Almaty – Sigma Olomouc 1:2 (kon.) | Niederkorn – Ufa 2:2 (kon.) | Larnaca – Sturm Graz 5:0 (kon.)
Helsinki – Ljubljana 1:4 (kon.) | Universitatea Craiova – Lipsko 1:1 (kon.) | Kodaň – CSKA Sofia 2:1 (kon.)
Kukësi – Kutaisi 2:0 (kon.) | APOEL – Be'er Sheva 3:1 (kon.) | Midtjylland – New Saints 3:1 (kon.)
FK Sūduva – Jūrmala 0:0 (kon.) | Kluž – Alaškert 5:0 (kon.) | Žalgiris Vilnius – Sevilla 0:5 (kon.)
Molde – Hibernian 3:0 (kon.) | Zenit – Minsk 8:1 (po pr.) | Luzern – Olympiakos 1:3 (kon.)
Tel Aviv – Pjunik 2:1 (kon.) | Dinamo Brest – Limassol 1:0 (kon.) | Linz – Besiktas 2:1 (kon.)
Dudelange – Légia Varšava 2:2 (kon.) | Zrinjski Mostar – Razgrad 1:1 (kon.) | Brøndby – Spartak Subotica 2:1 (kon.)
Bazilej – Arnhem 1:0 (kon.) | Bergamo – H. Haifa 2:0 (kon.) | Maribor – Rangers 0:0 (kon.)
Lech Poznań – Genk 1:2 (kon.) | Gent – Jagiellonia 3:1 (kon.) | Feyenoord – Trenčín sk 1:1 (kon.)
Rapid Viedeň – Slovan Bratislava sk 4:0 (kon.) | FCSB – Hajduk Split 2:1 (kon.) | Partizan – Nordsjælland 3:2 (kon.)
Rosenborg – Cork City 3:0 (kon.) | Bordeaux – Mariupol 2:1 (kon.) | Burnley – Başakşehir 1:0 (po pr.)
Rijeka – Sarpsborg 0:1 (kon.) | Valur – Tiraspol 2:1 (kon.) | Braga – Zorja Luhansk 2:2 (kon.)
koniec
VMFD Žalgiris Vilnius
0:5 (0:3)
FC Sevilla
cz Štvrtok 16.08.2018, 19:00 • LFF stadionas (Vilnius) • Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 4:11. (21:21:51)
     
    Je konec! Sevilla si nakonec v dnešní odvetě spravila chuť, neboť svému soupeři nasázela hned pět branek. Španělský celek měl zejména v prvním poločase výraznou územní převahu, naopak domácí se pouze bránili. Druhé dějství ale přineslo mnohem lepší výkon Žalgirisu, který nejednou ohrozil branku soupeře. I tak platí, že do čtvrtého předkola putuje Sevilla, která si to rozdá se Sigmou Olomouc! Čeští fanoušci se tak mohou těšit na dalšího španělského soupeře.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Čestné snížení měl na kopačce Antal, který ale ze značného úhlu minul branku. Ještě jeden rohový kop pro Žalgiris.
     
    90+2
    Tomáše Vaclíka už podruhé zachránila konstrukce. Tentokráte to z dálky zkoušel Blagojević, který nikterak důraznou střelu poslal do břevna.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zdá se, že Žalgiris neskóruje ani jednou. Tomáš Vaclík usiluje o další čisté konto!
     
    87
    Arana si na levém křídle pohrával s jedním z protihráčů, nakonec mu ale do dráhy letu míče strčil kopačku Tomić. Autové vhazování pro Sevillu.
     
    86
    Sevilla se hodně dlouho drží s míčem na útočné polovině. Domácí se marně pokoušejí vydolovat míč, což se zatím vůbec nedaří.
     
    85
    Španělský celek zkusil štěstí prostřednictvím rohového kopu, míč ale pouze proletěl pokutovým územím. Nakonec to bylo s tečí Mbodje.
     
    84
    Na opačné straně se do zakončení pokoušel dostat Šimković, jeho počínání ale zastavil praporek pomezního. Jasný ofsajd domácího hráče.
    83. NOLITO - 0:5
     
    83
    Sevilla právě vstřelila branku!
    A ta končí pátou brankou v síti Bartkuse! Tentokráte si NOLITO dlouho hledal střeleckou pozici, až nakonec vypálil přesně k tyči. I tentokráte se Bartkus natahoval zcela marně, Sevilla je dnes hodně efektivní.
     
    83
    Jednalo se o další rychlou rozehrávku, která ale skončil tak rychle, jak začala. Sevilla spěchá do dalšího rychlého protiútoku.
     
    82
    Tentokráte Nolito nevyšla práce s míčem, načež se nedovoleným zákrokem prezentoval Carrico. Žalgiris bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    81
    Máme před sebou něco málo přes deset minut. Litevský celek je v posledních minutách o poznání aktivnější, avšak Sevilla stále hájí čisté konto.
    80. ARANA - 0:4
     
    80
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Tak až nyní se hosté opět prosazují! Nolito oslovil na levém křídle GUILHERME ARANU, který si míč potáhl na levačku a posléze nechytatelnou ránou do šibenice překonal brankáře počtvrté.
     
    80
    Mohlo to být o čtyři branky! Zbytečná ztráta míče v podání Mbodje, připravila vyloženou šanci pro Muriela, který ale zamířil kousek vedle.
     
    80
    Šimković spěchal do otevřené obrany Sevilly, jeho přihrávka ještě našla na levé straně Slijngarda, který centrem našel pouze Gnagnona.
     
    79
    Vaclík má ve druhém poločase o poznání více práce. Z velké vzdálenosti to zkoušel Šimkus, jehož odskok míče málem zaskočil českého brankáře.
     
    78
    Na pořadu dne byl volný kop z velice nebezpečné vzdálenosti. K míči se postavil Antal, jehož kroucená nabídka byla odvrácena.
     
    77
    Výsledkem byl zisk rohového kopu, který obstaral Arana. Na přední tyči ale v poklidu zasáhl Tomić, hosté ale zůstávají u míče.
     
    76
    Tomáš Vaclík se rozhodl rozehrát nakrátko na Carrica, který se dokázal dostat z těžké pozice. Hosté najednou rozjeli velice rychlou akci.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Guilherme Arana (Sevilla FC).
     
    74
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut. Žalgiris se za každou cenu snaží vstřelit branku, avšak obrana Sevilly se zdá být proti.
     
    69
    Šimkus si tak dlouho naváděl míč na levačku, až se mu podařilo za obranou oslovit Slijngarda. Druhý jmenovaný se ale nacházel v ofsajdu.
     
    68
    Centrovaný míč nakonec našel u postranní čáry osamoceného Vidala, který si ale na průnik kolem Tomiće nevěřil. Sevilla dlouho drží míč.
     
    67
    Žalgiris rozehrál volný kop narychlo, což málem překvapilo obranu soupeře. K volnému Blagojevićovi se ale stačil vrátit Gnagnon.
     
    66
    Žalgiris si pohrával s kulatým nesmyslem pár metrů od středového kruhu. Pomalou přihrávku dokázal přečíst Amadou, jenž odvrátil míč do autu.
     
    65
    Střídání v týmu VMFD Žalgiris Vilnius: ze hřiště odchází Ogana Ugochukwu Louis, přichází Tomáš Malec.
     
    64
    Po delší době to směrem dopředu zkusila Sevilla. Konkrétněji to byl Nolito, který se ale neodvážil odcentrovat do přehuštěného prostoru.
     
    63
    Na hrací ploše skončil Ben Yedder, na jehož pád sudí nereagoval. Posléze se ale k francouzskému útočníkovi vrátil, o faul se ale nejednalo.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Sevilla úplně přestala hrát, avšak i nadále má velice nadějnou pozici na postup.
     
    61
    Posléze Blagojević oslovil naběhnuvšího Louise, který to zřejmě zkusil střílenou nabídkou. Míč mu ale sjel z kopačky, Vaclík nemusel zasahovat.
     
    60
    Baravykas se pokusil uvolnit Antala, který se natlačil až do zakončení. Přízemní navštívenka ale putovala do rukavic pozorného Vaclíka.
     
    59
    Mbodj si troufl na celkem riskantní manévr kolem napadajícího Nolita, který se málem dostal k míči. Domácí to opět zkouší od vlastní šestnáctky.
     
    58
    Žalgiris je ve druhém poločase jako vyměněný. Domácí hráči jsou najednou častěji na míči, španělský celek poslední vteřiny pouze brání.
    57. Baravykas napálil břevno.
     
    57
    Mohlo být sníženo! Baravykas si zasekl míč kolem Amadoua a posléze vypálil na Vaclíka. Střela ale skončila pouze na horní konstrukci.
     
    56
    Antal měl na pravém křídle hodně prostoru, kolmici na Louise ale zastavil pozorný Carrico. Posléze Vaclík bezpečně zkrotil dalekonosnou ránu od Blagojeviće.
     
    55
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Juan Berrocal, přichází Éver Banega.
     
    55
    Domácí hráči se pokoušeli zahrozit prostřednictvím rohového kopu. Míč se kroutil směrem od branky, nakonec se dostal na hlavu Banegy.
     
    54
    Střídání v týmu VMFD Žalgiris Vilnius: ze hřiště odchází Jeremy Manzorro, přichází Domantas Šimkus.
     
    53
    Rychlonohý Arana se pokoušel přesprintovat vracejícího se Baravykase, což se sice podařilo, hostující obránce si ale pomohl faulem.
     
    52
    Gnagnon se rozhodl zahrát na jistotu, a sice posílal míč k pravé autové čáře. V osobním souboji uspěl Vidal, jenž navíc vybojoval aut.
     
    51
    Arana si vyměnil míč s Nolitem, načež zkoušel přízemním centrem oslovit Ben Yeddera. Před ním se ale po míči vrhl Bartkus.
     
    50
    Gomezovi se absolutně nezdařila rozehrávka z vlastní poloviny, dalekonosný nákop skončil až v území, kde se nacházel brankář Bartkus.
     
    49
    Na druhé straně se Antal pokoušel dostat až do pokutového území, cestičku mu ale zatarasil Carrico, jenž navíc přihrál dozadu Vaclíkovi.
     
    48
    Střídající Arana se okamžitě po svém příchodu na hrací plochu zapojil do útočného výpadu. Jeho přihrávku ale zablokoval Mbodj.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Luis Muriel.
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Sergio Escudero, přichází Guilherme Arana.
    Střídání v týmu VMFD Žalgiris Vilnius: ze hřiště odchází Saulius Mikoliunas, přichází Serge Nyuiadzi.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí, lépe ho zvládla španělská Sevilla, která si hned z kraje zápasu vytvořila dvoubrankové vedení. I posléze měl španělský celek více ze hry, avšak několikrát narazil na pozorného Bartkuse. Domácí hráči toho směrem dopředu moc nepředvedli, jedinou vyloženou šanci si připravil Baravykas, který ale nepropálil českého brankáře. Ke konci poločasu jsme viděli ještě jednu branku, postaral se o ní Sarabia, jenž se v posledních dnech nachází ve skvělé formě.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
    44. SARABIA - 0:3
     
    44
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Tak ještě jedna branka v domácí síti! PABLO SARABIA se rozhodl nevrátit míč Ben Yedderovi, nýbrž si ho potáhl k hranici šestnáctky, odkud nekompromisně zamířil k tyči. Bartkus si na míč ani nesáhl!
     
    43
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Zdá se, že žádnou další branku už neuvidíme. Nutno připomenout, že domácí potřebují za každou cenu vstřelit minimálně čtyři branky.
     
    42
    Vidal si na pravém křídle naložil pořádné sousto, neboť se ocitl proti dvojici protihráčů. Bývalý hráč Barcelony vybojoval autové vhazování.
     
    41
    Sevilla se k útočení tolik nemá. Spíše sledujeme velice pomalé kombinace, které stačí domácí celek dostupovat. Nyní to potvrdil důrazný Antal.
     
    40
    Gomez si zkušeně počkal na přihrávku na vedle stojícího Mikoliunase, načež sám založil protiakci. Sevilla se ale do zakončení vůbec nedostala.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Těsně před pokutovým územím domácího celku, si nedovoleným zákrokem pomohl Amadou. Hlavní sudí okamžitě odpískal faul.
     
    37
    O náznak šance se pokusil domácí Mikoliunas, který se ale s balónem ocitl za brankovou čárou. Tomáš Vaclík bude rozehrávat.
    36. Vaclíkova první větší práce.
     
    36
    Tomáš Vaclík poprvé v akci! Gnagnon zcela nepochopitelně neodehrál míč, zpětná přihrávka našla Baravykase, který nevyzral na českého brankáře.
     
    35
    Obrázek hry se nikterak nemění. Sevilla je i nadále směrem dopředu nebezpečnější, domácí se snaží vycházet ze zajištěné obrany.
     
    34
    Nyní se do slibné příležitosti dostal hostující Amadou, který se ale po Ben Yedderově přihrávce ocitl v ostrém úhlu. Rána tak skončila nad brankou.
     
    29
    Sarabia tentokráte operoval na pravém křídle, kde se pokusil o vzdušnou nabídku. Centr levačkou ale skončil u brankáře Bartkuse.
     
    28
    Hodně chytře to zamýšlel Vidal, který nejprve naznačil střelu a posléze se pokusil o průnik do velkého vápna. Na poslední chvíli zakročil Mbodj.
     
    27
    Amadou se nechal celkem zbytečným způsobem obrat o míč, posléze se ale k balónu dostal kolega Banega, který přihrál až k Vaclíkovi.
     
    26
    Mbodj zapojil do kombinace také domácího brankáře Bartkuse, který si pro změnu vybral Baravykase. Sevilla ale vzorně napadá rozehrávku.
     
    25
    První střelecký pokus Žalgirisu. Postaral se o něj Šimković, který ale při zakončení upadl na zem. Hlavní sudí se neodvážil odpískat faul.
     
    24
    Po něm se k odraženému míči dostal sváteční střelec Escudero, který zkusil štěstí levačkou. Jeho rána ale prosvištěla nad brankou.
     
    23
    Další šanci soupeře musel tentokráte krotit vracející se Baravykas, který tak zamezil vyložené šanci Nolita. Sevilla si vyzkouší další rohový kop.
     
    22
    Escudero si hned dvakrát vyměnil míč s Ben Yedderem, následný centr ale skončil na hlavě Tomiće. Domácí se pokouší založit kontr.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která zatím připomíná první utkání těchto dvou celků. Sevilla je častěji na míči, soupeř se pouze brání.
     
    20
    Centrovaný balón z kopačky Escudera se snášel do míst, kde se nacházel Sarabia. Včas ale vystoupil Mbodj, jenž zahrál za cenu rohového kopu.
     
    19
    Sevilla to po delší době zkusila přes levé křídlo, kde převážně operuje ofenzivně laděný Escudero. Tento hráč tentokráte spolupracoval s Banegou.
     
    18
    Hosté jsou hodně při chuti. Nolito si hlavičkou připravil střeleckou pozici, ze které zamířil do rukou Bartkuse. Žalgiris se nemůže dostat na dostřel brance soupeře.
     
    17
    Další zakončení tentokráte obstaral Amadou, kterému ale střela absolutně nesedla. Posléze ještě hlavičkoval vedle brány Ben Yedder.
     
    16
    Vidal si všiml naběhnuvšího Ben Yeddera, před kterým stačil zasáhnout pozorný Slijngard. Hosté si vyzkouší autové vhazování.
     
    15
    Menší zdravotní problémy má domácí záložník Blagojević, který nakonec opustil hrací plochu. Žalgiris bude hrát chvíli v desíti.
     
    14
    Obrovská šance Sevilly! Gnagnon ještě vyšperkoval pozici pro Nolita, který mířil k bližší tyči. Fantastickým zákrokem se ale prezentoval Bartkus.
     
    13
    Momentálně se hra trochu uklidnila, Sevila opět pozvolně hledá cestičku k brance soupeře. Nyní to ale na levé straně nevyšlo Nolitovi.
     
    12
    Gomez si předkopl míč daleko od kopačky, čehož se snažil využít napadající Manzorro. Hostující zadák to nakonec zvládl na jedničku.
     
    11
    Gnagnon si chtěl narazit s Ben Yedderem, druhý jmenovaný to ale vzal sám na sebe, s čímž počítal také důrazný zadák Tomić.
     
    10
    Vidal se s míčem ocitl u postranní čáry, nakonec ale přihrál až k brankáři, který pro změnu otočil hru na levé křídlo.
     
    9
    Španělský celek je při chuti. Domácí opět propadli v blízkosti vlastní šestnáctky, tentokráte to ale Nolito nevyřešil zrovna nejlépe.
    7. SARABIA - 0:2
     
    7
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Domácí jsou na ručník, v krátkém časovém sledu inkasují už podruhé! Vidal tak dlouho váhal s přihrávkou do šestnáctky, až našel PABLA SARABIU, na jehož placírku Bartkus reagoval, míč ale skončil za brankovou čárou.
     
    7
    Poprvé si s míčem zahrál český reprezentační brankář Tomáš Vaclík. Nová posila španělského celku rozehrála do strany.
    6. NOLITO - 0:1
     
    6
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Tak to bylo hodně rychlé, favorit zápasu se dostává do vedení! Sevilla rozjela velice rychlou kombinaci v blízkosti pokutového území, načež se Sarabia prodral až do malého vápna, kde předložil lépe postavenému NOLITOVI. Posledně jmenovaný zasunul míč do prázdné brány.
     
    6
    Sevilla táhla velice nadějný protiútok, po kterém se za obranu tlačil Ben Yedder. Patřičným důrazem se ale prezentoval Tomić.
     
    5
    Nakopávaný míč se snesl přesně do území, kde se nacházel domácí forvard Louis. Jeho zpracování ale hrálo do karet jednomu z protihráčů.
     
    4
    Momentálně sledujeme zdlouhavou kombinaci v podání Sevilly. Banega sice přenesl hru na levou stranu, Nolito se ale daleko nedostal.
     
    3
    Žalgiris to ihned v úvodu zkoušel přes pravou stranu, kde ale číhal pozorný Escudero. Uvidíme úvodní autové vhazování pro domácí celek.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Jedno je jisté, vítěz dvojice se v nadcházejícím předkole utká se Sigmou Olomouc!
     
    Úvodní sestavy:

    VMFD Žalgiris Vilnius: Bartkus – Baravykas, Mbodj, Tomić, Slijngard – Antal, Manzorro, Blagojević, Mikoliunas – Šimković (C) – Louis
    Náhradníci: Vitkauskas – Filipov, Klimavičius, Malec, Nyuiadzi, Šimkus, Uzela

    Sevilla FC: Vaclík – Gomez, Carrico (C), Gnagnon – Vidal, Banega, Amadou, Escudero – Sarabia, Nolito – Ben Yedder
    Náhradníci: Soriano – Vázquez, Arana, Berrocal, Mesa, Muriel, Navas

    Rozhodčí: Jorgji – Çokaj, Avdo (všichni Albánie).
     
    První zápas

    První utkání těchto dvou celků skončilo očekávaným vítězstvím Sevilly. Španělský celek měl celé utkání výraznou převahu, nakonec se mu ale podařilo vsítit jen jednu branku, což by mohlo hrát do karet Žalgirisu. Také litevské mužstvo několikrát zahrozilo, avšak Tomáš Vaclík předvedl jisté zákroky. O jedinou branku zápasu se nakonec postaral argentinský záložník Banega, který fantasticky zakroutil přímý kop.
     
    Sevilla FC

    Na opačné straně stojí španělská Sevilla, která se ještě vzpamatovává z prohraného španělského Superpoháru. Andulusané v něm prohráli proti Barceloně 2:1, celé utkání odchytal český reprezentační brankář Tomáš Vaclík, jenž při několika šancích soupeře podržel svůj celek. Sevilla prožila tak trochu rozpačitou loňskou sezónu. Celek z Andalusie sice dokráčel do čtvrtfinále Ligy mistrů, kde mu cestu do semifinále přesekl německý Bayern, ideální to ale nebylo v domácí soutěži. Sevilla totiž až do posledního kola usilovala alespoň o umístění na sedmé pozici, které znamená právě kvalifikace Evropské ligy.
     
    VMFD Žalgiris Vilnius

    Litevský Žalgiris je jednoznačně jedním z nejúspěšnějších celků své domácí soutěže, jinak tomu nebylo ani v uplynulé sezóně. Vilnius se po základní části umístil na druhé pozici, manko na vedoucí Suduvu pak bylo pouze jednobodové. Následná skupina o titul skutečně přinesla zisk mistrovského titulu pro Suduvu, která si nakonec na čele tabulka vytvořila náskok čtyř bodů. Letošní ročník litevské ligy má za sebou už osmnáct zápasů, přičemž první pozici opět okupuje Suduva. Ta si už zajistila následnou skupinu o titul, navíc má před druhým Žalgirisem náskok jedenácti bodů.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu odvetné zápasy třetího předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi VMFD Žalgiris Vilnius a Sevilla FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    David Suchý

    Góly: 6. Nolito, 7. Sarabia, 44. Sarabia, 80. Arana, 83. Nolito

    Karty:   75. Arana (SEV)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 6:6. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 4:11.
    VMFD Žalgiris Vilnius: Bartkus – Baravykas, Mbodj, Tomić, Slijngard – Antal, Manzorro (54. Šimkus), Blagojević, Mikoliunas (46. Nyuiadzi) – Šimković (C) – Louis (65. Malec)
    Náhradníci: Vitkauskas – Filipov, Klimavičius, Malec, Nyuiadzi, Šimkus, Uzela

    FC Sevilla: Vaclík – Gomez, Carrico (C), Gnagnon – Vidal, Banega (55. Berrocal), Amadou, Escudero (46. Arana)– Sarabia (46. Muriel), Nolito – Ben Yedder
    Náhradníci: Soriano – Vázquez, Arana, Berrocal, Mesa, Muriel, Navas

    Rozhodca: Jorgji – Çokaj, Avdo (všichni Albánie)
    09.08.2018
    Sevilla - Žalgiris Vilnius 1:0

    Góly: 34. Banega

    Karty:   59. Mbodj (ŽAV), 63. Šimković (ŽAV)

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 9:2. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:8.