Tisková konference MFK Vítkovice (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FK Pardubice (kon.) | Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.)
Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.)
Tisková konference SK Slavia Praha (kon.) | Tisková konference FK Teplice (kon.)
Tlačová konferencia FK Železiarne Podbrezová (kon.) | Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FC Zbrojovka Brno

cz Streda 18.07.2018, 12:00Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u onlajnu z předsezónní tiskové konference FC Zbrojovky Brno. Start konference je v útrobách stadionu na Srbské naplánován přesně na poledne, přičemž hlavní slovo by měl dostat kouč Roman Pivarník. Ten v týmu zůstal i přes pád do druhé ligy, do které nakoukne jinak tradiční účastník nejvyšší soutěže znovu po šesti letech mezi elitou. První krok k návratu mezi smetánku udělá Brno již v neděli na domácím stadionu proti dalšímu sestoupivšímu týmu, Vysočině Jihlava.

    Všichni ve Zbrojovce doufají, že stejně jako v ročníku 2011/2012 bude absence klubu mezi nejlepšími co nejkratší a Brnu se podaří vybojovat postup. U toho ale již z loňského ligového kádru nebudou stoper Tadas Kijanskas (konec smlouvy), záložník Miloš Kratochvíl, křídelník Rafael Acosta a útočník Konstantin Bazeljuk (všichni konec hostování). Zbytek z loňské kostry kádru však zůstal pohromadě, což indikuje ambici Brna k rychlému návratu do ligy. K tomu by měli pomoci i nové tváře v dresu Zbrojovky, kterými jsou obránce Pavel Eismann (Karviná), útočník Lukáš Magera (Mladá Boleslav) a trojice záložníků Damián Bariš (Zlaté Moravce), Peter Štěpanovský (Karviná) a Robert Bartolomeu (Zlín).

    Výsledky v přípravě:
    Trnava – Zbrojovka 0:0
    Zbrojovka – Slovan Bratislava 2:1
    Lanžhot – Zbrojovka 1:6
    Nitra – Zbrojovka 3:0
    Zbrojovka – Skalica 2:2
    Zbrojovka – Vyškov 2:0

    Ještě než druhá liga vůbec stihla vypuknout, registruje Zbrojovka některé hráče na marodce. Start soutěže určitě netihnou zranění Ashiru a Škoda. I k aktuálnímu stavu kádru bude trenér Pivarník dnes hovořit.

    Daniel Král