Žrebovanie 1. a 2. predkola Európskej ligy sk (kon.)
koniec udalosti
Žrebovanie 1. a 2. predkola Európskej ligy

cz Streda 20.06.2018, 12:00Žrebovanie súťaží
     
    Dalšími dvojicemi jsou Aberdeen – Burnley, Haifa – Lahti / Hafnarfjördur, Bialystok – Rio Ave, Dunajská Streda / Dinamo Tbilisi – Derry City / Dinamo Minsk.
     
    Sparta Praha začne 26. července venku a jejím soupeřem bude srbský Spartak Subotica nebo severoirský Coleraine.
     
    Další pěticí zápasů bude Bananc / Sarajevo – Atalanta Bergamo, Balzan / Kešla – Orhei / Slovan Bratislava, Zaria Balti / Zabrze – Podgorica / Trenčín, Stjarnan / Kalju – FC Kodaň / Kuopio, Honvéd – Gabala.
    Na dalšího soupeře se tedy mohou těšit dva slovenští zástupci, zejména protivníci Slovanu nevzbuzují zrovna hrůzu. Trenčín bude mít v případě očekávaného postupu Górniku těžší, ale na cestování výrazně příjemnější los.
     
    Sparťané mají ve své skupině losovací číslo 2.
     
    Górnik Zabrze, CSKA Sofia, Spartak Subotica, Radnički Niš, AEK Larnaca. Z této pětice se bude vybírat soupeř pro Spartu Praha, s výjimkou Larnaky ovšem všechny celky ještě musejí přejít přes nenasazeného soupeře z úvodního předkola.
     
    Taženy byly míčky s čísly 6 – 9. Český stoper Michael Lüftner tedy s FC Kodaň narazí na finské Kuopio.
     
    Zbylé dva slovenské zástupce s číslem 2 už zajímala jen výhoda domácího prostředí, a tu budou mít proti klubům s čísly 6 v odvetě.
    Slovan Bratislava se utká 12. července s moldavským Milsami Orhei na jeho půdě, Trenčín pojede na hřiště černohorské Budućnosti Podgorica.
     
    Jako první byla vytažena čísla 10 a 3, tedy celky s losovacím číslem 10 ve skupinách 1-7 začnou na domácím hřišti proti "trojkám" v jednotlivých skupinách.
    Dunajská Streda narazí na těžkého protivníka, Dinamo Tbilisi, a zahajovat bude doma na Žitném ostrově.

    Karel Jedlička