Nitra – Trnava 0:0 (kon.) | Podbrezová – Zlaté Moravce 3:0 (kon.) | Žilina – Sereď 2:1 (kon.)
Michalovce – Senica 1:1 (kon.)
koniec
MFK Zemplín Michalovce
1:1 (1:1)
FK Senica
Sobota 18.08.2018, 19:00 • MFK Zemplín Michalovce • Niké liga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom prenose zo zápasu 5. kola Fortuna ligy medzi Zemplínom Michalovce a FK Senica.

    Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    FK Senica

    Seničania sa po prekvapivom triumfe 1:0 v prvom kole nad Trnavou začali trápiť. Prehry vonku 1:2 so Sereďou a 0:4 v Zlatých Moravciach znížili morálku v tíme. Tá sa mierne napravila po poslednom ligovom zápase s Podbrezovou. Skóre duelu otváral po hodine hry Frank Castaňeda, avšak hostia zo stredu Slovenska reagovali gólom Leška o sedem minút neskôr. Presný zásah už následne nepadol, Senica tak zaknihovala do tabuľky cenný bod.

    Ten Záhorákov posunul vpred na priebežnú ôsmu pozíciu. Výkričníkom je však negatívne skóre 3:7. Vzhľadom na momentálnu formu bude Senica miernym favoritom.
     
    MFK Zemplín Michalovce

    Po štyroch hracích víkendoch majú Zemplínčania odohrané tri stretnutia, hrozivý pomer gólov 2:9 a nula bodov v štatistickom stĺpci "Body". V Michalovciach vedia, že takto im prvá polovica tabuľky odchádza a budú chcieť robiť všetko preto, aby sa jej spätne priblížili. Priepasť medzi posledným MFK a šiestou Trnavou je šesťbodová.

    Práve v Európe úspešná Trnava minulý víkend vyškolila Michalovce z efektivity. Východniari cestovali na západ Slovenska s nádejou na nejaký ten bodík, avšak víťaz Fortuna ligy z ročníka 2017/18 aj s viacerými hráčmi mimo základnej zostavy nedal mužstvu zo Zemplína najmenšiu šancu. Za "Bílích Andelov" sa presadili postupne Miesenbock, Hladík i Sloboda.
     
    Úvodné zostavy:

    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Kavka, Carrillo, Beskorovajny – Grič – Diarra, Turik, Žofčák (C), Vaščák – Kurminowski.
    Náhradníci: Dráb – Kolesár, Regáli, Sulley, Kolesár, Iloski.

    FK Senica: Taborda – Herrera, Otrísal (C), Dias, Kotula – Zezinho, Nirennold, Tesija – Castaňeda, Azankpo, Asmah.
    Náhradníci: Vorel – Krč, Kováč, Celis, Totka, Kučera, Solano.

    Rozhodca: Michal Smolák – Ján Pozor, Adam Jekkel.
     
    Hráči oboch celkov už vychádzajú na trávnik, duel sa čoskoro začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop patril domácemu tímu, prišiel okamžitý nákop na bránu Senice. Federico Taborda so skrotením lopty nemal problém.
     
    2
    Zemplínčania teraz kombinujú s loptou na vlastnej polovici, Senica sa k nej nevie dostať.
     
    3
    Michalovce od úvodu aktívejšie. Domáci po troch stretnutiach naďalej bez bodu, dnes by to už chcelo zmenu.
     
    4
    Igor Žofčák sa krásne predral do šestnástky súpera, kde skúsený záložník prihral na Kurminowskeho. Ten sa v rýchlosti nestihol zorientovať a premrhal moment na zakončenie.
     
    5
    Kapitán MFK s faulom na Tabordu. Lopta letela z vysokej výšky a navyše pridlho, legionár v bráne Senice si vypýtal faul.
     
    6
    Seničania sa prvý raz usadili na dlhý čas na polovici súpera. Hostia niekoľkokrát po sebe vhadzovali na pravom krídle, až loptu vrátili na stopérov.
     
    7
    Vysoký pressing hráčov v žltých dresoch takmer slávil úspech. Igor Žofčák najprv prihrával kolegovi, no jeho prihrávka bola zblokovaná. Lopta zostala v hre, Žofčák sa k nej dostal opäť o niekoľko sekúnd a zvnútra šestnástky trafil iba brankára Tabordu, ktorý vyráža strelu na rohový kop!
     
    8
    Pred rohovým kopom musel byť ošetrovaný Patrick Asmah, ten však bude v poriadku. Senica odolala nákopu, ale loptu nezískala.
     
    9
    Michalovce dali gól!
    Zaslúžený presný zásah domácich! Trma-vrma po centri do šestnástky, Federico Taborda najprv zlikvidoval strelu Turika, avšak na dorážku IGORA ŽOFČÁKA z niekoľkých metrov už nemal nárok!
    9. Igor ŽOFČÁK - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    11
    Zaujímavé bude sledovať, ako zareagujú hostia zo západu republiky. Tí budú znovu vhadzovať na polovici súpera, tentoraz z hranice šestnástky.
     
    12
    Désiré Ségbé Azankpo v obkolesení súpera dokázal dlhý aut usmerniť na hlavičkové zakončenie. To však bolo málo výrazné, Matúš Kira s ľahkým zákrokom.
     
    13
    Dlhý pas Turika na Žofčáka, ten si ale nedokázal loptu spracovať tak, ako by si predstavoval. Skúsený futbalista prišiel o veľa času, čo sa pretavilo na sklze súpera pri Žofčákovej prihrávke na Kurminowskeho.
     
    14
    Neúnavný Dawid Kurminowski si zbehol na kolmicu za obranu, ktorá donútila gólmana súpera vyjsť z brány. Senica poslala loptu radšej iba za postrannú čiaru.
     
    15
    Vysoký pressing Michaloviec nedáva možnosť Senici dýchať. Cheick Alan Diarra po zisku lopty v stredovom kruhu odcentroval z pravého krídla, no tentoraz si defenzíva hostí dala pozor.
     
    16
    Zezinho si vypýtal nedovolený zákrok od jedného z michalovských borcov, Záhoráci majú možnosť upokojiť dianie na hracom poli.
     
    17
    Dlhý pas Michalovčanov neslávil úspech, Senica sa dopredu neponáhľa a snaží sa pokojne kombinovať.
     
    18
    MFK vyčkáva na to, čo urobí súper. Ten sa bojí prejsť vyššie do útoku, najmä kvôli napádaniu Zemplínčanov.
     
    19
    Erik Otrísal šiel cez stred poľa dopredu, no jeho prihrávka vzduchom nemala adresáta. Matúš Kira pošle loptu do stredového kruhu pri výkope z malého vápna.
     
    20
    Tempo zápasu po otváracom góle upadlo, akoby sa Michalovčania uspokojili s vedením a teraz už iba vyčkávajú na protivníka.
     
    21
    Erik Otrísal postrčený Kurminowskim, voľný kop pre Senicu. Stíchli aj tribúny na michalovskom štadióne.
     
    22
    Nevydarené akcie Franka Castaňedu i Lazarusa Rotu. To prinieslo uplynulých šesťdesiat sekúnd.
     
    23
    Igor Žofčák po približne štvrťhodine hry opäť skúšal šťastie. Jeho koncovka spoza pokutového územia trafila iba dvoch hráčov, guľatý nezmysel zostal v hre.
     
    24
    Danylo Beskorovajny si pri vhadzovaní narazil loptu so spoluhráčom, aby odcentroval smerom na Tabordu. Vysoký center argentínskemu brankárovi problém nerobil.
     
    25
    Cheick Alan Diarra pekným pasom našiel Kurminowskeho, ten si ale neobhodil protihráča na bránkovej čiare. Poľský útočník o niekoľko sekúnd neskôr navyše fauloval.
     
    26
    Seničania za doterajší priebeh strenutia jasne slabším mužstvom. Hostia si väčšinou nahrávajú iba dozadu, ich prechod do útoku je z kategórie slabých.
     
    27
    Senica dala gól!
    Uspávacia taktika ale prináša vyrovnávajúci gól! Po vhadzovaní Asmaha sa dostal do brejku DÉSIRÉ SÉGBÉ AZANKPO, ktorý technicky zvnútra pokutového územia obstrelil "vychladnutého" Matúša Kiru.
    27. Désiré Ségbé Azankpo - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    29
    Dawid Kurminowski akoby príliš veril svojmu triku pätičkou. Zakončovateľ Michaloviec skúša zbytočné veci. Niekedy je menej viac.
     
    30
    Igor Žofčák vyhral hlavičkový súboj sám pre seba, loptu si spracoval a vystrelil iba do padajúceho obrancu.
     
    31
    Ani po strelenom góle sa obraz hry nemení. Aktívnejšie Michalovce si môžu búchať hlavu o stenu, Senica vycvičila domácich z efektivity. My sme na konci úvodnej polhodiny.
     
    32
    Útočný priestupok domáceho záložníka, voľný kop pre hostí. MFK naďalej praktizuje vysoký pressing, no ten už nie je taký aktívny, ako bol zo začiatku zápasu.
     
    33
    No a Désiré Ségbé Azankpo sa z ničoho nič dostal k zakončenie po tečovanom centri z pravej strany. Lopta sa odrazila na nohu strelca vyrovnávajúceho gólu, ten však v zlomku sekundy nezamieril presne.
     
    34
    Zezinho na jednej strane krásne sklzom obral o loptu súpera, no jeho následná prihrávka na Castaňedu skončila na kopačke Carrilla.
     
    35
    Victor Nirennold telom odstavil protihráča od lopty. Rýchly atak hostí ale stroskotal na zlej finálnej prihrávke.
     
    36
    V zápase sa desať minút od druhého gólu nič neudialo. Akoby všetci aktéri čakali na polčasovú prestávku a odchod do šatní.
     
    37
    Matúš Kira si pripisuje dôležitý zásah proti koncovke Franka Castaňedu. Ten vycvičil obrancov Zemplína a chcel Kiru prekonať prízemnou strelou. Domáci gólman zasiahol ľavou nohou a zmaril šancu hosťujúceho útočníka.
    37. Frank Castaňeda (SEN), Matúš Kira (MIC)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    39
    Cheick Alan Diarra vzápätí reagoval na center Jozefa-Šimona Turika. Polovysoký center z pravého krídla prešiel doprostred šestnástky, kde ho tečoval špičkou kopačky práve Diarra! Lopta napokon minula priestor brány a skončila mimo nej.
    39. Cheick Alan Diarra (MIC)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    40
    Možnosti na skórovanie na oboch stranách, úvodné dejstvo sa blíži ku koncu.
     
    41
    Veľmi pekný prienik po ľavom krídle od Žofčáka, ktorý hľadal vo veľkom vápne nabiehajúceho Blažeja Vaščáka. Tomu lopta ušla, dostal ju totiž na päty.
     
    42
    Michalovce zvyšujú aktivitu. Cheick Alan Diarra vycvičil svojho ochrancu, vyhral aj následný sklz. Loptu poslal na lepšie postaveného spoluhráča, ten si však nerozumel s Kurminowskim. Zemplínčanom znovu zlyhala finálna fáza akcie.
     
    44
    Blažej Vaščák zamotal hlavu súperom na bránkovej čiare. Najprv bola jeho strela zrazená, no potom sa Vaščák dostal k lopte znova a prihrávkou pre Igora Žofčáka vypracoval gólovú šancu. Strelec prvého gólu to mieril k vzdialenejšej žrdi. Taborda už bol prekonaný, no výborne vložil nohu do strely Roberto Dias. Uvidíme rohový kop.
     
    45
    Štandardka spoza rohovej zástavke už vzrušenie nepriniesla, nebude sa nadstavovať ani minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Senica začala prvé dejstvo veľmi zle, keď sa dostala pod tlak a na konci úvodnej desaťminútovke inkasovala po zásahu Žofčáka. Z prvej šance hostí padol gól po koncovke Azankpa, Michalovce dostali lekciu z efektivity. Videli sme ešte ďalšie príležitostí už spomínaného Žofčáka, Diarru či Castaňedu, na viac gólov si však ešte musíme počkať.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci začínajú opäť aktívne a získavajú rohový kop po robote Žofčáka.
     
    47
    Center odvrátený, do brejku mieril Désiré Ségbé Azankpo. Matúš Kira musel šprintovať z brány von, možno aj dobrých tridsať metrov, aby zmaril šancu súpera.
     
    48
    Druhý roh v krátkom slede, tentoraz zapracoval Blažej Vaščák. Aj po tomto nákope spoza rohovej zástavky mierili hostia do kontry, ale ani v tomto prípade si legionári Senice nerozumeli.
     
    49
    Azankpo sa pretlačil cez Carrilla, prehodil si loptu, no včas zasiahol Kira. Ten dlhým výkopom našiel iba hlavu obrancu hostí, bude sa vhadzovať.
     
    50
    Igor Žofčák sa zrazil na hranici šestnástky s Tabordom, hlavný arbiter necháva situácii voľný priebeh.
     
    51
    Désiré Ségbé Azankpo mohol opäť raz vyškoliť celú zadnú líniu súpera. Delovka z half-voleja mierila priamo do miest, kde sa nachádzal Matúš Kira. Michalovský brankár musel aj tak predviesť veľmi dôkladný zákrok.
    51. Désiré Ségbé Azankpo (SEN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    52
    Po otočke okolo svojej osi pálil spoza veľkého vápna Jozef-Šimon Turik. Federico Taborda mal situáciu pod kontrolou a dráhu letu strely iba sledoval.
     
    53
    Ďalší rýchly útok hosťujúceho FK sa končí zásahom nohou Kiru. Frank Castaňeda si loptu spracoval, príliš neváhal a preveril pozornosť strážcu zemplínskej svätyne.
     
    54
    Píska sa ofsajd Senice, po ktorom budú hostia aj prvý raz striedať.
     
    55
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Joan Herrera, prichádza Naren Solano.
     
    56
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Dawid Kurminowski, prichádza Sadam Sulley.
     
    56
    Striedania sa natiahli na vyše minútu, Herrerovi sa z trávnika príliš nechcelo. Vaščák sa pri rohovej zástavke súpera prezentoval faulom, voľný kop pre hostí.
     
    57
    Bleskový atak Senice bol ukončený zakončením do bočnej siete od Castaňeda. Matúš Kira už dohovára svojim obrancom, ktorí majú po zmene strán k defenzíve laxnejší prístup.
     
    58
    Prichádza možnosť na obnovenie vedenia pre Michalovce. Igor Žofčák bude zahrávať štandardku zo strednej vzdialenosti.
     
    59
    Lopta letela na zadnú žrď, tam si ju k hrudi stiahol Federico Taborda. Rýchla rozohrávka akcie, striedajúci Naren Solano získava voľný kop na polovici MFK.
     
    60
    Zezinho na konci pohľadnej kombinácie Senice. Prízemné zakončenie hosťujúcej "sedmičky" Kirovi problémy nenarobilo.
     
    61
    Na začiatku novej polhodiny bol v plnej permanencii postranný rozhodca. Ten dáva najavo ofsajd Zemplínčanov.
     
    62
    Ale aj Naren Solano dvakrát po sebe fauloval. Striedajúci hráč tak má k dobru možno ešte jeden nedovolený zákrok, inak ho už čaká žltá karta.
     
    63
    Igor Žofčák s geniálnou myšlienkou, ktorá mala vypracovať gólovú šancu pre Blažeja Vaščáka. Spolupráca dvoch skúsených borcov nezafungovala, čo malo odozvu aj na tribúnach.
     
    64
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Cheick Alan Diarra, prichádza Martin Regáli.
     
    65
    Sadam Sulley neprepasíroval loptu z pravého krídla, nedokázal to ani Lazarus Rota.
     
    66
    Jozef-Šimon Turik triafal loptu po spracovaní hruďou. Vyslal nepresnú strelu, no zdalo sa, že sa bude zahrávať aspoň roh. Nie je tomu tak, Michal Smolák ukazuje na malé vápno.
     
    67
    Spolupráca Asmaha s Azankpom po ľavej strane bola výkričníkom pre domáce MFK. Zemplínčania nechali útočníka hostí úplne voľného v strede šestnástky, ten však hlavou loptu usmernil iba mimo bránu...
     
    68
    Sadam Sulley v akrobatickom zakončení azda desať metrov od svätyne Tabordu. Vo vzduchu mu ešte ranu zblokoval jeden z obrancov.
     
    68
    Zezinhovi sa otvoril priestor v strede poľa po prechode Seničanov do útoku. Zakončenie hráča z afrického kontinentu ale míňa vytýčený cieľ.
     
    69
    Obetavosť obrancov Senice nemá hraníc. Niekoľko z nich teraz ochotne padlo na zem pri koncovke súperov.
     
    70
    José Carrillo podrazil Castaňedu pri jeho prieniku pred šestnástku, za čo vidí stopér Michaloviec vôbec prvú žltú kartu duelu.
     
    71
    Priamy kop nebol zahraný vôbec dobre, lopta trafila pri svojom lete iba múr.
     
    71
    Osamotený Sulley zvádzal vyrovnaný šprintérsky súboj s Kotulom, skúšal ho zaseknúť, no nepodarilo sa mu to. Kotula poslal loptu do autu.
     
    72
    Désiré Ségbé Azankpo z následného protiútoku necháva vyniknúť Matúša Kiru! Loptu si ešte v strede šestnástky pýtal Marko Tesija, ten sa hnevá na svojho spoluhráča. Uvidíme rohový kop.
    72. Désiré Ségbé Azankpo (SEN)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    73
    Dva rohové kopy hostí Seničanov sa takmer skončili inkasovaným gólom. Bleskový brejk ťahal Martin Regáli, lopta mu však odskočila. Na konci minúty to skúsil už niekoľký raz v stretnutí Igor Žofčák. Neúspešne.
     
    74
    Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Blažej Vaščák, prichádza Brian Iloski.
     
    75
    Čo tomu chýbalo, aby Sulley presnejšie zakončil. Útočník Michaloviec bol tiesnený Kotulom, no so šancou naložil najlepšie, ako vedel. Zemplínčania opäť tlačia na súpera.
    75. Sadam Sulley (MIC)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    76
    Tlak posledného celku tabuľky zastavil útočný faul, zmenu v zostave chystajú aj hostia.
     
    76
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Frank Castaňeda, prichádza Richard Celis.
     
    77
    Začala sa nám aj záverečná štvrťhodina. Hlavný arbiter teraz posúdil súboj dvoch protihráčov v neprospech Michaloviec.
     
    78
    Čoraz viac sa padá, na kopačky sa znovu vtesnali nepresnosti. Je to aj logické. Zápas sa chýli ku koncu a síl už nie je toľko, ako tomu bolo pri výkope.
     
    79
    Center na hranicu bieleho bodu zastihol Sulleya, no pre útočníka MFK bola smola, že okolo neho boli ďalší traja strážcovia.
     
    80
    Martin Regáli ťahal útok po ľavej strane. Zasekávačka bola úspešná, následný strelecký pokus ale vôbec nie.
     
    81
    Dnešné stretnutie sleduje 1 316 divákov.
     
    81
    Solano neodtlačil Regáliho, ktorý sa ho zbavil pri bránkovej čiare. Aktívne Michalovce pridávajú na obrátkach, nasleduje roh.
     
    82
    Rohy ako "chodili" po dvojici. Ani jedna zo štandardiek ale gólový úspech nepriniesla.
     
    83
    Federico Taborda po dlhom čase so zákrokom po kombinácii súpera vo vnútri šestnástky. Na jej konci bol kto iný, ako Igor Žofčák.
    83. Igor Žofčák (MIC)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    84
    Zezinho musel byť odnesený z trávnika, avšak pripravený Jakub Krč stále nevbehol do hry.
     
    85
    Senica naďalej v oslabení. Mohol z toho ťažiť Sadam Sulley po jemnom centri Žofčáka. Pekná hlavička končí iba na bránkovej sieti.
    85. Sadam Sulley (MIC)
    Zdroj: www.huste.tv
     
    86
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Zezinho, prichádza Jakub Krč.
     
    86
    Pokus o lob Senice po chybnej rozohrávke neúspešný, dopredu už mieria domáci.
     
    87
    Ako som avizoval, Michal Smolák spočítal Solanovi všetky jeho fauly po príchode na trávnik a ukazuje mu žltú kartu po stiahnutí rozbehnutého Regáliho pred šestnástkou.
     
    88
    Nacvičený signál pri rozohrávke štandardky všetkých prekvapil. Igor Žofčák rozohral na hranicu veľkého vápna, kde sa do lopty oprel Brian Iloski. Jeho zakončenie ale minulo bránu...
     
    89
    Veľa možností na rozhodnutie duelu už nezostáva. Skončí sa meranie síl Michaloviec a Senice remízou?
     
    90
    Protiútok Senice zrušený obetavým zákrokom Rotu, Matúš Kira bude odkopávať od brány.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    90+1
    Faul Michaloviec na vlastnej polovici, nasledovať bude dlhá lopta až pred bránu MFK.
     
    90+2
    Nákop to bol nekvalitný, domáci gólman okamžite vykopáva.
     
    90+2
    Žofčákov center odvrátený do autu, ešte jeden tu priestor na jeden útok.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Michalovce získavajú prvý bod do tabuľky, siahali ale po troch. Domáci nedokázali využívať šance, zatiaľ čo Senici stačila aj jedna. Body sa tak na Zemplíne delia, hoci pre MFK to bude jednoznačne málo. Aj taký je ale futbal.

    Všetko podstatné sa odohralo v prvom polčase. Úvodný tlak Michaloviec vyústil do gólu Žofčáka, Senica upravila na konečných 1:1 zásahom Azankpa z brejku.
     
    Odo mňa je to pre dnešok všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera. (20:50:04)

    Viktor Kalinács


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Zemplín Michalovce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 9. Žofčák – 27. Azankpo

    Karty:   70. Carrillo (MIC) – 87. Solano (SEN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:6. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 18:10.
    MFK Zemplín Michalovce: Kira – Rota, Kavka, Carrillo, Beskorovajny – Grič – Diarra (64. Regáli), Turik, Žofčák (C), Vaščák (74. Iloski) – Kurminowski (56. Sulley).
    Náhradníci: Dráb – Kolesár, Regáli, Sulley, Kolesár, Iloski.

    FK Senica: Taborda – Herrera (55. Solano), Otrísal (C), Dias, Kotula – Zezinho (86. Krč), Nirennold, Tesija – Castaňeda (76. Celis), Azankpo, Asmah.
    Náhradníci: Vorel – Krč, Kováč, Celis, Totka, Kučera, Solano.

    Rozhodca: Michal Smolák – Ján Pozor, Adam Jekkel

    Diváci: 1 316