Dánsko – Austrália 1:1 (kon.) | Francúzsko – Peru 1:0 (kon.) | Argentína – Chorvátsko 0:3 (kon.)
koniec
Argentína
0:3 (0:0)
Chorvátsko
Štvrtok 21.06.2018, 20:00 • Nizhny Novgorod Stadium, Nizhny Novgorod • Majstrovstvá sveta • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Ešte jedna úprava štatistík, žltá karta sa ušla dnes aj Marcelovi Brozovićovi.
     
    90+3
    Záver zápasu si ešte prichádza vychutnať obranca Vedran Ćorluka, ktorý nahrádza Maria Mandžukića.
    90+1. Ivan Rakitić (CRO) - 0:3
     
    90+1
    Chorvátsko dalo gól!
    Argentína rozobratá na súčiastky. Chorvátsky protiútok po osi Rebić-Modrić a IVAN RAKITIĆ zakončuje do absolútne odkrytej brány Willyho Caballera!
     
    90
    Až v úplnom závere riadneho hracieho času sme videli svetlý moment aj od Lionela Messiho, ktorý pekne našiel Maximiliana Mezu, jeho strelu však obetavým sklzom zblokoval Domagoj Vida!
    87. Ivan Rakitić (CRO)
     
    87
    Marcos Acuňa poslal k zemi tvrdým zákrokom Šimeho Vrsaljka a stáva sa tak tretím Argentínčanom so žltou kartou na svojom konte.
     
    86
    Po takmer minútovom čakaní sa k rozohratiu štandardnej situácie dostal Ivan Rakitić. No a čakanie sa takmer vyplatilo, keď stredopoliar Barcelony krásnym pokusom zatriasol brvnom brány Willyho Caballera!
     
    85
    Argentínčanom tečú nervy. Javier Mascherano poslal k zemi Ivana Rakitića, k stredopoliarovi Chorvátov prišiel Nicolás Otamendi, ktorý doňho nakopol loptu, za čo vidí žltú kartu.
     
    82
    Ivan Perišić si dnes odpracoval svoje a na ihrisko do posledných okamihov tohto zápasu posiela Zlatko Dalić už avizovaného Matea Kovačića.
    81. Luka Modrić (CRO) - 0:2
     
    81
    Chorvátsko dalo gól!
    Do zbierky nádherných gólov na tomto šampionáte prispieva aj LUKA MODRIĆ. Ten si vypýtal loptu na os ihriska, spracoval si ju, obstrelil Nicolása Otamendiho a loptu poslal presne k ľavej žrdi bezmocného Willyho Caballera.
     
    73
    Tak teraz sme videli tak trochu komickú situáciu. Mariovi Mandžukićovi nevyšla prihrávka na Andreja Kramarića v prečíslení 3 na 2, ten sa však napokon k lopte dostal po ďalšom nedorozmení argentínskej stopérskej dvojice, no ani on nenašiel svojho spoluhráča.
     
    68
    Jorge Sampaoli hrá vabank. Viac ako dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času si vyčerpal možnosti striedania. Premiérovo dostáva na turnaji šancu aj Paolo Dybala, ktorý na ihrisko vybieha namiesto Enza Péreza.
     
    67
    Šime Vrsaljko je známy svojim nekompromisným počínaním v osobných súbojoch a jeho tvrdosť teraz nechcene pocítil aj Marcos Acuňa. Ravshan Irmatov vyťahuje chorvátskemu obrancovi kartové napomenutie.
     
    66
    Krásna kombinácia Chorvátska! Ivan Rakitić preniesol ťažisko hry doprava na Šimeho Vrsaljka, ktorý ponúkol gólovú príležitosť Mariovi Mandžukićovi, no ten tiesnený mieri len do bočnej siete!
    64. Enzo Pérez (ARG)
     
    64
    Tak toto už je veľká smola! Enzo Pérez šikovne poslal do pokutového územia Gonzala Higuaína, ktorý prihrával pod seba na Maximiliana Mezu, jeho strelu a aj následnú dorážku však dokázal zlikvidovať Danijel Subašić!
     
    59
    Rozkúskovaná pasáž zápasu pokračuje. Ravshan Irmatov vyťahuje žltú kartu Mariovi Mandžukićovi, ktorý sa previnil nedovolene proti Cristianovi Pavónovi.
     
    58
    Antemu Rebićovi jeho zdravotné problémy nepovolia pokračovať v zápase, a tak ho na trávniku nahrádza Andrej Kramarić.
     
    56
    Zatiaľ však dochádza len k ďalšej zmene v argentínskom tíme, keď Eduarda Salvia strieda na hracej ploche Cristian Pavón.
     
    54
    Jorge Sampaoli okamžite reaguje striedaním. Dnes sa takmer vôbec nepresadil Sergio Agüero, ktorého na zvyšok stretnutia nahrádza Gonzalo Higuaín.
    53. Ante Rebić (CRO) - 0:1
     
    53
    Chorvátsko dalo gól!
    Nedáš, dostaneš. Sergio Agüero najskôr neprekonal Danijela Subašića, o pár chvíľ na to prišla na opačnej strane chyba ako z najhoršieho sna od brankára Willyho Caballera, ktorý "zľuftoval" loptu len k ANTEMU REBIĆOVI, ktorý ju tak trochu akrobatickým spôsobom posiela za jeho chrbát!
     
    51
    Ante Rebić sa rozbiehal po ľavom krídle, oklamal dvojicu Argentínčanov, Gabriel Mercado ho musel zastaviť už na polovici ihriska len za cenu žltej karty.
     
    45+2
    Mario Madžukić teraz odiedol dobrú prácu v defenzíve proti Marcosovi Acuňovi, cez Ivana Rakitića sa lopta dostala k Antemu Rebićovi, ktorý na ľavom krídle najskôr zbytočne váhal so zakončením a následne tiesnený Eduardom Salviom mieril veľmi nepresne.
     
    39
    Ante Rebić dnes snáď už druhý, či tretí raz veľmi nešetrne zasiahol jedného zo súperov. Tentokrát prišliapol nohu Eduarda Salvia, Ravshan Irmatov mu to všetko spočítal a udeľuje mu žltú kartu. Následne musel štvrtý rozhodca krotiť vášne u Jorgeho Sampaoliho.
    33. Mario Mandžukić (CRO)
     
    33
    Šime Vrsaljko krásnym centrom posadil loptu na hlavu Maria Mandžukića, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci Argentínčanov, no loptu "rybičkou" poslal len tesne vedľa brány!
    30. Enzo Pérez (ARG)
     
    30
    Toto sa snáď ani nedá nedať. Marcos Acuňa sa prebil okolo Šimeho Vrsaljka, prihrával po zemi do pokutového územia, kde prišlo k nedorozumeniu dvojice Lovren-Subašić, pred Enzom Pérezom zívala doslova prázdna brána, no lopta z jeho kopačky mierila len mimo nej!
     
    26
    Pekná akcia Argentíny. Sergio Agüero si narazil loptu s Maximilianom Mezom, prenikol do pokutového územia, jeho center odvracia na rohový kop Ivan Strinić.
    20. Nicolás Tagliafico (ARG), Willy Caballero (ARG)
     
    20
    Tak teraz si Argentínčania poriadne vydýchli. Willy Caballero predviedol obrovský kiks v rozohrávke, našťastie pre Juhoameričanov však Mario Mandžukić získal loptu od Nicolása Tagliafica len vďaka nedovolenému zákroku. Inak by zakončoval prakticky do odkrytej brány.
    13. Maximiliano Meza (ARG)
     
    13
    Ďalšia príležitosť Argentínčanov! Maximiliano Meza sa dostal k lopte v pokutovom území, jeho strelu z prvej obetavým zákrokom nad bránu zrazil Dejan Lovren.
     
    12
    Juhoameričanom to nešlo po pravej strane, tak to skúsili po tej ľavej. Marcos Acuňa prihral pod seba na Enza Péreza, ktorý oblúčikom hľadal Lionela Messiho, ten ale na loptu nedočiahol.
     
    10
    Ivan Rakitić nádhernou prihrávkou do pokutového územia našiel Šimeho Vrsaljka, obrancovi madridského Atlética však nevyšla finálna prihrávka na Anteho Rebića. Ak by sa Rebić k lopte dostal, ocitol by sa v stopercentnej príležitosti pred Willym Caballerom.
    5. Ivan Perišić (CRO)
     
    5
    Ivan Rakitić zrýchlil hru na ľavé krídlo na Ivana Perišića, ten už tentokrát unikol argentínskej defenzíve, mieril to po zemi k vzdialenejšej žrdi, Willy Caballero vytiahol skvelý zákrok!

    Jakub Kocourek

    Góly: 53. Rebić, 81. Modrić, 90+1. Rakitić

    Karty:   51. Mercado (ARG), 85. Otamendi (ARG), 87. Acuňa (ARG) – 39. Rebić (CRO), 59. Mandžukić (CRO), 67. Vrsaljko (CRO), 90+4. Brozović (CRO)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 3:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:22.
    Argentína: Caballero – Mercado, Otamendi, Tagliafico – Salvio (56. Pavón), Mascherano, E. Pérez (68. Dybala), Acuňa – Messi (C), Agüero (54. Higuaín), Meza.
    Náhradníci: Armani, Guzmán – Ansaldi, Banega, Biglia, Di María, Dybala, Fazio, Higuaín, Lo Celso, Pavón, Rojo.

    Chorvátsko: Subašić – Vrsaljko, Lovren, D. Vida, Strinić – Rakitić, Brozović – Rebić (58. Kramarić), Modrić (C), Perišić (82. Kovačić) – Mandžukić (90+3. Ćorluka).
    Náhradníci: L. Kalinić, Livaković – Badelj, Bradarić, Ćaleta-Car, Ćorluka, Jedvaj, Kovačić, Kramarić, Pivarić, Pjaca.

    Rozhodca: Ravshan Irmatov (Uzbekistan)