Žilina – Martin sk 1:4 (kon.) | Vítkovice – Třinec 0:3 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:4 (kon.)
Kometa Brno – Znojmo 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – HC Slovan sk 1:2 (1:2 po s.n.) | Poprad – Havířov sk 1:3 (kon.)
Vsetín – Nitra sk 5:1 (kon.) | Ústí n/L – Kladno 6:4 (kon.) | Prostějov – Katowice 4:5 (kon.)
koniec
HK Poprad
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
AZ Havířov
Utorok 14.08.2018, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Prajem vám príjemný podvečer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z prípravného zápasu medzi HK Poprad a RZ RESIDOMO Havířov. Stretnutie sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Po kompletnej výmene chladenia a osadení nových mantinelov je zimný štadión v Poprade plne pripravený na zápasovú záťaž. Práve dnes ho po prvýkrát preverí domáci celok HK Poprad, ktorý vstúpi do tretieho prípravného zápasu. Na ten úvodný cestoval práve do Havíŕova, kde s rovnakým súperom ako dnes prehral 4:3 po samostatných nájazdoch. O sedem dní neskôr Poprad odohral stretnutie aj vo Zvolene, kde zvíťazil 2:3 taktiež po nájazdoch. Havířov naštartoval prípravu o čosi skôr. Prvý zápas odohral 31. júla s Vítkovicami, ktorým podľahol tesne 2:3 po predĺžení. Následne v spomínanom dueli Havířov porazil Poprad a zmeral si sily aj s ďalším extraligistom, konkrétne s Novými Zámkami. Český celok porazil slovenský suverénne 5:1.

    Pod Tatrami nás čaká prvý zápas v novej sezóne a rozhodne si ho na našom webe nenecháme ujsť. Pekný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Salija, Petran (A), Česánek, Erving, Ťavoda, Karlsson, Krempaský – Takáč, Mlynarovič (A), Svitana (C) – Koyš, Heizer, Paločko – Bondra, Zagrapan, Abdul – Václav, Bjalončík, Olejník

    AZ RESIDOMO Havířov: Bláha (Matoušek) – Dudek, Luža, Ševěček, Matai, Šendera, Chroboček, Korím, Mrowiec – Veselý, Seman (A), Rehuš (C) – Maruna, Haas (A), Bednář – Gřeš, Pořízek, Hilšer – Macuh, Cihlář, Bambula.
     
    Na ľadovú plochu už vyšla štvorica rozhodcov, ktorí budú viesť toto stretnutie. Popradčania v dnešnom stretnutí nastúpia v špeciálnych dresoch, ktoré majú sivú farbu a sú kombinované s tradičnou bielou a modrou. Havířov sa na popradskom ľade predstaví v bielych dresoch.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:10
    Úvodné buly stretnutia vyhrali hokejisti Havířova, ktorí sa okamžite dostali dopredu a získali útočné pásmo. Následne sa ale bude vylučovať.
     
    00:15
    Havířov si hneď v úvode zahrá presilovú hru. Arturs Salija dostáva dve plus dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou. Nevydarený úvod domácich.
     
    00:43
    Maruna vypálil spoza ľavého kruhu. Jeho zakončenie miernym príklepom skončilo presne na betónoch gólmana Vošvrdu.
     
    01:18
    Mataiovu strelu od modrej čiary šikovne tečoval Macuh. Jeho pokus však brankára Popradu neprekvapil. Po pravom krídle potom vyštartoval do protiútoku Koyš a podarilo sa mu ohroziť Bláhu. Český gólman si však pripísal prvý úspešný zákrok.
     
    01:54
    Havířov sa krkolomne, no predsa dostal do útočného pásma. Nebolo to však veľmi na dlho. Popradčania bleskurýchlo vybojovali puk a oslobodili sa.
     
    02:38
    Bjalončík vyštartoval po Macuhom a snažil sa ho bodyčekom atakovať. To sa mu aj podarilo. Puk potom získal Petran a domáci opäť zbierajú cenné sekundy.
     
    03:04
    Karel Korím napriahol medzi kruhmi na modrej čiare a prudko vypálil. Vošvrda mal v podstate dobrý výhľad a bezpečne strelu vyrazil.
     
    03:38
    Petr Šendera vybojoval puk pri mantineli, dostal sa smerom na os ihriska a spomedzi kruhov švihom strieľal. Jeho zakončenie Vošvrda usmernil svojou maskou na zadný mantinel.
     
    04:21
    Macuh sa snažil individuálne presadiť. Puk mu však na modrej čiare vzal Abdul a okamžite sa kamzíci už v pätici po dlhom oslabení dostali dopredu.
     
    05:18
    Bjalončík vyštartoval po Ervingovej prihrávke okamžite dopredu a posunul puk Olejníkovi. Jeho následná strela bola zrazená.
     
    05:30
    Dopredu vyrazili aj hostia. Po ľavom krídle potiahol útok Tomáš Gřeš a dostal sa k zakončeniu z ľavého kruhu. Vošvrda mal situáciu pod kontrolou a puk našiel vo svojej lapačke.
     
    06:00
    Svitana šikovne preniesol hru dlhou prihrávkou na Ťavodu, ktorý zatiahol puk až do útočného pásma. Tam sa však domácim nedarilo.
     
    06:23
    Gólmana Bláhu na dvakrát preveril popradský krídelník Samuel Mlynarovič. Bolo to z rovnakého miesta. Raz mieril popri pravej žrdi a raz k opačnej. Ani jeden pokus neskončil v bráne.
     
    06:40
    Hostia smerovali dopredu v prečíslení. Branislav Rehuš sa dostal k strele spomedzi kruhov, ale našiel iba pripraveného Vošvrdu.
     
    07:21
    Tomáš Gřeš strieľal takisto, no tentokrát z ľavého kruhu. Brankárovi Vošvrdovi najprv mierne odskočil puk, ale potom ho dokázal opätovne skrotiť.
     
    07:56
    Zagrapan peknou prihrávkou našiel na vrchole ľavého kruhu Joonu Ervinga, ktorý neváhal a švihom strieľal. Bláha okamžite puk vyrazil.
     
    08:59
    Václav posunul puk v útočnom pásme Olejníkovi, ktorý smeroval do súboja s Mataiom. Nevyhol sa mu, jeho kľučka teda nebola úspešná.
     
    09:24
    Václav posunul puk Bjalončíkovi na ľavý kruh a mladý popradský útočník sa následne uvoľnil a vystrelil. Bláha mal jeho zakončenie takisto pod kontrolou.
     
    09:54
    Samuel Mlynarovič si pekne posunul puk pomedzi korčule protihráča a smeroval dopredu. Napokon však nevystrelil. Dopredu smerovali hostia, Macuh pálil z pravého kruhu a Vošvrda musel byť pozorný.
     
    10:45
    Havířov bude hrať druhú presilovku v zápase. Za nedovolenú hru vysokou hokejkou odchádza na trestnú lavicu Samuel Mlynarovič.
     
    11:22
    Rehuš posielal puk z rohu klziska pred bránku, kde mal pripravených dvoch svojich spoluhráčov. Popradčania si však rozumne pokryli nebezpečný priestor, puk vybojovali a vyhodili.
     
    11:54
    Po rýchlom útoku hostí, z ktorého nepramenilo zakončenie, domáci hráči získali puk a poslali ho prudko cez celé ihrisko.
     
    12:41
    Macuh posúval puk Bednářovi priamo pred bránku. Bednář sa snažil zakončovať čo najskôr, no z prvej mu puk na hokejku vôbec nesadol.
     
    13:33
    Mlynarovič prenechal puk Svitanovi medzi kruhmi a slovenský reprezentant vyslal nepríjemnú strelu švihom. O dorážku sa postaral ešte aj Takáč, no už neúspešne.
     
    14:25
    Brankár Bláha si musel pokryť strelu z hokejky Joonu Ervinga, ktorá smerovala síce po ľade, no puk nepríjemne skackal. Hra je prerušená, vhadzuje sa v obrannom pásme AZ.
     
    14:49
    Zagrapan nabil na modrú čiaru Karlssonovi. Jeho následnú delovku ešte jemne tečoval Ťavoda a Bláha sa musel mať veľmi na pozore.
     
    14:58
    Poprad si vybojoval prvú presilovku. Karol Korím dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    15:28
    Popradská presilovka je veľmi rýchlo na konci. Peter Bjalončík si to neustrážil a dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    16:13
    Dávid Bondra sa snažil individuálne presadiť cez obrancu Patrika Lužu. Kľučka smerom na stred mu veľmi nevyšla.
     
    16:45
    Ťavodov pokus z modrej čiary nebol veľmi presvedčivý. Havířov puk získal a hráči sa okamžite snažia dostať dopredu. Navyše, hosťom sa začína ich skrátená presilovka.
     
    17:19
    Paločko posunul skvelo Dávidovi Bondrovi do perfektnej šance. Bondra bol sám pred bránkou, no puk sa mu zamotal medzi korčuľami, a tak to vôbec nezvládol.
     
    18:06
    Svitana si šikovne postrážil puk a nepustil ho zo svojej hokejky. Následne šikovnou zadovkou našiel na vrchole pravého kruhu Joonu Ervinga, ktorý švihom vystrelil, no Bláhove betóny boli pripravené.
     
    19:02
    Filip Seman sa uvoľnil na ľavom kruhu a poslal priamu strelu na bránku. Pred ním však stál ešte popradský obranca, ktorý puk za seba nepustil.
     
    19:25
    Rýchly brejk Popradčanom vcelku aj vyšiel. Svitana naštartoval po ľavom krídle Bondru, ktorý sa dostal pred bránku a švihom zakončil. Bláha predviedol pekný zákrok.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine sme videli vcelku rýchly hokej, hralo sa zo strany na stranu a videli sme aj niekoľko dobrých príležitostí. Žiaľ, ani jedna sa neskončila gólom.
    Druhá tretina sa začína približne o 18:47.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Hostia vyhrali buly a okamžite sa dopredu po ľavom krídle presunul Filip Seman, ktorý ohrozil Vošvrdu. Jeho zakončenie popradský gólman vyrazil hokejkou.
     
    20:35
    Koyš šikovne clonil Bláhovi pred jeho bránou. Erving svoju strelu načasoval ideálne a havířovský gólman mal následne mierne problémy so skrotením puku.
     
    21:14
    Početná výhoda pre domácich hneď v úvode prostrednej časti. Jakub Matai dostáva menší trest za seknutie.
     
    21:47
    Svitana neponúkol Mlynarovičovi zlú prihrávku. Mlynarovičovi však puk z bekhendovej strany hokejky odskočil a nedokázal pokračovať v rozbehnutej akcii.
     
    22:44
    Popradským kamzíkom však zatiaľ presilová hra podľa predstáv nevychádza. Zatiaľ sa trápia predovšetkým so založením útoku.
     
    23:49
    Jan Maruna sa pomaznal s pukom v útočnom pásme. Nedokázal však veľmi vymyslieť zmysluplnú prihrávku. Dopredu potom vyštartovali Popradčania v trojici, Heizer z pravého kruhu zakončoval samostatne a Bláha perfektne zakročil.
     
    24:43
    Chroboček si nakorčuľoval po pravom krídle a napokon nestrieľal na bránku, ale poslal puk na zadný mantinel.
     
    24:52
    Havířov dal gól!
    Hostia strieľajú úvodný gól zápasu. Pořízek sa uvoľnil na ľavom kruhu, prišiel k bránke a prihral na strelu z prvej ADAMOVI HILŠEROVI, ktorý nemal problém so zakončením do odkrytej brány.
    Asistencia: Radek Pořízek.
     
    26:22
    Heizer nabil Ťavodovi na modrú čiaru už počas avizovaného trestu pre hostí. Ťavodova delovka bola napokon zrazená a puk vyletel na ochrannú sieť.
     
    26:23
    Presilovka pre AZ Havířov. Lukáš Bednář dostáva dve minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    27:12
    Petran si najprv na modrej čiare nie úplne dokonale spracoval prihrávku a potom poslal puk po mantineli k Bondrovi. Ani popradský útočník však nedokázal úspešne získať puk.
     
    27:49
    Koyš nádherne krížnou prihrávkou naservíroval puk krížom na hokejku Matúša Paločka, ktorý preváhal správny moment a strieľal absolútne vedľa.
     
    28:25
    Salijovi nevyšla prihrávka od modrej čiary a puk skončil už na korčuliach hosťujúcich hráčov. Popradčania nepredviedli zlú presilovku, no absolútne zlyhávali v koncovke.
     
    29:04
    Presilovka pre AZ Havířov. Simon Karlsson dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    29:41
    Macuch naservíroval puk pred bránku Marekovi Haasovi, ktorému stačilo už len puk doklepnúť do prázdnej brány, no pohyb hokejkou si nevypočítal včas.
     
    30:24
    Samuel Takáč prudko vyštartoval po pravom krídle a takmer sa presadil cez obrancu Patrika Lužu. Napokon sa mu to nepodarilo a ani nezakončil.
     
    31:28
    Rok Macuh si posunul puk viac dopredu a následne sa obtočil okolo brány a snažil sa prekvapiť Vošvrdu, ktorý už bol dlhšiu dobu bez istého zákroku. Tentokrát si s pokusom českého útočníka poradil.
     
    32:43
    Olejník sa v útočnom pásme snažil vrátiť puk Bjalončíkovi, ale táto spolupráca dvoch popradských vekom ešte juniorov veľmi nevyšla.
     
    33:28
    Poprad bude hrať presilovú hru. Vojtěch Ševěček dostáva dve minúty za faul kolenom.
     
    33:58
    Takáč šikovne nakorčuľoval do mantinelu smerom na os ihriska a vystrelil nepríjemne spoza hráča. Jeho zakončenie smerovalo mimo.
     
    34:50
    Branislavovi Rehušovi tentokrát strela veľmi nevyšla. Jeho pokus spoza pravého kruhu smeroval vedľa Vošvrdovej brány.
     
    35:25
    Marcel Petran svojou delovkou od modrej čiary odpálil Bláhovi z pravej ruky hokejku. Puk skončil na ochrannej sieti.
     
    35:26
    Matúš Paločko sa ocitol osamotený pred havířovskou bránou. Ani si nespracoval prihrávku, pretože ihneď z prvej pálil a Bláha urýchlene zasiahol.
     
    36:12
    Haas posunul puk na Marunu, ktorý zakončoval spomedzi kruhov, no Vošvrda napokon puk bezpečne upratal.
     
    36:27
    Poprad dal gól!
    Domáci strieľajú svoj prvý domáci gól v tejto sezóne. PATRIK SVITANA vybojoval puk vo vlastnom obrannom pásme, prekorčuľoval s ním po pravom krídle a milimetrovou strelou k pravej žrdi prekonal Bláhu.
    Asistencia: Ján Ťavoda.
     
    37:25
    Jindřich Abdul vyštartoval po ľavom krídle a taktiež si vypracoval zaujímavú príležitosť. Projektil z jeho hokejky napokon zaletel do Bláhovej lapačky.
     
    37:46
    Petran nahodil puk pekne na bránku, pred ktorou bol už zaparkovaný aj Samuel Takáč a teč sa mu výborne podaril. Bláha ho, tuším, vyrazil svojím ramenom najrýchlejšie, ako sa len dalo.
     
    38:37
    Presilovka pre Havířov. Matúš Paločko si odsedí dve minúty za hrubosť.
     
    39:21
    Radek Veselý sa snažil individuálne presadiť medzi niekoľkých popradských hráčov, ale napokon stratil rovnováhu a o puk prišiel.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Tak druhá tretina bola opäť aktívna z oboch strán a videli sme aj prvé dva góly. V 25. minúte sa presadil Hilšer. Dvanásť minút hostia viedli, až kým prišlo vyrovnanie z hokejky Svitanu.
    Tretie tretina sa začne približne o 19:34.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:32
    Patrik Luža nakorčuľoval s pukom po pravom krídle a následne nahodil puk smerom na bránu. Vošvrda nemusel zasahovať, strela letela mimo.
     
    41:08
    Rastislav Václav sa dostal s pukom medzi kruhy a vypálil. Bláha musel jemne puk vyrážať
     
    41:31
    Erving prenechal puk na ľavom kruhu Mlynarovičovi, ktorý sa dostal do zakončenia, no Bláhu sa mu prekvapiť nepodarilo.
     
    42:09
    Havířov dal gól!
    Havířov sa dostáva znovu do vedenia v stretnutí. Maruna posunul puk pred bránku voľnému LUKÁŠOVI BEDNÁŘOVI, ktorý z ideálnej pozície nezaváhal a prestrelil Vošvrdu.
    Asistencia: Jan Maruna.
     
    43:09
    Jan Bambula prenikal do útočného pásma, no veľmi si nerozumel so svojimi spoluhráčmi. Rozhodcovia pískali postavenie mimo hry.
     
    43:47
    Ťavoda sa dostal k prenechanému puku na modrej čiare a príklepom vypálil na bránu. Bláha síce toho veľa nevidel, ale dokázal aj tak strelu vyraziť.
     
    44:19
    Samuel Mlynarovič nabral rýchlosť po osi ihriska. Preštrikoval sa pomedzi dvojicu obrancov a následne zblízka vystrelil. Strela však letela na plexisklo.
     
    45:37
    Peter Bjalončík sa sám vybral do útoku a bol v útočnom pásme postavený proti dvojici protihráčov. Obrancu Havířova obísť nedokázal a potom prišiel o puk.
     
    46:25
    Heizer v predbránkovom priestore posunul puk Paločkovi, ktorý to skúsil vystreliť, no nepresadil sa. Následne však bol Paločko zapojený do akcie opäť, keď šikovne tečoval Krempaského strelu. Puk skončil na pravej žrdi!
     
    47:33
    Haas sa snažil preniesť puk krížom na druhú stranu k Rehušovi. Rehušovi sa však letiacu prihrávku spracovať nepodarilo.
     
    48:12
    Mlynarovič naštartoval prihrávkou Samuela Takáča, ktorý sa rozbehol po pravej strane, ale následne Bláhu zakončením z tesnej blízkosti neprekvapil. Zároveň je tu oddychový čas pre Havířov.
     
    48:35
    Vošvrdovi nevyšla vôbec rozohrávka a prihrávku posunul priamo na protihráča Tomáša Gřeša, ktorý sa dostal sám pred bránku a napokon trafil ľavú žrď!
     
    49:39
    Jan Bambula sa snažil presadiť po pravom krídle pomocou individuálnych kľučiek, ale veľmi mu to nevyšlo. Puk sa mu zamotal medzi korčuľami.
     
    50:18
    Patrik Koyš si spracoval pred bránkou výbornú prihrávku, no zakončenie absolútne pokazil. Poslal na bránku nevýraznú strelu, s ktorou Bláha žiadne problémy nemal.
     
    51:12
    Salija napriahol na modrej čiare a tvrdo vypálil. Jeho strela príklepom mierila tesne vedľa bránky gólmana Ondřeja Bláhu.
     
    52:03
    Pořízek dostal pred bránku ideálnu prihrávku a následne zakončoval ihneď z prvej, no iba do popradského obrancu.
     
    52:04
    Presilovka pre AZ Havířov. Samuel Takáč dostáva dve minúty za hákovanie.
     
    52:35
    Prihrávka od Haasa nebola vôbec presná, puku sa zmocnil Jindřich Abdul a poslal ho prudko von cez všetky čiary.
     
    53:36
    Rehušova nenápadná strela spoza pravého kruhu letela po ľade a bola ešte aj tečovaná. Brankár Vošvrda sa posledné sekundy musí mať pred havířovskou presilovkou na pozore.
     
    54:02
    Havířov dal gól!
    Havířov využíva túto presilovku a vzdiaľuje sa Popradu už na dva góly. RADEK VESELÝ si skorčuľoval viac k pravému kruhu a prudkou strelou švihom trafil voľné miesto pri Vošvrdovej lapačke.
     
    55:50
    Popradčania majú už len necelých päť minút na to, aby tento pre nich nepriaznivý výsledok zmenili. Teraz mohli inkasovať znovu. Po skvelej prihrávke Bednářa mal gól na hokejke Marek Haas, no z prvej mieril mimo.
     
    56:55
    Salija prekorčuľoval po ľavom krídle a následne výborne adresoval prihrávku pred bránku Samuelovi Mlynarovičovi, ktorý vypálil z prvej, no Ondřej Bláha vytasil svoju lapačku a prezentoval sa semaforom.
     
    57:50
    Marek Zagrapan stratil koncentráciu a rovnováhu a spadol sám bez žiadneho tlaku v stredovom kruhu.
     
    58:28
    Svitana vykorčuľoval rýchlo po ľavej strane a napokon posunul puk pred bránku Takáčovi, ktorý však už nedokázal zakončiť do odkrytej časti brány.
     
    58:53
    Svitanovi nevyšla strela od modrej čiary a puk skončil iba na chráničoch hosťujúceho gólmana.
     
    59:30
    Popradský celok zrejme už nedokáže vyrovnať, hostia hrajú bezpečne a držia súpera na dištanc.
     
    Koniec zápasu.
     
    Tretia tretina definitívne rozhodla o víťazovi stretnutia. V 43. minúte sa presadil Bednář a gólovú bodku za týmto stretnutím dal v 55. minúte Veselý. Havířov uspel teda aj v odvetnom meraní síl s Popradom.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:03:51)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 37. Svitana (Ťavoda) – 25. Hilšer (Pořízek), 43. Bednář (Maruna), 55. Veselý


    HK Poprad: Vošvrda (Rychlík) – Salija, Petran (A), Česánek, Erving, Ťavoda, Karlsson, Krempaský – Takáč, Mlynarovič (A), Svitana (C) – Koyš, Heizer, Paločko – Bondra, Zagrapan, Abdul – Václav, Bjalončík, Olejník
    AZ Havířov: Bláha (Matoušek) – Dudek, Luža, Ševěček, Matai, Šendera, Chroboček, Korím, Mrowiec – Veselý, Seman (A), Rehuš (C) – Maruna, Haas (A), Bednář – Gřeš, Pořízek, Hilšer – Macuh, Cihlář, Bambula

    Rozhodca: Jonák, Korba – Bogdaň, Smrek