Real Betis – Levante 0:3 (kon.) | Vigo – Espanyol 1:1 (kon.) | Villarreal – Sociedad 1:2 (kon.)
Barcelona – Alavés 3:0 (kon.)
koniec
FC Barcelona
3:0 (0:0)
Deportivo Alavés
Sobota 18.08.2018, 22:15 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:15.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Barcelona a Deportivo Alavés. Zápas sa začína o 22:15.

    Tento týždeň sa už rozbehne aj nový ročník španielskej Primera Division, v sobotu sa pokračuje ďalšími zápasmi. My v tomto prenose zavítame na Camp Nou, kde sa o prvé body v novej sezóne pobijú Barcelona a Alavés.

    FC Barcelona:
    Blaugranas mali veľmi úspešnú minulú sezónu, v ktorej sa im podarilo vyhrať domáce double. V lige Barcelona prehrala len jeden zápas a súťaž vyhralo so štrnásť bodovým náskokom pred druhým Atl. Madrid. Barcelone sa podarilo vyhrať štvrtýkrát v rade aj Copa del Rey, keď zdolala vo finále práce Sevillu. Sklamanie však pre Blaugranas prišlo v Lige majstrov proti AS Rím. Doma síce Barcelona vyhrala pohodlne 4:1, ale v Taliansku prehrala prekvapivo 3:0 a tak sa do semifinále nedostala. Aj v novej sezóne má Barcelona určite len tie najvyššie ciele, prvú trofej už vyhrala minulý víkend, v súboji o Superpohár zdolala Sevillu.

    Deportivo Alavés:
    Alavés sa v minulej sezóne umiestnil na 14. mieste, takže sa mu podarilo zachrániť najvyššiu súťaž a zahrá si aj tento rok Primera Division. Viacmenej zo záchranou hostia problémy nemali, ale zrejme ich tak aj v novej sezóne čakajú podobné práce. Alavés však v príprave podával striedavé výkony, rodili sa hlavne nerozhodné výsledky. Uvidíme, ako sa hosťom bude napokon dariť v lige, v úvode sezóny môžu aj pokojne prekvapiť.

    Favoritom tohto zápasu by tak mali byť domáci futbalisti, ale ako som spomínal, v úvode sezóny sa môžu zrodiť aj prekvapenia. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Roberto, Busquets, Rakitić – Messi, L. Suárez, O. Dembèlé

    Náhradníci: Cillessen – Coutinho, Arthur, Rafinha, Lenglet, Malcom, Arturo Vidal

    Deportivo Alavés: Pacheco – Aguirregabiria, Laguardia, Maripán, R. Duarte – D. Torres – Jony, Wakaso, García, I. Gómez – Sobrino

    Náhradníci: Sivera – Burgui, Navarro, Marín, Bastón, Twumasi, Perera

    Rozhodca: José Sánchez – Raúl Cabanero, José Gallego – Juan Campos
     
    Prajem príjemný už neskorý futbalový večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku dnešného posledného zápasu v rámci prvého kola španielskej Primera Divison medzi FC Barcelona a Deportivo Alavés už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Kedže je to začiatok novej sezóny, môžme byť aj svedkami prekvapenia, ale v tomto prípade je favoritom určite Barcelona, ktorá minulý víkend získala Superpohár. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni José Sánchez – Raúl Cabanero, José Gallego – Juan Campos, k dispozícii bude aj videorozhodca. V dejisku stretnutia je už teda všetko pripravené, tesne pred výkopom sa opäť prihlásime.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!

    Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Pred úvodným výkopom je tu ešte minúta ticha, začiatok zápasu sa tak trocha posunie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťom, ktorý budú v tomto dejstve útočiť z pravej strany. Zatiaľ sa však Alavés nikam neponáhľa.
     
    2
    Akonáhle sa hostia pokúsili o prvý útočný výpad, tak loptu stratili a svoju kombináciu rozbieha domáci celok, zatiaľ len niekde v okolí stredového kruhu.
     
    3
    Barcelona sa postupnou kombináciou presúva na útočnú polovicu, ale súper sa snaží o vysoké napádanie a domácim veľa priestoru na manévrovanie s loptou neposkytuje.
     
    3
    Úvodná šanca domáceho celku! Messi si výborne nabehol za obranu súpera na dlhú prihrávku, následne sa dostal v pokutovom území aj do zakončenia, ale jeho pokus ide tesne vedľa hosťujúcej brány!
     
    4
    Obliehanie pokutového územia Alavésu pokračuje ďalej, domáci vyvíjajú veľký tlak, ale hostia aj so šťastím dostávajú všetky centrované lopty do bezpečia. Prvá zaujímavejšia situácia tu už bola, čoskoro očakávame ďalšie.
     
    5
    Nebezpečne vyterajúcu prihrávku vyslal pred bránu hostí Roberto, do zakončenia sa už dostával Dembélé, ale ako prvý bol pri lopte Pacheco a všetko tak včas zažehnal. Alavés si teraz bude môcť vydýchnuť.
     
    6
    Hostia sa pokúšajú o prienik na útočnú polovicu, ustáli úvodný nápor súpera a tak sa snažia odpovedať rovnakou mincou. Domáci sú však takisto v úvode stretnutia pozorní v defenzíve.
     
    7
    Nevydarená prihrávka však len končí u brankára ter Stegena, ktorý posiela loptu na svojich spoluhráčov a Barcelona sa tak môže pokúsiť o ďalší útočný výpad.
     
    8
    Opäť máme možnosť sledovať podobné obrázky hry ako v úvode stretnutia, pri lopte je domáci celok a postupnými prihrávkami sa presúva na útočnú polovicu.
     
    9
    Následne sa však domácim futbalistom nepodarilo preniknúť do pokutového územia, úspešne zapracovala obrana súpera a pri lopte je tak Alavés.
     
    10
    Hosťujúci celok sa následne pokúsil o prienik na útočnú polovicu, ale celé to zastavil nedovolený zákrok v okolí stredového kruhu a tak je späť pri lopte domáca Barcelona.
     
    10
    Žltú kartu dostáva Daniel Torres (Deportivo Alavés).
     
    11
    A znova sledujeme útočné ťaženie domáceho celku na útočnej polovici, ale pozorná defenzíva hostí si dáva veľký pozor a domácich nepúšťa do žiadneho zakončenia na bránu.
     
    12
    Messimu sa podarilo vyslať zaujímavú prihrávku do pokutového územia hostí, ale aj v tomto prípade bol ako prvý pri lopte brankár Pacheco, ktorý včas všetko vyriešil.
     
    13
    Ešte sme však sledovali kombináciu domácich v okolí pokutového územia, ale Albova prihrávka bola nepresná a lopta končí pri futbalistoch Alavésu.
     
    14
    Na pozore sa teraz musel mať Piqué, keďže pred domácu bránu smeroval veľmi nebezpečný center, ale dokázal dostal loptu do bezpečia pred Sobrinom. Alavés ešte získava rohový kop.
     
    15
    Centrovaná lopta od rohovej zástavky však putovala len do rukavíc ter Stegena, ktorý chvíľu loptu podržal a následne ju rozohral na svojich spoluhráčov.
     
    16
    Zatiaľ môžme konštatovať, že jedine šanca Messiho z tretej minúty nás zaujala, viac nič. Po tejto situácii je to skôr pozorné bránenie hostí a vyrážanie do brejkov, domáci svoj nápor zatiaľ nezužitkovali.
     
    17
    Sledovali sme ďalší rýchly brejk zo strany hosťujúceho celku, na dobrý center si v pokutovom území nabehol Sobrino, ale jeho zakončenie hlavou mierilo vedľa brány domácich.
     
    18
    Veselo však teraz bolo aj v pokutovom území Alavésu, Laguardia na poslednú chvíľu zasiahol a dostáva loptu na rohový kop. Barcelona tak ešte môže pokračovať vo svojom ťažení.
     
    19
    Rohový kop však nič zaujímavého neponúkol, k lopte sa dostáva hosťujúci celok, ktorý sa nikam neponáhľa a na svojej polovici rozbieha postupnú kombináciu smerom dopredu.
     
    20
    Ďaleko sa hostia nedostali, pri lopte je už Barcelona, ktorá rozbieha takisto svoju kombináciu. Hostia sa sťahujú pred svojho brankára, domácim sa však nedarí výraznejšie sa presadiť v útoku.
     
    21
    Pred pokutovým územím dobre zabojoval o loptu Dembélé, ale nepodarilo sa mu potom vymyslieť presnú prihrávku a lopta končí na kopačkách hosťujúceho celku.
     
    22
    Barcelona však ostáva usadená na útočnej polovici, ale stále hľadá recept na pokorenie súperovej defenzívy. Možno momentálne mrzí domácich tá zahodená šanca Messiho.
     
    23
    A práve spomínaný kapitán domáceho celku si teraz nerozumel sa Albom a lopta končí pri futbalistoch Alavésu. Medzičasom sme sa dostali za polovicu prvého polčasu, zatiaľ sme otvárací zásah nevideli.
     
    24
    Ani útočný výpad domácich na tom nič nezmenil, sledovali sme opäť len nepresnú kombináciu. Hostia sa tak nikam neponáhľajú, snažia sa s loptou hrať čo najdlhšie.
     
    25
    Čoraz viac začína pribúdať útokov na domácej strane, ale pozorná defenzíva súpera je neomylná a domácich do žiadnej šance nepúšťa. Už by to chcelo zaujímavú situáciu, ktorá by prebrala divákov na štadióne.
     
    26
    Lopta je teraz v jednoznačnej moci domáceho celku, ale ani tento fakt zatiaľ gól nepriniesol. Možno to je len otázka času, ale hostia hrajú stále v zadných radoch veľmi pozorne.
     
    27
    Po veľmi dlhej dobe tu bol útočný výpad futbalistov Alavésu a po nedovolenom zákroku dokonca získavajú aj priamy kop. Hostia tak môžu podržať hru čo najďalej od svojej brány.
     
    28
    Hosťujúci Gómez však centroval do pokutového územia domácich, ale nikto z jeho spoluhráčov sa už do zakončenia nedostal. Barcelona sa snaží o postupný útok z hĺbky svojho poľa.
     
    29
    Na druhej strane bol faulovaný Alaba a tak aj Barcelona získava priamy kop. Tu však zrejme budeme svedkami rozohrávky nakrátko, Alavés sa teda bude musieť opäť brániť.
     
    30
    Predsa len sme aj teraz boli svedkami centrovanej lopty, ale Messiho pokus nič zaujímavého neponúkol a Pacheco bude rozohrávať od svojej brány.
     
    31
    Ani po polhodine hry sme otvárací zásah nevideli, aktívnejšie hrajú podľa očakávania domáci futbalisti, ale mali k dispozícii len jednu zaujímavú príležitosť v tretej minúte.
     
    32
    Pekná prihrávka od Suaréza našla dobre postaveného Dembelého, ale jeho strelecký pokus nebol presný a minul bránu hostí. Barcelona sa však už pokúša o návrat na útočnú polovicu.
     
    33
    Domáci si však musia dávať pozor na rýchle brejky súpera, ktoré začínajú byť veľmi nebezpečné. Alavés však výrazne defenzívu súpera ešte nepreveril.
     
    34
    Črtala sa nebezpečná situácia na druhej strane, ale na poslednú chvíľu dobre zasiahol jeden z obrancov a nepustil Suaréza do zakončenia. Barcelona je však stále pri lopte.
     
    35
    Neujal sa ani center od Alaby do pokutového územia, ale pri troške šťastie pre domácich to mohlo skončiť aj vlastným gólom v sieti Alavés, ale nestalo sa tak.
     
    36
    Messiho center našiel hlavu Rakitića, ale jeho pokus ide vedľa brány súpera. Pacheco sa pripravuje k ďalšej rozohrávke, zvolil krátku prihrávku na svojich spoluhráčov.
     
    37
    Kapitán domácich teraz získava priamy kop pre svoj celok po nedovolenom zákroku, bude to z veľmi zaujímavej vzdialenosti. Alavés sa tak bude musieť mať na pozore.
     
    38
    Tak toto bola zatiaľ najväčšia šanca prvého polčasu! Messi pokus z priameho kopu skončil na brvne, ale k odrazenej lopte sa ešte dostal Piqué. Jeho pokus však ide zase tesne nad bránu hostí, ktorí si teda môžu poriadne vydýchnuť!
    38.
     
    39
    Zakrátko sme boli svedkami ďalšieho zakončenia na bránu hostí, Dembélé išiel z uhla do zakončenia, ale jeho pokus pozorný Pacheco vyrazil do bezpečia.
     
    41
    Ďalšie vzrušenie pred bránou Alavésu! Suárez sa dostal sám pred brankára, podarilo sa mu ho prelobovať, ale obrana súpera dostáva hlavou loptu do bezpečia! Veľké šťastie pre Alavés!
    41.
     
    42
    Žltú kartu dostáva Guillermo Maripán (Deportivo Alavés).
     
    43
    Prvý polčas sa už čoskoro naplní, sledujeme drvivý tlak Barcelony. Ten však nie a nie vyústiť v otvárací gól, s hosťami však hrá aj veľké šťastie. Uvidíme, či ešte príde nejaká zaujímavá situácia, kým sa skončí prvý polčas.
     
    44
    Aj prišla, ale gólom neskončila! Alba našiel presnou prihrávkou v pokutovom území Dembèlého, ale jeho pokus smeruje z dobrej pozície vedľa súperovej brány!
    44.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Márne sme čakali na gól v prvom polčase. Podľa očakávania diktovali tempo hry futbalisti Barcelony, ktorí si vypracovali hlavne v závere prvého dejstva viacero šancí, ale priamy kop Messiho skončil na brvne a Dembèlé nedokázal namieriť presne. Alavés tak aj so šťastím drží po prvej 45-minútovke bezgólový stav.

    Druhý polčas sa začne približne o 23:17.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Nélson Semedo, prichádza Philippe Coutinho.
     
    47
    Druhý polčas tohto stretnutia je už plnom prúde, výkopom ho odštartovali domáci futbalisti. Snáď sa dočkáme konečne aj presných zásahov.
     
    48
    Barcelona pokračuje vo svojej hre z prvého polčasu, usadila sa na útočnej polovici a vymýšľa jednu prihrávku za druhou, tie však opäť nič zaujímavého neponúkajú.
     
    49
    Pacheco však teraz zachránil svoj celok! Sledovali sme peknú kombináciu Dembélého s Messim, kapitán svojho tímu dostal loptu na Alabu, ktorý sa rútil na bránu súpera, ale otvárací zásah nezaznamenal!
     
    50
    Stále pretvára tlak domáceho celku, ale platí aj bezgólový stav. Uvidíme, či hostia dokážu ustáť tento drvivý tlak, možno sa im aj podarí vymyslieť niečo smerom dopredu.
     
    51
    Hostia si teraz môžu vydýchnuť, ani táto aktivita Messiho nič zaujímavého neponúkla a k rozohrávke od svojej brány sa chystá Pacheco. Dáva si pochopiteľne poriadne načas.
     
    52
    Ako som spomínal, futbalisti Alavésu môžu udrieť z rýchlych brejkov. García sa dostal aj do zakončenia spoza pokutového územia, ale jeho pokus bol zblokovaný do bezpečia.
     
    54
    Barcelona sa vrátila na útočnú polovicu, ale center od Alabu smeroval len k súperovim obrancom. Tlak domácich narastá, ale gól neprichádza, čo je podstatné.
     
    55
    Ani zakončenie od Suaréza neprinieslo otvárací gól, ale zrejme tam bol aj zákrok hosťujúceho brankára, bola to veľmi neprehľadná situácia. Alavés stále úspešne odoláva drvivému tlaku domácich.
     
    56
    Stále však domáci musia mať na pamäti nebezpečné brejky súpera. Alavés sa však tak hlavne snaží držať hru čo najďalej od svojej brány, naťahovať takto čas a troška upokoiť hru.
     
    58
    Obliehanie pokutového územia hosťujúceho celku stále pokračuje, po sérii dlhých prihrávok to vyskúšal Messi, ale zatiaľ mu nieje súdené dať v tomto stretnutí gól.
     
    59
    Messi si teraz výborne nabehol za obranu súpera a v pokutovom území potom zakončoval na bránu, ale Pacheco včas vybehol a dostáva loptu do bezpečia. Je však odpískaný ofsajd.
     
    60
    Hodina z tohto zápasu už uplynula, diváci na štadióne sú pekne nervózni. Tlak si domáci stále vytvárajú, prichádzajú aj šance, ale tie sa akosi nedarí premeniť v otvárací gól.
     
    61
    Alavés stále úspešne bráni tlak domáceho celku, brána súpera je zatiaľ pre domácich zakliata. Času do konca stretnutia je ešte dosť, ale s pribúdajúcim časom sa môže prejavovať nervozita.
     
    63
    Je tu ďalší nedovolený zákrok hosťujúceho celku a domáci získavajú priamy kop na hranici pokutového územia. Zrejme budeme svedkami priamej strely na bránu súpera.
     
    64
    Barcelona dala gól!
    Výkupenie pre domáci celok, ale strelený gól je určite zaslúžený! Barcelona otvára skóre tohto zápasu, keď spomínaný priamy kop zahrával LIONEL MESSI a parádnou prízemnou strelou prekonáva Pacheca, čím posiela svoj celok do vedenia 1:0 a to v správny čas!
    64. Lionel Messi (BAR) - 1:0
     
    65
    Toto by mohlo definitívne zlomiť odpor súpera, domáci sú zakrátko znova pri lopte a pokúšajú sa o ďalší presný zásah. Alavés je pod tlakom, ale zatiaľ bol z toho len jeden gól v Pachecovej sieti.
     
    66
    Veľa nechýbalo a kapitán domácich mohol pridať aj druhý gól v krátkej dobe! Messi sa odhodlal k individuálnej akcii a jeho zakončenie ide tesne veľa brány súpera!
     
    68
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Daniel Torres, prichádza Borja Bastón.
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Jony, prichádza Adrián Marín.
     
    69
    Tréner hosťujúceho celku spravil hneď dve zmeny, ešte sa zrejme Alavés pokúsi niečo vymyslieť. Bude však musieť výrazne zlepšiť svoju hru, smerom dopredu hostia veľa neukázali.
     
    70
    Navyše, stále sú pri lopte domáci futbalisti, ktorí sa snažia pridať svoj druhý gól, ktorí by ich definitívne upokojil. Barcelona kombinuje a útočnej polovici, čo je typický obraz hry tohto stretnutia.
     
    71
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Rubén Sobrino, prichádza Burgui.
     
    72
    Po veľmi, veľmi dlhej dobe sa na pozore musela mať aj obrana domáceho tímu, ale Umtiti bol pozorný a dobrou prácou v obrane zariadil odkop od brány svojho celku.
     
    73
    Hostia sa previnili hrubou chybou v zadných radoch, následne sa do zakončenia rútil Suárez, ale Pacheco sa mu nepodarilo prekonať! Brankár hosťujúceho celku toho veru dnes pochytal veľmi veľa, aj vďaka nemu je stav len 1:0!
     
    75
    Barcelona je stále pri lopte, snaží sa pridať rozhodujúci zásah. Defenzíva súpera je opäť neprekonateľná, ale keď vo veľa prípadoch dnes s futbalistami Alavésu hralo veľké šťastie.
     
    76
    Na obraze hry sa stále nič nemení, pomaly sa blíži záver tohto zápasu. Barcelona vyhráva najtesnejším rozdielom, ale na ihrisku jednoznačne dominuje.
     
    77
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Arthur.
     
    78
    Obliehanie brány hosťujúceho celku stále pretrváva, ale druhý gól je stále v nedohľadne. Alavés dnes predvádza len svoju úspešnú defenzívu, domáci mohli dnes nastúpiť aj bez brankára.
     
    80
    Približne desať minút ostáva do konca stretnutia. O víťazstve domácich vzhľadom na priebeh hry by pochýb byť nemalo, ale stále je to len 1:0 a stačí jeden vydarený protiútok a body sa môžu deliť.
     
    81
    Domáci sa preto stále snažia pridať ešte jeden gól. Coutinhov center však našiel len hlavu súpera, ďalší útok domáci musia zakladať zo stredu ihriska.
     
    83
    Barcelona dala gól!
    Vytúžený druhý gól domácich je tu a o víťazstve Barcelony už pochýb zrejme nebude! PHILLIPPE COUTINHO si prebral úspešnú prihrávku, pekne sa zbavil obrancu súpera a presne umiestnenou strelou posiela domácich do vedenia 2:0! Niekedy to je aj takto jednoduché.
    83. Philippe Coutinho (BAR) - 2:0
     
    84
    Stále však môžme očakávať, že domáci budú diktovať tempo hry a gólový účet sa uzatvoriť ešte nemusel. Uvidíme ako to napokon bude, veľa času do konca stretnutia neostáva.
     
    85
    Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Arturo Vidal.
     
    86
    Autor druhého gólu Coutinho tak výborne naskočil do druhého polčasu. Za svoju aktivitu bol odmenený gólom a teraz sa pokúšal pridať ďalší, nemieril však presne.
     
    87
    Ani po druhom góle sa obraz hry nemení, hostia sú uzavretí na svojej vlastnej polovici a bránia sa tlak zo strany súpera. Až tak sa však už domáci do zakončenia nehrnú.
     
    89
    Riadny hrací čas stretnutia sa čoskoro naplní. Sme tak ešte zvedaví, či sa bude aj niečo nadstavovať, veľa dôvodov však k tomu nieje.
     
    90
    Messi získal dobrú prihrávku v pokutovom území, ale bolo to v ofsajdovej pozícii. Predtým však ešte musel zasahovať brankár Pacheco, ktorý je najlepším hráčom svojho tímu v tomto zápase.
     
    90+1
    Napokon sa nadstavujú len dve minúty!
     
    90+2
    Barcelona dala gól!
    A je tu ešte jedne gól, ktorý nám definitívne ukončil toto stretnutie! V tomto prípade sa kapitán domáceho celku LIONEL MESSI úspešne vyhol ofsajdovej pasci, prebral si za obranou súpera prihrávku a presnou strelou uzatvára skóre zápasu na 3:0!
    90+2. Lionel Messi (BAR) - 3:0
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Drvivý tlak domáceho tímu pokračoval aj v druhom polčase a konečne už prišli aj presné zásahy. V 64. minúte odklial bránu hostí Messi po skvelo zahranom priamom kope, potom sa presadil aj Coutinho a v nadstavenom čase pridal kapitán domácich aj svoj druhý gól v tomto stretnutí. Barcelona tak zvládla úvodný zápas nového ročníka Primera Division, keď zdolala Alavés výsledok 3:0!

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem dobrú noc! (00:09:34)

    Miroslav Revaj

    Góly: 64. Messi, 83. Coutinho, 90+2. Messi

    Karty:   10. D. Torres (DAL), 42. Maripán (DAL)


    FC Barcelona: ter Stegen – Semedo (46. Coutinho), Piqué, Umtiti, Alba – Roberto, Busquets (85. Arturo Vidal), Rakitić – Messi (C), L. Suárez, O. Dembèlé (77. Arthur).
    Náhradníci: Cillessen – Coutinho, Arthur, Rafinha, Lenglet, Malcom, Arturo Vidal.

    Deportivo Alavés: Pacheco – Aguirregabiria, Laguardia, Maripán, R. Duarte – D. Torres (68. Bastón) – Jony (68. Marín), Wakaso, García (C), I. Gómez – Sobrino (71. Burgui).
    Náhradníci: Sivera – Burgui, Navarro, Marín, Bastón, Twumasi, Perera.

    Rozhodca: José Sánchez – Raúl Cabanero, José Gallego – Juan Campos