Kolumbia – Japonsko 1:2 (kon.) | Poľsko – Senegal 1:2 (kon.) | Rusko – Egypt 3:1 (kon.)
koniec
Kolumbia
1:2 (1:1)
Japonsko
Utorok 19.06.2018, 14:00 • Mordovia Aréna, Saransk • Majstrovstvá sveta • Skupina H
Predzápasové kurzy
     
    85
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Z ihriska odchádza Juja Osako, ktorý je doposiaľ hrdinom stretnutia. Na jeho miesto prichádza Šindži Okazaki pôsobiaci vo farbách Leicesteru City.
     
    80
    Desať minút pred koncom prichádza k avizovanému striedaniu. Vyčerpaný Gaku Šibasaki odchádza z ihriska a na jeho miesto prichádza Hotaru Jamaguči.
     
    70
    V rýchlom slede vidíme aj posledné striedanie Kolumbie. Nevýrazný José Izquierdo odchádza z ihriska a na jeho miesto prichádza 36-gólový reprezentačný strelec Carlos Bacca.
     
    69
    Približne dvadsať minút pred koncom prvýkrát strieda aj japonský kouč. Na lavičku náhradníkov smeruje Šindži Kagawa, ktorý v šiestej minúte rozvlnil sieť. Na jeho pozíciu prichádza Kejsuke Honda.
     
    59
    Je to tak. José Pékerman druhýkrát strieda v dnešnom zápase. Na ihrisko už vybehol najlepší strelec predošlého svetového šampionátu James Rodríguez. Naopak, z ihriska schádza Juan Fernando Quintero.
     
    31
    José Pékerman teraz prekvapil snáď každého futbalového fanúšika, ktorý dnešný zápas pozerá. Na ihrisko sa dostáva spomínaný Wílmar Barrios, no výmenou za Juana Cuadrada, ktorý bol najlepším hráčom zápasu.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 39. Quintero – 6. Kagawa (pen.), 73. Osako

    Karty:   64. Barrios (CLM), 86. James Rodríguez (CLM) – 90+4. Kawašima (JPN)   3. Ca. Sánchez (CLM)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 15:9.
    Kolumbia: Ospina – Arias, D. Sánchez, Murillo, Mojica – Ca. Sánchez, Lerma – Cuadrado (31. Barrios), Quintero (59. James Rodríguez), Izquierdo (70. Bacca) – Falcao (C).
    Náhradníci: Cuadrado, C. Vargas – C. Zapata, Barrios, Bacca, Aguilar, James Rodríguez, Y. Mina, Muriel, Uribe, F. Díaz, Borja.

    Japonsko: Kawašima – Sakaj, Jošida, Šódži, Nagatomo – Hasebe (C), Šibasaki (80. Jamaguči) – Haraguči, Kagawa (69. Honda), Inuj – Osako (85. Okazaki).
    Náhradníci: Higašiguči, Nakamura – Ueda, Honda, Endo, Okazaki, Usami, Muto, Jamaguči, Ošima, Makino, Sakaj.

    Rozhodca: Damir Skomina (SLO) – Jure Praprotnik (SLO), Robert Vukan (GER) – Mehdi Abid Charef (ALG)