Liberec – Bohemians 1:1 (kon.) | Zlín – Teplice 1:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Opava 6:1 (kon.)
Slavia – Jablonec 0:2 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
0:2 (0:1)
FK Jablonec
cz Sobota 18.08.2018, 19:00 • Eden Aréna, Praha-Vršovice • Česká FORTUNA:LIGA • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký večer z pražského Edenu, kde páté kolo pokračuje soubojem dvou pohárových zástupců českého fotbalu, utkají se účastníci základní skupiny Evropské ligy Slavia a Jablonec.

    Zároveň se jedná o druhý díl víkendového pražského ligového trojboje, již včera Dukla podlehla Slovácku po dvou vlastních brankách Marka Chlumeckého a zítra Sparta na Letné přivítá Příbram.
     
    SK Slavia Praha

    Slavia v úterý sehrála velmi emotivní odvetné utkání třetího předkola Ligy mistrů v Kyjevě, kde prohrála 0:2 a přišla o naději zahrát si nejprestižnější klubovou soutěž Evropy.

    Jednalo se o vůbec první soutěžní prohru Slavie v novém ročníku, protože v domácí soutěži se zatím sešívaným velmi daří. Na úvod Slavia vyhrála na horké půdě v Olomouci vysoko 3:0, poté ještě o branku více vstřelila Karviné, také Opava odjela z Edenu bez bodu (3:1 pro Slavii) a naposledy Vršovičtí zvládli i duel v Mladé Boleslavi (1:0), složitější o to, že se uskutečnil přesně mezi náročným dvojzápasem s Dynamem Kyjev.

    Slávisté v úvodu sezóny kralují velké většině ofenzivních statistik. Vstřelili nejvíce branek (11, průměr 2,75 na zápas), zatím mají zcela suverénně nejvíce střel (93, z toho 32 na bránu) a v držení míče (56,8%) je lepší pouze Slovan Liberec.

    Dlouhodobě se Slavia musí obejít bez zraněných Mešanoviće, van Burena, Jugase a Alvira, do Kyjeva necestoval zraněný Olayinka, který bude mimo hru i pro dnešní zápas a otazník visí nad startem Simona Deliho. Trenér Trpišovský už prozradil, že očekává 2-3 změny v základní sestavě oproti utkání v ukrajinské metropoli.
     
    FK Jablonec

    Severočeši v úvodu nové sezóny zatím nedokázali navázat na jarní část té předchozí. Na jaře totiž byli vůbec nejlepší z celého ligového pole a ze středu tabulky se posunuli až na třetí příčku, která jim zajistila vysněnou přímou účast v hlavní fázi Evropské ligy a přeskočili tak velmi složitou kvalifikaci.

    Ve čtyřech zápasech nové soutěžní sezóny ale zatím jen jednou vyhráli a se čtyřmi body jsou před sobotními zápasy na jedenáctém místě.

    Nejméně povedený zápas v úvodu sezóny měl Jablonec hned v prvním kole, kdy prohrál 0:1 v Ostravě. Následovala domácí prohra 1:2 se Spartou, tu ale Jablonec dokázal herně přehrát, jen ztroskotal na finální fázi svých akcí. Když už se zdálo, že si Jablonec ve třetím kole připíše první výhru, tak o vedení ve Zlíně přišel až v devadesáté minutě a z tříbodového zisku se tak radoval až před týdnem proti Karviné, kterou tým Petra Rady přehrál jasně 4:1.

    Vršovický Eden navíc pro Jablonec rozhodně není neoblíbeným místem. Slavii zde Jablonec naposledy podlehl v květnu 2013, poté si čtyřikrát za sebou odvezl jeden bod a letos v květnu v rámci předposledního kola loňského ročníku dokonce senzačně vyhrál 3:1, když už po půlhodině hry Jablonec vedl šokujících 3:0. Jablonec tím udělal klíčový krok k celkovému třetímu místu.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Zelený – Souček – Stoch, Sýkora, Hušbauer, Baluta – Milan Škoda.
    Náhradníci: Kovář – Tecl, Kúdela, Frydrych, Pokorný, Valenta, Bořil.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník, Hübschman, V. Kubista – Masopust, Doležal, Jovović.
    Náhradníci: Hanuš – Považanec, D. Ikaunieks, R. Acosta, Janković, Břečka.

    Rozhodčí: Berka – Flimmel, Dobrovolný.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehráno! Slávisté hrají tradičně v červeno-bílých dresech, hosté v neméně obvyklém zeleno-černém.
     
    1
    Krátce po úvodním hvidzu vznikla mela v hledišti za slávistickou brankou, kterou musí řešit pracovníci bezpečnostní agentury.
     
    2
    Stochův průnik po pravém křídle skončil bez úspěchu, Slovákův centr do zámezí odrazil Matěj Hanousek.
     
    3
    Posléze slávisté vybojovali svůj první rohový kop, Stochův centr ale před brankou nenašel nikoho v sešívaném.
     
    4
    Znovu v akci Miroslav Stoch, ten svoji střelou trefil jen Milana Škodu, k jablonecké nevoli ale rozhodčí Berka ukazuje, že pokračovat se bude rohovým kopem.
     
    4
    Další centr Stocha od rohového praporku brankář Hrubý vyráží k protější postranní čáře, míče se ale záhy znovu zmocnili slávisté.
     
    5
    Po souhře se Zeleným se Sýkora neprosadil na levém křídle proti Holesovi, rozehrávat se bude od jablonecké branky.
     
    6
    Jablonec se poprvé usadil na útočné polovině, severočeskou snahu ale zastavil nedovolený zákrok Lukáše Masopusta.
     
    7
    Po prvním rohovém kopu Jablonce se do vzduchu zavěsil David Lischka, jeho hlavička ale míří vedle slávistické branky.
     
    8
    Matěj Hanousek potáhl míč po útočné polovině a připravil dobrou střeleckou pozici pro Kubistu, jehož střelu Ngadeu dokázal ztlumit k brankáři Kolářovi.
     
    9
    Po úvodní aktivitě Slavie iniciativu převzal Jablonec a svěřenci trenéra Rady už jsou znovu usazeni na útočné polovině.
     
    10
    Dramatické situace před oběma brankami! Nejdříve Doležal po odraženém rohovém kopu sklepl míč k Holešovi, jehož střela si neproklestila cestu skrz bránící slávisty a najednou mohl vyrazit do rychlého brejku Miroslav Stoch, jenž běžěl od půlky zcela osamocen vstříc brankáři Hrubému, ovšem Matěj Hanousek jej stihl doběhnout a míč mu čistě odebral!
     
    11
    Slávisté zakombinovali u pokutového území soupeře, jejich snahu ale zmařila nepřesná přihrávka Součka, míč se ve volném prostoru na pravém křídle jen dokutálel za brankovou čáru.
     
    13
    Součkův nákop na útočnou polovinu Škoda jen prodloužil k brankáři Hrubému, ten pozvolna rozehrává.
     
    14
    Hušbauer si na třiceti metrech od branky všiml volného prostoru, tak okamžitě prudce střílel, jeho projektil ale proletěl nad jabloneckou brankou.
     
    15
    Simona Deliho trápí nějaké svalové potíže a stav domácího obránce si vyžádal ošetření.
     
    16
    U střídačky Slavie už se do dresu vysvléká Lukáš Pokorný, Simon Deli zřejmě nebude schopen pokračovat.
     
    17
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Simon Deli, přichází Lukáš Pokorný.
     
    18
    Po dlouhém nákopu Coufala do pokutového území si Milan Škoda pomohl nedovolenými prostředky v souboji s Davidem Hovorkou, píská se proti domácím.
     
    19
    Trávník proběhl s míčem po útočné polovině, následně nepřesně centroval Tomáš Holeš.
     
    19
    Jovović si na levém křídle elegantně pohrál s Balutou a jeho nepříjemný střílený centr před klouzajícím Doležalem dokázal v poslední chvíli vykopnout brankář Kolář!
     
    20
    Další útočnou akci Jablonec vedl tentokrát po pravé straně, zakončení Doležala ale bylo slabé a Ngadeu jej odrazil.
     
    21
    Slávisté po ubráněném rohovém kopu rychle přenesli hru před jabloneckou branku, Sýkorova sražená střela rezultuje v rohový kop červeno-bílých.
     
    21
    Stochův centr odvrátil Hübschman, Zelený si na střelu netroufl a jeho přihrávka se po jablonecké teči dokutálela až za postranní čáru.
     
    23
    Baluta přenesl hru ke Stochovi na levé křídlo, tam ale byl důrazný Holeš a vybojoval míč v jablonecký prospěch.
     
    24
    Kubista se protáhl s míčem až k pokutovému území, poté střílenou přihrávkou vyzval k hokejové teči Michala Trávníka, ten ale na balón nedosáhl.
     
    25
    Masopust z pravého křídla vnikl do pokutového území, v tísni ale neudržel stabilitu a skončil na zemi.
     
    27
    Martin Doležal se u postranní čáry provinil nedovoleným zákrokem a hned si situaci šel vyříkat s rozhodčím Berkou.
     
    28
    Jan Sýkora si u pokutového území dobře zpracoval třicetimetrový pas Baluty, následně mu ale nevyšla křižná střela, která mířila daleko vedle jablonecké branky.
     
    29
    Hušbauer hledal lobovanou kolmicí na pravém křídle Balutu, brankář Hrubý ale dobře přečetl hru, včas vyběhl a před rumunským fotbalistou stačil míč odehrát do zámezí.
     
    30
    Baluta si na pravém křídle vyměnil míč s Coufalem, do zpětné přihrávky vložil svoji ruku Hanousek a rozhodčí Berka po chvíli píská standardní situaci z boční hranice pokutového území.
     
    31
    Hušbauerovi se ale centr vůbec nepovedl, přeletěl všechny fotbalisty před brankářem Hrubým a míč doskákal až za protější postranní čáru.
     
    32
    V závěru další akce Slavie Baluta centroval vnějším nártem a přesně našel hlavu Sýkory, ten zakončoval do brankáře Hrubého.
     
    34
    Lischka se vydal z pozice stopera na útočný výlet a při jeho narážečce s Doležalem je pískán Součkův faul na jabloneckého obránce.
     
    35
    Jovović přihrál napříč pokutovým územím Vojtěchu Kubistovi, jenž už byl v gólové pozici, nohu mu ale do zakončení vložil Ngadeu a tím zřejmě zachránil Slavii od inkasování! Brankář Kolář už by býval jen stěží mohl zasahovat proti střele zblízka.
     
    36
    Po následném rohovém kopu David Hovorka hlavičkoval jen k brankáři Kolářovi, ten rozehrává na své spoluhráče.
     
    38
    Před hosty se znovu otevřel prostor na útočné polovině, Trávník ale nepřesně přihrál Jovovićovi do běhu.
     
    39
    Další jabloneckou akci potáhl Masopust, následnou Trávníkovu střelu nadrazil vysoko nad slávistickou branku Tomáš Souček.
     
    40
    Následnému rohovému kopu Jablonce se slávisté ubránili, Jablonec bude pokračovat v útočné snaze autovým vhazováním.
     
    41
    Sýkora neprošel přes Hanouska, míč se poté viditelně do zámezí odrazil od Sýkory, k nelibosti jabloneckého kapitána Hübschmana ale mohou vhazovat domácí fotbalisté.
     
    42
    Balutu při individuálním průniku podkopl Kubista, letní posila Slavie se těžce zvedala z trávníku, bude ale v pořádku.
     
    43
    Tomáš Souček podrazil Masopusta, který mohl vyrazit do rychlého brejku a vidí žlutou kartu.
     
    44
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Severočeši se ujímají vedení! Stochovi na slávistické polovině odebral míč Holeš, Masopust poté posadil míč na hlavu MARTINA DOLEŽALA, jehož hlavička zamířila pod břevno domácí branky!
     
    45+1
    Rozhodčí Berka k úvodním pětačtyřiceti přidává jednu nastavenou minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Fotbalisté Jablonce v prvním poločase navázali na velmi dobré výkony i výsledky proti Slavii z předchozích pěti let a v závěru úvodního dějství je Martin Doležal přesnou hlavičkou dokonce poslal do vedení.

    Slávisté si v úvodu vypracovali několik příležitostí, zatím ale nedokázali trefit jabloneckou branku a naopak hosté byli v prvním poločase nebezpečnějším týmem a svoji aktivitu dokázali využít ve vedoucí branku, ke které vedla souhra Masopusta se zakončujícím Doležalem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Po přestávce se pokračuje v sestavách nezměněných oproti těm, které dohrály první poločas.
     
    48
    Souček byl ve středu hřiště faulován Kubistou, Slavia bude pokračovat kombinaci míčem z klidu.
     
    49
    Stoch se nedokázal protáhnout kolem Masopusta, ten vybojoval autové vhazování pro Jablonec.
     
    50
    Hušbauer si našel prostor na levé straně pokutového území Jablonce, následně ale svoji přihrávkou našel jen Tomáše Hübschmana.
     
    50
    Škodovi obránci Jablonce dopřáli trochu prostoru v "šestnáctce", do střely slávistického kapitána ale ještě dokázal vložit svoji nohu David Lischka.
     
    51
    Následně ke vzdálenější tyči centroval Sýkora a jeho centr vypadal velmi nebezpečně, velmi dobře si ale při bránění počínal Matěj Hanousek.
     
    52
    Zákrok zápasu! Po trestuhodné chybě Hovorky při rozehrávce slávisté rozehráli rychlý kontr, v jehož závěru měl stoprocentní šanci Sýkora po Balutově centru, ovšem senzační zákrok vytáhl brankář Hrubý!
     
    53
    Po následném rohovém kopu Slavie domácí fotbalisté reklamují ruku v pokutovém území a rozhodčí Berka diskutuje situaci s kolegou u videa.
     
    54
    Po zhruba minutové diskuzi rozhodčích se bude pokračovat ve hře od rohového praporku.
     
    54
    Po dalším rohu Slavie se Ngadeu velmi nepříjemně srazil s Davidem Lischkou a oba hráči zůstávají otřeseni ležet na trávníku, na hlavě kamerunského fotbalisty se hned objevila krev.
     
    57
    Ngadeu už s obvázanou hlavou vstal ze země a vypadá, že by rád pokračoval ve hře.
     
    58
    Ve hře už se pokračuje a Milan Škoda poněkud přemotivovaně atakoval Holeše po odkopu míče a prohlíží si v ruce rozhodčího Berky žlutou kartu.
     
    59
    Ngadeu už může pokračovat ve hře a hned v pokutovém území čistě odebral míč Jovovićovi a přesně rozehrál na své spoluhráče.
     
    60
    Sýkoru na křídle povalil k zemi Holeš a slávisté budou zahrávat standardní situaci.
     
    60
    Penalta pro Slavii!
     
    61
    Stochův centr zasáhl ruku Michala Trávníka ve zdi a rozhodčí Berka okamžitě nařídil pokutový kop ve prospěch Slavie!
     
    61
    Milan Škoda neproměnil penaltu! Domácí kapitán mířil doprostřed branky, Hrubý ale ještě v pádu stačil míč vyrazit!
     
    62
    Slávisté vybojovali obrovskou skrumáž před brankou Jablonce, Škoda v tísni ještě vystřelit nedokázal, následně zakončoval Baluta a v další obrovské šanci jej vychytal senzační Vlastimil Hrubý!
     
    63
    Jablonci už se po divokých minutách podařilo přesunout hru do středu hřiště.
     
    65
    Hanousek si u postranní čáry šikovně obhodil Balutu "jesličkami", následně ale fauloval Vladimíra Coufala.
     
    66
    V době, kdy na trávníku po souboji s Pokorným zůstal ležet Jovović, slávisté rozehráli útočnou akci a v momentě, kdy už byli zahnáni zpět na vlastní polovinu, tak Zelený zahrál míč do zámezí, aby černohorský reprezentant mohl být ošetřen.
     
    68
    Do utkání by v blízké době měl zasáhnout někdejší jablonecký útočník Stanislav Tecl.
     
    69
    Balutův oblouček do pokutového území našel hlavu Zeleného, ten ale hlavičkoval mimo dosah Sýkory a volného míče se zmocnil brankář Hrubý.
     
    70
    Nadále se hraje pod drtivou územní převahou Slavie, byť v poslední době hrají domácí převážně ve středu míče a nedaří se jim dostat do kompaktní defenzivy soupeře.
     
    71
    Slávisté zaváhali v rozehrávce, čehož mohl využít Jovović k průniku podél levé postranní čáry, kde jej přidržel Ngadeu a Jablonec vybojoval volný kop u rohu pokutového území Slavie.
     
    72
    Následný Trávníkův centr přeletěl fotbalisty před Kolářem a slávistický brankář bude moci rozehrávat od své branky.
     
    72
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Jaroslav Zelený, přichází Stanislav Tecl.
     
    72
    Slavia už se nastěhovala k pokutovému území Jablonce, Coufalův přízemní centr odvrací David Hovorka.
     
    74
    Součkův velmi nepřesný centr doletěl jen k Hanouskovi, Jablonec ale brzy zase o držení míče přichází a nadále se hraje pod slávistickou taktovkou, ale za jabloneckého vedení.
     
    75
    Po jabloneckém zisku míče hosté přenesli hru na útočnou polovinu a byť Masopustův centr postrádal přesnost, tak slávisté odehráli míč jen za vlastní branku a pokračovat se tak bude od rohového praporku.
     
    75
    Trávníkově centru se slávisté ubránili a hned vyrazili do rychlého brejku, Matěj Hanousek ale skvěle rychlostně dokázal předstihnout i čerstvého Stanislava Tecla a nedovolil mu proniknout do finální fáze tohoto brejku.
     
    77
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Jakub Považanec.
     
    77
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Obrovská jablonecká euforie v Edenu! Vladimír Jovović šikovnou kličkou na levém křídle obelstil Ngadea, následně přesným centrem našel hlavu TOMÁŠE HOLEŠE a hostující obránce nezadržitelně skóroval!
     
    79
    Míč ve svém držení už mají znovu slávisté, rozehrávají ale z vlastní poloviny od Pokorného.
     
    79
    U pokutového území Jablonce Souček sklepl míč k Miroslavu Stochovi, ten ale tísněn Hanouskem střílel velmi nepřesně.
     
    80
    Utkání sleduje 13 263 diváků.
     
    80
    Střídání v týmu SK Slavia Praha: ze hřiště odchází Miroslav Stoch, přichází Jan Bořil.
     
    81
    Jablonec byl blízko třetí brance! Další centr Jovoviće slávisté nešťastně odrazili jen ke zcela osamocenému Doležalovi, jehož hlavičku brankář Kolář dokázal vytáhnout nad břevno!
     
    82
    Jablonec je nadále nebezpečný, Doležal s Považancem rozehráli akci pro Hanouska na levé křídlo a Doležal si poté naběhl před branku, výborně ale před jabloneckým útočníkem dokázal zasáhnout Ngadeu, jinak by Doležal zakončoval ve stoprocentní příležitosti.
     
    83
    Na přetažený pas Hušbauera si na levé křídlo nabíhal Bořil a z první centroval, našel ale jen hruď připraveného Hovorky.
     
    84
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Martin Doležal, přichází Tomáš Břečka.
     
    84
    Jablonec pokračuje bez klasického útočníka, nejblíže hrotové pozici se momentálně objevuje Jakub Považanec.
     
    85
    Sýkora je žlutě potrestán za svůj nedovolený zákrok na Masopusta.
     
    86
    Považanec ze standardní situace přenesl hru na levé křídlo, tam si ale v těžké pozici nedokázal míč zpracovat Kubista.
     
    87
    Na straně Slavie v závěrečných minutách přibývají pouze žluté karty, tu další vidí Lukáš Pokorný za úmyslný zásah rukou ve středu hřiště při hrozbě jabloneckého brejku.
     
    88
    Střídání v týmu FK Jablonec: ze hřiště odchází Vladimir Jovović, přichází Jan Chramosta.
     
    89
    Jablonec v těchto fázích zápasu kontroluje hru, momentálně se hraje na pravém křídle z hostujícího pohledu.
     
    89
    Chramosta mohl přidat razítko na jablonecký triumf, Masopust mu předložil přihrávku do vyložené příležitosti, Chramosta ale tváří v tvář Kolářovi branku netrefil!
     
    90+1
    Rozhodčí Berka oddaluje závěrečný hvizd o sedm nastavených minut, což rozlítilo hostujícího trenéra Radu.
     
    90+1
    Chramostův centr před brankou nenašel Kubistu, po odraženém míči se ale Bořil provinil nedovoleným zákrokem vůči Masopustovi a Jablonec ještě bude zahrávat jednu standardní situaci z velmi nebezpečné pozice.
     
    90+2
    Střelu si vzal na svědomí Chramosta a výrazně netrefil horní roh slávistické branky.
     
    90+3
    Hübschman vybojoval míč ve středu hřiště a Jablonec mohl vyrazit do rychlého brejku, Masopustova přihrávka ale nenašla svého adresáta Kubistu.
     
    90+5
    Po dlouhé době slávisté sice dokázali vystřelit, Baluta ale zpoza pokutového území mířil přímo do brankáře Hrubého, jenž dnešní utkání, alespoň doposud, absolvoval zcela bezchybně.
     
    90+5
    Další střela Baluty už měla o poznání lepší parametry, Rumun z dálky přehodil Vlastimila Hrubého, míč ale dosedl na břevno hostující branky!
     
    90+7
    Jablonec hraje s míčem na útočné polovině a tam už by chtěl také dnešní zápas dokončit.
     
    90+7
    Matěj Hanousek se netradičně objevil na pravém křídle a v tísni už musel centrovat, mířil ale za domácí branku a jednu možnost ještě Slavia dostane.
     
    90+7
    Ani v samém závěru Slavia nezvládla finální fázi své akce! Když už Milan Škoda pokořil brankáře Hrubého, tak jej dokázal zastoupit Lukáš Masopust na brankové čáře!
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    Jablonec potvrdil skvělou ligovou bilanci proti Slavii, když s ní neprohrál pojedenácté v řadě a během tří měsíců podruhé odváží z Edenu tříbodový zisk.

    Hosté na vítězství zadělali ve 44. minutě, kdy Doležal nasměroval do sítě Masopustův centr a do šaten se šlo za stavu 0:1.

    Po změně stran byla Slavia dlouho výrazně aktivnějším týmem, brankář Hrubý se ale překonával. Nejdříve zákrokem sezóny vychytal v naprosté tutovce Sýkoru, pak chytil penaltu Škodovi a své představení dokonal dalším výborným zákrokem proti Balutovi.

    V závěrečné dvacetiminutovce se Jablonec probral z pasivity a potrestal Slavii za neproměněné příležitosti druhou branku, když Jovović efektní kličkou obelstil Ngadea a nabídl gólovou radost netradičnímu střelci Tomáši Holešovi. Závěrečná střela Baluty už mohla jen kosmeticky upravit výsledek, zastavilo ji ale břevno.
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 15 – 6
    Střely na bránu: 6 – 5
    Střely mimo: 9 – 1

    Držení míče: 59% – 41%
    Rohové kopy: 7 – 7
    Ofsajdy: 0 – 1

    Fauly: 18 – 9
    Žluté karty: 4 – 0
    Červené karty: 0 – 0
     
    Slávisté z elitního ligového tria jako první ztratili body a pokud zítra Sparta či Plzeň budou bodovat, opustí první místo. Příští týden Slavia absolvuje utkání v Teplicích a poté už v ligovém magnetu přivítá Viktorii Plzeň.

    Jablonec se dnešním vítězstvím vyšvihl v tabulce na osmé místo a pokud Příbram zítra prohraje na Spartě, posune se ještě o jednu příčku výše. Severočechy v nadcházejícím kole čeká další souboj pohárových účastníků, v domácím prostředí přivítají Sigmu Olomouc. (21:16:41)

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 44. Doležal (Masopust), 77. Holeš (Jovović)

    Karty:   43. Souček (SLA), 58. Milan Škoda (SLA), 85. Sýkora (SLA), 87. Pokorný (SLA)

    Nepremenená penalta: 61. Milan Škoda (SLA), brankár V. Hrubý zneškodnil


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 9:1. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 18:9.
    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli (17. Pokorný), Zelený (72. Tecl) – Souček – Stoch (80. Bořil), Sýkora, Hušbauer, Baluta – Milan Škoda (C).
    Náhradníci: Kovář – Tecl, Kúdela, Frydrych, Pokorný, Valenta, Bořil.

    FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník (77. Považanec), Hübschman (C), V. Kubista – Masopust, Doležal (84. Břečka), Jovović (88. Chramosta).
    Náhradníci: Hanuš – Považanec, D. Ikaunieks, R. Acosta, Janković, Břečka, Chramosta.

    Rozhodca: Berka – Flimmel, Dobrovolný

    Diváci: 13 263