Almaty – Sigma Olomouc 1:2 (kon.) | Niederkorn – Ufa 2:2 (kon.) | Larnaca – Sturm Graz 5:0 (kon.)
Helsinki – Ljubljana 1:4 (kon.) | Universitatea Craiova – Lipsko 1:1 (kon.) | Kodaň – CSKA Sofia 2:1 (kon.)
Kukësi – Kutaisi 2:0 (kon.) | APOEL – Be'er Sheva 3:1 (kon.) | Midtjylland – New Saints 3:1 (kon.)
FK Sūduva – Jūrmala 0:0 (kon.) | Kluž – Alaškert 5:0 (kon.) | Žalgiris Vilnius – Sevilla 0:5 (kon.)
Molde – Hibernian 3:0 (kon.) | Zenit – Minsk 8:1 (po pr.) | Luzern – Olympiakos 1:3 (kon.)
Tel Aviv – Pjunik 2:1 (kon.) | Dinamo Brest – Limassol 1:0 (kon.) | Linz – Besiktas 2:1 (kon.)
Dudelange – Légia Varšava 2:2 (kon.) | Zrinjski Mostar – Razgrad 1:1 (kon.) | Brøndby – Spartak Subotica 2:1 (kon.)
Bazilej – Arnhem 1:0 (kon.) | Bergamo – H. Haifa 2:0 (kon.) | Maribor – Rangers 0:0 (kon.)
Lech Poznań – Genk 1:2 (kon.) | Gent – Jagiellonia 3:1 (kon.) | Feyenoord – Trenčín sk 1:1 (kon.)
Rapid Viedeň – Slovan Bratislava sk 4:0 (kon.) | FCSB – Hajduk Split 2:1 (kon.) | Partizan – Nordsjælland 3:2 (kon.)
Rosenborg – Cork City 3:0 (kon.) | Bordeaux – Mariupol 2:1 (kon.) | Burnley – Başakşehir 1:0 (po pr.)
Rijeka – Sarpsborg 0:1 (kon.) | Valur – Tiraspol 2:1 (kon.) | Braga – Zorja Luhansk 2:2 (kon.)
koniec
FC Kajrat Almaty
1:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc
cz Štvrtok 16.08.2018, 16:00 • Almaty Ortalyk Stadion, Almaty • Európska liga (predkolá) • 3. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z odvetného utkání třetího předkola Evropské ligy mezi FC Kajrat Almaty a SK Sigma Olomouc. Výkop je stanoven na 16 hodin.
     
    SK Sigma Olomouc

    Sigma Olomouc si díky povedené sezóně poprvé od ročníku 2009/2010 zajistila účast v předkolech evropských pohárů. Tehdy došla do čtvrtého předkola Evropské ligy, kde padla s anglickým Evertonem. V lize se však Olomouci moc nedaří. Ze čtyř kol získala pouze tři body. V neděli prohrála 3:1 na Slovácku a trenér Jílek si je jistě vědom nevydařeného bránění přímých a rohových kopů. Sigmě dnes bude chybět Vepřek, který v prvním duelu vyfasoval červenou kartu. Problémy se zraněným stehnem má také Václav Pilař.
     
    FC Kajrat Almaty

    Kajrat Almaty je velice silný tým z Kazachstánu. V této zemi sice v posledních letech panuje Astana, ale také Kajrat si připsal cenné skalpy. V minulosti si vyšlápl na Crvenou Zvezdu a ve druhém předkole letošního ročníku Evropské ligy vyřadil nizozemský AZ Alkmaar. V ligové soutěži navíc stále bojuje o titul. Dvě kola před koncem je totiž tři body za Astanou. O víkendu navíc Kajrat vyhrál 3:1 na půdě Kyzylzharu. Domácímu trenérovi dnes bude chybět Sujumbajev, který na Andrově stadioně viděl červenou kartu.
     
    Úvodní duel

    V lepší pozici přijíždí do Kazachstánu Sigma Olomouc. Ta na domácí půdě dokázala před týdnem zvítězit výsledkem 2:0. V první půli se prosadil Sladký a krátce po přestávce vylepšil pozici Olomouce Pilař. V Kazachstánu se očekává obrovské horko a Sigma navíc musela absolvovat dlouhou cestu. Vše je tak nadále otevřené.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Kajrat Almaty: Pokatilov – Lunin, Politevič, Elek, Alip – Isael, Felipe, Kuat, Aršavin – Islamchan (C), Eseola
    Náhradníci: Plotnikov, Bateau, Žukov, Sokolenko, Eppel, Iličević, Keiler

    SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Falta – Kalvach – Zahradníček, Plšek, Houska (C), Hála – Nešpor
    Náhradníci: Reichl, Yunis, Surzyn, Manzia, Dvořák, Polom, Texl

    Rozhodčí: Schärer – Josipović, Zogaj (vš. SUI).
     
    Úvodní sestavy:

    FC Kajrat Almaty: Pokatilov – Lunin, Politevič, Elek, Alip – Isael, Felipe, Kuat, Aršavin – Islamchan (C), Eseola
    Náhradníci: Plotnikov, Bateau, Žukov, Sokolenko, Eppel, Iličević, Keiler

    SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Falta – Kalvach – Zahradníček, Plšek, Houska (C), Hála – Nešpor
    Náhradníci: Reichl, Yunis, Surzyn, Manzia, Dvořák, Polom, Texl

    Rozhodčí: Schärer – Josipović, Zogaj (vš. SUI).
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše. Domácí budou hrát ve žlutých dresech, zatímco Olomouc přijela v červené sadě.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Sigma obstarala výkop do dnešního utkání. Český celek se ihned vydal do útoku, ale stoper Elek si s vysokým nákopem věděl rady a odkopl míč do autu.
     
    2
    Buchta poslal vysoký nákop na polovinu domácího celku. Do hlavičkového souboje se vrhl Martin Nešpor, který byl dobře bráněn a vybojoval pouze vhazování.
     
    3
    Poprvé v utkání se do útoku vydal také domácí Kajrat. Kapitán Islamchan si zpracoval prudkou přihrávku, ale míč mu uskočil daleko od nohy. Domácí tak vrátili míč do zadních řad.
     
    4
    Šimon Falta spěchal za odraženým míčem na polovinu soupeře, kde si vyšlápl na jednoho z domácích obránců. Sudí faul viděl a odpískal přímý kop pro Kajrat.
     
    5
    Alip zkusil podniknout individuální průnik podél postranní čáry. Skvěle k němu přistoupil Zahradníček, který použil tělo a obral mladého obránce o balón.
     
    6
    Houska už neudržel míč na trávníku. Domácí celek tak vybojoval autové vhazování. Olomouci se však v úvodu utkání daří nepouštět soupeře do šancí.
     
    7
    Buchta musel hasit první nebezpečí! Brankář Olomouce skvělým zákrokem dosáhl na střelu ze střední vzdálenosti a vyrazil míč na rohový kop!
     
    8
    Po rohovém kopu se k hlavičce v pokutovém území probil Politevič, ale jeho zakončení postrádalo potřebnou razanci a navíc mířilo přímo do míst, kde stál Miloš Buchta.
     
    9
    Domácí se snažili hnát do bleskového protiútoku. Přihrávka na pravou stranu však byla hodně prudká a stoper Jemelka pohlídal cestu míče do zámezí.
     
    10
    Sigma zahodila obrovskou šanci! Hosté postupovali ve třech do otevřené obrany kazašského celku. Nakonec zakončoval Martin Nešpor, který bez přípravy přestřelil branku!
    10. Martin Nešpor v obrovské šanci
     
    11
    Hostující obránce Štěrba se v pokutovém území srazil s brankářem Buchtou, který jej sestřelil. Stoper Sigmy zůstává ležet na trávníku a potřebuje ošetření.
     
    12
    Zdravotní problémy si při předchozí srážce přivodil také brankář Miloš Buchta. Gólman Olomouce byl také ošetřen, ale je schopen nadále pokračovat.
     
    13
    Eseola byl faulován na levé straně hrací plochy. Kairat v posledních minutách hraje více s míčem a kazašský celek se snaží udeřit už v první půli.
     
    14
    Eseola si nabíhal na průnikovou přihrávku do pokutového území. Miloš Buchta se mu skvěle položil pod nohy, schoval míč do rukavic a Eseola jej fauloval. Navíc byl máván ofsajd.
     
    15
    Miloš Buchta nepředvedl zrovna povedený odkop od branky. Brankář Olomouce našel jen domácí hráče, ale Eseola se nechal stoperem odstavit od balónu.
     
    16
    Kajrat zahrával rohový kop. MIloš Buchta šel znovu ven z branky a vyboxoval míč. Na hřišti však leží jiný olomoucký hráč, kterým je Martin Nešpor.
     
    17
    Šimon Falta dohnal volný míč ve středu hrací plochy a přihrávkou na pravé křídlo hledal rozběhnutého Zahradníčka. Druhý jmenovaný byl moc rychlý. Vhazovat budou domácí.
     
    18
    Isael se klamavým pohybem zbavil svého strážce a naběhl si na přihrávku do pokutového území. Skvěle k němu přistoupil Jemelka, který mu zabránil v zakončení.
     
    19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Sigma se dostává do vedení! Nesmírně důležitá branka pro Olomouc! Do vápna přiletěl dlouhý aut, který ještě prodloužil hráč na přední tyči a MARTIN NEŠPOR díky důrazu dopravil míč k zadní tyči!
    19. Martin NEŠPOR - 0:1
     
    21
    Lunin dostal přihrávku do volného prostoru na pravé straně, měl dostatek času, ale při centru podklouzl a získal pouze rohový kop.
     
    22
    Lunin se rychlou kličkou zbavil bránícího Housky a vyslal hodně prudký centr do pokutového území. Za míčem spěchali hned tři hráči ve žlutém, ale obrana Sigmy zasáhla.
     
    23
    Andrej Aršavin se na levé straně hrací plochy pokusil o zasekávačku. Obránce Sladký se s ním skvěle vrátil, použil tělo a odstavil největší hvězdu Kajratu od míče.
     
    24
    Eseola spěchal za centrem Andreje Aršavina, ale Jemelka k němu bleskově přistoupil a hodně riskantním zákrokem zabránil domácímu útočníkovi v zakončení.
     
    25
    Jemelka si na hranici pokutového území pohlídal další vysoký centr z pravé strany hrací plochy a bez problémů odhlavičkoval míč do bezpečí. Sigma zatím brání skvěle.
     
    26
    Za další krásnou přihrávkou spěchal Islamchan, ale ten se v době přihrávky pohyboval za hranicí ofsajdu, což neuniklo zraku hlavního arbitra.
     
    27
    Eseola z levé strany našel Andreje Aršavina, který si výborným pohybem udělal místo a vyslal přízemní střelu, kterou zastavila až boční síť Buchtovy branky!
    27. Přízemní střela Andreje Aršavina
     
    28
    Domácí Kajrat je zatím aktivnější, ale Sigma dokázala vsítit velice cennou branku. Kazašský celek k postupu potřebuje vstřelit čtyři branky.
     
    29
    Domácí celek rozjíždí další útok až od obránců. Stopeři Kajratu si na vlastní polovině vyměňují krátké přihrávky a vyčkávají na cestičku mezi obránce.
     
    30
    Sladký chtěl přenést hru přes celou šíři hrací plochy na Šimona Faltu. Jeho přihrávka byla hodně prudká a levý obránce Olomouce míč nedostihl na hrací ploše.
     
    31
    Kalvach prodloužil míč na polovinu domácího celku, kde nebyl nikdo v červeném dresu. Hráči Kajratu tak mohou rozvinout další postupnou kombinaci.
     
    32
    Andrej Aršavin uvolnil spoluhráče na levé straně, odkud okamžitě přiletěl prudký centr do pokutového území. Mezi penaltou a malým vápnem se nepohyboval nikdo ve žlutém dresu.
     
    33
    Martin Nešpor zatím odvádí skvělou práci. Kromě vstřelené branky dnes olomoucký útočník opravdu skvěle napadá rozehrávku Kajratu a znepříjemňuje domácím zadákům život.
     
    34
    Střídání v týmu FC Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Alip, přichází Eppel.
     
    35
    Jakub Plšek dostal přihrávku na polovinu soupeře a chtěl uvolnit Šimona Faltu. Středopolař Sigmy však vyslal nepřesnou přihrávku. Míč skončil v zámezí.
     
    36
    Martin Nešpor si na hranici pokutového území v souboji s domácím obráncem pomohl loktem a svalil zadáka Kajratu na zem. Sudí vše viděl a odpískal Nešporovi faul.
     
    37
    Olomouc kombinovala na levé straně. Přihrávku do volného prostoru dostal Kalvach, který si balón připravil ke střela a ránou na zadní tyč pořádně prověřil brankáře Pokatilova!
     
    38
    Z rohového kopu tentokrát Sigma branku soupeře neohrozila. Obrana kazašského celku si dala dobrý pozor na náběh hráčů v červeném a odklidila míč ze šestnáctky!
     
    38
    Sigma mohla potvrdit svůj postup! Plšek nejprve pálil do brankáře. Míč se poté odražel v pokutovém území, kde se dostal ke Kalvachovi, který se zasekávačkou zbavil obránce, ale minul branku!
     
    40
    Z tribun se pomalu začíná ozývat pískot. Někteří domácí fanoušci nejsou spokojení s výkonem Kajratu a dávají svou nevoli najevo. Olomouc hraje opravdu skvěle.
     
    41
    Václav Jemelka hraje opravdu vynikající utkání. Stoper Sigmy předskočil domácího útočníka a hrudí před ním uzmul míč z autového vhazování.
     
    42
    Jakub Plšek dostal přihrávku z kopačky Zahradníčka, prokličkoval se k pokutovému území, kde to vzal na sebe, ale svou přízemní střelu neposlal mezi tři tyče!
    42. Plškův individuální průnik
     
    43
    Sigma fantasticky napadá rozehrávku domácího celku. Stopeři Kajratu teď měli velké problémy, ale se štěstím se dostali ven z vlastní poloviny hřiště.
     
    44
    Andrej Aršavin je střelecky hodně aktivní. Ruský fotbalista pálil ze střední vzdálenosti, ale přízemní střelou trefil olomouckého hráče, od kterého se balón odrazil na rohový kop.
     
    45
    Eseola sice dohnal přihrávku na pravou stranu hřiště, ale nedal si pozor na své postavení a byl chycen v ofsajdu. Sigma bude v závěru první půle rozehrávat.
     
    45
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+1
    Eseola na vlastní polovině fauloval Hálu. Olomouc tak vybojovala přímý kop ze zajímavé pozice. Vysocí hlavičkáři už míří na hranici pokutového území.
     
    45+2
    Zahradníček zahrával rohový kop Sigmy, jenže jeho centr nenašel nikoho v červeném dresu. Sigma vybojovala alespoň vhazování a bude se snažit dohrát první půli s míčem na kopačkách.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! Sigma Olomouc zatím může být spokojená, jelikož v Kazachstánu vede 1:0. Domácí Kajrat sice vstoupil do zápasu aktivně, jenže Buchta střelu ze střední vzdálenosti vyrazil. Sigma mohla udeřit po deseti minutách, ale Nešpor nechal vyniknout domácího brankáře. Právě Martin Nešpor udeřil v 19. minutě, když se ve vápně prosadil díky svému důrazu. Od té doby byla Sigma nebezpečnější, jenže akce Kalvacha ani Jakuba Plška dalším gólem neskončily. Do kabin se tak odchází za stavu 0:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Kajrat obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Sigma však vybojovala míč a ihned se vydala do útoku. Martin Nešpor vybojoval na levé straně vhazování.
     
    47
    Poprvé po změně stran se do útoku vydal také Kajrat. Vysoká přihrávka z pravé strany hrací plochy mířila na Islamchana, který si nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu.
     
    48
    Plšek vyslal skákavou přihrávku na Kalvacha, který se pokusil o zakončení z hodně těžké pozice, ale pravou nohou trefil jen prvního obránce.
     
    49
    Sigma šla ve dvou proti jedinému obránci Kajratu. Vracející se obránce srazil míč k Faltovi, který poté obešel ležícího hráče a přihrál před branku. Jakub Plšek se však míče nedočkal.
     
    50
    Houska posunul míč na volného Martina Nešpora, ale ten si nepohlídal zpracování. Sudí však viděl faul na Housku a odpískal přímý kop pro Sigmu Olomouc.
     
    51
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tohle byla fotbalová paráda! Sigma zahrávala přímý kop z docela velké vzdálenosti. Do míče se opřel DAVID HOUSKA, který střelou přes zeď vymetl horní roh domácí branky!
    51. David HOUSKA - 0:2
     
    53
    S postupem Sigmy Olomouc do čtvrtého předkola už to vypadá hodně dobře. Zahradníček se navíc prohnal do pokutového území, kde vybojoval rohový kop.
     
    54
    Jakub Plšek bojoval o míč u rohového praporku, kde proti němu byla přesila fotbalistů ve žlutých dresech. Plšek se nakonec nechal připravit o míč.
     
    55
    Sigmě dvoubrankové vedení nestačí a hráči Olomouce se nadále snaží útočit. V Kazachstánu navíc začalo hustě pršet, což by Sigmě mohlo vyhovovat.
     
    56
    Střídající Eppel neustál souboj na polovině Sigmy. Domácí útočník se dožadoval odpískání nedovoleného zákroku, ale rozhodčí nechal pokračovat ve hře.
     
    57
    Střídání v týmu FC Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Lunin, přichází Sokolenko.
     
    58
    Eseola si v souboji s Jemelkou pomohl zákrokem na hranici pravidel a šikovně se prodral do pokutového území. Jeho přízemní střela levačkou skončila v rukavicích brankáře Buchty.
     
    58
    Frustrovaný Felipe fauloval na polovině hrací plochy a jako první se zapisuje na listinu hříšníků.
     
    59
    Zahradníček taktickým faulem zastavil Andreje Aršavina a také on dostává za odměnu žlutou kartu.
     
    60
    Kajrat se rozhodl pro rozehrávku přímého kopu do kombinace. Do zakončení se nakonec dostal Felipe, jehož přízemní střela se po mokrém trávníku svezla mimo tři tyče.
     
    60
    Kajrat právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Kajrat se přeci jen dočkal vstřelené branky! Na centr z pravé strany si v pokutovém území počkal MARTON EPPEL, který se rychle zorientoval a prudkou střelou k tyči nedal Buchtovi šanci!
    60. Marton EPPEL - 1:2
     
    62
    Právě Eppel se ihned po rozehrávce vydal do útoku a bojoval o prudkou přihrávku. Míč se po mokrém trávníku sklouzl za čáru. Buchta bude rozehrávat.
     
    63
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Nešpor, přichází Texl.
     
    64
    Domácí fanoušci teď při každém útoku Kajratu hlasitě skandují. Příznivci kazašského výběru ještě věří v to, že jejich oblíbenci mohou zvládnout alespoň dnešní duel.
     
    65
    Felipe dostal čas k zakončení a znovu neváhal. Domácí záložník vypálil, ale podruhé v utkání trefil hned prvního hráče v červeném dresu Sigmy Olomouc.
     
    66
    Fotbalisté Kajratu po vstřelené brance pořádně oživli. Šimon Falta musel dávat pozor na ostrý zákrok jednoho z domácích hráčů. Obránce Sigmy se skluzu vyhnul.
     
    67
    Václav Jemelka ostrým zákrokem na polovině hřiště zboural útočníka Martona Eppela. Stoper Sigmy mu uštědřil pořádnou ránu, ale žlutou kartu nedostal.
     
    67
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Zahradníček, přichází Manzia.
     
    68
    Domácí hráči se zkoušeli prodrat do pokutového území efektní kombinací. Isael si nabíhal na krásnou patičku, ale při zpracování zapomněl míč za sebou.
     
    69
    Andrej Aršavin dostal prostor v blízkosti pokutového území, krásně se s míčem otočil, ale dnes mu zkrátka není přáno. Jeho střela prolétla vysoko nad břevnem.
     
    70
    Marton Eppel se dral za dalším krásným centrem z pravé strany hrací plochy, nicméně Jemelka k němu rychle přistoupil a odehrál míč ven ze šestnáctky.
     
    71
    Šimon Falta si naběhl na přihrávku na levé křídlo a rychlou zasekávačkou se zbavil svého strážce. Hráči Olomouce s přehledem brání postupový výsledek.
     
    72
    Elek se musel vrátit s rozběhnutým Plškem a pomohl si malou domů. Domácí obránce zahrál malou domů. Brankář Pokatilov poté odehrál míč na polovinu soupeře.
     
    73
    Felipe se opět ujal rozehrávky domácího celku na polovině hřiště. Středopolař Kajratu přenesl hru na levou stranu, kde byli připravení zadáci Sigmy.
     
    74
    Andrej Aršavin si naběhl na další prudkou přihrávku mezi obránce domácího celku, ale ruský fotbalista si nepohlídal své postavení a zjevil se v ofsajdu.
     
    74
    Střídání v týmu FC Kajrat Almaty: ze hřiště odchází Aršavin, přichází Žukov.
     
    75
    A pozor! Červená karta na straně domácího výběru. Felipe dostává druhou žlutou kartu a musí do sprch! Domácí středopolař debatoval s rozhodčím.
     
    77
    Sigma už je takřka v posledním předkole Evropské ligy. Hostující celek drží míč na polovině soupeře a sbírá cenné vteřinky.
     
    78
    Manzia ukořistil míč na polovině hrací plochy, kde se zbavil svého strážce, ale vinou špatného předkopnutí míče se o něj nechal připravit.
     
    79
    Sigma zahrávala další rohový kop. Šimon Falta zvolil rozehrávku do kombinace s Texlem. Právě Texl dokázal odcentrovat, ale Jemelkovi scházely centimetry.
     
    80
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Plšek, přichází Yunis.
     
    81
    Islamchan kouzlil s míčem na levé straně pokutového území, pěkně se zbavil Sladkého a odcentroval na zadní tyč. Zadáci v červeném však centr odvrátili.
     
    82
    Sladký se skvěle vrátil s rozběhnutým útočníkem Kajratu a včasným skluzem zastavil průnikovou přihrávku za obranu Olomouce. Sigma ustála další akci.
     
    84
    Marton Eppel v pokutovém území nedovoleným způsobem zboural Jemelku a dostává žlutou kartu.
     
    85
    Žukov se zapojil do kombinace Kajratu. Jeho přihrávka prolétla mezi obránce, nicméně nikdo ve žlutém dresu na balón nedosáhl.
     
    86
    Střídající Manzia mohl přidat třetí branku Olomouce! Rychlonohý fotbalista si naběhl na krásný centr z levé strany, ale napálil míč pouze do tyče!
     
    87
    Islamchan vybídl k zakončení Kuata, který vypálil z druhého doteku, ale jeho ránu srazil pozorný obránce do rukavic připraveného Miloše Buchty.
     
    88
    Isael zahrával přímý kop Kajratu na polovině Sigmy. Přihrávku dostal Islamchan, jehož prudká přízemní střela skončila na hráči v červeném dresu.
     
    89
    Jakub Yunis uspěl v hlavičkovém souboji s obráncem domácího celku, ale nedokázal míč prodloužit na někoho ze spoluhráčů.
     
    90
    Žukov dostal přihrávku na levé křídlo, odkud dokázal odcentrovat do pokutového území, ale obránci Olomouce míč znovu dokázali odkopnout do bezpečí.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+1
    Sigma se s míčem usadila na polovině soupeře. Přihrávku na pravou stranu dostal Manzia, který se prosmýkl kolem obránce, ale už nemohl odcentrovat.
     
    90+2
    Martin Hála se zpoza hranice pokutového území pokusil o zakončení, jenže jeho střela postrádala potřebnou přesnost a prolétla kolem branky.
     
    90+3
    Islamchan zkusil své štěstí z úctyhodné vzdálenosti. Domácí kapitán však střílel ze záklonu a jeho střela prolétla vysoko nad břevnem.
     
    90+4
    Ještě jedna červená karta na straně Kajratu! Isael zajel do Sladkého a za svůj skluz na koleno dostává červenou kartu!
    90+4. Červená karta
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sigma Olomouc zvládla utkání na půdě Kajratu Almaty a po výsledku 2:1 postupuje do čtvrtého předkola Evropské ligy. Sigma se do vedení dostala v 19. minutě, kdy se prosadil Martin Nešpor. Ještě před přestávkou měla Olomouc velké šance, ale Plšek ani Kalvach druhou branku nepřidali. Krátce po změně stran krásnou střelou z přímého kopu přidal druhou branku Sigmy David Houska. Kajrat sice po hodině hry snížil zásluhou Martona Eppela, ale poté si domácí nechali dát dvě červené karty. Po druhé žluté kartě byl vyloučen Felipe a v nastaveném čase dostal červenou kartu za ostrý zákrok Isael.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 8:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 10:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:55:19)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 60. Eppel – 19. Nešpor, 51. Houska

    Karty:   58. Felipe (KAL), 84. Eppel (KAL) – 59. Zahradníček (OLO)   75. Felipe (KAL)   90+4. Isael (KAL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 8:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 7:3. Fauly: 10:14.
    FC Kajrat Almaty: Pokatilov – Lunin (57. Sokolenko), Politevič, Elek, Alip (34. Eppel) – Isael, Felipe, Kuat, Aršavin (74 Žukov) – Islamchan (C), Eseola
    Náhradníci: Plotnikov, Bateau, Žukov, Sokolenko, Eppel, Iličević, Keiler

    SK Sigma Olomouc: Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Falta – Kalvach – Zahradníček (67. Manzia), Plšek (80. Yunis), Houska (C), Hála – Nešpor (63. Texl)
    Náhradníci: Reichl, Yunis, Surzyn, Manzia, Dvořák, Polom, Texl

    Rozhodca: Schärer – Josipović, Zogaj (vš. SUI)
    09.08.2018
    Sigma Olomouc - Almaty 2:0

    Góly: 21. Sladký, 50. Pilař

    Karty:   59. Vepřek (OLO), 88. Kalvach (OLO) – 40. Eseola (KAL)   68. Vepřek (OLO)   37. Sujumbajev (KAL)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:10. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 18:9.