Barcelona – Alavés 3:0 (kon.) | Eibar – Huesca 1:2 (kon.) | Rayo Vallecano – Sevilla 1:4 (kon.)
Real Madrid – Getafe 2:0 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:0 (1:0)
Getafe CF
Nedeľa 19.08.2018, 22:15Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Real Madrid vstupuje do nového ročníka La Ligy úspešne, na úvod berie tri body zo zápasu proti Getafe. Výkon to síce nebol najlepší, ale Daniel Carvajal a Gareth Bale dvomi gólmi rozhodli o víťazstve. Keylor Navas si udržal čisté konto. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (00:04:56)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Z hranice veľkého vápna Realu Madrid akrobaticky do stredu brány zakončil Ángel Rodríguez, brankár Keylor Navas so zákrokom problém nemal.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90
    Luka Modrič poslal kolmicu do šestnástky, nabiehajúci Daniel Carvajal bol poslaný na zem. Penalta sa nepíska.
     
    89
    Daniel Carvajal neposlal sprava ideálny center, Getafe to využilo na prechod dopredu. V strede poľa fauloval ďalší obranca Nacho Fernández.
     
    88
    Ángel Rodríguez síce získal loptu krátko po rozohrávke Keylora Navasa, s jej spracovaním si pomohol aj za pomoci ruky, čo sa samozrejme nemôže robiť.
     
    87
    Luka Modrič na zemi v strede poľa, faulom sa previnil tentoraz Nemanja Maksimović, ktorého dnes veľmi nevidno.
     
    86
    Iván Alejo sa vybral dopredu po krídle, kde bol zdvojený a o loptu prišiel. Sergio Ramos predviedol síce ostrý, ale za to čistý sklz na loptu.
     
    85
    Center Toniho Kroosa defenzíva Getafe odvrátila. Následná strela Carvajala neprešla, neujali sa ani kľučky Modriča.
     
    84
    Djené Dakonam si výrazne koleduje o druhú žltú kartu, pretože sa mu píska ďalší faul. Tentoraz pred svojou šestnástkou tvrdo a zbytočne dohral Marcela.
     
    83
    Djené Dakonam fauloval Luku Modriča, Real Madrid tak pokračuje v pokojnom dohrávaní prvého stretnutia novej sezóny v La Lige.
     
    82
    Marco Asensio hľadal v šestnástke Marcela, čo sa mu aj podarilo, no Brazílčan pustil loptu cez seba, čím totálne zmiatol obranu súpera, nakoniec aj spoluhráča Benzemu.
     
    81
    Damián Suárez nepustil cez seba Marcela a založil útočnú akciu, lenže jeho pas na hrot nenašiel žiadneho z hráčov v modrých dresoch.
     
    80
    Desať minút do konca riadnej hracej doby. Real Madrid kráča po tri body, prvé v tejto sezóne istým krokom. Uvidíme, či ešte padne nejaký gólik.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Leandro Cabrera (Getafe CF).
    Žltú kartu dostáva Bruno González (Getafe CF).
     
    78
    Žltú kartu dostáva Mauro Arambarri (Getafe CF).
    77.
     
    77
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Lucas Vázquez.
     
    75
    Marco Asensio si to cez otvorený priestor nasmeroval do vápna súpera, kde ho rukami postrčil Bruno González. Hlavný rozhodca penaltu nepíska. Či to bolo na ňu ťažko povedať, no jasný úmysel obrancu hostí odstrčiť súpera tam určite bol.
     
    74
    Real Madrid kontroluje hru, no teraz o loptu prišiel, a tak prišiel pas do veľkého vápna domácich. Iván Alejo takmer prihral na gól pre spoluhráča, ktorý bol Ángel Rodríguez, no ten na loptu tesne nedočiahol.
     
    73
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Dani Ceballos, prichádza Luka Modrić.
     
    72
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Jorge Molina, prichádza Ángel Rodríguez.
     
    71
    Gareth Bale si zhruba na rohu veľkého vápna hodil loptu na ľavačku a poslal prudkú strelu smerom nahor. Priestor brány nakoniec netrafil.
     
    70
    Real Madrid zaváhal v rozohrávke a o loptu prišiel. To na strelu z diaľky využil Iván Alejo, bránu Keylora Navasa prekopol.
     
    69
    Getafe získalo na krídle priamy kop, avšak Damián Suárez poslal pridlhý center, na ktorý nedokázal zareagovať žiadny hráč na ihrisku.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Marcelo (Real Madrid CF).
     
    67
    Gareth Bale sa pokúsil centrom zľava nájsť na hranici šestnástky Marca Asensia, pred ním však dobre zasiahol Djené Dakonam a loptu do šance nepustil.
     
    65
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Francisco Portillo, prichádza Iván Alejo.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Jaime Mata (Getafe CF).
     
    63
    Marcelo sa snažil nájsť centrom do vápna Karima Benzemu. Ten hlavičkový súboj nevyhral, navyše sa ocitol v postavení mimo hru.
     
    62
    Kombinácia Realu Madrid pred vápnom súpera síce nebola presná, ale Getafe sa tiež dopredu nedostalo, pretože Mata fauloval Casemira.
     
    61
    Marco Asensio chcel vysunúť Benzemu do úniku, nakoniec mu Francúz loptu vrátil. Mladík tak strieľal spred šestnástky priamo do Soriu.
     
    60
    Real Madrid získal rohový kop, z ktorého ale nevyťažil nič. Kontru tak podnikli hráči Getafe, výborný návrat Casemira všetko vyriešil.
     
    59
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Amath Ndiaye, prichádza Jaime Mata.
     
    58
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Casemiro.
     
    57
    Hráči Realu Madrid sa vybrali do rýchlej kontry, tú následne zastavili a prišiel dlhý pas. Pred Baleom zasiahol brankár Getafe David Soria.
     
    56
    Jorge Molina si nedokázal prebrať ideálne ťažký pas na hranicu veľkého vápna súpera. Okamžite bol pri ňom obranca Nacho Fernández.
    55.
     
    55
    Isco sa na krídle nedostal k ničomu, veľmi veľký pozor si na neho dal obranca Djené Dakonam a čisto ho zastavil.
     
    54
    Marcelo sa síce neprebojoval cez os až do veľkého vápno, no odrazenú loptu si našiel Marco Asensio a krásnou strelou spred vápna trafil žrď.
     
    53
    Real Madrid naďalej na lopte. Drží ju však na vlastnej polovici, ďaleko od brány Soriu a snaží sa prihrávať si čo najdlhšie.
    51. Gareth Bale (REA) - 2:0
     
    51
    Real Madrid dal gól!
    Marco Asensio prepadol posledného hráča Getafe, ktorým bol Djené Dakonam. Ten ho síce ešte vytlačil mimo streleckú pozíciu, ale mladík Realu poslal loptu späť a GARETH BALE ju z prvej zaparkoval medzi Soriu a žrď.
     
    50
    Ďalší faul, tentoraz sa previnil Argentínčan Mauro Arambarri. Fauloval Daniho Ceballosa.
     
    49
    Marcelo poslal loptu dopredu po ľavej strane, v strede poľa sa však píska faul proti bráne Realu.
     
    48
    Marco Asensio sa rozbehol na krídlo, dlhá lopta ho síce našla, no španielsky reprezentant sa zároveň ocitol v postavení mimo hry.
     
    47
    Keylor Navas svojim výkopom loptu iba odovzdal súperovi, v strede poľa však Real Madrid guľatý nezmysel získal späť do svojej moci, keďže fauloval Djené Dakonam.
     
    46
    Ani jeden tréner nestriedal. Oba tímy tak začínajú v rovnakých zostavách, v akých stretnutie začali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Real Madrid po prvom polčase prvého kola vyhráva najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný presný zásah sa postaral obranca Daniel Carvajal. Druhé dejstvo začne o 23:16.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Gareth Bale sa po krídle dostal až k šestnástke Getafe, centrom našiel iba brankára Davida Soriu.
     
    44
    Takmer šanca pre hostí. Jorge Molina mal dostať ku kolmici do vápna Realu Madrid, pri lopte však bol na zemi ako prvý brankár Keylor Navas.
     
    43
    Sergio Ramos sa odpútal od svojho súpera pred malým vápnom a center z priameho kopu rezolútne zakončil pod brvno. Pomohol si ale faulom.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Djené Dakonam (Getafe CF).
     
    41
    Žltú kartu dostáva Amath Ndiaye (Getafe CF).
     
    40
    Pät minút do konca prvého polčasu. Real Madrid vyhráva gólom Daniela Carvajala, ale v posledných minútach začína Getafe nepríjemne napádať rozohrávku domácich.
     
    39
    Zrazený center z pravej strany doputoval do malého vápna Realu Madrid, Keylor Navas nemal prakticky žiadny problém so zákrokom.
     
    38
    Damián Suárez získal loptu pred šestnástkou súpera, prihrávka do nej nebola presná, pretože Jorge Molina sa k nej nedostal.
     
    37
    Hráči Getafe komplikujú život domácim futbalistom pri rozohrávke. Zatiaľ sa ale Realu Madrid darí riskovať v rámci možností.
     
    36
    Real sa presunul do stredu poľa, kde má hru plne pod kontrolou a kombinuje s loptou na kopačkách. Z jeho pohľadu si to ale určite pýta ďalšie presné zásahy.
    35.
     
    35
    Tá situácia bola dosť nejasná. Hlavný rozhodca vytasil aj žltú kartu, ktorú neskôr odvolal, pretože už Benzema bol v ofsajde, čiže aj keď faul na Ramosa prišiel, penalta sa nemohla kopať.
     
    34
    Tak teraz to bolo dosť zaujímavé. Roh síce nevyšiel, ale potom Marcelo vysunul do šestnástky Benzemu, ktorý hľadal v malom vápne Sergia Ramosa. Kapitán Realu sa nedostal k hlavičke cez dvoch obrancov, sieť ale napol sám sebou. Ten jeho pád vyzeral dosť zle, no je v úplnom poriadku.
     
    33
    Karim Benzema sa prepracoval do šestnástky, kde mal streleckú pozíciu, no jeho pokus z mierneho uhlu bol zrazený na rohový kop.
     
    32
    Marco Asensio sa síce rozbehol na pravú stranu, kde bol chvíľu otvorený priestor, no nebol pri lopte skôr ako obranca Bruno González, ktorý všetko vyriešil.
     
    31
    Hráči Getafe znova veľmi dobre prehustili stred poľa. Real aj tak prešiel dopredu, no Bale centroval v sklze iba do rukavíc Soriu.
     
    30
    Toni Kroos faulovaný v strede poľa, Real preto ostáva na lopte a naďalej sa snaží postupne prechádzať smerom dopredu.
     
    29
    Tretí ofsajd stretnutia, tretí na strane Realu Madrid. V podstate by ale teraz aj tak nič nemenil, pretože centrovanú loptu chytil brankár David Soria.
     
    28
    Daniel Carvajal centrom sprava trafil iba prvého súpera pred sebou, získal aspoň rohový kop pre svoj tím. Po signály nasledoval pas Isca na zadnú žrď, bol nepresný.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Jorge Molina (Getafe CF).
     
    26
    Nacho Fernández obeťou ďalšieho tvrdšieho zákroku, po ktorom pokojne mohla nasledovať karta. Mauro Arambarri jej aspoň zatiaľ unikol.
     
    25
    Real Madrid naďalej kombinuje v strede ihriska, odkiaľ priame nebezpečenstvo nehrozí. Hráči Getafe sú ale nútené behať bez lopty, čo tiež nie je žiadna výhra.
     
    24
    Pokus o ofenzívnu akciu Realu Madrid bol zastavený, španielsky záložník Isco sa totiž ocitol v postavení mimo hru. Pískal sa ofsajd.
     
    23
    Dani Ceballos mal v tejto minúte poriadne veľa dotykov s loptou v strede poľa. Real sa momentálne smerom dobre nejako extra nehrnie.
     
    22
    Marcelo sa síce nenechal obrať trojicou obrancov a loptu okolo nich poslal k šestnástke, no nabiehajúci Ceballos tam bol veľmi neskoro.
     
    21
    Realu Madrid sa tak razom môže lepšie dýchať, no rozhodne nemôže stiahnuť nohu z plynu, pretože Getafe je tím, ktorý vie "Biely balet" zaskočiť.
    20. Daniel Carvajal (REA) - 1:0
     
    20
    Real Madrid dal gól!
    DANIEL CARVAJAL strieľa prvý ligový gól Realu Madrid v novej sezóne. Krajný obranca sa ocitol v správnom čase na správnom mieste. Po pase zľava brankár David Soria vybehol a loptu posunul priamo na tohto reprezentanta Španielska, ktorý hlavičkou trafil ponad gólmana súpera pod brvno.
     
    19
    Getafe kombinuje v strede poľa. Hráči Realu síce aktívne napádajú, ale získať loptu sa im dlho nedarilo. Dokázal to až Marcelo pri postrannej čiare.
     
    18
    Marcelo poslal ďalší pas, tentoraz ho prečítal brankár súpera David Soria. Real to teda skúsil po pravej strane, tam bol prehustený priestor.
    17.
     
    17
    Real začína postupne zvyšovať obrátky a zdá sa, že úvod stretnutia slúžil na klasické rozohranie sa.
     
    16
    Obrovská šanca na otvorenie skóre. Gareth Bale sa parádne odpútal vo vápne hostí od svojho strážcu a hlavou zúžitkoval prudký center Marcela. Loptu do siete nepustilo brvno.
     
    15
    Getafe po prechode na útočnú polovicu o loptu veľmi rýchlo prišlo. Toni Kroos navyše získal faul v strede poľa, Real Madrid tak opäť môže skúšať kombinovať.
     
    14
    Karim Benzema si vedľa šestnástky súpera spracoval dlhý pas na svoju osobu, vzápätí však bol telom odstavený, a tak sa nedostal k ničomu nebezpečnému.
     
    12
    Isco opäť ukázal svoje technické zručnosti, no nakoniec to prehnal a na útočnej časti ihrisko o loptu prišiel. Getafe čakal rovnaký osud.
     
    11
    Real Madrid sa zatiaľ na ihrisku ako keby hľadá. Úvod stretnutia sa fanúšikov "Los Blancos" páčiť nemôže.
     
    10
    Daniel Carvajal poslal sprava veľmi vysoký a navyše nepresný center, na ktorý nezareagoval vôbec nik. V podstate ani nemal šancu.
     
    9
    "Biely balet" má loptu vo svojej moci a kombinuje s ňou na útočnej polovici. Do šestnástky Getafe mu to ale ide zatiaľ veľmi ťažko.
     
    8
    Gareth Bale sa nedokázal dostať po pase na krídlo do zakončenia, waleský útočník loptu nespracoval a ušla mu za bránkovú čiaru.
     
    7
    Akcia Realu Madrid išla po pravej strane, center odtiaľ do druhej vlny netrafil nik. Lopta prešla asi cez štyroch hráčov jedného aj druhého tímu.
     
    6
    Marcelo po tvrdom kontakte stroskotal na útočnej polovici, faul sa nepískal a Getafe ide v trojici dopredu. Amath Ndiaye a jeho kľučky nemali pochopenie u Isca.
     
    5
    Nacho Fernández nepríjemne dopadol na zem zo vzduchu po hlavičkovom súboji, rýchlo sa však oklepal a je v poriadku.
     
    4
    Julen Lopetegui si ešte celú situáciu potreboval vysvetliť so štvrtým rozhodcom. Španielskemu koučovi sa nezdalo, že by to bol faul.
     
    3
    Gareth Bale mal na kopačke prvý gól, pretože si zabehol za obranu na krásny pas zo stredu poľa. Walesan si pripravil pozíciu a zakončil do rohu brány. Krásny zákrok predviedol David Soria. Bol tam však ofsajd.
     
    2
    Real Madrid sa od začiatku snaží byť aktívnym tímom. Marcelo unikol po ľavej strane a chcel hľadať Benzemu v šestnástke, tento úmysel mu nevyšiel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Marcelo – D. Ceballos, Kroos, Isco – Bale, Benzema, Asensio.
    Náhradníci: Courtois – Modrić, Varane, L. Vázquez, Vinícius Júnior, Mayoral, Casemiro.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Bruno González, Dakonam, Cabrera – Portillo, Arambarri, Šibasaki, Nemanja Maksimović, Ndiaye – J. Molina (C).
    Náhradníci: Chichizola – Antunes, Jaime Mata, Ángel Rodríguez, Guardiola, Miquel, Alejo..
     
    Real Madrid CF

    "Biely balet" počas leta prišiel najskôr o trénera Zidanea, potom aj o Cristiana Ronalda, ktorý si to namieril do Juventusu. Na lavičku tak dorazil Julen Lopetegui od národného tímu Španielska, ale značku CR7 sa doposiaľ nahradiť nepodarilo. Mužstvo vystužil brankár Thibaut Courtois z Chelsea, druhý gólman Andrij Lunin a obranca Álvaro Odrioziola z Realu Sociedad. K tímu sa už pripojil až 45 miliónový tínedžer Vinícius Júnior z Flamenga. Zaujímavé je, že Real kúpil za necelé dva milióny svojho bývalého hráča Lucas Torra, ktorého následne predal do nemeckého Eintrachtu Frankfurt. Podobne dopadol aj Omar Mascarell. Ten prišiel z práve z Frankfurtu, kúpilo ho Schalke. Okrem Ronalda natrvalo odišiel mladý obranca Philipp Lienhart (Freiburg), hosťovať sa porúčali mladíci ako Achraf Hakimi, Sergio Diáz, Luis Quezada, Óscar či Alvaro Tejero, ale aj Mateo Kovačič (Chelsea) a Theo Hernández (Real Sociedad). V zatiaľ jedinom súťažnom stretnutí novej sezóny Real Madrid prehral v súboji o európsky Superpohár 2:4 po predĺžení s Atlético Madrid. Lopetegui je prvým koučom "Los Blancos" od roku 1948, ktorý dostal vo svojej súťažnej premiére štyri góly.

    Getafe CF

    V minulej sezóne sa tento menší madridský klub nie len, že ako nováčik zachránil v najvyššej súťaži, ale umiestnil sa na úžasnom ôsmom mieste a iba tri body mu chýbali na Sevillu a tým pádom na postup do predkôl EL. Zopakovať takýto počin bude nesmierne náročné. V mužstve sa udialo niekoľko zmien. Z príchodov stoja rozhodne za zmienku mená ako Markel Bergara, Oswaldo Alanís, Jamie Mata, Leandro Chichizola, Leandro Cabrera, Nemanja Maksimović, David Soria, Ivan Alejo či Ignasi Miquel. Odišli zas Daniel Pacheco, Fayçal Fajr, Francisco Molinero, Emiliano Buendía a hlavne Vicente Guaita do Crystal Palace.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:15.

    Matej Kubove

    Góly: 20. Carvajal, 51. Bale

    Karty:   68. Marcelo (REA) – 27. J. Molina (GET), 41. Ndiaye (GET), 42. Dakonam (GET), 64. Jaime Mata (GET), 78. Arambarri (GET), 79. Cabrera (GET), 79. Bruno González (GET)


    Real Madrid: Navas – Carvajal, Nacho Fernández, Ramos (C), Marcelo – D. Ceballos (73. Modrić), Kroos, Isco (58. Casemiro) – Bale (77. L. Vázquez), Benzema, Asensio.
    Náhradníci: Courtois – Modrić, Varane, L. Vázquez, Vinícius Júnior, Mayoral, Casemiro.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Bruno González, Dakonam, Cabrera – Portillo (65. Alejo), Arambarri, Šibasaki, Nemanja Maksimović, Ndiaye (59. Jaime Mata) – J. Molina (C) (72. Ángel Rodríguez).
    Náhradníci: Chichizola – Antunes, Jaime Mata, Ángel Rodríguez, Guardiola, Miquel, Alejo.