Fínsko – Česko 9:3 (kon.)
koniec
Fínsko
9:3 (1:2, 4:0, 4:1)
Česko
cz Pondelok 23.07.2018, 17:30 • Vierumäki Sports Institute • Reprezentácia do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Léto je sice v plném proudu, to ovšem neplatí pro mládežnické reprezentace. Ty mají už takřka napilno a nejinak je tomu i u dvacítek. Dnes je na programu první duel mezi Finskem a Českem, jenž se odehraje v hokejové hale Vierumäki Sports Institute ve Finsku.
     
    Finsko

    Pro Finy to bude vůbec první přípravný duel před novou reprezentační sezónou. Svůj poslední zápas odehráli finští mladíci této věkové kategorie na začátku ledna v rámci mistrovství světa, kde chtěli po dvou letech půstu dosáhnout na medailová umístění, ovšem nestalo se tak. V cestě jim stála právě reprezentace Česka, která je zastavila ve čtvrtfinále. V něm sice Češi dvě a půl minuty před koncem prohrávali 2:3, ovšem k vyrovnání zavelel Filip Zadina a zařídil Čechům prodloužení. Nakonec duel došel až do samostatných nájezdů a v nich byli úspěšnější Češi, kteří tak šli dále, pro Finy naopak turnaj skončil. A právě dnes mají Finové možnost tuto porážku Čechům vrátit a na domácí půdě pro to udělají maximum.
     
    Česko

    To čeští mladíci už mají za sebou dva přípravné duely, které sehráli v minulém týdnu v Brně ve Sportcentru Lužánky se stejně starými švýcarskými hokejisty. Nejprve Češi vyhráli 6:3, když museli zápas obracet za stavu 1:3. O den později se zrodila další výhra, tentokráte 3:1 a znovu musel český výběr dotahovat manko, v tomto případě pouze jednobrankové. Trenér Varaďa tak mohl být spokojený a jak sám řekl, v mužstvu cítí velkou partu. Samozřejmě někteří hráči se mu herně líbili více, někteří méně. Celkově ale mohla panovat spokojenost. Pořádná prověrka čeká český tým právě ve Finsku, kde budou duely mnohem těžší.
     
    Nominace českého týmu

    Brankáři:
    Jiří Patera (Cedar Rapids, USHL), Jakub Škarek (Lahti, Finsko).

    Obránci:
    Libor Zábranský (Kelowna, WHL), Ondřej Buchtela (Litoměřice), Jan Bednář (Liberec), Matyáš Zelingr (Kladno), Radim Šalda (Hradec Králové), Dalimil Mikyska (Kometa Brno), Daniel Bukač (Brandon, WHL).

    Útočníci:
    Martin Nečas, Karel Plášek (oba Kometa Brno), Matěj Blümel (Waterloo, USHL), Ostap Safin (Saint John, QMJHL), Kryštof Hrabík, Jan Jeník (oba Liberec), Jakub Navrátil (Přerov), Jan Hladonik, Michal Kvasnica (oba Třinec), Jan Kern (Dubuque, USHL), Marek Škvrně (Kelowna, WHL), Martin Kaut (Pardubice), Jaroslav Dvořák (Hradec Králové).
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Lehtinen (Luukkonen) – Laaksonen, Anttalainen, Honka, Riekkinen, Räsänen, Vakanainen, Latvala, Utunen – Kakko, Kotkaniemi, Nyman – Klemetti, Seppälä, Talvitie – Pajuniemi, Koskenkorva, Ranta – Engberg, Maansaari, Jokinen

    Česko: Škarek (Patera) – Zábranský, Buchtela, Bednář, Zelingr, Šalda, Mikyska, Bukač – Nečas, Blümel, Safin, Hrabík, Navrátil, Hladonik, Kern, Škvrně, Kaut, Kvasnica, Dvořák, Plášek, Jeník.
     
    Oba celky už vyjíždějí na ledovou plochu a utkání tak za malý okamžik bude moci začít. Jak Češi, tak i Finové jsou seřazeni tradičně na modrých čarách a ještě před utkáním si vyslechneme hymny obou zemí.
     
    Jako první přichází na řadu česká hymna.
     
    A už zní tóny domácí hymny, tedy té finské.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Češi jsou od úvodního buly na kotouči a už směřují poprvé v utkání do útočného pásma.
     
    00:28
    Marek Škvrně dostal kotouč na pravou stranu a okamžitě vystřelil. Jeho pokus ale v pohodě pokryl Lehtinen a hned rozehrál puk mezi své spoluhráče.
     
    01:23
    Poté to znovu zkoušeli Češi před finskou klecí, tentokráte se ovšem ke střele nedostali. Nicméně udrželi útočné pásmo a kombinují i nadále.
     
    01:56
    Libor Zábranský střílel od modré čáry a donutil tak finského brankáře k dalšímu zákroku. Po něm už hru přerušil a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    02:16
    Český výběr se dopustil postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude také vhazovat.
     
    02:36
    Další kombinace před brankou domácího celku, znovu to ale ke gólovému efektu nevedlo. Hra je přerušena a vhazování proběhne zase po levici finského brankáře Lehtinena.
     
    02:54
    Finové se nedokázali usadit v útočném pásmu a po napadání českým týmem o kotouč přicházejí. Také na druhé straně ovšem čeští mladíci nic nevymysleli a hra se otáčí na opačnou stranu.
     
    03:15
    Tam zasahoval po nenápadné střele Jakub Škarek a také přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    03:57
    Vyloučení v týmu Česko (Radim Šalda – 2 min.).
     
    04:33
    První přesilovku dostali Finové a hned zahrozili před českou brankou. Nyní Škarek zasahoval proti jejich střele a raději uklidnil hru jejím přerušením.
     
    04:46
    Poté se Češi osvododili a puk tak letí až před finskou branku. Finové musejí zakládat další útočnou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    05:18
    Jeden z Finů se napřáhl na levé straně a po jeho dělovce zasáhl lapačkou Jakub Škarek a podržel tak svůj tým. Hra je tak znovu přerušena.
     
    05:57
    Češi jsou v plném počtu.
     
    06:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se ujímají vedení. Po tlaku před českou brankou se dokázal dobře zorientovat LINUS NYMAN, jenž z dorážky na brankovišti posílá Finy do vedení. Asistence: Kaapo Kakko a Jesse Koskenkorva.
    06:17 Linus NYMAN - 1:0
     
    07:46
    Vyloučení v týmu Finsko (Oskari Laaksonen – 2 min., hákování).
     
    07:50
    Nyní mají výhodu přesilové hry Češi a už směřují do útočné třetiny. Jenže ve středním pásmu o kotouč přišli a ten tak získali Finové, jenž ho posunuli na opačnou stranu.
     
    08:35
    Z levého kruhu střílel jeden z Čechů a donutil finského brankáře k dalšímu zákroku. Hra je tedy přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    08:47
    Vzápětí se ovšem finský národní tým dokázal osvobodit a vyhazuje puk až před Škarka. Ten ho okamžitě posílá zpět svým spoluhráčům.
     
    09:16
    Další nepřesná rozehrávka českého týmu a puk mají opět pod kontrolou Finové. A hned ho také zavezli až do české třetiny.
     
    09:41
    Vyloučení v týmu Finsko (Aleksi Anttalainen – 2 min., sekání).
     
    10:27
    Češi pokračují v přesilové hře, když byl vyloučen další hráč Finska, ale znovu se jim nedaří déle se usadit v útočném pásmu.
     
    11:07
    Další vyhození Finů kotouče do české třetiny a ti se tak dokázali zase osvobodit. Češi tak zakládají svou akci z obranné třetiny.
     
    11:58
    Až nyní se Češi uhnízdili v útočném pásmu a Ondřej Buchtela vyslal od modré čáry přízemní střelu. Tu ale zablokovala pozorná obrana soupeře a Finové tak uhájili své těsné vedení.
     
    12:39
    Po delší době je Finsko už v plném počtu.
     
    12:57
    Jan Kern se uvolnil, procpal se mezi dvěma obránci Finů, ale jeho zakončení už chyběla větší razance a přesnost. Rázem Finové otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    13:50
    Těsně před Škarkem zakončoval z pravé strany Erkka Seppälä, ovšem český brankář dokázal svou holí zakročit a nedovolil Finům odskočit na dvougólový rozdíl.
     
    14:41
    Martin Nečas si podél pravého mantinelu nabruslil do útočného pásma, jeho individuální akce ale skončila na jednom z obránců Finů.
     
    15:03
    Vyloučení v týmu Finsko (Eemeli Räsänen – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Kaut – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu Finsko (Oskari Laaksonen – 2 min., hrubost).
     
    15:41
    Vyloučení v týmu Finsko (Teemu Engberg – 2 min., podražení).
     
    15:41
    Další vyloučený finský hráč a Češi budou hrát přesilovku pět na tři. Už jsou v útočném pásmu a kombinují před Lehtinenem.
     
    16:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    A tu český celek využívá. Z pravého kruhu pálil Ostap Safin a MARTIN NEČAS pak jeho ránu dorazil za záda Lehtinena. Je vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. Asistence: Ostap Safin a Ondřej Buchtela.
    16:30 Martin NEČAS - 1:1
     
    17:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čeští mladíci využívají i klasickou početní výhodu a strhávají vedení na svou stranu. Těsně u branky Lehtinena dorážel střelu Mikysky JAN KERN a českému týmu se tak už lépe dýchá. Asistence: Dalimil Mikyska a Libor Zábranský.
    17:11 Jan KERN - 1:2
     
    17:37
    Nyní si ale museli dát pozor, z levé strany totiž pálil Jesperi Kotkaniemi, ale nakonec jeho projektil prosvištěl jen k levé tyčce z pohledu Jakuba Škarka.
     
    18:14
    Nahození Laaksonena od modré čáry chtěl před Škarkem tečovat Nyman, ale jeho snaha mu nevyšla. Češi berou kotouč a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Sampo Ranta se obtočil kousek před českou brankou a vystřelil, ale jeho pokus skončil mimo tři tyče.
     
    19:50
    Na druhé straně to ještě zkusili Češi, ale ke střele před Lehtinenem se vůbec nedostali. Je tu konec první třetiny a už se tak nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina tohoto duelu je za námi. V ní se do vedení v sedmé minutě dostali Finové, když svůj důraz na brankovišti zúročil Linus Nyman. V závěru první části hry měli Češi dvojnásobnou výhodu, kterou v sedmnácté minutě využil Martin Nečas. A hned na to pak už klasickou přesilovou přetavil ve vedoucí branku Jan Kern a Češi tak strhli vedení na svou stranu. Uvidíme, co nám přinese další část hry, která začne přibližně v 18:25.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Češi se hned v úvodu druhé třetiny usídlili v útočném pásmu, ovšem ke střele, která by Lehtinena ohrozila, se nedostali a u puku jsou tak Finové, kteří míří na opačný konec kluziště.
     
    21:03
    Matyáš Zelingr potáhl puk od modré čáry před finskou branku, ale jeden z finských obránců dokázal nastavit svoji hůl a zmařil tak český úmysl dostat se k další střele.
     
    21:27
    Jakub Škarek hned na to zasahoval proti střele Anttoniho Honky a raději pak přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    22:02
    Další snaha Finů ohrozit českou branku nedopadla dobře a český celek se hnal do rychlého protiútoku. Ale také on se ke střele i díky pozorné obraně finského týmu, nedostal.
     
    23:17
    Sražený kotouč prolétl kolem české branky, v rohu kluziště si ho sebrali Češi a míří tak do další útočné akce na finské straně.
     
    23:45
    Aleksi Klemetti se snažil proháčkovat přes českého hráče. To se mu povedlo a Finové zakládají další nebezpečnou akci.
     
    24:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A hned je z toho vyrovnání. Anttoni Honka střílel a před českou brankou se zblízka dokázal prosadit AARNE TALVITIE. Znovu se tak začíná zase od začátku. Asistence: Anttoni Honka a Erkka Seppäla.
    24:15 Aarne TALVITIE - 2:2
     
    25:53
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové si berou své vedení zase zpátky. Po dalším obléhání v útočném pásmu se napřáhl ke střele z levého kruhu OLLI MAANSAARI a propálil tak Jakuba Škarka. Nyní to znovu budou Češi, kdo bude dohánět jednobrankové manko. Asistence: Janne Jokinen a Teemu Engberg.
    25:53 Olli MAANSAARI - 3:2
     
    27:52
    Po nepřesné střele Čechů uháněli zpět před jejich branku Finové, tam střílel Lauri Pajuniemi, ale jeho projektil se mezi tři tyče nevešel.
     
    28:21
    Po další finské střele zasahoval Jakub Škarek a před dotírajícími finskými útočníky raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Finové tak útočné pásmo udrželi.
     
    28:59
    K nahozenému puku ze středního pásma si chtěl nabruslit Jan Kern, ale nakonec byl u kotouče blíže Lassi Lehtinen a ukryl puk pod svojí lapačku. Po krátkém přerušení se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    29:29
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Po vhazování před Lehtinenem se ke kotouči dostal finský celek a okamžitě se dostal do útočné akce. Z pravé strany poslal přihrávku do mezikruží Engberg a tam pohotově švihem vystřelil JANNE JOKINEN, který byl přesný a dává Finům už náskok od dva góly. Asistence: Teemu Engberg.
    29:29 Janne JOKINEN - 4:2
     
    30:10
    Finové jsou znovu nebezpeční a napadají už ve středním pásmu. A rodí se další jejich akce.
     
    30:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je už s českým týmem hodně špatné. V další kombinaci se dokázal těsně před Škarkem prosadit přesnou střelou švihem AARNE TALVITIE a Finové mají už bezpečný náskok. Asistence: Aleksi Klemetti.
    30:20 Aarne TALVITIE - 5:2
     
    30:20
    Česká lavička si bere oddechový čas.
     
    31:46
    Jan Kern operoval před finskou brankou, číhal na přihrávku. Té se ale nedočkal a hned na to se k puku dostávají znovu hráči Finska a míří na druhou stranu.
     
    32:31
    Z vlastní třetiny založili další akci Češi, Radim Šalda pak nahodil puk před Lehtinena, nikdo z jeho spoluhráčů ho ale nedokázal tečovat a neohrozil tak finského brankáře.
     
    33:23
    Kaapo Kakko si sjel do mezikruží a hned na to dostal přihrávku. Jeho pohotová střela tentokráte končí jen mimo českou branku. Nicméně Finové se stále drží v útočném pásmu a dále před Škarkem kombinují.
     
    34:45
    Za českou brankou dlouho bojovali o puk hráči obou celků, nakonec ho do své moci dostali Finové a zakládají další akci.
     
    35:29
    Lauri Pajuniemi střílel z pravé strany a zasahovat betonem musel Jakub Škarek. Pro Čechy to tak dobře dopadlo, ale nebezpečí hrozí dáli. Finský celek je totiž stále nastěhován před českou svatyní.
     
    36:20
    Nahození puku od modré čáry získal Dalimil Mikyska a vytáhl tak kotouč ven z obranné třetiny. Češi se ovšem znovu nedokázali dostat dále a nabízí tak Finům další únik do útočného pásma.
     
    37:10
    Jan Bednář předal puk Karlu Pláškovi, ten ho ještě posunul dále, rodící se šance Čechů však skončila dalším zmarem. Navíc je hra vykázána až před Škarkovu branku, kde se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    37:55
    Ten po další přízemní střele zakročil holí a poslal kotouč do bezpečí.
     
    38:07
    Vyloučení v týmu Finsko (Aleksi Anttalainen – 2 min., hákování).
     
    38:14
    Dalimil Mikyska střílel z vrcholu pravého kruhu, puk proskákal až před Lehtinena, jenž ho raději podržel a přerušil hru. Po chvilce se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    38:47
    Martin Kaut šikovně pálil z levé strany, jeho střelu se snažil dorážet Mikyska, ovšem brankář Lehtinen byl opět pozorný.
     
    38:47
    Vyloučení v týmu Česko (Martin Kaut – 2 min., hákování).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    Ve čtyřech hráčích na obou stranách to zatím nejde ani jednomu týmu. Nikdo z hráčů se nedostal do ohrožení soupeřovy branky.
     
    39:50
    Ještě to zkoušeli Češi před finskou svatyní, ale Lehtinen nepovolil, aby v závěru druhé periody snížili. Je tu tedy konec této části hry.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla ve znamení Finů. Ti vsítili rovnou čtyři branky a dostali se do třígólového vedení. Nejprve v pětadvacáté minutě vyrovnal Aarne Talvitie, hned na to pak mířil přesně také Olli Maansaari a finský tým znovu vedl. Ve třicáté minutě už to bylo o dva góly. Zakončení Janneho Jokinena skončilo za Škarkovými zády. A aby toho nebylo málo, o chvilku později znovu skóroval Aarne Talvitie, jenž tak svému týmu dal bezpečný náskok. Češi tak mají před sebou ve třetí části hy nelehký úkol, a sice dohnat tříbrankovou ztrátu. Ta začne přibližně v 19:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Finové jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    40:47
    A také Češi jsou kompletní.
     
    40:56
    Po přerušení hry se vhazovalo před českou brankou a hned na to se český tým dostal do útočného pásma. Tam ovšem o kotouč přišel a rázem se hra otáčí zase na opačnou stranu.
     
    41:31
    Znovu podržel puk pod lapačkou Jakub Škarek a uklidnil tak hru dalším přerušením. V úvodu třetí části je tak hra hodně rozkouskována častým přerušováním.
     
    41:45
    A to platí i nyní. Škarek opět zasahoval proti dotěrným Finům a tentokráte se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    41:56
    Po dalším obléhání Škarkovy branky se už obrana Čechů dostala na kotouč a vyváží ho do útočného pásma.
     
    42:22
    Ovšem opět z toho nic nebylo, obrana finského týmu tak vybojovala touš zpátky a spěchá na opačný konec hřiště.
     
    43:20
    Vyloučení v týmu Česko (Radim Šalda – 2 min., hákování).
     
    43:20
    Finové mají k dispozici další přesilovou hru, když Šalda zahákoval soupeře. Nyní bude hru sledovat pouze z trestné lavice.
     
    43:51
    Střela Laaksonena z prostoru mezi kruhy skončila mimo tři tyče. Češi se poté dokázali osvobodit a dostali puk z obranné třetiny.
     
    44:24
    Lauri Pajuniemi sklepával na pravé straně kotouč ze vzduchu, ale Škarek byl včas na svém místě a puk poté vyrazil do bezpečí.
     
    45:20
    Český tým je už v plném počtu.
     
    45:31
    Jenže Finové mají ponechanou výhodu a pokud nevsítí branku, budou mít k dispozici další početní výhodu.
     
    45:58
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Buchtela – 2 min., vysoká hůl).
     
    46:08
    Češi se dokázali okamžitě osvobodit a vyhodili puk až před Lehtinenovu branku. Finové tak musejí zakládat svou přesilovkovou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    46:40
    A už jsou v tom útočném a kombinují před českou klecí.
     
    46:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka Finů je využita. OSKARI LAAKSONEN po Nymanově přihrávce skóruje z levé části mezikruží a je z toho už šestá branka ve Škarkově kleci. Asistence: Linus Nyman a Lauri Pajuniemi.
    46:52 Oskari LAAKSONEN - 6:2
     
    47:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi ale dokázali bleskově zareagovat. KAREL PLÁŠEK dostal přihrávkou puk od Nečase na levou stranu finské branky a pohotově ho uklidil za Lehtinenova záda. Asistence: Martin Nečas a Martin Kaut.
    47:01 Karel PLÁŠEK - 6:3
     
    47:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Brankostroj třetí třetiny pokračuje a znovu se trefili Finové. JANNE JOKINEN zvolil na pravé straně místo přihrávky takovou lehčí střelu a puk poté propadl do české branky. Asistence: Teemu Engberg a Toni Utunen.
    47:58 Janne JOKINEN - 7:3
     
    49:41
    Znovu bylo před Škarkem rušno a ten musel hasit nebezpečí. Přerušil hru a vhazovat se tak bude po jeho pravé ruce.
     
    50:23
    Ostap Safin se pokusil projít klubkem těl z hráčů Finska, to se mu ale nepovedlo a další akce českého týmu končí zmarem.
     
    51:11
    Na druhé straně dlouho operovali Finové před brankou Jakuba Škarka, tentokráte ho ale žádnou střelou ohrozit nedokázali. Nicméně stále drží útočné pásmo s pukem na svých hokejkách.
     
    52:01
    Aleksi Anttalainen se napřáhl na levé straně od modré čáry a puk prosvištěl až ke Škarkovi, který ho betonem vyrazil do bezpečí.
     
    52:36
    Pěknou individuální akci předvedl Jaroslav Dvořák, který kličkami prošel až před finskou branku, jeho zakončení zápěstím ovšem ovoce nesklidilo. Lehtinen ale pak před dotírajícím Kernem raději přerušil hru.
     
    53:00
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Hladonik – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Finsko (Joona Riekkinen – 2 min., hrubost).
     
    53:36
    Martin Nečas se otočil u modré čáry a poté předal spoluhráči přihrávku. Ovšem střela Nečase končí v moci finského brankáře, jenž přerušuje znovu hru.
     
    54:15
    Po nepřesném zakončení sebral Kryštof Hrabík kotouč jednomu z Finů a dostal se s ním až před Lehtinena. Ten byl ale u puku dříve a poté znovu zastavil hru.
     
    54:39
    Vyloučení v týmu Česko (Radim Šalda – 2 min., podražení).
     
    54:39
    Češi budou hrát ve třech proti čtyřem Finům, na trestnou usedl Radim Šalda za podražení.
     
    54:59
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Pěkně to nyní udělal LAURI PAJUNIEMI, který se obtočil na pravém kruhu a poté vystřelil. Jeho pěkná individuální akce tak následně končí dalším gólem v síti Škarka. Asistence: Jesperi Kotkaniemi a Kaapo Kakko.
    54:59 Lauri PAJUNIEMI - 8:3
     
    56:57
    Češi už hledají zbytky sil na to, aby alespoň zkorigovali nepříznivý stav. Zatím se jim ale nedaří ohrozit finskou branku. Nyní je kotouč ve středním pásmu, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    57:13
    Vyloučení v týmu Česko (Marek Škvrně – 2 min., sekání).
     
    57:13
    Navíc přichází další trest pro český tým, Škvrně sekl soupeře a už sedí na trestné lavici. A Finové přesilovky trestat umí, dokáží se ještě prosadit?
     
    57:56
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ano, Finové trestají další české vyloučení. Linus Nyman uvolnil LAURIO PAJUNIEMIHO, který si sjel do blízkosti branky Jakuba Škarka a svou přízemní střelou ho překonal mezi jeho betony. Asistence: Linus Nyman.
    57:56 Lauri PAJUNIEMI - 9:3
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:27
    Vyloučení v týmu Finsko (Joona Riekkinen – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Hladonik – 2 min., hrubost).
     
    58:45
    Martin Kaut se snažil uvolnit a chtěl jít do úniku. To se mu nepovedlo.
     
    58:48
    Vyloučení v týmu Česko (Daniel Bukač – 2 min., krosček).
     
    59:13
    Češi se po střele Finů dokázali ubránit a hned vyhazují kotouč až před jejich branku. Finové tak akci zakládají z vlastního pásma, příliš už ale nikam nespěchají.
     
    59:45
    A znovu puk letí až před Lehtinena a už se nic nestane. S pukem na hokejkách Finů tak končí i třetí třetina a také celý zápas.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. I třetí část hry Finové ovládli a nakonec český tým v prvním vzájemném měření sil smetli vysoko 9:3. Čeští mladíci doplatili na svou nedisciplinovanost. Finové mnohdy své početní výhody dokázali trestat. Po první třetině sice Češi vedli rozdílem jedné branky, nakonec však utrpěli debakl, na který se budou snažit velmi rychle zapomenout. Už zítra je čeká další duel, ve kterém se pokusí tuto vysokou prohru odčinit.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:52:24)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 7. Nyman (Kakko, Koskenkorva), 25. Talvitie (Honka, Seppäla), 26. Maansaari (Jokinen, Engberg), 30. Jokinen (Engberg), 31. Talvitie (Klemetti), 47. Laaksonen (Nyman, Pajuniemi), 48. Jokinen (Engberg, Utunen), 55. Pajuniemi (Kotkaniemi, Kakko), 58. Pajuniemi (Nyman) – 17. Nečas (Safin, Buchtela), 18. Kern (Mikyska, Zábranský), 48. Plášek (Nečas, Kaut)


    Fínsko: Lehtinen (Luukkonen) – Laaksonen, Anttalainen, Honka, Riekkinen, Räsänen (A), Vakanainen (C), Latvala, Utunen – Kakko, Kotkaniemi, Nyman – Klemetti, Seppälä, Talvitie (A) – Pajuniemi, Koskenkorva, Ranta – Engberg, Maansaari, Jokinen
    Česko: Škarek (Patera) – Bukač, Mikyska, Buchtela, Zelingr, Zábranský, Šalda, Bednář – Kaut (A), Nečas (C), Plášek – Jeník, Hladonik, Kern (A) – Safin, Navrátil, Hrabík – Dvořák, Škvrně, Blümel – Kvasnica