Ufa – Domžale 0:0 (kon.) | Ventspils – Bordeaux 0:1 (kon.) | Tobol Kostanaj – Pjunik 2:1 (kon.)
Jūrmala – La Fiorita 6:0 (kon.) | Constanta – Arnhem 2:2 (kon.) | Almaty – Alkmaar 2:0 (kon.)
Kutaisi – Víkingur Reykjavík 3:0 (kon.) | Čichura – Maribor 0:0 (kon.) | H. Haifa – Hafnarfjördur 1:1 (kon.)
Balzan – Slovan Bratislava sk 2:1 (kon.) | Dudelange – KF Drita 2:1 (kon.) | Lipsko – Häcken 4:0 (kon.)
APOEL – Flora 5:0 (kon.) | Zrinjski Mostar – Valletta 1:1 (kon.) | Djurgården – Mariupol 1:1 (kon.)
Honvéd Budapešť – Niederkorn 1:0 (kon.) | CSKA Sofia – Admira Wacker Mödling 3:0 (kon.) | Tel Aviv – Niš 2:0 (kon.)
Žalgiris Vilnius – Vaduz 1:0 (kon.) | Jagiellonia – Rio Ave 1:0 (kon.) | Soligorsk – Lech Poznań 1:1 (kon.)
Dinamo Brest – Atromitos 4:3 (kon.) | Linz – Lillestrøm 4:0 (kon.) | Nordsjælland – Štokholm 1:0 (kon.)
Ljubljana – Crusaders 5:1 (kon.) | Sutjeska – Alaškert 0:1 (kon.) | FC Santa Coloma – Valur 1:0 (kon.)
New Saints – Lincoln 2:1 (kon.) | Hajduk Split – Slavia Sofia 1:0 (kon.) | Genk – Fola 5:0 (kon.)
Zabrze – Trenčín sk 0:1 (kon.) | B36 Tórshavn – Besiktas 0:2 (kon.) | Gallen – Sarpsborg 2:1 (kon.)
Željezničar Sarajevo – Limassol 1:2 (kon.) | Partizan – Riteriai 1:0 (kon.) | Bergamo – FK Sarajevo 2:2 (kon.)
Hibernian – Asteras 3:2 (kon.) | Osijek – Rangers 0:1 (kon.) | Spartak Subotica – Sparta Praha 2:0 (kon.)
Dundalk – Larnaca 0:0 (kon.) | Aberdeen – Burnley 1:1 (kon.) | Dunajská Streda – Minsk sk 1:3 (kon.)
Stjarnan – Kodaň 0:2 (kon.) | Sevilla – Újpest FC 4:0 (kon.)
koniec
Torpedo Kutaisi
3:0 (1:0)
Víkingur Reykjavík
cz Štvrtok 26.07.2018, 18:00 • Stadion Ramaz Shengelia (Kutaisi) • Európska liga (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga má na programu druhá předkola, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Torpedo Kutaisi a Víkingur Reykjavík.
     
    FC Torpedo Kutaisi

    Gruzínské Torpedu se v uplynulém ročníku podařilo zvítězit ve své domácí soutěže, nakonec mu to podařilo s náskokem jediného bodu, Tbilisi totiž v posledním zápase prohrály a mistrovský titul tak putoval do náruče fotbalistů Kutaisi. Letošní ročník gruzínské nejvyšší soutěže je v plném proudu, zatím je odehráno osmnáct zápasů. Torpedo rozhodně nenavazuje na povedenou minulou sezónu, momentálně se totiž nachází na pátém místě, s šestnáctibodovým mankem na vedoucí Saburtalo Tbilisi. Zdá, se že Kutaisi konečně našlo ten správný herní rytmus, v posledních třech ligových zápasech prohrálo pouze jedinkrát.
     
    Víkingur Reykjavík

    Na opačné straně stojí islandský Víkingur, kterému se minulá sezóna absolutně nepovedla. Tento celek se ve své domácí soutěži umístil až na osmé pozici. Víkingur celkem nasbíral pouze sedmadvacet bodů, sestupové pásmo ho minulo o dobrých pět bodů. Tento islandský celek si naposledy v Evropě zahrál v sezóně 2015/16, kde ale hned v prvním předkole Evropské ligy narazil na slovinský Koper, kterému v celkovém součtu podlehl 2:3. Víkingur Reykjavík se stal pětkrát mistrem své domácí soutěže, jednou vyhrál islandský fotbalový pohár (1971). V evropských pohárech startoval rovněž pětkrát.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Torpedo Kutaisi: Kvaschvadze (C) – Gegetčkori, Kobachidze, Azackij, Marin – Daffe, Cincadze, Hlinka, Kimadze – Kapanadze, Kutalia
    Náhradníci: Kvilitaia, Dolidze, Gigauri, Churcilava, Kuchianidze, Cikaridze, Lačný

    Víkingur Reykjavík: Rasmussen – He. Lervig, G.Vatnhamar, Gregersen (C), Jacobsen – H. Hansen, Nieblas, Lokin, S. Vatnhamar, Djordjević – Lawal
    Náhradníci: Reynatrod – Cascaval, P. Hansen, Ha. Lervig, Olsen, Stromsten, Thomsen

    Rozhodčí: Kučin – Belski, Hodin (všichni Kazachstán).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Islandský celek to zkoušel po pravém křídle, avšak záhy přišla ztráta kulatého nesmyslu. První kontakty mají na svědomí také domácí.
     
    4
    Torpedo táhlo velice nebezpečný útok, po kterém se nakonec dostalo k zakončení. Brankář Rasmussen předvedl rutinní zákrok.
    4. Rasmussen měl plné ruce práce.
     
    5
    Posléze si gruzínský celek připravil další zakončení, které ale směřovalo vedle branky. Rasmussen tak bude rozehrávat.
     
    6
    Velice pohotovou střelu si přichystal domácí Hlinka, jenž zhruba z dvaadvaceti metrů protáhl Rasmussena. Následovat bude roh.
     
    7
    A ten nebyl vůbec špatný. K rozehrávce se postavil Daffe, jehož centr se div nezakroutil do branky. Víkingur přečkal další krušný moment.
     
    8
    Hosté si zatím míče moc neužili. Soupeř to zkoušel přes střed hrací plochy, na hranici pokutového území ale výborně zasáhl Gregersen.
     
    9
    Nyní se k autovému vhazování dostal obránce Lervig, který si nakonec vybral brankáře Rasmussena, který trochu uklidnil hru.
     
    10
    Reykjavík se na útočné polovině moc dlouho nezdržel, Lawal byl snadným způsobem obrán o balón. Hrát tak můžou domácí hráči.
     
    11
    Kutaisi se zkoušelo přesunout na levé křídlo, což se nakonec sice podařilo, posléze se ale do dráhy letu míče postavil Lokin.
     
    12
    Marin si narazil s Kimadzem, posléze mu ale nevyšel centr do pokutového území. Víkingur se od úvodních vteřin pouze brání.
     
    13
    Slovenský záložník Hlinka chtěl přenést těžiště hry na levou stranu, míč ale nakonec skončil v zámezí. Hosté si tak budou moci oddychnout.
     
    14
    Torpedo se zatím nemůže dostat přes přehuštěný blok protihráčů. Sledujeme dlouhou kombinaci, která je založená na krátkých přihrávkách.
     
    15
    Posléze si s neposedným míčem nebral servítky Vatnhamar, který ho razantním způsobem poslal na druhou stranu hrací plochy.
     
    16
    Konečně se Víkingur přiblížil k brance soupeře, výsledkem byl zisk rohového kopu. Rozehrávky se zřejmě ujme Lokin.
     
    17
    Bylo tomu skutečně tak, navíc si na centrovaný balón naskočil Nieblas, jehož hlavička nebyla vůbec přesná. Kvaschvadze bude rozehrávat.
     
    18
    Zdá se, že si hosté konečně začali rozumět, tentokráte to centrovanou nabídkou zkoušel Lervig, který našel hlavu Azackije.
     
    19
    Torpedo si vybojovalo standardní situaci, kterou okamžitě po zemi rozehrálo. K míči se postavil Hlinka, jenž oslovil vedle stojícího Cincadzeho.
     
    20
    Také domácí si přichystali rohový kop, který znovu obstaral Daffe. Rozehrávka nakrátko nakonec přinesla zablokovaný cent – roh.
     
    21
    Gruzínský celek se tak chopil druhého rohového kopu, který nebyl ani tentokráte nebezpečný. Naopak se hosté řítí do protiútoku.
     
    22
    Marin se sympaticky dostal za záda Lerviga, následný centr musel odvrátit Gregersen. Torpedo začíná stupňovat svůj nápor, další roh.
     
    23
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut. Zatím jasně aktivnějším týmem jsou domácí, Víkingur čeká na vhodné příležitosti ke kontrům.
     
    24
    Daffe se neohroženě vydal na druhou stranu, kde za šestnáctkou oslovil Cincadzeho, jehož rána z první nebyla povedená.
     
    27
    Torpedo Kutaisi právě vstřelilo branku!
    Domácí se konečně dostávají do vedení! Gruzínský celek zahrával rohový kop, po kterém se u zadní tyče nejlépe zorientoval TOMIKE KAPANADZE, jenž nakonec dokázal procedit balón kolem hráče na brankové čáře.
    27. KAPANADZE - 1:0
     
    29
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, domácí jdou zaslouženě do vedení. Uvidíme, s čím přijde soupeř.
     
    30
    Kutaisi se opět probíjelo do velkého vápna, ještě před jeho hranicí zasahoval Gregersen, jenž čistým zákrokem odstrčil od míče Kutaliu.
     
    31
    Máme za sebou něco málo přes třetinu hry. Před malým momentem jsme se dočkali první branky, Torpedo má i nadále více ze hry.
     
    32
    Nyní na trávníku zůstal jeden z hráčů Víkinguru, který si vyžádal péči lékařského personálu. Mezitím hlavní sudí nařídil pauzu na doplnění tekutin.
     
    33
    Už se opět pokračuje, míč mají na kopačkách domácí hráči, kteří se opět pozvolnou kombinací přibližují k brance soupeře.
     
    34
    Žlutou kartu dostává Mamuka Kobachidze (FC Torpedo Kutaisi).
     
    35
    Nakonec se k dalekonosné kolmici dostal Kobachidze, jehož pas našel pouze prostor, ve kterém se nacházel brankáře Rasmussen.
     
    36
    Poslední minuty jsou plné nepřesností. Torpedo je směrem dopředu zbrklé, naopak hosté se o útočení ani nepokoušejí.
     
    37
    Málem se do velké šance dostal domácí Kutalia, které ale trefil pouze před sebou stojícího protihráče. Následně bude vhazovat Jacobsen.
     
    38
    Daffe si potáhl míč na svojí silnější nohu, posléze ale ještě spolupracoval s Gegetčkorim. Druhému jmenovanému se centr příliš nepovedl.
     
    39
    Málem jsme se dočkali druhé branky! Daffe našel zcela volného Hlinku, jehož rána z velké dálky prosvištěla těsně vedle.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Torpedo podniklo velice nebezpečný protitútok, který nakonec vzal sám na sebe Daffe. Jeho rána z úhlu trefila pouze ruku Rasmussena.
    41. Velká šance domácích.
     
    42
    Na druhé straně se hosté dostali k rozehrávce rohového kopu, který obstaral Lokin. Míč směřoval k přední tyči, kde zasáhl Daffe.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Zdá se, že žádnou další branku v prvním poločase už neuvidíme. Domácí mají k dispozici rohový kop.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jednostrannou záležitost. Směrem dopředu byli aktivnější domácí, kteří se nakonec dočkali jedné branky. Naopak Víkingur toho v ofenzívě moc nepředvedl, naopak může děkovat Ramussenovi, jenž svůj celek hned několikrát výrazně podržel. Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FC Torpedo Kutaisi: ze hřiště odchází Lazar Marin, přichází Miloš Lačný.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Přenesení hry našlo na levém křídle Kimadzeho, který sklepl míč do středu hrací plochy na Hlinku, jenž pro změnu zaútočil po pravém křídle.
     
    49
    Hostující celek vhazoval kousek za polovinou hřiště. Autu se ujal Jacobsen, po jehož hodu se Kobachidze prezentoval patřičným důrazem.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Karl Lokin (Víkingur Reykjavík).
     
    51
    Torpedo je i v úvodních vteřinách nebezpečnější, nyní se ale Kutaliovi nepodařil centr. Naopak velmi vzorně zakročil hostující Gregersen.
     
    52
    Posléze si na vlastním malém vápně počínal dobrým způsobem Vatnhamar, který nepustil k hlavičce urostlého Kutaliu.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Levan Gegetčkori (FC Torpedo Kutaisi).
     
    53
    Djordjević se málem dostal kolem posledního bránícího hráče, kterým byl Gegetčkori. Hostující křídelník se nakonec do vápna nedostal.
     
    54
    Lačný si hodil míč daleko od nohy, i přesto ho ještě stačil propasírovat na Kapanadzeho, který se ale v dobře přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    55
    Další výborný zákrok Rasmussena! Jeho spoluhráči propadli při bránění protiútoku, zakončující Kutalia ale trefil pouze ruku brakáře.
     
    56
    A logicky mohla přijít vyrovnávací branky. Do dobré střelecké pozice se dostal Lawal, kterému se ale zakončení vůbec nepovedlo.
     
    57
    Víkingur si vybojoval standardní situaci na útočné polovině, centrovaný balón se ale stal snadnou kořistí brankáře Kvaschvadzeho.
     
    58
    Torpedo v poklidu přešlo vlastní polovinu hrací plochy, posléze se také dostalo k opačné šestnáctce, soupeř ale výborně zasáhl.
     
    59
    Střídání v týmu FC Torpedo Kutaisi: ze hřiště odchází Arfang Boubacar Daffe, přichází Grigol Dolidze.
    Střídání v týmu Víkingur Reykjavík: ze hřiště odchází Hedin Hansen, přichází Hans Lervig.
     
    60
    Nakonec se k výkopu od své branky dostal brankář Rasmussen, kterému rozehrávka trvala celkem dlouho. Nakonec ale našel Lawala.
     
    61
    Odražený míč ale sebrali domácí hráči, kteří se okamžitě přiřítili na útočnou polovinu. Víkingur se ale prezentoval čistým zákrokem.
     
    62
    Gruzínský celek je i v posledních minutách výrazně aktivnější. Momentálně na hrací ploše hraje pouze jeden tým, hosté se pouze brání.
     
    63
    Rohový kop obstarali domácí hráči. V pokutovém území vznikl menší zmatek, ze kterého nakonec úspěšněji odešli hosté.
     
    64
    O další střelecký pokus se přihlásil domácí záložník Hlinka, který pořádně prověřil brankáře. Rasmussen zkrátka drží svůj celek v kontaktu.
     
    65
    Po delší době se také hosté podívali k opačné šestnáctce, jejich akce ale překazil ofsajd, ve kterém se nacházel forvard Lawal.
     
    66
    Torpedo se zhostilo další rozehrávky rohového kopu, který si vzal na starost Dolidze. Jeho centr ale nebyl pro branku soupeře ničím nebezpečný.
     
    67
    Domácí hráči se snaží z vlastní poloviny dostat přízemní kombinaci, která zatím slaví úspěch. Kutaisi se v poklidu dostalo za střed hřiště.
     
    68
    Nakonec se favorit tohoto zápasu dostal k volnému kopu. Před Rasmussena přiletěl povedený centr, obrana soupeře si s ním ale poradila.
     
    69
    Kimadze nakonec už neudržel hrací předmět na trávníku, autového vhazování se tak ujal Lervig, který vhodil míč zpět do hry.
     
    70
    Střídání v týmu FC Torpedo Kutaisi: ze hřiště odchází Marek Hlinka, přichází Giorgi Kuchianidze.
     
    71
    Máme před sebou něco málo přes dvacet minut. Tlak domácího celku trochu ustál, nyní si nedovolený zákrok vybojoval Jacobsen.
     
    72
    Je tu další přestávka na doplnění tělních tekutin. I v Gruzii totiž panuje velké vedro, momentálně teploměr ukazuje 27 stupňů.
     
    72
    Torpedo Kutaisi právě vstřelilo branku!
    Je tu druhá branka domácího celku! GIORGI KIMADZE si kousek za šestnáctkou narazil s jedním ze spoluhráčů, načež se dostal před brankářem, kterého překonal nikterak důraznou střelou k tyči.
    72. KIMADZE - 2:0
     
    73
    Krátká přestávka je pryč, už se opět pokračuje ve hře. Rozehrávky se zhostil Djordjevic, který spíše odevzdal míč soupeři.
     
    74
    Víkingur to bude mít v odvetě hodně složité. Proti dnešnímu soupeři totiž prohrává už o dvě branky, navíc do konce zbývá ještě dostatek času.
     
    75
    Co chybělo! Přihrávka pod sebe směřovala na Lačného, který svojí přízemní střelu poslal pouze do brankáře.
     
    76
    Torpedo je i nadále výrazně nebezpečnější, soupeř se už dlouho nedostal před Kvaschvadzeho. Nyní musel centr řešit hostující brankář.
     
    77
    Rohový kop z pravé strany obstaral Cincadze, který si vybral pouze hlavu Lawala. Víkingur se sice osvobodil, míč má ale opět soupeř.
     
    78
    Kulatý nesmysl se hodně rychle dostal před hostující šestnáctku, Torpedu se ale nedaří dostat se před hustý blok protihráčů.
     
    79
    Nyní se Lawalovi podařilo pláchnout, načež jsme se dočkali kloudného zakončení. Kvaschvadze předvedl jistý zákrok, následovat bude roh.
     
    80
    Střídání v týmu Víkingur Reykjavík: ze hřiště odchází Adeshina Lawal, přichází Andreas Olsen.
     
    81
    Islandský celek si rovněž připravil rohový kop, který nebyl vůbec špatný. K hlavičce se dostal Nieblas, který poslal míč na horní síť.
     
    82
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Reykjavík si během chvíle přichystal hned tři střely, přičemž všechny byly nebezpečné.
     
    83
    Dočkali jsme se dalšího zakončení, tentokráte z domácí strany. Na rohový kop se vyhoupl Azackij, jehož hlavička mířila nad branku.
     
    84
    Mohlo být sníženo! Domácí obránce nepředvedl jisté odvrácení míče, k němu se tak dostal Vatnhamar, který málem prostřelil Kvaschvadzeho.
    84. Velká šance hostů.
     
    84
    Torpedo Kutaisi právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš v praxi! Z pravé strany se do pokutového území snesl centr na hlavu LEVANA KUTALII, jehož prudké zakončení směřovalo mimo dosah Rasmussena.
    84. KUTALIA - 3:0
     
    87
    Domácí stále nemají dost. Torpedo se snaží přidat čtvrtou branku, nyní se hráči v bílých dresech dostanou k dalšímu rohovému kopu.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Andreas Olsen (Víkingur Reykjavík).
     
    88
    Je pískáno ve prospěch Torpeda. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Nieblas, který tak svému soupeři připravil další volný kop.
     
    89
    Rozehrávka nakrátko putovala na kopačku Lačného, který ještě zkoušel přenést hru na pravou stranu na Gegetčkoriho, jenž si ale s míčem neporozuměl.
     
    90
    Střídání v týmu Víkingur Reykjavík: ze hřiště odchází Elias Lervig, přichází Tonni Thomas.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Už nám běží nastavený čas. Torpedo ještě usiluje o čtvrtou branku, hosté ale brání zuby, nehty.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Torpedo Kutaisi nakonec potvrdilo roli jasného favorita a svému soupeři nasázelo tři branky. Víkingur se téměř celý zápas pouze bránil, zřídkakdy se dokázal dostat před branku soupeře. Naopak se islandský celek mohl spolehnout na brankáře Rasmussena, jenž Víkingur několikrát podržel. I tak to budou mít hosté v odvetě hodně složité, budou totiž dotahovat tříbrankové manko.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 17:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:9. (19:53:03)

    David Suchý

    Góly: 27. Kapanadze, 72. Kimadze, 84. Kutalia

    Karty:   34. Kobachidze (KUT), 52. Gegetčkori (KUT) – 50. Lokin (VKR), 87. Olsen (VKR)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 17:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:9.
    Torpedo Kutaisi: Kvaschvadze (C) – Gegetčkori, Kobachidze, Azackij, Marin (46. Lačný) – Daffe (59. Dolidze), Cincadze, Hlinka (70. Kuchianidze), Kimadze – Kapanadze, Kutalia
    Náhradníci: Kvilitaia, Dolidze, Gigauri, Churcilava, Kuchianidze, Cikaridze, Lačný

    Víkingur Reykjavík: Rasmussen – E. Lervig (90. Thomsen), G. Vatnhamar, Gregersen (C), Jacobsen – H. Hansen (59. H. Lervig) Nieblas, Lokin, S. Vatnhamar, Djordjević – Lawal (80. Olsen)
    Náhradníci: Reynatrod – Cascaval, P. Hansen, Ha. Lervig, Olsen, Stromsten, Thomsen

    Rozhodca: Kučin – Belski, Hodin (všichni Kazachstán)
    Štvrtok 02.08.2018
    Víkingur Reykjavík - Kutaisi 0:4

    Góly: 11. Lačný, 24. Kobachidze, 59. AZACKIJ, 81. Kapanadze

    Karty:   18. Lervig (VKR), 36. Løkin (VKR), 56. Gregersen (VKR), 66. Vatnhamar (VKR), 76. Kukhianidze (VKR), 84. Djordjevič (VKR) – 90+1. Čičinadze (KUT)

    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 6:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:12.