Guingamp – Paríž 1:3 (kon.) | Amiens – Montpellier 1:2 (kon.) | Caen – Nice 1:1 (kon.)
Dijon – Nantes 2:0 (kon.) | Monaco – Lille 0:0 (kon.) | Rennes – Angers 1:0 (kon.)
koniec
AS Monaco
0:0 (0:0)
Lille OSC
cz Sobota 18.08.2018, 20:00 • Stade Louis-II, Monaco • Ligue 1 Uber Eats • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:14. (21:52:37)
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a s nimi i celý zápas druhého kola Monaka s Lille. Branky jsme se nedočkali a tak si oba týmy připisují do tabulky po bodu.

    Úvodní dějství příliš fotbalové krásy nenabídlo. Lille mělo v úvodu lehkou převahu, ale k vážnějšímu ohrožení Benagliovy branky se nedostalo. Monako se rozehrávalo pomaleji, ale také domácí měli kvalitní pasáž kolem třicáté minuty, kdy zmáčkli soupeře, ale ani Mike Maignan nemusel zasahovat. Závěr už zase patřil Lille, ale Pépé, Benzia ani Mothiba se ke střele mezi tři tyče nedostali. Druhý poločas pokračoval v nastaveném trendu. Až po hodině hry se začalo tempo zápasu zvyšovat. Po faulu Celika na Falcaa se dokonce pískala penalta. Tu ale sám faulovaný neproměnil po fantastickém zákroku Mikea Maignana. Monako poté mělo převahu, ale k další větší příležitostí už nenašlo síly.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sofiane Diop byl faulován těsně za středovou lajnou. Domácí se posunuli do vápna a čekají na dlouhý centr do šestnáctky. Tam se ale o bezpečí postaral kapitán Adama Soumaoro.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Tak to byla nebezpečná situace před Benagliem. Po centru Pépého bylo hned několik hráčů Lille těsně před malým vápnem, ale ani jeden nedokázal hlavou umístit míč do sítě.
     
    89
    Benaglio musel znovu z branky. Před vápnem se z druhého doteku pokusil rozehrát, ale míč skončil od brankáře Monaka jen za postranní lajnou.
     
    88
    Teď už ale přechod do útoku hostům vyšel. Pépé nabíhal z levé strany do vápna, ale Glik jako poslední obránce dokázal skluzem sebrat balon pro sebe.
     
    87
    Lebogang Mothiba číhal na přihrávku na ofsajdové hraně, ale nakonec bylo pískáno proti hostujícímu útočníkovi.
     
    86
    Tielemans dokázal odskočit od obránce, centrem oslovil Falcaa, který ale ukradl míč lépe postavenému Diopovi. Balon nakonec končí je daleko od levé tyče.
     
    85
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Stevan Jovetić, přichází Willem Geubbels.
     
    84
    Benaglio šel nebezpečně z branky proti nabíhajícímu Pépému. Hlavní rozhodčí chvíli váhal, ale poté usoudil, že ke kontaktu nedošlo.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut pro oba týmy, aby zvrátili stav na svou stranu. Ikové mohl po příchodu na trávník překvapit obranu soupeře, ale z úhlu už se zmohl jen na nepřesný centr.
     
    82
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Fodé Ballo-Touré, přichází Edgar Ié.
     
    82
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Nanitamo Jonathan Ikoné.
     
    81
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Sofiane Diop.
     
    80
    Lopesův centr našel přesně na bodu pro penaltu Falcaa, ale odtud do dnes kolumbijskému hráči nepálí. Hlavička šla vysoko nad branku.
     
    79
    Grandsir zavezl míč do vápna, poté ho cpal pod sebe na nabíhající spoluhráče, ale hosté se dokázali za cenu odkopu na rohový kop ubránit.
     
    78
    Jonathan Bamba hnal s míčem velmi rychle do útoku. Následně oslovil Pépého, který ale hned proti prvnímu bránícímu hráči neuspěl.
     
    77
    Mothiba udržel míč proti přesile, poté ho přistrčil Bambovi, který ale z rychlosti napálil střelu jen vysoko nad domácí branku.
     
    76
    Jemerson se sice dostal před útočícího Mothibu, ale balon odrazil jen k Mendesovi. Další přihrávka ale už hostům nevyšla podle představ.
     
    74
    Také Diego Benaglio se musel činit. Pépé si dlouho posunoval míč kolem obránců, už to vypadalo, že celou situaci přehrál, ale nakonec přišla velmi nebezpečná střela.
     
    73
    Lille se po delším čase dostalo s míčem na útočnou polovinu. Tam ale nezůstalo dlouho. Mendes ztratil míč a hosté se museli stáhnout zpět před vlastní vápno.
     
    72
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Yassine Benzia, přichází Thiago Maia.
     
    71
    Monako chce uklidnit hru vstřelenou brankou. Po neproměněné penaltě se domácí více zapojují do útočení, ale ke střele ještě nedošlo.
    69. Neproměněná penalta
     
    69
    Balon si postavil na penaltový bod Radamel Falcao. Hlavní rozhodčí dlouho uklidňoval hráče za vápnem, to možná rozhodilo domácího kapitána. Falcao totiž zamířil do míst, kam padal i Maignan. Brankář Lille dokonce dokázal míč udržet v rukavicích.
    67. Penaltový zákrok
     
    67
    Pokutový kop pro Monako! Celik dostává navíc žlutou kartu po stažený Falcaa v šestnáctce!
     
    67
    Samuel Grandsir po svém příchodu na trávník oživil hru Monaka. Po jeho centru mohli domácí rozehrávat rohový kop. Jovetičův lob z hranice vápna však skončil jen na brance.
     
    66
    Teď už to má Thiago Mendes za žlutou kartu. Ve středu pole tak dlouho držet Jovetiće za dres, ale hráč z Černé Hory upadl na trávník.
     
    65
    Po narážečce hostujících hráčů vyplaval za obranou Mothiba. S míčem se ale dostal do ne zcela ideálního úhlu a musel tak zvolit přihrávku zpět.
     
    63
    Také na druhé straně bylo horko. Po odraženém balonu se opřel do střely Benzia, ale Benaglio pokus bez větší razance ukryl v rukavicích.
     
    62
    Tlak Monaka pokračoval rozehrávkou rohového kopu. Po centru Tielemanse se dostal k hlavičce Radamel Falcao, ale kolumbijský snajpr tentokrát minul.
    61. Mendesův sporný zákrok v pokutovém území
     
    61
    Domácí se zlobí na rozhodčího. Thiago Mendes zablokoval střelu Jovetiće podle všeho rukou, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    60
    Ani hodina hry úvodní branku nepřinesla. Po rohovém kopu hlavičkoval jen hostující obránce José Fonte. Monačtí ale zůstávají u balonu v blízkosti vápna.
     
    59
    Tielemans se pokoušel po trávníku vysunout Grandsira, ale před něj se stačil skluzem natlačit Celik, který míč odpálil mimo nebezpečné pásmo.
     
    58
    Samuel Grandsir se ihned po svém příchodu zapojit do ofenzivní akce Monaka. Jeho oblouček padal k nohám Falcaa, ale Maignan si znovu výborně došel pro míč a sebral ho ještě před soupeřem.
     
    57
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Jordi Mboula, přichází Samuel Grandsir.
     
    56
    Hostující hráči měli k dispozici rohový kop. Thiago Mendes centroval jen na přední tyč, kde byl nejbystřejší Jemerson.
     
    55
    Druhý poločas pokračuje v podobném tempu jako ten první. Ani jeden z týmů není schopný se dostat do nebezpečné pozice a pořádně ohrozit brankáře soupeře.
     
    54
    Radamel Falcao čekal na přihrávku za obranu na hranici ofsajdu. Přihrávku byla skvěle načasována, ale Maignan vyběhl proti balonu a byl u něj dříve než kolumbijský útočník.
     
    53
    Také Mboulův centr byl pořádně nebezpečný. Balon jen prolétl vápnem, ale dostal se k němu Rony Lopes, kterému nedělalo problém vystřelit ze stoje. Balon však skončil mimo branku.
     
    52
    Akce Lille teď nadělala pořádný rozruch před Benagliem. Mendes si narazil s Xekou, ale poté mu balon v důležitý okamžik odskočil od kopačky.
     
    51
    Ani jednomu z týmů se nedaří na delší dobu zůstat na útočné polovině. Touré hledal dlouhou přihrávkou Falcaa, ale ten byl znovu skvěle pokryt.
     
    50
    Už už to vypadalo, že by se Pépé mohl dostat k míči v nebezpečném prostoru, ale jeho zpracování hrudí nebylo z nejpřesnějších a zbytek už si pohlídal Jemerson.
     
    49
    Z rohového kopu se ale hosté rozhodli hrát jen do kombinace bez následného centru. Domácí je s přehledem vytlačili až téměř k půlící lajně.
     
    48
    Po snaze Bamby budou hosté rozehrávat rohový kop.
     
    47
    Tielemans měl prostor ve středu pole a tak vykouzlil přesnou přihrávku na kopačku Mbouly. Krajní záložník Monaka si však pomohl v souboji s Mendesem faulem.
     
    46
    Do druhého poločasu vstoupilo rozehrávkou Monako. Domácí tým se ale zatím nikam nežene a začíná druhé dějství od obránců.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:01.
     
    Hlavní rozhodčí nenastavil v prvním poločase ani sekundu navíc a hráči tak míří do šaten.

    Úvodní dějství příliš fotbalové krásy nenabídlo. Lille mělo v úvodu lehkou převahu, ale k vážnějšímu ohrožení Benagliovy branky se nedostalo. Monako se rozehrávalo pomaleji, ale také domácí měli kvalitní pasáž kolem třicáté minuty, kdy zmáčkli soupeře, ale ani Mike Maignan nemusel zasahovat. Závěr už zase patřil Lille, ale Pépé, Benzia ani Mothiba se ke střele mezi tři tyče nedostali.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Na druhou stranu pádil s balonem u nohy do rychlého brejku Jovetić. Na pravé straně měl v dobrém postavení Falcaa, ale raději zvolil střelu, která byla ale zblokována na rohový kop.
     
    44
    Minutu před odchodem do šaten se zjevil u balonu zatím neviditelný Jonathan Bamba. Jeho přihrávku inkasoval Pépé, který se obtočil kolem obránce, ale ještě zvolil přihrávku na Benziu. Ten však balon ztratil.
     
    43
    Při rychlém postupu do útoku vyzkoušel tvrdou střelu z velké vzdálenosti také Stevan Jovetić. Jeho pumelice však Maignana neohrozila.
     
    42
    Youri Tielemans zkoušel přetáhnout míč až na zadní tyč, ale tam si svůj prostor uhlídal brankář Lille Mike Maignan.
     
    41
    Rony Lopes byl faulován Mendesem a Monako bude mít k dispozici rozehrávku volného přímého kopu v nadějné vzdálenosti od vápna Lille.
     
    40
    První poločas míří ke svému závěru. Celik šel s balonem více ke středu trávníku, poté hledal Benziu, ale ten byl skvěle pokryt Kamilem Glikem.
     
    39
    Žlutou kartou je odměněn také Jordi Mboula, který po odpískání zbytečně dohrál bránícího Celika.
     
    38
    Jovetić se pokoušel s míčem v pokutovém území otočit, ale jeho počínání dokázal zastavit Soumaoro. Podle diváků zahrál kapitán Lille rukou, ale pokračuje se bez odpískané penalty.
     
    37
    Celikova pobídka do vápna měla najít Mothibu, ale dvaadvacetiletý Jihoafričan byl bráněn Glikem velmi těsně.
     
    36
    Aktivita se vrací znovu na kopačky hostujících hráčů. Zeki Celik zkoušel přejít před Tourého a vyšlo mu to. Následně ale turecký obránce zkazil lehkou přihrávku.
     
    35
    Monako se dokázalo po několika minutách v obraně dostat s míčem až na dohled Maignanovi. Jovetić, Lopes ani Falcao se však ke střele neodvážili.
     
    34
    Jemerson zkoušel rozběhnout přihrávkou po trávníku Falcaa, ale domácí kapitán se mohl za míčem jen ohlédnout, protože skončil až za brankovou lajnou.
     
    32
    Lille teď mačká domácí celek. Yassine Benzia zkoušel překvapit Benaglia kopem z velké dálky, ale míč se zakroutil jen nad břevno.
     
    31
    Další pokus o centr obstaral Jonathan Bamba. Benaglio si šel nebezpečně pro balon, byl v souboji sražen a rozhodčí odpískal útočný faul Pépému.
     
    30
    Po rozehrávce rohového kopu hlavičkoval nebezpečně José Fonte, ale jeho pokus dokázal zablokovat bránící Jemerson.
     
    29
    V posledních minutách má Monako potíže přejít půlící čáru. Po dalších zmatcích před vápnem pálil z nadějné pozice Benzia jen do obránce před sebou.
    28. Mothibův nebezpečný průnik do šestnáctky
     
    28
    Po ztrátě Tielemanse do mohli hosté hnát do útoku. Mothiba si to namířil přímo do vápna, ale z úhlu už branku netrefil.
     
    27
    Lille ale rozhodně jenom nebrání. Celik si narazil s Xekou, poté obešel bránícího Barrecu, ale k centru do vápna se již turecký bek nedostal.
     
    26
    Tempo Monaka začíná nabírat na obrátkách. Po centru Ronyho Lopese od rohového praporku však sebral balon ze vzduchu třiadvacetiletý brankář Lille Mike Maignan.
     
    25
    Pohledná akce Monaka končí ještě před vápnem. Jovetić společně s Lopesem prokombinovali středu trávníku, ale před šestnáctkou ukončil nebezpečí rázným odkopem Fonte.
     
    24
    Ballo Touré skvěle zpracoval dlouhý pas až z vlastní poloviny, z druhého doteku chtěl centrovat, ale míč přepálil daleko za postranní lajnu.
     
    23
    Monako se postupně dostává do tempa. Radamel Falcao získal míč u středového kruhu, poté oslovil přihrávkou Lopese, který dokázal vybojovat alespoň autové vhazování.
     
    21
    Jordi Mboula se snažil dostat před obránce a ještě zachytit míč na hrací ploše, ale hlavní rozhodčí odpískal útočný faul.
     
    20
    I po dvaceti minutách čekáme na první vážnější situaci. Jordi Mboula se rozběhl s balonem na pravém kraji, ale Celik ho dokázal s přehledem vytlačit za postranní lajnu.
     
    19
    Lille pokračovalo v tlaku rohovým kopem. Znovu to byl Thiago Mendes, kdo centroval do vápna, ale ani tentokrát se nikdo z hostujících hráčů k hlavičce neprosadil.
     
    18
    Také Aholou se provinil proti pravidlům na vlastní polovině. Mendes byl už o něco přesnější než Mboula, ale ani po jeho centru se Benaglio nemusel předvést.
     
    17
    Monako mohlo rozehrávat volný přímý kop z pětatřiceti metrů. Mboulova pobídka do vápna však nikoho nenašla. Na zadní tyči zavíral situaci Lopes, ale ani on na balon nedosáhl.
     
    16
    Jordi Mboula se pokoušel centrovat do vápna. Jeho pas sice dospěl až k Falcaovi, ale mezitím rozhodčí hodně necitlivě přerušil hru a za faul udělil žlutou kartu Xekovi.
     
    15
    Lille se usadilo znovu velmi blízko pokutového území domácího celku. Benzia však předvedl faul na Jemersona a hra se znovu přesune.
     
    14
    Tielemans si to namířil od postranní lajny více k ose trávníku, už už se pokoušel projít do vápna, ale těsně před ním ho obral o balon čistým zákrokem Fonte.
     
    13
    Xeka si připsal první střelu zápasu. Portugalský záložník vyslal bombu ze střední vzdálenosti, ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    12
    Lille s přehledem ubránilo akci domácího celku. Pépé to poté zkoušel z pravé straně, ale jeho postup do šestnáctky zastavil čistě Touré.
     
    11
    Tentokrát byl faulován právě Stevan Jovetić a Monako tak může rozehrávat z klidové pozice hned u středového kruhu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka nenabídla vzrušení ani u jedné z branek. Více na balonu byli hostující fotbalisté, ale Diego Benaglio mohl být ve své brance v klidu.
     
    9
    Monaku se zatím nedaří držet míč delší dobu pod kontrolou. Falcao sice převzal balon na půlící lajně, ale ihned poté si pomohl v souboji rukou.
     
    8
    Po delším čase se balon přenesl také na stranu Lille. Aholou si narazil ve středu pole s Tielemansem, poté dokázal oslovit prudkou přihrávkou Jovetiće, který se ale pustil do třech protihráčů a míč neudržel.
     
    7
    Lille je zatím nastěhováno na útočné polovině. Po faulu na Mendese rozehrávali hosté dokonce volný přímý kop, který ale Bamba poslal na hlavu Mendese a ten umístil balon v nouzi vysoko nad.
     
    6
    Nicolas Pépé se hnal s míčem po levém kraji, poté zvolil centr do vápna, kde už čekal na přihrávku Mothiba. Jeho počínání v šestnáctce bylo posouzeno v rozporu s pravidly.
     
    5
    Po několika soubojích ve středu pole se dostal k balonu hostující Thiago Mendes. Právě tento šestadvacetiletý Brazilec se pokoušel vysunout Bambu, ale opět akce Lille ztroskotala na nepřesnosti.
     
    4
    Hostující celek se v úvodu zápasu síly soupeře rozhodně nezalekl. Xeka byl znovu u balonu, ale jeho přihrávka po trávníku Mothibu nenašla.
     
    3
    Poprvé se s balonem dostali za půlící lajnu také domácí fotbalisté. Tielemans našel na pravém kraji hrajícího Mboulu. Následný pas španělského mladíka šel k Falcaovi, ale kapitán domácích byl pevně bráněn.
     
    2
    Lille začíná aktivně směrem dopředu. Xeka si narazil s Benziou, ale následná přihrávka do útoku na Pépého už nebyla přesná.
     
    1
    Lille mělo k dispozici úvodní rozehrávku prvního poločasu. Mothiba se dokázal na pravé straně prosadit k míči, ale po jeho přihrávce musel Pépé do bolestivého souboje, ze kterého nevyšel zrovna nejlépe.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Monako dnes nastupuje v základní sestavě bez jediného Francouze! Od začátku naopak bude na trávníku hlavní hvězda monackého celku Radamel Falcao, který v prvním kole přišel do hry až jako střídající hráč.

    Na straně Lille začíná na lavičce slovenský brankář Adam Jakubech, kterého nepustil mezi tři tyče o něco zkušenější Mike Maignan. Kapitánskou pásku ponese od začátku stoper Adama Soumaoro.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Monaco FC: Benaglio – A. Touré, Glik, Jemerson, A. Barreca – Aholou, Tielemans – Mboula, Jovetić, Rony Lopes – Falcao (C).
    Náhradníci: Sy – Serrano, Aït Bennasser, Grandsir, N'Doram, Geubbels, Diop.

    Lille OSC: Maignan – Celik, Fonte, Soumaoro (C), Ballo-Touré – Xeka, Mendes – Bamba, Benzia, Pépé – Mothiba.
    Náhradníci: Jakubech – Edgar Ié, Dabila, Maia, Soumaré, El Ghazi, Ikoné.

    Rozhodčí: Léonard – Lang, Hebrard.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    16.03. 2018 Monako – Lille 2:1
    22.09. 2017 Lille – Monako 0:4
    14.05. 2017 Monako – Lille 4:0
    04.04. 2017 Monako – Lille 2:1
    10.09. 2016 Lille – Monako 1:4
     
    Lille OSC

    Lille až do předposledního kole loňské sezony bojovalo o záchranu. Tři vítězné zápasy v řadě ale celek ze severu Francie udrželo v nejvyšší francouzské soutěži. V přípravných duelech si Lille připsalo několik cenných výsledků.

    S Portem se podařilo Lille zvítězil 2:1, když po jedné brance vstřelili Soumaoro s Mothibou. Utkání s Evertonem rozhodovaly až pokutové kopy, které dopadly lépe pro francouzský celek. Španělský Betis v přípravě šel proti Lille do vedení, ale ještě do poločasu Francouzi otočili průběh utkání. V závěru druhé půle však srovnal na konečných 2:2 Canales.

    Skvělý start si Lille připsalo i v nové sezoně Ligue 1. Na trávník Lille zajíždělo Rennes i s Tomášem Koubkem v základní sestavě. Český reprezentační brankář však musel hned třikrát vybírat míč ze sítě. Lille mělo velkou převahu a tu také zužitkovalo v první tři body do tabulky po výsledku 3:1.
     
    AS Monaco FC

    Monacký tým marně v loňské sezoně naháněl supersilné PSG. Z bitvy o druhé místo ale celek z jihu Francie vyšel vítězně. Za sebou nechal o dva body Lyon, tři body scházely na Monako Marseille. Po úspěšné sezoně si vysloužili zajímavější angažmá Fabinho a Thomas Lemar, tedy hráči základní sestavy.

    Příprava se Monaku vůbec nevydařilo. V obměněné sestavě inkasovali Francouzi spoustu branek. Ani jeden ze třech posledních přípravných zápasů se Monako z vítězství neprotlačilo. S německými týmy Paderbornem, Bochumí a Hamburkem vždy inkasovalo minimálně dvakrát. Ve francouzském Superpoháru proti PSG dokonce čtyřikrát.

    Vstup do Ligue 1 ale svěřencům Leonarda Jardima vyšel na jedničku. Z Nantes si po brankách Ronyho Lopese, Jovetiče a Falcaa odvezli vítězství 3:1, když v samotném závěru jen korigoval za domácí Emiliano Sala.
     
    Krásný sobotní večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje druhým kolem a my se společně zaměříme na utkání Monaka, které před domácím publikem přivítá Lille.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Vít Schück

    Góly:

    Karty:   39. Mboula (ASM) – 16. Xeka (LIL), 66. Mendes (LIL), 67. Celik (LIL)

    Nepremenená penalta: 69. Falcao (ASM), brankár Maignan zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 10:14.
    AS Monaco: Benaglio – A. Touré, Glik, Jemerson, A. Barreca – Aholou, Tielemans – Mboula (57. Grandsir), Jovetić (85. Geubbels), Rony Lopes (81. Diop) – Falcao (C).
    Náhradníci: Sy – Serrano, Aït Bennasser, Grandsir, N'Doram, Geubbels, Diop.

    Lille OSC: Maignan – Celik, Fonte, Soumaoro (C), Ballo-Touré (82. Edgar Ié) – Xeka, Mendes (82. Ikoné) – Bamba, Benzia (72. Maia), Pépé – Mothiba.
    Náhradníci: Jakubech – Edgar Ié, Dabila, Maia, Soumaré, El Ghazi, Ikoné.

    Rozhodca: Léonard – Lang, Hebrard