Sheffield Utd. – Swansea 1:2 (kon.)
koniec
Sheffield United
1:2 (0:0)
Swansea City
cz Sobota 04.08.2018, 18:30 • Bramall Lane • Anglická Championship • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:6. (01:06:40)
     
    Utkání prvního kola nového ročníku druhé nejvyšší anglické soutěže mezi Sheffieldem a Swansea nabídlo dva zcela rozdílné poločasy. V tom prvním oba týmy hrály velmi špatně na útočné polovině soupeře a neviděli jsme vůbec žádnou příležitost, která by alespoň trochu zaváněla brankou.

    Po změně stran se hra obou týmů výrazně rozhýbala a dění nabídlo řadu příležitostí na obou stranách hřiště. Nejdříve byl aktivnější Sheffield, čehož domácí využili k vedoucí brance Baldocka, poté ale Swansea převzala iniciativu a byť nějaké šance neproměnila, tak přeci jen se velšský klub dočkal obratu díky trefám McBurnieho a mladého Dhandy, který rozhodl utkání hned po svém příchodu na trávník.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Dhanda se parádně uvolnil ve středu hřiště a poslal míč Monterovi do volného prostoru na levém křídle, Ekvádorcův centr kryje brankář Henderson a hned rozehrává na své spoluhráče, to už se ale blíží poslední sekundy zápasu.
     
    90+2
    Další útočná akce Sheffieldu končí pouze odkopem od branky Christophera Nordfeldta.
     
    90+2
    Mnoho domácích příznivců už utkání vzdává a opouštějí hlediště.
     
    90+1
    Blades měli zápas výborně rozehraný, nakonec to jsou ale oni, kdo musí dotahovat ztrátu a mají na to už jen čtyři nastavené minuty.
     
    89
    Po Baldockově centru brankář Nordfeldt vytáhl fantastický zákrok proti nešťastnému zakončení svého spoluhráče Robertse, od nějž se míč odrazil k tyči vlastní branky, Nordfeldt ale vytáhl zákrok zápasu!
     
    87
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Basham, přichází Duffy.
    85. Yan DHANDA - 1:2
     
    85
    Swansea právě vstřelila branku!
    Další výborný průnik Montera, ten přesným centrem našel McKaye, který byl faulován v pokutovém území, rozhodčí Simpson ale hostům skvěle ponechal výhodu, protože devatenáctiletý fotbalista indického původu YAN DHANDA dokázal následně skórovat!
     
    84
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Fulton, přichází Dhanda.
     
    83
    Robertsův centr se neujal, domácí defenziva pozorně odvrací.
     
    81
    Neúspěšná kombinace Baldocka s Clarkem, u míče hosté.
     
    79
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází Lundström, přichází Sharp.
     
    78
    Jefferson Montero se nadechl ke skvělému průniku po levém křídle, kdy využil i zaváhání Baldocka a po jeho centru McBurnie ve velmi krkolomné pozici hlavičkuje jen těsně vedle domácí branky! To bylo velké štěstí pro Sheffield.
     
    78
    Přetažený centr Jack O'Connell hlavou jen prodloužil k brankáři Nordfeldtovi.
     
    77
    Sheffield vybojoval rohový kop a Bramall Lane zase ožívá.
     
    76
    Po Baldockově individuální akci velmi nebezpečně centroval Lundström, Clarke ale na míč nedosáhl.
     
    74
    Statistika střel na bránu je 1:3, o té první Olssona z volného kopu během prvního poločasu byla řeč, dvě byly gólové na obou stranách a ta zbývající McKaye předcházela gólové dorážce McBurnieho.
     
    73
    Hosté jsou při chuti, Montero se protáhl po levém křídle, následný centr se ale neujal a po odrazu míče od Ekvádorce se bude rozehrávat od domácí branky.
     
    72
    Střídání v týmu Sheffield United FC: ze hřiště odchází McGoldrick, přichází Woodburn.
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Olsson, přichází Grimes.
    71. Oliver MCBURNIE - 1:1
     
    71
    Swansea právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Celá akce začala výbornou prací Celiny u vlastního pokutového území, kdy umně přenesl hru na volného Robertse, poté hosté sehráli skutečně skvělou akci po celém hřišti, v čisté gólové pozici nejdříve ještě selhal McKay, poté ale OLIVER MCBURNIE dorazil míč do sítě!
     
    68
    Obrovská příležitost pro Swansea!

    McKayův krásný oblouček do pokutového území Fulton hlavou prodloužil pod břevno domácí branky, ovšem Henderson skvělým zákrokem konečky prstů dokázal míč vytáhnout nad břevno!
     
    65
    Hosté hrají s míčem na svých kopačkách, zatím ale daleko od pokutového území Blades.
     
    63
    Střídání v týmu Swansea City: ze hřiště odchází Assoro, přichází Montero.
    62. George BALDOCK - 1:0
     
    62
    Sheffield United právě vstřelil branku!
    Přeci jen se domácí dokázali střelecky prosadit! Po výborné kombinaci na levé straně hřiště Stevens přesným přízemním centrem našel GEORGE BALDOCKA, na jehož střelu k tyči brankář Nordfeldt dosáhl, vytěsnit mimo branku už ji ale nedokázal!
     
    60
    Následně nebezpečně zahrozili také hosté, střela Carrolla zpoza pokutového území ale proletěla nad břevnem domácí branky.
     
    59
    A další šance byla ještě větší! McGoldrick rozehrál akci dobrou souhrou s Leonem Clarkem, následně se v obrovské příležitosti objevil Lundström, z hranice pokutového území ale branku míjí!
     
    58
    Největší příležitost dosavadního průběhu nakonec měli domácí! McGoldrick se uvolnil u pokutového území a přízemní střelou poté těsně míjí hostující branku!
     
    56
    Celinova rána z dálky trefila vlastního spoluhráče McKaye a ani z této situace nebude nebezpečí pro domácího brankáře Hendersona.
     
    54
    Leon Clarke se prokličkoval do pokutového území Swansea, také on ale neprostřelil bránící hráče soupeře.
     
    52
    McKay potáhl míč po útočné polovině, následně připravil solidní střeleckou pozici pro Assora, ten ale neprocedil svoji střelu přes bránícího Evanse.
     
    50
    Clarke sice vyhrál hlavičkový souboj s van der Hoornem, evidentně si k tomuto dílčímu úspěchu proti vysokému Holanďanovi pomohl nedovoleným zákrokem, což neuniklo pozornosti zatím velmi dobrému rozhodčímu Simpsonovi.
     
    48
    Také druhý poločas začíná velmi opatrně z obou stran, týmy se ještě nepřiblížily soupeřově pokutovému území.
     
    46
    Po změně stran oba trenéři poslali na trávník své zahajovací sestavy.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Po prvním poločase je stav bez branek a nutno dodat, že jiný ani být nemohl, protože počet zajímavých příležitostí na obou stranách se rovná nule. Utkání zatím postrádá veškerou kvalitu a do druhého poločasu je motivací, že ta kvalita nemůže být horší.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Po následném centru před domácí branku zaváhal O'Connell, jenž odrazil míč k Assorovi, jenž by se ocitl ve stoprocentní gólové šanci, to by si ale při zpracování míče nesměl pomoci rukou.
     
    45
    Velké zaváhání v domácí rozehrávce nabízí soupeři autové vhazování u rohového praporku.
     
    43
    Na následný přetažený centr od rohového praporku si naskočil Jack O'Connell, v tísni ale hlavičkoval vysoko nad branku.
     
    42
    Domácí vybojovali míč na útočné polovině, čehož McGoldrick využil k rychlému potáhnutí míče k pokutovému území, následná střela je tečována nad hostující branku.
     
    41
    Mladý velšský obránce Connor Roberts potáhl míč podél pravé postranní čáry, poté ale nepřesně centroval.
     
    39
    Až ve 39. minutě jsme se dočkali nějaké dramatičtější situace! Basham pronikl do pokutového území, ovšem padl k zemi a poté dopadl na skluzujícího Fernandeze, domácí se mohutně dožadovali o odpískání penalty, tady však o pokutovém kopu nemohlo být řeči, velmi dobré rozhodnutí sudích, neboť to byla těžká situace pro ně.
     
    36
    Fernandez už je opět na nohou a po téměř dvouminutové prodlevě se může pokračovat.
     
    35
    Federico Fernandez pak byl velmi ostře atakován a musí být ošetřen.
     
    34
    Po souhře domácích na hranici pokutového území se k prvnímu střeleckému pokusu Blades odhodlal Evans, neprostřelil ale bránícího Fernandeze.
     
    32
    Na útočné polovině se otevřel prostor pro Assora, ten ale nedokázal přihrát do běhu Celinovi a podle hostujících fotbalistů tomu tak bylo po zásahu rukou bránícího O'Donnella, u rozhodčího Simpsona ale nepochodili.
     
    30
    Rohový kop Sheffieldu s přehledem odvrací pozorný stožár Mike van der Hoorn.
     
    27
    Standardní situace Sheffieldu končí pouze odmávaným ofsajdem.
     
    25
    Hezká rychlejší útočná akce hostů, v jejím závěru se Martin Olsson drze pokusil vniknout do pokutového území, míč mu ale odskočil do zámezí.
     
    23
    Po Stevensově centru míč poskakoval po hlavách hráčů před Nordfeldtem, nikdo v červeno-bílém ale zakončit akci střelou nedokázal.
     
    21
    Blades disponovali rohovým kopem, ten rozehráli nakrátko a následný centr proletěl až za branku hájenou Christopherem Nordfeldtem.
     
    19
    Zápasu zatím schází potřebná kvalita, vyjma jedné střely Olssona z volného kopu jsme vůbec neviděli žádné střelecké zakončení.
     
    17
    Utkání sleduje i jeden z nejvýznamnějších odchovanců místní akademie, Harry Maguire. Toho času klíčový obránce Leicesteru City a opora anglického národního týmu.
     
    16
    Stevensův přízemní centr hostující defenziva odvrací, autor centru bude vhazovat.
     
    14
    Rozhodčí Simpson bude mít dnes těžkou práci, teď odpískal jasný faul domácího McGoldricka a ten je velmi emotivní, podobně jako jiní fotbalisté při odpískaných či neodpískaných faulech.
     
    12
    Neúspěšná kombinace domácích na levém křídle, Fleck přihrával nepřesně Clarkovi a rozehrávat bude brankář Swansea Nordfeldt.
     
    9
    O'Connell se marně pokusil potáhnout míč po levém křídle, když narazil do bránícího Robertse a ke zklamání domácích se nedovolený zákrok nepíská.
     
    7
    Další standardní situace hostů, tentokrát z pravé strany, se ujal levák Martin Olsson a jeho přímá střela mířila přímo doprostřed branky, kde ji Henderson likviduje.
     
    6
    Se stříleným centrem Celiny si ale mladý domácí brankář Henderson poradil.
     
    5
    K nevoli domácích zadáků "The Swans" vybojovali standardní situaci u rohu pokutového území Sheffieldu.
     
    3
    Po levém křídle pronikl Chris Basham, následným centrem před branku si hostující defenziva dokázala poradit a odraženého míče se zmocnil brankář Nordfeldt.
     
    1
    Domácí hrají tradičně v červeno-bíle pruhovaných dresech, hosté oblékli červené.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sheffield United FC: Henderson – O'Connell, Basham, Lundström – Baddock, Evans, Fleck, Egan, Stevens – Clarke, McGoldrick
    Náhradníci: Moore – Duffy, Lafferty, Leonard, Sharp, Stearman, Woodburn

    Swansea City: Nodrdfeldt – Roberts, VAn der Hoorn, Fernandez, Olsson – Fulton, Carroll – Assoro, Celina, McKay – McBurnie
    Náhradníci: Mulder – Amat, Dhanda, Dyer, Grimes, Montero, Rodon

    Rozhodčí: Simpson – Hudson, Hopton.
     
    Fotbalisté Swansea po sestupu ztratili obránce Mawsona (Fulham) a Bartleyho (West Bromwich), brankáře Fabianského (West Ham), záložníky Mesu (Sevilla) a Ki (Newcastle), Renato Sanches se pak po nepovedeném hostování vrátil do Bayernu Mnichov.

    Nahradit by tyto fotbalisty měli Bersant Celina, který přišel z juniorky Manchesteru City, Josel Asoro ze Sunderlandu a Barrie McKay z Notinghamu.
     
    Sheffield United loni skončil desátý, když nezvládl poslední čtyři kola, před nimiž ještě bojoval o umístění v nejlepší šestce a tím postup do playoff o Premier League. "Blades" v tomto týdnu posílili o dva fotbalisty, z Liverpoolu na hostování přišel Ben Woodburn, z Manchestru City pak na volný přestup Kean Bryan.

    Sheffield loni perfektně zvládl domácí utkání proti týmům, které sestoupily z Premier League, porazil Hull 4:1, Sunderland 3:0 a Middlesbrough 2:1.
     
    Hezký sobotní večer při sledování přenosu úvodního kola nového ročníku druhé nejvyšší anglické soutěže, Sheffield United přivítá Swansea, která se loni nedokázala udržet v Premier League.

    Oba dnešní soupeři se naposledy střetli v posledním utkání sezóny 2010-11, kdy Swansea nakonec po play-off slavila postup do Premier League a v tom utkání smetla Sheffield 4:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 62. Baldock – 71. McBurnie, 85. Dhanda


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:6.
    Sheffield United: Henderson – Basham (87. Duffy), Egan, O'Connell – Baldock, Evans, Fleck, Lundström (79. Sharp), Stevens – Clarke, McGoldrick (72. Woodburn)
    Náhradníci: Moore – Duffy, Lafferty, Leonard, Sharp, Stearman, Woodburn

    Swansea City: Nodrdfeldt – Roberts, Van der Hoorn, Fernandez, Olsson (72. Grimes) – Fulton (85. Dhanda), Carroll – Assoro (64. Montero), Celina, McKay – McBurnie
    Náhradníci: Mulder – Amat, Dhanda, Dyer, Grimes, Montero, Rodon

    Rozhodca: Simpson – Hudson, Hopton