Diamantová liga – Birmingham (kon.)
koniec udalosti
Diamantová liga – Birmingham

cz Sobota 18.08.2018, 14:00Diamantová liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.
     
    Vítám vás u posledního kvalifikačního meetingu Diamantové ligy, který rozhodne o finálovém složení závodníků pro závěrečné závody v Bruselu a Curychu.
     
    Na programu dne je celkem čtrnáct diamantových disciplín, sedm mužských a stejný počet ženských.
     
    ŽENY

    V úvodu se představí tyčkařky, většina z nich už má postup jistý – Yarisley Silvaová, Katie Nageottová, Holly Bradshawová, Eliza McCartneyová, Sandi Morrisová i Katerina Stefanídiová. Nejlepším letošním výkonem 495 cm se může pyšnit předposledně jmenovaná američanka, která se bude snažit přidat další cenné vítězství.

    V koulařské soutěži mají jistý postup pouze tři ženy – Raven Saundersová, Lijiao Gongová a Christina Schwanitzová. V této sestavy uvidíme na startu pouze německou závodnici, jež se může pyšnit také nejlepším letošním výkonem z celého startovního pole. Nejblíže k postupu je ze zbytku žen Paulina Gubová a Danniel Thomasová-Doddová.

    Na čtvrtce s ploty uvidíme jako obvykle velmi kvalitní sestavu, ze které už mají o postup postaráno Georganne Molineová, Shamier Littleová a Janieve Russellová. V závodě ale startují také Léa Sprungerová a Wenda Nelová, které mají shodně možnost se do finále kvalifikovat. Ze startující osmičky letos nejlépe běžela Shamier Littleová (53,32).

    V běhu na 1500 metrů bude chybět Caster Semenyaová, což je poměrně zajímavé, protože tato žena postup zajištěný nemá. Je nejspíše odhodláná absolvovat pouze osmistovku. Postup mají zajištěný Laura Muirová, Gudaf Tsegayová, Rababe Arafiová, Shelby Houlihanová, Jenny Simpsonová a Sifan Hassanová. Z této šestice na startu uvidíme pouze dvě závodnice. Obě z dvojice Hassanová – Tsegayová také jako jediné běžely letos pod čtyři minuty.

    V dálkařském sektoru je tradičně opravdu nabito, o přímý postup ale bude sveden opravdu tvrdý boj. Strachovat se nemusí Lorraine Ugenová s Malaikou Mihambovou, v podstatě celý zbytek závodního pole si ale může finále v posledním závodě zajistit – jedná se například o skokanky jako je Christabel Netteyová, Sha'Keela Saundersová, Caterina Ibarguenová, Jazmin Sawyersová nebo Shara Proctorová. Pouze Ugenová se letos dostala za hranici sedmi metrů.

    Poslední ženskou disciplínu nabídne dvoustovka žen, zde má postup jistý Jenna Prandiniová, Shericka Jacksonová a Marie-Josée Ta Louová. Překvapivě nejisté jsou zatím Shaunae Millerová-Uibová, Dina Asherová-Smithová i Kyra Jeffersonová. Všechny tři sprinterky se ale představí na startu a o finále se nebudou chtít nechat připravit. Právě Asherová-Smithová je také autorkou nejlepšího letošního času, který stanovila ve finále ME v Berlíně (21,89).
     
    MUŽI

    Muži započnou své boje hladkou čtvrtkou, v jejím finálovém klání známe zatím pouze jediné jméno – Abdelleleh Haroun. Doprovodí jej ale velmi pravděpodobně také Paul Dedewo, Baboloki Thebe a Matthew Hudson-Smith. Nikdo ze závodníků se letos nedostal pod hranici 44 vteřin, nejblíže se k ní přiblížil Fred Kerley (44,33). Tento muž umí hluboko pod zmiňovanou metu.

    Pár minut po nich zabojují výškaři, jejich startovní pole ovšem bude značně ochuzné – nepředstaví se Mutaz Essa Barshim, Danil Lysenko ani Majededdin Ghazal. Tato trojice má spolu s Donaldem Thomasem a Yu Wangem zajištěný postup, bojovat budou v tomto závodě především Jeron Robinson, Brandon Starc a Mateusz Przyblyko, čerstvý mistr Evropy. Jeho vítězný pokus 235 cm je také nejlepším v rámci startovního pole. Stejně vysoko se ale dokázal letos dostat také Bryan McBride z USA.

    Fanoušky dlouhých běhů poté čeká tři tisíce metrů stýplu, v této disciplíně jsou jasnými finalisty Benjamin Kigen, Soufiane El Bakkali, Evan Jager, Conseslus Kipruto a Hillary Bor. Velmi blízko k postupu mají Chala Beyo a Abraham Kibiwot. Pouze Jagera neuvidíme běžet. Velkým favoritem na vítězství se proto stává El Bakkali, jehož osobní rekord z této sezony má hodnotu 7:58,15.

    Jediný český zástupce Petr Frydrych se představí mezi oštěpaři. Do finále se podívá určitě šestice závodníků v čele s Jakubem Vadlejchem. Kromě něj se jedná o tři nejsilnější Němce, Estonce Magnuse Kirta a Neeraje Chopru. O postup bude bojovat především Keshorn Walcott. V samotném závodě se představí například Thomas Röhler, Andreas Hofmann nebo zmiňovaný Magnus Kirt. Český oštěpař má z celého startovního pole letošní nejhorší výkon (83,85).

    Závěr se ponese v duchu běhů na dráze, začínají krátké ploty. Postup mají jistý Sergej Šubenkov, Devon Allen, Orlando Ortega, Omar McLeod a Ronald Levy. V závodě ale uvidíme pouze Levyho a Allena. Připraveny jsou dva rozběhy, o finále se pokusí zabojovat hlavně Pascal Martinot-Lagarde. Ze svého běhu by měl do finále postoupit bez problémů. Dalšími zajímavými jmény na startu jsou Balász Báji, Aurel Manga, Garfield Darien, Andrew Pozii nebo Gabriel Constantino.

    Na půlce mají vstupenku jistou pouze Wyclife Kinyamal a Ferguson Cheruiyot Rotich. Nicméně jednou nohou ve finále jsou i Adam Kszczot, Clayton Murphy a Kipkurui Emmanuel Korir. Právě poslední jmenovaný letos běžel vůbec nejrychleji, když se mu podařilo stlačit čas až na magickou hranici 1:42,00. Dá se očekávat velmi kvalitní a rychlý závod.

    A úplnou tečku za dnešním meetingem udělá hladká stovka mužů, kde se opět budou muset sprinteři probít dvěma rozběhy. Finálová jistota může těšit pouze Ronnieho Bakera, který ale na startu bude chybět. I tak ale nebude nouze o kvalitní závodníky, celkem deset z nich totiž letos běželo pod deset sekund. Někteří z nich se také s nějvětší pravděpodobností kvalifikují do finále – jedná se o Michaela Rodgerse, Reece Prescoda, Christiana Colemana a Yohana Blakea. Ty všechny uvidíme ve druhém rozběhu. V tom prvním jsou největšími hvězdami Noah Lyles, Zharnel Hughes či Akani Simbine.
     
    Tak to je vše, co nás čeká v závěrečných kvalifikačních bojích o Curych a Brusel! Představí se na startu některý z vašich oblíbenců? Sledujte náš textový přenos, díky kterému vám neunikne žádná podstatná informace! Začínáme ve čtrnáct hodin!
     
    Začátek programu.
     
    tyčŽ
    První pokusy na základu 440 cm zahájila Angelica Bengtssonová, úspěšná zatím není.
     
    tyčŽ
    Ani Ninon Guillonová-Romarinová si na první pokus neporadila.
     
    110přM
    V prvním rozběhu překážek odstartoval předčasně Damian Czykier a je diskvalifikován.
     
    110přM
    Pro přímý postup do finále si dobíhá Andrew Pozzi (13,42), ve finále uvidíme určitě i Cabrala (13,53) a Constantinose (13,53). Zbytek v čele s Ronaldem Levym bude muset čekat na čas.
     
    tyčŽ
    Základní výška činí závodnicím problémy, jediný úspěšný skok zatím předvedla Katie Nageotteová.
     
    tyčŽ
    A dokonce ani Sandi Morrisová nezdolává základní výšku! Po prvních pokusech se k Nageotteové připojuje ještě Kiriakopoulouová, Stefanídiová vynechává. Zbylá šestice musí opravovat.
     
    110přM
    Ve druhém rozběhu si bezpečný postup zajišťují Orlando Ortega (13,38), Pascal Martinot-Lagarde (13,44) a David King (13,55). Problematické bude vybírat postupující s časem, protože tři závodníci na prvních nepostupových pozicích mají shodný čas.
     
    110přM
    Ve finále nakonec uvidíme navíc ještě Freddieho Crittendena a Ronalda Levyho.
     
    tyčŽ
    Ve druhých pokusech úspěšně založily Bradshawová, Guillonová-Romarinová a Morissová. Tři závodnice absolvují skok záchrany.
     
    tyčŽ
    Angelica Bengtssonová, Yarisley Silvaová a dokonce ani Eliza McCartneyová nezdolávají základní výšku a bez jediného měřeného pokusu opouštějí soutěž.
     
    tyčŽ
    Sandi Morrisová s Katerinou Stefanídiovou jako jediné překonávají na první pokus 452 cm.
     
    tyčŽ
    Po druhé sérii pokusů se žádná žena k níže zmiňované dvojici nepřipojila.
     
    tyčŽ
    Na třetí pokus se to opět ani jedné skokance nepovedlo, Nikoleta Kiriakopoulouová, Katie Naggeoteová, Ninon Guillonová-Romarinová a Holly Bradshawová proto končí v soutěži s výkonem 440 cm.
     
    tyčŽ
    Pouze dvojice úspěšných tedy pokračuje na další postupnou výšku 462 cm.
     
    100mM
    V prvním rozběhu na hladkou stovku byl bohužel diskvalifikován jeden z favoritů, Arthur Cissé. Bez jeho účasti si pro finále doběhli Akani Simbine (10,07), Zharnel Hughes (10,09) a Noah Lyles (10,11). Ujah a Tracey čekají na čas.
     
    tyčŽ
    Sandi Morrisová zdolává 462 cm na první pokus, její konkurentka nikoliv. Řekyně posléze vynechává a pokračuje se na 472 cm.
     
    100mM
    Ve druhém běhu vítězí s přehledem Christian Coleman (10,01) v těsném závěsu před Yohanem Blakem (10,03). Pro přímý postup si došel i Reece Prescod (10,12). S časem se do finále podívá Michael Rodgers, Chijindu Ujah a Tyquendo Tracey.
     
    kouleŽ
    Po první koulařské sérii vede Christina Schwanitzová (18,00) před Paulinou Gubovou (17,56). Na třetí pozici se drží Melissa Boekelmanová.
     
    tyčŽ
    V tyčkařském sektoru ani jedna z poslední dvojice nezdolala dvěma pokusy 472 cm. Třetí pokusy rozhodnou o vítězce.
     
    kouleŽ
    Schwantizová se zlepšuje na 18,20 m, její soupeřky na tento výkon zatím nedokáží reagovat.
     
    400přŽ
    Čerstvá mistryně Evropy si ve vyrovnaném doběhu nenechala utéct vítězství a Janieve Russellovou poráží o pět setin. Daleko za nimi doběhl zbytek startovního pole.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA BĚHU NA 400M PŘEKÁŽEK ŽEN

    1. Léa Sprungerová 54,86
    2. Janieve Russelová 54,91
    3. Meghan Beesleyová 55,83
    4. Eilidh Doyleová 56,61
    5. Sage Watsonová 57,11
    6. Wenda Nelová 57,51
    Georganne Molineová DNF
     
    kouleŽ
    Ve třetím pokusu se posouvá na třetí příčku Sophie McKinnaová (17,62), Paulina Gubová se dokázala zlepšit na 17,86 metru, čímž si upevňuje druhou pozici.
     
    400mM
    Christian Taylor jasně ovládl první třístovku, poté ale výrazně zvadl a dobíhá čtvrtý (45,78). Ve velmi vyrovnaném závěru urval vítězství Fred Kerley (45,54), druhý končí Matthew Hudson-Smith a třetí Paul Dedewo.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA BĚHU NA 400M MUŽŮ

    1. Fred Kerley 45,54
    2. Matthew Hudson-Smith 45,59
    3. Paul Dedewo 45,62
    4. Christian Taylor 45,78
    5. Luguelín Santos 45,81
    6. Jonathan Borlée 46,27
    7. Baboloki Thebe 46,35
    8. Dwayne Cowan 46,94
     
    tyčŽ
    Ani jedna tyčkařka nepřekonala 472 cm a vítězství tedy bere Sandi Morrisová.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA SKOKU O TYČI ŽEN

    1. Sandi Morrisová 462
    2. Katerina Stefanidiová 452
    3. Nikoleta Kiriakopoulouová 440
    3. Katie Nageotteová 440
    5. Holly Bradshawová 440
    5. Nino Guillonová-Romatinová 440
    Angelica Bengtssonová NM
    Eliza McCartneyová NM
    Yarisley Silvaová NM
     
    kouleŽ
    Po čtvrté sérii se opět mění bronzová pozice, Melisa Boekelmanová totiž zapsala 17,78 metru. Gubová se opět přibližuje vedoucí Němce (17,92), ta nezapsala měřený čtvrtý pokus.
     
    kouleŽ
    Christina Schwanitzová zapisuje třetí přešlap po sobě, i tak ale stále vede.
     
    1500mŽ
    Taktický doběh zvládla nejlépe Siffan Hassanová, která zvládla včas nastoupit. Těsně za jejími zády dobíhají Gudaf Tsegayová a Sofia Ennaouiová, jíž pomohl velmi silný finiš.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA BĚHU NA 1500M ŽEN

    1. Sifan Hassanová 4:00,60
    2. Gudaf Tsegayová 4:01,03
    3. Sofia Ennaouiová 4:02,06
    4. Axumawit Embayová 4:02,44
    5. Sarah McDonaldová 4:03,17 (PB)
    6. Winny Chebetová 4:03,64
    7. Marta Penová Freitasová 4:03,99 (PB)
    8. Kate Graceová 4:04,64
     
    kouleŽ
    Koule žen je také minulostí, vítězství nakonec dle očekávání vybojovala Christina Schwanitzová za poměrně slabý výkon 18,20 metru. Na zbylých medailových pozicích se nic nemění.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA VRHU KOULÍ ŽEN

    1. Christina Schwanitzová 18,20
    2. Paulina Gubaová 17,92
    3. Melissa Boekelmanová 17,78
    4. Danniel Thomasová-Doddová 17,72
    5. Sophie McKinnaová 17,62
    6. Michelle Carterová 17,39
    7. Fanny Roosová 17,36
    8. Klaudia Kardaszová 16,79
     
    výškaM
    V soutěži výškařů i přes drobné problémy pokračuje celé startovní pole na 220 cm po zdolání základu 216 cm.
     
    3000př
    Benjamin Kigen se stává smolařem závodu, na poslední vodní bariéře totiž klopýtl a z první pozice se propadl až na pátou. Vítězství pro sebe urval Conseslus Kipruto, mezi pět keňských běžců se vešel na druhou pozici Chala Beyo.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA BĚHU NA 3000M PŘEKÁŽEK MUŽŮ

    1. Conseslus Kipruto 8:14,33
    2. Chala Beyo 8:14,61
    3. Kiptanui Nicholas Bett 8:46,44
    4. Kipkemoi Leonard Bett 8:16,97 (PB)
    5. Benjamin Kigen 8:17,43
    6. Abraham Kibiwot 8:22,81
    7. Matthew Hughes 8:23,67
    8. Hillary Bor 8:30,04
     
    oštěpM
    Petr Frydrych zahajuje oštěpařskou soutěž hodem dlouhým 73,12 metru.
     
    oštěpM
    Jako první posílá oštěp za osmdesát metrů Julian Weber výkonem 82,63 m.
     
    oštěpM
    Krátce poté na něj navazuje i Andreas Hofmann, jehož náčiní doletělo na 85,10 metru.
     
    výškaM
    Na 220 centimetrech končí první závodník, kterým je domácí Chris Baker. Sedm dalších skokanů pokračuje na 224 cm.
     
    oštěpM
    Druhý pokus českého oštěpaře měří 74,60 metru, znamená to průběžnou poslední, sedmou příčku – Keshorn Walcott se neprezentoval.
     
    dálkaŽ
    V dálce zahajuje velmi solidně Caterine Ibarguenová, která doletěla na 660 cm.
     
    oštěpM
    Ve druhých pokusech se zlepšili za osmdesát metrů Magnus Kirt (82,67), Gatis Cakss (80,96) i Thomas Röhler (84,33). Masivní pokus, který zvedl diváky ze sedaček, má na svědomí Andreas Hofmann, jehož oštěp atakoval devadesát metrů (89,82).
     
    dálkaŽ
    První série je minulostí, Ibarguenová stále vede těsně před Ugenovou (650) a Mihambovou (649).
     
    3000mŽ
    Ve finále trojky ukázala nejvíce sil Jebet Tiropová, která vítězí s více než vteřinovým náskokem. Všechny medailové pozice obsadily pouze keňské závodnice.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA BĚHU NA 3000M ŽEN


    1. Jebet Agnes Tiropová 8:32,21
    2. Kasait Lilian Rengeruková 8:33,43
    3. Hellen Obiriová 8:36,26
    4. Eilish McColganová 8:38,49
    5. Melissa Courtneyová 8:39,20 (PB)
    6. Konstanze Klosterhalfenová 8:41,37
    7. Chemtai Lonah Salpeterová 8:42,88 (PB, NR)
    8. Ejgayehu Tayeová 8:44,13
     
    oštěpM
    Ve třetí sérii se zlepšili dva závodníci – Petr Frydrych na 76,12 metru, stále je ale poslední a Marcin Krukowski na 83,96 m, což znamená třetí příčku.
     
    110přM
    Velmi rychlý závod přineslo finále překážek! Orlando Ortega vítězí v sezónním maximu 13,08 s i přes nepříznivý start. Ronald Levy vybojoval stříbro (13,22) a rychle běžel i Pascal Martinot-Lagarde. Čtvrtý Crittenden si dokonce vytvořil osobní rekord.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA BĚHU NA 110M PŘEKÁŽEK MUŽŮ

    1. Orlando Ortega 13,08
    2. Ronald Levy 13,22
    3. Pascal Martinot-Lagarde 13,27
    4. Freddie Crittenden 13,27
    5. Andrew Pozzi 13,35
    6. Gabriel Constantino 13,41
    7. Johnathan Cabral 13,46
    8. David King 13,53
     
    výškaM
    Na další postupné výšce vypadli dva hlavní favorité – Mateusz Przybylko a Bryan McBride. S nimi v soutěži nepokračuje ani Mathew Sawe.
     
    oštěpM
    V oštěpu se pozvolna přibližuje osmdesátce Petr Frydrych, ve čtvrté sérii se opět zlepšuje, tentokrát na 76,97 m.
     
    dálkaŽ
    Ve druhé sérii se zmáčkla na třetí místo Shara Proctorová (649) a v jednom centimetru jsou nyní tři závodnice. Vede stále Ibarguenová, která vylepšila svůj výkon na 664 cm.
     
    výškaM
    Na 227 centimetrech končí další skokan, Naoto Tobe. Na 230 cm pokračují Jeron Robinson, Brandon Starc a Michael Mason.
     
    dálkaŽ
    Po třetích pokusech se na druhé pozici osamostatňuje Malaika Mihambová (660).
     
    oštěpM
    A v oštěpu byl k vidění další velehod, protože Julian Weber posílá své náčiní na 86,63 m. Díky tomu se všichni tři Němci seřadili na prvních třech pozicích.
     
    oštěpM
    Petr Frydrych se předposledním hodem nezlepšuje a stále zůstává na konci závodního pole.
     
    výškaM
    Celá trojice pokračuje na 233 cm, protože Mason a Robinson úspěšně předchozí výšku zvládli. Brandon Starc po prvním neúspěšném pokusu vynechává.
     
    oštěpM
    Osmdesát metrů to sice není, Petr Frydrych ale v poslední sérii zapisuje 79,86 metru a ostudu neudělal.
     
    dálkaŽ
    Na třetím místě se podařilo osamostatnit Shaře Proctorové (653), Lorraine Ugenová je zatím čtvrtá.
     
    výškaM
    Brandon Starc jako první překonává 233 cm a vytváří si tak nový osobní rekord!
     
    oštěpM
    Magnus Kirt také předvádí velmi kvalitní pokus a hodem dlouhým 85,31 metru odsouvá Röhlera na čtvrtou pozici.
     
    oštěpM
    Kromě něj se už nikdo nezlepšil a pořadí je tak konečné.
     
    výškaM
    Ani jeden z dvojice 233 cm nakonec nezdolal, Starc pokračuje na 237 centimetrů, prvním pokusem shazuje.
     
    dálkaŽ
    Věci se ale dějí v dálkařském sektoru, protože v páté sérii se ocitá Shara Proctorová až na páté pozici. Překonaly ji Ugenová (669) a Netteyová (654). Z první pozice byla odsunuta Caterine Ibarguenová, protože Malaika Mihambová doletěla na 682 cm. Kolumbijka se ale zlepšila na 680 cm.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA HODU OŠTĚPEM MUŽŮ

    1. Andreas Hofmann 89,82
    2. Julian Weber 86,63
    3. Magnus Kirt 85,31
    4. Thomas Röhler 84,33
    5. Marcin Krukowski 83,96
    6. Gatis Cakss 80,96
    7. Petr Frydrych 79,86
    Keshorn Walcott DNS
     
    výškaM
    Brandon Starc 237 centimetrů nezdolal a tím končí soutěž výškařů.
     
    800mM
    Keňská dominance pokračuje i na mužské půlce, protože tito závodníci obsadili první čtyři pozice. Vítězný Kipkurui Emmanuel Korir zaznamenal výborný čas 1:42,79.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA BĚHU NA 800M MUŽŮ

    1. Kipkurui Emmanuel Korir 1:42,79
    2. Jonathan Kitilit 1:43,53
    3. Motonei Elijah Manangoi 1:44,15 (PB)
    4. Cheruiyot Ferguson Rotich 1:44,44
    5. Marcin Lewandowski 1:44,75
    6. Adam Kszczot 1:44,97
    7. Jake Wightman 1:45,00
    8. Erik Sowinski 1:45,68
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA SKOKU VYSOKÉHO MUŽŮ

    1. Brandon Starc 233
    2. Michael Mason 230
    3. Jeron Robinson 230
    4. Naoto Tobe 224
    5. Mathew Sawe 220
    6. Bryan McBride 220
    6. Mateusz Przybylko 220
    8. Chris Baker 216
     
    dálkaŽ
    Skončila i dálka žen, jejíž šestá série opět nabídla velké drama. Nejdříve předvedla skvělý skok Jazmin Sawyersová (667), poté si ale Shara Proctorová zajistila třetí pozici za 670 centimetrů a svým posledním pokusem vytvořila rekord meetingu Malaika Mihambová (696).
     
    200mŽ
    Velmi kvalitní dvoustovku předvedly nejrychlejší ženy, Dafne Schippersová ztratila vítězství v posledních padesáti metrech a nakonec je třetí. Vítězí Shaunae Millerová-Uibová před Dinou Asherovou-Smithovou.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA BĚHU NA 200M ŽEN

    1. Shaunae Millerová-Uibová 22,15 (MR)
    2. Dina Asherová-Smithová 22,31
    3. Dafne Schippersová 22,41
    4. Shericka Jacksonová 22,55
    5. Jenna Prandiniová 22,58
    6. Gabrielle Thomasová 22,85
    7. Marie-Josée Ta Louová 22,88
    8. Kyra Jeffersonová 23,26
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA SKOKU DALEKÉHO ŽEN

    1. Malaika Mihambová 696 (MR)
    2. Caterine Ibarguenová 680
    3. Shara Proctorová 670
    4. Lorraine Ugenová 669
    5. Jazmin Sawyersová 667
    6. Christabel Netteyová 654
    7. Katarina Johnsonová-Thompsonová 641
    8. Sha'Keela Saundersová 638
     
    100mM
    Samý závěr dnešního programu obstará finále nejkratšího běhu mužů.
     
    100mM
    Christian Coleman nakonec vítězí ve velmi vyrovnaném doběhu, na setiny stejný čas má i druhý Prescod, pro kterého to znamená i osobní rekord. Pod deset sekund se dostali i třetí Noah Lyles a Yohan Blake.
     
    VÝSLEDKOVÁ LISTINA BĚHU NA 100M MUŽŮ

    1. Christian Coleman 9,94
    2. Reece Prescod 9,94 (PB)
    3. Noah Lyles 9,98
    4. Yohan Blake 9,99
    5. Zharnel Hughes 10,05
    6. Akani Simbine 10,09
    7. Tyquendo Tracey 10,15
    8. Chijindu Ujah 10,17
    9. Michael Rodgers 10,22
     
    Konec dnešního programu.
     
    Poslední nefinálový meeting Diamantové ligy je minulostí a i dnes bylo k vidění několik kvalitních výkonů.
    Ve výšce mužů si vytvořil osobní rekord Brandon Starc a za 233 cm vyhrál. Hranici čtyř minut v závodě na 1500 m atakovala Sifan Hassanová, která taktéž zvítězila s časem 4:00,60. Mužský oštěp opanoval favorizovaný Andreas Hofmann, jehož nejdelší pokus měřil 89,82 metru. Petr Frydrych skončil poslední a osmdesátku jen těsně nepřekonal. V ženské dálce nakonec přetahovanou o vítězství vyhrála Malaika Mihambová, jež dolétla na 696 cm. Krátké ploty mužů provázel příznivý vítr, který dohnal Orlanda Ortegu k času 13,08 s. Poslední tři běhy nabídly kvalitní obsazení i časy, na půlce zvítězil Kipkurui Emmanuel Korir za 1:42,79, ženská dvoustovka vyzněla nejlépe pro Shaunae Millerovou-Uibovou (22,15) a na nejkratším mužském sprintu zvítězil v mírném protivětru Christian Coleman (9,94).
     
    Loučím se s vámi u dnešního přenosu a u sledování nejen atletiky zase někdy napočtenou. Hezký den. (17:16:33)

    Daniel Juráš

    ČASOVÝ POŘAD
    14:00 - skok o tyči, ženy
    14:47 - vrh koulí, ženy
    15:03 - 400m překážek, ženy
    15:13 - 400m, muži
    15:18 - skok vysoký, muži
    15:22 - 1500m, ženy
    15:33 - 3000m překážek, muži
    15:45 - hod oštěpem, muži
    15:49 - 3000m, ženy
    15:52 - skok daleký, ženy
    16:06 - 110m překážek, muži
    16:34 - 800m, muži
    16:44 - 200m, ženy
    16:53 - 100m, muži