Astana – Midtjylland 2:1 (kon.) | Kluž – Malmö 0:1 (kon.) | Solún – Bazilej 2:1 (kon.)
D. Záhreb – Be'er Sheva 5:0 (kon.) | Škendija – Tiraspol 1:0 (kon.) | CZ Belehrad – FK Sūduva 3:0 (kon.)
Légia Varšava – Trnava sk 0:2 (kon.)
koniec
CFR Kluž
0:1 (0:1)
Malmö FF
cz Utorok 24.07.2018, 18:00 • Stadionul Dr. Constantin Rădulescu (Kluž) • Liga majstrov (predkolá) • 2. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Liga mistrů má na programu druhá předkola, my budeme společně sledovat utkání mezi CFR Kluž a Malmö FF.
     
    CFR Kluž

    Rumunská Kluž je jedním z předních celků rumunské nejvyšší soutěže, v loňské sezóně se jí podařilo celou ligu vyhrát, a to s jednobodovým náskokem před FCSB. Celkově se Kluž radovala ze zisku mistrovského titulu hned čtyřikrát, před uplynulou sezónou to bylo naposledy v sezóně 2011–12. Fotbalisté Kluže si po základní části připsali padesátdevět bodů, logicky tak následovala skupina o titul, kde Kluž obhájila první místo právě ze základní části. Tento celek je hodně silný na domácím stadionu, kde v loňské sezóně ani jednou neprohrál. Nejlepším střelcem pak byl rumunský útočník Tucudean, jenž měl na kontě dvanáct branek.
     
    Malmö FF

    Na opačné straně stojí švédské Malmö, které rovněž dosáhlo na mistrovský titul, a to s náskokem sedmi bodů. Letošní ročník švédské nejvyšší soutěže je už dlouho v plném proudu, Malmö ale nenavazuje na výborné výkony z uplynulé sezóny, momentálně se totiž nachází až na šesté pozici. Poslední zápasy ale přinášejí o něco lepší formu, i tak tento celek už pětkrát prohrál, což se nepovedlo za celou sezónu 2017/18. Malmö se v sezoně 2014/15 probojovalo do základní skupiny Ligy mistrů UEFA, když v předkolech vyřadil lotyšský klub FK Ventspils , český tým AC Sparta Praha a rakouský celek FC Red Bull Salzburg.
     
    Úvodní sestavy:

    CFR Kluž: Arlauskis – Manea, Vinicius, Muresan, Camora (C) – Hoban – Deac, Djoković, Culio, Omrani – Tucudean
    Náhradníci: Vatca – Bordeianu, Ionita, Lang, Males, Paun, Peteleu

    Malmö FF: Dahlin – Larsson, Nielsen, Bengtsson, Safari – Traustason, Lewicki, Christiansen, Rieks – Rosenberg (C), Strandberg
    Náhradníci: Andersson – Adrian, Antonsson, Bonke, Brorsson, Gall, Vindheim

    Rozhodčí: Dabanović – Ražnatović, Paunović (všichni Makedonie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé si práci s míčem okusil brankář Arlauskis, který ho ihned poslal do strany na volného Maneu, jenž vyvezl balón k půlící čáře.
     
    4
    Autového vhazování se ujal Camora. Následně se Kluž dostala k nebezpečnému centru, který pouze proskákal pokutovým územím.
     
    5
    Posléze to velmi chytře zamýšlel Djoković, který nezištnou kolmicí chtěl vysunout Tucudeana. Domácí forvard na míč jen těsně nedosáhl.
     
    6
    Směrem dopředu to zkusilo také Malmö, útočný výpad ale měl krátkého trvání. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Lewicki
     
    7
    Posléze byl opět pískán faul, tentokráte ho spáchal domácí středopolař Culio, jenž v souboji o míč povalil Christianesena.
     
    8
    Velmi vzorně si u vlastní šestnáctky počínal Nielsen, jenž v poklidu odpravil míč do bezpečí. Navíc se Dahlin ujme odkopu od branky.
     
    9
    Bengtsson dlouho váhal s rozehrávkou, nakonec se odvážil vyvézt kulatý nesmysl za středový kruh, kde ale následovala ztráta míče.
     
    10
    Švédský celek má v posledních vteřinách míč častěji na kopačkách, stále s ním pracuje daleko od branky soupeře. Kluž nechává soupeře kombinovat.
     
    11
    Přenesení hry našlo na pravé straně Traustasona, který si zpracoval balón, jenomže posléze trefil nohu prvního bránícího hráče – roh.
     
    12
    Rohový kop se stáčel směrem do malého vápna, kde nakonec zasáhl domácí Vinicius. Malmö se ale drží s míčem na útočné polovině.
     
    13
    Obrázek hry se nikterak nemění. Stále sledujeme vesměs to samé, a sice zdlouhavé kombinace, které zatím nevedly do žádné šance.
     
    14
    Tentokráte se do útočné akce zapojil také nenápadný Rosenberg, který si ale s kulatým nesmyslem neporozuměl a přišel tak o balón.
     
    15
    Rieks ještě zachytil míč na hrací ploše, avšak poté se mu nepovedlo přihrát na naběhnuvšího Strandberga. Vhazovat tak bude domácí celek.
     
    16
    Také Kluž se po delší době usadila na útočné polovině, opět jsme se ale nedočkali ničeho zajímavého. Výsledkem je pouze ztráta míče.
     
    17
    Tentokráte to domácí hráči uspěchali natolik, že se Tucudean nacházel v ofsajdovém postavení. Samotné rozehrávky se ujme Dahlin.
     
    18
    Zdálo se, že Lewicki byl zastaven nedovoleně, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Mezitím se na zem svalil jeden z domácích hráčů.
     
    19
    Vinicius přenesl těžiště hry k levé autové čáře na Camoru, který si ale netroufl na individuální výlet, místo toho přihrával dozadu.
     
    20
    Djoković se při snaze zachytit míč dopustil nedovoleného zákroku, který odnesl Christiansen. Malmö bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na branku stále čekáme. Rovněž čekáme na první střelecký pokus, utkání je hodně nezáživné.
     
    22
    Úvodní střelecký pokus dnešního zápasu obstaral Strandberg, jehož skákavá rána nadělala Arlauskisovi nečekané problémy.
    22. Arlauskis měl nečekané problémy.
     
    23
    A posléze další zakončení z hostující strany. Tentokráte to pohotovým způsobem zkoušel Lewicki, který trefil pouze prostředek branky.
     
    24
    Stále ale čekáme na něco kloudnějšího z domácí strany. Kluž zatím nepotvrzuje roli mírného favorita, nebezpečnější je totiž soupeř.
     
    25
    Už to vypadalo, že se Deac protáhne až do zakončení, nakonec mu ale míč uskočil od kopačky, čehož využil bránící Nielsen.
     
    26
    Pobyt rumunského celku u pokutového území je u konce, nedovoleně si totiž počínal Deac, který se výroku sudího hodně diví.
     
    27
    Omrani si to namířil podél autové čáry, načež spolupracoval s Camorou. Druhý jmenovaný trefil pouze Larssona, následovat bude rohový kop.
     
    28
    K oné rozehrávce se postavil křídelník Deac. Centrovaný balón se snesl na hlavu Hobana, jeho hlavička se ale nevešla mezi tři tyče.
     
    29
    Dahlin si se svým výkopem dával hodně načas, nakonec si vybral urostlého Strandberga, který ale v hlavičkovém souboji proti Muresanovi neuspěl.
     
    34
    Máme za sebou více než třetinu utkání. Kluž se sice herně zvedla, stále ale neohrozila svatyni, kterou v dnešním zápase střeží Dahlin.
     
    35
    Hlavní sudí upozornil rozehrávajícího Dahlina na příliš dlouhou rozehrávku. Pakliže by se to mělo opakovat, už by měla přijít žlutá karta.
     
    36
    Nyní makedonský rozhodčí musel řešit menší konflikt dvojice protihráčů, který byl rychle u konce. Nakonec se autového vhazování ujme Manea.
     
    37
    Chyby v domácí rozehrávce chtěl potrestat Strandberg, který se ale unáhlil a svůj střelecký pokus poslal zhruba metr vedle tyče.
     
    38
    Deac si hodil míč na levou nohu, avšak poté nevykouzlil nic nebezpečného. Jednalo se o nepovedený centr, který skončil v zámezí.
     
    39
    Jeden z hráčů švédského celku trefil při rozehrávce svého kolegu, od kterého se míč odrazil k Culiovi, jehož rána nebyla přesná.
     
    40
    Kluž začíná dominovat. Tentokráte se málem povedla kolmice za obranu na Tucudeana, včas z branky ale vystartoval Dahlin.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Rieks si zasekl míč kolem Deace, který mu tuto finesu zbaštil i s navijákem. Nakonec druhý jmenovaný zahrál rukou, standardka pro hosty.
     
    43
    K míči se postavil Christiansen, který ale trefil hlavu prvního bránícího hráče. Domácí se ubránili, navíc se vydali do protiútoku.
     
    44
    Tohle bylo o poznání lepší. Padající míč nakonec proskákal až ke Strandbergovi, který v pádu zamířil hodně vedle branky.
     
    45
    Malmö právě vstřelilo branku!
    Nakonec jsme se první branky přeci jenom dočkali, brankář Arlauskis ale nemá čisté svědomí! CARLOS STRANDBERG si výborně pustil míč do běhu a následě z hranice šestnáctky vypálil po zemi. Domácí brankář si na slabou střelu sáhl, vytěsnit mimo tři tyče jí ale nedokázal.
    45. STRANDBERG - 0:1
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který moc fotbalové krásy nepobral. Úvodní dvacetiminutovka byla hodně nezáživná, posléze oba celky výrazně zabraly, a dokonce jsme se dočkaly několika střel. Nakonec jsme se přeci jenom dočkali branky, a sice s gólem do šaty přispěchal hostující Strandberg, proti jehož střele se Arlauskis zrovna nevytáhl.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Damjan Djokovič, přichází Alexandru Ionita.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté. Ti budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Christiansen nejdříve naznačil střelu, avšak poté roztáhl hru na pravou stranu na Larssona, jehož centr skončil v náruči Arlauskise.
     
    49
    Také opačný strážce tyčí si vyzkoušel práci s míčem. Jednalo se o dalekonosný odkop, který se stal snadnou kořistí Nielsena.
     
    50
    Dahlin si dalším výkopem vybral Rosenberga, kterého vzorným způsobem odtlačil Hoban. Míč propadl až k Muresanovi, který váhá s rozehrávkou.
     
    51
    Nakonec to Kluži nevyšlo přes střed hrací plochy, posléze byl odpískán faul na Hobana. Hlavní sudí výrazně domluvil domácímu hráči.
     
    52
    Malmö okamžitě rozehrálo nabídnutou standardku, a sice po zemi zpět na vlastní poloviny. Domácí se pokouší zachytit rozehrávku.
     
    53
    Jenomže tu byl další volný kop pro hosty, který tentokráte obstaral Christiansen. Střílený centr skončil na kopačce pozorného Muresana.
     
    54
    Kluži se stále směrem dopředu nedaří. Domácí hráči jsou většinu času bez míče, navíc se brankář Dahlin příliš nezapotil.
     
    55
    Nyní hlavičkový souboj prohrál Tucudean, který ještě posléze neúspěšně napadal rozehrávku. Švédský celek táhne protiútok.
     
    56
    Který končí obrovskou šancí! Strandberg se s trochou štěstí proháčkoval do šestnáctky, načež Rieks trefil pouze nohu brankáře.
    56. Rieks byl blízko druhé brance.
     
    57
    Po jednom ze soubojů zůstal na zemi ležet hostující Christiansen, který je momentálně v péči lékařského personálu.
     
    58
    Ani tentokráte se žlutit nebude, avšak hlavní sudí výrazně upozornil hostujícího Bengtssona. Mezitím Kluž rozehrála po zemi.
     
    59
    Z ochozů se začíná ozývá pískot, není se ale čemu divit. Domácí si opět neporozuměli, kulatý nesmysl skončil až za brankovou čárou.
     
    60
    Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Ovidiu Hoban, přichází Mate Maleš.
     
    61
    Culiovi se podařilo ustát osobní souboj, avšak posléze jeho kolega Deac vybojoval standardku z pravé strany. Je tu šance na srovnání skóre.
     
    62
    K rozehrávce se postavil Deac, jehož centr nebyl vůbec dobrý. Míč zaplul do náruče brankáře Dahlina, který okamžitě rozehrál.
     
    63
    Na hrací ploše zůstal ležet hostující střelec jediné branky Strandberg. Nakonec se jednalo o zhruba minutové ošetření.
     
    64
    Švédský forvard je zpět na hrací ploše, jeho celek tak hraje v plném počtu hráčů. Mezitím se Malmö brání útočnému nájezdu soupeře.
     
    65
    Už se zdálo, že se Tucudean dostane do vyložené šance, avšak v nejméně vhodný moment mu uskočil míč daleko od nohy.
     
    66
    Zdá se, že Kluž konečně začala trochu hrát, avšak stále se nedokáže dostat do vyložené příležitosti. I to svědčí o výborné defenzívě soupeře.
     
    67
    Vinicius dlouho hledal vhodného spoluhráče na kombinaci. Nakonec si na pravé straně vybral Deace, který má kolem sebe vlnu protihráčů.
     
    68
    Centrovaným balónem do velkého vápna to zkoušel Manea, který ale našel pouze hlavu Nielsena. Vzápětí podklouzl jeho kolega Omrani.
     
    69
    Další centr, který ale přinesl útočný faul domácího Culia. Kluž se tak bude muset vrátit za míč, rozehrávky se ujme brankář Dahlin.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Billel Omrani (CFR Kluž).
     
    74
    Obrázek hry se stále moc nezměnil. Rumunský celek sice má optickou převahu, stále ale naráží na výbornou obranu soupeře.
     
    75
    Jenomže opak mohl být pravdou. V pokutovém území se k volnému míči dostal Deac, který ale zpětnou přihrávku poslal pouze na nohu Lewickiho.
     
    76
    Kluž se chopila rozehrávky rohového kopu z levé strany, i tentokráte zafungovala obrana hostujícího mužstva, konkrétněji to byl Traustason.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Camora (CFR Kluž).
     
    78
    Bengtsson to zkoušel průnikovou přihrávkou na Christiansena, který ještě roztáhl hru vpravo. Larsson se ale k ničemu vážnějšímu nedostal.
     
    79
    Navíc to bylo s faulem jednoho z domácích, budeme svědky standardní situace. Jedná se o vzdálenost zhruba třiceti metrů od branky.
     
    79
    Střídání v týmu CFR Kluž: ze hřiště odchází Ciprian Deac, přichází Alexandru Paun.
     
    80
    Centr se snášel k hranici malého vápna, kde ve vzdušném prostoru kraloval domácí Omrani. Posléze si faulem pomohl Rosenberg.
     
    80
    Hlavnímu sudímu došla trpělivost a brankáři Johan Dahlin udělil žlutou kartu za zdržování.
     
    81
    Máme před sebou závěrečnou desetiminutovku. Malmö se i nadále drží v lepší výchozí pozici do odvety, domácí by potřebovali vsítit branku.
     
    82
    Larsson si to sympaticky namířil podél autové čáry, nakonec ho čistým zákrokem zastavil Omrani, který se ještě stačil vrátit za míč.
     
    83
    Malmö si kulatého nesmyslu příliš neužilo, na opačnou stranu se řítil soupeř, který neuspěl s další snahou o centrovaný balón.
     
    84
    Dahlin měl nečekané problémy s centrem z kopačky Camory, posléze se ale v šestnáctce lépe zorientovali hráči v bílém.
     
    85
    Z velké vzdálenosti zkusil štěstí Culio, jehož rána ale nebyla vůbec povedená. Dahlin nemusel zasahovat, nyní bude znovu vykopávat.
     
    86
    Střídání v týmu Malmö FF: ze hřiště odchází Carlos Strandberg, přichází Marcus Antonsson.
     
    87
    Před malým momentem se Larssonovi podařilo uspět v souboji o míč, díky čemuž se ujal autového vhazování z vlastní poloviny.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Kluž sice svírá svého soupeře, kolem šestnáctky se ale nachází téměř celý kádr Malmö.
     
    89
    Střídání v týmu Malmö FF: ze hřiště odchází Arnor Traustason, přichází Samuel Adrian.
    Střídání v týmu Malmö FF: ze hřiště odchází Eric Larsson, přichází Andreas Vindheim.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+2
    Po delší době se nám připomněl domácí útočník Tucudean, který se pokoušel zakončit v pádu. Míč ale skončil vysoko nad.
     
    90+3
    Poslední vteřiny se výhradně odehrávají na polovině hostujícího celku, avšak stále daleko od branky brankáře Dahlina.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec rozhodla jediná branka, který padla v samotném závěru prvního poločasu. Obstaral jí hostující Strandberg, jenž svému celku zajistil lepší výchozí pozici do odvety. Výkon rumunského celku byl velkým zklamáním, tento mistr své domácí soutěže si nevypracoval žádnou vyloženou šanci, což zapříčinila také výborná hra hostující defenzívy.
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:6. (19:50:44)

    David Suchý

    Góly: 45. Strandberg (Rosenberg)

    Karty:   71. Omrani (KLZ), 77. Camora (KLZ) – 80. Dahlin (MLM)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 17:6.
    CFR Kluž: Arlauskis – Manea, Vinicius, Muresan, Camora (C) – Hoban (60. Maleš)– Deac (79. Paun), Djoković (46. Ionita), Culio, Omrani – Tucudean
    Náhradníci: Vatca – Bordeianu, Ionita, Lang, Males, Paun, Peteleu

    Malmö FF: Dahlin – Larsson (89. Vindheim), Nielsen, Bengtsson, Safari – Traustason (89. Adrian), Lewicki, Christiansen, Rieks – Rosenberg (C), Strandberg (86. Antonsson)
    Náhradníci: Andersson – Adrian, Antonsson, Bonke, Brorsson, Gall, Vindheim

    Rozhodca: Dabanović – Ražnatović, Paunović (všichni Makedonie)
    Streda 01.08.2018
    Malmö - Kluž 1:1

    Góly: 55. Traustason (Strandberg) – 36. Đoković (Hoban)

    Karty:   49. Christiansen (MLM), 90+5. Antonsson (MLM) – 28. Đoković (KLZ), 62. Culio (KLZ), 82. Omrani (KLZ), 90. Mureșan (KLZ)   77. Culio (KLZ)

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 12:16.