Bohemians – Slovácko 2:1 (kon.) | Sigma Olomouc – Slavia 0:3 (kon.)
koniec
SK Sigma Olomouc
0:3 (0:2)
SK Slavia Praha
cz Nedeľa 22.07.2018, 18:00 • Andrův stadion, Olomouc (kapacita: 12 566 míst) • Česká FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90
    Rozhodčí nastavuje 1 minutu nad standardní hrací čas!
     
    90
    Na řadě je poslední střídaní Pražanů, Miroslava Stocha nahradil Jaroslav Zelený.
     
    85
    I Pražané nyní střídají, když ze hřiště odchází Jaromír Zmrhal. Na hřiště místo něj přichází hvězdná letní posila Alexandru Baluta.
     
    82
    Souček nebyl daleko od čtvrté branky hostí! Jeho výběh do středu hřiště přeci jen přinesl šanci jako hrom, když rána z pravé strany zamířila na vzdálenější tyč. Skok brankáře Buchty nicméně všemu nebezpečnému zabraňuje.
     
    78
    Sladký vyslal Yunis do další fantastické tutovky, když si olomoucký útočník stačil vložit svou nohu do přízemního centru. Tváří tvář Kolářovi ale neuspěl, slávistický brankář totiž stál šťastně přesně před střílejícím Hanákem a chytil míč na prsa.
     
    74
    Ihned po brance nakonec přichází na řadu poslední dnešní olomoucké střídání, místo Martina Nešpora se dostal na hrací plochu Jakub Yunis.
     
    74
    Slavia právě vstřelila branku!
    A je tu další úder Pražanů! Po rychlém centru na zadní tyč se dostal k palbě VLADIMÍR COUFAL, jehož parádní zakončení nakonec nedalo jakoukoliv šanci k zákroku Buchty. Slávisté byli ve vápně i v jisté početní převaze, a to zejména v exponovaném místě střelby.
     
    72
    Kouč Trpišovský nyní sáhl na hrotu slávistické obrany ke změně, místo Stanislava Tecla jde na hrací plochu kanonýr Milan Škoda.
     
    63
    A další tutovka! Hušbauer se protlačil na penaltovém puntíku k odraženému míči, nicméně nakonec se nedokázal zorientovat. Jeho dělovka zamířila těsně nad branku!
     
    62
    Pilař se prezentuje v parádním světle! Po krásné diagonále na pravé křídlo se dostal k hlavičce, jenomže ani v pádu se explzeňskému záložníkovi nepodařilo zakončit důrazně. Coufal bez potíží zasahuje.
     
    59
    A je tu velká premiéra! Václav Pilař se poprvé v první lize objeví v olomouckém dresu, když v této chvíli nahrazuje na hřišti Tomáše Zahradníčka.
     
    55
    I tentokrát dostává žlutou kartu hráč hostí, Michael Ngadeu (SLA) ji obdržel za tvrdý souboj na vlastní polovině.
     
    52
    Josef Hušbauer (SLA) nyní u pomezní čáry až příliš přitvrdil ve skluzu na Jana Štěrbu, sudí Zelinka mu tak vytáhl před jeho zraky žlutou kartu.
     
    49
    Zahradníček pořádně protáhl brankáře Ondřeje Koláře, avšak střele doprostřed nedělala brankáři hostí problémy. Domácí se tak musí honem rychle vracet do plných.
     
    46
    Olomoucký trenér Václav Jílek nakonec během přestávky svou základní jedenáctku prostřídal, místo Jiřího Texla jde na hrací plochu Martin Hála.
     
    40
    Sigma nyní přežila další klinickou smrt! Po krásném, nadýchaném centru Sýkory se protlačil k nůžkám přes hlavu Tecl, jenomže zakončení se mu nevydařilo podle představ. Olomoučtí hráči mu ránu zablokovali.
     
    38
    Sladký znovu ukázal své ofenzivní schopnosti a pořádně provětral hostující obranu a brankáře Koláře. Jeho dělovka nicméně nakonec mířila těsně vedle branky.
     
    30
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak to je zřejmě kandidát na branku kola! MIROSLAV STOCH se ukázal jako fantastický bomber, když si navedl míč na střed hřiště a po rychlém rozhlédnutí se nerozpakoval a napřáhl. Balón zamířil přesně ke vzdálenější tyči, kam brankář Buchta nedokázal doskočit. Sigma tak nyní prohrává už o dvě branky.
     
    21
    Slavia právě vstřelila branku!
    A je tu první branka! Po dlouhém autovém vhazování se dostal míč do skrumáže před Buchtou, který se napoprvé ještě dostal k vyražení rány Tomáše Součka, na dorážku STANISLAVA TECLA už ovšem nedosáhl. O ofsajdovou situaci podle názoru pomezního sudího nešlo.
     
    Důležitou informací je bezesporu fakt, že v tomto duelu může sudí Zelinka využít služeb videorozhodčího. Olomoucký duel je jedním ze tří v úvodním kole FORTUNA:LIGY, v němž bude nová technologie využita.

    Johan Čáp

    Góly: 21. Tecl (Souček), 30. Stoch (Sýkora), 74. Coufal (Zmrhal)

    Karty:   52. Hušbauer (SLA), 55. Ngadeu (SLA)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:9. Střely mimo: 8:8. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:18.
    SK Sigma Olomouc: M. Buchta – Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek (C) – Kalvach – Zahradníček (59. Pilař), Texl (46. Hála), Houska, Falta – Nešpor (74. Yunis).
    Náhradníci: Reichl – Surzyn, Pilař, Yunis, Manzia, Hála, Polom.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil – Souček, Hušbauer (C) – Stoch (90. Zelený), Sýkora, Zmrhal (85. Baluta) – Tecl (72. Milan Škoda).
    Náhradníci: Kovář – Zelený, Kúdela, Baluta, Milan Škoda, Frydrych, Musa.

    Rozhodca: Zelinka – Pelikán, Paták

    Diváci: 9548