Liverpool – Dortmund 1:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:3 (1:0)
Borussia Dortmund
cz Nedeľa 22.07.2018, 22:05 • Bank of America Stadium (Charlotte, North Carolina) • International Champions Cup • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:3. (00:00:38)
     
    Je dobojováno! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Borussie Dortmund, která ve druhém poločase vytěžila z minima maximum. Fotbalisté Liverpoolu se mohli dostat do dvoubrankového vedení, avšak neproměňování šancí mělo fatální následky. Soupeř dokázal vsítit hned tři branky, dvě z nich přidal v samotném závěru. Borussia Dortmund uspěla i ve druhém zápase tohoto turnaje, po skalpu Manchesteru City si připisuje další výhru nad anglickým celkem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. LARSEN - 1:3
     
    90+3
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak ještě jedna branka a opět na ní měl velký podíl práce Pulisic! Tento talentovaný Američan vyzkoušel pozornost Grabary, který ale míč vyrazil pouze před sebe, kde se nacházel pohotový JACOB-BRUUN LARSEN. Liverpool absolutně nezvládá koncovku tohoto zápasu.
     
    90+3
    Liverpool je sice s míčem na útočné polovině, soupeř si ale vzorně hlídá svoje pokutové území. V tuto chvíli to na vyrovnání nevypadá.
     
    90+2
    Keita si ani tentokráte nepohlídal ofsajdové postavení, což odhalilo také bystré oko pomezního rozhodčího.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
    89. PULISIC - 1:2
     
    89
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Neskutečné, Dortmund totiž otáčí vývoj skóre na svojí stranu! Celá akce začala na levé straně, odkud Schmelzer našel za šestnáctkou zcela osamoceného CHRISTIANA PULISICE, který balón uklidil k tyči. Grabara se za touto střelou pouze podíval.
     
    89
    Druhý rohový kop byl o poznání nebezpečnější, hlavičkující Gomez našel pouze rukavice Hitze. Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby.
     
    88
    Na opačném pólu hrací plochy si Liverpool vybojoval rohový kop, který obstaral zkušený Milner. Rozehrávka nakrátko ale nepřinesla kýžený úspěch v podobě druhé branky.
     
    87
    Pulisicova nabídka se přeci jenom dostala k Larsenovi, polovysoký centr ale neproletěl na místo určení. BVB se dostalo k opačné šestnáctce.
     
    86
    Tady to možná zavánělo žlutou výstrahou. Keitovi totiž uskočil míč od kopačky, následně tvrdě přišlápl napadajícího Burnice.
     
    85
    Burnic se dokázal zorientovat v přehuštěném prostoru, následná kolmice z kopačky Zagadoua skončila na kopačce pozorného Klavana.
     
    84
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. Liverpool se snaží za každou cenu vstřelit branku, už delší dobu se ale nemůže dostat do žádné šance.
     
    79
    Už se opět hraje, Burnic nakonec samovolně opustil hrací plochu, jeho celek bude hrát chvíli v deseti lidech.
     
    78
    Nyní na zemi zůstal ležet Burnic, který byl po odehrání míče nepříjemně dohrán. Na nic vážného to ale nevypadá, tento Němec by měl pokračovat ve hře.
     
    77
    Solankeho fantastická šajtle našla rozběhnutého Morena, který to ale měl na dlouhou nohu. Lehký zásah míče hrál do karet Hitzovi.
     
    76
    Borussia to zkusila kolmicí na rychlonohého Isaka, tento talentovaný fotbalista se ale nedokázal dostat k padajícímu míči.
     
    75
    Střeleckým pokusem to zkoušel Milner, jehož projektil se snášel mezi tři tyče. Nakonec si Hitz pohlídal prostředek branky.
     
    74
    Na druhé straně si Ojo vybral lépe postaveného Keitu, který ale celou akci zbytečně zbrzdil a navíc míč poslal k půlící čáře.
     
    73
    Pieper se nakonec odvážil na ofenzivní výlet, dál než k polovině hrací plochy se ale nedostal. Dortmund se snaží probít přes blok protihráčů.
     
    72
    Už se opět hraje. Liverpool sportovně vrátil míč svému soupeři, německý celek bude rozehrávat kousek od postranní čáry.
     
    71
    Máme před sebou závěrečnou dvacetiminutovku. Poslední vteřiny nabízejí o něco vyrovnanější podívanou, Dortmund výrazně zabral.
     
    70
    Hlavní rozhodčí nařídil krátkou přestávku na doplnění potřebných tělních tekutin. Faktem je, že v místě dění panuje horké počasí.
     
    69
    Nakonec z toho byla standardní situace. K rozehrávce se postavil Milner, jehož vzdušná nabídka pouze proletěla šestnáctkou.
     
    68
    Hitzovi se náramně přesným odkopem podařilo najít Gomeze, odraz míče ale našel zcela volného Keitu, který si ale nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    67
    Kdo by to řekl. Liverpool doslova promrhal hned několik obrovských šancí, místo toho přišlo vyrovnání, o které se postaral talentovaný Američan.
    66. PULISIC - 1:1
     
    66
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! K exekuci pokutového kopu se postavil sám faulovaný, tedy CHRISTIAN PULISIC, který bezpečně zamířil doprostřed. Grabara se ze svého pohledu vydal na pravou stranu.
    66. Penaltový zákrok.
     
    66
    Je tu pokutový kop pro Dortmund!
     
    66
    Až nyní se německý celek osvobodil ze sevření, Götze si ale neporozuměl s Isakem. I přesto se k odraženému míči dostal Pulisic.
     
    66
    Dortmund je čím dál více pasivnější, nyní na to málem doplatil. Do stoprocentní šance se dostal Ojo, který trefil brankáře, od kterého balón putoval do břevna.
     
    65
    Dalekonosný nákop se pokoušel zastihnout Keita, avšak v nejméně vhodnou dobu mu uskočil balón až za brankovou čáru.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry. Druhý poločas nám toho zatím moc nenabídl, jednoznačně více ze hry ale má Liverpool.
    63. Solanke mířil vedle.
     
    63
    Málem to bylo o dvě branky! Opět na této akci měl podíl Milner, který na malém vápně našel Solankeho, jehož hlavička skončila pár centimetrů vedle.
     
    62
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Clyne, přichází Phillips.
     
    62
    Už se zdálo, že se Isak dokáže jako první dostat k padajícímu balónu, nakonec to mnohem důrazněji zvládl zadák Klavan.
     
    61
    Keita to zkusil drzým manévrem ke středu, načež se rozhodl vypálit. Střela levačkou mu vůbec nevyšla, Hitz nemusel zasahovat.
     
    60
    Klavan nejprve naznačil centr na pravou stranu, posléze si tento úmysl rozmyslel a raději přihrál parťákovi z obrany Gomezovi.
     
    59
    I o pár vteřinek hry se Milner ujal dirigenta akce, avšak Ojo se daleko s míčem nedostal. Pochvala patří Schmelzerovi, který to zvládl čistě.
    58. Milner mířil těsně nad.
     
    58
    Tak to byla velice povedená rána z kopačky Milnera. Tento zkušený Angličan vypálil z velké dálky, míč ale o kousek minul branku.
     
    57
    Až nyní přišla ztráta míče, která hrála do karet Klavanovi. Úvod druhého poločasu je hodně únavný, stále čekáme na nějaký náznak šance.
     
    56
    Také Burnic se musel stáhnout hluboko k vlastní šestnáctce, kde pomáhal svým kolegům v obraně. Liverpool ale vzorně napadá.
     
    55
    Tentokráte to švýcarskému brankáři nevyšlo dle představ, prudkou přihrávku totiž nedokázal Diallo zachytit. Vhazovat tak bude soupeř.
     
    54
    Stále ten stejný obrázek. Dortmund se nemůže vymanit z napadání, i proto se brankář Hitz hodně často zapojuje do rozehrávky.
     
    53
    Do rozehrávky se zapojil také brankář Hitz, který dlouho váhal s přihrávkou do strany. Nakonec se přeci jenom uvolnil Isak.
     
    52
    Pulisic se ihned po svém příchodu na hrací plochu ujal pozice kreativního záložníka, tentokráte mu ale nevyšla přihrávka na Burnice.
     
    51
    Moreno se vydal podél levé autové čáry, následný centr poslal do hrudi prvního bránícího hráče. Posléze si faulem pomohl Keita.
     
    50
    Anglický celek je i nadále v držení kulatého nesmyslu, tentokráte se k němu dostal také brankář Grabara, který v brance nahradil Kariuse.
     
    49
    Solanke si v pokutovém územím poradil s jedním z protihráčů, následnou prudkou přihrávku pod sebe dokázal odkopnout Schmelzer.
     
    48
    Na hrací plochu zavítala početná skupina nových hráčů. Oba celky sáhly hned k několika střídáním, což se ale dalo očekávat.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Liverpoolu. Ti budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Karius, přichází Grabara.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází van Dijk, přichází Klavan.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Fabinho, přichází Keita.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Lallana, přichází Milner.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Robertson, přichází Moreno.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Markovič, přichází Solanke.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Origi, přichází Sturridge.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Camacho, přichází Ojo.
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Jones, přichází Woodburn.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Dieckmann, přichází Schmelzer.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Toljan, přichází Bockhorn.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Dahoud, přichází Götze.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Boadu, přichází Gomez.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Wolf, přichází Pulisic.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sahin, přichází Burnic.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Philipp, přichází Isak.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Sancho, přichází Larsen.
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Diallo, přichází Pieper.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který moc fotbalové krásy nepobral. Sledovali jsme velice nezáživnou podívanou, která byla bohatá na nepřesnosti. Nakonec jsme se přeci jenom dočkali jedné branky, a sice z hlavy van Dijka, který využil výškové předpoklady. Dortmund toho směrem dopředu moc nepředvedl, jediná chyba pramenila po chybě Kariuse.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Ke konci poločasu se ještě Dortmund podíval s míčem na útočnou polovinu, Philippovi ale nevyšla patička na Dahouda.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    43
    Stále ten stejný obrázek. Liverpool se snaží k brance soupeře prokombinovat alá Barcelona, zatím se to tak úplně nedaří.
     
    42
    Hlavní sudí pustil hraniční zákrok, kupředu tak pádil německý celek, avšak prudký střílený centr z kopačky Wolfa skončila v náruči Kariuse.
     
    41
    Lallana se pokoušel nasadit jesličky Dieckmannovi, který ale nechal nohy u sebe. Liverpool tak bude pouze vhazovat, konkrétněji to bude Clyne.
     
    40
    Sahin naprosto zbytečně riskoval v nebezpečném prostoru, jeho špatná patička nakonec neměla fatální následky, včas se totiž vrátil Boadu.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Dortmund se nemůže vymanit z napadání soupeře, míč putuje z kopačky na kopačku, avšak německý celek se stále drží na vlastní polovině.
     
    37
    Svižná akce v podání Liverpoolu nakonec putovala na kopačku Robertsona, který ale nepropasíroval přihrávku na Origiho, následovat bude roh.
     
    36
    Urostlý van Dijk si v hlavičkovém souboji s Wolfem nebral servítky, svého o něco menšího protihráče hravě přehlavičkoval.
     
    35
    Hitz byl zahnán do úzkých, raději se rozhodl poslat míč do zámezí. Liverpool začíná dominovat, aktivitou hýří zejména levá strana.
     
    34
    Máme za sebou více než půlhodinu hry, stále sledujeme fotbal plný nepřesností. Nyní to směrem dopředu zkouší anglický celek.
     
    29
    Naopak jsme sledovali nepřesnost v podání Dialla, kterému se nezdařil nákop na Sancha. K autovému vhazování se postaví Clyne.
     
    28
    Dortmund se po rozehrávce dostal s míčem ke středovému kruhu, Boadu se ale neodvážil vyslat kolmici na naběhnuvšího Philippa.
     
    27
    Na úvodní branku dnešního zápasu jsme čekali něco málo přes pětadvacet minut. Liverpool zužitkoval svojí první velkou šanci, na tahu je soupeř.
     
    26
    Střídající Gomez má už několik kontaktů s hracím předmět, před pár vteřinami rozjel útočnou akci po levé straně, Robertson ale daleko nedošel.
    25. van DIJK - 1:0
     
    25
    Liverpool právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Liverpool zahrával rohový kop z levé strany, na centrovanou nabídku si vyskočil VIRGIL VAN DIJK, který zamířil přesně pod břevno. Hitz neměl šanci na reakci.
     
    25
    Zatím sledujeme nezáživnou podívanou. Liverpool jakoby se bál zaútočit, naopak soupeři nevychází kombinace ve středu hřiště.
     
    25
    Jones se dokázal uvolnit kolem hladové smečky protihráčů, avšak Origiho náběh za obranu nebyl v pořádku, jednalo se o těsný ofsajd.
     
    24
    Tohle mohlo být nebezpečné, avšak Sahin si s míčem pohrával tak dlouho, až ho zezadu obral jeden z protihráčů.
     
    23
    Lallana naservíroval kolmici na rychlonohého Markoviče, u kterého byla hned dvojice protihráčů. Nakonec výborně zakročil Diallo.
     
    22
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Joel Matip, přichází Joe Gomez.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, zatím jsme viděli pouze jednu vyloženou šanci. Liverpool se ale směrem dopředu moc nehrne.
     
    20
    Zagadou dokázal z těžké pozice vytěžit velice prudkou a navíc přesnou přihrávku na Sancha, druhý jmenovaný si ale s míčem neporozuměl.
     
    19
    Po hodně dlouhé době se k míči dostal brankář Hitz, který se podíval kupředu, nakonec ale rozehrál do strany na Dieckmanna.
     
    18
    Na zeleném pažitu se ocitl Sancho, kterého zezadu fauloval Matip. Borussia okamžitě rozehrála, míč putoval na kopačku Dahouda.
     
    17
    Liverpool je v posledních vteřinách hodně pasivní, poslední minuty se odehrávají výhradně na polovině finalisty Ligy mistrů.
     
    16
    Povedená kombinace Dortmundu málem přinesla sólový nájezd Philippa, na poslední chvíli ale na dlouhou nohu zakročil van Dijk.
     
    15
    Toljan se vydal podél autové čáry, jeho úprk vpřed zastavil čistým zákrokem Robertson. Německý celek se dostane k dalšímu autu.
     
    14
    Úvodní rohový kop nepřinesl nic závratného, míč totiž poskakoval v pokutovém území, hráči Liverpoolu ho ale razantně odkopli.
     
    13
    Sahin naznačil přízemní přihrávku, avšak posléze poslal kolmici na Wolfa, jehož centr z první musel za cenu rohového kopu odklidit van Dijk.
     
    12
    Dieckmann spolupracoval se Sanchem, který v pokutovém území povalil k zemi Matipa. Hlavní sudí ale nechal pokračovat ve hře.
     
    11
    Liverpool se usadil s míčem v blízkosti pokutového území, Clyne si ale absolutně neporozuměl s Camachem. Hitz bude vykopávat.
     
    10
    Markovič zkoušel zakroutit míč do pokutového území, naběhnuvší Origi ale na něj nedosáhl. Místo toho se autového vhazování ujme Dieckmann.
     
    9
    Matipovi na malý moment uskočil balón od kopačky, napadající Philipp k němu měl přeci jenom daleko. Liverpool si dlouho pohrává s míčem.
     
    8
    Toljan to opět zkoušel nákopem na pravou stranu, Philipp se v době přihrávce ale nacházel v úplně jiném postavení.
     
    7
    Origi si kousek za pokutovým územím navedl míč na pravačku, avšak posléze neprotancoval kolem přehuštěného bloku.
     
    6
    Obrovská minela v podání Kariuse! Německý brankář chyboval v rozehrávce, Wolfovi se ale nepodařilo trefit opuštěnou svatyni.
     
    5
    Borussia roztáhla hru na pravou stranu, odkud Wolf servíroval balón před branku na Philippa. Včas ze své branky vystartoval Karius.
     
    4
    Fabinho to zkoušel kolmicí na naběhnuvšího Camacha, včas ale zakročil Zagadou, který odvrátil hrozící nebezpečí odkopem.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal také Liverpool, který ihned začal kombinovat v oblasti středového kruhu. Míč má na kopačce van Dijk.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, úvodní slovo si vzal německý celek, který v prvním poločase bude hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Karius – Clyne, van Dijk, Matip, Robertson – Lallana, Tavares, Jones – Soares, Origi, Marković
    Náhradníci: Grabara, Kelleher – Phillips, Milner, Keïta, Gomez, Sturridge, Klavan, Moreno, Solanke, Ojo, Woodburn.

    Borussia Dortmund: Hitz – Toljan, Diallo, Zagadou, Dieckmann – Sahin – Wolf, Dahoud, Boadu, Sancho – Philipp
    Náhradníci: Oelschläger – Sechelmann, Hakimi, Bockhorn, Götze, Reus, Isak, Gómez, ROde, Pulisic, Piszczek, Schmelzer, Burnic, Larsen, Toprak..
     
    Borussia Dortmund

    Na opačné straně se nachází Borussie Dortmund, které minulá sezóna nevyšla dle představ, ve své domácí soutěži se umístila až na čtvrté pozici, přičemž pětapadesát bodů mělo na konci ročníku hned několik klubů. Dortmund se za celou sezónu nedokázal dostat do té správné herní pohody, nakonec se mu v Bundeslize podařilo zvítězit v patnácti zápasech, v dalších devatenácti ale přišel o body. Německému celku ale absolutně nevyšlo počínání v základní skupině Ligy mistrů. Borussia totiž nasbírala pouhopouhé dva body, nicméně i ty je dokázaly alespoň vynést do vyřazovací fáze Evropské ligy. Dortmund nakonec dokázal dojít do osmifinále, ve kterém ale překvapivě nestačil na rakouský Salzburg. Také Borussia začala zbrojit, dres tohoto klubu v nové sezoně obléknou Hakimi, Delaney, Diallo a Wolf. Naopak klub opustili Jarmolenko, Sokratis, Castro a Weidenfeller.
     
    Liverpool FC

    Fotbalisté Liverpoolu prožili hodně povedenou sezónu, velkou zásluhu na tom měl egyptský fenomén jménem Mohamed Salah, který svůj celek dotáhl do finále Ligy mistrů, kde ale nakonec nestačil na španělský Real Madrid, který pohár z nejprestižnější soutěže na světě slavil už potřetí za sebou. Mimo jiné se Reds dokázali dostat na čtvrtou pozici Premier League, díky které si zajistili skupinovou fázi Ligy mistrů. Jak už bylo řečeno, tento ambiciózní celek táhl Mohamed Salah, který si za celý ročník připsal úctyhodných čtyřiačtyřicet branek. Liverpool to s ambicemi na nadcházející ročník myslí opravdu vážně, v letním přestupovém období už utratil přes sto milionů eur. Červený dres v nadcházející sezóně oblékne brankář Alisson, který se tak stal nejdražším brankářem historie. Dále se do Liverpoolu stěhují Fabinho, Keita a v neposlední řadě také Shaqiri.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! International Champions Cup je pochopitelně na programu i v letošní sezóně, i v tomto ročníku uvidíme velké množství kvalitních zápasů, které obstarají největší fotbalové velkokluby. My se v dnešním zápase zaměříme na souboj mezi Liverpool FC a Borussia Dortmund.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:05.

    David Suchý

    Góly: 25. Dijk (Robertson) – 66. Pulisic (pen.), 89. Pulisic (Schmelzer), 90+3. Larsen


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:1. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 10:3.
    Liverpool FC: Karius (46. Grabara) – Clyne (62. Phillips), van Dijk (46. Klavan), Matip (22. Gomez), Robertson (46. Moreno) – Lallana (C) (46. Milner), Fabinho (46. Keita), Jones (46. Woodburn) – Soares (46. Ojo), Origi (46. Sturridge), Marković (46. Solanke)
    Náhradníci: Grabara, Kelleher – Gomez, Keita, Klavan, Milner, Moreno, Ojo, Phillips, Solanke, Sturridge, Woodburn

    Borussia Dortmund: Hitz – Toljan (46. Bockhorn), Diallo (46. Pieper), Zagadou, Dieckmann (46. Schmelzer) – Sahin (C) (46. Burnic) – Wolf (46. Pulisic), Dahoud (46. Götze), Boadu (46. Gomez), Sancho (46. Larsen) – Philipp (46. Isak)
    Náhradníci: Oelschläger – Bockhorn, Burnic, Gomez, Götze, Hakimi, Isak, Larsen, Pieper, Piszczek, Pulisic, Reus, Röde, Sechelmann, Schmelzer, Toprak