Hermannová, Sluková – Agatha, Duda 1:2 (kon.) | Bansleyová, Wilkersonová – Hermannová, Sluková 1:2 (kon.)
koniec
Bansleyová, Wilkersonová
1
15 21 7  
Hermannová, Sluková
2
21 17 15  
cz Sobota 18.08.2018, 16:45 • Centrální kurt, Hamburk, Německo • World Tour Finals (ženy) • Štvrťfinále
     
    7:15
    Druhý už je po servisu Wilkersonové využít. Hermannová se v zápase příliš nedostala k přihrávce, ale teď na ní letěl balon. Po útoku po lajně zakončila česká blokařka čtvrtfinálový zápas.
     
    6:14
    Hermannová našla servisem Bansleyovou. Ta poté útočila z vysoké nahrávky jen do bloku Hermannové. Češkám teď vyjde úplně vše.
     
    0:3
    Sluková pokračuje na podání. Také Wilkersonová smečovala mimo vymezené prostor. Po skvělém začátku české dvojice ve třetím setu si berou Kanaďanky oddechový čas.
     
    21:17
    Hermannová ještě zatlačila servisem, ale poté se jí nepodařilo udržet míč ve hře blokem. Wilkersonová zakončila druhou sadu.
     
    20:16
    Heather Bansleyová na servisu. Sluková byla v problémech po přihrávce a útokem do bloku Wilkersonové to už nevylepšila. Setboly pro Kanadu.
     
    16:14
    Markéta Sluková pokračuje na podání. Teď už Bansleyová smečovala křížem přes blok, ale Sluková skvělým zákrokem a odražením na polovinu soupeřek překvapila Kanaďanky, které si musí brát oddechový čas.
     
    15:10
    Heather Bansleyová je na servisu. Sluková smečovala tvrdě, ale jen metr do autu. Kanada si jde pro druhou sadu. České jedničky na to reagují oddechovým časem.
     
    12:9
    K technickému oddechovému času jdou Kanaďanky za vedení o tři body. Hermannová zvládla přihrávku, následně umístila technický údere těsně za blok Wilkersonové.
     
    15:21
    Markéta Sluková je na podání. Heather Bansleyová si vypořádala s přihrávkou, ale útokem našla jen skvěle postavenou Slukovou, která posléze zakončila výměnu i celý set vytlučením bloku.
     
    15:20
    A právě Wilkersonová se postavila na podání. Hermannová smečovala zkušeně lobem nad blokem soupeřky a přiblížila zisk první sady.
     
    12:14
    Sluková je teď pod tlakem, nesložila další útok, ale Kanaďanky se také příliš na útoku nepředvedly. Vše ale dokázala zakončit Bansleyová a Češky si musí brát oddechový čas.
     
    8:13
    K technickému oddechovému času jdou Češky při vedení o pět bodů. Hermannová mohla ještě navýšit český náskok, ale z otočky u sítě míč přes pásku nedostala.
     
    3:9
    Barbora Hermannová znovu na podání. Sluková skvěle zasáhla v poli proti lehkému útoku a poté sama zakončila výměnu lobem. Kanaďanky si berou oddechový čas.

    Vít Schück

    Bansleyová, Wilkersonová:

    Heather Bansleyová
    Stát: Kanada
    Datum narození: 13.9. 1987
    Věk: 30 let
    Místo narození: Londýn, Ontario
    Výška: 171 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: polařka

    Brandie Wilkersonová
    Stát: Kanada
    Datum narození: 1.7. 1982
    Věk: 26 let
    Místo narození: Lausanne
    Výška: 180 cm
    Ruka: levá
    Pozice: blokařka

    Hermannová, Sluková:

    Barbora Hermannová
    Stát: Česká republika
    Datum narození: 7.11. 1990
    Věk: 27 let
    Místo narození: Ostrava
    Výška: 180 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: blokařka

    Markéta Sluková
    Stát: Česká republika
    Datum narození: 28.6. 1988
    Věk: 30 let
    Místo narození: Praha
    Výška: 180 cm
    Ruka: pravá
    Pozice: polařka