Orlová – Havlíčkův Brod 0:5 (kon.) | Opava – Osvienčim 4:1 (kon.)
koniec
HK Opava
4:1 (3:1, 1:0, 0:0)
Aksam Unia Osvienčim
cz Sobota 18.08.2018, 18:00 • Zimní stadion města Opavy • Slezský pohár
Partner:
     
    To je pro dnešek ode mne z Opavy vše. Děkuji vám za pozornost a těším se u zítřejšího přenosu ze zápasu Havlíčkova Brodu s Osvětimí, který začíná už v 11:00, na počtenou. (20:11:27)
     
    Ve třetí třetině už žádný gól nepadl. Opava kontrolovala hru a dokráčela si pro zasloužené vítězství. Kaňkou na utkání byl zbytečně vyhrocený závěr, kdy mužstvo Osvětimi neudrželo nervy na uzdě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Tohle byl zcela zbytečný závěr zápasu. Mateusz Adamus (OSW) nevybíravě atakoval Přemysla Bijotu, po čemž musel čelit několika úderům opavských hráčů. Útočník Osvětimi v samém závěru dostal trest na 5 minut + do konce utkání za vražení na hrazení.
     
    59:38
    Přemysl Bijota ještě od modré čáry nabízel kotouč na teč, puk ale nikým neatakovaný prošel až na brankáře, který jej jenom protečoval do rohu kluziště.
     
    59:07
    Bohumil Herman vybruslil zpoza brány na pravý kruh, kde se otočil čelem k bráně a vystřelil, Michal Fikrt jeho ránu vytěsnil rukavicí.
     
    58:37
    Osvětim se teď drží v útočném pásmu, nemůže se ale odlepit od hrazení. Puk se navíc po zásahu někoho z hostů dostal mimo hřiště, a hra je tak vykázána do středního pásma.
     
    58:03
    Osvětim teď hbitě prošla středním pásmem a dostala se do přečíslení dvou na jednoho. Wojciech Wojtarovicz ale nevyhodnotil situaci dobře a místo střely zvolil přihrávku, která byla předem předurčena k neúspěchu.
     
    56:35
    Tomáš Rousek se po vyhrané buly v pravém kruhu útočného pásma dostal sám před bránu, zblízka ale napálil kotouč přímo do brankáře.
     
    56:13
    Šimon Pělucha se dostal mezi dvojici beků. Netroufl si pokračovat dál, a tak hledal zadovkou Lukáše Peterku. Jeho pas byl ale nepřesný.
     
    55:26
    Opava se ubránila bez větších potíží. Přemysl Bijota opustil trestnou lavici, musí ale spěchat do obranného pásma.
     
    54:38
    Opava se podobně jako v posledních početních nevýhodách brání úspěšně, Osvětimi se nedaří získat útočné pásmo tak, aby mohla rozvinout přesilovkovou kombinaci.
     
    53:18
    Osvětim může zkorigovat skóre v přesilové hře, Přemysl Bijota (OPA) je vyloučen za podražení.
     
    53:10
    Jan Štindl zastavoval holí střelu Petera Bezušky od modré čáry. Puk mu sice přeskočil náčiní, následně ale odskočil mimo tři tyče.
     
    51:30
    Opava se vymanila zpod tlaku, který byl na ní vyvíjen. Petr Chalupa dostal přihrávku do dobré pozice mezi kruhy, jeho zakončení bylo ale nepřesné.
     
    50:47
    V těchto chvílích je aktivnější polský celek. Nedaří se mu ale v koncovce, Michal Wanecki drží soupeřovy střelce zkrátka.
     
    50:00
    Jerzy Gabrys od modré čáry pálil nepřesně, do jeho rány ale sáhl opavský Jakub Hendrych a jen tak tak, že si nesrazil puk do vlastní sítě.
     
    49:13
    Až teď se Osvětim na delší čas usadila v útočném pásmu. Výsledkem byla střela Jana Danečka z pravého kruhu, tu ovšem Michal Wanecki vytěsnil vyrážečkou.
     
    48:33
    Osvětimi se nedaří. Další útok byl zastaven již ve středním pásmu, puk je za bránou Michala Fikrta.
     
    47:56
    Úvod početní nerovnováhy vyšel lépe domácím. Opava už dvakrát vyhodila kotouč přes všechny čáry, Osvětim má problémy s přechodem středního pásma.
     
    47:22
    Opava se bude bránit ve čtyřech, Lukáš Peterka (OPA) je potrestán dvěma minutami za vysokou hůl.
     
    46:36
    Osvětim přešla do útoku a kotouče se ujal Ondřej Thémar. Najel si do pravého kruhu a Michal Wanecki musel zakročit vyrážečkou. Tentýž hráč pak střílel ještě z levé strany, to už puk ani neprošel na bránu.
     
    46:02
    Petr Chalupa dvakrát střílel od modré čáry. Nejprve Michal Fikrt jeho ránu vyrazil rukavicí, druhý pokus skončil v brankářově lapačce.
     
    45:39
    Michal Fikrt si teď připsal jeden ze snazších zákroků. Opava dokázala kombinovat v útočném pásmu, následná rána Daniela Slavíka z pravého kruhu ale hostujícího brankáře příliš neohrozila.
     
    44:52
    Filip Jánošík se šteloval kotouč ke střele z levého kruhu, než ale vystřelil, stačil se připravit obránce Osvětimi a jeho ránu zablokoval.
     
    43:48
    Dawid Maciewski (OSW) je potrestán na 2 + 10 minut za vražení na hrazení.
     
    42:56
    Vlastimil Malina napřáhl na vršku levého kruhu. Snažil se mířit do horního rohu brány, Michal Fikrt ale jeho pokus vyrazil pravým ramenem.
     
    41:59
    Opava má k dispozici další přesilovou hru. Adrian Prusak (OSW) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    41:19
    Jan Štindl si píchl kotouč před sebe a dostal se za beka. Mířil sám na bránu, v tísni ale nezakončil podle svých představ a v pádu pak narazil zády do brankové konstrukce.
     
    40:49
    Na druhé straně ujeli do zajímavého přečíslení domácí. Vlastimil Malina před bránou ještě přiťukl kotouč do strany Jiřími Šindelářovi, jeho rána ale mířila do připraveného brankáře.
     
    40:12
    Wojciech Wojtarovicz vjel do pásma Opavy po levé straně. Na kruhu napřáhl a snažil se schovat ránu za obránce, jenže mířil hodně nepřesně.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce padla jediná branka, o kterou se postaral Lukáš Černý. Mohlo jich ovšem padnout více. Aktivnější Slezan si vypracoval vícero příležitostí, které ale neproměnil. Gól mohla dát i Osvětim, v klíčových momentech ale selhala. Třetí dějství začne přibližně v 19:31.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Kryštof Kadula sjížděl mezi kruhy a klepal si hokejkou o led na znamení, že chce puk, Lukáš Peterka mu ale zpoza brány nepřihrál přesně.
     
    38:26
    Michal Wanecki si teď užívá ovace fanoušků. V brankovišti se roztáhl tak, aby zastavil ránu Jana Semoráda. Hra byla ale stejně přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    37:44
    Opava vyhrála buly v levém kruhu útočného pásma. Kotouče se chopil Daniel Spratek, jenž vybruslil na osu hřiště, jeho bekhendová střela ale problémy Michalu Fikrtovi problémy nenadělala.
     
    36:42
    Hostující bek nepochopitelně od pravého mantinelu poslal puk před vlastní brankoviště, kde byl Jan Štindl, tomu ale naštěstí pro hosty střela nesedla a puk mířil vysoko.
     
    36:16
    Slezané na ledě dominují. Znovu trávili čas v útočném pásmu, Osvětim ale bránila pozorně a nepustila svého soupeře ke střele.
     
    34:29
    Daniel Spratek se uvolnil na modré čáře a rozhodl se nahodit puk na bránu. Jeho přízemní nabídka nebyla nikým tečována a Michal Fikrt ji vytěsnil vyrážečkou.
     
    33:13
    Opava právě vstřelila branku!
    Tato rána přišla jako blesk z čistého nebe a Opava vede o tři branky! LUKÁŠ ČERNÝ se dostal ke kotouči na levém kruhu útočného pásma, kde napřáhl k tvrdé ráně, která propadla za záda Michala Fikrta! Asistence: Vlastimil Malina.
     
    32:36
    Osvětim se v závěru početní převahy držela v útočném pásmu a úspěšně kombinovala, jejich snaze ale chyběla střelba, Michal Wanecki nemusel ani jednou zasahovat.
     
    31:37
    Polskému mužstvu se ale v početní převaze teď příliš nedaří. Opavští se už dvakrát osvobodili, teď jsou dokonce sami v držení kotouče a šetří čas z Hermanova trestu.
     
    30:35
    Osvětim může snížit v přesilové hře. Bohumil Herman (OPA) byl totiž vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    30:24
    Ondřej Thémar se uvolnil na modré čáře, pak si ještě sjel do pravého kruhu, jeho rána zápěstím ale mířila příliš vysoko.
     
    29:20
    Kryštof Kadula stínil před Michalem Fikrtem, hostující brankář si ovšem našel výhled a střelu Přemysla Bijoty od modré čáry vyrazil betony.
     
    28:43
    Po pravém křídle vtrhl do útočné třetiny Jan Daneček, jeho rána příklepem ale zamířila do lapačky Michala Waneckiho.
     
    28:08
    Hráči Slezanu kombinoval v útočném pásmu a drželi soupeře pod tklakem, prostor k zakončení ale nenašli.
     
    27:13
    Po buly se úplně sám před brankářem zjevil Lukáš Černý! Měl před sebou odkrytý vršek hostující klece, puk ale nezvedl a vyprášil jen betony roztaženého Michala Fikrta!
     
    26:42
    Na druhé straně Jakub Hendrych z pravé strany přihrál Danielu Spratkovi, jenž měl před sebou už jen brankáře, toho ale zblízka nepropálil.
     
    25:15
    Jakub Šaur zamířil po levé straně dopředu, když v obranném pásmu obral soupeře o kotouč. Michal Wanecki jeho ránu vyrazil jen před sebe. Wojciech Wojtarovicz mohl dorážet prakticky do prázdné brány, jenže minul!
     
    23:31
    Opava vyhrála buly v levém kruhu útočného pásma a Jiří Šindelář okamžitě vypálil na bránu. Michal Fikrt zakročil lapačkou.
     
    22:45
    Filip Jánošík si na pravé straně píchl kotouč za beka, dojel ho, ale zakončit se mu už nepodařilo, protože Michal Fikrt vyjel daleko z brány.
     
    21:47
    Jan Štindl vypíchl puk soupeři na modré čáře a mířil dopředu. V souboji přetlačil obránce hostů a zblízka zakončil, Michal Fikrt vyrazil puk levým betonem.
     
    21:07
    Sebastian Kowalowka si najedl do pravého kruhu, odkud vyslal nepříjemnou ránu, Michal Wanecki si ovšem dokázal poradit.
     
    20:11
    Opavští hokejisté byli na úvodní buly úspěšnější a hned mohli dopředu. Jiří Šindelář nahodil puk na branku, Michal Fikrt jej chytil do lapačky a hned zase vytřepal.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Osvětim vstoupila do utkání lépe, když hned zkraje využila přesilovou hru. Opava ale dvěma góly vývoj zápasu otočila, navíc se také prosadila v dvojnásobné početní převaze a dostala se tak do dvoubrankového vedení. Druhá třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Opavští pláchli do přečíslení tří na jednoho! Lukáš Peterka dostal přihrávku před brankoviště, ten ale z dobré pozice minul hostující klec!
     
    18:11
    Damian Piotrowicz šikovně tečoval kotouč těsně před brankovištěm, Michal Wanecki byl ale dobře postaven a puk ho trefil do betonů.
     
    17:57
    Osvětim se drží v útočném pásmu a Michal Wanecki je v permanenci. Třikrát po sobě musel zasahovat proti střele soupeře, pokaždé se hra po jeho zákroku přerušila.
     
    17:26
    Ondřej Thémar vjel do útočné třetiny po levé straně a z kruhu vypálil. Michal Wanecki jeho nepřesná pokus protečoval holí do rohu kluziště.
     
    16:47
    Domácí pokračují v klasické početní převaze a už znovu kombinují v útočném pásmu. Michal Fikrt musel zasahovat po střele z pravé strany.
     
    16:10
    Opava právě vstřelila branku!
    Domácí dvojnásobnou početní převahu zužitkovali a dostávají se dvoubrankového trháku! První střela Jiřího Šindeláře byla zblokována, jeho druhý pokus už ale propadl až do sítě! Bez asistence.
     
    15:39
    Jenže Opavě nevyšla útočná kombinace. Puku se zmocnila obrana Osvětimi a vyhodila jej přes všechny čáry.
     
    15:06
    Ondřej Themár (OSW) je vyloučen na dvě minuty za podražení a Opava bude hrát přesilovou hru pět na tři!
     
    14:18
    Znovu se vylučuje na straně Osvětimi. Domácí se dostali do přečíslení dvou na jednoho a Peter Bezuška (OSW) sáhl po záchranné brzdě v podobě hákování.
     
    13:52
    Osvětim držela kotouč za vlastní bránou a snažila se o založení útoku dlouhou přihrávkou, jenže ta byla nepřesná.
     
    12:43
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezan otáčí skóre a rázem je ve vedení! Nahozený kotouč se od zadního mantinelu odrazil k pravé tyči Fikrta, kde KRYŠTOF KADULA nadvakrát dorazil puk přes brankářův beton do sítě! Bez asistence.
     
    12:23
    Jiří Šindelář sjel u levého hrazení více do hloubi pásma, odkud pak přihrál mezi kruhy na Tomáše Rouska, jenž střelu bez přípravy namířil do tyče!
     
    11:42
    U levé tyče Fikrtovy klece číhal volný Lukáš Černý, přihrávka vzduchem ale nebyla ideální a střela kapitána Opavy se mezi tři tyče nevešla.
     
    10:17
    Opava bude hrát další přesilovou hru, hosté špatně střídali a jsou potrestáni za příliš mnoho hráčů na ledě. Menší trest odpyká Krzysztof Dudkiewicz (OSW).
     
    09:09
    Opava právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! TOMÁŠ ROUSEK dostal přespříliš prostoru mezi kruhy, kterého využil ke střele zápěstím. Opavský útočník dokázal procedit kotouč mezi gólmanovými betony. Asistence: Gleb Zelenkov.
     
    08:50
    na levém křídle startoval Gleb Zelenkov, jenž si obhodil jednoho protihráče, další jej ale dojel a puk mu zase odebral.
     
    07:48
    Až teď musel Michal Fikrt zasahovat. Nejprve vyrazil ránu od modré čáry, pak si poradil i s projektilem Lukáše Černého z levého kruhu.
     
    07:26
    Slezan kombinuje v útočné třetině, chybí mu ale střelba. A když už se nějaká střela objeví, tak je nepřesná.
     
    06:00
    Přesilovou hru si zkusí také Opava, Krzysztof Dudkiewicz (OSW) je vyloučen za držení.
     
    05:34
    Kapitán Lukáš Černý nahodil puk do útočného pásma, kde jej Bohumil Herman nedokázal vybojovat a hrát může Osvětim.
     
    03:46
    Na levém křídle se utrhl Daniel Spratek a mířil sám na bránu. Na zádech mu ale visel obránce soupeře, zakončení tak nebylo úplně ideální a Michal Fikrt zasahuje.
     
    03:04
    Oświęcim právě vstřelila branku!
    Hosté přesilovou hru využívají a dostávají se do vedení. Jakub Šaur přihrál na pravou stranu, odkud gólmana propálil JAN DANEČEK! Asistence: Jakub Šaur, Sebastian Kowalowka.
     
    02:44
    Polský celek se chvíli držel v útočném pásmu, spíš ale bojoval o udržení kotouče, než aby se snažil kombinovat. Lukáš Černý nakonec Opavu osvobodil.
     
    01:56
    Osvětim teď sevřela svého soupeře na malém prostoru kolem brankoviště a Jakub Hendrych (OPA) si při bránění pomohl hákováním. Dvouminutový trest jej nemine.
     
    01:18
    Lukáš Chalupa se z pravé strany dostal k první střele Osvětimi. Michal Wanecki v opavské svatyni vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    00:42
    U kotouče byl Daniel Slavík a přihrávkou přes střední pásmo se snažil založit útočnou akci, přihrávka byla ale nepřesná, hrát může Osvětim.
     
    00:08
    Opava vyhrála buly a Jiří Šindelář na půlicí čáře napřáhl, vyslal ránu na bránu a Michal Fikrt raději puk podržel v lapačce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    V Opavě nejprve hrála hymna Polska, pak i Česka. Teď už se zahajovací formace chystají na úvodní buly, za malou chvilku můžeme začít.
     
    Úvodní sestavy:

    HK Opava: Wanecki (Lamla) – Šindelář, Slavík, Vilinskij, Bijota, P. Chalupa (A), Zouhar, Kažimír – Černý (C), Malina, Herman – Zelenkov, Štindl, Rousek – Spratek, Hendrych, Jánošík – Peterka, Pělucha, Kadula

    Aksam Unia Oświęcim: Fikrt (Plonka) – Bezuška, Šaur, Maciewski, Gabrys (C), A. Kowalowka, Paszek (A), L. Chalupa, Martinka – Daneček, S. Kowalowka, Wojtarovicz – Tabaček, Haas, Themár – Dudkiewicz, Malicki (A), Prusak – Piotrowicz, Adamus, Semorád.
     
    Hokejisté Aksam Unia Oświęcim prožili v zápase s Orlovou hororový začátek zápasu, když už po 18 sekundách inkasoval první branku. Týmu z polské extraligy se podařilo vyrovnat, ale když do první přestávky zbývalo posledních 14 sekund, Orlová se prosadila podruhé. Druhá perioda ovšem patřila Osvětimi, která v ní udeřila třikrát a otočila skóre zápasu. V závěrečné části hry si vedení už pohlídala.

    Aksam Unia Oświęcim – HC Orlová 6:3

    Branky a nahrávky: 15. Maciejewski (Tabaček, Themar), 33. Kowalowka (Wojtarowicz, Martinka), 37. Semorád (Adamus, Piotrowicz), 38. Piotrowicz, 44. Kowalowka (Dudkiewicz, Paszek), 57. Haas (Gabrys, Themar) – 1. Trška (Ballner), 20. Golev (Moravčík), 51. Kropka (Kysučan)
     
    HC Slezan Opava v prvním utkání proti Havlíčkovu Brodu vůbec nechytil první dvacetiminutovku, kterou se mu přesto podařilo přežít bez inkasované branky. Tu obdržel až v druhé periodě, která byla paradoxně mnohem vyrovnanější. V úvodu třetí třetina Slezané vyrovnali, ale brzy museli znovu dotahovat jednogólovou ztrátu. Podruhé už se jim ale vyrovnat nepovedlo.

    BK Havlíčkův Brod – HC Slezan Opava 2:1

    Branky a nahrávky: 28. Kulhánek (Veverka, Milfait), 44. Veverka (Třetina, Přidal) – 41. Herman (Slavík)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu Slezského poháru, ve kterém domácí HC Slezan Opava vyzve zahraničního soupeře Aksam Unia Oświęcim. Utkání začíná v 18:00.

    Milan Sochor

    Góly a asistencie: 10. Rousek (Zelenkov), 13. Kadula, 17. Šindelář, 34. Černý (Malina) – 4. Daneček (Šaur, S. Kowalowka)


    HK Opava: Wanecki (Lamla) – Šindelář, Slavík, Vilinskij, Bijota, P. Chalupa (A), Zouhar, Kažimír – Černý (C), Malina, Herman – Zelenkov, Štindl, Rousek – Spratek, Hendrych, Jánošík – Peterka, Pělucha, Kadula
    Aksam Unia Osvienčim: Fikrt (Plonka) – Bezuška, Šaur, Maciewski, Gabrys (C), A. Kowalowka, Paszek (A), L. Chalupa, Martinka – Daneček, S. Kowalowka, Wojtarovicz – Tabaček, Haas, Themár – Dudkiewicz, Malicki (A), Prusak – Piotrowicz, Adamus, Semorád