Brugge – Eupen 5:2 (kon.) | Charleroi – Antverpy 0:1 (kon.) | Lokeren – Genk 0:4 (kon.)
koniec
Club Bruggy KV
5:2 (3:0)
KAS Eupen
cz Nedeľa 29.07.2018, 14:30 • Jan Breydelstadion, Bruggy • Belgická Jupiler Pro League • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Hezké nedělní odpoledne při sledování přenosu utkání prvního kola nového ročníku belgické Jupiler League, obhájce titulu z Brugg do soutěže vstupuje proti Eupenu, který se loni zachránil mezi elitou jen velmi těsně.

    Club Bruggy KV

    Bruggy jsou obrovským favoritem nejen díky znatelně vyšší kvalitě svého kádru, ale také díky úspěšnosti na svém domovském stadiónu. Během základní části loňské sezóny Bruggy v 15 domácích zápasech vstřelily 44 branek!

    V létě Bruggy navíc výrazně investovaly do svého kádru. Podařilo se udržet Mateje Mitrovice, na nějž Bruggy uplatnily opci a výraznými posilami by měli být útočník Schrijvers, brankář Letica i pravý obránce Clinton Mata, naopak žádný z důležitých hráčů neodešel.

    Letos už mají Bruggy za sebou první soutěžní zápas, když v belgickém Superpoháru zdolaly Standard Lutych na vlastním stadiónu 2:1 díky brankám Vanakena a Wesleyho.

    KAS Eupen

    Eupen se loni dokázal vyhrabat z velmi bídné situace, když po polovině základní části (15 kol) uhrál jen 10 bodů a nakonec se mu v posledním kole podařilo udržet prvoligovou příslušnost i do této sezóny.

    V přípravě Eupen sice senzačně porazil Olympiakos Pireus 3:2, ovšem bylo by překvapením, pokud by se letos vyhl záchranářským bojům.

    V Bruggách se Eupen ve své historii představil třikrát a na stadiónu Jana Breydela ještě neuhrál ani bod, postupně zde prohrál 4:0 v roce 2010, 3:2 v září 2016 a 3:1 takřka přesně před rokem.
     
    Úvodní sestavy:

    Club Bruggy KV: Letica – Poulain, Mitrović, Denswil – Tomečak, Vormer (C), Vanaken, Rits, Groeneveld – Wesley, Vossen.
    Náhradníci: Horvath – D. Cools, Decarli, Baiye, Dennis, Openda, Peres, Schrijvers, Scholz.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Schauerte, Mulumba, Blondelle, Ch. Keita – Ocansey, Molina, García (C) – Yagan, Pollet, Laurent.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Diagné, Gnaka, Lazare Amani, Tojokawa, Raspentino, Lotiès.

    Rozhodčí: Verboomen – Lemaire, Hillaert.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Přesně s úderem půl třetí bylo utkání rozehrané! Bruggy hrají tradičně v modro-černých pruhovaných dresech, hosté přijeli celí v bílém.
     
    3
    První nadějnou útočnou akci poněkud překvapivě vedli hosté, Luis García ale nedokázal do pokutového území vysunout Laurenta, ten těsně nedosáhl na pas svého kapitána.
     
    4
    Hosté propadli na levé straně své defenzivy, z čehož mohl těžit Vossen, jeho průniku do pokutového území ale stačil včasným skluzem vystavit stopku Blondelle.
     
    5
    První rohový kop favorizovaného domácího celku měl daleko k úspěchu, s centrem na hranici pokutového území si hostující defenziva snadno poradila.
     
    6
    Molina prohrál souboj s Wesleym ve středu pole, poté soupeře stáhl k zemi a být pozdější minuta utkání, zřejmě by hned viděl žlutou kartu.
     
    7
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Bruggy se díky trestuhodnému jednání hostující defenzivy ujímají brzkého vedení! Přetažený centr Groenevelda do ohně vrátil Tomečak, při nezájmu obrany Eupenu střílel zcela osamocený Vossen, jeho ránu zblízka brankář van Cromburgge skvěle vyrazil, ovšem spoluhráči jej nechali na holičkách, když se z další snadné dorážky už střelecky prosadil WESLEY!
    7. WESLEY - 1:0
     
    9
    Bruggy jsou při chuti, Wesley se tentokrát probíjel po levém křídle, následně centroval jen do hostujícího brankáře.
     
    10
    Vossen se pokusil využít volného prostoru na útočné polovině k zaskočení brankáře van Cromburggeho z velké dálky, měl míč ale na dlouhou nohu a v těžké pozici mu střela nevyšla a mířila jen přímo do brankáře Eupenu.
     
    11
    Denswil jako expres převedl nesmírně rychlý padesátimetrový výpad, poté mu ale nevyšla narážečka s Wesleym.
     
    12
    Groeneveld si na levém křídle našel prostor k centru, posadil míč na hlavu Vanakena, jehož hlavičku brankář van Cromburgge skvělým zákrokem konečky prstů vytěsnil nad břevno!
    12. Vanakenovu hlavičku van Crombrugge skvěle vytáhl nad břevno.
     
    14
    Domácí nadále mačkají svého soupeře v pokutovém území, tentokrát k dalekonosné střele natáhl Vormer a jeho pokus proletěl nad brankou Eupenu.
     
    16
    Modro-černí už jsou znovu usazeni v hloubi útočné poloviny, Tomečakův centr ale stáhl ze vzduchu brankář van Crombrugge.

    Ten už loni předváděl skvělé výkony, rád by zamířil za lepším angažmá, ale ještě minimálně pro následující dny zůstává v Eupenu.
     
    18
    Nadějný rychlý přechod Eupenu do útoku, Pollet potáhl míč po útočné polovině, poté přihrál do běhu Keitovi, tomu ale stačil ukopnout míč do zámezí Poulain.
     
    20
    Další zajímavá souhra hostujících fotbalistů, Ocansey si v pokutovém území zpracoval třicetimetrový nákop a připravil dobrou střeleckou pozici pro Polleta, ten ale branku netrefil.
     
    21
    Na opačné straně centroval Groeneveld a Luis García si málem dal vlastní gól, když nešikovně srazil míč jen pár centimetrů vedle vlastní branky!
     
    21
    Po následném rohovém kopu zůstal v pokutovém území ležet jeden z domácích hráčů a rozhodčí si prohlíží video.
    21. Penaltová situace.
     
    22
    Penalta pro Bruggy!
     
    23
    Rozhodčí Verboomen měl po několika sekundách jasno a ještě ukazuje Blondellemu žlutou kartu.
     
    24
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Brankář Van Crombrugge trefil stranu, skákal ale příliš pomalu na to, aby na přesně umístěnou střelu JELLEHO VOSSENA dosáhl a Bruggy vedou o dvě branky!

    Eupen začíná mít vážné problémy, aby si z Brugg neodvezl debakl.
    24. Jelle VOSSEN - 2:0
     
    25
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Okamžitě po rozehrávce hosté ztratili míč, Bruggy rychle přenesly hru k pokutovému území, kde WESLEY posunul míč k Vanakenovi, naběhl si na šikovný oblouček svého spoluhráče za obranu Eupenu, obhodil si brankáře van Crombruggeho a exhibičně doklepl míč do prázdné branky!
    25. WESLEY - 3:0
     
    27
    Domácí už jsou znovu usazeni na útočné polovině a hledají další skulinu v zatím velmi špatné defenzivě Eupenu.
     
    28
    Další útočná snaha Brugg už ale končí postavením mimo hru, rozehrávat bude hostující brankář.
     
    30
    Utkání trochu ztratilo náboj, Bruggy si vzaly takový oddechový čas a kombinují daleko pozvolněji než v předchozím průběhu úvodní půlhodiny.
     
    32
    Hosté se usadili na útočné polovině, Schauerteho centr ale doletěl jen k brankáři Leticovi.
     
    34
    Před pokutovým územím si Wesley dobře zpracoval dlouhý nákop Poulaina a vybojoval faul na svoji osobu, z čehož rezultuje velmi nebezpečná standardní situace.
     
    34
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Stefano Denswil, přichází Saulo Decarli.

    Stefana Denswila trápily nějaké zdravotní potíže a za potlesku diváků jej nahrazuje Saulo Decarli.
     
    35
    Volného kopu se nakonec ujal Ruud Vormer, tomu ale střela vůbec nevyšla a nasměroval ji vysoko nad branku.
     
    37
    Hezká kombinační akce hostů také volala po penaltě, když před brankou byl viditelně stažen Pollet, rozhodčí Verboomen ale tentokrát zůstal v klidu a ani nekonzultoval situaci s kolegou u videa.
    37. Pollet byl stažen v čisté gólové šanci.
     
    39
    Už znovu útočí Bruggy, Groeneveld se prohnal po levém křídle a vybojoval rohový kop.
     
    39
    Centr od praporku sebral do svých rukavic van Crombrugge a dlouhým výkopem hned hledal na hrotu Ocanseyho, ten byl ale pokryt.
     
    40
    Rychlý útočný kontr Brugg Molina zastavil jen stažením Wesleyho a může být rád, že unikl žluté kartě.
     
    42
    Eupen se čím dál častěji objevuje na domácí polovině, tentokrát po pravé straně pronikl Laurent, jeho centr se odrazil ke Keitovi, jenž si míč srovnal na levačku, poté ale z dálky nepřesně střílel.
     
    44
    Wesley dostal pas do volného prostoru na pravém křídle a byť mu nabíhal před brankou naprosto osamocený Vossen, tak s obráncem na zádech mu Wesley nedokázal přihrát.
     
    45
    Tomečakův centr s velkou jistotou chytá van Crombrugge.
     
    45+1
    Rozhodčí Verboomen k úvodním pětačtyřiceti přidává dvě nastavené minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Velký potlesk z hlediště, Bruggy v poločase vedou nad Eupenem 3:0, když se dvakrát prosadil Wesley a branku přidal z pokutového kopu i Jelle Vossen. Domácí jsou od začátku zápasu pány na hřišti a jen stěží lze předpokládat, že by se Eupenu ještě podařilo utkání nějak zdramatizovat.

    Bruggy ale baví fanoušky hezkými akcemi a tak se můžeme těšit na stále zajímavý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Siebe Blondelle, přichází Jean Thierry Lazare Amani.
     
    48
    Prudký centr Schauerteho brankář Letica neudržel, míč mu ale vypadl do strany a mimo dosah dotírajícího Polleta.
     
    50
    Hosté jsou v úvodu druhého poločasu aktivnějším týmem, souhra Laurenta s Ocanseym ale nevedla k ohrožení domácí branky.
     
    53
    Bruggy právě vstřelily branku!
    JELLE VOSSEN vyrovnává střelecký účet svého útočného druha Wesleyho! Přetaženého centru Tomečaka se na levém křídle zmocnil Groeneveld, přihrál Vossenovi před branku, kde už stáli jen dva bránící hráči a zkušený střelec si s touto situací dokázal poradit na výbornou!
    53. Jelle VOSSEN - 4:0
     
    54
    Následně musel svůj nejtěžší zákrok v dosavadním průběhu zápasu vytáhnout domácí brankář Letica! To když jej Pollet prověřil velmi povedenou střelou zpoza pokutového území, Letica ale jeho ránu dokázal výborným zákrokem vyrazit!
    54. První těžký zákrok Leticy.
     
    56
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Mats Rits, přichází Brandon Baiye.
     
    56
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Ivan Yagan, přichází Juta Tojokawa.
     
    57
    Vossen útočil poprvé na hattrick! Naběhl si na povedený centr Vormera, v pádu ale zakončuje mimo branku.
     
    60
    Znovu v akci aktivní Pollet, ten dokázal v pokutovém území soupeře obrat o míč Mitroviće, balón se ale odrazil k brankáři Leticovi.
     
    61
    Žlutou kartu dostává Rémi Mulumba (KAS Eupen).
     
    63
    Tomečakův centr nedoletěl až k Wesleymu, přesto u míče zůstávají domácí fotbalisté.
     
    65
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází David Pollet, přichází Florian Raspentino.
     
    67
    Tentokrát už měl Vossen naprosto mimořádnou šanci na hattrick, když jej Wesley vysunul zcela osamoceného vstříc brankář van Crombruggemu, ten mu ale výborně dokázal zmenšit střelecký úhel, míč mu vypíchl a následně chytil i Vossenovu dorážku!
    67. Vossen utekl sám na brankáře van Crombruggeho, branku ale ani nadvakrát nedal.
     
    68
    O minutu později mohl hattricku dosáhnout Wesley! Tomu Vormer předložil exkluzivní přihrávku do stoprocentní šance, Wesley ale nepochopitelně nedokázal ani vystřelit!
    68. Wesley promarnil naprostou tutovku.
     
    69
    Eupen právě vstřelil branku!
    Bruggy pohrdly dvěma naprostými loženkami a pykají inkasovanou branku! Po rychlém přechodu Eupenu na útočnou polovinu Schauerte perfektním centrem vybídl ke gólové teči ERICA OCANSEYHO.
    69. Eric OCANSEY - 4:1
     
    72
    Penalta pro Eupen!
     
    72
    Ocansey pronikl do pokutového území, kde byl podražen a rozhodčí Verboomen po konzultaci s kolegou u videa nařizuje penaltu také pro hosty!
    72. Penaltová situace.
     
    73
    Eupen právě vstřelil branku!
    Pokutového kopu se ujal LUÍS GARCÍA a míč nasměroval nechytatelně přímo k tyči domácí branky!
    73. Luis GARCÍA - 4:2
     
    74
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Hans Vanaken, přichází Siebe Schrijvers.
     
    76
    Hosté vycítili naději, z takřka zoufalé pozice dokázali utkání zdramatizovat dvěma góly v rychlém sledu a pokusí se ještě zahrozit.
     
    78
    Tojokawa dostal dlouhý pas do pokutového území, který si zprvu dokázal zpracovat na kopačku, míč mu ale poté utekl k brankáři Leticovi.
     
    79
    Atmosféra v hledišti houstne, divákům se nelíbí každý verdikt rozhodčího Verboomena proti Bruggám.
     
    81
    Při útočném výpadu hostů po pravém křídle byl Ocansey přistižen v ofsajdu.
     
    83
    I další útok Eupenu končí proviněním Ocanseyho proti pravidlům, tentokrát si při zpracování míče pomohl rukou přímo před očima pomezního rozhodčího.
     
    85
    Bruggy už uklidnily hru a kombinují s míčem na kopačkách v okolí středové čáry.
     
    87
    Molina prohrál osobní souboj s Vossenem u vlastního pokutového území, poté soupeře musel srazit k zemí a vidí žlutou kartu.
     
    88
    Penalta pro Bruggy a červená karta pro Mulumbu po druhé žluté!
    88. Červená karta po 2. žluté a penalta.
     
    88
    Po Vormerově centru Mulumba přidržel jednoho z domácích fotbalistů a rozhodčí Verboomen je nekompromisní.
     
    89
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Brankář van Crombrugge znovu vystihl směr penalty JELLEHO VOSSENA, ten ji ale dokázal napasovat až přesně k tyči a uzavírá svůj dnešní hattrick!
    89. Jelle VOSSEN - 5:2
     
    90+1
    Rozhodčí Verboomen oddaluje závěrečný hvizd o tři nastavené minuty.
     
    90+2
    Ještě jednu šanci měl Wesley, ten ale hlavičkoval z hranice pokutového území přímo do brankáře van Crombruggeho.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je za námi premiérové letošní vystoupení obhájce belgického titulu z Brugg, které navázaly na skvělé domácí výkony z loňské sezóny a Eupen přestřílely 5:2.

    Domácí snadno vedli 4:0, poté se ale Vossen začal předhánět s Wesleym, kdo dřív završí hattrick, až zahazovali takřka nezahoditelné a Eupen tuto lehkovážnost potrestal dvěma brankami v rychlém sledu, další šanci už si hosté ale nevypracovali a ze své druhé penalty nakonec ten hattrick završil Jelle Vossen.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:4. (16:25:33)

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 7. Wesley, 24. Vossen (pen.), 25. Wesley, 53. Vossen, 89. Vossen – 69. Ocansey, 73. García (pen.)

    Karty:   23. Blondelle (EUP), 61. Mulumba (EUP), 87. Molina (EUP)   88. Mulumba (EUP)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 4:4. Rohy: 4:4.
    Club Bruggy KV: Letica – Poulain, Mitrović, Denswil (34. Decarli) – Tomečak, Vormer (C), Vanaken (74. Schrijvers), Rits (56. Baiye), Groeneveld – Wesley, Vossen.
    Náhradníci: Horvath – D. Cools, Decarli, Baiye, Dennis, Openda, Peres, Schrijvers, Scholz.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Schauerte, Mulumba, Blondelle (46. Lazare Amani), Ch. Keita – Ocansey, Molina, García (C) – Yagan (56. Tojokawa), Pollet (65. Raspentino), Laurent.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Diagné, Gnaka, Lazare Amani, Tojokawa, Raspentino, Lotiès.

    Rozhodca: Verboomen – Lemaire, Hillaert