Borisov – Helsinki 0:0 (kon.) | Kukësi – Karabach 0:0 (kon.) | Razgrad – Fehérvár 0:0 (kon.)
Amsterdam – Sturm Graz 2:0 (kon.) | Celtic – Rosenborg 3:1 (kon.)
koniec
Celtic Glasgow
3:1 (1:1)
Rosenborg BK
cz Streda 25.07.2018, 20:45 • Celtic Park, Glasgow • Liga majstrov (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a někdy příště na počtenou. (22:49:33)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 4:4.
     
    Je dobojováno, první utkání druhého předkola Ligy mistrů mezi Celticem a Rosenborgem skončilo lépe pro domácí, kteří zvítězili 3:1. Nutno poznamenat, že se jednalo o zcela zaslouženou výhru, svěřenci Brendana Rodgerse byli jasně aktivnějším týmem. Jako první se sice prosadili hosté, když v patnácté minutě po Bendtnerově sklepnutí přesně zamířil Birger Meling, od té doby se ale hrálo jen na jejich branku. Vyrovnání se The Bhoys dočkali ještě před přestávkou, postaral se o něj Odsonne Édouard. Začátek druhého poločasu se Celticu opravdu vydařil, už po necelých čtyřiceti vteřinách hry se parádně trefil Olivier Ntcham. Rosenborg chvílemi čelil až enormnímu tlaku. Nejprve nastřelil břevno McGregor, nedlouho nato jej napodobil Ntcham, o chvíli později na 3:1 zvýšil Odsonne Édouard a pár minut před koncem Andrého Hansena proti Hendryho hlavičce znovu podržela branková konstrukce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Tak jsem se unáhlil, Rosenborg si přeci jen ještě vypracoval jednu příležitost. Söderlund ze vzduchu sklepl míč pro Bendtnera, jenž se do něj opřel z voleje, zamířil ale nad branku Craiga Gordona.
     
    90+1
    Nastavený čas už s největší pravděpodobností nic zajímavého nepřinese. Utkání se skutečně už pouze dohrává, hráči Celticu Glasgow si komfortní dvougólový náskok už hodlají pohlídat.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí Vertenten rozhodl nastavit pouze dvě minuty.
     
    89
    Meling svou nahrávkou oslovil Leviho, jenž elegantní patičkou zkusil uvolnit Nicklase Bendtnera, toho ale kousek před šestnáctkou tělem nekompromisně odstavil Ajer.
     
    88
    Po McGregorově hře rukou se Troillongam naskytla alespoň nějaká šance na snížení nepříznivého stavu, jenže centr z kopačky kapitána Jensena s klidem odvrátil Hendry.
     
    87
    Sinclair byl zastaven zákrokem na hranici pravidel, Anders Trondsen poté dlouhým pasem nalezl střídajícího Gersbacha, toho ale v postupu vstříc Gordonovi zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    86
    Odsonne Édouard se hodlal zbavit Hedenstada, ten si ale vybral jeden ze světlejších momentů tohoto mače, když dvougólového střelce Celticu odzbrojil skvěle načasovaným skluzem.
     
    85
    Hráči celku z Glasgow si konec utkání užívají plnými doušky. Ze začátku to sice nevypadalo úplně dobře, se svým dnešním výkonem ale musí být domácí určitě spokojeni, jejich ofenzivní fotbal se opravdu musí divákům líbit.
    84. Hendryho hlavičku zastavilo opět břevno Hansenovy brány
     
    84
    K tomu, aby Rosenborg v dnešním utkání inkasoval už počtvrté, opravdu mnoho nescházelo! Callum McGregor svůj centr z pravé strany zakroutil přesně na hlavu Jacka Hendryho, balonu v cestě do sítě ale zabránilo břevno.
    83. Žlutá karta
     
    83
    Žlutou kartu dostává Meling (Rosenborg BK).
     
    81
    Na kombinační akce The Hoops je radost pohledět. Sinclair si na levé straně několikrát narazil s Tierneym, druhý jmenovaný posléze centroval do běhu pro Édouarda, tomu ale před poloprázdnou brankou k dosažení na míč ještě kousek scházel.
     
    80
    Vzhledem k tomu, že se výsledek 2:0 ve prospěch Rosenborgu v odvetě nejeví úplně nereálně, se dá očekávat, že domácí hráči ještě zkusí přidat další branku, aby se jim v Norsku dýchalo co možná nejklidněji.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 43. Édouard (Sinclair), 46. Ntcham (McGregor), 75. Édouard (McGregor) – 15. Meling (Bendtner)

    Karty:   30. Brown (CEL), 65. Ntcham (CEL) – 55. Reginiussen (RSN), 64. Söderlund (RSN), 83. Meling (RSN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 4:4.
    Celtic Glasgow: Gordon – Gamboa, Hendry, Ajer, Tierney – McGregor, Brown (C), Ntcham (76. Rogić) – Forrest, Édouard, Sinclair
    Náhradníci: Bain – Christie, Rogić, Allan, Ralston, Johnston, Kouassi

    Rosenborg BK: Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Jensen (C), Lundemo (61. Söderlund), Trondsen – Helland (72. Gersbach), Bendtner, Levi
    Náhradníci: Östbö – Vilhjálmsson, Söderlund, Gersbach, Reitan, Konradsen, Ceide

    Rozhodca: Bart Vertenten – Rien Vanyzere, Thibaud Nijssen (všichni Belgie)
    Streda 01.08.2018
    Rosenborg - Celtic 0:0

    Karty:   9. Meling (RSN), 74. Levi (RSN) – 88. Ajer (CEL)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:13.