Belgicko – Tunisko 5:2 (kon.) | J. Kórea – Mexiko 1:2 (kon.) | Nemecko – Švédsko 2:1 (kon.)
koniec
Belgicko
5:2 (3:1)
Tunisko
Sobota 23.06.2018, 14:00Majstrovstvá sveta • Skupina G
Predzápasové kurzy
    90+3. Vahbí Chazrí (TUN) - 5:2
     
    90+3
    Tunisko práve strelilo gól! VAHBÍ CHAZRÍ potešil fanúšikov afrického tímu. Dobre sa zorientoval v pokutovom území a pohotovou strelou umiestnil loptu nechytateľne k žrdi.
    90. Michy Batshuayi (BEL) - 5:1
     
    90
    Belgicko dalo gól! MICHY BATSHUAYI prelomil streleckú smolu v poslednej minúte riadneho hracieho času. Po presnej prihrávke Youriho Tielemansa v sklze umiestnil loptu do siete.
     
    86
    Dries Mertens dnes neskóroval, ale zastúpili ho Romelu Lukaku s Edenom Hazardom. Teraz vystriedal krídelníka SSC Neapol Youri Tielemans.
    81. Michy Batshuayi (BEL)
     
    81
    Momentálne je to one man show. Michy Batshuayi dostal ideálnu prihrávku pred bránku, De Bruyne ho našiel úplne voľného, ale belgický útočník z voleja trafil bin Mustafu.
     
    79
    Michy Batshuayi zahodil druhú obrovskú šancu. Yannick Ferreira-Carrasco vystrelil spoza šestnástky, Farúk bin Mustafá loptu vyrazil iba pred seba a striedajúci Belgičan zblízka trafil brvno.
    76. Michy Batshuayi (BEL)
     
    76
    Michy Batshuayi mal na kopačke piaty belgický gól. Pohodlne obišiel brankára bin Mustafu, ale jeho strelu do odkrytej siete vykopol na poslednú chvíľu Jasín Maríá.
     
    68
    Belgický tréner stiahol z ihriska aj druhého dvojgólového strelca Edena Hazarda. V závere stretnutia dostane príležitosť Michy Batshuayi.
     
    59
    Poslednú zmenu sme zaevidovali v tábore tuniskej reprezentácie. Z ihriska zišiel Fardžaní Sasí, ktorého nahradil Najím Slití.
     
    59
    Roberto Martinez prvýkrát strieda. Z ihriska odchádza dvojgólový strelec Romelu Lukaku, ktorý si oddýchne pred ďalšími duelmi šampionátu. Vystrieda ho Marouane Fellaini.
    51. Eden Hazard (BEL) - 4:1
     
    51
    Belgicko dalo gól! Tunisania sa tlačia dopredu, ale zabúdajú na defenzívu. EDEN HAZARD si obhodil brankára Farúka bin Mustafu a potom pohodlne skóroval do odkrytej siete.
    45+3. Romelu Lukaku (BEL) - 3:1
    45+3. 3:1
     
    45+3
    Belgicko dalo gól! ROMELU LUKAKU si napravil chuť. Tentoraz mu pripravil ideálnu streleckú pozíciu Thomas Meunier a zakončovateľ Manchestru United prekonal bin Mustafu.
     
    45+2
    Veľká belgická šanca. V brejku sa ocitli Kevin De Bruyne a Romelu Lukaku, no druhý menovaný nedokázal zasunúť loptu do odkrytej bránky. K zakončeniu mu chýbal jeden krok.
     
    41
    Tuniský tréner musel druhýkrát nútene striedať. Z ihriska odišiel na nosidlách Síám bin Júsif, ktorého vymenil Yohan Binaluání.
     
    24
    Strelec tuniského gólu Dylan Bronn opúšťa hraciu plochu na nosidlách. Tréner afrického tímu posiela do hry Hamdího Naggúza.
     
    20
    Belgicko nevyužili šancu na skórovanie. Center z pravého krídla našiel v šestnástke voľného Yannicka Ferreiru-Carrasca, ktorého volej zastavil Farúk bin Mustafá.
    18. Dylan Bronn (TUN) - 2:1
     
    18
    Tunisko práve strelilo gól! Africký tím práve vyvrátil moje tvrdenie a presadil sa po štandardnej situácii. Vahbí Chazrí odcentroval do pokutového územia a DYLAN BRONN hlavou umiestnil loptu za Courtoisa.
    16. Romelu Lukaku (BEL) - 2:0
     
    16
    Belgicko dalo gól! Favorit pridáva druhý presný zásah. Mertens v situácii dvoch proti dvom našiel voľného ROMELUA LUKAKUA a ten strelou k žrdi prekonal bin Mustafu.
    14. Fardžaní Sasí Sasí (TUN)
     
    14
    Hlavný rozhodca vytiahol prvú žltú kartu v dnešnom zápase. Uvidel ju Fardžaní Sasí, ktorý protestoval proti verdiktu arbitra.
     
    13
    Romelu Lukaku zostal voľný na pravom krídle, kvalitne prihrával pred bránku voľnému Edenovi Hazardovi, ale jeho strela z prvej nebola dostatočne prudká ani presná.
    6. Eden Hazard (BEL) - 1:0
     
    6
    Belgicko dalo gól! Farúk bin Mustafá zostal stáť v strede bránky a nebolo to dobré riešenie. Faulovaný EDEN HAZARD namieril presne do ľavého dolného rohu a otvoril skóre dnešného stretnutia.
     
    5
    Eden Hazard vletel na hranicu pokutového územia a vypýtal si faul od Siáma bin Júsifa, ktorý daroval Belgičanom penaltu.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 6. E. Hazard (pen.), 16. R. Lukaku, 45+3. R. Lukaku, 51. E. Hazard, 90. Batshuayi – 18. Bronn, 90+3. Chazrí

    Karty:   14. Sasí (TUN)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 8:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:13.
    Belgicko: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen – Meunier, De Bruyne, Witsel, Ferreira-Carrasco – D. Mertens (86. Tielemans), R. Lukaku (59. Fellaini), E. Hazard (C) (68. Batshuayi).
    Náhradníci: Mignolet, Casteels – Vermaelen, Kompany, Fellaini, T. Hazard, Tielemans, Januzaj, M. Dembélé, Batshuayi, Chadli, Dendoncker.

    Tunisko: bin Mustafá – Bronn (24. Naggúz), S. bin Júsif (41. Binaluání), Maríá, Maalúl – Chauí, Schirí, Sasí (59. Slití) – F. bin Júsif, Chazrí (C), Badrí.
    Náhradníci: A. Maslúsí, Hasan – Binaluání, Haddadí, Baduí, bin Amúr, Chalíl, Srarfí, Chalífa, Čaalalí, Naggúz, Slití.