Pjunik – Vardar 1:0 (kon.) | Ventspils – Luftëtari 5:0 (kon.) | Čichura – Beitar Jeruzalém 0:0 (kon.)
Partizani Tirana – Maribor 0:1 (kon.) | KuPS – Kodaň 0:1 (kon.) | Levadia Tallinn – Dundalk 0:1 (kon.)
Riteriai – Irtyš Pavlodar 0:0 (kon.) | Narva – Željezničar Sarajevo 0:2 (kon.) | Balzan – Keşla FK 4:1 (kon.)
Lahti – Hafnarfjördur 0:3 (kon.) | Gabala – Niederkorn 0:2 (kon.) | Tampereen Ilves – Slavia Sofia 0:1 (kon.)
FK Liepāja – Häcken 0:3 (kon.) | Milsami – Slovan Bratislava sk 2:4 (kon.) | Ferencvároš – Tel Aviv 1:1 (kon.)
Stumbras – Limassol 1:0 (kon.) | Neftçi Baku – Újpest FC 3:1 (kon.) | Derry City – Minsk 0:2 (kon.)
Connah's Quay – Soligorsk 1:3 (kon.) | CS Petrocub – Osijek 1:1 (kon.) | CSKA Sofia – Riga FC 1:0 (kon.)
Široki Brijeg – Domžale 2:2 (kon.) | Racing FC – Constanta 0:2 (kon.) | B36 Tórshavn – Titograd Podgorica 0:0 (kon.)
Zabrze – Zaria Balti 1:0 (kon.) | Engordany – Almaty 0:3 (kon.) | Vestmannaeyjar – Sarpsborg 0:4 (kon.)
Shamrock – Štokholm 0:1 (kon.) | Rudar – Partizan 0:3 (kon.) | Budućnost Podgorica – Trenčín sk 0:2 (kon.)
Rangers – Shkupi 2:0 (kon.) | Spartak Subotica – Coleraine 1:1 (kon.) | Cliftonville – Nordsjælland 0:1 (kon.)
Lech Poznań – Gandzasar 2:0 (kon.) | Hibernian – Runavík 6:1 (kon.) | Dunajská Streda – Dinamo Tbilisi sk 1:1 (kon.)
Niš – Gżira 4:0 (kon.) | Stjarnan – Kalju 3:0 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:1 (1:1)
FC Dinamo Tbilisi
Štvrtok 12.07.2018, 21:00 • MOL Aréna • Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Dunajská Streda napokon len remizovala s FC Dinamo Tbilisi 1:1! Domáci futbalisti mali v tomto zápase viacero sľubných situácii či už v prvom alebo druhom polčase, ktoré ostali nevyužité. Hostia však v druhom polčase pridali a tiež vedeli pohroziť. Tbilisi ubránilo všetky nebezpečné situácie a snažilo sa hrať ku konca zápasu už len na nerozhodný výsledok, ktorý je pred odvetou v Gruzínsku pre Tbilisi lepším východiskom, ale šance sú stále otvorené na oboch stranách.

    My si ešte môžme pripomenúť výsledky našich pohárových zástupcov, ktoré sú nasledovné:
    Spartak Trnava 1:0 HŠK Zrinjski
    FC Milsami Orhei 2:4 ŠK Slovan Bratislava
    FK Budućnost Podgorica 0:2 AS Trenčín
    FC DAC Dunajská Streda 1:1 FC Dinamo Tbilisi

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera a dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:56:52)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Veľké zaváhanie domácej obrany a postupové šance DAC mohli byť poriadne oslabené, ale zrejme zvíťazila futbalová spravodlivosť! Obrana Dunajskej Stredy stratila loptu a na bránu domácich sa sám rútil Nunia, ktorý však nestrieľal a prihrával na voľného Vatsadzeho z druhej vlny, ktorý však trafil brvno! MOL Aréna snáď ani nedýchala.
    90+4. Nunia (DTB)
     
    90+4
    Na pozore sa však musel mať aj brankár Macej, ale so strelou zo strednej vzdialenosti si úspešne poradil. Hostia sa snažia zdržovať hru čo najdlhšie.
     
    90+3
    Dnes teda domácich futbalistov sprevádza veľká smola. DAC zahodilo viacero sľubných šancí a ak zápas skončí remízou, môže to domácich veľmi mrzieť.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Buliskeria (FC Dinamo Tbilisi).
     
    90+1
    Druhý polčas sa predlžuje o 5 minút!
     
    90
    Po rohovom kope došlo k veľkému závaru pred bránou hostí, hneď niekoľko domácich futbalistov sa tam tlačilo do zakončenia, hlavne Hukova šanca volala po góle, ale Tbilisi stále drží nerozhodný výsledok!
     
    89
    Herc sa poriadne oprel do lopty a vyskúšal to strelou spoza pokutového územia, jeho pokus bol však tečovaný a ide tesne vedľa hosťujúcej brány! DAC ešte získava rohový kop.
     
    88
    Zbytočný faul od domácich futbalistov a hostia znova naťahujú čas. Záver druhého polčasu sa už blíži, skóre 1:1 stále ostáva v platnosti.
     
    87
    Rohový kop už žiadnu šancu domácim nepriniesol a hostia tak ustáli ďalšie náročné minúty. Spomínal som to dávnejšie, brankár hostí dnes nepôsobí istým dojmom a bolo treba častejšie chodiť pred bránu na centrované lopty.
    86. Vakoun Issouf Bayo (DUN)
     
    86
    Veľká smola pre domácich! Divkovič stihol dobehnúť dlhú loptu a na poslednú chvíľu odcentroval pred bránu súpera, tam opäť veľmi zle vyrazil loptu brankár Buliskeria, do zakončenia sa dostal Bayo, ale jeho pokus obranca hostí zblokoval na rohový kop!
     
    85
    Brankár hostí si dostatočne dlho poležal na trávniku, bol ošetrený a už sa chystá k rozohrávke od svojej brány. Znova tak Tbilisi nazbieralo cenné sekundy.
     
    84
    Domáci sa pokúsili o rýchly útočný výpad, prebojovali sa až do pokutového územia, kde sme boli svedkami faulu na brankára Buliskeria, ktorý schytal úder lakťom od Kalmára.
     
    83
    Jeho exekúciu si napokon vzal na starosť Kiteishvili, ale jeho priamy pokus na bránu ide len vysoko nad. Macej rýchlo rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.
     
    82
    Nuž a domáci teraz budú musieť čeliť aj priamemu kopu z celkom zaujímavej pozícii. Tbilisi sa ho snaží pozdržať čo najdlhšie.
     
    81
    Hostia sa snažia kúskovať hru, nikam sa neponáhľajú. Gruzínsky celok už zrejme bude hrať na tento nerozhodný výsledok, ktorý mu do domácej odvety dáva celkom veľké šance.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Dinamo Tbilisi: z ihriska odchádza Shulaia, prichádza Kardava.
     
    79
    Uvidíme, komu bude patriť záver zápasu, ktorý sa už pomaly blíži. Pri lopte sú znova častejšie domáci futbalisti, ale zatiaľ ostávajú v tieni za prvým polčasom.
     
    78
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Pačinda, prichádza Divkovič.
    77. Bayo (DUN)
     
    77
    Škoda! Kalmár sa postaral o veľmi dobrý prízemný center pred bránu súpera, ale Bayo, na ktorého smerovala lopta, ako keby sa bál zakončiť, alebo nevedel ako a len loptu prepustil za seba, kde nikto z jeho spoluhráčov nebol.
     
    75
    Mladý brankár gruzínskeho celku však stále nepôsobí moc istým dojmom a zvyknú mu vypadávať aj ľahšie lopty. Treba domácim skúšať chodiť aj pred bránu.
     
    74
    Konečne je tu nejaký vzruch pred bránou! Pačinda to skúšal zaujímavým strieľaným centrom na zadnú tyč súperovej brány, na loptu si nabiehal striedajúci Treťjakov, ale tomu chýbalo pár krokov, aby na loptu dočiahol.
     
    73
    Už veľmi dlhú dobu sa domáci futbalisti nedostali do žiadnej útočnej akcie. Akoby by futbalistom DAC dochádzali sily, alebo sa môže prejavovať aj ešte taká menšia nezohratosť či nepripravenosť.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Dinamo Tbilisi: z ihriska odchádza Vatsadze, prichádza Zivzivadze.
     
    71
    Gruzínsky celok sa po zisku lopty snaží čo najdlhšie držať na útočnej polovici a držať tak hru ďaleko od svojej brány. Sme tak ešte zvedaví, čo nás čaká do konca zápasu.
     
    70
    To sú však obrázky hry, ktoré zrejme uvidíme do konca stretnutia často. Tbilisi remíza 1:1 plne vyhovuje a tak podobné situácie na naťahovanie času bude určite využívať.
     
    69
    Hra sa teraz musela prerušiť, ošetrenie si vyžiadal Ivanisenia. Hlavný rozhodca ho už posiela za postrannú čiaru, futbalista hosťujúceho celku sa čoskoro vrátiť späť na trávnik MOL Arény.
     
    68
    Na ihrisko sa dostala už aj nová posila domáceho celku Treťjakov. Marco Rossi teda posilňuje ofenzívu. Ináč, Marco Rossi po tomto dvojzápase opúšťa kormidlo DAC a pripojí sa k maďarskej reprezentácii, ktorú povedie ako hlavný tréner.
     
    67
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Vida, prichádza Treťjakov.
     
    65
    Oba celky sa už snažia o častejšie ofenzívnejšie výpady, ale obrany pracujú úspešne a dlhšiu dobu sme tak nič zaujímavého nevideli. Gruzínsky celok sa však určite nesťažuje.
     
    64
    Momentálne sledujeme hluchšie fázy zápasu. Na nejaké konštatovanie je ešte priskoro, ale snáď DAC nedoplatí na svoje zahodené šance, z ktorých sa určite dalo vyťažiť viacej.
     
    63
    Stále je však do konca zápasu ešte dostatok času, domáci by sa teda mali pokúsiť toto stretnutie vyhrať. Cez prepracovanú obranu súpera to bude však dosť náročné.
     
    62
    Zatiaľ tak môžme konštatovať, že druhý polčas zaostáva za tým prvým. Navyše, gruzínsky celok čoraz viac ožíva a už nerobí ani také chyby v obrane. Možno zaváži aj fakt, že Tbilisi už hrá aj ligové zápasy.
     
    61
    Aj napriek tomu sa však Tbilisi pokúša o útočné akcie. Na odrazenú loptu pred svojou bránou musel reagovať brankár Macej, ale všetko s prehľadom vyriešil.
     
    60
    Za nami je už hodina z tohto stretnutia, stále platí nerozhodný stav 1:1! Takýto výsledok je pre gruzínsky tím do domácej odvtedy prijateľný, možno aj celkom ideálny.
     
    59
    Len to tak zahučalo! Pačinda zahrával aj tento rohový kop, lopta sa potom dostala k voľnému Ljubičičovi, ale kapitán DAC bránu súpera v dobrej pozícii prestrelil! Škoda, z tejto situácie išlo určite vyťažiť viacej.
     
    58
    Teraz tu však bol postupný útok domáceho tímu a po zblokovanom pokuse získava DAC rohový kop.
     
    56
    Druhému polčasu však momentálne chýba taký väčší náboj či iskra. Veľké držanie lopty domácich predsa len nič neznamená, o čom sme sa mohli presvedčiť aj na MS vo futbale v každom jednom zápase.
     
    55
    Ubehlo nám desať minút z druhého polčasu, predbežné skóre 1:1 ostáva aj naďalej v platnosti. DAC je častejšie pri lopte, ale domáci majú problémy s prechodom do útoku.
    54. Kharabadze (DTB)
     
    54
    Žltú kartu dostáva Bayo (FC DAC Dunajská Streda).
     
    53
    Macej sa však teraz musel mať na pozore! Sledovali sme rýchly útočný výpad gruzínskeho tímu, k lopte sa dostal Kharabadze a skúsil to strelou spoza pokutového územia domácich, Macej však ťažkú loptu dokázal skrotiť.
     
    52
    No a futbalisti v bielych dresoch sa práve teraz dostávajú k lopte a pokúšajú čo najdlhšie podržať na svojich kopačkách. DAC však ihneď vysoko napáda a snaží sa tak prinúť súpera chybovať.
     
    51
    Ale ani tento moment domácich nerozhodil a znova sa dostávajú na útočnú polovicu. Takýto výsledok zrejme viacej vyhovuje Tbilisi, prinieslo by si do domácej odvety gól na pôde súpera a celkom nádejný výsledok.
    50.
     
    50
    MOL Aréna teraz prežila klinickú smrť! Kiteishvilli prenikol do pokutového územia domácich a následne sa po veľkých zmätkoch dostala lopta do domácej siete, ale píska sa ofsajd!
     
    49
    Opäť dávajú o sebe najavo aj domáci fanúšikovia, toto je určite veľká podpora pre futbalistov Dunajskej Stredy. Pre DAC by bolo najlepšie, keby tento zápas dokázalo vyhrať.
     
    48
    Dunajská Streda zahrávala rohový kop a po ňom sa ešte držala na útočnej polovici. Hostia však ustáli aj tento nápor domácich a chystajú sa k rozohrávke od svojej brány.
     
    47
    Obrovská šanca pre DAC! Koštrna vyslal prihrávkou do pokutového územia Herca, ktorý krásne oklamal obranu súpera a loptu poslal na Bayoa, ktorý mal pozíciu na skórovanie, ale musíme pochváliť výborného brankára Buliskeria, ktorý podržal svoj celok!
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu je už v plnom prúde, výkopom ho zahájili domáci futbalisti. Obaja tréneri spravili aj po jednej zmene do druhého polčasu.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Dinamo Tbilisi: z ihriska odchádza Ivanisenia, prichádza Ergemlidze.
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Kalmár, prichádza Šimčák.
    46. Vakoun Issouf Bayo (DUN)
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V MOL Aréne sa skončil prvý polčas tohto zápasu. Aktívnejšie v ňom určite pôsobil domáci celok, bol aj nebezpečnejší, ale prekvapivo išli hostia do vedenia v 15. minúte, keď zaváhanie obrany využil Zivzivadze a poslal hostí do vedenia o jeden gól. Domáci však nepoľavili, naopak hrali ešte aktívnejšie a v 30. minúte vyrovnal na 1:1 Bayo.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:00.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Moje slová sa potvrdili, prvý polčas sa predlžuje o jednu minútu!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa už čoskoro naplní, očakávame údaj o nadstavenom čase. Možno sa nejaká ta minútka aj nadstaví.
     
    43
    Tbilisi po zisku lopty má náznaky s prechodom na útočnú polovicu, ale domáca obrana je až na to zaváhanie pri góle veľmi pozorná a odvtedy vlastne súpera na dostrel brány ani nepustila.
    42. Huk (DUN)
     
    42
    Buliskeria, ktorý dnes stráži bránu gruzínskeho tím má len osemnásť rokov. Ani pri tomto zákroku pri Hukovej strele z väčšej vzdialenosti nebol najistejší, treba to zrejme na neho skúšať z každej pozície.
     
    41
    Postupnými prihrávkami sa však opäť darí domácim futbalistom prenikať na súperovu polovicu a dostávať ho pod tlak. Blíži sa však už aj záver prvého polčasu a tak sme zvedaví, či príde ešte nejaká zaujímavá situácia.
     
    40
    Dinamo Tbilisi bráni stred poľa a tak domácich do útoku nepúšťa. Pre DAC je však stále podstatné, že drží loptu na svojich kopačkách a má zápas pod kontrolou, aj keď výsledkovo zatiaľ nie.
     
    38
    Rohový kop sa už podarilo gruzínskemu tímu ubrániť a získava tak loptu na svoje kopačky. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto zápasu, stále platí vyrovnaný stav 1:1!
    37.
     
    37
    Veľa nechýbalo a domáci mohli strhnúť vedenie na svoju stranu! Brankár hosťujúceho celku znova nebol pri zákroku najistejší a vyrazil loptu len k Šimčákovi, ktorý sa pokúsil páliť z prvej, ale Buliskeria sa včas spamätal a loptu dostáva na rohový kop!
     
    36
    Postupnými prihrávkami sa však Dunajská Streda už usadila na útočnej polovici a Tbilisi sa dostáva pod ďalší tlak. Ihneď na túto situáciu reagujú aj diváci na tribúne.
     
    35
    Znova je však lopta častejšie na kopačkách domácich futbalistov. Sledujeme ale kombináciu v zadných radoch, hostia dobre bránia stred poľa.
     
    34
    Tbilisi sa však po zisku lopty takisto púšťa do útočných výpadov, jeden gól na súperovej polovici je určite málo, ak gruzínsky celok pomýšľa na postup. Snáď sa teda máme do konca zápasu na čo tešiť.
     
    33
    Nápor DAC pokračuje ďalej, o ďalšie zakončenie na súperovu bránu sa pokúšal Vida, ale jeho pokus ľavačkou nebol z kategórie presných a tak hostia mohli ostať pokojní.
     
    31
    Prvý polčas ešte bude mať nejaké to trvanie a sme tak zvedaví, ako tento gól ovplyvní dianie na ihrisku. Snáď domáci vo svojej aktivite nepoľavia a uvidíme ešte nejaké tie zaujímavé momenty.
    30. Bayo (DUN) - 1:1
     
    30
    Dunajská Streda dala gól!

    Je vyrovnané! Predsa len sa domácim podarilo pomerne skoro vyrovnať a sú tak späť v tomto zápase! K rohovej zástavke sa postavili Vida a Pačinda a dokázali tak oklamať svojho súpera, napokon Pačinda vyslal skvelý center na zadnú tyč súperovej brány a tam sa presnou hlavičkou prezentoval VAKOUN ISSOUF BAYO, ktorý prekonáva mladého brankára hostí – 1:1!
     
    29
    Opäť sme boli svedkami veľkého tlaku domáceho celku a hostia budú čeliť rohovému kopu. Buliskeria si pred svojou bránou už organizuje svojich spoluhráčov.
     
    27
    Aj tak je však pre Tbilisi dôležité, že dokázalo dať gól na ihrisku súpera. To môže byť ešte podstatný moment do domácej odvety, ale tento zápas bude mať ešte dlhé trvanie a domáci by sa tak mali pokúsiť zabojovať o víťazstvo.
     
    26
    Do pokutového územia gruzínskeho celku pribúdajú centre či prihrávky, ale tie žiadnu šancu DAC neprinášajú. Treba byť však trpezlivý, do konca zápasu je ešte veľa času.
     
    25
    Na obraze hry sa stále nič nemení, domáci sú pri lopte a tlačia sa pred pokutové územie súpera. Tbilisi je v hlbokej defenzíve a drží svoje tesné vedenie o jeden gól.
     
    23
    DAC zahrávalo priamy kop, jeho exekútorom bol Pačinda. Nepodarilo sa mu však prestreliť obranný múr súpera, ale jeho celok ostáva aj naďalej usadený na útočnej polovici.
     
    22
    MOL Aréna však stále vytvára výbornú atmosféru a povzbudzuje svojich miláčikov. Síce sú to hlavne maďarské pokriky, ale dnes hrá oficiálne slovenské mužstvo a treba fandiť našim pohárovým zástupcom. Každý jeden výsledok sa započítava do koeficientu a posúva náš futbal či ligu smerom dopredu.
     
    21
    Tbilisi sa už veľmi dlhú dobu nedostalo ďalej ako za stred poľa. Dunajská Streda diktuje tempo hry, ale predbežné skóre hovorí v prospech jej súpera.
     
    20
    Dunajská Streda však pokračuje vo svojej hre aj naďalej a drží súpera pod tlakom. Domáci musia popracovať na koncovke, ale majú ešte na to dostatok času.
     
    19
    A ďalší zaujímavý pokus domácich futbalistov! Po rohovom kope sa k strele spoza pokutového územia dostal Ljubičič, ale tesne minul súperovu bránu. Podľa obrazu hry by tak skóre zápasu malo svietiť naopak, ale hrá sa na góly a nie na šance či držanie lopty.
    18. Vakoun Issouf Bayo (DUN)
     
    18
    Veľa nechýbalo a domáci sa mohli radovať z prvého gólu v tomto zápase! Pred svojou bránou teraz zaváhali zadáci Tbilisi, brankár hostí zle vyboxoval loptu a odkrytú časť brány mal pred sebou Bayo, ale jeho pokus na bránkovej čiare vyhlavičkoval niekto z hostí!
     
    17
    Dunajská Streda sa už usadila na útočnej polovici a snaží sa o rýchlu odpoveď. Tbilisi musí znova prepnúť na obranný režim a ustáť tlak svojho dnešného súpera.
     
    16
    Ako som spomínal, domáci od úvodu hrajú aktívnejšie a držia loptu na svojich kopačkách, ale stačilo jedno zaváhanie a už sú tu nepríjemnosti. DAC sa musí rýchlo oklepať a čo najskôr vyrovnať.
    15. Zivzivadze (DTB) - 0:1
     
    15
    FC Dinamo Tbilisi dáva gól!
    Domáci v šoku! Zatiaľ dosť pasívni hostia dávajú prvý gól v tomto zápase a navyše takto skoro. DAC teraz chybovalo v zadných radoch, keď si nedokázalo postrážiť BUDU ZIVZIVADZEHO, ktorý si krásne nabehol za domácu obranu a sám pred brankárom Macejom nezaváhal – 0:1!
     
    14
    Spoza pokutového územia sa k strele dostal Macej, ale jeho tečovaný pokus smeruje len do rukavíc brankára Buliskeria. Dunajská sa sťahuje späť na svoju polovicu, do útoku má namierené Tbilisi.
     
    13
    Pri lopte je už teda Dunajská Streda, ktorá pomocou postupných prihrávok preniká na súperovu polovicu. Tbilisi si tak opäť musí dávať pozor vo svojich zadných radoch.
     
    12
    V pohotovosti však teraz musel byť brankár domácich Macej. Hostia totižto zahrávali prvý rohový kop v tomto zápase a na bránu DAC smeroval od rohovej zástavky strieľaný pokus. Macej však loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    11
    Hra je teraz prerušená, lebo na útočnej polovici ostáva ležať domáci Koštrna, ktorý po osobnom súboji schytal zákrok do členka. Snáď bude v poriadku a bude môcť toto stretnutie dohrať.
     
    10
    Z ľavej strany vyslal Pačinda strieľanú prihrávku pred bránu súpera, brankárovi Buliskeriovi vypadol tento pokus z jeho rukavíc, ale rýchlo sa zorientoval a už dostal loptu do svojej moci. Škoda, že nikto z domácich futbalistov tam nebol na dorážku.
     
    9
    Táto šanca bola len logickým vyústením toho, čo sa momentálne deje na trávniku. DAC je aktívnejšie, stále má častejšie loptu na svojich kopačkách a snaží sa operovať na súperovej polovici.
     
    8
    Prvá veľká šanca v tomto zápase! Bayo krásne oklamal obrancov súpera, presnou prihrávkou vysunul do šance Herca, ktorý z vnútra pokutového územia zakončoval, ale jeho pokus ide tesne vedľa brány súpera!
     
    7
    Domáci si však musia dávať pozor na zbytočné straty lôpt, lebo ich súper sa po každom zisku lopty snaží zakladať rýchle protiútoky. DAC sa však po krátkej dobe vracia späť na útočnú polovicu.
     
    6
    V úvode zápasu držia loptu častejšie na svojich kopačkách domáci futbalisti. DAC sa snaží postupnými prihrávkami prenikať na súperovu polovicu.
     
    5
    Napokon z toho boli hneď dva rohové kopy domáceho tímu, ale v oboch prípadoch sa hosťom podarilo postrážiť centrované lopty adresované Pačindom.
     
    4
    Pred bránu súpera centroval Pačinda, jeho pokus je odvrátený do bezpečia. DAC však ešte získava rohový kop, tlak domácich futbalistov môže pokračovať.
     
    3
    Sledovali sme rýchly útočný výpad domáceho tímu a Herc bol nedovolene poslaný k zemi, čím vybojoval pre Dunajskú Stredu priamy kop na útočnej polovici.
     
    2
    Podľa očakávania panuje ihneď výborná atmosféra, ktorá ženie domácich futbalistov na útočnú polovicu. Úvod zápasu je však zatiaľ opatrnejší z oboch strán.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop malo domáce mužstvo. Dunajská Streda odohrá toto stretnutie v žlto-modrej kombinácii, hostia majú na sebe dresy bielej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Obe mužstvá v sprievode rozhodcov z Bosny a Hercegoviny práve prichádzajú na trávnik, po všetkých formalitách sa tak už prvý polčas tohto zápasu naplno rozbehne!

    MOL Aréna je zaplnená a Dunajská Streda sa tak bude môcť spoliehať aj na veľkú podporu fanúšikov. Snáď uvidíme veľa zaujímavých momentov a teda s úspešným koncom pre nášho pohárového zástupcu.

    Pri sledovaní tohto online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Prajem príjemný futbalový večer všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do prvého predkola Európskej ligy dnes vstúpi aj Dunajská Streda, ktorá od malú chvíľu na zaplnenom štadióne privíta Dinamo Tbilisi. Očakáva sa určite zaujímavé stretnutie, podľa vypísaných kurzov je však favoritom zápasu Dunajská Streda. V rýchlosti si ešte pozrite zostavy oboch celok, o malú chvíľu sa stretnutie začne!
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Macej – Huk, Šatka, Záhumenský – Koštrna, Herc, Ljubičič (C), Vida, Šimčák – Bayo, Pačinda

    Náhradníci: Jedlička – Kone, Kalmár, Vida, Divkovič, Špiriak, Treťjakov

    FC Dinamo Tbilisi: Buliskeria – Rukhavia, Kobouri, Lochoshvili, Kharabadze – Ivanisenia, Ninua – Shulaia, Kiteishvilli, Ivanishvilli – Zivzivadze

    Náhradníci: Sikach – Kardava, Zaria, Kutsia, Vatsadze, Ergemlidze, Dartsmelia

    Rozhodca: Peljto – Ibrišimbegovič, Beljo (všetci Bosna a Hercegovina)
     
    Príjemný dobrý deň z Dunajskej Stredy, vitajte pri sledovaní on-line prenosu z prvého zápasu 1. predkola Európskej ligy, v ktorom futbalisti DAC Dunajská Streda privítajú na svojom trávniku hráčov Dinama Tbilisi. Zápas sa začína o 21:00, my si ešte predtým v krátkosti predstavíme oba tímy.

    Dunajská Streda skončila v minulej sezóne našej najvyššej súťaže na treťom mieste a klub zo Žitného ostrova sa tak znovu po 25 rokoch kvalifikoval do futbalovej Európy. Dnes tak hráčov v typických žlto-modrých dresoch čaká jedenáste vystúpenie v jednej zo súťaží pod záštitou UEFA.
    Káder DAC pre dvojzápas 1. predkola:
    Patrik Macej, Adrián Slančík, Martin Jedlička (brankári), Milan Šimčák, Tomáš Huk, Souleymane Kone, Kristián Koštrna, Eric Davis, Dominik Špiriak, Ľubomír Šatka, Marin Ljubičić, Kristopher Vida, Zsolt Kalmár, Máté Vida, Christián Herc, Timotej Záhumenský, Esmerald Aluku, Erik Pačinda, Vakou Issouf Bayo, Marko Divković, Maksym Tretiakov (hráči v poli).
    Do zápasu určite nezasiahne Eric Davis, ktorý si ešte čerpá dovolenku po účasti na futbalových MS.

    DAC počas letnej prípravy odohral päť stretnutí, v ktorých postupne podľahol českému druholigovému Znojmu 1:3, vyhral na trávniku účastníka rakúskej druhej ligy BW Linz 2:1, s maďarským majstrom Videotonom remizoval 1:1 a strieborný Ferencváros porazil 1:0, kým v generálke sa minulý štvrtok rozišiel so Zlínom po bezgólovej remíze. Najlepším strelcom prípravy bol trojgólový Bayo.

    Dinamo Tbilisi je vo futbalovej Európe podstatne skúsenejším tímom než domáci mančaft, dnes ho čaká zápas s poradovým číslom 148. Tbilisi skončilo v minulej sezóny ligy na striebornej priečke, v kádri má však len troch legionárov. Najväčším úspechom Dinama je zisk trofeje Pohára víťazov pohárov v sezóne 1980/1981 (predchodca dnešnej Európskej ligy).

    Zápas sa teda začína o 21:00, z miesta komentátora sa na vás teší Miroslav Revaj.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 30. Bayo – 15. Zivzivadze

    Karty:   54. Bayo (DUN) – 90+2. Buliskeria (DTB)


    DAC 1904 Dunajská Streda: Macej – Huk, Šatka, Záhumenský – Koštrna, Herc, Ljubičič (C), Vida, Šimčák – Bayo, Pačinda
    Náhradníci: Jedlička – Kone, Kalmár, Vida, Divkovič, Špiriak, Treťjakov

    FC Dinamo Tbilisi: Buliskeria – Rukhavia, Kobouri, Lochoshvili, Kharabadze – Ivanisenia, Ninua – Shulaia, Kiteishvilli, Ivanishvilli – Zivzivadze
    Náhradníci: Sikach – Kardava, Zaria, Kutsia, Vatsadze, Ergemlidze, Dartsmelia

    Rozhodca: Peljto – Ibrišimbegovič, Beljo (všetci Bosna a Hercegovina)
    Štvrtok 19.07.2018
    Dinamo Tbilisi - Dunajská Streda 1:2

    Góly: 41. Zivzivadze – 86. Bayo, 90+3. Bayo

    Karty:   77. Lochošvili (DTB), 90+8. Kiteišvili (DTB) – 60. Ljubičić (DUN), 67. Bayo (DUN), 90+2. M. Vida (DUN)