Mníchov – Sparta Praha 1:8 (kon.) | Třinec – Soči 3:1 (kon.) | Litoměřice – Füchse 4:3 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
HK Soči
cz Sobota 18.08.2018, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:13
    Adam Raška bojoval na útočné modré o puk příliš usilovně a vysloužil si menší trest. Šance Soči snížit výsledek zápasu tak je posílena o jednoho muže v poli.
     
    55:05
    Hosté se hnali tři na jednoho, ale Collins napálil pouze zadní mantinel. Tohle byla velká šance Soči ve vlastním oslabení.
     
    53:25
    Jyrki Jokipakka nešetrně krosčekem srazil Ondřeje Kovařčíka a dává Třinci šanci navýšit vedení v utkání.
     
    52:58
    Cienciala od levého mantinelu našel mezi kruhy volného Ondřeje Kovařčíka, který ale Barulina nevymíchal.
     
    50:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Ocelářům se podařilo přesilovku využít! ROBERTS BUKARTS stál v nebezpečném předbrankovém prostoru, kde jej našel zpoza branky Růžička. Asistence: Martin Růžička, Marcinko. Stav utkání – 3:1!
     
    49:56
    Do útoku se dral obránce Soči Jokipakka, kterého sekl Roman Vlach. Mělo se hrát čtyři na čtyři. Při buly před Hamerlíkem byla ovšem výstroj Olega Pogorišného vyhodnocena jako nedovolená, a tak pokračuje třinecká přesilovka.
     
    49:44
    Za podrážení je vyloučen kapitán Soči Eric O'Dell.
     
    45:45
    A hned mohlo být vyrovnáno! Málo vídaná situace dva na nikoho před Hamerlíkem ale gólem neskončila! Bočarov měl za úkol prakticky už jen zasunout puk do branky, ale nepodařilo se mu to.
     
    45:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Krásná kombinace Ocelářů je za druhým gólem v síti Barulina. MARTIN ADAMSKÝ nejprve předal puk Vlachovi, který si obhodil obránce, poslal puk dál. Svačina následně kotouč protečoval zpět k Adamskému, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Barulina. Asistence: Vladimír Svačina, Roman Vlach. Stav – 2:1!
     
    41:58
    Dvě minuty pro Budkina! Oceláři budou mít první přesilovku ve třetí třetině. Proviněním bylo zdržování hry, konkrétně sevření puku.
     
    40:27
    Zmatek před Barulinem! Marcinko s Růžičkou a bránícími hráči leželi vedle branky, Barulin byl také v krkolomné pozici a najednou před nim vyplaval kotouč. Roberts Bukarts to zkusil silou, ale ruského brankáře neprostřelil.
     
    38:36
    Adamský ujížděl sám na Barulina, zkusil jej rozpohybovat, ale pak poslal puk mimo levou tyč.
     
    35:53
    Kirill Kapustin vyjel s pukem z pravého křídla až před třineckou branku a následně nešetrně padl na třineckého brankáře Hamerlíka. Dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Oceláři mají početní výhodu.
     
    33:58
    Soči právě vstřelilo branku!
    Bočarov nacentroval z pravého křídla puk do brankoviště, kde jej "teploměrem" za záda Hamerlíka usměrnil SEAN COLLINS. Asistence: Stanislav Bočarov. Stav utkání – 1:1!
     
    30:15
    Doudera teď trošku zariskoval při rozehrávce a k bombě od modré se dostal Rachimullin. Hamerlík vyrazil a následně dokázal nad branku srazit i nebezpečnou dorážku Chlopotova prakticky do prázdné klece.
     
    28:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jsou v kompletu a skórují! DAVID CIENCIALA, který se vrátil z trestné, poslal puk na Bukartse ve středním pásmu. Ten sice měl těžší krok než bránicí hráč Soči, ale puk dokázal dobruslit první a využil volného místa pro třineckou jednaosmdesátku. Cienciala pak neměl problém z pravého kruhu najít volné místo v postoji Barulina. Asistence: Roberts Bukarts. Stav utkání – 1:0!
     
    25:45
    David Cienciala byl v útočném pásmu příliš urputný při forčekingu a dostal za to dvě minuty. Přestože se verdiktu divil, na trestnou musel usednout. Přesilovka Soči.
     
    17:25
    Vlachův útok se dostával do blízkosti Barulina, Podšendjalov ale třineckého centra odzbrojil tím, že odpálil puk do ochranné sítě. Je tady přesilovka Ocelářů.
     
    10:30
    V útočném pásmu Ocelářů se do sebe pustili Kovář s Rachimullinem. Třinecký bek ale obdržel o jeden menší trest navíc. Další přesilovka Soči.
     
    07:46
    Těžká situace pro Oceláře! Mosaljovovu střelu Hamerlík zachytil na hrudi, předtím tam ale byl faul Davida Musila a Oceláři budou hrát 86 sekund ve třech!
     
    07:12
    Za podrážení je vyloučen Jakub Matyáš a přesilovku má Soči.
     
    07:12
    Podšendjalov mířil sám na Hamerlíka! Fauloval ho přitom Matyáš, ale útočník s číslem 73 i tak dokázal zakončit. Třinecký brankář úspěšnější.
     
    06:38
    Pěkný ťukes Ocelářů! Po ose Růžička – Marcinko – Bukarts se posledně jmenovaný zjevil sám před Barulinem, záměr poslat puk proti směru ruského brankáře se mu nepovedl.
     
    05:43
    Na druhé straně ve velké šanci O'Dell! Kapitán Soči se dostal k odraženému puku na pravém kruhu útočného pásma, kam se touš odrazil po centru Mosaljova z rohu. Hamerlík vyrazil do ochranné sítě.
     
    05:01
    Teď měl dost prostoru na ose hřiště Chmielewski, jeho střelu na lapačku ale Barulin vytáhl.
     
    02:34
    Alexander Akmaldinov byl příliš důrazný při cestě za pukem a dostal dvě minuty za vysokou hůl.

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 29. Cienciala (Roberts Bukarts), 46. Adamský (Svačina, Roman Vlach), 51. Roberts Bukarts (Martin Růžička, Marcinko) – 34. Collins (Bočarov)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Loubal) – Roth, D. Musil, Matyáš, M. Doudera, F. Haman, L. Kovář, Zahradníček – Martin Růžička, Marcinko, Roberts Bukarts – Svačina, Roman Vlach, Adamský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala – Chmielewski, Hladonik, Raška
    HK Soči: Barulin (Šikin) – Ščitov, Jokipakka, Pogorišnij, Chomitskij, Musin, Budkin, Kuznětsov – Bočarov, Collins, Podšendjalov – O’Dell, Rosén, Mosaljov – Chlopotov, Kapustin, Šmeljov – Polunin, Laričev, Akmaldinov – Rachimullin

    Rozhodca: Mrkva, Koziol – Lederer, Gebauer

    Diváci: 1 825