Almaty – Sigma Olomouc 1:2 (kon.) | Niederkorn – Ufa 2:2 (kon.) | Larnaca – Sturm Graz 5:0 (kon.)
Helsinki – Ljubljana 1:4 (kon.) | Universitatea Craiova – Lipsko 1:1 (kon.) | Kodaň – CSKA Sofia 2:1 (kon.)
Kukësi – Kutaisi 2:0 (kon.) | APOEL – Be'er Sheva 3:1 (kon.) | Midtjylland – New Saints 3:1 (kon.)
FK Sūduva – Jūrmala 0:0 (kon.) | Kluž – Alaškert 5:0 (kon.) | Žalgiris Vilnius – Sevilla 0:5 (kon.)
Molde – Hibernian 3:0 (kon.) | Zenit – Minsk 8:1 (po pr.) | Luzern – Olympiakos 1:3 (kon.)
Tel Aviv – Pjunik 2:1 (kon.) | Dinamo Brest – Limassol 1:0 (kon.) | Linz – Besiktas 2:1 (kon.)
Dudelange – Légia Varšava 2:2 (kon.) | Zrinjski Mostar – Razgrad 1:1 (kon.) | Brøndby – Spartak Subotica 2:1 (kon.)
Bazilej – Arnhem 1:0 (kon.) | Bergamo – H. Haifa 2:0 (kon.) | Maribor – Rangers 0:0 (kon.)
Lech Poznań – Genk 1:2 (kon.) | Gent – Jagiellonia 3:1 (kon.) | Feyenoord – Trenčín sk 1:1 (kon.)
Rapid Viedeň – Slovan Bratislava sk 4:0 (kon.) | FCSB – Hajduk Split 2:1 (kon.) | Partizan – Nordsjælland 3:2 (kon.)
Rosenborg – Cork City 3:0 (kon.) | Bordeaux – Mariupol 2:1 (kon.) | Burnley – Başakşehir 1:0 (po pr.)
Rijeka – Sarpsborg 0:1 (kon.) | Valur – Tiraspol 2:1 (kon.) | Braga – Zorja Luhansk 2:2 (kon.)
koniec
HJK Helsinki
1:4 (0:1)
NK Olimpija Ljubljana
cz Štvrtok 16.08.2018, 18:00Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání třetího předkola Evropské ligy mezi HJK Helsinki a NK Olimpija Lublaň. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    První duel

    Do dnešního utkání vstupuje v mnohem lepší pozici hostující Lublaň. Slovinský celek totiž zvládl utkání na domácí půdě a po výhře 3:0 je velmi blízko k postupu. Hrdinou utkání se stal Abass, který vsítil dvě branky. Domácí Helsinki však na svém stadionu potrápily i BATE Borisov. Duel je tak otevřený.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Olimpija bude hrát v zeleném, zatímco HJK zvolilo modrobílou kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Slovinský celek obstaral výkop do dnešního utkání. Lublaň se ihned vydala do útoku, ale nikdo v zeleném dresu nedosáhl na průnikovou přihrávku.
     
    2
    Domácí stoper Obilor poslal vysokou přihrávku na osamoceného útočníka Klausse, který byl těsně bráněn a dokázal se vymanit ze sevření soupeřů.
     
    3
    Kapun se na hranici pokutového území probil k odraženému míči a vypálil z otočky. Jeho rána levou nohou byla sice razantní, ale mířila do míst, kde stál připravený brankář.
     
    4
    Sumusalo dostal prostor na levé straně hrací plochy. Krajní zadák finského celku našel Alha, který pálil v pokutovém území, ale trefil jen boční síť.
     
    5
    Obránce Putincanin si pohlídal prudký nákop za obranu hostujícího celku a dostihl míč ještě na hrací ploše. Po výměně přihrávky s gólmanem Ivačičem rozjel další útok.
     
    6
    Domácí útočník Klauss se vrhl do hlavičkového souboje s obráncem Zarifovičem, který si jej skvěle pokryl tělem a hlavou prodloužil míč do rukavic brankáře.
     
    7
    Domácí uklidňují hru kombinací na vlastní polovině a nechtějí míč půjčit hráčům Lublaně. Domácí si vyměňují krátké přihrávky.
     
    10
    Putincanin vhazoval na pravé straně hrací plochy. Krajní obránce slovinského celku hledal Abasse, u kterého hlídkoval důrazný Obilor.
     
    11
    Rafinha vyvezl míč až na polovinu hrací plochy, kde se pokusil o kolmici na Riskiho. Hostující Kapun jeho úmysl vystihl a včasným skluzem míč vypíchl.
     
    12
    Peiponen vymyslel krásnou přihrávku podél postranní čáry. Domácí obránce hledal rozběhnutého Alha, který však podklouzl a míč se dostal k obráncům Lublaně.
     
    13
    Mensah se na polovině hrací plochy dopustil nedovoleného zákroku, když skluzem zajel do Kapuna. Sudí souboj viděl a odpískal nedovolený zákrok.
     
    14
    Lublaň znovu kombinuje na polovině soupeře a snaží se rozhýbat pevný obranný val Helsinek. Zadáci v modrých dresech si však dávají dobrý pozor.
     
    15
    Lublaň se sice dokázala prosadit, ale zakončující Abass stál v době přihrávky za hranicí ofsajdu. Asistent rozhodčího tak hostům pokazil radost.
     
    16
    Mensah si na polovině hrací plochy zpracoval vysokou přihrávku. Poté se s míčem dokázal pěkně otočit, ale přenesení hry na levou stranu se mu nepovedlo.
     
    17
    Ilič si dal pozor na rozběhnutého Klausse a pomohl si malou domů. Brankář Ivačič poté napálil balón na polovinu soupeře a odevzdal jej Helsinkám.
     
    18
    Obilor si nechtěl komplikovat život a pomohl si malou domů. Dnešní duel je zatím hodně opatrný. Na hřišti sledujeme velké množství osobních soubojů.
     
    19
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde o balón bojoval Savić, jenže tomu vůbec nevyšlo zpracování.
     
    20
    Rafinha poslal prudkou přihrávku na levou stranu. Domácí křídelník Mensah poté operoval na levé straně, ale nikdo v modrém dresu se mu nenabídl.
     
    21
    Olimpija Lublaň právě vstřelila branku!
    Lublaň se dostává do vedení a je blízko k postupu do dalšího předkola! Na přihrávku do vápna si naběhl ISSAH ABASS, jehož rána na přední tyč skončila v brance!
    21. Issah ABASS - 0:1
     
    23
    Helsinky se nyní snaží útočit. Domácí celek se pokouší o bleskovou odpověď, jenže přihrávka na osamoceného Klausse mířila do ofsajdu.
     
    24
    Brankář Rudakov dostal malou domů a musel dávat pozor na dotírajícího Abasse. Hostující útočník jej svým presinkem dostal pod tlak, ale domácí gólman situaci ustál.
     
    25
    Mensah dirigoval rozehrávku na polovině hostujícího celku. Domácí středopolař přihrál na levou stranu, kde se nedovoleného zákroku dopustil Avramovskij.
     
    26
    Klauss sprintoval za přihrávkou mezi obránce hostujícího celku. Míč se svezl po mokrém trávníku a proskákal do zámezí. Hosté budou rozehrávat.
     
    27
    Ilič pokazil malou domů. Jeho přihrávku málem vystihl osamocený útočník Klauss, ale brankář Ivačič vyběhl ven z branky a odkopl míč do bezpečí.
     
    28
    Na druhé straně se do samostatného útoku vydal útočník Abass, ale asistent rozhodčího okamžitě zvedl praporek a zastavil akci slovinského celku.
     
    29
    Mensah se krásně uvolnil v pokutovém území a přenesl míč na vzdálenější tyč, kam sprintoval Peiponen, kterému k zakončení scházely dva kroky.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a Lublaň zatím s přehledem kontroluje své vedení. Slovinský celek si je vědom svého náskoku a nikam se nežene.
     
    31
    Peiponen dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, kde měl dostatek prostoru, ale jeho centr na přední tyč bez problémů odvrátil obránce.
     
    32
    Mensah dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, skvěle si zpracoval míč a nechal se chytře faulovat. Domácí budou rozehrávat přímý kop.
     
    33
    Riski si na pravé straně naběhl na přihrávku z kopačky Alha a dokázal se krásně uvolnit. Domácí středopolař poté přenesl hru na Mensaha, který nedokázal odcentrovat.
     
    34
    Kapun obdržel parádní přihrávku na hranici pokutového území, připravil si míč ke střele pravačkou, ale jeho zakončení prosvištělo kolem pravé tyče!
     
    35
    Putincanin vhazoval na pravé straně v blízkosti pokutového území soupeře. Zadáci Lublaně si vyměnili krátké přihrávky. Nikdo z domácích jejich rozehrávku neatakuje.
     
    36
    Savić prošel s míčem u nohy po levé straně až do pokutového území a odcentroval do prostoru mezi penaltou a malým vápnem, kde Kapun nedosáhl na míč.
     
    37
    Mensah se hnal za stříleným centrem z pravé strany hrací plochy. Dokonce se natlačil mezi hostující stopery, ale jeho hlavička byla hodně nepřesná.
     
    38
    Sumusalo podpořil ofenzivní výpad Helsinek dlouhým náběhem po levé straně hrací plochy. Krajní obránce domácího celku však nedohnal míč na hřišti.
     
    39
    Ivačič vyběhl z branky na hranici pokutového území, kde schoval míč do rukavic před dotírajícím Klaussem. Hosté mohou opět uklidnit hru.
     
    40
    Lublaň kombinuje s míčem na vlastní polovině. Do středového kruhu se dokonce stáhl útočník Abass, který měl proti sobě přesilu obránců a raději si pomohl přihrávkou na Annana.
     
    41
    Annan přišel o míč v blízkosti pokutového území. Tomič mohl střílet, ale místo zakončení raději přenesl hru na levou stranu hřiště.
     
    42
    Stiglec podpořil akci Lublaně náběhem po levé straně hrací plochy. Krajní zadák slovinského celku hledal Kronavetera, kterého ubránil Domingues.
     
    43
    Kapun potáhl míč z poloviny hrací plochy až na hranici pokutového území, odkud se pokusil o zakončení, ale jeho ránu zablokoval hned první obránce.
     
    44
    Domácí brankář Rudakov dostal malou domů a před rozběhnutým Abassem odkopl míč na polovinu Helsinek. Hráči v zeleném se rychle zmocnili míče.
     
    45
    Klauss si navedl míč na pravou nohu a vypálil technickým způsobem. Jeho rána placírkou skončila na tribuně za brankou gólmana Ivačiče.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce jsou mnohem spokojenější hráči Lublaně. Slovinský celek byl od úvodního výkopu aktivnějším týmem a po dvaceti minutách se prosadil Issah Abass. Poté se hra uklidnila a fotbalisté Lublaně drželi míč na kopačkách. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu a ihned se vydali do útoku. Vysoký nákop směřoval na Klausse, který byl v ofsajdu.
     
    47
    Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Alho, přichází Dahlstrom.
     
    48
    Abass spěchal s míčem u nohy do pokutového území, kde se krásnou kličkou zbavil Rafinhy, ale ten jeho krásnou střelu zablokoval.
     
    49
    Lublaň zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na vzdálenější tyč, kde na míč nedosáhl nikdo v zeleném dresu slovinského celku.
     
    50
    Střídající Dahlstrom dostal přihrávku na levou stranu hrací plochy, ale jeho nadýchaný centr skončil v rukavicích hostujícího brankáře Ivačiče.
     
    51
    Obilor potáhl míč na polovinu hostujícího celku. Domácí stoper se protáhl kolem Avramovského, ale obránce Stiglec mu míč vypíchl od nohy.
     
    52
    Riski se po pěkné přihrávce prosmýkl do pokutového území, kde dostal dostatek volného prostoru, ale svou přízemní střelu nasměroval mimo tři tyče!
     
    53
    Kronaveter se prosmýkl kolem obránce na hranici pokutového území a vymyslel oblouček na zadní tyč. Rozběhnutý Avramovskij se do zakončení neprobil.
     
    54
    Autor úvodní branky Abass se stal terčem posměchu domácích fanoušků. Útočník Lublaně totiž zakopl při pokusu o zakončení o vlastní nohu.
     
    55
    Klauss si naběhl na prudkou přihrávku na hranici pokutového území, ale vinou špatného zpracování už neměl čas na zakončení. Ke všemu o míč přišel.
     
    56
    Peiponen fauloval v blízkosti pokutového území a za svůj zákrok dostává žlutou kartu.
     
    57
    Obilor vyslal vysokou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, odkud si míč navedl na levačku, ale jeho přízemní střelu zastavil pozorný Ilič.
     
    58
    Helsinki zahrávaly rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde zasáhl pozorný obránce Zarifovič. Lublaň zatím v zadních řadách nemá problémy.
     
    59
    Savič prošel s míčem u nohy po levém křídle až na hranici pokutového území, ale obránce Peiponem jeho pohyb uhlídal a dokonce jej obral o míč.
     
    60
    Je za námi hodina hry a hostující celek stále drží těsné vedení. Hráči v zelených dresech se po změně stran sice musí bránit, ale Helsinki nemají šance.
     
    61
    Riski sprintoval za průnikovou přihrávku mezi obránce, ale zadák Lublaně Zarifovič se s ním skvěle vrátil a odkopl míč na tribunu.
     
    62
    Střídání v týmu NK Olimpija Lublaň: ze hřiště odchází Tomić, přichází Bagnack.
     
    63
    Avramovskij prošel s míčem po pravé straně hrací plochy. Jeho centr do pokutového území byl však velmi prudký a nikdo v zeleném dresu na něj nedosáhl.
     
    64
    Mensah se z pravé straně prosmýkl do pokutového území. Poté poslal oblouček na zadní tyč, kde zasáhl pozorný obránce Putincanin.
     
    65
    Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Domingues, přichází Chrisantis.
     
    66
    Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Kronaveter, přichází Suljič.
     
    67
    Zarifovič se skvěle vrátil do pokutového území a včasným skluzem zakopl míč na rohový kop. Helsinky mají šanci vyrovnat.
     
    68
    Mensah dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, ale nikdo v modrém dresu se mu včas nenabídl. Zadáci Lublaně jej ihned obrali o míč.
     
    69
    Mensah podpořil útok Helsinek dlouhým náběhem po pravém křídle. Záložník domácího celku mohl centrovat do pokutového území, ale obránce jeho pobídku srazil na aut.
     
    70
    Stiglec na levé straně obrany ubránil rozběhnutého Klausse a odkopem právě o útočníka domácího celku zakopl balón do zámezí. Lublaň tak bude vhazovat.
     
    72
    Abass obdržel dlouhou přihrávku na levou stranu hrací plochy, jenže míč se mu od hrudníku odrazil až k domácím obráncům.
     
    73
    Olimpija Lublaň právě vstřelila branku!
    Lublaň dokázala navýšit své vedení! Hostující celek tentokrát zaútočil po levé straně, odkud Abass odcentroval na malé vápno a DANIEL AVRAMOVSKIJ díky důrazu dopravil míč do sítě!
    73. Daniel AVRAMOVSKIJ - 0:2
     
    75
    Střídání v týmu HJK Helsinki: ze hřiště odchází Klauss, přichází Vertainen.
     
    76
    Olimpija Lublaň právě vstřelila branku!
    Další branka slovinského celku a z utkání je rázem exhibice! Abass vypálil z hranice pokutového území, ale jeho rána se odrazila od břevna zpátky a před branku a RAFIHNA si nešťastně vsítil vlastní gól!
    76. RAFINHA - 0:3
     
    78
    Lublaň zahrávala další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, odkud jej odhlavičkoval dobře postavený Bagnack.
     
    79
    Avramovskij se po levém křídle prosmýkl až na hranici pokutového území, kde se zbavil svého strážce, jenže jeho prudký centr srazil obránce do autu.
     
    80
    Sumusalo fauloval na hranici pokutového území, nabídl soupeři přímý kop a vyfasoval žluto kartu.
     
    81
    Hostům se rozehrávka přímého kopu vůbec nepovedla. Avramovskij se pokusil překvapivou přihrávkou najít Suljiče, jehož ránu zastavil obránce.
     
    82
    Obilor vyvezl míč středem hrací plochy na polovinu Lublaně. Tam si domácí stoper troufl na riskantní kličku, při které mu Kapun vypíchl míč.
     
    83
    Mensah operoval s míčem u nohy na hranici pokutového území. Místo zakončení ještě hledal Riskiho, jenže středopolař domácích trefil jen Saviče.
     
    84
    Riski si naběhl na povedenou přihrávku za obranu Lublaně, ustál souboj se stoperem a v pádu zakončil. Jeho střelu vyškrábl pozorný brankář!
     
    85
    Ivačič si z brankové čáry došel pro centr na malé vápno. Hostující brankář schoval míč do rukavic a jeden z domácích hráčů jej fauloval.
     
    86
    Helsinki právě vstřelily branku!
    Helsinki se přeci jen dočkaly branky! Domácí celek se usadil v blízkosti pokutového území. Do vápna přiletěl nadýchaný centr z pravého křídla, na který si naskočil osamocený MACAULEY CHRISANTUS a hlavou dopravil míč do sítě!
    86. Macauley CHRISANTUS - 1:3
     
    88
    Riski si naběhl na krásnou přihrávku mezi stopery slovinského celku a mohl postupovat sám na branku. Domácí hráč si ale neporadil se zpracováním a přišel o možnost zakončit.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Vertainen (HJK Helsinki).
     
    90
    Avramovskij odcentroval do pokutového území, kde si jeho centr zpracoval Abass, jenže zády k brance nedokázal přesně zakončit.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+1
    Pokutový kop pro hosty! Jeden z domácích obránců poslal k zemi Kapuna a sudí neváhal ani chvíli!
     
    90+2
    Olimpija Lublaň právě vstřelila branku!
    Lublaň zakončuje dnešní duel čtvrtou brankou! K exekuci pokutového kopu se postavil GORAN BRKIČ, který i s pomocí tyčky dopravil míč do sítě!
    90+2. Goran BRKIČ - 1:4
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Hostující Lublaň zvládla dnešní duel na půdě HJK Helsinki a po výsledku 4:1 postupuje do čtvrtého předkola Evropské ligy. Dnes o své výhře rozhodla Lublaň ve druhém poločase, kdy byla jednoznačně lepším celkem a vstřelila tři branky. HJK bylo směrem do útoku takřka bezzubé a v soutěži končí.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:12.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (19:52:07)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 86. Chrisantus – 21. Abass, 73. Avramovskij, 76. Rafinha, 90+2. Brkič (pen.)

    Karty:   56. Peiponen (HSK), 80. Sumusalo (HSK), 89. Vertainen (HSK)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 5:5. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:12.
    HJK Helsinki: Rudakov – Peiponen, Obilor, Rafinha, Sumusalo – Annan, Domingues (65. Chrisantus) – Alho (47. Dahlstrom), Riski, Mensah – Klauss (75. Vertainen)
    Náhradníci: Banza, Dahlstrom, Chrisantus, Katz, Uusitalo, Vertainen, Vesiaho

    NK Olimpija Ljubljana: Ivačič – Putincanin, Ilič, Zarifovič, Stiglec – Tomič (62. Bagnack) – Avramovskij, Kapun, Kronaveter (66. Suljič), Savić – Abass
    Náhradníci: Bagnack, Boateng, Brkič, Gajić, Maksimenko, Suljić, Vidmar
    09.08.2018
    Ljubljana - Helsinki 3:0

    Góly: 40. Abass, 50. Kronaveter (pen.), 60. Abass

    Karty:   85. Zarifovič (OLL) – 45+1. Yaghoubi (HSK), 49. Patronen (HSK)   84. Črnič (OLL)

    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 7:5. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 11:9.