Dánsko – Austrália 1:1 (kon.) | Francúzsko – Peru 1:0 (kon.) | Argentína – Chorvátsko 0:3 (kon.)
koniec
Dánsko
1:1 (1:1)
Austrália
Štvrtok 21.06.2018, 14:00 • Samara Aréna (Samara) • Majstrovstvá sveta • Skupina C
Predzápasové kurzy
    89. Kasper Schmeichel (DEN)
     
    89
    Na druhej strane sa do zakončenia dostal Mathew Leckie. S jeho pokusom, pri ktorom sa lopta odrazila od trávnika, si Kasper Schmeichel dokázal poradiť.
     
    88
    Pione Sisto sa pekne uvoľnil, prihrávkou posunul loptu do šestnástky Austrálie Delaneymu, ktorý však ani nezakončil a ani nepredviedol vydarený center. Škoda pre Dánov, toto bola sľubná situácia.
     
    84
    41-ročný španielsky arbiter Antonio Mateu udelil žltú kartu dánskemu ofenzívnemu hráčovi Pionemu Sistovi.
     
    82
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Thomas Rogic, prichádza Jackson Irvine.
    81. Daniel Arzani (AUS)
     
    81
    Daniel Arzani vyprodukoval z pravej strany nebezpečný center pred bránu Dánska! Nenašiel však žiadneho zo svojich spoluhráčov, ktorý by mohol loptu usmerniť medzi tri dánske žrde.
     
    75
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Andrew Nabbout, prichádza Tomi Juric.
     
    72
    Na druhej strane sa technickým zakončením na vzdialenejšiu žrď prezentoval Pione Sisste, ktorý tesne minul ľavú tyč. Ešte predtým predviedol Kasper Schmeichel zákrok proti koncovke Rogica.
    71. Aaron Mooy (AUS)
     
    71
    Na začiatku 71. minúty mal prvý kontakt s loptou novic na trávniku Daniel Arzani. Posunul ju Aaronovi Moyovi, ktorý to vyskúšal spoza pokutového územia a jeho ostrá strela nebola vôbec márna. Lopta presvišťala ponad ľavý horný roh!
     
    69
    Striedanie v tíme Austrália: z ihriska odchádza Robbie Kruse, prichádza Daniel Arzani.
     
    68
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Nicolai Jörgensen, prichádza Andreas Cornelius.
     
    68
    Kasper Schmeichel išiel von zo svojej brány, zasahoval pred Nabboutom, ale potom chýbal medzi tromi žrďami. Mathew Leckie sa dostal k lopte a ihneď ju predložil pred dánsku bránu. Tam však úspešne zasiahla obrana Dánska a neumožnila zakončenie na svoju odkrytú svätyňu!
     
    59
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Yussuf Poulsen, prichádza Martin Braithwaite.
     
    51
    Yussuf Poulsen zaviedol loptu do šestnástky Austrálie, tam padol na trávnik, no akcia Dánska pokračovala. Nicolai Jörgensen veľmi dobre priťukol loptu Pionemu Sistovi, ale spoluhráč Stanislava Lobotku a Róberta Mazáňa zo Celty Vigo netrafil z dobrej pozície bránu!
    42. Trent Sainsbury (AUS)
     
    42
    Dáni sa mohli opätovne dostať do vedenia po štandardnej situácii Christiana Eriksena. Lopta sa vnútri pokutového územia odrazila od jedného z Austrálčanov, no tesne pred bránkovou čiarou ju zastavil Mathew Ryan!
     
    38
    Austrália dala gól!
    Socceroos dokázali vsietiť druhý presný zásah na 21. majstrovstvách sveta! Pokutový kop zahrával MILE JEDINAK a loptu poslal do totožného priestoru ako v zápase s Francúzmi. Kasper Schmeichel sa hodil po svojej pravici, no zakončenie austrálskeho kapitána smerovalo z pohľadu dánskeho gólmana doľava!
    Mile Jedinak (AUS) - 1:1
    37. Yussuf Poulsen (DEN)
     
    37
    Yussuf Poulsen zahral po hlavičke Leckieho rukou, za čo inkasoval žltú kartu. Keďže ide o jeho druhé napomenutie na turnaji, v treťom skupinovom vystúpení Dánov si nezahrá.
     
    36
    Po rohovom kope sa dožadovali Austrálčania odpískania pokutového kopu. V hre sa pokračovalo, no zasiahol systém VAR. Penalta v prospech hosťujúceho tímu.
     
    31
    Mathew Leckie to teraz vymyslel výborne, prihrávkou dovnútra pokutového územia pripravil dobrú streleckú parketu Robbiemu Kruseovi, ktorý však vystrelil len do Christensena.
     
    24
    Pekná krídelná akcia Dánov s výborným centrom obrancu Dalsgaarda z pravej strany. Medzi obrancov Austrálie si skvelo nabehol útočník Nicolai Jörgensen a z bezprostrednej blízkosti hlavičkou minul bránu! Už to mohlo byť 2:0.
     
    7
    Dánsko dalo gól!
    Dáni sa v siedmej minúte zápasu dostávajú do vedenia! Loptu dostal Nicolai Jorgensen, peknou prihrávkou ju vnútri pokutového územia posunul CHRISTIANOVI ERIKSENOVI, ktorý neváhal a rozvlnil sieť pohotovým halfvolejom ľavačkou do hornej časti austrálskej svätyne!
    7. Christian Eriksen (DEN) - 1:0

    Michal Bakoš

    Góly: 7. Eriksen – 38. Jedinak

    Karty:   37. Y. Poulsen (DEN), 84. Sisto (DEN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 5:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:5.
    Dánsko: Schmeichel – Dalsgaard, Kjaer (C), Christensen, Stryger Larsen – Delaney, Schöne, Eriksen – Y. Poulsen (59. Braithwaite), N. Jörgensen (68. Cornelius), Sisto.
    Náhradníci: Lössl, Rönnow – Krohn-Dehli, Vestergaard, Knudsen, Braithwaite, Dolberg, Jørgensen, Fischer, Lerager, Cornelius.

    Austrália: Ryan – Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich – Jedinak (C), Mooy – Leckie, Rogic (82. Irvine), R. Kruse (69. Arzani) – Nabbout (75. Juric).
    Náhradníci: Jones, Vukovic – Degenek, Meredith, Cahill, Jurman, Luongo, Juric, MacLaren, Arzani, Petratos, Irvine.

    Rozhodca: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Roberto Díaz (všetci Španielsko)