Vítkovice – HC Slovan sk 3:1 (kon.) | Martin – Žilina 4:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 1:0 (kon.)
Chomutov – Novokuzneck 4:1 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 2:3 (kon.) | Kladno – Litvínov 1:3 (kon.)
Opava – Nový Jičín 6:4 (kon.) | Košice – Miškovec sk 7:1 (kon.) | K. Vary – Sparta Praha 4:5 (kon.)
Přerov – Třebíč 3:2 (2:1 po s.n.) | Havířov – Nové Zámky sk 5:1 (kon.) | Jihlava – Olomouc 2:1 (kon.)
Šumperk – Poruba 2011 3:4 (2:3 po s.n.)
koniec
HC Dukla Jihlava
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
HC Olomouc
cz Utorok 07.08.2018, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:40
    Jenže pokud hosté uvažovali o tom, že budou hrát v šesti proti čtyřem, tak jim tento záměr vydržel věru 13 sekund. Olomoučtí sice vyhráli buly a měli puk na holích, ale pak přišlo seknutí Aleše Jergla, což znamená, že pro tento okamžik se síly na ledě vyrovnají.

    Na vyloučení: 3-6.
     
    58:27
    Po oddechovém času zůstává Branislav Konrád na střídačce a Hanáci zkusí vyrovnat v šesti proti čtyřem.
     
    58:27
    Zřejmě poslední možnost pro Olomouc, jak vyrovnat stav zápasu. Petr Štindl totiž podrazil pronikajícího hráče soupeře a v době, kdy ze základní hrací doby zbývá jen 93 sekund, jde na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 3-5.
     
    50:30
    A nyní k tomu mají hosté šanci aneb Jihlava si natrénuje hru v oslabení. Vlastimil Dostálek fauloval loktem a jde na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 2-5.
     
    39:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Stejně jako proti Arlanu, také nyní proti Olomouci míří Dukla přesně hned dvakrát. A že tohle byla souhra oku lahodící. David Váňa totiž hezkou přihrávkou vyslal pas na VLASTIMILA DOSTÁLKA, jenž na modré převzal puk, jel sám na branku. Poprvé byl Braňo Konrád úspěšný, na dorážku nad vyrážečku ale už nemohl dosáhnout. Asistence: David Váňa.
     
    36:01
    Petr Štindl by mohl patřit k ofenzívním hráčům jihlavské obrany, vždyť byl loni nejproduktivnějším bekem Kladna. Jeho rána mířila od modré těsně vedle. Vzápětí si hledal před brankou prostor jeden z jihlavských hráčů, uvolnil se kličkou, ale zamířil těsně vedle. Tohle je naopak dobrá přesilovka domácích.
     
    34:24
    Že by Olomouc hrála nyní nějak disciplinovaně, to je stejné jako říct, že nyní v České republice panují extrémní mrazy. Zbyněk Irgl podrazil ve středním pásmu akci rozjíždějícího Martina Osmíka a je tu další přesilovka Jihlavy.

    Na vyloučení: 1-5.
     
    34:12
    Dukla právě vstřelila branku!
    Speciální formace Dukly vyrovnává. Trenéři Vlk a Zeman poslali na led trošku pozměněnou přesilovkovou lajnu, ve které Čachotský dal puk na modrou pro Štebiha, ten vystřelil a MARTIN OSMÍK usměrnil puk za záda tentokrát bezmocného Braňa Konráda. Asistence: Miha Štebih, Tomáš Čachotský.
     
    32:55
    Hosté hráli v šesti, což neuniklo bystrým očím rozhodčích. A že třeba takový Jan Mareček má zrak jako ostříž. Trest si jde odsedět Matěj Kořenek.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    25:35
    Tomáš Čachotský projel prakticky celou levou stranou do útočného pásma. Tam jeho akce neskončila, nýbrž se jihlavský špílmachr obtočil kolem své osy a rychle ze středu vypálil. Gólman Konrád je ale zatím převelice pozorný.
     
    21:01
    Zbyněk Irgl to trošku přehnal s důrazem, vrazil na hrazení jednoho z jihlavských hráčů a půjde si odsedět dvouminutový trest.

    Na vyloučení: 1-3.
     
    17:28
    Nyní se slovenský gólman Olomouce zaskvěl ještě více. Domácí talent Tomáš Chlubna jel sám na branku. Zkusil si brankáře rozhýbat, ten však proti šestnáctiletému plejerovi skvěle zasáhl a překazil mu i dorážku.
     
    11:04
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se dostávají do vedení. Po kombinaci Houdka s Káňou se k puku na levé straně dostal PETR STRAPÁČ. Ačkoliv byl trošku z úhlu, pranic mu to nevadilo, pohotově vystřelil do bližšího růžku a překvapil Niklase Lundströma. Asistence: Jan Káňa, Tomáš Houdek.
     
    10:50
    Síly na ledě se srovnají, protože Tomáš Harkabus za vlastní brankou podrazil soupeře a půjde na dvě minuty na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 1-2.
     
    08:13
    Hokejka olomouckého beka Tomáše Dujsíka vylétla přesně do míst, kde byla hlava Tomáše Jiránka. Zejména tím, že Jiránkovi byla zlomena hůl. Hráč hostí dostává dvě minuty a další dvě navrch za vysokou hůl.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    07:42
    Na Horáckém zimním stadionu zvonila tyčka. Tomáš Harkabus převzal na levé straně modré čáry dlouhou přihrávku od obránce a chvilku kličkoval u kruhu. Poté hodně nečekaně, avšak rychle a přesně vypálil na bližší tyč, od které šel puk do výstroje Branislava Konráda.
     
    06:43
    První vážnější akce také na jihlavské straně. Po stejné části hřiště jako před malou chvílí Matiaško ujel také Adam Zeman, ovšem samozřejmě k brance soupeře. Jeho táhlá rána šla k hlavě Konráda, který ji vyrazil rameny před sebe. K dorážce se dostal znovu Zeman a dvakrát i kapitán Čachotský, ovšem gólman hostí byl pozorný.
     
    04:06
    Zbyněk Irgl se dostal po jihlavské nedůslednosti u kruhů k puku. Našel si trošku volného místa, sjel si ke středu a zakončil nad beton Lundströma, který byl pozorný a připisuje si tak první úspěšný zákrok v červenožlutém.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 35. Osmík (Štebih, Čachotský), 40. Dostálek (Váňa) – 12. Strapáč (Káňa, Houdek)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Pohl, Štindl, Suchánek, Váňa, Pospíchal, Štebih, Mareš, Půža – Čachotský (C), Zeman, Dostálek – Pekr, Skořepa (A), Anděl – Jiránek, Osmík, Harkabus – Čermák, Hlinka, Chlubna. Trenéři: Petr Vlk a František Zeman
    HC Olomouc: Konrád (Hasala) – Galvas, Ondrušek (C), Švrček, Hlaváč, Houdek, Rutar, Dujsík, Staněk – Jergl, Kolouch, Holec – Irgl, Strapáč, Káňa – Tomeček, Mráz, Ostřížek – Matiaško, Pěcha, Kořenek. Trenéři: Jan Tomajko a Zdeněk Moták

    Rozhodca: Mejzlík, Kukeně – Mareček, Jeletz

    Diváci: 689