, Hinteregger, Max – Khedira, Baier (C) – Hahn (90+2. Götze), Gregoritsch, Richter (73. Jensen) – Dong-Won (61. Caiuby)
    Náhradníci: Giefer – Caiuby, Córdova, Danso, Framberger, Götze, Jensen

    Rozhodca: Thomsen – Börner, Jolk