Lok. Košice – B. Bystrica 0:2 (kon.) | Pohronie – Trebišov 1:1 (kon.)
koniec
FC Lokomotíva Košice
0:2 (0:0)
MFK Dukla Banská Bystrica
Piatok 03.08.2018, 17:00 • Družstevná pri Hornáde • MONACObet liga • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Lokomotíva Košice a FK Dukla Banská Bystrica. Zápas sa začína o 17:00.

    Cez víkend opäť pokračuje aj naša druhá najvyššia futbalová súťaž – 2. liga. V piatok sa hrajú ešte dve predohrávky a v tomto prenose zavítame do Družstevnej pri Hornáde, kam pricestuje Banská Bystrica.

    FC Lokomotíva Košice:
    Domáci futbalisti boli pred sezónou pasovaní do jedných z favoritov celej súťaže, ale po dvoch kolách majú na svojom konte 0 bodov a nachádzajú sa na poslednom mieste a ako jediný celok zatiaľ Lokomotíva nebodovala. Najprv domáci prehrali doma s Petržalkou 1:2 a potom prehrali aj na dubnickej pôde.

    FK Dukla Banská Bystrica:
    Banská Bystrica sa po existenčných problémoch derie vyššie a momentálne bude pôsobiť v 2. lige. Po dvoch kolách majú hostia na svojom konte 1 bod a nachádzajú sa na 12. mieste. Najprv prehrali v prvom kole na skalickej pôde 2:1 a potom doma remizovali v divokom zápase s Popradom 3:3.

    Lepšie sú tak na tom momentálne hostia, ale dá sa očakávať vyrovnané stretnutie. Sezóna sa však stále len rozbieha a tak sa ešte môže stať čokoľvek. Uvidíme, ako napokon toto stretnutie dopadne.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Lokomotíva Košice: Kolbas – Ilinjo, Grohoľ, Kolek, Karaš, Cicman, Zajac (C), Pavúk, M. Tóth, Harvila, Jano

    Náhradníci: Bardetskyi, L. Tóth, Človečko, Kuľha, Fabini, Novotný, Hovančík

    FK Dukla Banská Bystrica: Krejčí – V. Tóth, J. Tóth, Starší, Laksik, Kolláti, Kupčík, Snitka, Prikryl, Savić (C), Willwéber

    Náhradníci: Nôta, Gaško, Malík, Valent, Migaľa, Tapiwa Muchaya, Ďanovský

    Rozhodca: Ladislav Prešinský – Marek Galo, Peter Jenčura – Bálint Kišš
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu tímu.
     
    2
    Domáci sa ihneď presunuli na útočnú polovicu a po svojom prvom útoku získavajú rohový kop.
     
    3
    Lokomotíva realizovala prvý rohový kop v tomto zápase, ale žiadnu zaujímavú situáciu neponúkol. K lopte sa už teda dostáva hosťujúci celok.
     
    4
    Banská Bystrica sa s loptou presunula na útočnú polovicu a dostáva domácich pod menší tlak. Lokomotíva však zatiaľ súpera k zakončeniu nepúšťa.
     
    5
    Hostia podnikli nebezpečný útok po pravej strane, ale napokon im ani v tomto prípade domáci nedovolili vystreliť. Loptu na svoje kopačky získavajú domáci futbalisti.
     
    6
    Dukla sa zakrátko opäť dostáva k lopte a vybojovala si svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Domáci sa tak budú musieť opäť brániť.
     
    7
    Ubránili sa však bez problémov, loptu získavajú na svoje kopačky a pokúšajú sa o prienik na útočnú polovicu.
     
    9
    Postupne sa útoky začínajú striedať na oboch stranách, ale defenzívy oboch celkov pracujú úspešne a zatiaľ čakáme na prvý strelecký pokus.
     
    10
    Črtal sa zaujímavý útok zo strany hosťujúceho celku, ale domáci boli aj v tomto prípade pozorní a loptu získavajú na svoje kopačky. Hostia sa sťahujú späť na svoju polovicu.
     
    11
    Zatiaľ teda sledujeme vyrovnané stretnutie, oba tímy sa pokúšajú o útočné výpady, ale zatiaľ sme nič zaujímavého nevideli. Stretnutie sa však stále len rozbieha.
     
    12
    Pri lopte je teraz domáci celok, ktorý sa však nikam neponáhľa a kombinuje na svojej polovici. Lokomotíve nevyšli prvé dva kolá, dnes teda potrebuje bodovať.
     
    13
    Hostia ako nováčik súťaže majú na svojom konte jeden bod, dnes by však určite chceli ďalší bodový zápis. Úvod stretnutia zatiaľ tomu nasvedčuje.
     
    14
    Po postupnej kombinácii sa domáci futbalisti dostali až na útočnú polovicu, ale obranu súpera sa im pokoriť nepodarilo. K lopte sa tak dostáva Banská Bystrica.
     
    15
    Ani útok hosťujúceho celku na druhej strane úspešný nebol a pri lopte je tak opäť domáca Lokomotíva.
     
    17
    Častejšie sa teraz k lopte dostávajú domáci futbalisti a tlačia sa do útočných akcií. Obrana súpera sa tak musí mať na pozore a vyvarovať sa každej jednej chybe.
     
    18
    V držaní lopty je už Banská Bystrica, ktorá sa naopak nikam nehrnie a kombinuje na svojej polovici. Lokomotíva sa však už snaží o vysoké napádanie.
     
    19
    Do útoku sa už pustili aj hostia, ale domáci všetko ubránili a loptu majú na svojich kopačkách. Zatiaľ sa teda pokúšajú o rozohrávku zo svojej polovice.
     
    20
    Opäť sa útoky začínajú striedať na oboch stranách, ale stále úspešne pracujú defenzívy svojich celkov. Stále čakám na prvý strelecký pokus medzi tri žrde.
     
    21
    Nebezpečný útok smeroval zo strany Banskej Bystrice, ktorá sa však ani v tomto prípade do zakončenia nedostala. Domáci vytlačili svojho súpera na jeho polovicu a tak je pri lopte aj naďalej Dukla.
     
    22
    Už sme sa presunuli za polovicu prvého polčasu, stále čakáme na prvý presný zásah tohto stretnutia. Oba tímy sa snažia hrať aktívne a zakladajú pravidelne útočné akcie.
     
    23
    Domáci úspešne pokryli ďalší útok zo strany súpera a držia teraz loptu na svojich kopačkách. Lokomotíva sa tak snaží hru upokojiť.
     
    25
    Sledovali sme postupný útok domáceho celku, ale pri lopte je už hosťujúca Dukla, ktorá má loptu vo svojej moci a takisto sa zatiaľ nikam nehrnie.
     
    26
    Banská Bystrica kombinuje na svojej polovici, zatiaľ sa o útočný výpad nepokúša. Obom celkom zatiaľ zrejme takýto výsledok vyhovuje.
     
    27
    Cez postupnú kombináciu sa hostia presunuli až na útočnú polovicu, ale pri lopte je už domáci celok. Stále teda obe defenzívy pracujú úspešne.
     
    28
    Útočný výpad sme sledovali ja zo strany domáceho celku, Lokomotíva bude zahrávať svoj druhý rohový kop v tomto zápase.
     
    29
    Už ho stihol domáci celok aj realizovať, ale nič zaujímavého neponúkol. Dukla preberá loptu na svoje kopačky.
     
    30
    Hostia sa snažili o rýchlu odpoveď, ale ich útočné ťaženie pokračovalo len po stred poľa a tak je pri lopte opäť domáci celok.
     
    31
    Polhodina z tohto zápasu už uplynula, stále sme presný zásah nevideli. Oba tímy sa však snažia zakladať útočné výpady, chýba tomu len presnosť.
     
    32
    Sledovali sme rýchly útočný výpad domáceho celku a Lokomotíva získava tretí rohový kop v tomto zápase.
     
    33
    Centrovanú loptu od rohovej zástavky hostia upratali do bezpečia, domáci však získavajú aj štvrtý rohový kop v tomto stretnutí.
     
    34
    Ani ten však zmenu skóre nepriniesol, k lopte sa tak už dostáva Banská Bystrica, ktorá sa nikam neponáhľa a zatiaľ kombinuje na svojej polovici ihriska.
     
    35
    Hostia sa pokúsili o postupný útok, ale v strede poľa zachytili loptu domáci futbalisti. Loky sa presúva na svoju polovicu.
     
    36
    Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, stále čakáme na prvý zápis do streleckej listiny. Oba celky sa snažia v útoku niečo vymyslieť, ale zatiaľ sa im v tejto fáze nedarí.
     
    37
    Po zisku lopty založila Dukla nebezpečný útok, ale aj v tomto prípade bola domáca defenzíva pozorná a Loky získava loptu na svoje kopačky.
     
    38
    Dlho netrvalo a nasledoval ďalší útok zo strany hostí, ale znova sme nič zaujímavého nevideli. Domáci sa snažia s loptou na kopačkách hru upokojiť.
     
    39
    Lokomotíva sa po dlhšej dobe pustila do útočnej akcie, ale na súperovu polovicu sa nedostala. Domáci futbalisti však stále držia loptu na svojich kopačkách.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút. Zatiaľ to teda vyzerá, že na gólové zápisy si počkáme až do druhého polčasu.
     
    41
    Zmeniť sa to snažili futbalisti Banskej Bystrice, ale ďaleko sa s loptou nedostali. Lokomotíva momentálne kombinuje na svojej polovici ihriska.
     
    42
    Hostia takisto úspešne ubránili útok zo strany súpera a momentálne sa nikam neponáhľajú. Uvidíme, či ešte niečo zaujímavé prinesú záverečné minúty prvého polčasu.
     
    43
    Ešte sme boli svedkami útočných akcií na oboch stranách, ale tie nič nepriniesli. Zrejme sa tak už prvý polčas bude len dohrávať.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní. Uvidíme, či sa ešte niečo nadstaví.
     
    45
    V prvom polčase sa nadstavuje ešte jedna minúta!
     
    45+1
    Hostia ešte zahrávali jeden rohový kop a to je už zrejme z prvého polčasu všetko.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sa ani jednému celku nepodarilo skórovať, sledovali sme vyrovnané stretnutie. Oba celky sa snažili o útočné výpady, ale defenzívy pracujú úspešne. Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 18:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Banská Bystrica sa už snaží usadiť na útočnej polovici.
     
    47
    Hosťom sa to aj podarilo, hneď z toho bol aj nebezpečný útok, ale domáci sa ubránili a vytláčajú súpera preč zo svojej polovice ihriska.
     
    48
    Ani ďalší útok zo strany Dukly nebol úspešný a pri lopte je už domáci celok. Lokomotíva rozbieha svoj postupný útok.
     
    49
    Postupnýnimi prihrávkami sa domáci futbalisti presunuli na útočnú polovicu a podarilo sa im tam aj usadiť. Dukla sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    50
    Aj domáci sa už postarali o prvý nebezpečný útok v druhom polčase, ale aj v tomto prípade sa defenzíva súpera nemýlila a všetko včas vyriešila.
     
    51
    Dukla je momentálne pri lopte a presúva sa na útočnú polovicu. Domáci sa tak teraz musia brániť a vyvarovať sa každej jednej chybe.
     
    52
    Hosťujúci celok si vytvoril veľký nápor, ale aj ten sa podarilo domácim ubrániť a získavajú loptu na svoje kopačky. V druhom dejstve je zatiaľ lepším celkom Dukla.
     
    53
    Lokomotíva sa už snažila odpovedať rovnakou mincou, ale ani obrana Dukly sa nedopustila žiadnej chyby a pokryla tento výpad súpera.
     
    54
    A znova sa do útoku dostávajú hostia a opäť môžme tento útok označiť ako za nebezpečný. Stále však čakáme na prvý zápis do streleckej listiny.
     
    55
    Dukla sa usadila na útočnej polovici a získava štvrtý rohový kop v tomto zápase. Loky sa tak bude musieť aj naďalej brániť.
     
    56
    Center od rohovej zástavky dokázali domáci futbalisti pokryť, ale Dukla získava aj piaty rohový kop v tomto zápase tretieho kola našej druhej najvyššej futbalovej súťaže.
     
    57
    Stále ostávajú v útoku hostia, ktorí sú lepším celkom v druhom polčase. Nič im to však platné nieje, kedže skóre zápasu je stále 0:0!
     
    58
    Zatiaľ to teda vyzerá, že to v tomto zápasu bude len o jednom góle. Kto ho dá, tak zvíťazí. Banská Bystrica hrá v druhom polčase aktívnejšie, ale stačí jeden vydarený brejk a všetko môže byť inak.
     
    59
    Postupne sa však už do útoku dostáva aj domáci celok, zrejme nás tak čaká zaujímavý zvyšok zápasu. Diváci na štadióne by však už najradšej videli aj gól, ideálne v sieti Krejčího.
     
    60
    Hodina z tohto zápasu už uplynula, stále čakáme na zápis do streleckej listiny. Remíza by podľa všetkého bola spravodlivá, Dukla je však v druhom polčase o čosi aktívnejšia.
     
    62
    Dlhšiu dobu je však teraz v držaní lopty domáca Lokomotíva, ktorá sa snaží preniknúť na súperovu polovicu cez postupné prihrávky.
     
    63
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Savić, prichádza Tapiwa Muchaya.
     
    63
    Aj naďalej sú pri lopte domáci futbalisti, ale nedarí sa im v prechode na útočnú polovicu. Práve v útočnej fáze sa dnes ani jednému aktérovi tohto stretnutia nedarí.
     
    64
    Na krátku dobu sa lopty zmocnili aj hostia, ale ďaleko sa s ňou nedostali. Loky sa tak už pokúša niečo vymyslieť, znova sú to však problémy s prechodom na útočnú polovicu.
     
    65
    Momentálne sledujeme tlak domácich futbalistov, ktorí získavajú rohový kop.
     
    66
    Ten sa podarilo hosťom ubrániť, ale budú čeliť ďalšej centrovanej lopte od rohovej zástavky.
     
    67
    Aj túto centrovanú loptu upratali hostia do bezpečia, ale Lokomotíva rozbieha zo svojej polovici ihriska ďalší útok. Karta sa teda obrátila, dominovať začínajú domáci futbalisti.
     
    69
    Banská Bystrica dala gól!

    Tak to je smola pre domácich futbalistov! Lokomotíva držala loptu na svojich kopačkách a snažila sa o prechod na útočnú polovicu. Dukla však založila rýchly protiútok a získala priamy kop v tesnej blízkosti súperovej brány. K lopte sa postavil GABRIEL SNITKA a presnou strelou otvára skóre stretnutia – 0:1!
     
    70
    Nič sa však ešte nedeje, domáci majú približne dvadsať minút, aby minimálne vyrovnali. Uvidíme, či sa im to podarí, úvod novej sezóny im vôbec nevychádza.
     
    71
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza J. Tóth, prichádza Migaľa.
     
    72
    Po strelenom góle však Dukla nabrala na svojej aktivite a domácich nechce pustiť k lopte. Črtá sa tak tretia prehra domácich v tejto sezóne, čo sa od košickej Lokomotívy zrejme nečakalo.
     
    73
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Grohoľ, prichádza L. Tóth.
     
    74
    Čas sa už začína postupne domácim krátiť, musia ihneď zlepšiť svoju hru. Pri lopte sú stále častejšie hostia, ktorí sa nikam neponáhľajú a snažia sa držať hru čo najďalej od svojej brány.
     
    74
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Ilinjo, prichádza Človečko.
     
    75
    Dukla založila rýchly protiútok na polovicu súpera, ale tento výpad sa hosťom nevydaril a tak je pri lopte domáci celok. Lokomotíva na nič nečaká a okamžite sa pokúša zaútočiť.
     
    77
    Domáci však museli čeliť ďalšiemu výpadu zo strany hostí, ale tento útok ubránili a získavajú loptu na svoje kopačky. Lokomotíve sa tak stále nedarí založiť úspešný útok na bránu súpera.
     
    78
    Teraz prenikajú domáci futbalisti na útočnú polovicu, ale nedarí sa im realizovať strelu, ktorá by mohla ohroziť brankára Krejčího.
     
    79
    Dukla už preberá loptu na svoje kopačky a opäť sa hostia nikam neponáhľajú. Nováčik súťaže smeruje za prvým víťazstvom v novej sezóne.
     
    79
    Striedanie v tíme FK Dukla Banská Bystrica: z ihriska odchádza Willwéber, prichádza Ďanovský.
     
    80
    Približne 10 minút majú domáci futbalisti, aby ešte niečo s týmto výsledkom spravili. Hostia však hrajú veľmi pozorne v obrane a nechcú stratiť svoj plný bodový zápis z tohto stretnutia.
     
    81
    Žltú kartu dostáva V. Tóth (FK Dukla Banská Bystrica).
     
    82
    Banská Bystrica dala gól!

    No a zdá sa byť definitívne rozhodnuté! Domácim sa nepodarilo streliť vyrovnávajúci gól, hostia založili rýchly protiútok a dostávajú sa do vedenia 2:0, keď sa dokázal presadiť nový muž na ihrisku RADOSLAV ĎANOVSKÝ!
     
    83
    Striedanie v tíme FC Lokomotíva Košice: z ihriska odchádza Kolek, prichádza Kuľha.
     
    84
    To by sa už musel stať niečo výnimočné, aby hostia stratili krátko pred koncom stretnutia víťazstvo. Neraz sme sa však presvedčili, že vo futbale je možné všetko.
     
    85
    Navyše, pri lopte je hosťujúci celok, ktorý kombinuje na útočnej polovici. Lokomotíva sa tak zrejme bude musieť zmieriť s katastrofálnym vstupom do novej sezóny.
     
    87
    Už nič nenasvedčuje tomu, žeby sme mali byť svedkami drámy. Banská Bystrica ako nováčik súťaže už s najväčšou pravdepodobnosťou získa prvé víťazstvo.
     
    88
    Domáci sa ešte nevzdávajú, ale nedarí sa im preniknúť na útočnú polovicu.
     
    89
    Žltú kartu dostáva Zajac (FC Lokomotíva Košice).
     
    90
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní, sme zvedaví na údaj o nadstavenom čase.
     
    90+1
    Napokon sa nadstavujú ešte tri minúty!
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas zvládli lepšie hostia, ktorí zásluhou Snitku a Ďanovského vyhrávajú toto stretnutie dvojgólovým rozdielom a ako nováčik súťaže si pripisujú prvé víťazstvo. Lokomotíve tak nevyšiel ani tretí zápas v novej sezóne a stále má na svojom konte 0 bodov.

    Program 2. ligy dnes ešte pokračuje, o 20:00 proti sebe nastúpia Pohronie a Trebišov. Aj z tohto zápasu nájdene náš prenos. Zatiaľ prajem pekný zvyšok dňa. (18:50:45)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Lokomotíva Košice. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím MFK Dukla Banská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly: 69. Snitka, 82. Ďanovský

    Karty:   89. Zajac (LKE) – 81. V. Tóth (BBY)


    FC Lokomotíva Košice: Kolbas – Ilinjo, Grohoľ, Kolek, Karaš, Cicman, Zajac (C), Pavúk, M. Tóth, Harvila, Jano
    Náhradníci: Bardetskyi, L. Tóth, Človečko, Kuľha, Fabini, Novotný, Hovančík

    MFK Dukla Banská Bystrica: Krejčí – V. Tóth, J. Tóth, Starší, Laksik, Kolláti, Kupčík, Snitka, Prikryl, Savić (C), Willwéber
    Náhradníci: Nôta, Gaško, Malík, Valent, Migaľa, Tapiwa Muchaya, Ďanovský

    Rozhodca: Ladislav Prešinský – Marek Galo, Peter Jenčura – Bálint Kišš