Skalica – Lipany 3:0 (kon.) | KFC Komárno – Petržalka 2:0 (kon.) | Šamorín – Bardejov 2:2 (kon.)
Inter Bratislava – L. Mikuláš 1:3 (kon.) | Poprad – Prešov 1:3 (kon.)
koniec
FC ŠTK 1914 Šamorín
2:2 (2:1)
Partizán Bardejov
Sobota 04.08.2018, 17:00 • FC ŠTK 1914 Šamorín a.s. • MONACObet liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC ŠTK Fluminense Šamorín a Partizán Bardejov. Zápas sa začína o 17:00.

    Cez víkend opäť pokračuje aj naša druhá najvyššia futbalová súťaž – 2. liga. Na programe je jej tretie kolo a v tomto prenose zavítame do Šamorína, kam pricestuje o body zabojovať Bardejov.

    FC ŠTK Fluminense Šamorín:
    Domáci futbalisti aj v novej sezóne pokračujú v spolupráci s brazílskym celkom a tak sa v zostave Šamorína nachádza viacero zahraničných hráčov. Po dvoch kolách má Šamorín na svojom konte tri body, ktoré získal v úvode nového ročníka, keď zdolal doma Trebišov 2:0. V druhom kole však prišla prehra na pôde Liptovského Mikuláša 3:0.

    Partizán Bardejov:
    Hosťujúci celok zatiaľ nemá veľa dôvodov na radosť v novej sezóne. V prvom kole prehral v divokej prestrelke 6:4 na žilinskej pôde s béčkom MŠK Žilina. V tom minulom však už prišiel prvý bodový zápis za remízu 0:0 s Komárnom v domácom prostredí. Určite tak Bardejov prišiel do Šamorína po ďalšie body, aby si vylepšil svoje tabuľkové postavenie.

    Ťažko ešte v úvode sezóny uvažovať o úlohe favorita, možno miernym adeptom na víťazstvo je domáci celok. Určite nás však čaká zaujímavé stretnutie.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ŠTK Fluminense Šamorín: Hajdúch – Pončák (C), Štrbák, Mezovský, Sabler, Pittner, Da Silva Rodrigues, De Oliveira, Souza Santos, Čunta, Hruška

    Náhradníci: Rožník – Jánošík, De Morais Mesquita, Marič-Bjekič, Németh, Almaský

    Partizán Bardejov: Čikoš-Pavličko – Šuľa, Berežný, Rocheu, Staško, Sarki, Siwahla, Lipták, Milunović (C), Katona, Horodník

    Náhradníci: Gmitter – Lukáč, Dupkala, Góra, Silva Santos

    Rozhodca: Kamil Horváth – Michal Sluk, Juraj Halíček – Maroš Libiak
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas tohto stretnutia sa tak čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril Bardejovu. Domáci futbalisti odohrajú toto stretnutie v bielych dresoch, hostia v červených.
     
    2
    Bardejov sa pokúšal o prvý útočný výpad v tomto zápase, ale pri lopte sú už domáci futbalisti, ktorí zatiaľ kombinujú na svojej polovici ihriska.
     
    3
    Cez postupné prihrávky sa domáci dostali až na dostrel súperovej brány, ale zatiaľ sme neboli svedkami pokusu medzi tri žrde. Po strate lopty tak už útočia hostia.
     
    4
    Hostia sa už usadili na útočnej polovici a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Domáci sú však pozorní a držia súpera ďaleko od svojej brány. Navyše, Šamorín sa pokúša o vysoké napádanie.
     
    5
    To sa domácim aj oplatilo a následne sa presunuli pred pokutové územie. Sledovali sme zaujímavú kombináciu futbalistov v bielom, ale prihrávka smerovala len k brankárovi ČIkošovi-Pavličkovi, ktorý mal teda ľahkú prácu.
     
    6
    V úvode stretnutia majú loptu častejšie na svojich kopačkách domáci futbalisti, ale zatiaľ sa im nepodarilo vyprodukovať žiadnu strelu na súperovu bránu. Zápas sa však stále len rozbieha.
     
    7
    Šamorín dáva gól!
    Je tu však otvárací gól tohto stretnutia! Domáci pokračovali vo svojej aktivite a založili rýchly útočný výpad na súperovu polovicu, Da Silva Rodrigues prenikol s loptou do pokutového územia, presnou prihrávkou našiel pred bránou ROMANA SABLERA a ten úspešne prekonáva brankára – 1:0!
    7. SABLER - 1:0
    Zdroj: https://mycujoo.tv/video/fluminense?id=23049
     
    8
    Vedenie domácich je teda určite zaslúžené, ale hostia majú ešte dostatok času, aby niečo s týmto výsledkom spravili. Uvidíme, ako po strelenom góle budú hrať futbalisti Šamorína.
     
    10
    Hostia sa snažia o rýchlu odpoveď, ale ďalej ako za stred ihriska sa nedostávajú. Domáci dobre bránia svoje územie a zatiaľ nemuseli čeliť žiadnej nebezpečnej situácii zo strany súpera.
     
    11
    Partizán sa teraz už dostal na útočnú polovicu, ale boli sme svedkami len nepresnej prihrávky a loptu späť do hry uvedie svojom výkopom brankár Hajdúch, ktorý tak zatiaľ veľa práce nemal.
     
    12
    Opäť sa však k lopte dostávajú hostia, ktorí sa presúvajú na útočnú polovicu. Domáci sa tak už čoraz viac musia mať na pozore, ale stále sa hostia do vyložene gólovej šance nedostali.
     
    13
    Pred bránu domácich smeroval zaujímavý center, ale loptu do svojich rukavíc schoval brankár Hajdúch. Píska sa však aj faul na jedného z domácich futbalistov.
     
    14
    Šamorín sa usadil na útočnej polovici a pokúša sa niečo vymyslieť cez postupné prihrávky. Domáci majú nahraté, nemajú sa kam ponáhľať. Bardejov sa snaží o vysoké napádanie.
     
    15
    Veľa nechýbalo a domáci mohli vyhrávať o dva góly! Euller Da Silva Rodrigues si prebral úspešnú prihrávku, vylepšil si streleckú pozíciu a jeho strela smeruje tesne nad bránu hosťujúceho celku!
     
    16
    Hostia založili rýchly útočný výpad, nevydarenú prihrávku niekto z domácich tečoval a tak domáci darovali svojmu súperovi rohový kop. Šamorín sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    17
    Bardejov dal gól!
    A je vyrovnané! Domácich bude tento gól zrejme poriadne mrzieť, ale hostia zahrali rohový kop výborne, na prudký center pred bránu si nabehol JÁN STAŠKO a presnou hlavičkou vyrovnáva na 1:1! Obrovská radosť hostí.
    17. STAŠKO - 1:1
    Zdroj: https://mycujoo.tv/video/fluminense?id=23049
     
    18
    Začína sa tak odznova, ale domáci hrajú opäť veľmi aktívne. Menší útlm hostia využili na vyrovnanie a tak si z toho Šamorín určite vzal ponaučenie.
     
    19
    Šamorín dáva gól!
    Dlho sa hostia z nerozhodného stavu neradovali! Šamorín založil ďalší rýchly útok, k lopte sa dostal MATHEUS ANTONIO SOUZA SANTOS a nádhernou strelou posiela svoj tím späť do vedenia o jeden gól – 2:1!
    19. PATO - 2:1
    Zdroj: https://mycujoo.tv/video/fluminense?id=23049
     
    20
    Prvých dvadsať minút sme sa teda rozhodne nenudili, videli sme už tri góly a priebeh stretnutia nasvedčuje, že ešte uvidíme veľa zaujímavého. Zatiaľ sú však s výsledkom zápasu spokojní domáci priaznivci.
     
    21
    No a hostia sa opäť snažia o rýchlu odpoveď a usadili sa teda na útočnej polovici. Po nedovolenom zákroku získavajú priamy kop, domáci sa tak budú musieť brániť.
     
    22
    Priamy kop hosťujúceho celku nebol zle zahratý, ale strele chýbala patričná presnosť. Hajdúch tak bude odkopávať od svojej brány, hostia si budú musieť počkať na svoju ďalšiu šancu.
     
    24
    Hlavný rozhodca teraz na chvíľu prerušuje hru a dáva pokyn na občerstvenie sa. Oba tímy tak nazbierajú nové sily na zvyšok prvého polčasu, hra sa začína čoraz viac vyrovnávať.
     
    25
    V hre sa už pokračuje ďalej, pri lopte sú domáci futbalisti, ktorí sa však nemajú kam ponáhľať a snažia sa držať hru čo najďalej od svojej brány.
     
    26
    Bardejov vysoko napáda domácu rozohrávku a čaká na každú chybu svojho súpera. Tým sa snažia domáci vyvarovať, pohodlne si držia svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    28
    Domáci sa postupnými prihrávkami dostali na útočnú polovicu a po nedovolenom zákroku získavajú priamy kop. Hostia sa tak teraz budú musieť brániť, Šamorín si s rozohrávkou dáva načas.
     
    29
    Pred pokutové územie Bardejova smerovala centrovaná lopta, ale tá nič zaujímavého neponúkla a tak už smerom dopredu sa snažia preniknúť hostia. Šamorín sa vracia späť na svoju polovicu.
     
    30
    Veselo bolo teraz pred bránou hostí, ale obrana Bardejova na dvakrát dostala loptu do bezpečia. Domáci musia opäť rýchlo utekať na svoju polovicu, hostia sa pokúšajú o rýchly brejk.
     
    31
    Napokon sa to Bardejovu aj podarilo a futbalisti v červenom získavajú rohový kop. Šamorín sa tak ešte bude musieť brániť, po jednom rohu už gól inkasoval.
     
    32
    Na túto situáciu si už domáci dali pozor a získavajú loptu na svoje kopačky. Nikam sa však neponáhľajú, kombinujú v strede poľa a čelia vysokému napádaniu súpera.
     
    33
    Sledovali sme rýchly útočný výpad domáceho Šamorína, k strele spoza pokutového územia sa dostal Hruška, ale nemieril presne. Čikoš-Pavličko zasahovať nemusel.
     
    34
    Hostia sa už čoraz viac dostávajú na útočnú polovicu a domáci sú tak pod tlakom. Šamorín však stále vyhráva o jeden gól, ale do konca prvého polčasu nejaký ten čas ostáva.
     
    35
    Tento útok hosťujúceho celku však nebol úspešný a bude to len odkop od domácej brány. Brankári zatiaľ veľa práce nemali, ale loptu už zo svojej siete lovili.
     
    36
    Domáci futbalisti začínajú chybovať v zadných radoch, čo otvára Bardejovu určité možnosti. Hostia sa usadili na útočnej polovici a opäť tak dostávajú Šamorín pod tlak.
     
    37
    Teraz sa však ani hosťom nevydarila kombinácia a tak domáci získavajú loptu na svoje kopačky. Šamorín sa nemá kam ponáhľať, stále vyhráva najtesnejším možným rozdielom.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Staško (Partizán Bardejov).
     
    39
    Vedenie domácich sa však mohlo teraz navýšiť! Hostia hrali chvíľu s desiatimi hráčmi a to sa podarilo Šamorínu využiť, do pokutového územia smerovala skvelá prihrávka až na zadnú tyč, tam sa do strely oprel Euller Da Silva Rodrigues, ale Čikoš-Pavličko výborným zákrokom podržal svoj celok!
     
    41
    Predchádzajúca situácia zrejme domácich ešte poriadne povzbudila, pretože sme sledovali ďalší útok zo strany Šamorína. Do ďalšieho zakončenia sa dostal Pato, ale svoj druhý gól v tomto zápase nepridal.
     
    42
    A zakrátko opäť zakončoval Pato. Pred pokutovým územím si loptu hodil na volej a jeho pokus smeruje tesne vedľa súperovej brány. Bardejov je tak v závere prvého polčasu pod tlakom.
     
    43
    Hostia sa však dostávajú do rýchlych protiútokov a tie vedia domácim narobiť problémy. Šamorín sa však teraz úspešne bráni a snaží sa udržať svoje vedenie o jeden gól.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní, čakáme na údaj o nadstavenom čase.
     
    45
    Prvý polčas sa predlžuje o jednu minútu!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme mali možnosť vidieť až tri góly. Aktívnejší Šamorín otvoril skóre zápasu v 7. minúte zásluhou Sablera, ale v 19. minúte sa hosťom podarilo vyrovnať na 1:1 zásluhou Staška. Dlho však nerozhodný stav neplatil, pretože o minútu sa podarilo Patovi poslať domácich späť do vedenia 2:1! Šamorín mal aj viacej gólových situácii, hostia okrem gólu vyloženú šancu nemali. Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Partizán Bardejov: z ihriska odchádza Horodník, prichádza Lukáč.
    Striedanie v tíme Partizán Bardejov: z ihriska odchádza Siwahla, prichádza Silva Santos.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu je už v plnom prúde, výkop mali domáci futbalisti. Tréner hostí spravil do druhého dejstva hneď dve zmeny a to je jasný signál, že Bardejov chce v tomto zápase bodovať.
     
    48
    Bardejov sa teda okamžite púšťa do útočného ťaženia, ale domáci sa snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky. Teraz sa však domáci previnili nedovoleným zákrokom.
     
    49
    Hostia sú tak aj naďalej pri lopte a postupnými prihrávkami sa dostávajú na útočnú polovicu. Opäť prišiel faul zo strany Šamorína a hostia získavajú priamy kop.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Pončák (FC ŠTK Fluminense Šamorín).
     
    52
    Postupne sa však už útočné výpady striedajú na oboch stranách, ale nič zaujímavého sme zatiaľ v druhom počlase nevideli. Domácim to však nevadí, stále vyhrávajú o jeden gól.
     
    53
    Bardejov podnikol rýchly útočný výpad a po nedovolenom zákroku získava priamy kop zo zaujímavej vzdialenosti. Šamorín sa teraz musí mať na pozore, jedná sa o veľmi nebezpečnú situáciu.
     
    54
    Bardejov dal gól!
    A je opäť vyrovnané! Spomínaný priamy kop tak hosťom vyšiel výborne, pred bránu domácich centroval Sarki, jeho pokus vyboxoval do bezpečia brankár Hajdch, ale k odrazenej lopte sa dostal MIKITA ROCHEU a krásnym gólom vyrovnáva na 2:2!
    54. ROCHEU - 2:2
    Zdroj: https://mycujoo.tv/video/fluminense?id=23049
     
    55
    Opäť tak začíname v tomto zápase odznova, ale do konca druhého polčasu ostáva ešte dosť času. Snáď ešte uvidíme veľa zaujímavých situácii.
     
    57
    Oba celky sa ešte snažia hrať aktívne, chcú strhnúť vedenie na svoju stranu. Bardejov začal druhý polčas lepšie a odmenou mu je vyrovnávajúci gól. Stať sa však ešte môže čokoľvek.
     
    58
    Na útočnej polovici teraz kombinovali hostia, ale nepodarilo sa im dostať sa až do zakončenia. O rýchly brejk sa tak snažili domáci, ale ďalej ako za stred poľa sa nedostali.
     
    60
    Teraz sa už domáci prebojovali až na útočnú polovicu, ale nedostali sa k strele na bránu. Bardejov vysokým napádaním zatlačil domácich na ich polovicu ihriska.
     
    61
    Jeden z domácich futbalistov ostáva ležať na trávniku a vyžiadal si ošetrenie. Hra je tak prerušená, oba tímy sa zatiaľ občerstvia.
     
    63
    Už sa v zápase pokračuje ďalej, pri lopte je momentálne hosťujúci celok, ale zatiaľ sa nikam neponáhľa.
     
    64
    Striedanie v tíme FC ŠTK Fluminense Šamorín: z ihriska odchádza Pončák, prichádza Jánošík.
     
    65
    V posledných chvíľach sa však hra častejšie prerušuje, dlhšiu dobu sme nič zaujímavého nevideli. Sme tak ešte zvedaví, či sa podarí jednému z celkov strhnúť vedenie na svoju stranu.
     
    67
    Na útočnú polovicu sa teraz presunuli domáci futbalisti a snažia sa prebrať iniciatívu hry. Hostia sa však úspešne bránia, súpera do šancí nepúšťajú.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Rocheu (Partizán Bardejov).
     
    70
    Šamorín zahrával priamy kop z hranice pokutového územia, ale centrovanú loptu zastavuje obrana súpera. Domáci ešte ostávajú na útočnej polovici.
     
    71
    Po rýchlom protiútoku získavajú priamy kop aj hostia, takže sa pre zmenu budú musieť brániť domáci futbalisti.
     
    72
    Z kopačiek Bardejova prišlo aj zakončenie, ale bolo to z ofsajdovej pozície. Brankár Hajdúch tak uvedie loptu opäť do hry.
     
    73
    Šamorín sa momentálne nikam neponáhľa a kombinuje na svojej polovici. Hostia sa ani nesnažia o vysoké napádanie, sledujeme hluchšiu pasáž hry.
     
    74
    Navyše prichádza pokyn od hlavného rozhodcu Kamila Horvátha, aby sa oba tímy išli občerstviť. Stále platí vyrovnaný stav 2:2, vzhľadom na priebeh druhého dejstva je to spravodlivé.
     
    76
    Ďalšia útočná akcia končí ofsajdom, takže sa k lopte dostáva brankár Hajdúch.
     
    77
    Striedanie v tíme FC ŠTK Fluminense Šamorín: z ihriska odchádza Hruška, prichádza Almaský.
     
    78
    Postupne sa domáci futbalisti usadili na útočnej polovici a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť. Čas sa už začína krátiť, smeruje to k deľbe bodov.
     
    79
    No a na pozore sa teraz musel mať brankár Čikoš-Pavličko, ale dobre čítal hru a včas preberá loptu do svojich rukavíc. Navyše bol faulovaný a ostáva otrasený ležať na trávniku.
     
    80
    Po krátkom ošetrení však už je v poriadku a môžme tak pokračovať v zápase. Do konca druhého polčasu ostáva posledných 10 minút, ale zrejme sa ešte niečo nadstaví.
     
    81
    Striedanie v tíme FC ŠTK Fluminense Šamorín: z ihriska odchádza Pittner, prichádza Marič-Bjekič.
     
    82
    Hostia zahrávali po rýchlom brejku rohový kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Už to teda vyzerá, že oba tímy si pripíšu do tabuľky po jednom bode.
     
    84
    V týchto minútach hrali aktívnejšie hostia, ale nepodarilo sa im strhnúť vedenie na ich stranu. Čas sa už rýchlo kráti, ostávajú posledné minúty na oboch stranách niečo vymyslieť.
     
    86
    Do pokutového územia domácich smerovala dlhá prihrávka, ale tá končí len pri brankárovi Hajdúchovi. Ten loptu rýchlo rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    87
    Sledovali sme rýchly prechod hostí na útočnú polovicu, po úspešnej prihrávke prišlo zakončenie na bránu domácich, ale táto strela ide tesne nad Hajdúchovu bránu, domáci si mohli vydýchnuť!
     
    88
    Bardejov sa opäť usadil na útočnej polovici a snaží sa krátko pred koncom zápasu ešte niečo vymyslieť. Obrana domácich je však pozorná a vysoko dostupuje.
     
    89
    Ešte sa však striedajú rýchle útoky na oboch stranách, diváci na štadióne tak ešte majú o zábavu postarané. Teraz sú tie momenty, kedy sa láme chlieb.
     
    90
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už naplnil a tak čakáme, koľko ešte Kamil Horváth nadstaví.
     
    90+1
    Nadstavujú sa ešte tri minúty!
     
    90+2
    Oba celky to ešte skúšajú smerom dopredu, ale defenzívy pracujú úspešne. Zrejme sa tak dnes v Šamoríne budú body deliť.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase už padol len jeden gól, lepší úvod zúžitkovali úspešne hostia a Rocheu krásnym gólom vyrovnal na konečných 2:2! Oba tímy sa ešte snažili o strhnutie vedenia na svoju stranu, ale napokon došlo zrejme k spravodlivej deľbe bodov.

    S týmto konštatovaním sa teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (18:54:41)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ŠTK 1914 Šamorín. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím Partizán Bardejov. Viac informácií tu.

    Góly: 7. Sabler, 19. Pato – 17. Staško, 54. Rocheu

    Karty:   51. Pončák (SAM) – 38. Staško (BAR), 69. Rocheu (BAR)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: Hajdúch – Pončák (C), Štrbák, Mezovský, Sabler, Pittner, Da Silva Rodrigues, De Oliveira, Souza Santos, Čunta, Hruška
    Náhradníci: Rožník – Jánošík, De Morais Mesquita, Marič-Bjekič, Németh, Almaský

    Partizán Bardejov: Čikoš-Pavličko – Šuľa, Berežný, Rocheu, Staško, Sarki, Siwahla, Lipták, Milunović (C), Katona, Horodník
    Náhradníci: Gmitter – Lukáč, Dupkala, Góra, Silva Santos

    Rozhodca: Kamil Horváth – Michal Sluk, Juraj Halíček – Maroš Libiak