Kvitová – Kontaveitová 0:2 (kon.) | Rybáriková – Tsurenko sk 0:2 (kon.)
Šarapovová – Plíšková 2:0 (kon.)
koniec
Petra Kvitová
Petra Kvitová (8)
0
66 64  
Anett Kontaveitová
Anett Kontaveitová (25)
2
7 7  
cz Sobota 02.06.2018, 11:11French Open - ženy - Roland Garros (antuka) • 3. kolo
Predzápasové kurzy
    0:2; 6:7 - Anett Kontaveitová
     
    6:7
    Je konec! Petra Kvitová končí na French Open již ve třetím kole! Na závěr zápasu přišel nepřesný return od nasazené osmičky do deblového území.
    0:1; 6:6; 3-6 - Anett Kontaveitová
     
    3-6
    Kontaveitová returnovala o pásku, s tím si ještě Kvitová dokázala poradit. Češka poté přecházela sebevědomě k síti, ale svou smeč napálil jen do reklam za kurtem. Další tři mečboly pro Kontaveitovou.
     
    6:6
    Anett Kontaveitová se musela sklonit před nechytatelným returnem křížem a ani na druhý pokus nedoservírovala zápas do vítězného konce.
     
    40-15
    Estonská tenistka se nemohla ani nyní spolehnout na první podání. Delší výměnu od základní lajny změnila Kvitová kraťasem, obě hráčky se sešly u sítě a úspěšnější byla Češka.
     
    5:6
    Třetí brejkbol už je proměněn. Kontaveitová našla returnem znovu prostor pod nohama servírující tenistky a Kvitová už se k odpovědi nedostala.
     
    0-40
    Navíc přišlo i nepřesné první podání. Po druhém servisu se nehrálo. Míček skončil jen těsně za lajnou. Dvojchyba přináší hned tři brejkboly.
     
    5:5
    Dvaadvacetiletá Estonka nestačila na umístěný forhend k boční lajně. Anett Kontaveitová nedokázala zápas doservírovat do vítězného konce, neproměnila dva mečboly a bude muset ještě o zápas bojovat.
     
    A-40
    Tentokrát se musela Kontaveitová obejít bez prvního podání. A toho nekompromisně využila Kvitová k bodu z returnu. Brejkbol.
     
    40-A
    Anett Kontaveitová si vodila soupeřku ze strany na stranu, poté se ale musela také bránit. Estonce pomohla páska, která dostala míček na českou polovinu dvorce, ale nakonec si to Kontaveitová uhrála vynikající prohozem. Mečbol.
     
    30-40
    Anett Kontaveitová trefila první podání k boční lajně, k tomu přidala i nátlakovou hru od základní čáry a vítězný forhend do protipohybu české tenistky. Mečbol.
     
    4:5
    První podání sice zafungovalo, ale Kontaveitová práskla do returnu a ten dopadl přesně do rohu kurtu. Kvitová se ještě natahovala za míčkem, dokázala do trefit, ale po odrazu od rakety se dostal jen k divákům.
     
    15-40
    První servis vyletěl daleko mimo vymezené území. Po druhém servisu se také nehrálo. Míček se od pásky odrazil do autu. Dva brejkboly.
     
    4:4
    Po dělovém prvním servisu do středu kurtu sice ještě Kvitová returnovala po lajně, ale poté už trefila míček jen mizerně a gem končí.
     
    4:3
    Levoruká Češka měla po vysokém returnu možnost prodloužit gem úderem ze středu kurtu, ale forhendem napálila jen síť.
     
    40-A
    A další return z jiného vesmíru. Kontaveitová našla prvním úderem přesně roh dvorce. Brejkbol.
     
    30-40
    Neskutečným returnem po lajně si připravila Estonka brejkbolovou příležitost.
     
    4:2
    Brejk. Petra Kvitová napálila return do rohu kurtu, s tím Kontaveitová počítala, ale míček už stejně přes pásku nedostala.
     
    A-40
    Petra Kvitová si vybojovala další brejkbol po brutálním returnu pod nohy servírující hráčky.
     
    A-40
    Anett Kontaveitová přetáhla první podání těsně do autu. Opět Kvitová zaútočila returnem křížem a Estonka byla bez větší šance na úspěch.
     
    A-40
    Anett Kontaveitová byla pod tlakem, ale na míček ještě dokázala dosáhnout. Úder estonské tenistky však skončil v těsném autu a brejkbol bude mít také Kvitová.
     
    3:2
    Kvitová se nemůže trefit do prvního servisu. Kontaveitová však přetáhla return po lajně až do autu a maratonský gem tak putuje na konto české hráčky.
     
    40-A
    Levoruká Češka musela hrát po druhém servisu. Kontaveitová zatlačila returnem a to stačilo k zisku fiftýnu. Čtvrtý brejkbol.
     
    40-A
    První podání zastavila páska. Kontaveitová returnovala jen vysokým úderem, ale poté přidala vynikající forhend po lajně. Třetí brejkbol pro Estonku.
    0:1; 2:2; 40-A - Anett Kontaveitová
     
    40-A
    Ani nyní se nehrálo přes první podání. Kontaveitová se navezla do returnu po lajně, Češka se ještě dostala k míčku, ale ten už přes pásku nedostala. Druhý brejkbol.
     
    40-A
    První servis se po odrazu o pásku dostal jen do autu. Po druhém podání přidala Kontaveitová return s vynikající délkou a Kvitová už nedokázala zareagovat. Brejkbol.
     
    2:2
    Ani tentokrát se české tenistce nevyvedl return prvního podání. Rodačka z Tallinnu velmi rychle srovnává krok ve druhém setu.
     
    2:1
    Kontaveitová vytáhla vynikající return po lajně, poté ale nepočítala s kratším úderem české tenistky a u sítě poté zaváhala.
     
    1:1
    Kontaveitová se dokázala rychle zorientovat po prudkém returnu a umístila míček mimo dosah české hráčky.
     
    1:0
    První podání napálila Kvitová do sítě. S druhým servisem měla Kontaveitová potíže, return totiž skončil na pásce, od které se odrazil mimo hru.
    0:1; 6:7 - Anett Kontaveitová
     
    6:7
    Kvitová trefila první podání, ale poté musela zabojovat za základní lajnou. Kvitová bojovala co to šlo, doběhla dvě přesné údery k postranní čáře, ale na ten třetí již nedosáhla a první sada tak jde na konto Kontaveitové.
     
    6-7
    Je tu však ještě jeden setbol pro Estonku. Petra Kvitová returnovala jen daleko mimo dvorec.
     
    5-6
    Česká tenistka přetáhla první servis do autu. Po tom druhém se musela Kontaveitová natahovat, ale udržela míček ve hře a to jí stačilo k zisku bodu. Češka totiž vyhodila svůj úder daleko do autu.
     
    6:6
    Se servisem do středu kurtu se ještě Kontaveitová vypořádala, ale za prudkým forhendem české hráčky se jen ohlédla.
     
    5:6
    První podání vylétlo do těsného autu. Petra Kvitová nezvládla ani tentokrát return pomalejšího podání a bude muset znovu dotahovat.
     
    5:5
    Srovnáno. Také nyní chtěla Esstonka riskovat na returnu, ale míček po lajně umístila jen do deblového území.
     
    4:5
    Return podržel českou tenistku v pravou chvíli. Kontaveitová musela před míčkem couvat, navíc nahrála Kvitové, která s přehledem uklidila míček do rohu kurtu.
     
    A-40
    Kvitová opět předvedla povedený return k základní lajny, poté přidala také vynikající forhend a má k dispozici další brejkbol.
     
    40-30
    Dvaadvacetiletá Estonka přidává druhou dvojchybu v řadě a dává velkou šanci Kvitové. Brejkbol.
     
    3:5
    Levoruká Češka trefila první podání, poté přidala i další tvrdé údery, přešla k síti. Tam ale výměnu nedokázala ukončit, Kontaveitová skvěle lobovala na Kvitová se už ke smeči nedostala.
     
    30-40
    První podání se české tenistce znovu nevydařilo. Kontaveitová trpělivě vracela údery za základní lajnou a počkala si na chybu osmé nasazené. Brejkbol.
     
    3:4
    První podání estonské tenistky skončilo v síti. Kvitová se opět dostala do výhodné pozice dělovým returnem, ale po přechodu do středu kurtu vyhodila do zámezí nepřesný return. Třetí gem v řadě pro rodačku z Tallinnu.
     
    3:3
    První podání skončilo v síti. Po druhém servisu přišel jen krátký return, Kvitová bleskově vystartovala k síti, ale tam si neporadila s úderem na tělo.
     
    15-40
    Dva brejkboly. Kontaveitová zariskovala, dala všechnu sílu do returnu a vyplatilo se.
    0:0; 3:2 - Anett Kontaveitová
     
    3:2
    A i nyní skončil prudký return české tenistky jen v síti. Anett Kontaveitová zvládla odvrátit dva brejkboly a stále je na dosah soupeřky.
     
    40-15
    Kontaveitová zkoušela vyšperkovat výměnu kraťasem, ale v jasné pozici poslala míček jen do sítě. Dva brejkboly.
     
    3:1
    Po prvním servisu k boční lajně se Kontaveitová nezmohla na přesný return přes síť. Petra Kvitová tak znovu odskakuje na rozdíl dvou gemů.
     
    2:1
    Teď už se muselo hrát přes druhé podání. Kvitová se rychle dostala do ofenzivní pozice, ale Kontaveitová stabilizovala hru a poté už přišla chyba české tenistky.
     
    2:0
    První podání tentokrát skončilo v síti. Na druhé podání Kontaveitová zaútočila, ale to nebylo nic nad síly české tenistky. Kvitová se rychle dostala do útoku a s přehledem bekhendem ukončila výměnu i celý gem.
    0:0; 1:0 - Petra Kvitová
     
    1:0
    Anett Kontaveitová trefila první podání do středu kurtu, následně si šla pro vítězný úder blíže k síti, ale v jasné pozici vyhodila forhend metr za koncovou lajnu.
     
    40-30
    Kontaveitová napálila první podání do sítě. Po druhém servisu přišel znovu parádní return po lajně a Češka má hned v prvním gemu brejkbol.
     
    Petra Kvitová se střetne s Anett Kontaveitovou až v sobotu! Výrazné prodloužení programu na dvorci Suzanne Lenglenové a následný déšť nepustil českou tenistku do hry.

    Vít Schück

    čas zápasu: 2:01

    2. set: 1:07

    Kvitová Kontaveitová
    2. set Stretnutie 2. set
    získané body celkom
    52 93 99 56
    najdlhšia séria získaných bodov
    6 8 5 5
    Setboly
    0 0 6 4
    Mečboly
    0 0 4 4
    víťazné údery *
    33 25
    nevynútené chyby *
    57 36
    úspešnosť na sieti *
    11 / 18
    61 %
    4 / 6
    67 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:29 0:45 0:39 0:21
    Esá **
    0 1 5 2
    Dvojchyby **
    7 10 5 2
    udržané podania
    3 / 6
    50 %
    7 / 12
    58 %
    7 / 12
    58 %
    3 / 6
    50 %
    Odvrátené brejboly
    7 / 10
    70 %
    8 / 13
    62 %
    5 / 10
    50 %
    2 / 5
    40 %
    body pri vlastnom podaní
    27 / 57
    47 %
    50 / 95
    53 %
    54 / 97
    56 %
    26 / 51
    51 %
    body po 1. podaní *
    34 / 54
    63 %
    43 / 68
    63 %
    body po 2. podaní *
    16 / 41
    39 %
    12 / 30
    40 %
    úspešnosť 1. podania *
    54 / 95
    57 %
    68 / 98
    69 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    162 km/h 159 km/h
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    148 km/h 144 km/h
    najrýchlejšie podanie *
    174 km/h 172 km/h
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    3 / 5
    60 %
    5 / 10
    50 %
    5 / 13
    38 %
    3 / 10
    30 %
    body pri súperovom podaní
    25 / 51
    49 %
    43 / 97
    44 %
    45 / 95
    47 %
    30 / 57
    53 %
    body po príjme 1, podania *
    0 %
    0 %
    body po príjme 2. podania *
    0 %
    0 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 2. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Petra Kvitová
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 08.03.1990
    Vek: 34 rokov
    Držanie: lavák
    Výška: 182 cm
    Hmotnosť: 70 kg
    Nasadený: 8

    Anett Kontaveitová
    Štát: Estónsko
    Dátum narodenia: 24.12.1995
    Vek: 28 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 174 cm
    Hmotnosť: 65 kg
    Nasadený: 25