Pardubice – Mladá Boleslav 0:1 (1:0 po s.n.) | Liberec – Novokuzneck 4:7 (kon.) | Olomouc – HC Slovan sk 0:0 (zruš.)
Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Přerov – Hradec Králové 2:9 (kon.) | Havířov – Poprad sk 4:3 (3:2 po s.n.)
Litoměřice – Kladno 2:1 (kon.) | Poruba 2011 – Vsetín 1:2 (po pr.) | Sokolov – Kadaň 6:3 (kon.)
koniec
HC Stadion Litoměřice
2:1 (0:0, 2:0, 0:1)
Rytíři Kladno
cz Štvrtok 02.08.2018, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Odsud z Kalich Areny je to ode mne vše. Těším se u dalších online přenosů na počtenou. (20:10:42)
     
    Vyrovnané utkání je za námi. Oba týmy dlouho hledaly recept na jednoho či druhého gólmana. Ve svém snažení byli vícekrát úspěšnější litoměřičtí hokejisté, kteří nakonec ve svém úvodním přípravném zápase zvítězili.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Kloz – 2 min., sekání).
     
    59:53
    Oddechový čas pro hosty.
     
    58:59
    I přes oslabení mají více ze hry kladenští hokejisté. Ti se drží v útočném pásmu, kde napadají Královu branku. Litoměřická obrana se ale drží.
     
    58:41
    Dnešní utkání sleduje 510 diváků.
     
    58:41
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Hajný – 2 min., napadení).
     
    58:12
    Ondřej Smetana dokázal zblokovat u mantinelu Jakuba Hajného. Kladenskou akci ale nezmařil, Rytíři se nadále drží v útočném pásmu, byť daleko od branky.
     
    56:42
    Martin Kadlec si najel do rohu kluziště, odkud se pokusil nasměrovat kotouč podél mantinelu. Místo toho se ale na opačnou stranu vydali Rytíři. Ani ti nic precizního nepředvedli a hra se opět přesunula.
     
    55:48
    Kladenští se vehementně snaží o vyrovnání. Poslední průnik ale spolehlivě zblokoval Ivan Lytvynov, který obral o kotouč Šimona Jelínka.
     
    54:51
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenským se povedlo snížit! JAKUB STRNAD se dostal těsně před brankoviště, odkud poslal puk pod horní tyčku branky Tomáše Krále. Asistence: Adam Kubík, Linus Svedlund.
     
    53:57
    Ondřej Volráb drží puk u vlastní branky a čeká na volnou cestu k výjezdu.
     
    52:50
    Michal Machač se pokusil o prostrčení kotouče na Jana Grima. Jeho snahu mu ale zmařil kladenský obránce, načež započal další boj o kotouč ve středním pásmu. Z něho nakonec vyjeli vítězně hosté.
     
    51:45
    Hosté v plném počtu.
     
    51:24
    Stadion se nadále drží v útočném pásmu. Obrana Rytířů se ale semkla a spolehlivě hájí svůj brankový prostor. Navíc se Kladenským daří vyvážet kotouč dále od své svatyně.
     
    50:56
    Kladno pokračuje ve čtyřech.
     
    49:58
    Dvojnásobnou přesilovku zahájili Litoměřičtí v útočném pásmu, kde navázali na předešlou hru a sérií bleskových přihrávek se snaží dostat k vystřelení.
     
    49:45
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Matyáš Zelingr – 2 min., držení).
     
    48:56
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Martin Kehar – 2 min., sekání).
     
    48:44
    Litoměřičtí v útočném pásmu drží převahu, tu zúročují v útočnou kombinaci, kterou ale nemohou přetavit ke střelu.
     
    48:04
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Petr Patyk – 2 min., podražení).
     
    47:18
    Po vyrovnání početních sil se opět dostali k herní převaze domácí, kteří se ihned natlačili do útočného pásma.
     
    46:13
    Domácí v plném počtu.
     
    46:00
    Kladenští kombinují napříč litoměřickým obranným pásmem. Ke střele se neodhodlali, navíc kališníkům se podařilo puk si přebrat.
     
    44:46
    Svou další přesilovou hru opět Kladno zahájilo velmi aktivně. K zakončení se dostal Adam Kubík, který vyslal puk na vzdálenější tyč. Tomáš Král se ale dokázal pootočit a puk betony vyrazit.
     
    44:13
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Kloz – 2 min., hákování).
     
    43:50
    Obrovský závan akce před brankou Tomáše Krále. Jakub Hajný se objevil v mezikruží, odkud prostrčil kotouč na branku. Litoměřický gólman nakonec tuto střelu ale dokázal uhájit.
     
    42:16
    Dominik Málek na modré čáře při přechodu do útočného pásma dokázal zblokovat Šimona Jelínka. Přesto se nakonec Kladenští zmocnili kotouče.
     
    41:27
    Ve svém útočném snažení nadále pokračují! Adam Kubík se prosmýkl útočným pásmem před brankoviště. Zde ale nevyzrál na připraveného Tomáše Krále.
     
    40:50
    Kladenští zakládají útok ze svého obranného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Litoměřičtí hokejisté se po trochu unavenější první třetině probudili a svou vyšší aktivitu dokázali přetavit ve dvě gólové trefy, které si dokázali již udržet.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:48
    V závěru třetiny se ještě Stadion nachomýtl do útočného pásma. K zakončení se dostal Jan Kloz, jeho střela z první ale mířila velmi vysoko nad branku Davida Stahla.
     
    37:59
    Adam Kubík prošel přes dvojici litoměřických hráčů. Ani tentokrát se ale k bezprostřednímu ohrožení branky Krále nedostal, navíc o kotouč záhy přišel.
     
    37:43
    Domácí v plném počtu.
     
    36:29
    Kladno pokračuje ve své kombinaci. Nadále ale naráží na obranu Litoměřic, která spolehlivě blokuje každý náznak střely na Tomáše Krále.
     
    35:58
    Litoměřice pokračují ve čtyřech hráčích.
     
    35:43
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Smetana – 2 min., faul kolenem).
     
    35:15
    Kladenští celkem pohotově kombinují v útočném pásmu. Už se ale nemohou odhodlat ke střele, navíc Stadionu se podařilo vyhodit kotouč mimo ohrožení.
     
    34:32
    I přes oslabení se do průniku vydal Štěpán Matějček. Již na modré byl ale zblokován dvojicí kladenských hráčů, kteří využili početní výhody a vydali se naproti Tomáši Královi.
     
    33:58
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jaroslav Dvořák – 2 min., hákování).
     
    32:59
    Kladno se snaží o snížení. Od modré čáry vypálil přímo na branku Martin Kehar. Proti jeho střele se sice Král vytáhl, ovšem kotouč pouze prolétl kolem Královy levé tyčky.
     
    31:25
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Krásný gól Stadionu! Martin Kadlec jel středem pole sám proti Stahlovi. Jeho akci sice dokázal Stahl vyrazit, ovšem přímo na dalšího nováčka v litoměřickém dresu MARKUSE KORKIAKOSKIHO, který dorazil obloukem puk do branky. Asistence: Martin Kadlec, Patrik Marcel
     
    30:42
    Další celkem slibnou šanci měl Ondřej Sýkora. Zleva obhodil prostor Stahlova brankoviště, puk ale ani kouskem za čáru procedit nedokázal.
     
    28:41
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Což se následně zadařilo a Litoměřice přidávají svou první letošní branku ze situace, která se jim loni moc nedařila. Martin Kadlec našel křižnou, tečovanou přihrávkou JANA KLOZE, který při své obnovené premiéře hned využil přesilovku. Asistence: Aleš Pavlas, Martin Kadlec
     
    28:34
    Svou další přesilovku zahájil Stadion kombinací před svou brankou.
     
    27:45
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Adam Zich – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    27:42
    Markus Korkiakoski vycítil vhodný prostor v pravém kruhu pro přijetí nahození ze středu od Martina Kadlece, načež se dostal k prověření kladenského gólmana. David Stahl ale proti puku vytáhl lapačku.
     
    26:53
    Znovu to byl Jan Tlačil, který se dostal do zajímavé střelecké příležitosti. Z nájezdu zprava ale nedokázal přesně zakončit. jeho střela se sklouzla těsně vedle pravé tyčky branky Davida Stahla.
     
    25:09
    Kladenští se snažili prokombinovat z litoměřického sevření. To se jim nakonec i podařilo, tudíž Tomáš Král musí znovu řešit závan před svou brankou.
     
    23:37
    Hosté v plném počtu.
     
    23:35
    Litoměřický tlak na branku od té doby jen narůstal. David Stahl musel čelit obrovskému množství střeleckých šancí, všechny ale dokázal zadržet.
     
    22:02
    Velkou šanci měl litoměřický tým ve své první přesilovce! Jan Tlačil se dostal těsně před brankoviště, odkud se pokusil protlačit kotouč přes ležícího Stahla. Mladý kladenský gólman však i v této velice nevýhodné pozici dokázal udržet puk před brankovou čarou.
     
    21:37
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Josef Zajíc – 2 min., držení).
     
    20:12
    Druhou třetinu začal větší aktivitou opět kladenský tým. Velkou akci předvedl Šimon Jelínek, který si sjel k levé tyčce Královy branky. Odsud chtěl poslat kotouč k bližší tyči, ovšem litoměřický gólman se dokázal velmi rychle přesunout a akci zastavit.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla větší aktivitu v podání kladenského celku, byť ani kališníci nemusí být v množství šancí zahanbeni. K vyloženým gólovkám ale téměř nedošlo, i proto je stav po první třetině bezbrankový.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:16
    Aleš Pavlas v poklidu čeká na rozehrávku, všechny litoměřické hráče ale kladenští precizně zdvojují.
     
    18:00
    Janu Walterovi se podařilo ubránit jak Matyáše Filipa, tak Jakuba Strnada. Díky uvolněné cestě se znovu dostali litoměřičtí dále od své branky, už ne však přímo před branku soupeřovu.
     
    16:45
    Na pozoru se musí nyní držet spíše kladenský gólman. Několik šancí ale ustál, načež výrazně zahrozili hosté na opačné straně.
     
    15:52
    Z čehož se kladenští opět dostali do protiútoku. Opět si ale nepohlídali ofsajdové postavení.
     
    14:44
    Stadion pomalu rozehrává od své branky. V útočném pásmu se ale k zakončení dlouho nemohl dostat. Až nakonec po delším boji o puk vystřelil Jan Kloz. Jeho střela ale mířila dosti vedle branky Davida Stahla.
     
    13:09
    Daniel Voženílek se odvážně vydal do boje o kotouč, který drželi u mantinelu dva kladenští hráči. Ve své snaze zákonitě selhal, tudíž Rytíři znovu započali svou ofenzivu proti Králi konkurenční mocnosti.
     
    11:29
    Martin Kadlec neprostrčil křižmo kotouč před Matyáše Filipa. Vytvořil se z toho další kladenský protiútok. Z něj ale nedošlo k žádnému výraznému ohrožení branky Tomáše Krále.
     
    10:57
    Jiří Jebavý započal rozehrávku litoměřického týmu. Do útočného pásma se z ní podařilo dostat Janu Klozovi. Tomu ale sudí vystavili dočasnou stopku ve hře díky ofsajdu.
     
    10:14
    Nájezd Martina Bláhy vzal za své v rohu kluziště po Králově levici, kde jej k mantinelu přimáčkl Patrik Marcel, který si zároveň přisvojil kotouč.
     
    09:04
    Litoměřičtí tak dlouho kličkovali před svatyní Davida Stahla, až se na cestě ke Královi vynořil Matyáš Filip. Litoměřický gólman pak během chvilky čelil střele i její dorážce z kladenské strany. Zatím ale stále platí bezgólový stav.
     
    08:18
    Domácí v plném počtu.
     
    07:53
    Ivan Lytvynov si drze vybojoval kotouč na Josefu Zajícovi. Toho následně dokázal obkličkovat a vydal se pozdravit Davida Stahla. Velmi brzy se ale vrátil zpět.
     
    07:09
    Litoměřicím se na malý moment podařilo uvolnit tlak před vlastní brankou. Hru zpět před Krále ale záhy samostatným výpadem kolem levého mantinelu vrátil Tomáš Vildumetz.
     
    06:38
    Stadion pokračuje ve čtyřech.
     
    06:18
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Otakar Šik – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    05:57
    Kladenští zahájili svou úvodní přesilovku velice aktivním způsobem. Již s jejím počátkem si vytvořili tlak v útočném pásmu, kde Tomáš Král musí čelit jedné střele na druhou.
     
    04:38
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Tlačil – 2 min., sekání).
     
    04:26
    Velká šance kladenského celku! Úplně osamocen se na Královu branku středem pole vydal Šimon Jelínek. Sám také zakončoval. Litoměřický gólman ale dokázal nakonec jeho šanci vyrazit betony.
     
    04:00
    Nahození na branku Krešimira Schildhabela těsně před brankovištěm srazil Jan Walter.
     
    02:34
    Z dlouhého souboje v rohu kluziště po levici Tomáše Krále nakonec vyjel vítězně Jan Kloz. Sám však nedokázal vyjet za modrou čáru, jeho bývalí spoluhráči mu dokázali cestu zblokovat.
     
    02:09
    Křižný pass zpoza Brízgalovy branky na Ondřeje Bláhy skončil po zákroku Marka Havlíka mimo ledovou plochu.
     
    01:30
    Celkem snadno prostupovala litoměřickým obranným pásmem dvojice Kubík – Jelínek. Poslední nahrávku u levého kruhu ale celkem brzy hokejkou vykryl Dominik Málek.
     
    00:52
    Jaroslav Dvořák ztratil v kombinaci kotouč na úrovni středového kruhu. Po krátké přetahované se do útočného pásma dostali Rytíři, kteří se ale zároveň postavili mimo hru.
     
    00:09
    S úvodním vhazováním se ke kotouči dostal kladenský Adam Zich, který se ihned snažil probít směrem k brankovišti. Spolu s Adamem Kubíkem se ale nedostal ani do středního pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Lytvynov, Jebavý, Walter, Málek, Smetana, Havlík – Korkiakoski, Kloz, Kadlec – Voženílek, Matějček, Dvořák – Tlačil, Pochobradský, Machač – Grim, Sýkora, Šik,

    Rytíři Kladno: Brízgala (Stahl) – Zich, Zajíc, Volráb, Svedlund, Zelingr, Vildumetz – Filip, Strnad, Bláha – Zikmund, Hajný, Schildhabel – Patyk, Jelinek, Blaha O. – Kubík, Bláha M..
     
    Výsledky loňské sezóny

    9. kolo, 4.10.: Litoměřice – Kladno 1:2 sn.
    Branky a nahrávky:
    50. Bílek (Zajan, Hanták) – 23. Tůma (Lenďák, Machač), rozh. náj. Kloz

    22. kolo, 15.11.: Kladno – Litoměřice 3:0
    Branky a nahrávky:
    43. Bláha (Kloz, Machač), 47. Přikryl (Pekr, Strnad), 50. Svedlund (Lorraine, Zikmund)

    35. kolo, 29.12.: Litoměřice – Kladno 1:8
    Branky a nahrávky:
    56. Kadlec (Václavek, Bílek) – 26. Pekr (Machač, Přikryl), 28. Tůma (Kurjanov, Kaut), 31. Svedlund (Zikmund), 36. Pekr (Přikryl, Štindl), 38. Kubík (Machač, Veber), 40. Kurjanov (Tůma), 46. Kurjanov (Tůma), 48. Kurjanov (Pekr, Kloz)

    48. kolo, 10.2.: Kladno – Litoměřice 1:4
    Branky a nahrávky:
    35. Kloz (Kurjanov) – 17. Smetana, 19. Václavek (Hanták, Havelka), 29. L. Chalupa (Hanták, Pavlík), 39. Kusý (Voženílek)
     
    Co se týče hráčských změn, tak v Litoměřicích se protočilo větší množství hráčů v rámci projektu Dukla, kromě toho přišli i odešli někteří zkušenější hráči. Pikantní bude přesun Jana Kloze, který předchozí dvě sezóny strávil na Kladně, kde měl celkem produktivní ročník. Naproti tomu z Kladna odešlo několik tahounů loňské cesty Rytířů do baráže o Tipsport Extraligu. Místo nich zatím přišla pouze trojice nových posil – Adam Brízgala, Josef Zajíc a Petr Vampola.
     
    Jak Litoměřice, tak Kladno mají za sebou změnu u trenérského kormidla a řadu hráčských změn. Z Litoměřic odešel po třech sezónách Miloš Říha, z Kladna Miloslav Hořava s Pavlem Paterou. Novým trenérem se na kališnické straně stal David Bruk, na kladenské se opět dostala ke kormidlu dvojice Jindřich Lidický a David Čermák.
     
    Oba týmy se nacházejí téměř ve stejné fázi letní přípravy. Pouze Rytíři mají na svém kontě o jeden zápas navíc. Kladenští přivítali na svém ledě kazašského mistra Arlan Kokšetau. V tomto zápase dostali prostor spíše mladí hráči, kteří bojují o místo v A týmu Rytířů. Zrovna tak chtějí trenéři Lidický a Čermák přistoupit i k zápasu v Litoměřicích. Kališníci se dočkají zápasové premiéry. Zatím pouze týden trénovali na ledové ploše.
     
    Zdravím vás u prvního přípravného utkání před sezónou 2018/19, které bude hostit litoměřická Kalich Arena. Domácí HC Stadion Litoměřice zde přivítá Rytíře Kladno, kterým se obecně v Litoměřicích daří. Přeji Vám příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 29. Kloz (Pavlas, Kadlec), 32. Korkiakoski (Kadlec, Marcel) – 55. Strnad (Kubík, Svedlund)


    HC Stadion Litoměřice: Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Lytvynov, Jebavý, Walter, Málek, Smetana, Havlík – Korkiakoski, Kloz, Kadlec – Voženílek, Matějček, Dvořák – Tlačil, Pochobradský, Machač – Grim, Sýkora, Šik,
    Rytíři Kladno: Stahl (Brízgala) – Zich, Zajíc, Volráb, Svedlund, Zelingr, Kehar – Vildumetz, Filip, Strnad, Bláha Š., Zikmund, Hajný, Schildhabel, Patyk, Jelinek, Bláha O., Kubík, Bláha M.

    Rozhodca: Luczków, Vyštejn – Votrubec, Ševic

    Diváci: 510