Švajčiarsko – Česko 2:4 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Česko
cz Štvrtok 19.07.2018, 15:00 • Eissportzentrum Oberthurgau, Romanshorn • Reprezentácia do 17 rokov
Partner:
     
    Česká reprezentace do 17 let tak v prvním ze tří zápasů ve švýcarském Romanshornu poráží domácí vrstevníky 4:2. Ohlasy najdete brzy na webu hokej.cz, odveta je na programu zítra znovu od 15 hodin. Příjemný zbytek dne. (17:23:36)
     
    Aktéři si po zápase ještě vyzkoušeli modelové nájezdy, k rozhodnutí bylo potřeba sedm sérií. Za Čechy skóroval pouze v té třetí Michal Gut, naopak Pavla Čajana překonali dva protivníci, a tak alespoň tuto disciplínu Švýcaři vyhráli.
     
    Konec zápasu.
     
    58:31
    Švýcaři odvolávají brankáře a jdou hrát power-play.
     
    57:44
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté se ještě zcela nevzdali svých šancí a dvě minuty před koncem snižují. Trefil se RÉMY VON ALLMEN – 2:4. Asistence: Morris César Maurer, Christophe Cavalleri.
     
    47:26
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Rémy Von Allmen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tohle už vypadá dobře! Pět minut po startu třetí třetiny se prosazuje také třetí formace. Jmenovitě JOSEF KOLÁČEK, který se raduje ze svého premiérového reprezentačního gólu a Češi vedou o tři branky – 1:4. Asistence: Jan Hampl, Jakub Malý.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední dvacetiminutovce navýšili svěřenci Karla Berana svůj náskok. Na trefu Michala Guta sice domácí reagovali využitou přesilovkou, ale český tým byl jinak v této třetině jasně lepší a díky třetímu gólu Tomáše Chlubny si mohou naši mladíci hodně ulevit. Dotáhnou první zápas do vítězného konce?
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale v pravý čas přichází odpověď. TOMÁŠ CHLUBNA, loňský nejproduktivnější hráč týmu, skóruje pouhých 15 sekund před přestávkou. Prosadil se hodně chytře, když zpoza brankové čáry odrazil puk o gólmana do sítě – 1:3! Asistence: Jan Cikhart, Jan Myšák.
     
    38:22
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Čtvrté oslabení v zápase se už bohužel českým hokejistům stalo osudným. Přesilovku po necelé minutě využil JOSHUA FAHRNI a domácí tým snižuje na nejtěsnější rozdíl – 1:2. Asistence: Giancarlo Chanton.
     
    37:30
    Vyloučení v týmu Česko (Marek Bláha – 2 min., držení).
     
    27:52
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Liekit Reichle – 2 min., hákování).
     
    27:41
    Vyloučení v týmu Česko (Jan Cikhart – 2 min., nebezpečná výstroj).
     
    21:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to dlouho a národní tým vede už o dvě branky! Krátce po vstupu do druhé třetiny se prosazuje tentokrát druhá útočná formace, Václav Adamec našel zpoza branky úplně volného MICHALA GUTA, který se z prostoru mezi kruhy nemýlil – 0:2. Asistence: Václav Adamec, Sebastián Malát.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Po poměrně vyrovnané úvodní části prvního zápasu v Romanshornu tedy vedou čeští reprezentanti do 17 let nad domácím týmem 1:0 díky gólu Jana Myšáka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    17:46
    Vyloučení v týmu Česko (Ondřej Baláž – 2 min., hrubost).
     
    13:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výborně, čeští mladíci se po necelých čtrnácti minutách hry ujímají vedení! První branku sezony obstaral litvínovský snajpr JAN MYŠÁK, který ujel do přečíslení dva na jednoho s Tomášem Chlubnou a na konci mířil přesně – 0:1. Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    09:12
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nathan Cantin – 2 min., sekání).
     
    06:16
    Vyloučení v týmu Česko (Vladimír Kremláček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Rötheli (Patenaude) – Chanton, Helfer, Von Allmen, Maurer, Cantin, Kieni, Nussbaumer – Bärtschi, Lindemann, Wenger – Näf, Bieri, Derungs – Hofer, Fahrni, Reichle – Campagna, Cavalleri, Dufey – Ritzmann. Trenér: Martin Höhener.

    Česko: Čajan (Bednář) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Hampl, Pánek, Kremláček – Chlubna, Myšák, Cikhart – Adamec, Gut (C), Malát – Malý, Konečný, Koláček – Simon, Rouha, Stehlík – Binias. Trenér: Karel Beran.

    Rozhodčí: Hebeisen, Hürlimann – Betschart, Nater (všichni SUI).
     
    Trenéři museli v nominaci na akci udělat jedinou změnu, v obraně nahradil sparťanského Michaela Krutila plzeňský Vladimír Kremláček. Z původních náhradníků se dočkal ještě Dominik Binias ze švýcarského Fribourgu, jenž bude dnes plnit roli třináctého útočníka. V brance odstartuje liberecký Pavel Čajan, kapitánské céčko ponese na hrudi Michal Gut z Chomutova.
     
    Nominace českého týmu na trojzápas ve Švýcarsku:

    Brankáři:
    Jan Bednář (Karlovy Vary), Pavel Čajan (Liberec).

    Obránci:
    Jan Hampl (Liberec), Ondřej Baláž (Litvínov), Václav Svach (České Budějovice), Tomáš Pánek, Vladimír Kremláček (oba Plzeň), Marek Bláha (Sparta Praha), Dominik Vacík (Havlíčkův Brod).

    Útočníci:
    Jan Cikhart (Liberec), Jan Myšák, Lukáš Stehlík (oba Litvínov), Sebastián Malát, Václav Adamec (oba Plzeň), Michal Gut, Josef Koláček (oba Chomutov), Michal Simon (Mladá Boleslav), Jakub Konečný (Žďár nad Sázavou), Michal Rouha (Pardubice), Tomáš Chlubna (Jihlava), Jakub Malý (Kometa Brno), Dominik Binias (Fribourg, Švýcarsko).
     
    Příjemný den, po úvodním dvojzápase dvacítky nám "česko-švýcarský červenec" zvolna pokračuje. Trojice mladších reprezentačních výběrů se naopak představí v zemi pod Alpami, všechno zahájí tým do 17 let pod taktovkou trenéra Karla Berana.

    Čeští mladíci se včera vydali z Třemošné do Romanshornu, města na břehu Bodamského jezera. Domácí Švýcary tam vyzvou k trojici duelů – dnes, zítra a pozítří.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 39. Fahrni (Chanton), 58. Von Allmen (Maurer, Cavalleri) – 14. Myšák (Chlubna), 22. Gut (Adamec, Malát), 40. Chlubna (Cikhart, Myšák), 46. Koláček (Hampl, Malý)


    Švajčiarsko: Rötheli (Patenaude) – Chanton, Helfer, Von Allmen, Maurer, Cantin, Kieni, Nussbaumer – Bärtschi, Lindemann, Wenger (C) – Näf, Bieri, Derungs – Hofer, Fahrni, Reichle – Campagna, Cavalleri, Dufey – Ritzmann. Trenér: Martin Höhener.
    Česko: Čajan (Bednář) – Vacík, Baláž, Bláha, Svach, Hampl, Pánek, Kremláček – Chlubna, Myšák, Cikhart – Adamec, Gut (C), Malát – Malý, Konečný, Koláček – Simon, Rouha, Stehlík – Binias. Trenér: Karel Beran.

    Rozhodca: Hebeisen, Hürlimann – Betschart, Nater (všichni SUI).

    Diváci: 76