Ufa – Domžale 0:0 (kon.) | Ventspils – Bordeaux 0:1 (kon.) | Tobol Kostanaj – Pjunik 2:1 (kon.)
Jūrmala – La Fiorita 6:0 (kon.) | Constanta – Arnhem 2:2 (kon.) | Almaty – Alkmaar 2:0 (kon.)
Kutaisi – Víkingur Reykjavík 3:0 (kon.) | Čichura – Maribor 0:0 (kon.) | H. Haifa – Hafnarfjördur 1:1 (kon.)
Balzan – Slovan Bratislava sk 2:1 (kon.) | Dudelange – KF Drita 2:1 (kon.) | Lipsko – Häcken 4:0 (kon.)
APOEL – Flora 5:0 (kon.) | Zrinjski Mostar – Valletta 1:1 (kon.) | Djurgården – Mariupol 1:1 (kon.)
Honvéd Budapešť – Niederkorn 1:0 (kon.) | CSKA Sofia – Admira Wacker Mödling 3:0 (kon.) | Tel Aviv – Niš 2:0 (kon.)
Žalgiris Vilnius – Vaduz 1:0 (kon.) | Jagiellonia – Rio Ave 1:0 (kon.) | Soligorsk – Lech Poznań 1:1 (kon.)
Dinamo Brest – Atromitos 4:3 (kon.) | Linz – Lillestrøm 4:0 (kon.) | Nordsjælland – Štokholm 1:0 (kon.)
Ljubljana – Crusaders 5:1 (kon.) | Sutjeska – Alaškert 0:1 (kon.) | FC Santa Coloma – Valur 1:0 (kon.)
New Saints – Lincoln 2:1 (kon.) | Hajduk Split – Slavia Sofia 1:0 (kon.) | Genk – Fola 5:0 (kon.)
Zabrze – Trenčín sk 0:1 (kon.) | B36 Tórshavn – Besiktas 0:2 (kon.) | Gallen – Sarpsborg 2:1 (kon.)
Željezničar Sarajevo – Limassol 1:2 (kon.) | Partizan – Riteriai 1:0 (kon.) | Bergamo – FK Sarajevo 2:2 (kon.)
Hibernian – Asteras 3:2 (kon.) | Osijek – Rangers 0:1 (kon.) | Spartak Subotica – Sparta Praha 2:0 (kon.)
Dundalk – Larnaca 0:0 (kon.) | Aberdeen – Burnley 1:1 (kon.) | Dunajská Streda – Minsk sk 1:3 (kon.)
Stjarnan – Kodaň 0:2 (kon.) | Sevilla – Újpest FC 4:0 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:3 (1:1)
Dinamo Minsk
Štvrtok 26.07.2018, 21:00 • MOL Aréna • Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zamierame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC DAC Dunajská Streda a FC Dinamo Minsk. Zápas sa začína o 21:00.

    V týždni opäť pokračujú predkolá európskych šúťaží a v nich sa predstavia aj všetci naši zástupcovia, ktorí sa dostali úspešne cez prvé predkolo. Štvrtok sú na programe zápasy druhého predkola Európskej ligy a futbalistov FC DAC Dunajská Streda čaká prvé stretnutie na domácej pôde, kde privítajú bieloruský celok FC Dinamo Minsk.

    FC DAC Dunajská Streda:
    Dunajská Streda skončila v minulej sezóne našej najvyššej súťaže na treťom mieste a klub zo Žitného ostrova sa tak znovu po 25 rokoch kvalifikoval do futbalovej Európy. V prvom kole čakal Dunajskú Stredu gruzínsky celok Dinamo Tbilisi, čo sa napokon ukázalo ako veľmi náročná prekážka. Prvý zápas v MOL Arene skončil remízou 1:1, ale DAC bolo aktívnejším celkom, len sa mu nedarilo v koncovke. V odvete na gruzínskej pôde na to skoro doplatil, keď do 86. minúty prehrával náš zástupca 0:1, ale napokon sa dvakrát presadil presnou hlavičkou Bayo a zariadil tak postup Dunajskej Stredy do druhého predkola.

    FC Dinamo Minsk:
    Bieloruský celok sa v uplynulom ročníku tamojšej najvyššej súťaže umiestnil na druhom mieste, ale mal rovnaký počet bodov ako majstrovské Bate. Rozhodovalo teda skóre, ktoré malo Bate lepšie a tak sa Minsk musel uspokojiť s druhým miestom, čo mu zabezpečilo účasť v prvom predkole Európskej ligy. Tam bieloruský celok bojoval s Derry City zo Severného Írska a toto zápolenie začal úspešne, keď vyhral na súperovej pôde 2:0, ale doma potom prišla prehra 1:2, takže Minsk len tesne postúpilo do druhého predkola. Bieloruská najvyššia futbalová súťaž je už dávno v plnom prúde, po 16 zápasoch sa Minsk nachádza na druhom mieste so stretou sedem bodov na znova prvé Bate.

    Určite nás teda čaká zaujímavá konfrontácia, ťažko niečo dopredu predpokladať. Nám ostáva len veriť, že slovenský zástupca spraví ďalší dobrý výsledok a na súperovu pôdu vycestuje s čo najlepším výsledkom.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Šimčák – Kalmár, M. Ljubičić (C), Herc – Vida, Bayo, Pačinda

    Náhradníci: Jedlička – Koné, Vida, Divković, Davis, Záhumenský, Tretiakov

    FC Dinamo Minsk: Gorbunov – Žavnerčik, Galović (C), Rodrigues, Šitov – Korzun, Yahaya – Begunov, Nikolić, Chvaščinskij

    Náhradníci: Ignatovič – Švecov, Bykov, Solovej, Trebotić, Makas, Gurenko

    Rozhodca: Serhij Bojko – Igor Alochin, Volodymyr Volodin – Jaroslav Kozyk (všetci Ukrajina)
     
    Prajem príjemný futbalový večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku prvého zápasu v rámci druhého predkola Európskej ligy medzi mužstvami FC DAC Dunajská Streda a FC Dinamo Minsk už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Slovenského zástupcu zo Žitného Ostrava čaká prvé stretnutie na domácej pôde, kde privíta určite nevyspytateľného bieloruského súpera z Minsku. Nový tréner domáceho celku posiela do boja celkom ofenzívnu zostavu až s troma útočníkmi, čo je možno troška prekvapenie, ale DAC tak chce hrať doma aktívnejšie.

    Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni z Ukrajiny a to konkrétne Serhij Bojko – Igor Alochin, Volodymyr Volodin – Jaroslav Kozyk. Zaplnená MOL Aréna je tak už na všetko pripravená, opäť sa vám prihlásime tesne pred výkopom.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej plochy, prvý polčas sa tak pred parádnou kulisou čoskoro začne!

    Pri sledovaní tohto zápasu vám prajem príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí odohrajú toto stretnutie v žlto-modrej kombinácii dresov, hostia majú na sebe dresy bielej farby.
     
    2
    K lopte sa už dostáva bieloruský celok, ktorý sa aj ihneď pokúsil o útočný výpad na súperovu polovicu, ale futbalisti Dunajskej Stredy svojho súpera nikam nepustili.
     
    3
    Sledujeme však opatrnejší úvod z oboch strán, zatiaľ sa určite nemajú oba celky kam ponáhľať, snažia sa hlavne držať loptu na svojich kopačkách.
     
    4
    Pred pokutové územie hosťujúceho celku smerovala dlhá prihrávka na Baya, ale pri lopte bol skorej brankár Gorbunov. Domáci futbalista potom zbytočne dohrával súboj a píska sa nedovolený zákrok.
     
    5
    Oba celky sa však už snažia o častejšie útočné výpady, ale defenzívy domáceho aj hosťujćeho tímu sú pozorné a tak sme ešte neboli svedkami žiadneho streleckého pokusu.
     
    6
    Domáci futbalisti sa po strate lopty pokúšajú o vysoké napádanie súperovej rozohrávky, veľmi aktívne zatiaľ pôsobí aj hlavné útočné trio Dunajskej Stredy.
     
    7
    Hostia sa zatiaľ zložitejšie dostávajú na útočnú polovicu, domáci dobre bránia stred poľa a po zisku lopty sa snažia o založenie útočnej akcie. Podobne aktívnejšie hral náš zástupca aj v prvom domácom zápase s Tbilisti, ale po rýchlom brejku súpera inkasoval.
     
    8
    Útok hostí prerušuje hlavný rozhodca Bojko, ktorý signalizuje faul hosťujúceho hráča. K lopte sa tak opäť dostáva domáci celok, ktorý sa snaží cez postupné prihrávky dostať sa na súperovu polovicu.
     
    9
    Sledovali sme streli zo strednej vzdialenosti, ktorú ešte tečoval Pačinda, ale jeho pokus nebol nijak nebezpečný. Aj keby trafil bránu či dal gól, tak by neplatil pre postavenie mimo hru.
     
    10
    Individuálnu akciu ťahal po pravej strane Kalmár, ale nepodarilo sa mu už úspešne centrovať do pokutového územia súpera. Dunajská Streda začína byť už veľmi aktívna, defenzíva Minsku musí byť v pohotovosti.
     
    11
    V pokutovom území hosťujúceho celku úspešne zabojoval Bayoa získava pre svoj celok prvý rohový kop v tomto zápase. Aktivita domácich tak stále narastá, čo je určite len dobre.
     
    12
    Po rohovom kope nepredviedol brankár Gorbunov najistejší zákrok a domáci futbalisti sa tak dostali do zaujímavého zakončenia na bránu súpera, ale strelecký pokus letí mimo.
     
    13
    Minsk už drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa presunúť na útočnú polovicu. Opäť však sledujeme vysoké napádanie zo strany domácich, čo futbalistom v bielych dresoch znepríjemňuje útočné ťaženie.
     
    14
    Teraz však prichádza nedovolený zákrok od domácich futbalistov, na zemi ostáva ležať Chvaščinskij a hostia tak získavajú priamy kop, zrejme budeme svedkami centrovanej lopty do pokutového územia domácich.
     
    15
    Aj sa tak stalo, ale hostia sa pred bránou súpera previnili útočným faulom a tak loptu získava DAC. Brankár Macej ju už stihol rozohrať na svojich spoluhráčov a tak sledujeme ich kombináciu.
     
    16
    Erik Pačinda predviedol krásny individuálny prienik na súperovu polovicu, napokon sa dostal aj do zaujímavej streleckej príležitosti, ale jeho pokus kryje brankár Gorbunov, ktorý vyráža loptu na rohový kop!
     
    17
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol, prišiel len útočný faul domácich futbalistov a tak je lopta prisúdená Minsku. Dunajská Streda sa teda vracia späť na svoju polovicu.
    17. Pačinda (DUN)
     
    18
    Opäť sa v útočnom ťažení ocitol Pačinda, ktorý hľadal svojim centrom Vidu. Druhý menovaný sa síce dostal aj do zakončenia, ale jeho hlavička ide vedľa brány súpera. Ale aj takéto momenty sú pre domácich dôležité.
     
    19
    Tak toto bola veľmi nepríjemná zrážka v pokutovom území domáceho celku. Begunov tam poslal centrovanú loptu, za ktorou išiel jeho spoluhráč Chvaščinskij, ale dopustil sa faulu na brankára Maceja, ktorý ostáva ležať na trávniku.
     
    20
    Za predchádzajúci faul vidí Chvaščinskij žltú kartu a to celkom zaslúžene.
     
    21
    Dunajská Streda sa pokúsila zo svojej polovice o založenie útočnej akcie, ale dostáva sa len po stred poľa. Domáci však stále držia loptu na svojich kopačkách.
     
    22
    Napokon sa domáci ešte dostali do zakončenia, z väčšej vzdialenosti to skúšal Kalmár, ale jeho strele chýbala patričná presnosť. Odkop od brány Gorbunova.
     
    23
    Prišiel však útok aj na druhej strane a bieloruský celok sa usadil na útočnej polovici. Po zrazenej prihrávke získava autové vhadzovanie v tesnej blízkosti pokutového územia súpera.
     
    24
    FC Dinamo Minsk dáva gól!
    A je tu prvý gól tohto zápasu, ktorý dávajú hostia! Minsk zahrával spomínané autové vhadzovanie, následne prišiel center až do pokutového územia domácich, kde sa k lopte dostal ROMAN BEGUNOV, jeho prvý pokus ešte Macej kryl, ale na dorážku nemal nárok – 0:1!
    24. Begunov (MNK) - 0:1
     
    25
    Opakuje sa tak situácia ako v zápase s Tbilisi. Aj v tom hrala Dunajská Streda aktívnejšie, ale z rýchleho útoku a po chybe obrany inkasovala gól. Snáď sa ešte DAC podarí vyrovnať do polčasovej prestávky.
     
    27
    Domáci však už nepôsobia takým aktívnym dojmom, predsa len ich ten gól v Macejovej sieti pribrzdil. Treba sa však rýchlo oklepať a vrátiť sa ku svojej hre.
     
    29
    Teraz sa už Dunajská Streda dostáva k lopte a presúva sa aj na útočnú polovicu. Minsk sa tak opäť musí brániť a vyvarovať sa každej jednej chybe, ktorú by náš zástupca mohol potrestať.
     
    30
    Bayo vybojoval po faule priamy kop na súperovej polovici. Ide o celkom zaujímavú vzdialenosť od súperovej brány, možno to je aj na priamu strelu. Nechajme sa prekvapiť.
     
    31
    Aj sa tak stalo! Kalmár to vyskúšal zaujímavou strelou na vzdialenejšiu tyč, ale brankár Gorbunov mal dobrý výhľad a istým zákrokom vyráža loptu do bezpečia.
     
    32
    Domáci futbalisti sa stále tlačia do útoku, snažia sa aj o strelecké pokusy, ale zatiaľ im to do súperovej brány nepadá. Vyrovnávajúci gól by Dunajskej Strede určite pomohol, Minsk stále vedie najtesnejším možným rozdielom.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Šimčák (FC DAC Dunajská Streda).
     
    34
    Hostia získali po nedovolenom zákroku Šimčáka priamy kop na útočnej polovici. Po jeho realizovaní prišiel pokus z voleja v podaní Yahaya, ale jeho strela ide vedľa domácej brány.
     
    35
    Sledovali sme rýchlu útočnú akciu domáceho celku, Kalmár sa dostal s loptou až pred pokutové územie, ale bol od lopty podľa hlavného rozhodcu čisto odstavený.
     
    36
    Útok domácich však stále pokračuje, k lopte sa opäť dostal Kalmár, ale jeho center do pokutového územia dostala obrana súpera do bezpečia.
     
    37
    DAC je tak aj naďalej pri lopte a kombinuje na súperovej polovici. Slovenský zástupca by si ten gól zaslúžil, ale stále mu chýba presnosť v útočnej fáze.
     
    38
    Bayo mohol byť opäť spasiteľom Dunajskej Stredy! Za obranu súpera smeroval parádny center, naň si dokázal dobre nabehnúť domáci zakončovateľ, ktorý sa prezentoval presnou hlavičkou, ale tú dokázal vytlačiť do bezpečia brankár Gorbunov! Toto bola najväčšia šanca domácich futbalistov.
    38. Bayo (DUN)
     
    39
    Veľká nepríjemnosť pre domáce rady! Šimčák odzadu na súperovej polovici úplne zbytočne fauloval a dostáva druhú žltú kartu a tak predčasne putuje do sprchy! DAC tak bude hrať zvyšok prvého polčasu a celý druhý polčas v oslabení o jedného hráča.
    39. Šimčák (DUN)
     
    40
    To bol zrejme skrat domáceho futbalistu, Dunajská Streda hrala veľmi aktívne, dostávala súpera pod tlak, ale bude musieť hrať teraz len s desiatimi hráčmi.
     
    41
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Herc, prichádza Davis.
     
    42
    Do hry tak musel naskočiť krajný obranca Davis, určite sa tak zmení rozostavenie domácich. Dunajská Streda sa však aj naďalej pokúša hrať aktívne, možno ju práve tento moment ešte viac nakopne.
     
    43
    Pomaly sa nám blíži záver prvého polčasu, bieloruský Minsk stále vedie o jeden gól a hrá navyše aj o jedného hráča viacej. Uvidíme, či sa domáci dokážu vrátiť ešte späť do tohto zápasu.
     
    44
    Bola nariadená penalta pre Dunajskú Stredu! Jeden z hráčov hostí, konkrétne to bol Žavrenčik zahral v pokutovom území rukou a tak majú domáci futbalisti obrovskú šancu do polčasovej prestávky vyrovnať!
    44. Žavnerčik (MNK)
     
    45
    Dunajská Streda dala gól!

    Je vyrovnané, presne toto domáci futbalisti potrebovali! Loptu si na biely bod postavil Erik Pačinda a presnou strelou k tyčke vyrovnáva na 1:1! Brankár Gorbunov síce uhádol smer strely, ale lopta bola presne umiestnená a toto je veľmi dôležitý fakt pre DAC!
    45. Pačinda (DUN) - 1:1
     
    45+1
    Prvý polčas sa predlžuje o dve minúty!
     
    45+2
    Hra ešte plynie ďalej aj po dvoch nastavených minútach, boli tam menšie prerušenia.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    MOL Aréna videla v prvom polčase dva presné zásahy. Dunajská Streda vstúpila do stretnutia veľmi aktívne, mala častejšie loptu na svojich kopačkách, vysoko napádala rozohrávku súpera, ale v 24. minúte poslal hostí do vedenia Begunov. Druhý podstatný moment zápasu sa odohral v 39. minúte, keď Šimčák dostal po druhej žltej červenú kartu a DAC tak bude dohrávať toto stretnutie s desiatimi hráčmi. Domáci sa však nevzdávali, ďalej bojovali a v 45. minúte premenil po ruke Žavrenčik á pokutový kop Erik Pačinda, čím stanovil predbežné skóre 1:1!

    Určite nás tak ešte čaká zaujímavý druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:03.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro rozbehne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia, ale loptu už rýchlo strácajú. Ani jeden z trénerom nestriedal pred týmto dejstvom.
     
    47
    Pred bránu hosťujúceho celku centroval z pravej strane dnes veľmi aktívny Pačinda, ale jeho pokus smeruje do rukavíc brankára Gorbunova.
     
    48
    Určite sme zvedaví, ako bude hrať Dunajská Streda v druhom polčase, keďže má na ihrisku len desať hráčov. Aj remíza 1:1 by bola za takýchto podmienok určite dobrým výsledkom.
     
    49
    K lopte sa dostal Davis, ktorý hľadal dlhou prihrávkou do pokutového územia Baya, ale pri lopte bol opäť skorej brankár Gorbunov. Zatiaľ to teda zo strany domácich nevyzerá na bránenie výsledku.
     
    50
    Postupne sa do útoku už snaží prenikať aj bieloruský celok, ale nedarí sa mu v kombinácii. Dunajská Streda navyše dobre bráni svoje územie, okrem tohto inkasovaného gólu nepustila súpera do žiadnej šance.
     
    51
    Po rýchlom prechode na útočnú polovicu sa strelou spoza pokutového územia prezentoval Chvaščinskij, ale nemieril presne a lopta ide len vedľa domácej brány.
     
    52
    Zo strany hosťujúceho celku sa črtal ďalší útočný výpad, ale prišiel taktický faul v strede poľa od domácich futbalistov a tak zbrzdili útočné ťaženie súpera.
     
    53
    No a v tomto prípade sa jednalo o ofsajd futbalistov Minsku, takže pri lopte je už domáci celok. Zatiaľ čakáme na prvú zaujímavejšiu príležitosť v druhom polčase.
     
    54
    Postupnými prihrávkami sa domáci futbalisti presunuli až na útočnú polovicu, ale tam sme boli svedkami nedovoleného zákroku od Baya a tak je lopta prisúdená hosťujúcemu celku.
     
    55
    Ljubičić zahral rukou na zemi a tak hostia získavajú priamy kop na útočnej polovici. Obrana domácich sa tak musí mať na pozore, zrejme pôjde o centrovanú loptu do pokutového územia.
     
    56
    Po priamom kope sa lopta dostala pred bránu domáceho tímu, ale tá doputovala len do rukavíc pripraveného brankára Maceja. Ten si teda pripisuje ľahký zákrok.
     
    57
    Ale domáci futbalisti pôsobia veľmi sympaticky v druhom polčase, hrajú o jedného hráča menej, ale neboja sa púšťať do útoku. Treba si však dávať pozor v zadných radoch.
     
    58
    K lopte sa dostal Bayo, ktorému sa podarilo odcentrovať do pokutového územia, kde sme sledovali hlavičkové zakončenie Vidu, ale ten mieril len do rukavíc brankára Gorbunova.
     
    59
    Čo teraz zahodil Bayo! Obrana hostí totálne zaspala, nechala za seba prepadnúť dlhú prihrávku, ktorá sa dostala k spomínanému Bayovi, ten už postupoval sám na brankára súpera, ale nevyšla mu jeho kľučka, zle si hodil loptu pred seba a Gorbunov tak zachránil svoj celok, ale skôr to Bayo celé pokazil!
    59. Bayo (DUN)
     
    60
    O Bayovi je známe, že vie dať gól z ťažších pozícii, ale stopercentnú šancu premení ťažko. To sa teraz potvrdilo, čo je pre domácich veľká škoda. Tento gól mohol znamenať veľa, to proste musí padnúť do brány.
     
    61
    Striedanie v tíme FC Dinamo Minsk: z ihriska odchádza Chvaščinskij, prichádza Gurenko.
     
    62
    Zo strednej vzdialenosti sa pokúšal o strelu Kalmár, čo mu napokon aj vyšlo, ale chýbala jej potrebná razancia. Zrejme ani hostia nečakali, že domáci aj napriek oslabeniu budú hrať takto aktívne.
     
    63
    Uf, teraz bolo celkom veselo pred domácou bránou. Šitov centroval pred Macejovu bránu, brankár DAC loptu zle vyboxoval a z voleja zakončoval Begunov, ale svoj druhý gól v tomto zápase nepridal.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Kalmár (FC DAC Dunajská Streda).
     
    66
    Ožívať však už začína aj bieloruský Minsk, ale domáci ich držia ďalej od svojej brány. Do konca stretnutia je ešte pomerne dosť času, škoda zahodenej veľkej šance Baya.
     
    67
    Teraz sa hra musela na malú chvíľu prerušiť, na ihrisku ostal ležať jeden z hráčov hostí. Už sa však pokračuje ďalej, pri lopte je Minsk.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Gurenko (FC Dinamo Minsk).
     
    69
    Dunajská Streda zahrávala priamy kop, na Kalmárov center si v pokutovom území dobre vyskočil Bayo, ale jeho hlavička ide tesne nad bránu súpera!
     
    70
    Kalmár však teraz fauloval na obrannej polovici a hostia získavajú priamy kop. Domáci futbalista si musí dať pozor, jednu žltú kartu už má, zrejme by mal domáci tréner uvažovať o jeho vystriedaní.
     
    71
    Centrovaná lopta do pokutového územia smerovala len na cenu kapitána domácich Ljubičića, ktorý ju upratal do bezpečia. Pokračoval ešte útok hostí, ale Macej bude rozohrávať loptu od svojej brány.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Dinamo Minsk: z ihriska odchádza Ivanov, prichádza Makas.
     
    72
    Hra je opäť prerušená, teraz ostáva ležať na ihrisku domáci futbalista. Pri lavičke DAC sa schyľuje k ďalšej výmene.
     
    73
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Kalmár, prichádza M. Vida.
     
    74
    Celkovo sledujeme v druhom polčase vyrovnaný futbal z oboch strán. Hostia hrajú presilovku a smerom dobre nie sú až tak nebezpeční, čo je určite prekvapivé.
     
    75
    Sme teda ešte zvedaví, či sa jeden z celkov pokúsi strhnúť vedenie na svoju stranu. Domácim by za takýto podmienok aj remíza stačila, hostia by však do domácej odvtedy chceli asi aj lepší výsledok.
     
    77
    FC Dinamo Minsk dáva gól!
    Tak to je veľká smola pre domácich futbalistov! Hostia neboli až tak nebezpeční v početnej prevahe a gól dávajú prakticky z nenápadnej situácie. Do pokutového územia DAC smeroval center, ktorý sa dal určite upratať do bezpečia, ale Šatka loptu nezachytil, tá sa dostala na hlavu ALEXANDRA MAKASA a nový muž na ihrisku vracia svojmu celku vedenie o jeden gól – 1:2!
    77. Makas (MNK) - 1:2
     
    78
    Dunajská Streda sa ihneď po výkope dostala na útočnú polovicu a po jasnom nedovolenom zákroku získava priamy kop zo zaujímavej pozície. Hostia sa tak budú musieť brániť.
     
    79
    Spomínaný priamy kop zahrával Pačinda, ale jeho prízemný pokus smeruje len vedľa súperovej brány. Gorbunov sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    80
    Opäť sa hra musela prerušiť, jeden z hráčov hostí ostáva ležať na trávniku. Zrejme takéto gestá uvidíme zo strany Minsku často, až do konca stretnutia.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Dinamo Minsk: z ihriska odchádza Korzun, prichádza Trebotić.
     
    82
    No a pomaly sa blíži záver tohto zápasu, oslabená Dunajská Streda stále prehráva o jeden gól. Sme tak ešte zvedaví, či príde nejaká zaujímavá situácia na jednej či druhej strane.
     
    84
    Schyľuje sa aj k poslednej výmene na domácej strane. Zatiaľ sa čaká na vhodnú príležitosť, domáci sa ešte pokúšajú o vyrovnanie, čo oceňujú aj domáci priaznivci.
     
    85
    Koštrna spadol v pokutovom území súpera, ale penalta sa v tomto prípade nepíska. Dunajská Streda je však stále pri lopte, tlačí sa do zakončenia na súperovu bránu.
     
    87
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza K. Vida, prichádza Treťjakov.
     
    88
    K lopte sa dostal Davis a aj vystrelil, vybojoval pre svoj celok aspoň rohový kop. Druhý polčas je už takmer na svojom konci, domáci stále prehrávajú 1:2!
     
    89
    Rohový kop rozohrali domáci futbalisti nakrátko, ale nič zaujímavého sme nevideli. Dunajská Streda sa ešte drží na útočnej polovici, snaží sa o vyrovnávajúci gól.
     
    90
    Druhý polčas sa predlžuje o 5 minút!
     
    90+1
    Ljubičić padá s loptou pred pokutovým územím, ale faul sa nepíska! Nuž, toto sa zrejme aj dalo pískať v prospech Dunajskej Stredy.
     
    90+2
    Tlak domácich futbalistov však pokračuje ďalej, opäť sa k lopte dostal Ljubičić, svojim pokusom však trafil len spoluhráča Šatku. Pokračuje márne dobíjanie súperovej brány.
     
    90+3
    Čas sa už rýchlo kráti, vyzerá to teda na víťazstvo bieloruského celku. Ostávajú však ešte dve minúty, stať sa môže čokoľvek.
     
    90+4
    FC Dinamo Minsk dáva gól!
    A je tu tretí gól Minsku a zrejme sú postupové nádeje DAC definitívne pochované! Do pokutového územia domácich smeroval center na zadnú tyč, tam nedokázal Davis ubrániť UROŠA NIKOLIĆA a ten excelentnou hlavičkou upravuje skóre zápasu na 1:3!
    90+4. Nikolić (MNK) - 1:3
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Krutý výsledok pre Dunajskú Stredu. Po prvom polčase to vyzeralo s DAC celkom nádejne aj napriek tomu, že domáci hrali v oslabení o jedného hráča. Druhé dejstvo bolo vyrovnané a Minsk si nedokázal vytvoriť žiaden sústavný tlak. V 59. minúte mal za stavu 1:1 mega šancu Bayo, ale nedokázal ju premeniť a to môže zrejme domácich mrzieť, pretože v 77. minúte po chybe obrany skóroval hlavou Makas. Dunajská Streda sa ešte snažila o vyrovnanie, mala tlak, ale druhý gól už nedala. Domáci nezvládli nadstavený čas, kedže v 94. minúte dal tretí a zrejme už aj postupový gól Minsku Nikolić opäť po chybe obrany a presnou hlavičkou.

    Na bieloruskej pôde teda DAC nečaká nič ľahké, postup je už naozaj len v rovine teórie, ale vo futbale je možné všetko. Z našich ďalších dvoch zástupcov v predkolách Európskej ligy dnes vyhral len Trenčín, ktorý v Poľsku vyhral nad Zabrze 1:0 a pred domácou odvetou má tak dobré vyhliadky. Na maltskej pôde však neuspel Slovan, ktorý tam prehral 1:2, ale v domáce odvete má všetko vo svojich rukách. V utorok sa podarilo Trnave vybojovať senzačné víťazstvo 2:0 nad Legiu Varšava a tak má doma takisto veľkú nádej na postup ďalej. O týždeň tak budú ešte pokračovať všetci naši pohárový zástupcovia, ako to bude potom sa už uvidí.

    S týmto konštatovaním sa teda lúčim a prajem dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:59:58)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 45. Pačinda (pen.) – 24. Begunov, 77. Makas, 90+4. Nikolić

    Karty:   33. Šimčák (DUN), 65. Kalmár (DUN) – 20. Chvaščinskij (MNK), 68. Gurenko (MNK)   39. Šimčák (DUN)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Koštrna, Šatka, Huk, Šimčák – Kalmár (73. M. Vida), M. Ljubičić (C), Herc (41. Davis) – K. Vida (87. Treťjakov), Bayo, Pačinda
    Náhradníci: Jedlička – Koné, Vida, Divković, Davis, Záhumenský, Tretiakov

    Dinamo Minsk: Gorbunov – Žavnerčik, Galović (C), Rodrigues, Šitov – Korzun (81. Trebotić), Yahaya – Begunov, Nikolić, Chvaščinskij (61. Gurenko), Ivanov (71. Makas)
    Náhradníci: Ignatovič – Švecov, Bykov, Solovej, Trebotić, Makas, Gurenko.

    Rozhodca: Serhij Bojko – Igor Alochin, Volodymyr Volodin – Jaroslav Kozyk (všetci Ukrajina)
    Štvrtok 02.08.2018
    Minsk - Dunajská Streda 4:1

    Góly: 19. Nikolič, 47. Khvaschinski, 51. Ivanov (pen.), 58. Nikolič – 73. Vida

    Karty:   28. Ivanov (MNK), 41. Šitov (MNK), 52. Khvaschinski (MNK) – 1. Kone (DUN), 33. Herc (DUN), 34. Kalmár (DUN), 50. Koštrna (DUN)