Brugge – Liége 2:1 (kon.)
koniec
Club Bruggy KV
2:1 (2:0)
Standard Liége
cz Nedeľa 22.07.2018, 20:00 • Jan Breydelstadion, Bruggy • Belgický superpohár
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgický superpohár má na programu velice zajímavou bitvu, ve které se představí Club Bruggy KV a Standard Lutych.
     
    Club Bruggy KV

    Fotbalisté Brugg se po loňské sezóně radovali ze zisku mistrovského titulu. Tento celek se na první pozici ocitl už po základní části, následná skupina o titul přinesla kýžený pohár. Bruggy se ale ke konci ročníku nenacházely ve vůbec dobré formě, rozdíl mezi první a druhou pozicí byl pouze tříbodový. Bruggy se do hlavní části Evropské ligy musely dostat z posledního, tedy čtvrtého předkola, ve kterém ale nestačily na řecký AEK. Bruggy mají za sebou už pět přípravných zápasů, ani v jednom neucítily hořkost porážky. Nejprve následovaly dvě výhry, a sice proti belgickým celkům Heistu a Torhoutu, posléze Bruggy remizovaly s rumunským FCSB a belgickým Mechelenem. Poslední výhra přišla proti izraelské Haifě, která na svého soupeře nestačila poměrem 3:1.
     
    Standard Lutych

    Na opačné straně se nachází Standard Lutych, který se po základní části sice umístil na šesté pozici, velké zlepšení ale přinesla skupina o titul, ve které Standard nakonec usiloval o zisk mistrovského titulu, což se nepovedlo o pouhé tři body. Lutych podával celou skupinovou fázi velice sympatické výkony, pokles formy přišel v tu nejméně vhodnou dobu, a sice ke konci soutěže. Lutych se sice žádné z evropských soutěží nezúčastnil, nicméně dokázal uspět v domácím poháru, v jehož finále porazil jediným gólem Genk 1:0. Také Standard si vyzkoušel celou řadu přátelských zápasů, hned dvakrát zvítězil, stejný počet má také proher, poslední pátý zápas skončil remízou.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Standard Lutych 1:1 Club Bruggy (13.5.2018)
    Club Bruggy 4:4 Standard Lutych (22.4.2018)
    Standard Lutych 1:1 Club Bruggy (25.2.2018)
    Club Bruggy 3:2 Standard Lutych (8.2.2018)
    Standard Lutych 4:1 Club Bruggy (31.1.2018)
     
    Úvodní sestavy:

    Club Bruggy KV: Letica – Mitrović, Decarli, Denswil – Diatta, Vormer, Rits, Groeneveld – Vanaken – Wesley, Vossen
    Náhradníci: Horvath – Baiye, Cools, Openda, Peres, Poulain, Scholz, Schrijvers, Tomecak

    Standard Lutych: Gillet – Cavanda, Nekadio, Laifis, Pocognoli – Agbo, Bastien, Marin – M´Poku, Čop, Junior

    Rozhodčí: Vertenten – Vanyzere, Nijssen.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal brankář Letica, který ho odkopl daleko na druhou stranu. Jeho kolega Groeneveld ale neuspěl ve vzduchu.
     
    4
    Bruggy to zkouší velice pozvolnou kombinací od vlastní poloviny. Míč má na kopačce Denswil, který nemůže najít volného spoluhráče.
     
    5
    Nakonec to domácí zadák zkusil dalekonosným nákopem na Vossena, vzdušná nabídka ale proletěla až do moci brankáře Gilleta.
     
    6
    Standard se na malý moment dostal s míčem na útočné polovinu, kolmici na Juniora ale dokázal zastavit pohotový Decarli.
     
    7
    První střelecký pokus dnešního zápasu obstarali hosté. Kousek za šestnáctkou to pravačkou zkusil Ebunge, Letica byl u tyče připraven.
     
    8
    Lutych opět zkoušel překvapit obranu soupeře, tentokráte se Bastienovi nepodařilo naservírovat ideálně dlouhý balón na Čopa.
     
    9
    Junior se u rohového praporku dokázal vymanit ze sevření, následný centr ale poslal na hlavu protihráče. Bruggy jsou v posledních vteřinách pasivní.
     
    10
    Vormer si to sympaticky namířil až k opačnému velkému vápnu, následovala přihrávka na Groenevelda, který se neproháčkoval kolem Cavandy.
     
    11
    Agbo vyvezl míč ke středovému kruhu, odkud zkoušel přenést kulatý nesmysl na levou stranu. Přihrávka byla o něco delší, vhazovat bude soupeř.
     
    12
    Bruggy se dokázaly dostat do zajímavého postavení na centr, Denswil trefil hned prvního bránícího hráče. Následovat bude rohový kop.
     
    13
    Odpovědnost na sebe vzal Vanaken, který to zkoušel prudkým centrem k bližší tyči, kde byl mnohem důraznější Nekadio.
     
    14
    Standard se úspěšně ubránil i dalšímu pokusu o centr, následně to sám zkusil útočným výpadem, který ale hodně rychle skončil.
     
    15
    Vossen se na malý moment dostal za obranu soupeře, zpětná přihrávka ale nenašla Wesleyho. Na druhou stranu pádí hráči v červeném.
     
    16
    Akce podél autové čáry ale skončila na nepovedené narážečce Bastiena s Agbem. Bruggy se rozhodly uklidnit hru.
     
    17
    Individuálním způsobem to zkoušel Vormer, který si ale naložil pořádné sousto. Trojlístek protihráčů ho dokázal obrat o balón.
     
    18
    Posléze si Vossen pohlídal ofsajdovou linii, jenomže přízemní přihrávku poslal pouze na nohu soupeře. Aby toho nebylo málo, tak fauloval Rits.
     
    19
    Pocognoli vhazoval od levé autové čáry, dalekonosný hod ale poslal pouze do území, ve kterém se nacházel jeden z protihráčů.
     
    20
    Už se zdálo, že se konečně dočkáme vyložené šance, zakončující Wesley byl na poslední chvíli zablokován. Další roh pro Bruggy.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Více ze hry mají Bruggy, které ale většinu času naráží na obranu soupeře.
     
    22
    K rozehrávce volného kopu se postavil záložník Vormer, jehož centr našel Decarliho, který ale nedokázal zamířit mezi tři tyče.
     
    23
    Zatím hodně nenápadný Čop sice uspěl v hlavičkovém souboji, míč ale prodloužil za sebe, kde se nenacházel žádný ze spoluhráčů.
     
    24
    Před brankáře Leticu přiletěl centrovaný balón, který se stal snadnou kořistí Denswila. Nakonec se jako poslední dotkl míče hostující Cavanda.
     
    25
    První velká šance zápasu! Hostující obrana absolutně nezachytila náběh hned trojice protihráčů, nakonec se k hlavičce dostal Denswil, který trefil náruč brankáře.
    25. Velká šance domácích.
     
    27
    Momentálně se nehraje, neboť na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů. Na scénu přispěchal lékařský personál.
     
    28
    Nakonec se jednalo o zhruba minutové ošetření, Pocognoli nakonec bude muset ze zápasu odstoupit. Standard bude hrát chvíli v deseti.
     
    29
    Za postranní čárou se připravuje jeden z možných náhradníků, Pocognoli samozřejmě musel kapitánskou pásku věnovat některému z kolegů.
     
    30
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Sebastien Pocognoli, přichází Collins Fai.
     
    31
    Vormer se po souboji s Laifisem dožadoval rohového kopu, hlavní sudí byl ale jiného názoru. Gillet bude vykopávat od své branky.
     
    32
    Decarli nedokázal zachytit náběh Juniora, který nakonec z hranice šestnáctky vypálil. Do dráhy letu míče se ale postavil Vanaken.
     
    33
    Aby toho nebylo málo, tak si na centrovaný balón počíhal Decarli, který kulatý nesmysl poslal daleko na druhou stranu.
     
    34
    Groeneveld se na malý moment dostal do zajímavého postavení, avšak záhy k němu přiběhla smečka protihráčů, která ho obrala o balón.
     
    35
    Už se opět nehraje. Pořádně naloženo dostal Nekadio, kterého v hlavičkovém souboji loktem fauloval domácí Wesley.
     
    36
    Následná standardka v podání Lutychu nebyla úspěšná, centrovaný balón doplachtil pouze na hlavu Denswila. Na druhé straně si pro faul došel Groeneveld.
     
    37
    Vanaken posílal před branku velice nebezpečný centr, který nakonec za cenu rohového kopu odvracel útočník Čop.
     
    38
    Ani rohový kop nenabídl žádnou vyloženou šanci, Vormet totiž našel prvního protihráče na přední tyči. Vhazovat tak bude soupeř.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Máme tu úvodní branku dnešního zápasu! Groeneveld si na levé straně pohrával s míčem, načež ho poslal do velkého vápna, kde do něj udeřil HANS VANAKEN. Gillet si na míč sice sáhl, o úspěšný zákrok se ale nejednalo.
    39. VANAKEN - 1:0
     
    43
    Na druhé straně hrací plochy to centrem zkoušel Agbo, jeho nabídku ale kolegové nepochopili. Míč se tak snesl za postranní čáru.
     
    44
    Wesley dokázal včas vyběhnout z ofsajdového postavení, do akce svého celku se nakonec nezapojil. Bruggy to zkouší od vlastního vápna.
     
    44
    Bruggy právě vstřelily branku!
    Hosté absolutně nezvládají závěr prvního poločasu, v krátkém časovém sledu inkasují už podruhé! Fantastická kolmice našla naběhnuvšího WESLEYHO, který se v obležení dvojice protihráčů dokázal zorientovat a posléze zamířil mimo dosah Gilleta.
    44. WESLEY - 2:0
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+1
    Vypadá to, že žádnou další branku v prvním poločase už neuvidíme. Standard se nemůže dostat na dostřel.
     
    45+2
    Balón proti noze obdržel Bastien, který vzápětí vypálil zhruba metr nad branku. Víc toho v úvodním dějství už neuvidíme.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám toho z hlediska fotbalovosti moc nenabídl. Dlouho to vypadalo, že oba celky půjdou do kabin za nerozhodného stavu, avšak ke konci poločasu si Bruggy přichystaly hned dva góly. Standard toho směrem dopředu moc nepředvedl, ve druhém poločase to bude mít hodně složité.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Málem to bylo o tři branky! Groeneveld pelášil z úhlu sám na brankáře, zakončení se mu ale nepovedlo, nakonec ho odkoll Nekadio.
    48. Groeneveld selhal v šanci.
     
    49
    Hned jedna z prvních přihrávek směřovala k brankáři Leticovi, který v prvním poločase neměl žádnou vážnější práci.
     
    50
    Kousek před pokutovým územím si nedovoleným zákrokem pomohl Vormer, který nevybíravě poslal k zemi hostujícího Ebungeho.
     
    50
    Standard právě vstřelil branku!
    Tak pozor, je totiž sníženo! Nejprve se do vyložené šance dostal Čop, který trefil pouze brankáře, od kterého se míč dostal na kopačku EDMILSONA JUNIORA, jenž už dopravil míč do sítě.
    50. JUNIOR - 2:1
     
    51
    K samotné rozehrávce se postavil právě Ebunge, který rozehrál nakrátko na Bastiena. Rána druhého jmenovaného skončil na zádech Ritse.
     
    52
    Domáci si mohli vzít dvoubrankového vedení zpět, přízemní zakončení ale dokázal Gillet vyrazit. Následovat bude rohový kop.
     
    53
    Po něm se Bruggy dožadovaly pokutového kopu, který nakonec hlavní sudí nenařídil. Pokračuj se autovým vhazováním Groenevelda.
     
    54
    Cavanda měl na pravé straně ohromné množství prostoru na centr, který nakonec Letica vyrazil za sebe. Roh pro Standard.
     
    55
    Fotbalisté v červeném to nemysleli vůbec špatně, na přední tyči byl ale nejvýše ve vzduchu Rits. Lutych začal svírat svého soupeře.
     
    56
    Jenomže zapomněl na zadní vrátka, kam se chystala vyrazit dvojice protihráčů. Nekadio, coby poslední bránící hráč, stačil zažehnat nebezpečí.
     
    57
    Zdravotní problémy má domácí Diatta, který po souboji s jedním z protihráčů ulehl k zemi. Na scéně je lékařský personál Brugg.
     
    58
    Už se opět hraje, nakonec Diatta rozhýbal menší poranění, oba celky tak hrajou v plném počtu fotbalistů.
     
    59
    Hodně pohotově to z velké dálky zamýšlel Agbo, který dělovku poslal do náruče brankáře. Lutych začíná pořádně zlobit.
     
    60
    Dnes hodně nenápadný Marin věnoval míč soupeři, který podnikl rychlý kontr, na jehož konci byl nepovedený centr Diatty.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Nadcházejících třicet minut nám jistě slibuje zajímavou podívanou, hosté jsou v kontaktu.
     
    62
    Navíc si přichystali rohový kop, který byl rozehrán cvičeným signálem. Agbo to zkusil vzduchem, jeho nabídku ale odvrátil Vanaken.
     
    63
    Tím dalším, kdo má zdravotní problémy je střelec druhé branky Wesley. Domácí forvard se drží za ruku, nehraje se více než minutu.
     
    64
    Pokračuje se ve hře, hosté to ihned zkusili rychlou akcí středem hrací plochy, Čop ale nepřesně narážel Juniorovi.
     
    65
    Diatta si troufl na ostrý manévr kolem protihráče a poté se mu podařilo rozvlnit síť. Jednalo se o zakončení do boční sítě.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Luis Pedro Cavanda (Standard Lutych).
     
    67
    Groeneveld dostal v předchozím souboji pořádně naloženo, stále se nedokázal postavit na nohy. Je nutné další ošetření.
     
    68
    Levý křídelník je zpět ve hře, mezitím jeho spoluhráč rozjeli zdlouhavou kombinaci v oblasti středového kruhu. Míč má na kopačce Rits.
     
    68
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Samuel Bastien, přichází Moussa Djenepo.
     
    69
    Čop vyslal do úniku Ebungeho, kterému ale zakončení absolutně nesedlo. Míč se stočil od branky, Letica nemusel vůbec zasahovat.
     
    70
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Mats Rits, přichází Brandon Baiye.
     
    71
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Wesley, přichází Siebe Schrijvers.
     
    72
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Stále sledujeme velice ofenzivní podívanou, před malým momentem musel Letica zasahovat.
     
    73
    Hodně neohroženě to zkoušel Agbo, který došel do dobré střelecké pozice, ze které ale zamířil zhruba pět metrů vedle tyče.
     
    74
    Vossen se nedokázal prodrat kolem Cavandy, následně ale domácí vybojovali míč, avšak zákrok na prvně jmenovaného nebyl posouzen jako nedovolený.
     
    75
    Důležitý zákrok domácího brankáře, který se předvedl proti střele Ebungeho.
     
    76
    Vanaken chtěl narychlo rozehrát standardku z vlastní poloviny, jeho záměr ale nepochopil Vossen, který se vydal na opačnou stranu.
     
    77
    Fai doslova přiletěl do jednoho z protihráčů, který se okamžitě svíjí v bolestech. Tady se zřejmě mohlo i červenat.
     
    78
    Za postranní čárou je připravené střídaní, avšak jeden z domácích se stále nemůže dostat na nohy. Hodně nepříjemný moment.
     
    79
    Střídání v týmu Club Bruggy KV: ze hřiště odchází Krepin Diatta, přichází Dion Cools.
     
    82
    Další hraniční situace. Nejprve Cools mohl uhánět sám na branku, nedovolenýn zákrokem ho ale zastavil Laifis, který dle výroku sudího nefauloval.
     
    83
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Duje Čop, přichází Renaud Emond.
     
    84
    Aby toho nebylo málo, tak Lutych mohl vyrovnat. Ebunge se hezky uvolnil k zakončení, které poslal jen kousek vedle tyče.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes pět minut. Bruggy to budou mít ještě hodně složité, nastavovat by se mělo přes tři minuty.
     
    86
    Další velké štěstí pro domácí. Přízemní přihrávka směřovala před brankářem, načež si jeden z obránců málem srazil míč do vlastní sítě.
     
    87
    Hosté se v poklidu dostali s míčem na útočnou polovinu, nyní se jim ale nedaří dostat se na dostřel brance soupeře.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Konstantinos Laifis (Standard Lutych).
     
    88
    Marin chtěl hlavičkou oslovit zcela volného Cavandu, kterému se ale nepodařilo zachytit míč na hrací ploše. Vhazovat budou domácí.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Ruud Vormer (Club Bruggy KV).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+2
    Bruggy se drží s míčem na útočné polovině, což jim hraje maximálně do karet.
     
    90+3
    K rozehrávce volného kopu se postavil Marin, který svým centrem našel náruč brankáře.
     
    90+4
    Do konce moc času už nezbývá, Bruggy si stále drží soupeře daleko do své svatyně.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bruggy si nakonec pohlídaly jednobrankový náskok, díky kterému získávají pohár pro vítěze superpoháru. Hostující celek se ale ve druhém poločasu herně zvedl, s potřebným štěstím mohl sahat po prodloužení. Bruggy se postupem času zatáhly do defenzívy, která měla v posledních minutách obrovské starosti.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:5. (21:55:35)

    David Suchý

    Góly: 39. Vanaken (Groeneveld), 44. Wesley (Vanaken) – 50. Junior

    Karty:   88. Vormer (BGY) – 66. Cavanda (STA), 77. Fai (STA), 87. Laifis (STA)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:7. Rohy: 4:5.
    Club Bruggy KV: Letica – Mitrović, Decarli, Denswil – Diatta (79. Cools), Vormer, Rits (70. Baiye), Groeneveld – Vanaken – Wesley (71. Schrijvers), Vossen
    Náhradníci: Horvath – Baiye, Cools, Openda, Peres, Poulain, Scholz, Schrijvers, Tomecak

    Standard Liége: Gillet – Cavanda, Nekadio, Laifis, Pocognoli (30. Fai) – Agbo, Bastien (68. Djenepo), Marin – M´Poku, Čop (83. Emond), Junior
    Náhradníci: Bodart – Carlinhos, Djenepo, Emond, Fai, Kosanović, Vanheusden

    Rozhodca: Vertenten – Vanyzere, Nijssen