Eupen – Charleroi 1:4 (kon.) | Antverpy – Kortrijk 0:0 (kon.) | Cercle Brugge – Lokeren 3:2 (kon.)
Gent – Waregem 1:1 (kon.)
koniec
KAS Eupen
1:4 (1:2)
Sporting Charleroi
cz Sobota 04.08.2018, 18:00 • Stadion am Kehrweg, Eupen • Belgická Jupiler Pro League • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga je opět v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi KAS Eupen a Sporting Charleroi.
     
    KAS Eupen

    Fotbalisté Eupenu se po základní části uplynulé sezóny ocitli na patnáctém místě, tedy na posledním nesestupovém. Eupen se logicky katapultoval do skupiny o Evropskou ligu, kde si ale počínal dle předpokladů. Domácím tým dnešního utkání obsadil v šestičlenné skupině páté místo, manko na vedoucí Lokeren pak bylo třináctibodové. Eupen by pro letošní ročník chtěl dosáhnout o něco lepšího umístění, start do této sezóny se mu ale zatím nevydařil. Hned v úvodním kole se strhla divoká přestřelka na hřišti Brugg, které nakonec zvítězily přesvědčivě 5:2.
     
    Sporting Charleroi

    Na opačné straně se nachází příjemné překvapení uplynulé sezóně, kterým je Sporting Charleroi. Sporting se po základní části umístil na sympatické třetí pozici, následnou skupinu o titul ale absolutně nezvládl, neboť obsadil poslední, tedy šesté místo, které navíc nezaručuje účast v žádném evropském turnaji. Charleroi se z deseti odehraných zápasů radoval z vítězství pouze dvakrát, hned šestkrát totiž prohrálo. Hostující tým dnešního utkání vstoupil do letošní sezóny podobně, v úvodním zápase nestačil na vlastním stadionu na Antverpy, které si odvezly těsnou výhru 1:0.
     
    Úvodní sestavy:

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Ch. Keita, Schauerte, Lazare Amani, Pollet – García, Tojokawa – Blondelle, Ocansey, Molina – Milićević.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Diagné, Lotiès, Laurent, Raspentino, Gnaka, Yagan.

    Sporting Charleroi: P. Mandanda – Martos, Rezaei, Benavente, Marinos – Baby, Hendrickx – Willems, Dessoleil, Ilaimaharitra – Gholizadeh.
    Náhradníci: Baume – Fortuna, Fall, Perbet, Diandy, Grange, Busi..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    První nedovolený zákrok předvedl hostující Martos, který tak trochu zbytečně dohrál Keitu. Eupen má k dispozici standardku.
     
    4
    K oné rozehrávce se postavil Pollet, který to zkoušel stříleným centrem. Jeho pokus se ale zastavil v náruči Mandandy.
     
    5
    Sporting vyvezl balón do mnohem bezpečnějšího prostoru, kde si ale drobným faulem pomohl Tojokawa. Hosté zůstávají u míče.
     
    6
    Polovysoká nabídka z kopačky Marinose směřovala na Gholizadeha, před kterým velmi pohotově zasáhl Blondelle.
     
    7
    První práce pro Van Crombruggeho. Zhruba ze vzdálenosti pětadvaceti metrů to zkusil Benavente, který pořádně protáhl brankáře.
     
    8
    Další nedovolený zákrok předvedl hostující Martos, který při snaze zachytit míč fauloval Garcíu. Eupen okamžitě rozehrál.
     
    9
    Také hostující brankář si okusil práci s kulatým nesmyslem. Mandanda na nic nečekal a okamžitě odkopl na druhou stranu.
     
    10
    Už to vypadalo, že se García nakonec dostane k míči, avšak včas zakročil Marinos, který navíc vybojoval odkop od branky.
     
    10
    Eupen právě vstřelil branku!
    Je tu úvodní branka dnešního zápasu! Z levé strany přiletěl přízemní centr, do kterého strčil kopačku hostující JAVIER MARTOS. Mandanda se vydal na druhou stranu, na změnu směru tak nestačil reagovat.
    10. MARTOS - 1:0
     
    11
    Willems spolupracoval s Hendrickxem, načež druhý jmenovaný přenesl hru na pravou stranu, kde číhal zcela volný Ilaimaharitra.
     
    12
    Van Crombrugge si dával s rozehrávkou od své svatyně hodně načas, nakonec jeho nákop nenašel Lazareho.
     
    13
    Další velice pohledná akce v podání domácích nakonec skončila na noze Dessolelila, který raději poslal míč do zámezí.
     
    14
    Keitova aktivitu přinesla zisk další standardní situace, neboť ho zezadu skolil k zemi Marinos. Sporting se bude muset opět bránit.
     
    15
    Faul také na opačné straně. Tentokráte si drobným zatáhnutím za dres pomohl Miličević, hosté okamžitě rozehráli standardku.
     
    16
    Hostující hráči se celkem snadným způsobem dostali na druhou stranu, kde ale soupeř vytasil hodně nepříjemný blok.
     
    17
    Pollet sice uspěl v hlavičkovém souboji, jeho prodloužení míče ale skončilo za postranní čárou. Autového vhazování se ujme Willems.
     
    18
    V úvodu utkání sledujeme řadu nedovolených zákroků. Po tom dalším, se Eupen dostane k velice nebezpečné standardce.
     
    19
    Která přeci jenom přinesla zakončení. Z druhé vlny si k hranici vápna seběhl Lazare, jehož skákavá rána skončila u Mandandy.
     
    20
    Hodně aktivní Keita to zkusil dalekonosným hodem, avšak ještě před dopadnutím míče bylo pískáno. Pollet si pomohl faulem.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nabízí zajímavou podívanou. Eupen je ve vedení o jednu branku, Charleroi se zatím k ničemu vážnému nedostalo.
     
    22
    Pollet hrudí sklepl do běhu Ocanseyemu, který z velkého úhlu zkusil pozornost Mandandy. Nepříliš povedená střela neslavila úspěch.
     
    23
    Gholizadeh si tak dlouho naváděl míč do střelecké pozice, až trefil pouze před sebou stojícího Blondelleho. Standardka pro Sporting.
     
    24
    Odpovědnost na sebe vzal forvard Rezaei, který to pochopitelně zkusil přímo na bránu. Tvrdá rána nakonec směřovala kousek vedle.
     
    24
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Je srovnáno! Sporting měl k dispozici rohový kop, na který se snažil reagovat brankář Van Crombrugge. Jeho výběh nebyl ideální, čehož využil jeden z hostujících hráčů, který trefil hlavu domácího XAVIHO MOLINY. Další vlastní branka tohoto zápasu!
    24. Xavi MOLINA - 1:1
     
    29
    Obrázek hry se nikterak nemění. Stále sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, poslední vteřiny patří hráčům v oranžových dresech.
     
    30
    Lazare se pokoušel dostat k hranici vápna, ještě před ním ho ale zastavil hostující Benavente. Jednalo se o čistý zákrok.
     
    31
    Máme za sebou něco málo přes třetinu hry. Zatím jsme viděli dvě branky, nyní se o tu další snaží mírný outsider tohoto zápasu, tedy Eupen.
     
    32
    Mandanda si dalekonosným odkopem vybral Hendrickxe, který se snažil prostrčit na Rezaeie. Včas ale zafungoval Blondelle.
     
    33
    Marinos si před malým momentem nebral servítky, ihned totiž poslal míč za polovinu. Eupen se nemůže dostat k souvislejší kombinaci.
     
    33
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Hosté otáčejí skóre na svojí stranu! Gholizadeh se prezentoval fantastickou šajtlí, která putovala na hlavu KAVEHA REZAEIE. Íránský forvard si v těchto šancí ví rady, Van Crombrugge byl bez šance.
    33. Kaveh REZAEI - 1:2
     
    34
    Gholizadeh si to sympaticky namířil s míčem na útočnou polovinu, kde ale nastřelil ruku vracejícího se Schauerta. Volný kop pro hosty.
     
    35
    Španělský záložník García poslal do vápna velice nebezpečný centr, který ale stačila obrana soupeře odvrátit. Domácí zůstávají u míče.
     
    36
    Na opačné straně se Baby skvěle zorientoval v přehuštěném prostoru, následný centr se stal snadnou kořistí Blondelleho.
     
    37
    Miličević si nabral pořádné sousto, nakonec to ale u postranní čáry zvládl a málem z toho bylo zakončené pro Polleta.
     
    38
    Přenesení hry mělo najít na pravé straně Lazareho, tento hráč se ale nacházel úplně někde jinde. Aut pro Sporting Charleroi.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat
     
    40
    Tojokawa se dokázal prodrat kolem dvojice protihráčů, posléze ho ale ze střelecké pozice vytlačil Benavente. Hosté spěchají kupředu.
     
    41
    Z rychlého protiútoku ale nic nebylo. Na zemi ještě zůstal ležet jeden z hostů, soupeř se ale k přerušení hry nemá.
     
    44
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta prvního poločasu. Poslední vteřiny nabídly několik přerušení, což by mohlo přinést nastavený čas.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Zdá se, že v prvním poločase už branku neuvidíme. Oba celky se drží daleko od branky soupeře, momentálně se k míči dostal Eupen.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned tři branky. Nejprve se do vedení dostal Eupen, avšak hosté dokázali během necelých deseti minut otočit stav na svojí stranu. Postupem času se právě Sporting dostával častěji k míči, což logicky nehrálo do karet domácímu celku. Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní slovo si tentokráte vzali hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Po pravém křídle si to namířil Marinos, který si ale u hranice vápna neporozuměl s Rezaeiem. Míč se tak dostal do moci Van Crombruggeho.
     
    49
    Autového vhazování se ujal Schauerte, který se nakonec nedostal včas k míči v opačné šestnáctce. Mandanda bude vykopávat.
     
    50
    Tak pozor! Hlavní sudí si vzal na pomoc video, kterého odhalilo loket v podání Ocanseye. Domácí křídelník uviděl přímou červenou kartu.
     
    51
    Marinos se u půlící čáry dostal do obležení dvou protihráčů, což bylo pro další kombinace velmi složité. Nakonec to bude odkop od branky.
     
    52
    Brankář Mandanda si vyzkoušel další výkop od své svatyně, neposedný balón se ale nakonec Babymu nepodařilo zkrotit.
     
    53
    Schauertemu se nepodařilo najít naběhnuvšího Lazareho, míč se tak dostal pouze na kopačku hostujícího Hendrickxe.
     
    54
    García se pokoušel dalekonosným pasem najít Tojokawu, kolmice se snesla pouze na hlavu pozorného Martose.
     
    55
    Tentokráte to Lazare zkoušel hodně čitelnou přihrávkou, která neměla šanci na úspěch. Naopak se málem ke střele dostal Baby.
     
    56
    Baby si příkladným zpracováním míče udělal na levé straně prostor, následně mu ale nevyšel manévr kolem Schauerteho.
     
    57
    Sporting to opět zkusil dalekonosným nákopem, který se sice dostal na místo určení. Odraženého míče se ale zmocnil Blondelle.
     
    58
    Miličević se pokoušel dostat za záda Dessolelile, což se nakonec málem podařilo. Nakonec je z toho pouze rohový kop pro Eupen.
     
    59
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Jean Thierry Lazare Amani, přichází Mégan Laurent.
     
    60
    Sporting podnikl jeden z mnoha rychlých kontrů, který nakonec na levé straně dokázal zastavit Lazare. Aut pro hostující hráče.
     
    61
    Zákrok pro Mandandu. Přízemní ránou to zkoušel Tojokawa, který ale vypálil příliš slabě. Hostující brankář neměl moc práce.
     
    62
    Mandanda se nyní hodně často dostává k míči. Hostující brankář tentokráte rozehrál do strany, kde byl zcela volný Marinos.
     
    63
    Hezkým projektilem se prezentoval hostující Baby, který to zkoušel tvrdě k tyči. Jeho navštívenka mířila kousek vedle.
     
    64
    Poslední minuty nepřináší nic moc zajímavého. Sporting je sice častěji u míče, žádnou velkou šanci si ale nevytvořil.
     
    69
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Cristian Benavente, přichází Jérémy Perbet.
     
    70
    Van Crombrugge se postaral o další rozehrávku, ta ale nenašla útočníka Polleta. Sporting s rozehrávkou autu nikam nespěchá.
     
    71
    Hlavní sudí nařídil už druhou dnešní přestávku na doplnění tekutin. Ano, i v Belgii panuje opravdu tropické počasí...
     
    72
    Máme před sebou něco málo přes dvacet minut. Eupen stále dohání jednobrankové manko, aktivnější je ale soupeř, který hraje v početní převaze.
     
    73
    Najednou se do zajímavého postavení natlačil Baby, kterému ale zakončení nesedlo. To skončilo pouze na noze Moliny.
     
    74
    Z druhé vlny se k míči dostal Miličević, který ale vypálil vysoko nad branku. Mandanda nemusel ani tentokráte zasahovat.
     
    75
    Další centr obstaral Keita, který se postupem času ze hry vytratil. Ani jeho nabídka nebyla zrovna přesná, hrát tak může soupeř.
     
    76
    Eupen se přeci jenom k slibnému tlaku. Ten ale překazil čistým zákrokem Ilaimaharitra, který navíc rozjel protiakci svého celku.
     
    77
    Willems nikterak nikam nespěchal, naopak rozjel velice zdlouhavou kombinaci, který se odehrává výhradně polovině Sportingu.
     
    78
    Molina se pokoušel dostat z těžké pozice, nakonec si pro spolupráci vybral brankář Van Crombruggeho, který dostal míč na druhou stranu.
     
    79
    Tady to nejspíš zavánělo žlutou kartou. Kousek od středového kruhu totiž fauloval Martos, který nakonec unikl žluté výstraze.
     
    80
    Polletovi se nakonec ještě podařilo zachytit míč na hrací ploše. Eupen se nakonec přeci jenom dostane k autovému vhazování.
     
    80
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo přes deset minut. Eupen se snaží vsítit vyrovnávací branku, soupeř ale i nadále odolává.
     
    80
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    Je tu zřejmě rozhodující branka! Baby měl na zakončení velké množství prostoru, nakonec před branku poslal střílenou nabídku, kterou do sítě dostal JEREMY PERBET.
     
    81
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Siebe Blondelle, přichází Florian Raspentino.
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Ali Gholizadeh, přichází Romain Grange.
     
    83
    Sporting Charleroi právě vstřelil branku!
    A ještě jedna branka v podání Sportingu! Fantastická kolmice našla v šestnáctce zcela osamoceného KAVEHA REZAEIE, který bez problémů propálil Van Crombruggeho.
    83. Kaveh REZAEI - 1:4
     
    84
    Na druhé straně se o rychlou odpověď pokoušel Pollet, který ale nedokázal přesně zamířit. Mandanda bude rozehrávat.
     
    85
    Co scházelo! Domácí brankář nepředvedl zrovna jistý odkop, čehož málem využil Hendrickx. Rána do prázdné brány skončila na boční síti.
     
    87
    I v tuto chvíli sledujeme hostující hráče, kteří si pohrávají s míčem na útočné polovině. Momentálně ho má na kopačce Baby.
     
    88
    Grange vzorně napadal rozehrávku soupeře a málem se dostal k míči. Molina měl pořádnou dávku štěstí, neboť balón dokázal ustrážit.
     
    89
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Kaveh Rezaei, přichází Chris Bedia.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Mégan Laurent (KAS Eupen).
     
    90+2
    Vypadá to, že žádnou branku už neuvidíme. Do konce zápasu zbývá něco málo přes minutu, oba celky se ale drží daleko od branky soupeře.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Sporting Charleroi sice po deseti minutách hry prohrával o jednu branku, nakonec se mu ale podařilo zvítězit přesvědčivě 4:1. Zásadní zlom se udál po padesáti minutách hry, kdy byl vyloučen domácí Ocansey. Posléze se Sporting dostal k výrazné územní převaze, která nakonec přinesla další branky. Eupen se sice snažil s nepříznivým výsledkem něco udělat, v početní nevýhodě se to ale nedařilo.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:3. (19:51:40)

    David Suchý

    Góly: 10. Martos (vla.)24. Molina (vla.), 33. Rezaei, 80. Perbet, 83. Rezaei

    Karty:   90+1. Laurent (EUP)   50. Ocansey (EUP)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:9. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:3.
    KAS Eupen: Van Crombrugge – Ch. Keita, Schauerte, Lazare Amani (59. Laurent), Pollet – García, Tojokawa – Blondelle (81. Raspentino), Ocansey, Molina – Milićević.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Diagné, Lotiès, Laurent, Raspentino, Gnaka, Yagan.

    Sporting Charleroi: P. Mandanda – Martos, Rezaei (89. Bedia), Benavente (69. Perbet), Marinos – Baby, Hendrickx – Willems, Dessoleil, Ilaimaharitra – Gholizadeh (81. Grange).
    Náhradníci: Baume – Fortuna, Fall, Perbet, Diandy, Grange, Busi, Bedia.