Podbrezová – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Slovan Bratislava 1:4 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
1:4 (1:1)
ŠK Slovan Bratislava
Nedeľa 22.07.2018, 19:00 • FC ViOn Zlaté Moravce, a. s. • Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sene nastúpia mužstvá FC ViOn Zlaté Moravce a ŠK Slovan Bratislava. Zápas sa začína o 19:00.

    Cez víkend sa rozbieha nový ročník našej najvyššej futbalovej súťaže, ktorá nesie názov Fortuna liga. Majstrovský titul budú obhajovať futbalisti Spartaku Trnava, nováčikom súťaže je ŠKF iClinic Sereď. Aj tento rok sa odohrá 22 zápasov v základnej časti a následne sa súťaž rozdelí na dve skupiny, v jednej sa bude bojovať o titul a v druhej o zotrvanie v súťaži.

    FC ViOn Zlaté Moravce:
    Domáci futbalisti sa v uplynulom ročníku umiestnili v základnej časti na 8. mieste so ziskom 25 bodov a tak museli hrať v skupine o záchranu. Tam napokon obsadil ViOn 4. mieste so ziskom 31 bodov a tak mal 5 bodov náskok pred štvrtou Senicou, ktorá musela hrať baráž so Skalicou. Celkovo teda Zlaté Moravce obsadili konečné 10. miesto a udržali si tradičnú fortunaligovú príslušnosť. V príprave odohral tento celok deväť stretnutí s bilanciou 2 víťazstvá, 1 remíza a 6 prehier. Káder prešiel výraznou obmenou, cieľom klubu je udržať sa v najvyššej súťaži.

    Odchody: P. Kováč, D. Bariš, Mateus, D. Horník, Cleber, M. Nikolič, Kotula, Rigo, Bartolomeu, Šašinka, Harba, Jančura, Chochisvili, Novota, Pleva

    Príchody: Chovan (Trenčín), Krnáč (Karviná), Brašeň (Senica), Ďubek (Zalaegerszeg), Banovič (Malženice), Udeh (Prešov), Richtárech (Senica), Dimitrijevič (Baška/Srb.), Casado (Espaňol Karlsruhe), Ľupták (Ružomberok), Zelník, Švec (obaja z dorastu)

    ŠK Slovan Bratislava:
    Slovan Bratislava je náš najúspešnejší klub s najvyšším počtom získaných trofejí, čo potvrdil aj v uplynulej sezóne, keď sa mu podarilo vyhrať slovenský pohár. Dlho bojoval aj o ligový titul, ale ten napokon pár kôl pred koncom po dlhých rokoch vybojoval rival z Trnavy. V lige obsadil Slovan v skupine o titul druhé miesto a tak štartuje aj v prvom predkole Európskej ligy. Prvú prekážku Slovan zvládol s prehľadom, keď vyradil moldavský FC Milsami Orhei v súčte oboch zápasov 9:2. Aj v tomto ročníku sa určite Slovan pobije o tie najvyššie priečky, v tejto sezóne oslávi Slovan storočnicu.

    Príchody: Matúš Ružinský (Sereď), Dejan Dražič (Celta Vigo), Mitch Apau (Olimpija Ľubľana)

    Odchody: Erik Čikoš, Lukáš Droppa, Diamantis Chouchoumis, Filip Oršula, Frederik Valach, Róbert Vittek (vypršanie zmluvy), Vernon de Marco (pokračovanie hosťovania v Lechu Poznaň), Boris Sekulič (CSKA Sofia)

    Úvodné zápasy nového ročníka sú vždy špecifické a ťažko sa určuje pozícia favorita. V tom prípade však podľa papierových predpokladov bude favoritom stretnutia hosťujúce mužstvo. Uvidíme, ako sa obom tímom podarí vstúpiť do nového ročníka.

    Z miesta komentátora sa na vás teší Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Dimitrijevič, Banovič, Udeh, Chren (C) – Ľupták – Orávik, Paixao da Silva, Ďubek, Brašeň – Urgela

    Náhradníci: Krnáč – Casado, Švec, Duga, Richtárech, Zelník

    ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Apau, Bajrić, Božikov (C), Suchockij – Cmiljanić, Holman, Nono, Rabiu, Moha – Šporar

    Náhradníci: Greif – Savičevič, de Kamps, Dražić, Hrnčár, Saláta, Hološko

    Rozhodca: Filip Glova – Erik Weiss, Dušan Hrčka – Peter Ziemba
     
    Prajem príjemný futbalový večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Včera sa nám naplno rozbehla naša najvyššia futbalová súťaž – Fortuna liga. Dnes sa odohrajú v rámci prvého kola ďalšie dva zápasy, my v tomto prenose zavítame na štadión do Zlatých Moraviec, kde domáci tím privíta minuloročného víťaza slovenského poháru a nášho zástupcu v pohárovej Európe Slovan Bratislava. Zároveň je teda Slovan aj favoritom tohto zápasu, ale jedná sa o prvé kolo a v ňom sa zvyknú rodiť aj prekvapenia. Do začiatku zápasu už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov tak, ako ich poskladali obaja tréneri a to Juraj Jarábek na domáci strane a Martin Ševela na strane hostí. Stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni Filip Glova – Erik Weiss, Dušan Hrčka – Peter Ziemba. Všetko je tak už na úvodný výkop pripravené, tesne pred jeho realizovaním sa vám opäť prihlásime.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti, ktorí odohrajú toto stretnutie v bielych dresoch, hostia zase v tmavomodrých.
     
    2
    Útočnú akciu domácich potiahol Orávik, snažil sa odcentrovať do pokutového územia súpera, ale Pau odvrátil loptu na prvý rohový kop v tomto zápase. Slovan sa tak ešte bude musieť brániť.
     
    3
    Po rohovom kope sa do hlavičkového zakončenia dostal Banovič, ale pomohol si nedovoleným zákrokom a tak je lopta prisúdená futbalistom hosťujúceho celku.
     
    4
    Na druhej strane sa o prvý útočný výpad postarali práve futbalisti v tmavomodrých dresoch, ale lopta končí len u brankára Chovana, ktorý ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    5
    ViOn vstúpil do tohto stretnutia veľmi aktívne, Brašeň posielal ďalší center do pokutového územia súpera, ale v tomto prípade končí lopta v rukaviciach brankára Šullu. Sympatický úvod domácich futbalistov.
     
    6
    Belasí zahrávali svoj prvý rohový kop v tomto zápase, zahrával ho Holman, ale s týmto pokusom si poradila domáca defenzíva a odvracia loptu do bezpečia. Slovan je ešte usadený na útočnej polovici.
     
    7
    Do pokutového územia tak ešte smeroval ďalší center, ale aj v tomto prípade končí u brankára súpera, Chovan už stihol rozohrať loptu na svojich spoluhráčov.
     
    8
    Sledovali sme útočný výpad hosťujúceho celku, ktorý zastavuje domáci Ďubek len za cenu nedovoleného zákroku. Na útočnej polovici tak Slovan získava priamy kop, hostia sa môžu pokúsiť znova zaútočiť.
     
    9
    Belasí sa teraz snažili o tlak na svojho súpera, s loptou sa usadili na útočnej polovici, ale domáca defenzíva pracuje úspešne a súpera do žiadneho zakončenia zatiaľ nepustila.
     
    10
    Domáci sa dostali do rýchleho protiútoku, nová akvizícia Ľupták potiahla loptu až pred pokutové územie, ale tam sme už nič zaujímavého nesledovali, dobre zasiahla obrana súpera. ViOn ešte ostáva na útočnej polovici.
     
    11
    Znova sú však pri lopte belasí, ktorí sa snažia o prechod na polovicu svojho dnešného súpera. Do zápasu tak vstúpili oba tímy aktívne, ale ešte sme v podstate žiadnu zaujímavú situáciu nevideli.
     
    12
    Veľká šanca pre Slovan! Suchockij potiahol loptu až do pokutového územia, prihrávkou pod seba našiel dobre postaveného Šporara, ale jeho zakončenie tečoval do bezpečia Orávik! Keby tomu tak nebolo, pravdepodobne by sme boli svedkami prvého gólu v tomto zápase.
     
    13
    Aj rohový kop narobil domácim veľké problémy, na zadnej tyčke však dobre zapracoval Udeh a získava loptu pre svoj celok. Slovan sa musí vrátiť späť na svoju polovicu.
     
    14
    Zlaté Moravce dali gól!

    Teraz sa však už radujú domáci futbalisti z úvodného gólu v tomto zápase a aj v novej sezóne! Sledovali sme rýchly útočný výpad domácich futbalistov, Dimitrijevič centroval do pokutového územia, tam nedokázal Apau zachytiť loptu a JAKUB BRAŠEŇ po vynikajúcom nábehu za obranu súpera otvára skóre zápasu – 1:0!
    14. Jakub BRAŠEŇ - 1:0
    Zdroj: www.huste.tv
     
    15
    Slovan dal gól!

    Blesková odpoveď hosťujúceho celku! Dlho sa teda domáci z vedenia neradovali, Slovan ihneď po výkope založil útočnú akciu, za obranu domácich smeroval skvelý pas na DÁVIDA HOLMANA, ktorý postupoval sám na brankára Chovana a pomedzi jeho nohy vyrovnáva na 1:1!
    15. Dávid HOLMAN - 1:1
    Zdroj: www.huste.tv
     
    16
    Začína sa teda v tomto zápase odznova, oba tímy od úvodu hýrili veľkou aktivitou a tak sú gólové zásahy oprávnené. Nutno však povedať, že v oboch prípadoch to bolo po veľkom zaváhaní súperovej obrany.
     
    17
    Po ďalšom rýchlom útoku zahrávali domáci futbalisti rohový kop, ale ten už nič zaujímavého neponúkol. Pri lopte je už Slovan, ktorý sa však teraz nikam neponáhľa a snaží sa upokojiť hru.
     
    18
    Opäť sa však útočné výpady striedajú na oboch stranách, takže v permanencii musia byť defenzívy oboch celkov. Momentálne je však Slovan zatlačený na svojej polovici.
     
    19
    Hra sa presúva do stredu poľa, ale pri lopte je stále domáci celok, ktorý sa už pokúša založiť ďalší útočný výpad. Slovan sa tak teraz musí brániť, celkom zaujímavo sa vyvíja toto stretnutie.
     
    20
    Nezabezpečená situácia pred bránou hostí! Orávikovi sa podarilo odcentrovať až do pokutového územia, Božikov odvrátil loptu na Dimitrijeviča a jeho pokus spoza šestnástky smeroval do stredu brány, kde stál pripravený Šulla!
     
    22
    Hostia teda ustáli menší nápor zo strany domácich, ale Slovanu sa momentálne nedarí v prechode do útoku. ViOn tak zatiaľ úspešne zvláda toto stretnutie, škoda že tak skoro stratil svoje vedenie.
     
    23
    Opäť sa domáci presúvajú na útočnú polovicu, čo sa páči aj divákom na tribúne. Slovan je opäť pod tlakom, toto nieje optimálny výkon nášho pohárového zástupcu v Európe.
     
    24
    Útok domácich teraz zastavil postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. Hostia si však loptu dlho neužili a znova je pri lopte domáci ViOn, ktorý sa presúva na útočnú polovicu.
     
    26
    Žltú kartu dostáva Nono (ŠK Slovan Bratislava).
     
    27
    Po faule na Ďubeka získali domáci priamy kop, ale sám faulovaný nedokázal realizovať presný center do pokutového územia a hostia bez problémov získavajú loptu na svoje kopačky.
     
    28
    Útočné výpady sa znova striedajú na oboch stranách, ale dlhšiu dobu sme nič zaujímavého nevideli. Uvidíme, či do konca prvého polčasu ešte prídu nejaké zaujímavé situácie na jednej či druhej strane.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Peter Orávik (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    31
    Polhodina hry už teda uplynula, stále platí vyrovnaný stav 1:1! To je celkom zaujímavý výsledok, kedže Slovan bol pred zápasom určite favoritom. Domáci však vstúpili do zápasu nebojácne a miestami sú aj lepším celkom.
     
    32
    Na oboch stranách začínajú pribúdaj aj nedovolené zákroky, hra sa teda často prerušuje. Slovan sa pokúša vrátiť na ofenzívnu vlnu z úvodu zápasu, ale má to veľmi ťažké.
     
    33
    Ďubek sa po peknej individuálnej akcii dostal až do pokutového územia súpera, napokon sa prezentoval aj zakončením, ale tomu chýbala potrebná razancia a Šulla tak prebral loptu do svojich rukavíc.
     
    34
    Na opačnej strane centroval pred bránu súpera Moha, ale jeho pokus smeroval tiež len k pripravenému brankárovi Chovanovi. ViOn sa už pokúša o prienik na útočnú polovicu.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Ľubomír Urgela (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    36
    K lopte sa dostávajú belasí, ale nedarí sa im v prechode na útočnú polovicu. Domáci sa však musia mať na pozore, po jednom zaváhaní v zadných radoch už gól inkasovali.
     
    37
    Po Šporarovej akcii zahrávali hostia rohový kop, ale po ňom si pripisuje ľahký zákrok brankár domácich Šulla. Pomaly sa blíži záverečná časť prvého dejstva, platí vyrovnaný stav 1:1!
     
    38
    Medzi hráčmi vznikajú menšie roztržky, náhradný rozhodca Ziemba už musel upokojovať aj trénera hostí Martina Ševelu. Dokopy už boli rozdané tri žlté karty.
     
    39
    Na útočnú polovicu sa podarilo preniknúť futbalistom domáceho celku, ale sledovali sme len úspešnú prácu defenzívy súpera a tak Slovan získava loptu na svoje kopačky.
     
    40
    Hostia presunuli svoju kombináciu do stredu poľa, tam sa snažil Holman vysunúť dopredu Božikova, ale kapitán hosťujúceho celku si pomohol nedovoleným zákrokom.
     
    41
    Toto bolo zaváhanie obrany Slovana, v pokutovom území sa do nebezpečného zakončenia dostal Urgela, Šulla vytiahol výborný zákrok, ale všetko sa to udialo z ofsajdovej pozície domáceho zakončovateľa.
     
    42
    Aj na druhej strane je prerušená útočná snaha hostí kvôli ofsajdu a tak je pri lopte domáci celok. Prvý polčas už píše svoje záverečný minúty, zrejme pôjdu oba tímy na prestávku za nerozhodného stavu.
     
    43
    Znova sa však do útoku dostal Slovan, v pokutovom území sme sledovali akrobatické zakončenie Šporara, ale to nebolo úspešná a lopta končí pri defenzíve domáceho celku.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní, zrejme sa však dá očakávať nejaký ten nadstavený čas v podobne jednej či dvoch minút.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas tohto stretnutia, k videnou boli dva presné zásahy. Domáci vstúpili do stretnutia možno troška nečakane, veľmi aktívne a v 14. minúte využil zaváhanie obrany súpera Brašeň a otvoril skóre zápasu. Vedenie domácich však dlho netrvalo, kedže o minútu na to takisto Homlan využil chybu obrany a stanovil predbežné skóre 1:1! Oba tímy sa snažili prezentovať aktívnou hrou a tak nás určite čaká zaujímavý druhý polčas.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hneď v úvode druhého polčasu tu je zaujímavá príležitosť! Moha potiahol rýchly útok svojho celku, následne sa prezentoval zaujímavým pokusom na bránu súpera, jeho strela len tesne míňa Chovanovu bránu!
     
    47
    O rýchlu odpoveď sa tak už snažili domáci futbalisti, ale nepodarilo sa im prekročiť stredovú čiaru. Pri lopte je ak opäť Slovan, ktorý sa pokúša vymyslieť podobnú nebezpečnú situáciu ako pred pár chvíľami Moha.
     
    48
    Veľa nechýbalo a Slovan mohol ísť do vedenia. Šporar sa rozbehol za dlhou prihrávkou do pokutového územia, ale pri lopte bol skorej Chovan a však pred útočníkom Slovana zakročil.
     
    49
    Stále pokračuje aktivita hosťujúceho celku, belasí tak vstúpili do druhého polčasu lepšie ako ich súpera, ale stále do konca zápasu ostáva ešte veľa času a stať sa teda môže čokoľvek.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Branislav Ľupták (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    51
    Hostia po faule v strede poľa získali priamy kop, po jeho rozohrávke nakrátko sa Slovan snažil usadiť na útočnej polovici, ale loptu na svoje kopačky preberá domáci ViOn.
     
    52
    Mimochodom, do druhého polčasu nespravil ani jeden z trénerov zmenu v zostave. Uvidíme, kedy sa na ihrisko dostane niekto z čerstvých hráčov, čo by mohlo priniesť väčšie oživenie hry.
     
    53
    Slovan sa mohol dostať do vedenia! V pokutovom území domácich vznikol poriadny zmätok, Šporar si úspešne spracoval loptu, ale jeho strelu na bránkovej čiare zachytil Banovič!
     
    54
    Slovan dal gól!

    Belasí sa však už teraz dostávajú do vedenia o jeden gól! Veľký tlak zo strany Slovana pokračoval ďalej, Moha potiahol loptu pred pokutové územie súpera, úspešnou prihrávkou našiel dobre postaveného BORISA CMILJANIĆA a ten presnou strelou k tyčke prekonáva Chovana – 1:2!
    54. Boris CMILJANIĆ - 1:2
    Zdroj: www.huste.tv
     
    55
    Hostia si tento gól určite zaslúžili, keďže do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie a pred Chovanom to už naozaj poriadne vrelo. Domáci však ešte majú čas, aby sa pokúsili aspoň vyrovnať.
     
    57
    Teraz sa musela hra na malú chvíľu prerušiť, na ihrisku ostal ležať Rabiu, ktorý už aj odkráčal za postrannú čiaru. Hostia tak zrejme budú museiť siahnuť k vynútenému striedaniu. Oba celky sa občerstvili a zápas plynie ďalej.
     
    58
    Slovan zahrával priamy kop, ale Šporar sa previnil faulom na Ďubeka a tak sme nič zaujímavého nevideli. Šancu vyraziť smerom dopredu tak majú teraz domáci futbalisti.
     
    59
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Ibrahim Rabiu, prichádza Vukan Savičevič.
     
    60
    ViOn je aj naďalej pri lopte, ale domácim sa nedarí prenikať na súperovu polovicu. Slovan si tak drží pohodlne svoje tesné vedenie, ale do konca ešte nám uplynula len hodina zápasu.
     
    61
    Teraz sa však už domáci dostali na dostrel brány súpera a získavajú rohový kop. Zahrávať ho bude Ďubek, hostia sa tak budú musieť brániť.
     
    62
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, ale hostia sa dostávajú do rýchleho protiútoku. ViOn sa musí vrátiť späť na svoju polovicu, črtá sa nebezpečná situácia.
     
    63
    Slovan dal gól!

    A tá sa končí aj gólom v sieti domácich! Spomínaný rýchly brejk potiahol pred pokutové územie VUKAN SAVIČEVIČ, núkali sa mu hneď dvaja spoluhráči na prihrávku, ale nový muž na ihrisku sa ulakomil na strelu a spravil to výborne, keď presnou strelou k opačnej tyčke posiela Slovan do vedenia o dva góly – 1:3!
    63. Vukan SAVIČEVIČ - 1:3
    Zdroj: www.huste.tv
     
    64
    Vyzerá to teda, že prekvapenie sa v tomto zápase neudeje a Slovan si odvezie domov všetky tri body. Do konca zápasu zostáva ešte nejaký ten čas, ale domácim sa v druhom polčase vôbec nedarí.
     
    65
    Moha to skúsil nebezpečnou strelou spoza pokutového územia, ale jeho pokus smeroval len do rukavíc pripraveného brankára Chovana! Ten nemal v tomto zápase až tak veľa práce, ale už inkasoval tri góly.
     
    66
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Branislav Ľupták, prichádza José Casado.
     
    67
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Ľubomír Urgela, prichádza Dávid Richtárech.
     
    68
    Častejšie sa do útoku dostávajú hostia, ktorí vyhrávajú o dva góly a snažia sa tak s loptou čo najdlhšie hrať na súperovej polovici. Ak sa hra bude odvíjať takto aj naďalej, o osude stretnutia je rozhodnuté.
     
    70
    Slovan presunul kombináciu na vlastnú polovicu, domáci sa v týchto chvíľach ani nesnažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky. Do konca zápasu ostáva približne 20 minút, Slovan vyhráva 3:1!
     
    71
    Belasí sa usadili na útočnej polovici a tesne pred pokutovým územím získavajú po faule priamy kop. Uvidíme, ako hostia naložia s touto situáciou.
     
    72
    Slovan dal gól!

    Je definitívne rozhodnuté! Spomínaný priamy kop zahral ukážkovo Holman, jeho center našiel v pokutovom území hlavu dobre postaveného
    ANDRAŽA ŠPORARA a ten presnou hlavičkou posiela svoj tím do vedenia o tri góly – 1:4! Zrejme krutý výsledok pre domácich, ale Slovan pokračuje v gólovej kanonáde z pohárovej Európy.
    72. Andraž ŠPORAR - 1:4
    Zdroj: www.huste.tv
     
    73
    Zrejme sa tak už toto stretnutie bude len dohrávať, aj keď je Slovan ešte hladný po góloch. Belasí však môžu pošetriť sily do zápasu druhého predkola Európskej ligy, vycestuje do Malty na zápas proti Balzan FC.
     
    75
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Boris Cmiljanić, prichádza Dejan Dražić.
     
    76
    Belasí sú pri lopte, ale nikam sa neponáhľajú a snažia sa držať hru čo najďalej od svojej brány. Sme tak ešte zvedaví, či príde nejaká zaujímavá situácia do konca stretnutia.
     
    78
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Tomáš Ďubek, prichádza Jakub Švec.
     
    79
    Domáci tréner Juraj Jarábek tak už využil všetky svoje striedania. Martin Ševela má k dispozícii ešte jednu výmenu, ktorú si zrejme ponechá na záver stretnutia.
     
    80
    Približne desať minút ostáva do konca tohto zápasu, Slovan už kráča za úspešným štartom do novej sezóny. Domáci však vstúpili do zápasu veľmi aktívne, dokonca aj viedli o jeden gól, ale Slovanu sa podarilo rýchlo vyrovnať a hostia jasne dominujú v druhom polčase.
     
    82
    ViOn sa ešte snaží niečo vymyslieť, aspoň realizovať kozmetickú úpravu skóre. Belasí však v druhom polčase domácich do ničoho nepúšťajú, Šulla je prakticky bez práce.
     
    83
    Hostia sa po zisku lopty ešte snažia prenikať na súperovu polovicu, ale nechcú už zbytočne riskovať. Domáci sa ani nesnažia o vysoké napádanie, takže sa zápas len dohráva.
     
    84
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Rharsalla Moha, prichádza Filip Hološko.
     
    85
    Tak už aj Martin Ševela využil všetky svoje striedania a takéto prerušenie hry už teda nenastane. Slovanu ostáva len dohrať toto stretnutie a už sa môže sústrediť na zápas v Malte, ktorý odohrá vo štvrtok. Aj z tohto zápasu nájdete potom prenos na našej stránke.
     
    86
    Postupne ako sa blíži deväťdesiata minúta zápasu, tak tempo hry upadá. Slovan je pri lopte a nikam sa neponáhľa, sledujeme len výmenu lôpt futbalistov v tmavomodrých dresoch.
     
    87
    Sledovali sme teraz iba nevydarený center, ktorý končí v rukaviciach brankára domácich. Chovan rozohráva loptu na svojich spoluhráčov, tí sa však nikam nehrnú.
     
    88
    Hosťom sa však podarilo vysoké napádanie domácej rozohrávky a belasí získavajú priamy kop v tesnej blízkosti pokutového kopu, z podobnej situácie už gól padol.
     
    89
    Priamy kop však už nič zaujímavého nepriniesol, pri lopte ostáva Slovan, ale presúva svoju kombináciu na vlastnú polovicu. Riadny hrací čas je už čoskoro minulosťou.
     
    90
    Druhý polčas sa predlžuje o jednu minútu!
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas sa niesol v jasnej réžii futbalistov Slovanu Bratislava, ktorí postupne dali tri góly a tak zaznamenávajú úspešný štart do nového ročníka Fortuna ligy, keď porazili Zlaté Moravce 4:1! ViOn predviedol veľmi dobrý prvý polčas, ale to na bodový zápis nestačilo. Slovan sa tak už môže sústrediť na stretnutie druhého predkola Európskej ligy u súpera na Malte, proti Balzan FC sa predstaví vo štvrtok o 18:00 a aj z tohto zápasu vám ponúkneme náš online textový prenos.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok neskorého večera a úspešný štart do pracovného týždňa. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (21:02:38)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 14. Brašeň (Dimitrijevič.) – 15. Holman (Nono), 54. Cmiljanić (Moha), 63. Savičevič, 72. Šporar (Holman)

    Karty:   30. Orávik (ZMO), 35. Urgela (ZMO), 50. Ľupták (ZMO) – 26. Nono (SBA)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 0:1. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 24:11.
    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Dimitrijevič., Banovič, Udeh, Chren (C) – Ľupták (66. Casado) – Orávik, Paixao da Silva, Ďubek (78. Švec), Brašeň – Urgela (67. Richtárech).
    Náhradníci: Krnáč – Casado, Švec, Duga, Richtárech, Zelník.

    ŠK Slovan Bratislava: Šulla – Apau, Bajrić, Božikov (C), Suchockij – Cmiljanić (75. Dražić), Holman, Nono, Rabiu (59. Savičevič), Moha (84. Hološko) – Šporar.
    Náhradníci: Greif – Savičevič, de Kamps, Dražić, Hrnčár, Saláta, Hološko.

    Rozhodca: Filip Glova – Erik Weiss, Dušan Hrčka – Peter Ziemba