Girona – Valladolid 0:0 (kon.) | Real Betis – Levante 0:3 (kon.)
koniec
Girona FC
0:0 (0:0)
Real Valladolid
Piatok 17.08.2018, 20:15 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španielska LaLiga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:15.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Girona FC a Real Valladolid. Zápas sa začína o 20:15.

    Tento týždeň sa už rozbehne aj nový ročník španielskej Primera Division, v piatok sa odohrajú dve stretnutia. My v tomto prenose zavítame na Estadio Municipal de Montilivi, kde sa o prvé body v novej sezóne pobijú Girona a Real Valladolid.

    Girona FC:
    Domáci futbalisti boli v minulej sezóne nováčikom, ale túto úlohu zvládli výborne. Girona sa vyhla záchranárskym prácam a obsadila konečné desiate miesto, teda presný stred tabuľky. V závere sezóny prišla troška horšia forma, inak by možno Girona atakovala aj pohárovu Európu. Je tu však nová sezóna a Girona sa o to môže pokúsiť práve v nej.

    Real Valladolid:
    Na druhej strane, hostia budú v tejto sezóne nováčikom súťaže. Valladolid musel hrať play-off o Primera Division, čo napokon úspešne zvládol. Najprv v semifinále vyradil Gijón a vo finále si poľahky poradil s Numanciou. Priorita hostí tak teda bude zrejme záchrana v najvyššej súťaži.

    Prvé zápasy v novej sezóne favorita nemajú, často sme svedkami aj prekvapení. Proti sebe nastupujú navyše zrejme vyrovnané celky, takže snáď uvidíme zaujímavé stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    Girona FC: Bunú – Aday, Juanpe, Espinosa, Muniesa – Timor, Granell – Portugués, Aleix Garcia, B. García – Stuani

    Náhradníci: Iraizoz – Soni, Alcalá, Pons, Lozano, Roberts, Montes

    Real Valladolid: Masip – Moyano, Olivas, F. Calero, Nacho Martínez – Cotán, Anuar, B. Fernández, Alcaraz, T. Villa – Ch. Ramos

    Náhradníci: S. Pérez – Antoñito, Verde, Plano, Míchel

    Rozhodca: Cuadra – López, García
     
    Prajem príjemný futbalový večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Dnes sa už naplno rozbieha nový ročník španielskej Primera Division a odštartuje ju stretnutie na Estadio Municipal de Montilivi medzi Gironou a Realom Valladolid. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni Cuadra – López, García. Prvé zápasy v novej sezóne sú vždy zaujímavé a tak verme, že sa pri sledovaní tohto zápasu nudiť nebudeme. Zatiaľ si prezrite zostavy, tesne pred výkopom sa opäť prihlásime.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne!

    Prajem príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Nový ročník španielskej Primera Division sa práve rozbehol! Výkop v prvom polčase mali hostia, ktorí odohrajú toto stretnutie v bielo-modrej kombinácii, domáci zase v červeno-bielej.
     
    2
    Valladolid sa pomocou krátkych prihrávok presunul na súperovu polovicu, ale tam sa mu už nepodarilo nič zaujímavé vymyslieť. K lopte sa tak dostáva domáci celok, ktorý sa pochopiteľne nikam neponáhľa.
     
    3
    Hostia sa pokúsili o rýchly protiútok, ale Tuhami sa previnil iba útočným faulom a tak je späť pri lopte domáci celok. Girona sa už pokúša o svoj prvý útočný výpad v tomto zápase.
     
    4
    Espinosa sa snažil dlhým centrom do pokutového územia hostí nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov, ale lopta doputovala len do rukavíc brankára Masipa.
     
    5
    Girone sa ešte darilo kombinovať na súperovej polovici ihriska, ale už nič zaujímavého nevymyslela. Pri lopte je tak Valladolid, ktorý rozbieha postupný útok.
     
    6
    A bol tu ďalší rýchly protiútok domáceho celku, o centrovanú loptu sa postaral Porro, ale tá len opustila hraciu plochu. Masip bude rozohrávať od svojej brány.
     
    7
    Následne sa o individuálnu akciu pokúsil Moyano, kapitán hostí sa prebojoval až pred pokutové územie domáceho tímu, ale nepodarilo sa mu už presne zakončiť.
     
    8
    Moyano si teraz musel splniť aj defenzívne povinnosti, ktoré však zvládol výborne a domácich do šance nepustil. Valladolid sa však ešte bude musieť brániť.
     
    9
    Oba celky to skúšajú cez rýchle protiútoky, ale defenzíva súpera je pozorná. Bunú rozohráva loptu na svojich spoluhráčov, o ďalší útok sa tak môžu pokúsiť futbalisti Girony.
     
    10
    Muniesa sa pokúsil o dlhú prihrávku do pokutového územia, ale jeho úmysel včas prečítala obrana súpera a dostáva loptu do bezpečia. Nováčik súťaže sa tak ešte bude musieť brániť.
     
    11
    Martínez fauloval jedného z domácich hráčov a Girona získava zaujímavý priamy kop, obrana hostí sa teraz musí mať na pozore, ide o štandardnú situáciu z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    12
    A máme tu prvú zaujímavú situáciu v tomto zápase! Spomínaný priamy kop výborne zahral Portu, po jeho strieľanom centri ešte prišlo zakončenie hlavou pred bránou súpera, ale Masip vyťahuje vynikajúci zákrok a vyráža loptu do bezpečia!
     
    13
    Predsa len sú domáci futbalisti v posledných chvíľach aktívnejší a darí sa im držať loptu na svojich kopačkách. Jednu príležitosť na strelenie gólu už mali, tie ďalšie môžu prísť každú chvíľu.
    13.
     
    14
    Girona už zahrávala svoj prvý rohový kop v tomto zápase, ale ten nič zaujímavého neponúkol, centrovanú loptu od rohovej zástavky si postrážila obrana súpera.
     
    15
    Krátku dobu ešte trval tlak domáceho tímu, ale pri lopte je už Valladolid a môžu tak v pokoji rozbehnúť kombináciu na svojej polovici ihriska. Uvidíme, kedy si aj hostia vypracujú niečo zaujímavé.
     
    16
    Snažil sa o to práve Villa, ktorý však miesto streli zvolil center, ktorý mu nevyšiel podľa predstáv. Bunú zvolil krátku rozohrávku od svojej brány a Girona sa presúva smerom dopredu.
     
    17
    Troška nepresností teraz na oboch stranách, takže nič zaujímavého k videniu nieje. Predsa len je to úvod novej sezóny a oba tímy sa ešte len hľadajú.
     
    18
    Stuani v pokutovom území hlavičkoval po nebezpečnom centri, ale mieril tesne vedľa brány súpera. Masip si tak mohol vydýchnuť a bude rozohrávať od svojej brány.
     
    19
    Portu bol teraz faulovaný a domáci získavajú ďalší priamy kop zo zaujímavej vzdialenosti. Valladolid sa tak bude musieť opäť brániť, predchádzajúca situácia takmer priniesla otvárací gól tohto stretnutia.
     
    20
    Aj v tomto prípade sa však brankár Masip mal na pozore, centrovanú loptu schoval do svojich rukavíc. Hostia sa snažia upokojiť hru, tlak domácich začínal čoraz viac narastať.
     
    21
    Približne polovica z prvého polčasu už uplynula, na otvárací gól stretnutia stále čakáme. Aktívnejším dojmom pôsobia domáci futbalisti, ktorí už aj mali jednu zaujímavú príležitosť.
     
    22
    Postupne však začínajú ožívať aj hostia, ale ich útoky sú zatiaľ veľmi pomalé a nepresné. Valladolid sa však čo najdlhšie snaží hrať s loptou, aby sa nedostával pod tlak súpera.
     
    23
    K lopte sa dostáva domáca Girona, ktorá sa presúva na útočnú polovicu a snaží sa opäť niečo zaujímavé vymyslieť. Defenzíva súpera tak zrejme bude mať znova plné ruky práce.
     
    24
    Domáci zahrávali tretí rohový kop v tomto zápase, ale aj v tomto prípade dobre zasiahla obrana súpera a dostáva centrovanú loptu do bezpečia. Girona však ešte môže zaútočiť.
     
    25
    Aleix Garcia sa po centrovanej lopte dostal k strele z prvej, ale brankár Masip bol pozorný a včas na svojom mieste. Už stihol poslať loptu na svojich spoluhráčov a tak sa Girona vracia späť na svoju polovicu.
     
    26
    Villa podnikol samostatný výpad do pokutového územia domácich, ale jeho prihrávku zachytila obrana súpera. Valladolid aspoň získava svoj prvý rohový kop v tomto zápase.
     
    27
    Ani ten však hosťujúcemu celku nič zaujímavého neponúkol, Valladolid sa rýchlo sťahuje späť na svoje územie. Girona sa momentálne nikam neponáhľa, snaží sa o postupný útok.
     
    28
    Už sa však domáci futbalisti usadili na útočnej polovici a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Hostia sa opäť musia brániť, zatiaľ toho veľa smerom dopredu nepredviedli.
     
    29
    Teraz sa im však podarilo pohroziť v okolí pokutového územia domácich, ale aj Girona predviedla úspešnú prácu v defenzíve. Okrem tej jednej zaujímavej príležitosti nám však toho veľa prvý polčas zatiaľ neponúkol.
     
    30
    Začína sa aj priostrovať v osobných súbojoch, ale zatiaľ sa to obišlo bez žltej karty. Diváci na štadióne by však radšej videli zaujímavejšie momenty pred bránou súpera.
     
    31
    A tak aj po polhodine hry stále čakáme na otvárací zásah. Aktívnejšie hrá aj naďalej Girona, ktorá má však čoraz väčšie problémy sa presadiť cez obranu súpera.
     
    32
    Domáci boli vytlačení na svoju polovicu a odtiaľ teda musia zakladať svoj ďalší útočný výpad. Hostia sa však už snažia o vysoké napádanie, čím sa snažia znepríjemňovať život svojmu súperovi.
     
    33
    Valladolid je predsa len nováčikom súťaže a navyše hrá prvé stretnutie v novom ročníku na súperovej pôde. Takže, skorej sa dá očakávať práve takýto defenzívnejší štýl hry.
     
    34
    Ďalší nevydarený útok domáceho tímu a lopta končí u brankára Masipa. Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú, kombinujú na svojej polovici. Pomaly sa blíži záverečná časť prvého polčasu, na gól stále čakáme.
     
    36
    Sledovali sme dlhú centrovanú loptu do pokutového územia hostí, ale lopta len opustila hraciu plochu. Masip už po niekoľký krát bude rozohrávať od svojej brány.
     
    37
    Ako som spomínal, pomaly sa blíži záver prvého polčasu. Tlak domácich sa začína stupňovať, prípadný gól do šatne by Girone mohol veľmi pomôcť zlomiť odpor súpera.
     
    39
    Strelecký pokus v podaní Granella, ktorý pálil z väčšej vzdialenosti, ale len vedľa brány súpera. Masip sa nikam neponáhľa, zrejme zvolí dlhší výkop od svojej brány.
     
    40
    Približne päť minút ostáva do konca prvého polčasu, stále platí bezgólový stav, s ktorým by mali byť spokojnejší hostia. Nováčik súťaže sa úspešne bráni a domácich do výraznejších šancí nepúšťa.
     
    41
    A Masip sa chystá k ďalšiemu výkopu od svojej brány, domáci sa predviedli len nepresnou prihrávkou pred pokutovým územím súpera. Hlavný rozhodca popohnal brankára hostí.
     
    42
    Girona si po veľmi dlhej dobe musela dať pozor aj v zadných radoch a hostia získavajú po zrazenom centri druhý rohový kop v tomto zápase. S jeho rozohrávkou si dávajú načas.
     
    43
    Nič zaujímavého navyše neponúkol, pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa pred koncom prvého polčasu ešte snažia niečo vymyslieť. Veľa času však už k dispozícii nemajú.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu bude čoskoro minulosťou. Čakáme na údaj o nadstavenom čase, ale veľa dôvod, aby sa prvé dejstvo predlžovalo nieje.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Moje slová sa naplnili, hlavný rozhodca nič nenadstavoval a ukončil pomerne nudné prvé dejstvo. Girona hrala aktívnejšie, ale okrem jednej zaujímavej príležitosti si nič nevypracovala. Valladolid sa spoliehal hlavne na rýchle protiútoky, ale okrem pár centrovaných lôpt nič zaujímavejšieho nevymyslel. Na prvý gól v tomto stretnutí si budeme tak musieť počkať do druhého polčasu, ktorý sa začne približne o 21:15.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa naplno rozbehol, výkop patril domácemu celku. Ani jeden z trénerov nestriedal, snáď sa už dočkáme aj presného zásahu.
     
    47
    Hneď v úvode druhého polčasu sme boli svedkami rýchleho brejku zo strany hosťujúceho celku, k lopte sa dostal Villa a vyslal dlhý center do pokutového územia. Ten však nič zaujímavého neponúkol.
     
    48
    Valladolid vstúpil do druhého dejstva ako pokropený živou vodou. Stále je pri lopte a tlačí sa na súperovi polovicu ihriska. Girona ta tak v úvode druhej 45-miútovky musí brániť.
     
    49
    Napokon sme boli svedkami aj prvého útoku v druhom dejstve zo strany domáceho celku, ale nebezpečnú loptu pred pokutové územie upratala obrana Valladolidu do bezpečia.
     
    50
    Už sú však futbalisti Girony späť pri lopte a pokúšajú sa o ďalší útočný výpad. Snáď tak v druhom polčase uvidíme zaujímavé stretnutie, oba tímy doň vstúpili z ofenzívnym poňatím hry.
     
    51
    Pozorne však stále pracujú aj obe defenzívy, zatiaľ sme neboli svedkami streleckého pokusu v druhom polčase. Postupne začínajú ožívať aj diváci na tribúnoch.
     
    52
    Ale aj nepresnosti sú stále k videniu na oboch stranách, čo určite prináša obom celkom škrt cez rozpočet. Zatiaľ to teda vyzerá, že by toto stretnutie malo byť o jednom góle.
     
    53
    Valladolid vyrazil do rýchleho brejku a po nedovolenom zákroku získava priamy kop na útočnej polovici. Nejde o nijak nebezpečnú vzdialenosť, ale aj ta sa domáci musia mať na pozore.
     
    54
    Spomínaný priamy kop nič zaujímavého neponúkol, pri lopte sú už futbalisti Girony, ktorí sa postupnými prihrávkami presúvajú na útočnú polovicu.
     
    55
    Útočné výpady sa aj naďalej striedajú na oboch stranách, ale nič zaujímavého neponúkajú. Hra je teda v druhom polčase zatiaľ vyrovnaná, hostia sa zrejme potrebovali v prvom polčase len oťukať.
     
    56
    Moyano sa pokúsil o individuálny prienik, ale s loptou len zamieril za postrannú čiaru, čiže ani teraz sme nič prevratného nezaznamenali. Pri lopte je Girona, ktorá má však problémy s prechodom na útočnú polovicu.
     
    57
    Na obraze hry sa stále nič nemení, ale nemení sa ani skóre. Stále tak čakáme na otvárací gól tohto stretnutia, ktorý by bol aj zároveň prvým gólom v novom ročníku španielskej Primera Division.
     
    59
    Rýchly brejky na oboch stranách. Tie mohli teraz vidieť diváci na štadióne, ale neboli však svedkami ničoho zaujímavého. V druhom polčase ani neregistrujeme strelu medzi tri žrde.
     
    60
    A začínajú znova pribúdať nepresnosti na oboch stranách, ako sme to mohli vidieť v prvom polčase. Oba tímy sa však zrejme nechcú zmieriť s remízou, čo je vzhľadom k prvému polčasu u hostí prekvapením.
     
    61
    Možno nejaké tie striedania by mohli priniesť väčšie oživenie do hry. Ani jeden z tréner sa však k výmene zatiaľ neodhodlal, ale času na to ešte budú mať dostatok.
     
    62
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Aleix Garcia, prichádza Anthony Lozano.
     
    63
    Zrejme som to teda privolal, prvú výmenu v tomto stretnutí spravil domáci tréner. Po vystriedaní zahrávala Girona priamy kop na útočnej polovici, ale nič zaujímavého neponúkol.
     
    64
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Christopher Ramos, prichádza Óscar Plano.
     
    65
    Domáci nebezpečne zakombinovali pred pokutovým územím súpera, ale obrana Valladolidu bola pozorná a dostáva loptu do bezpečia. Vyzerá to, že Girona sa vracia k hre z prvého polčasu.
     
    66
    Musí však zakladať útok až z hĺbky svojho poľa, hostia navyše dobre obsadzujú stred poľa. Snáď ešte prídu nejaké zaujímavé situácie, v podstate sme videli len jednu šancu na domácej strane, ale to bolo ešte v prvom polčase.
     
    67
    Konečne prišlo aj niečo zaujímavé, registrujeme druhú šancu domáceho celku v tomto zápase! Stuani si prebral presnú prihrávku a zakončoval na bránu z vnútra pokutového územia, jeho pokus k vzdialenejšej tyčke však ide tesne vedľa!
     
    68
    Bol to však moment, ktorý môže domácim pomôcť a dopomôcť im k väčšej aktivite. Aj hostia sa však už pokúšajú o podobné situácie, ale gól ešte neprišiel ani na jednej strane.
    68.
     
    69
    Práve Girona je v posledných chvíľach častejšie pri lopte, ale čelí vysokému napádaniu zo strany súpera. Valladolid tak musel prepnúť na defenzívny režim, ale hostia to zvládajú úspešne.
     
    71
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Anuar, prichádza Daniele Verde.
     
    72
    Opäť sme mali možnosť sledovať tlak zo strany domáceho celku, ale na pozornú obranu súpera stále Girona recept nenašla. Čas sa začína pomaličky krátiť, už to naozaj bude zrejme len o tom jednom góle.
     
    73
    Muniesa sa predral v pokutovom území cez obrancov, z kraja poslal presný center pred bránu a do hlavičky sa oprel Stuani, ktorého pokus ide len tesne nad súperovu bránu!
     
    74
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza David Timor, prichádza Pere Pons.
     
    75
    Girona zahrávala priamy kop v tesnej blízkosti pokutového územia, domáci sa po jeho rozohrávke ešte snažili o zakončenie, ale lopta končí za postrannou čiarou.
     
    76
    Réžia hry je teraz plne v rukách domácich futbalistov, ale nedarí sa im pokoriť súperovu obranu. Valladolid to už zrejme bude chcieť ubrániť na bezgólovú remízu, čo sa však môže aj vypomstiť.
     
    77
    Domáci si však musia dávať pozor aj na rýchle brejky zo strany súpera, ale tie až tak nebezpečné zatiaľ nie sú. Uvidíme, či do konca zápasu ešte príde nejaká zaujímavá situácia.
     
    78
    Neujal sa ani dlhý center za obranu do pokutového územia hostí, Olivas stihol došprintovať loptu a zažehnal rodiace sa nebezpečenstvo.
     
    79
    O individuálnu akciu sa teraz snažil Stuani, ale nepodarilo sa mu s loptou preniknúť až do pokutového územia. Valladolid sa už snaží upokojiť hru.
     
    81
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Cristhian Stuani, prichádza Patrick Roberts.
     
    82
    Po dlhej dobe sme videli aj útočný výpad zo strany domáceho tímu, ale centrovaná lopta sa stala korisťou brankára Bunúa. Dopredu tak ešte môže ísť domáci celok.
     
    83
    Z veľkej diaľky to skúšal Porro, ale jeho pokus nebol z kategórie presný a Masip ani zasahovať nemusel. Valladolid rozbieha kombináciu na svojej polovici ihriska.
     
    85
    Veľa času už do konca zápasu neostáva, stále márne čakáme na prvý presný zásah. Vyzerá to teda na deľbu bodov, skóre v novom ročníku Primera Division tak bude musieť zrejme otvoriť niekto iný.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Rubén Alcaraz (Real Valladolid).
     
    87
    Domáci zahrávali priamy kop na útočnej polovici, ale do zakončenia sa už neprebojovali. Hostia sú pri lopte a nikam sa neponáhľajú, im zrejme skorej remíza bude vyhovovať.
     
    87
    Žltú kartu dostáva Álex Granell (Girona FC).
     
    88
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Toni Villa, prichádza Míchel.
     
    89
    Girona zahrávala ďalšiu štandardnú situáciu na útočnej polovici, ale centrovaná lopta neprešla na nikoho z domácich futbalistov. Hostia v pokoji kombinujú na svojej polovici ihriska.
     
    90
    Druhý polčas sa predlžuje o 3 minúty!
     
    90+1
    Veľmi nebezpečný center teraz smeroval do pokutového územia hosťujúceho celku, do zakončenia sa dostáva Portu, ale dobre zasiahol Kiko a dostáva loptu do bezpečia!
     
    90+2
    Valladolid pri lopte a už to teda vyzerá, že ten vytúžený gól dnes diváci na Estadi Municipal de Montilivi neuvidia.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Márne sme na gól čakali aj v druhom polčase. Valladolid v ňom miestami vyrovnával hru, ale šance na presný zásah dnes mali len domáci futbalisti. Až o tak vyložených šanciach sa hovoriť nedá, ale boli to jediné zaujímavé momenty tohto stretnutia. Zápas sa tak končí remízou 0:0 a oba celky získavajú na úvod nového ročníka po jednom bode. Primera Division dnes pokračuje ešte jedným zápasom a to medzi Real Betis a Levante UD. Aj z tohto zápasu nájdete náš textový prenos.

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem pekný zvyšok neskorého večera. (22:07:10)

    Miroslav Revaj

    Góly:

    Karty:   87. Granell (GIR) – 86. Alcaraz (RVL)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 21:20.
    Girona FC: Bunú – Porro, Juanpe, Espinosa, Muniesa – Timor (74. Pons), Granell (C) – Portugués, Aleix Garcia (62. Lozano), B. García – Stuani (81. Roberts).
    Náhradníci: Iraizoz – Soni, Alcalá, Pons, Lozano, Roberts, Montes.

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, F. Calero, Nacho Martínez – Cotán, Anuar (71. Verde), B. Fernández, Alcaraz, T. Villa (88. Míchel) – Ch. Ramos (64. Plano).
    Náhradníci: S. Pérez – Antoñito, Verde, Plano, Míchel, de la Fuente, Karim.

    Rozhodca: Cuadra – López, García