Francúzsko – Belgicko 1:0 (kon.)
koniec
Francúzsko
1:0 (0:0)
Belgicko
Utorok 10.07.2018, 20:00 • Krestovský štadión, Petrohrad • Majstrovstvá sveta • Semifinále
Predzápasové kurzy
    90+6. Corentin Tolisso (FRA)
     
    90+6
    Striedajúci Tolisso mohol definitívne spečatiť postup Les Blues do finále! V pokutovom území si prebral výbornú prihrávku, následne to mieril presne k žrdi, ale Courtois predvádza na tomto šampionáte vynikajúce výkony.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Jan Vertonghen (Belgicko).
     
    90+3
    Griezmann mohol definitívne rozhodnúť! Pogba krásnou prihrávkou našiel svojho spoluhráča, ale Griezmann v dobrej pozícii pred bránou súpera zvolil slabé zakončenie a Courtois schoval loptu vo svojich rukaviciach.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Kylian Mbappé (Francúzsko).
     
    90+1
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Nacer Chadli, prichádza Michy Batshuayi.
     
    88
    Červení diabli z Belgicka mali k dispozícii priamy kop! Centrovanú loptu pred bránu odvrátil N'Zonzi len k Lukakovi, ale ten nebol na túto situáciu pripravený a v dobrej pozícii len tak ťukol do lopty, čo nič nebezpečného neprinieslo.
     
    87
    Žltú kartu dostáva N'Golo Kanté (Francúzsko).
     
    86
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Blaise Matuidi, prichádza Corentin Tolisso.
     
    84
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Olivier Giroud, prichádza Steven N'Zonzi.
     
    82
    Witsel mal na kopačke vyrovnanie! Najprv sme sledovali narážačku Hazarda s Lukakom, odrazená lopta sa dostala k spomínanému Witselovi, ale jeho zakončenie výborným zákrokom kryje brankár Lloris.
     
    80
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Marouane Fellaini, prichádza Yannick Carrasco.
     
    79
    Eden Hazard padá pred pokutovým územím súpera, ale priamy kop sa nepíska! Opakované zábery však faul potvrdili, ale hlavný rozhodca Andres Cunha to ani nekonzultuje so systémom VAR.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Toby Alderweireld (Belgicko).
    65. Marouane Fellaini (BEL)
     
    65
    Fellainiho hlavička po výbornom centri ide tesne vedľa súperovej brány! Lloris sa za loptou naťahoval, ale pokus belgického brankára ide našťastie mimo priestor troch žrdí. Postupne sa však zvyšuje tlak Belgicka.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Eden Hazard (Belgicko).
     
    60
    Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Moussa Sidi Yaya Dembélé, prichádza Dries Mertens.
    56. Olivier Giroud (FRA)
     
    56
    Nápor Les Blues prináša ďalšiu veľkú šancu! Mbappé krásnou pätičkou našiel v pokutovom území Girouda, ale jeho strelu výborne zneškodnil brankár Courtois a následne loptu upratala do bezpečia belgická defenzíva.
     
    55
    Nebezpečná situácia pred pokutovým územím Belgicka! Matuidiho našla presná prihrávka od Mbappého, prvý menovaný sa dostal aj k zakončeniu, ale pod nohy sa mu včas hodil Alderweireld a zabránil tak pohrome.
    51. Samuel Umtiti (FRA) - 1:0
     
    51
    Francúzsko dalo gól!

    Sme svedkami prvého semifinálového zásahu, postarala sa oň reprezentácia Francúzska! Červení diabli nezvládli bránenie tejto štandardnej situácie, centrovaná lopta od rohovej zástavky v podaní Griezmanna prepadla až k SAMUELOVI UMTITIMU a ten rozjasal Les Blues, ktoré vyhráva 1:0!
    48. Romelu Lukaku (BEL)
     
    48
    Veľa nechýbalo a Belgičania mohli ísť do vedenia o jeden gól! Sledovali sme výborný center od Fellainiho pred francúzsku bránu na Lukakua, jeho hlavička len tesne míňa priestor troch žrdí, čomu výrazne pomohol Varane pri bránení belgického reprezentanta.
     
    45+1
    De Bruyne krásne odcentroval pred bránu súpera na Lukakua, ktorý sám neveril že lopta prepadla cez Umtitiho a tak jeho zakončenie nebolo z kategórie presných! Tu však malo Les Blues veľké šťastie.
     
    39
    A je tu už aj veľká šanca pre Francúzsko! Pavard si krásne nabehol z pozície obrancu do pokutového územia, dostal sa k lopte a v tesnej blízkosti súperovej brány aj nebezpečne vystrelil, Courtois vyťahuje výborný zákrok a posiela loptu na rohový kop!
     
    34
    Toto však už bola nebezpečná situácia v pokutovom území belgickej reprezentácie! Mbappé sa dostal k lopte a z pravej strany posielal prízemnú prihrávku na malé vápno, odtiaľ mal dobrý priestor na strelu Giroud, ale v páde sa prezentuje len nepresným zakončením!
    22. Toby Alderweireld (BEL)
     
    22
    Druhá veľká šanca Belgicka v tomto zápase! Francúzska obrana odvrátila loptu po rohovom kope na Fellainiho, ten ju následne prihral Vertonghenovi a jeho parádnu gólovú strelu končekmi prstov vyrazil do bezpečia kapitán svojho celku Lloris!
    19. Eden Hazard (BEL)
     
    19
    Veľa nechýbalo a Belgicko mohlo otvoriť skóre! Eden Hazard sa znova dostal v pokutovom území k lopte, neváhal a vysúšal to prudkou strelou niekde pod brvno, ale v dráhe strely stál Varane a s veľkým šťastím tečoval hlavou loptu na rohový kop!
    18. Blaise Matuidi (FRA)
     
    18
    Na pozore sa musel mať belgický brankár! Matuidi sa dostal k lopte, nešpekuloval a ihneď aj vypálil smerom na bránu súpera. Jeho prudký pokus smeroval presne do stredu brány, kde stál pripravený Courtois. Bol to vôbec prvý strelecký pokus na bránu.
     
    15
    Teraz tu však bola prvá veľká príležitosť v tomto zápase! Belgicko sa dostalo k lopte a okamžite založilo nebezpečný protiútok, Hazard prenikol až do pokutového územia a skúšal to strelou k vzdialenejšej tyčke, ale jeho pokus tesne míňa bránu Les Blues!
     
    13
    Toto mohlo pre Belgicko dopadnúť veľmi zle! Pogba po zisku lopty okamžite vyslal krásnym pasom dopredu Mbappého, ale pri lopte bol o čosi skorej brankár Courtois a na poslednú chvíľu zasiahol pred francúzskym zakončovateľom.

    Miroslav Revaj

    Góly: 51. Umtiti

    Karty:   87. Kanté (FRA), 90+2. Mbappé (FRA) – 63. E. Hazard (BEL), 71. Alderweireld (BEL), 90+4. Vertonghen (BEL)


    Francúzsko: Lloris (C) – Pavard, Varane, Umtiti, Hernández – P. Pogba, Kanté – Mbappé, Griezmann, Matuidi (86. Tolisso) – Giroud (84. N'Zonzi).
    Náhradníci: Aréola, Mandanda – Kimpembe, Mendy, Rami, Sidibé, N'Zonzi, Tolisso, O. Dembèlé, Fékir, Lemar, Thauvin.

    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli (90+1. Batshuayi), M. Dembélé (60. D. Mertens), Witsel, Fellaini (80. Carrasco), De Bruyne – R. Lukaku, E. Hazard (C).
    Náhradníci: Casteels, Mignolet – Boyata, Dendoncker, Vermaelen, Carrasco, T. Hazard, Tielemans, Batshuayi, Januzaj, D. Mertens.

    Rozhodca: Andres Cunha (URU) – Nicolas Taran (URU), Mau. Esoinosa (URU) – Cesar Ramos (MEX)