Alaškert – Sutjeska 0:0 (kon.) | Laçi – Molde 0:2 (kon.) | Trenčín – Zabrze sk 4:1 (kon.)
Larnaca – Dundalk 4:0 (kon.) | Flora – APOEL 2:0 (kon.) | Valletta – Zrinjski Mostar 1:2 (kon.)
Slavia Sofia – Hajduk Split 2:3 (kon.) | Minsk – Dunajská Streda sk 4:1 (kon.) | Riteriai – Partizan 1:1 (kon.)
Lillestrøm – Linz 1:2 (kon.) | Häcken – Lipsko 1:1 (kon.) | Lincoln – New Saints 1:1 (kon.)
Mariupol – Djurgården 2:1 (po pr.) | Limassol – Željezničar Sarajevo 3:1 (kon.) | Niederkorn – Honvéd Budapešť 2:0 (kon.)
Sparta Praha – Spartak Subotica 2:1 (kon.) | Admira Wacker Mödling – CSKA Sofia 1:3 (kon.) | Štokholm – Nordsjælland 0:1 (kon.)
Vaduz – Žalgiris Vilnius 1:1 (kon.) | Atromitos – Dinamo Brest 1:1 (kon.) | Slovan Bratislava – Balzan sk 3:1 (kon.)
Víkingur Reykjavík – Kutaisi 0:4 (kon.) | Asteras – Hibernian 1:1 (kon.) | Arnhem – Constanta 3:1 (kon.)
Besiktas – B36 Tórshavn 6:0 (kon.) | Kodaň – Stjarnan 5:0 (kon.) | Maribor – Čichura 2:0 (kon.)
FK Sarajevo – Bergamo 0:8 (kon.) | Domžale – Ufa 1:1 (kon.) | FCSB – Rudar Velenje 4:0 (kon.)
La Fiorita – Jūrmala 0:3 (kon.) | KF Drita – Dudelange 1:1 (kon.) | Lech Poznań – Soligorsk 3:1 (po pr.)
Sarpsborg – Gallen 1:0 (kon.) | Bordeaux – Ventspils 2:1 (kon.) | Rangers – Osijek 1:1 (kon.)
Burnley – Aberdeen 3:1 (po pr.) | Alkmaar – Almaty 2:1 (kon.) | Crusaders – Ljubljana 1:1 (kon.)
Újpest FC – Sevilla 1:3 (kon.) | Rio Ave – Jagiellonia 4:4 (kon.) | Niš – Tel Aviv 2:2 (kon.)
Hafnarfjördur – H. Haifa 0:1 (kon.) | Valur – FC Santa Coloma 3:0 (kon.)
koniec
Girondins Bordeaux
2:1 (1:0)
FK Ventspils
cz Štvrtok 02.08.2018, 20:45 • Matmut Atlantique, Bordeaux • Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Krásný čtvrteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Předkola evropských pohárů jsou v plném proudu a my se společně zaměříme na odvetné utkání francouzského Bordeaux s Ventspils z Lotyšska. Díky vítězství 1:0 z prvního střetnutí má lépe nakročeno k postupu celek z Ligue 1.
     
    První zápas

    26.7. 2018
    FK Ventspils – Girondins Bordeaux FC 0:1

    Branky: 3. Youssouf
    Karty: 70. Neziri (VNS), 88. Alfa (VNS) – 69. Kamano (BOR), 77. Koundé (BOR)

    Statistiky
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:3.
    Střely mimo: 0:2.
    Rohy: 5:4.
    Ofsajdy: 1:2.
    Fauly: 18:17.

    FK Ventspils: Uvarenko – Manjgaladze, Batista, Jagodinskis (55. Bulvitis), Neziri – Mamah, Alfa, Akinyemi – Pavlov (90. Talbergs), Rugins (C) (46. Mendes), Aiyegun
    Náhradníci: Melničenko – Tidenbergs, Talbergs, Bite, Litvinskis, Mendes, Bulvitis

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Youssouf (65. De Préville), Lewczuk, Koundé, Pablo, Poundjé – Tchouaméni (89. Otávio), Lerager, Plašil – Sankharé, Kamano (78. Laborde)
    Náhradníci: Poussin – Gajić, Otávio, Baysse, De Préville, Vada, Laborde
     
    Girondins Bordeaux FC

    Francouzský celek bude ve druhém předkole proti Ventspils jasným favoritem na postup. Tým ze země čerstvých mistrů světa si povedeným závěrem loňské sezony v Ligue 1 vybojoval účast alespoň v Evropské lize.

    Nejvyšší francouzskou soutěž čeká první kolo až za týden, ale Bordeaux v přípravě nezahálelo a už odehrálo čtyři přátelské zápasy. Cenná je pro Bordeaux výhra 2:1 nad sokem ze Saint-Étienne, když se o branky postarali Kamano a Tchouameni. Generálka však celku Jaroslava Plašila příliš nevyšla. Proti Unionu Berlín z druhé Bundesligy zachraňoval jen remízu 1:1 po hodině hry Koundé.

    Didier Deschamp do mistrovského týmu nikoho z Bordeaux nenominoval, přesto má celek ze západu Francie na soupisce několik zajímavých jmen. Jasnou brankářskou jedničkou Je Benoit Costil, v útoku sice Bordeaux na poslední chvíli přišlo o Malcoma, který nakonec zakotvil v Barceloně, ale Kamano s De Prévillem ho budou chtít nahradit v produktivitě. V záloze odehrál nejvíce minut z celého týmu v minulé sezoně Lukas Lerager z Dánska.
     
    FK Ventspils

    Lotyšská liga se hraje systémem jaro – podzim a to by mohla být velká výhoda Ventspils. Účast v předkole Evropské ligy si tak produktivní celek zařídil již na konci roku 2017. Na konečné čtvrté místo posunulo Ventspils až skóre, když s RFS mělo stejný počet bodů.

    V aktuální rozehrané nejvyšší lotyšské soutěži má Ventspils našlápnuto ještě o něco lépe. Po šestácti odehraných kolech se drží na vynikající druhé pozici hned za rivalem RFS. Závěr června se sice Ventspils příliš nevyvedl, ale zdá se, že našlapaný program i s Evropskou ligou vyhovuje, poslední čtyři kola totiž jasně vyhrálo.

    Mnoho branek padlo také v prvním předkole s albánským Luftetari Gjirokastra. Lotyši o svém postupu prakticky rozhodli v prvním poločase prvního zápasu, kdy se hned čtyřikrát prosadil Nigerijec Adeleke Akinyemi, pátou branku přidal Aiyegun. Odveta přinesla ještě o jednu branku více, ale i remíza 3:3 lotyšskému týmu s přehledem stačila.
     
    Úvodní sestavy:

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Lewczuk, Koundé, Pablo, Poundjé – Tchouaemi, Plašil, Sankharé – Youssouf, De Préville, Kamano
    Náhradníci: Poussin – Baysse, Benrahou, Gajić, Laborde, Otávio, Vada

    FK Ventspils: Uvarenko – Manjgaladze, Mendes, Jagodinskis (C), Neziri – Mamah, Aiyegun, Alfa – Batista, Pavlov, Akinyemi
    Náhradníci: Melničenko – Bite, Bulvitis, Kolesovs, Litvinskis, Rugins, Talbergs

    Rozhodčí: Hugo Miguel – Ricardo Santos, André Dias (vš. POR).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté rozehráli první poločas ze středového kruhu. Po rychlém přechodu do útoku však nepřesně přihrával do vápna Tchouaemi a balon skončil až u Uvarenka.
     
    2
    Také Lotyši se poprvé objevili na útočné polovině. Pavlovova přihrávka po trávníku na rozběhnutého Batistu však zastavil dobře postavený Lewczuk.
     
    3
    Po faulu na Kamana rozehráli domácí volný přímý kop z nadějné pozice. Centr do šestnáctky zakroutil Sankharé, ale Kamanova hlavička se mezi tři tyče nevešla.
     
    4
    Jagodinskis nakopl balon velkou silou, ale na útočné polovině se hosté příliš dlouho nezdrželi. Naopak na druhé straně byl faulován tvrdě Kamano, kterého poslal na zem Neziri.
     
    5
    Bordeaux se natlačilo na útočnou polovinu. K rozehrávce se postavil Plašil, ale jeho pobídka přes šestnáctku na De Prévilleho nebyla z nejpřesnějších.
     
    6
    Kamano je v úvodu zápasu hodně aktivní na levém kraji. Tentokrát se mu ale do cesty čistě postavil Neziri. Hosté se ale na delší čas nedokázali osvobodit z tlaku.
     
    7
    Už už to vypadalo na první nadějnou akci Ventspils, ale Pavlov si při zpracování pomohl faulem. Pablo on něj odletěl velmi rychle.
     
    8
    Jaroslav Plašil ukázal jak zkušeným hráčem je. Po jeho přiťuknutí pálil po trávníku na bližší tyč Youssouf, ale Uvarenko se stačil pro míč natáhnout.
     
    9
    Kamano ve spolupráci s Lewczukem přešli až téměř k vápnu, ale druhý jmenovaný se neprosadil k centru přes dvě hráče soupeře ve skluzu.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka odvetného zápasu jasně patřila domácímu Bordeaux. Francouzi téměř vůbec nepůjčili soupeřům balon.
     
    10
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Bordeaux potvrzuje roli favorita i na domácím pažitu. Po Plašilově geniální přihrávce stačilo aby FRANCOIS KAMANOVI jen lehce posunul balon za záda vyběhnutého brankáře Uvarenka. Je tak jasně, že dnes se prodlužovat určitě nebude.
    10. Francois KAMANO - 1:0
     
    12
    Hostům se podařilo stabilizovat hru, ale do útoku se nemohou dostat. Z velké dálky se to pokoušel změnit Pavlov, ale míč od jeho kopačky doletěl jen vysoko nad.
     
    13
    Domácím teď trochu vázla rozehrávce, ale Costil to ve spolupráci s Pablem vyřešil co nejlehčeji pro svůj celek, tedy odkopem.
     
    14
    A už to mohlo být o dva góly. Kamano si naběhl do vápna na skákavou přihrávku od Sankharého, ale balon nakonec zkrotit nedokázal.
     
    15
    Batista se pokoušel sám proti třem protihráčům dojít do vápna, ale jeho centr z krkolomné pozice skončil jen za brankovou lajnu.
     
    16
    Lotyšský celek pokračoval rohovým kopem, ale v klubku hráčů na zadní tyči uspěl jen naskakující Koundé, který uklidil situaci.
     
    17
    Hosté se hnali do rychlého protiútoku, ale ve finální fázi pokazil prudký centr do šestnáctky Abdoul Mamah a balon doskotačil jen mimo tři tyče.
     
    18
    Po pohledné narážečce před vápnem lotyšského celku nakonec vznikla nebezpečná situace, která se však velmi rychle rozplynula po chybné nahrávce před brankáře.
     
    19
    Domácí jsou stále u balonu. Plašil si narazil ve středovém kruhu se Sankharém. Následně se dral k balonu na levém kraji Lewczuk, ale těsně před ním zasáhl Neziri.
     
    20
    Pablo fauloval při hlavičkovém souboji a hra se na malý moment přesunula před branku Benoita Costila. Pedro Mendes centroval do šestnáctky, ale v ní se vyšplhal nejvýše Pavlov, který z blízkosti netrefil.
     
    21
    I po více než dvaceti minutách hry stále vede dominantní Bordeaux, které má nakročeno k postupu do další fáze Evropské ligy.
     
    22
    Kamano svou aktivitou na levé straně vybojoval rohový kop pro svůj tým. Po rozehrávce do kombinace pálil na přední tyč Sankharé, ale míč nakonec skončil jen v boční síti.
     
    23
    Postupná rozehrávka domácího celku vedla znovu přes levou stranu, kde pracuje Lewczuk s Kamanem. Hosté si už ale náběh Kamana pohlídali.
     
    24
    Útočná aktivita domácích lehce polevuje. Uklidňují branku vstřelili hráči Bordeaux již v desáté minutě a teď mohou náskok jen navyšovat.
     
    25
    Po rozehrávce rohového kopu se dostal k hlavičce před Uvarenkem Mendes. Následně se ještě balon odrazil k nohám Plašila, ale bývalý český reprezentant centroval až příliš nad hráče ve vápně.
     
    27
    Bordeaux stále na trávníku vládne. Po prudké přihrávce Plašila se zjevil na hranici vápna De Préville, ale útočník francouzského celku se nestačil otočit.
     
    28
    Po dlouhém autu Poundjého přišel centr do šestnáctky, ale následně po něm byl pískán nedovolený zákrok domácího Pabla.
     
    29
    Hosté se nemohou udržet déle u balonu na útočné polovině a to domácím v tuto chvíli stačí. Kamano navíc zavezl míč až před Uvarenka, kde však celou akci zastavil Mendes.
     
    30
    Ani po půlhodině hry se nic nemění na tom, že Bordeaux nyní vedení v součtu s prvním zápasem už 2:0 a Lotyši by potřebovali k postupu vstřelit dvě branky.
     
    32
    Sankharé si vyměnil balon s Plašilem. Zdá se, že středová řada Bordeaux dnes funguje na jedničku. Hosté se nemohou dostat k tlaku na své polovině.
     
    33
    Hlavní rozhodčí nechává hráče chvíli vydechnout a také občerstvit u střídaček.
     
    34
    Kamano má s Lewczukem velkou převahu nad bránícími hráči. Domácí však teď zvolili postup po pravém kraji, kde byl Poundjé.
     
    35
    Plašil se dostal k rozehrávce ve středovém kruhu. Individuální akcí se dostal přes první bránící blok, ale poté už narazil na Mendese.
     
    36
    Kamano si naváděl míč z pravé straně více k ose trávníku, ale následně když si chtěl kličkou obhodit Neziriho přišlo chybné postrčení míče a ztráta.
     
    37
    První nadějnější akce Ventspils. Po prudkém centru musel do vzduchu také Benoit Costil, který se bez potíží stáhl míč před naskakujícím Pavlovem.
     
    38
    Jaroslav Plašill byl znovu u zrodu velké šance. Postrčil míč na pravou stranu, odkud přiletěl nebezpečný centr. Balon nakonec skončil po teči Kamana na tyči.
    38. Ukrajinskému brankáři ve službách Ventspils tentokrát pomohla tyč
     
    39
    Kamano se po zpracování vydal ze středu na pravou stranu, kde obvykle hraje Youssouf. Po centr domácího útočníka přijde na řadu rohový kop.
     
    40
    První poločas se pomalu blíží ke svému závěru. Po rohovém kopu se balon zastavil jen u přední tyče, kde byli hostující hráči ve výrazné přesile.
     
    41
    Hostující obrana si zvykla, že téměř každá akce jde přes Kamana. Nezici skvěle přečetl přihrávku na Kamana a následně hledal kontrem Pavlova. Ten v krkolomné pozici nepřevzal balon.
     
    42
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je záložník Ventspils Mamah, který nepříjemně zajel do kotníků De Prévillemu.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u míče domácí Aurélien Tchouaemi. Teprve osmnáctiletý Francouz zkoušel narýsovat kolmici na Kamana, ale míč skončil jen u Mendese.
     
    45
    Bordeaux i nadále zcela ovládá zápas na domácí půdě. Po Kamanově přihrávce byl zády k brance De Préville. Zkušený útočník se ale kolem Jagodinskase neprosmýkl.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    V závěru si zahráli s míčem i hosté. Alfa kombinoval s Mamahem, následně přišla na řadu přihrávku na Pavlova, ale ruský útočník Ventspils dnes nemá zrovna ideální zpracování.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a s nimi také celý první poločas.

    Dnešní odveta začala velmi podobně jako úvodní utkání před týdnem. Bordeaux už v desáté minutě udeřilo, když po geniální přihrávce Jaroslava Plašila udeřil jediným dotekem Francois Kamano. Bordeaux se jasně drželo v ofenzivním nastavení i po zbytek poločasu, ale další nebezpečné situace před brankou Ventspils nepřibývaly. Lotyšský celek potřebuje aktuálně k postupu dvě branky, ale k těm je na míle vzdálen, protože v první půli ani jednou Costila neprověřil.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Ventspils: ze hřiště odchází Pavlov, přichází Rugins.
     
    47
    Rozehrávku druhého poločasu obstarali hráči hostujícího celku. K balonu se ale velmi brzy dostal Plašil, který chtěl zrychlit hru přihrávkou na Kamana, ale k němu už míč neprošel.
     
    48
    Tchouaemi byl faulován na středu trávníku dotírajícím Mamahem. Ten by si měl dát na podobné zákroky pozor, protože už má z prvního poločasu žlutou kartu.
     
    49
    Sankharé si pohrál ve středu pole s Alfou, následně přiťukl balon do nohy Lewczuka, který z prvního doteku centroval do vápna, kde se ale obrannou hlavičkou prezentoval Mendes.
     
    49
    Bordeaux právě vstřelilo branku!
    Také druhý poločas rozehráli domácí bleskovou brankou! Po rozehrávce rohového kopu vracel míč ze zadní tyče před brankáře Uvarenka Sankharé. Jako poslední se poté dotkl míče stoper Bordeaux JULES KOUNDÉ.
    49. Jules KOUNDÉ - 2:0
     
    51
    Lotyšský celek se snaží držet u balonu, ale přechod do útoku se mu příliš nedaří. Ve střední pasáži trávníku ztratil míč od kopaček Aiyegun.
     
    52
    Domácí pádili s míčem do rychlého protiútoku. Do cesty se ale Kamanovi postavil Pedro Mendes, který hraje v dresu Ventspils velmi povedený zápas.
     
    53
    Také hosté mohli jít do útoku. Jeden na jednoho však neuspěl Batista proti skvěle pozičně postavenému Lewczukovi, který dokázal se soupeřem výborně odcouvat pořádný kus cesty.
     
    54
    Hosté byli pod tlakem při rozehrávce od vlastní šestnáctky. Mamah vše musel řešit až nekompromisním odkopem na útočnou polovinu.
     
    55
    Kamano se sice vrátil do obrany, ale ještě na vlastní polovině se provinil faulem na stojícího Alfu. Hosté však z nabídnuté příležitosti nic nevytěžili.
     
    56
    V pokutovém území se střetl domácí střelec druhé branky Jules Koundé se střídajícím Ruginsem. O něco hůře dopadl Rugins u kterého lékaři strávili delší dobu.
     
    57
    Domácí polevují v koncentraci a dávají tak šanci Ventspils ke snížení ztráty. Po dalším faulu však zůstal s bolestivou grimasou na trávníku Kamano.
     
    58
    Tentokrát se to obešlo bez nutnosti ošetření a může se v rychlém sledu zase hrát. Domácím stačí v klidu držet balon u středové čáry.
     
    59
    Hosté zaváhali v rozehrávce a hned z toho bylo ohrožený branky Ventspils. Sankharé se z druhého doteku opřel do míče, ale horní růžek minul o půl metru.
     
    60
    Po hodině hry vymyslel Plašil další výbornou přihrávku do vápna. De Préville si ještě stačil hrudí navést míč na pravačku, ale střela ze základnu už neměla potřebnou přesnost.
     
    62
    Kombinace lotyšského týmu vázne. Toho teď dokázal ve středovém kruhu využít domácí Tchouaemi, ale hned přihrávka na Kamana nebyla z nejpřesnějších.
     
    63
    Už už to vypadalo, že by se střídající Rugins mohl dostat do šance, ale po jeho nepřesné dělovce je stejně pískán ofsajd.
     
    64
    Dlouho se domácí pohledně prokousávali obranou soupeře, ale nakonec přišel pohotový obranný zákrok Mendese. Následně se skácel k zemi Jagodinskis, který inkasoval ránu od svého spoluhráče.
     
    65
    Hostující kapitán Vitalijs Jagodinskis je stále ošetřován za postranní lajnou a Ventspils tak pokračují pouze v deseti.
     
    66
    Poundjé vhodil míč do hry zpoza postranní lajny. Před vápnem si zpracoval míč do kroku De Préville, ale z otočky se netrefil na branku soupeře.
     
    67
    V domácí obraně to lehce zaskřípalo. Pablo ve spolupráci s Costilem však vyřešili nepřesný pokus o přihrávku Poundjého.
     
    67
    Ventspils právě vstřelilo branku!
    Ventspils ještě dramatizuje zápas! ADELEKE AKINYEMI si sympaticky navedl míč do středu trávníku, několikrát neúspěšně napřáhl, ale postupně se dostal až na hranici šestnáctky odkud střelou po zemi překvapil Benoita Costila.
    67. Adeleke AKINYEMI - 2:1
     
    68
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Tchouaemi, přichází Vada.
     
    69
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Kamano, přichází Laborde.
     
    69
    Střídání v týmu FK Ventspils: ze hřiště odchází Jagodinskis, přichází Bulvitis.
     
    71
    Hosté mají najednou plno sil a pokračují v aktivní hře směrem dopředu. Akinyiemi to zkoušel podobně jako před malou chvílí, ale tentokrát se až ke střele nedostal.
     
    72
    Hosté si dokázali vybojovat odpískání faulu na hranici šestnáctky. Faulujícím hráčem byl Jaroslav Plašil. Velmi nebezpečná situace před Costilem.
     
    73
    Z levého kraje vápna však Ritvars Rugins jen přestřelil branku Benoita Costila. Z nebezpečné situace se tak nic závažného nevyklubalo.
     
    74
    Plašil jako nejzkušenější hráč na trávníku uklidňuje hru postupnou kombinací ve středu pole společně s Sankharém.
     
    75
    Domácí si přáli odpískání pokutového kopu po zákroku na Youssoufa, ale hlavní rozhodčí byl od celé situace daleko a nakonec nechal hru pokračovat.
     
    75
    Střídání v týmu FK Ventspils: ze hřiště odchází Alfa, přichází Talbergs.
     
    76
    Zničehonic se odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti Sankharé, ale jeho rána hostujícího brankáře tolik nepřekvapila.
     
    77
    Bordeaux pokračovalo rohovým kopem, ale vysoký centr si pohlídal hostující brankář. Dlouhý nákop už se mu ale už příliš nepovedl a u balonu jsou znovu domácí.
     
    78
    Hlavní rozhodčí ještě nechává hráče občerstvit ve velkém horku u laviček. Do konce zápasu zbývá přibližně patnáct minut i s nastavením.
     
    79
    Hostům se podařilo zatlačit Bordeaux až do jeho vápna. Pablo ve spolupráci s Koundém se však s přehledem dostali k míči a situaci uklidnili.
     
    80
    Bordeaux má opravdu problémy v posledních minutách. Mamah chtěl překvapit Costila střelou z velké dálky, ale ohrozil jen diváky sedící ve dvacáté řadě.
     
    81
    Ve středu pole byl faulován Rugins. Hosté se ale k rychlé rozehrávce nedostali a museli tak jít znovu do kompletní obrany v čele s Pablem.
     
    83
    Lotyšskému celku se podařilo domácí celek přitlačit aktivní hrou převážně na levém kraji. Akinyemi se otáčel v pokutovém území, ale po lehkém přidržení ihned padal k zemi.
     
    84
    Ventspils pokračovalo rozehrávkou rohového kopu. Po rozehraném signálu pálil z hranice vápna rozběhnutý Mamah, ale jeho střela doplachtila znovu vysoko nad.
     
    85
    Hosté ztratili míč v nebezpečné pozici na vlastní polovině, ale skvěle se vrátil do obrany Pedro Mendes. Sankharé neměl čas, aby něco vymyslel směrem dopředu.
     
    85
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Youssouf, přichází Otávio.
     
    86
    V rozehrávce zaváhal doteď bezchybný Koundé. Po jeho chybě se mohl hnát do útoku Rugins, ale střídajícímu hráči odskočil v nepravou chvíli balon od kopačky.
     
    87
    Igor Lewczuk si nevěděl rady s aktivním pohybem Batisty a musel po něm sáhnout rukou až za cenu žluté karty.
     
    88
    Manjgaladze centroval z místa přestupku před Costila, ale z klubka hráčů se dostal nikdo k hlavičce neprodral a míč skončil jen nad brankou.
     
    89
    Domácí se hnali do otevřené obrany soupeře, ale Plašilovi se do cesty postavil tělem Bulvitis. Následná střela bez razance už Uvarenka nepřekvapila.
     
    90
    Fotbalisté Bordeaux si užívají závěr zápasu. Ve středu pole se podařilo Sankharému udělat pohlednou kličku proti Mamahovi.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90+2
    Po závaru v pokutovém území Bordeaux se dostal do rychlého protiútoku na pravé straně Leborde. Toho ještě před půlící čárou sestřelil za žlutou kartu Talbergs.
     
    90+3
    Domácí drží balon plně ve své moci. Plašil si ještě řekl o přihrávku do běhu, ale s míčem se už nedokázal obtočit kolem bránícího Mendes. Střela z velké vzdálenosti poté přistála nebezpečně až na břevnu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Bordeaux potvrdilo i v odvetném utkání roli favorita na postup a po celkovém součtu 3:1 postupuje do třetího předkola Evropské ligy.

    Dnešní odveta začala velmi podobně jako úvodní utkání před týdnem. Bordeaux už v desáté minutě udeřilo, když po geniální přihrávce Jaroslava Plašila udeřil jediným dotekem Francois Kamano. Bordeaux se jasně drželo v ofenzivním nastavení i po zbytek poločasu, ale další nebezpečné situace před brankou Ventspils nepřibývaly. Francouzskému týmu se povedl vstup také do druhé půle, když již ve 49. minutě přidal postupovou pojistku doražením míče do sítě Jules Koundé. O mírné zdramatizování se postaral individuální akcí devatenáctiletý útočník Ventspils Adeleke Akinyemi. Na další dvě branky, které by zaručily postup se ale už hostující hráči nezmohli.

    Bordeaux se může těšit na dva zápasy ve třetím předkole proti ukrajinskému Mariupolu.
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:13. (22:41:48)

    Vít Schück

    Góly: 10. Kamano, 49. Koundé – 67. Akinyemi

    Karty:   87. Lewczuk (BOR) – 42. Mamah (VNS), 90+2. Talbergs (VNS)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 10:7. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:13.
    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Lewczuk, Koundé, Pablo, Poundjé – Tchouaemi (68. Vada), Plašil, Sankharé – Youssouf (85. Otávio), De Préville, Kamano (69. Laborde)
    Náhradníci: Poussin – Baysse, Benrahou, Gajić, Laborde, Otávio, Vada

    FK Ventspils: Uvarenko – Manjgaladze, Mendes, Jagodinskis (C) (69. Bulvitis), Neziri – Mamah, Aiyegun, Alfa (75. Talbergs) – Batista, Pavlov (46. Rugins), Akinyemi
    Náhradníci: Melničenko – Bite, Bulvitis, Kolesovs, Litvinskis, Rugins, Talbergs

    Rozhodca: Hugo Miguel – Ricardo Santos, André Dias (vš. POR)
    26.07.2018
    Ventspils - Bordeaux 0:1

    Góly: 3. Youssouf

    Karty:   70. Neziri (VNS), 88. Alfa (VNS) – 69. Kamano (BOR), 77. Koundé (BOR)

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 0:2. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 18:17.