Maďarsko – Austrália 1:2 (kon.) | Fínsko – Bielorusko 2:0 (kon.) | Estónsko – Maroko 1:3 (kon.)
Srbsko – Bolívia 5:1 (kon.) | Švédsko – Peru 0:0 (kon.) | Dánsko – Mexiko 2:0 (kon.)
Izrael – Argentína 0:0 (zruš.) | Tunisko – Španielsko 0:1 (kon.) | Francúzsko – USA 1:1 (kon.)
koniec
Francúzsko
1:1 (0:1)
USA
Sobota 09.06.2018, 21:00 • Groupama Stadium, Lyon, Francie • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentácie Francúzsko a USA. Zápas sa začína o 21:00.

    Majstrovstvá sveta vo futbale 2018 sa už nezadržateľne blížia, v prípravných zápasoch ešte pokračujú celky, ktoré sa predstavia na tomto vrcholnom podujatí a majú tak ešte k dispozícii jedno prípravné stretnutie, aby doladili svoju formu a definitívne sa pripravili na svetový šampionát.

    Francúzsko:
    Domáca reprezentácia je tradičným účastníkom vrcholových podujatí a tak nebude chýbať ani na svetovom šampionáte v Rusku. Po úspešnej kvalifikácii sa Francúzsku darí aj v príprave, naposledy zdolalo Taliansko presvedčivo 3:1 a určite bude patriť medzi top favoritov aj v Rusku, bude to však musieť potvrdiť kvalitnými výkonmi.

    USA:
    Táto reprezentácia prežíva veľké sklamanie, kedže sa do Ruska neprebojovala a tak začala už podnikať aj patričné kroky, napríklad zavedením pozície generálneho manažéra a podobne. USA tak využíva prípravu na ďalší kvalifikačný cyklus, zatiaľ sa jej však darí striedavo. Naposledy USA podľahlo Írsku 1:2.

    Favoritom tohto prípravného zápasu je určite USA. Táto konfrontácia však ponúka zaujímavý súboj a určite uvidíme veľa zaujímavých momentov.

    Zápas vám z pozície komentátora tohto prenosu sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    Francúzsko: Lloris (C) – Sidibé, Varane, Umtiti, Mendy – Pogba, Kanté, Matuidi – Mbappé, Griezmann, Giroud

    Náhradníci: Areola, Mandanda – Dembélé, Fekir, Hernández, Kimpembe, Lemar, N'Zonzi, Pavard, Rami, Thauvin, Tolisso

    USA: Steffen – Moore, Carter-Vickers, Miazga, Parker, Robinson – Adams, Trapp (C), McKennie – Green, Wood

    Náhradníci: Hamid – Corona, Lichaj, Palmer-Brown, Rubin, Sargent, Villafana, Weah, Yedlin

    Rozhodca: Willie Collum (Škótsko)
     
    Príjemný futbalový večer prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku prípravného zápasu medzi reprezentáciami Francúzsko a USA už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch celkov. Favoritom tohto zápasu bude domáca reprezentácia, ktorá berie tento zápas ako generálku pred svetovým šampionátom, naopak USA to berie ako ďalšie prípravné stretnutie a tak môže hrať o čosi uvoľnenejšie. Môžme sa však určite tešiť na veľmi zaujímavé stretnutie, na ktorého sledovanie vás prostredníctvom nášho prenosu srdečne pozývam. Na Groupama Stadium v Lyone, ktoré je dejiskom tohto stretnutia je už všetko pripravené, čaká sa len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia. Tesne pred výkopom sa vám opäť prihlásime.
     
    Obe reprezentácie sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, pred úvodným výkopom sú na programe ešte štátne hymny a po nich sa naplno rozbehne prvý polčas.

    Pri sledovaní nášho online textového prenosu vám praje príjemný športový zážitok komentátor Miroslav Revaj.
     
    Začiatok zápasu sa trocha posunie.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mala domáca reprezentácia. Francúzsko odohrá toto stretnutie v modrých dresoch, USA zvolilo bielu farbu dresov.
     
    2
    Účastník tohtoročného svetového šampionátu sa už pokúsil aj o prvý útočný výpad. O individuálny prienik sa snažil domáci Pogba, ale nepodarilo sa mu prekonať obranu súpera a tak sme žiadnu zaujímavú situáciu nevideli.
     
    3
    Francúzsko sa však znova usadilo na útočnej polovici. Pred pokutové územie hosťujúcej reprezentácie smerovala dlhá prihrávka na Matiudiho, ale domáci reprezentant sa už do zakončenia nedostal.
     
    4
    Úvodné minúty prvého polčasu stále patria domácej reprezentácii, ktorá sa však ešte do zakončenia smerom na bránu hostí nedostala. USA sa však v úvode zápasu musí brániť.
     
    5
    Domáca reprezentácia získala prvý rohový kop v tomto zápase. Ujal sa ho Griezmann, ale jeho center pred bránu súpera nič zaujímavého neponúkol a pri lopte je už súper.
     
    6
    No a boli sme už aj svedkami prvej nebezpečnej situácie v tomto zápase! K lopte sa dostal Paul Pogba, ktorý to vyskúšal strelou z väčšej vzdialenosti a jeho pokus skončil na pravej tyčke!
    6.
     
    7
    USA už zrejme bez ujmy prečkalo úvodný tlak domácej reprezentácie a už sa pokúša o prienik na útočnú polovicu. Francúzsko však dobre bráni stred poľa a súpera tak do ničoho nepúšťa.
     
    8
    Sledovali sme však ďalší útok Francúzska. Tentoraz sa k lopte dostal Mendy, ktorý centroval pred bránu hostí, ale s touto loptou si obrana súpera poradila a tak sme nič zaujímavého nevideli.
     
    9
    Opäť pretrváva tlak domácej reprezentácie, ale zaujímavých situácii nepribúda. Stále teda platí, že najbližšie ku gólu bolo Francúzsko v 6. minúte, ale hostí zachránila konštrukcia brány.
     
    10
    Po individuálnej akcii sa dostal do pokutového územia Giroud, ktorý padol na zem, ale penalta sa nepíska! Pri lopte je už tak USA, ktoré má stále problémy s prechodom do útoku.
     
    11
    Ďaleko sa však hostia nedostali a domáci založili ďalšiu nebezpečnú útočnú akciu. Po nedovolenom zákroku získalo Francúzsko priamy kop, po ktorom sa v pokutovom území súpera dostal k hlavičke Giroud, ale jeho pokus smeroval len do stredu brány, kde stál pripravený Staffen.
     
    12
    Aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, ale stále hľadajú recept na prekonanie súperovej defenzívy. Uvidíme, kedy pribudnú aj ďalšie gólové situácie.
     
    13
    Tlak domácej reprezentácie stále narastá, takže hostia sa musia aj naďalej len brániť a vyvarovať sa chybám, ktoré by súper mohlo potrestať. Francúzsko teda napĺňa úlohu favorita tohto prípravného zápasu.
     
    15
    Domáci sa však teraz ďalej ako za stred poľa nedostávajú, hostia vysoko napádajú ich rozohrávku a tak sme už dlhšiu dobu nič zaujímavého nevideli.
     
    16
    V pokutovom území hostí sa k lopte dostal Mbappé, ale do zakončenia sa už nedostal, pretože dobre zasiahla obrana USA a loptu dostala do bezpečia.
     
    17
    Konečne sa v útoku prestavila aj hosťujúca reprezentácia. Moore sa snažil o individuálny prienik do pokutového územia, čo mu však nevyšlo a tak je pri lopte opäť Francúzsko.
     
    18
    Moore teraz musel ukázať aj svoje defenzívne kvality, ale loptu pred nabiehajúcim Matuidim dostal do bezpečia. Znova sa tak schyľuje k tlaku zo strany domácej reprezentácie.
     
    19
    Pred bránu USA smeroval nebezpečne vyzerajúci center, ale ten napokon len doputoval do rukavíc pripraveného brankára Steffena, ktorý tak celú situáciu upokojil.
     
    20
    Hostia sa snažili o založenie ďalšej útočnej akcie, ale napokon ich snahu prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd USA. K lopte sa tak už opäť dostáva Francúzsko.
     
    21
    Prvý polčas tohto zápasu teda zatiaľ veľa zaujímavého neprináša. Aktívnejšie sa snažia hrať domáci futbalisti, ale zatiaľ im to nič prevratného neprináša.
     
    22
    Dostali sme sa už za polovicu prvého polčasu, na prvý presný zásah v tomto prípravnom zápase stále čakáme. Celkovo zatiaľ sledujeme nudnejšie stretnutie.
     
    23
    Opäť však prichádza tlak zo strany domácej reprezentácie. To by mohlo priniesť nepokoj do obranných radov hosťujúceho celku, ale zatiaľ defenzíva USA všetko zvláda.
     
    24
    Francúzsko získalo ďalší rohový kop, ale ani ten nič zaujímavého neponúkol. Pri lopte sú tak už hostia, ktorí sa ju snažia čo najdlhšie podržať na svojich kopačkách.
     
    25
    Domáci stále márne dobíjajú obranné múry svojho súpera. Sme tak ešte zvedaví, čo ponúkne zvyšok prvého polčasu, stále sme veľa zaujímavého nevideli, až na situáciu zo šiestej minúty.
     
    26
    Do kombinácie svojho celku sa zapojil aj brankár Lloris. Celkovo toho veľa brankári zatiaľ riešiť nemuseli a tak aspoň takto sa držia v prevádzkovej teplote.
     
    27
    V pokutovom území sa snažil k centrovanej lopte prebiť Giroud, ale napokon znova dobre zasiahla obrana USA a domáceho futbalisti do zakončenia nepustila.
     
    28
    Teraz však už spoza pokutového územia pálil na bránu hostí Mbappé, jeho pokus bol tečovaný a tak ešte Francúzsko získava rohový kop. USA sa tak ešte bude musieť brániť.
     
    29
    Ale ani tento rohový kop zmenu skóre nepriniesol a tak je už pri lopte USA, ktoré smerom dopredu zatiaľ veľkú aktivitu nejaví. Stále teda platí, že prvý polčas veľa zaujímavého neponúka.
     
    30
    Aj po polhodine hry platí bezgólový stav. Aktívnejšie však hrá stále domáca reprezentácia, ale v útočnej fáze sa jej nedarí. Snáď sa to čoskoro zmení a uvidíme tak pohľadnejšie stretnutie.
     
    31
    Ďalšiu centrovanú loptu pred bránu hostí sa snažil dostať Mendy, ale obrana súpera znovu dobre zasiahla a loptu upratala do bezpečia. Francúzsko ešte ostáva usadené na útočnej polovici.
     
    32
    Ani center od Sidibého nič zaujímavého nepriniesol, ale hostia sú pod neustálym tlakom a musia podobné situácie riešiť často. Pomaly sa dostávame do záverečnej časti prvého polčasu.
     
    33
    Útočnú snahu domácej reprezentácie teraz prerušuje hlavný rozhodca, ktorý signalizuje faul jedného z domácich futbalistov. USA sa teraz snaží o prechod na útočnú polovicu.
     
    34
    Stále sa však nič zaujímavého nedeje, čo sa už aj prestáva páčiť divákom na štadióne. Aj keď sa jedná o prípravné stretnutie, predsa len to je pre domácich generálka pred svetovým šampionátom.
     
    35
    Po dlhšej dobe prišlo aj zakončenie na bránu, ale s pokusom Pogbu nemal brankár hostí Staffen žiadne problémy a loptu schoval do svojich rukavíc. Rozbieha sa nám už záverečná časť prvého dejstva, na gól stále čakáme.
     
    36
    Hostia sa po dlhšej dobe pokúšali o útočný výpad, ale aj v tomto prípade sa ocitli len v postavení mimo hru, konkrétne to bol Green. K lopte sa tak už dostáva domáce Francúzsko.
     
    37
    V závere prvého dejstva začínajú ožívať aj hostia, ale nedarí sa im momentálne v prechode do útoku. Avšak, aj Francúzsko si už musí dávať pozor v zadných radoch.
     
    38
    Pred pokutovým územím sa k lopte dostal Griezman a tak to skúsil veľmi nevydarenou strelou, ktorá brankárovi USA nenarobila žiadne problémy.
     
    40
    Toto zakončenie od Griezmanna však už bolo nebezpečnejšie! Jeho pokus teraz len tesne minul priestor brány súpera, Steffen mal ja kus šťastia, že lopta tesne vedľa.
    40.
     
    41
    Do konca prvého polčasu ostáva necelých päť minút. Postupne sa hra vyrovnáva, pretože do útoku prenikajú aj hostia. Stále sme však presný zásah nevideli a zrejme si naň budeme musieť počkať až do druhého polčasu.
     
    42
    Francúzsko sa dostalo do rýchleho brejku a po ňom ešte získava rohový kop. USA sa tak teraz bude musieť mať na pozore pred svojou bránou, Steffen si tak už organizuje spoluhráčov.
     
    43
    Ani tento rohový kop však nič zaujímavého neponúkol a hostia opäť dostali loptu do bezpečia. Francúzsko sa už vracia späť na svoju polovicu.
     
    44
    Na útočnej polovici sa však ešte v závere prvého polčasu drží USA a tak sa domáci musia mať na pozore. Prípadný gól do šatne by mohol zaujímavo ovplyvniť druhé dejstvo.
     
    45
    USA dalo gól!

    Je tu prvý presný zásah v tomto zápase! Prekvapivo ho dávajú hostia, ktorí využili veľké zaváhanie domácej obrany. Z pravej strany smeroval center do pokutového územia Francúzska, Sidibé túto situáciu zrejme podcenil a lopta mu prepadla, do zakončenia z prvej sa tak dostal JULIAN GREEN a posiela USA do vedenia 1:0!
    45. Green (USA) - 0:1
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas tohto prípravného zápasu. Veľa zaujímavého sme v ňom nevideli, aktívnejším dojmom však pôsobili domáci. V 6. minúte napálil loptu do tyčky Pogba a v 40. minúte mal nádejnú príležitosť Griezmann. Chvíľu pred koncom prvého dejstva sa však do vedenia 1:0 dostalo USA, keď Green využil zaváhanie domácej obrany a tak má pred sebou Francúzsko náročnú úlohu v druhom polčase.

    Druhý polčas sa začne približne o 22:10.
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!

    Keďže sa jedná o prípravné stretnutie, očakávať sa dá aj viacero zmien v základnej zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Druhý polčas tohto zápasu sa už teda naplno rozbehol, výkop malo USA. Hostia však loptu rýchlo stratili a tak už útočí Francúzsko. Napokon ani jeden z trénerov nespravil zmenu v zostave.
     
    48
    Pekný prienik do pokutového územia predviedol teraz Mbappé, ktorý ešte stihol loptu poslať na Griezmanna, ale jeho zakončenie už bolo nepresné a tak to bude len odkop od brány USA.
     
    49
    USA sa už radovala z druhého gólu v tomto zápase, ale Wood dostal loptu do brány z ofsajdovej pozície! Francúzsko si tak mohlo vydýchnuť.
    49.
     
    50
    Zakončenie sme o malú chvíľu registrovali aj na druhej strane, ale Matuidimieril veľmi nepresne a tak brankár Steffen zasahovať nemusel. USA rozbieha kombináciu na svojej polovici.
     
    51
    Hosťujúca reprezentácia o dosť zlepšila výkon oproti prvému polčasu. Zrejme jej v tom pomohol ten gól do šatne, čo uštedrila svojmu súperovi. Uvidíme, ako sa bude zápas ďalej vyvíjať.
     
    52
    Stále tak ostáva v platnosti, že vo vedení je USA 1:0. Francúzsko sa teraz navyše len ťažko prebíja do útoku, hostia sa aj naďalej prezentujú pevnou defenzívou.
     
    53
    Po individuálnej akcii sa o zakončenie pokúšal Griezmann, ale nepodarilo sa mu to a pri lopte sú tak opäť hostia, ktorí sú v druhom polčase aktívnejším celkom.
     
    54
    Domáci však postupne začínajú hru vyrovnávať, ale žiadne zaujímavé situácie to neponúka. To však hosťom určite vadiť nemusí, predbežné skóre hovorí v ich prospech.
     
    55
    Francúzsko sa nadychovalo k ďalšiemu náporu, ale nepresná prihrávka doputovala ku kapitánovi Trappovi, ktorý sa už snaží upokojiť hru. USA sa nemá kam ponáhľať.
     
    56
    Futbalisti domáceho celku získali po nedovolenom zákroku priamy kop, ale nedokázali s ním naložiť úspešne a tak už loptu strácajú. USA sa teraz snaží kombinovať na súperovej polovici.
     
    57
    Obraz hry sa už začína podobať tomu, čo sme videli aj v prvom polčase. Častejšie sa do útoku dostáva domáca reprezentácia, ale obrana súpera úspešne vzdoruje.
     
    58
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Matuidi, prichádza Tolisso.
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Giroud, prichádza Dembélé.
     
    60
    Hodina z tohto prípravného zápasu už uplynula, domáce Francúzsko aj naďalej prehráva o jeden gól. Domáci tréner sa už odhodlal aj k prvým dvom výmenám, ktoré môžu priniesť nejaké to oživenie.
     
    61
    USA je teraz uzavreté na svojej polovici. Francúzsko sa snaží vyťažiť niečo zaujímavé z tohto tlaku, ale obrana hostí je aj naďalej veľmi úspešná.
     
    62
    Hostia však založili rýchly protiútoku a po zblokovanej lopte získavajú rohový kop. Domáci sa tak teraz budú musieť brániť, prípadný druhý gól by už narobil veľmi veľké problémy.
     
    63
    Rohový kop sa však Francúzsku podarilo úspešne postrážiť a súpera do zakončenia na svoju bránu nepostilo. S pribúdajúcim časom a za takéhoto stavu sa však dá očakávať otvorenejší priestor na polovici Francúzska.
     
    64
    Domáci postupne prenikajú na útočnú polovicu, ale stále zo strany tejto reprezentácie chýba väčší impulz a presnosť v útoku. Uvidíme, čo nám teda ešte ponúkne zvyšok tohto prípravného zápasu.
     
    66
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Mendy, prichádza Hernández.
     
    67
    Francúzsko sa dokázalo usadiť na útočnej polovici a Pogba to skúsil strelou spoza pokutového územia. Brankár hostí Steffen však nemusel nič vážneho riešiť a loptu ukryl vo svojom náručí.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Moore (USA).
     
    69
    Po nedovolenom zákroku získalo Francúzsko priamy kop, ale centrovaná lopta pred bránu súpera bola nepresná a opustila hraciu plochu. USA tak nemuselo čeliť ničomu nebezpečnému.
     
    70
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Griezmann, prichádza Fekir.
     
    70
    Striedanie v tíme USA: z ihriska odchádza Green, prichádza Corona.
     
    71
    Tlak domácej reprezentácie postupne narastá, ale žiadne zaujímavé situácie pred bránou USA neprichádzajú. Skóre sa tak stále nemení, hostia vyhrávajú 1:0!
     
    72
    Nasledoval ďalší nedovolený zákrok zo strany hosťujúcej reprezentácie a tak sa už Pogba chystá k exekúcii priameho kopu. Uvidíme, čo to ponúkne niečo zaujímavé.
     
    73
    Pogba to skúsil priamou strelou na bránu, ale jeho pokus smeroval len do dobre postaveného obranného múru. Potom sa ešte k odrazenej lopte dostal Hernández, ale jeho pokus bol veľmi nepresný.
     
    74
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Sidibé, prichádza Pavard.
    Striedanie v tíme USA: z ihriska odchádza Wood, prichádza Sargent.
    Striedanie v tíme USA: z ihriska odchádza Moore, prichádza Yedlin.
     
    75
    Francúzsko sa aj naďalej tlačí na útočnú polovicu, ale márne hľadá recept na prekonanie súperovej defenzívy. Črtá sa nám tak teda zaujímavý výsledok, ale ešte nepredbiehajme.
     
    76
    Obrana hosťujúceho celku sa však teraz musela mať na pozore a odvrátiť nebezpečnú loptu preč z pokutového územia. Francúzsko ešte získava rohový kop.
     
    77
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal nový muž na ihrisku Fekir, ale nemieril presne. Domáca reprezentácia je však stále usadená na útočnej polovici.
     
    78
    Francúzsko dalo gól!

    Predsa len sa domácej reprezentácii podarilo vyrovnať! Francúzsko aj naďalej operovalo na útočnej polovici, po úspešnom prechode pred pokutové územie sa lopta z pravej strany dostala na voľného KYLIANA MBAPPÉHO a ten využil priestor na presné zakončenie – 1:1!
    78. Mbappé (FRA) - 1:1
     
    79
    Žltú kartu dostáva McKennie (USA).
     
    80
    Veľa nechýbalo a Francúzsko mohlo dokonať svoj obrat v tomto zápase! K exekúcii priameho kopu sa postavil Fekir a jeho priamy pokus na bránu súpera musel výborným zákrokom zlikvidovať brankár Steffen!
     
    81
    Nasledoval teda ešte priamy kop domácej reprezentácie, ale ten nič zaujímavého neponúkol a USA sa teraz aspoň na malú chvíľu môže oslobodiť.
    81.
     
    82
    Striedanie v tíme USA: z ihriska odchádza Robinson, prichádza Villafana.
     
    83
    Francúzsko ide ešte určite za víťazstvom. Hrá veľmi aktívne a tlačí na svojho dnešného súpera. Do konca zápasu však už veľa času neostáva a tak sme ešte určite zvedaví, čoho všetkého budeme svedkami.
     
    84
    Ale pozor! Dopredu sa ešte dostali aj hostia, v pokutovom území predviedol zakončenia z uhla Corona, jeho pokus len tesne minul priestor domácej brány.
     
    85
    Do konca druhého polčasu ostáva približne päť minút, možno ešte nejaký ten nadstavený čas, ale v prípravných zápasoch to nebýva pravidlom. Stále teda platí vyrovnaný stav 1:1!
     
    86
    USA všetky náznaky zo strany súper rieši s absolútnym prehľadom a po zisku loptu sa nikam neponáhľa. To sa divákom v hľadisku nepáči, hostia sa snažia o zdržiavanie hry.
     
    87
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Mbappé, prichádza Lemar.
     
    89
    Riadny hrací čas tohto zápasu sa už čoskoro naplní, čakáme na údaj o nadstavenom čase. Hlavný rozhodca tohto zápasu Willie Collum zo Škótska však nemá veľa dôvodov, aby výrazne predlžoval druhé dejstvo.
     
    90
    Tak napokon sa ešte nadstavujú 4 minúty! To ešte dáva priestor domácemu Francúzsku niečo vymyslieť.
     
    90+1
    Pred bránu hostí však smeroval len ďalší nepresný center, ktorý nič zaujímavého neponúkol a bude to len odkop od brány, o ktorý sa postará Steffen.
     
    90+2
    USA sa úspešné bráni aj v nadstavenom čase a už sa snaží udržať tento nerozhodný výsledok, ktorý je pre neho určite veľmi prijateľný.
     
    90+3
    Pri lopte sú teraz hostia, ktorí sa snažia čo najdlhšie podržať loptu na svojich kopačkách. Zrejme to už teda vyzerá, že sa nič zaujímavé nestane a zápas skončí remízou 1:1!
     
    90+4
    Predsa len sa Francúzsko mohlo dostať do vedenia! Najprv prišla nebezpečná strela z veľkej vzdialenosti, ktorú Steffen výborne vyrazil. Odrazená lopta sa dostala ešte k Dembélému, ale jeho zakončenie už smerovalo mimo bránu súpera!
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Druhý polčas začalo aktívnejšie USA, ale postupne sa Francúzsko dostávalo častejšie k lopte a prebralo réžiu hry na svoje kopačky. Tlak domácej reprezentácie stále stúpal, až nakoniec v 78. minúte Mbappé vyrovnal na 1:1! Viacej sa už nestalo a tak Francúzsko pred odchodom do Ruska zaznamenalo remízu, s ktorou až tak spokojné zrejme nieje, ale ostré zápasy ich čakajú až na samotnom šampionáte.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem pekný zvyšok neskorého sobotného večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (23:01:22)

    Miroslav Revaj

    Góly: 78. Mbappé – 45. Green

    Karty:   68. Moore (USA), 79. McKennie (USA)


    Francúzsko: Lloris (C) – Sidibé, Varane, Umtiti, Mendy – Pogba, Kanté, Matuidi – Mbappé, Griezmann, Giroud
    Náhradníci: Areola, Mandanda – Dembélé, Fekir, Hernández, Kimpembe, Lemar, N'Zonzi, Pavard, Rami, Thauvin, Tolisso

    USA: Steffen – Moore, Carter-Vickers, Miazga, Parker, Robinson – Adams, Trapp (C), McKennie – Green, Wood
    Náhradníci: Hamid – Corona, Lichaj, Palmer-Brown, Rubin, Sargent, Villafana, Weah, Yedlin

    Rozhodca: Willie Collum (Škótsko)