Samara – Lok. Moskva 0:1 (kon.) | Zenit – FC Ural 4:1 (kon.) | Rostov – Jenisej 4:0 (kon.)
koniec
FK Rostov
4:0 (2:0)
FC Jenisej Krasnojarsk
cz Nedeľa 19.08.2018, 20:30 • Stadion Olimp - 2, Rostov • Ruská Premier Liga • 4. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký nedělní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes pokračuje čtvrtým kolem ruská Premier Liga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy FK Rostov a FC Jenisej Krasnojarsk.
     
    FK Rostov

    Domácí FK Rostov je v tabulce prozatím na pátém místě, když dosud získal šest bodů. Nejprve doma porazil Achmat 1:0, poté venku zvítězil nad silným CSKA Moskva stejným výsledkem. Naposledy padl se Samarou 0:1. Dnes na domácím hřišti budou chtít fotbalisté Rostova plně bodovat a uvidíme, zda se jim proti Krasnojarsku bude dařit.
     
    FC Jenisej Krasnojarsk

    Hosté z FC Jenisej Krasnojarsk jsou zatím poslední a na své konto připsali pouhý jeden bod. V prvním utkání nové sezóny nestačili na Petrohrad poměrem 0:2, poté prohráli s Achmatem těsně 0:1 a v posledním domácím utkání pak sebrali dva body CSKA Moskva, když se zrodila remíza 1:1. Jak si oba celky povedou dnes, nám samozřejmě napoví až samotný zápas, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu ještě neutkaly. Jenisej je totiž nováček Premier Ligy a dnes to tak bude pro oba týmy premiéra. Kdo si povede lépe?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile rád provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Rostov: Abajev – Ingason, R. Sigurdsson, Wilusz – Paršivljuk, Salétros, Gulijev, Gaţcan (C), Skopincev – Ionov, B. Sigurdarson.
    Náhradníci: Pesjakov – Kalačev, Zujev, Šomurodov, Mirzov, Logašov, Ščadin.

    FC Jenisej Krasnojarsk: D. Jurčenko (C) – Jatčenko, Kičin, Dugalić, Gadžibekov, Gavazaj – Komolov, Ogude, Fatullajev – Bodul, Kosťukov.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko, Filippov – Gasanov, Zotov, Sarkisov, Gricajenko, Rožkov, Kutin, Charitonov, Obradović.

    Rozhodčí: Meškov – Širjaev, Murašov.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Vitalij Meškov konečně odstartoval první půli tohoto utkání. Úvodní výkop provedli v červeném hrající hosté, Rostov hraje ve své tradiční žlutomodré kombinaci.
     
    2
    Po souboji na středu hřiště se balon nečekaně odrazil a dokutálel se až k vápnu Rostova, kde si jej sebral Abajev.
     
    3
    Dobrý presink v podání Skopince narušil rozehrávku Jeniseje. Dlouhý odkop k vápnu domácích potom nikoho nenašel a aut tak může vhazovat polský zadák Rostova Wilusz.
     
    4
    Ragnar Sigurdsson se zmocnil balonu u vlastní šestnáctky a nebojácně jej vyváží vpřed.
     
    4
    Na levé straně za vápnem Krasnojarsku se k míči dostal Dmitrij Skopincev, jeho střela nicméně letí daleko od vzdálenější tyče.
     
    5
    Domácí defenziva si poradila s výpadem soupeře a Skopincev může vytáhnout do protiakce.
     
    6
    Balon má pod kontrolou gólman Jeniseje David Jurčenko a hledá, na koho ze spoluhráčů by mohl rozehrát.
     
    7
    Sverrir Ingason se z pozice stopera vysunul až za vápno Krasnojarsku a po nahrávce Gulijeva napřáhl k přízemní ráně, kterou zkrotil Jurčenko.
     
    8
    Nepřesná nahrávka po pravé straně, Ogude balon spíše jen odevzdal soupeři. Abajev si pro míč došel a může rozehrát.
     
    9
    Ještě jedna snadná práce pro Ilju Abajeva, domácí brankář si stáhl vysoký míč před dotírajícím útočníkem Kosťukovem.
     
    10
    Zadáci Jeniseje si posílají míč na vlastní polovině a trpělivě se posunují kupředu. V úvodních minutách má hostující celek daleko větší procento držení míče.
     
    11
    Hodně nepovedený střelecký pokus z hloubi pole, balon proletěl vysoko nad břevnem domácí pokladnice a Abajev jej vrátí do hry odkopem.
     
    12
    Teď bylo před brankou domácího týmu až podezřele živo, nebezpečně tam operoval Michail Kosťukov. Bude z toho roh.
     
    13
    Po rohovém kopu byl balon vrácen do ohně na malém vápně a ke střele se procpal Fegor Ogude, trefil jen na brankové čáře stojícího Sigurdarsona.
     
    14
    Další tlak Jeniseje, až po odkopu Wilusze se Rostov alespoň na chvilku osvobodil.
     
    15
    V první čtvrthodině zápasu je zatím možná trochu překvapivě jasně fotbalovější hostující celek. Ten na favorita nastoupil nebojácně a hráči ve žlutém zatím neví, jak z kolotoče ven.
     
    16
    Ojedinělý výpad domácích končí nepovedeným centrem z levé strany, s nímž si obranná formace Krasnojarsku s přehledem poradila.
     
    17
    Balon opustil hrací plochu, od vlastní branky bude odkopávat David Jurčenko. Jeho spoluhráči už se rozmísťují na polovině domácího mužstva.
     
    18
    Ionov se rozeběhl vpřed a dostal se do prostoru mezi dvěma obránci, skvěle ho však zakřižoval Valerij Kičin, jenž mu uzmul balon.
     
    19
    Alexandru Gaţcan byl na středovém kruhu skoro až příliš důrazný, sudí Meškov však nechává hru plynout. Vpřed tak mohou vyrazit Rostovští.
     
    20
    Jurčenkův dlouhý odkop doletěl jen na kopačky Wilusze, jenž zase vrací hru na polovinu Jeniseje.
     
    21
    Alexandru Gaţcan vyslal z půlicí čáry skvělý dlouhý centr k vápnu soupeře, kam si sbíhal Ionov. Zavčasu ale branku opustil Jurčenko a pro míč si vyběhl až na hranici šestnáctky, kde ho sebral těsně před domácím forvardem.
     
    22
    Fegor Ogude vyvezl balon přes půlku trávníku až téměř před branku Rostova. Sergej Paršivljuk nakonec raději odehrál do autu.
     
    23
    Po dlouhatánském autovém vhazování sklepl Dugalić hlavou na Michaila Kosťukova, který se hbitě otočil a z bezprostřední blízkosti pálí do břevna!
     
    24
    Opět se domácí obrana musela popasovat s dlouhým autem, tentokrát to však z pohledu Rostova dobře vyřešil obránce Ragnar Sigurdsson.
     
    26
    Hosté neustávají v ofenzivní aktivitě a nyní si vybojovali rohový kop.
     
    27
    Po něm sice balon nebezpečně poskakoval na malém vápně, tam ale byla přesila hráčů ve žlutém. Nakonec to také rostovští fotbalisté zvládli a míč odpálili do bezpečí.
     
    28
    Na středu hrací plochy zůstává ležet Fegor Ogude, jenž přenesl hru dlouhým pasem doleva a pak se chytil za nohu, vypadá to na svalové zranění...
     
    29
    Ogude opustil za doprovodu lékaře hrací plochu a hosté zatím hrají v deseti. Uvidíme, zdali se klíčový hráč Jeniseje vrátí do hry.
     
    30
    Naštěstí to očividně není nic vážného, nigerijský středopolař už opět brázdí trávník rostovské arény.
     
    31
    Rostov právě vstřelil branku!
    Perfektně sehraný rychlý brejk a domácí vedou 1:0! Ionov potáhl míč po levé straně, zasekl do středu a počkal na BJÖRNA SIGURDARSONA, jenž se protáhl do vápna a Ionovovu kolmici prodloužil pod tělem gólmana až do branky. Asistence: Alexej Ionov.
    31. Björn SIGURDARSON - 1:0
     
    33
    To je tedy studená sprcha pro hráče Jeniseje, kteří zatím tahali za delší konec provazu. Dokáže se nováček ještě vybičovat k dalšímu náporu?
     
    35
    Rostov právě vstřelil branku!
    Další vyvedený útok Rostovských a je to už o dvě branky! Gulijev se probil z pravé strany až do vápna a jeho sražený centr usměrnil skluzující BJÖRN SIGURDARSON do odkryté brány. Hosté ještě reklamují ruku, ale opakované záběry prokázaly, že domácí útočník míč zasáhl spíše břichem nebo hrudí... Asistence: Ajaz Gulijev.
    35. Björn SIGURDARSON - 2:0
     
    37
    Půl hodiny byli domácí horším týmem, ale ukázali své zkušenosti. Z jedné a půl šance vstřelili dvě branky a teď už to bude pro Krasnojarsk ohromně těžký zápas.
     
    38
    Gulijevův chytrý oblouček neprošel do vápna k Sigurdarsonovi, míč zablokoval jeden ze zadáků Jeniseje.
     
    39
    Fantastický souboj Komolova s Abajevem! Hostující Pavel Komolov napřáhl z pravé strany z docela velké dálky a poslal na zadní tyč jedovatou bombu, kterou však skvělým skokem vytáhl domácí gólman!
    39.
     
    40
    Hosté se vzápětí dožadují penalty, hlavní rozhodčí však neposoudil souboj mezi Michailem Kosťukovem a Maciejem Wiluszem jako nedovolený.
     
    42
    Opět se do zakončení dostal Komolov, tentokrát střílel z voleje zpoza vápna, nicméně trefil pouze clonícího spoluhráče Kosťukova.
     
    43
    Valerij Kičin měl ohromné štěstí! Neobratně totiž hlavou prodloužil míč za sebe, kde už číhal volný Ionov. Ten byl ale nečekanou šancí překvapen natolik, že se za balonem ani nerozeběhl. Toho se tak zmocnil Kičinův parťák Jatčenko.
     
    44
    Dmitrij Skopincev šel do souboje u středového kruhu obětavým skluzem, při kterém však nejenže nezasáhl balon, ale zjevně si i ublížil. Vypadá to ale, že bude s to vrátit se do hry.
     
    45
    Poslední minuta řádné hrací doby prvního poločasu a míč mají v moci obránci Jeniseje, kteří hledají cestičku vpřed.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    45+2
    Volný kop hosté rozehráli bídně, míč doplachtil až do rukavic Abajeva.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Vitalij Meškov ukončil první dějství, které nabídlo dvě odlišné části. Až do zhruba 30. minuty byli lepší hosté, tlačili se do útoku a bojovným výkonem zcela zastínili soupeře. Domácí však poté proměnili dvě šance a díky dvěma gólům Sigurdarsona si vybudovali dostatečný náskok. Krasnojarsk má i kopu smůly, Ogudeho šanci vykopl z brankové čáry domácí hrdina Sigurdarson, Kosťukov trefil zblízka břevno a Komolova vychytal Abajev...

    Uvidíme, jak se oběma celkům bude dařit ve druhé půli, a také jestli se Jenisej dočká alespoň zasloužené korekce skóre. Druhý poločas začne přibližně ve 21:35
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Jenisej Krasnojarsk: ze hřiště odchází Azim Fatullajev, přichází Aleksandr Zotov.
     
    47
    Začátek druhého dějství se nese v poměrně ospalém duchu, Rostovští se už nikam hnát nemusí a Jeniseji zase zcela evidentně chybí dostatečná fotbalová kvalita.
     
    49
    Pavel Komolov zůstává ležet na trávníku po ostrém zákroku Paršivljuka, situace si vyžádala i krátké ošetření.
     
    50
    Další zbytečný faul domácích, tentokrát se ještě na útočné polovině provinil Ionov.
     
    51
    Sigurdarson byl na pravém křídle dobře zdvojen a do nebezpečného prostoru ho obránci Jeniseje nepustili.
     
    52
    Po nepřesné nahrávce Kosťukova se vpřed vydali čtyři hráči ve žlutém, finální pas rýsoval zleva Skopincev, jeho centr ale stáhl Jurčenko.
     
    52
    Michail Kosťukov je vyloženě smolařem tohoto zápasu. Teď se po pravé straně protáhl až do vápna a z úhlu vystřelil, už podruhé dnes orazítkoval břevno.
     
    54
    Střídání v týmu FC Jenisej Krasnojarsk: ze hřiště odchází Enis Gavazaj, přichází Artur Sarkisov.
     
    55
    Tvrdou přízemní střelu Bodula ztlumil v rukavicích pozorný Ilja Abajev.
     
    56
    Ostrá výměna názorů mezi Wiluszem a Dugalićem, oba hráči se dostali do souboje, když vytvořili dvojičku při standardce Krasnojarsku. Sudí Meškov oba kohouty uklidnil žlutými kartonky.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Maciej Wilusz (FK Rostov).
     
    57
    Žlutou kartu dostává Rade Dugalić (FC Jenisej Krasnojarsk).
     
    58
    Rostov právě vstřelil branku!
    Postupná kombinace domácho týmu vede ke třetí brance! Zleva odcentroval Skopinec a na zadní tyči vyplaval nepokrytý ALEXEJ IONOV, který zblízka z voleje prostřelil Jurčenka. Asistence: Dmitrij Skopincev.
    58. Alexej IONOV - 3:0
     
    60
    Skopincev za vápnem dohrál Zotova a také on vidí z rukou sudího žluté napomenutí. Navíc z toho je volný přímý kop ze solidní palebné pozice.
     
    61
    Z volného kopu nezapršelo, odkopávat od vlastní brány tak bude Ilja Abajev.
     
    62
    Kosťukov vyslal doleva nadýchaný oblouček, Bodula však v souboji předčil Ragnar Sigurdsson.
     
    63
    Ilja Abajev dnes působí ohromně jistým dojmem. Teď si rostovský brankář s přehledem došel pro vysoký centr, který se snášel do jeho vápna.
     
    65
    K vidění je teď spousta soubojů. Hosté možná trochu z frustrace přitvrdili a domácí si to nechtějí nechat líbit.
     
    66
    Střídání v týmu FC Jenisej Krasnojarsk: ze hřiště odchází Dmitrij Jatčenko, přichází Alexej Gricajenko.
     
    66
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Alexej Ionov, přichází Alexandr Zujev.
     
    68
    Nepřesná rozehrávka hostujícího týmu znamená, že s balonem budou opět hrát borci ve žlutých dresech.
     
    70
    Artur Sarkisov po svém příchodu na hřiště oživil ofenzivu Jeniseje, ani on však zatím nenašel recept na pevnou obranu Rostova. Ve druhé půli už hosté nejsou ani zdaleka tak aktivní a nebezpeční.
     
    71
    Ogude fauloval u vlastní šestnáctky a z pravé strany tak může před branku poslat balon Anton Salétros.
     
    72
    Jeho centr skončil po teči Sverrira Ingasona vedle branky a odkop provede gólman Krasnojarsku David Jurčenko.
     
    73
    Skopincev nasadil Ogudemu prvotřídní jesle, za což ho nigerijský záložník v červeném dresu důrazně dohrál. O faul se ale nejednalo.
     
    74
    Sarkisov si zase hledal svoje místečko před brankou Abajeva, na přetažený centr však stejně nedosáhl. Domácí brankář tak může odkopnout.
     
    75
    Krásně to sehráli Alexandr Zujev s Björnem Sigurdarsonem. Za vápnem si elegantně vyměnili míč, načež Zujev oklamal posledního obránce a pálil, jeho pokus se od brankové konstrukce odrazil do zámezí.
     
    77
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Björn Sigurdarson, přichází Eldor Šomurodov.
     
    78
    Michail Kosťukov se se štěstím dostal k odraženému míči, chtěl si ale ještě jednou kličkou vylepšit pozici, což už udělal navíc. Wilusz ho odzbrojil precizním skluzem.
     
    80
    Skopincev si skvěle splnil defenzivní povinnosti a před dotírajícím soupeřem odehrál míč do autu.
     
    81
    Po následném autovém vhazování se z předbrankového prostoru málem prosadil aktivní Michail Kosťukov, překážela mu ale dobře postavená tyčka Abajevovy branky.
     
    83
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Dmitrij Skopincev, přichází Arťom Ščadin.
     
    83
    Rostov právě vstřelil branku!
    Paršivljuk od pravé postranní čáry posunul míč na AJAZE GULIJEVA. Ten poté seběhl až na hranici vápna a levačkou se trefil náramně do vzdálenější šibenice, parádní rána! Asistence: Sergej Paršivljuk.
    83. Ajaz GULIJEV - 4:0
     
    86
    Definitivně je rozhodnuto, hosté se sice ještě pokoušejí o postup směrem vpřed, jejich tlak už je ale spíše zoufalý. Ve druhém poločase hráči Jeniseje úplně odešli...
     
    88
    Další výpad Rostova ustála hostující obrana, ale přechod do útoku se teď hrubě nevyvedl.
     
    89
    Zujev potáhl míč do šestnáctky a poslal jej pod sebe na Paršivljuka, jenž chtěl ještě přihrát před prázdnou branku, do této nahrávky se už však vložil Gricajenko.
     
    90
    Michail Kosťukov poslal zpoza vápna štiplavý pozdrav Abajevovi, ten si s přízemní ranou s obtížemi poradil a vytěsnil míč na roh.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+2
    Zablokovaná střela Gulijeva, míč ale po odkopu obránce končí na kopačkách domácích hráčů.
     
    90+4
    Domácí už v klidu dohrávají na své polovině, drží míč a čekají na závěrečný hvizd, který potvrdí jejich jasný triumf.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Domácí už ve druhém poločase nedovolili žádné komplikace a naopak přidali ještě dvě branky, když se prosadili Alexej Ionov a Ajaz Gulijev. Krasnojarsk naopak nenavázal na vyvedené první dějství a postupně se ze hry vytrácel. Pro domácí je to nicméně zasloužená výhra, která aktuálně znamená posun na 4. příčku tabulky.
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:7. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:6.
     
    Zákroky brankáře Ilja Abajev (RTV) – 4.
     
    Zákroky brankáře David Jurčenko (YEN) – 1.
     
    Dnešní utkání sledovalo na stadionu v Rostově 21 850 diváků.
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Díky za pozornost a těším se u dalších přenosů. Dobrou noc. (22:31:12)

    Michal Konvalina

    Góly: 31. B. Sigurdarson (Ionov), 35. B. Sigurdarson (Gulijev), 58. Ionov (Skopincev), 83. Gulijev (Paršivljuk)

    Karty:   57. Wilusz (RTV), 60. Skopincev (RTV) – 57. Dugalić (YEN)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 2:7. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 14:6.
    FK Rostov: Abajev – Ingason, R. Sigurdsson, Wilusz – Paršivljuk, Salétros, Gulijev, Gaţcan (C), Skopincev (83. Ščadin) – Ionov (66. Zujev), B. Sigurdarson (77. Šomurodov).
    Náhradníci: Pesjakov – Kalačev, Zujev, Šomurodov, Mirzov, Logašov, Ščadin.

    FC Jenisej Krasnojarsk: D. Jurčenko (C) – Jatčenko (66. Gricajenko), Kičin, Dugalić, Gadžibekov, Gavazaj (54. Sarkisov) – Komolov, Ogude, Fatullajev (46. Zotov) – Bodul, Kosťukov.
    Náhradníci: Jurij Nestěrenko, Filippov – Gasanov, Zotov, Sarkisov, Gricajenko, Rožkov, Kutin, Charitonov, Obradović.

    Rozhodca: Meškov – Širjaev, Murašov

    Diváci: 21 850